Miehen hyökkäävä käytös

Murtunut_nainen

Miesystäväni käytös on muuttunut... Tätä on jatkunut aika pitkään. Hän purkaa omaa kiukkuaan muhun ja kärsin tästä joka viikko. Nyt tilanne kärjistyi sellaiseksi, että mietin tosissani, miten tästä voi jatkaa.

Mies kävi juopottelemassa ja tuli kotiin aamuyöstä. Pyysin laittamaan telkkaria hiljemmalle, kun volumet oli aika kovalla ja yritin vielä nukkua. Tästä hän hermostui ja sanoi, että voin sitten painua vaikka vittuun, jotta hän saa katsella töllöä äänet täysillä. Samalla hän uhosi, että aikoo jatkossa polttaa röökiä autossa ja mä saan mennä pihalle (mulla on vaikea astma).

Tämän ihmeellisen väännön jälkeen pyrin olemaan vaan hiljaa ja odottelin, että mies rauhoittuu, kun ei sille mitään uskaltanut sanoa, ettei hermostunu lisää.

Sitten hän alkoikin selittämään, miten musta ei ole mitään hyötyä suhteessamme ja samalla kyseenalaisti koko parisuhteen. No, tietysti mä murruin siinä vaiheessa täysin. Yritin pidätellä itkua, ettei sekin ois provosoinu sitä jatkamaan. Sitten hän sanoi, ettei arvosta alaa, jota opiskelen. Ala sattuu olemaan mulle vielä erittäin tärkeää muutenkin elämässäni ja hän mitätöi sen täysin.

Mies ei välittänyt tunteistani. Sitten hän sammui sohvalle... Ja tässä mielenkiinnolla odottelen, että mitähän helvettiä seuraavaksi tapahtuu. Lähdin omaan kotiin kasailemaan oloani. Hänen on tosi vaikeaa pyytää anteeksi ja hän lähtee herkästi puolustuslinjalle, jos lähtee keskustelemaan vaikeista asioista. Pahinta tässä on se, että yhä vähemmän saan suhteesta hellyyttä ja huolenpitoa, olen ikään kuin jatkuvasti varpaillani ja varautunut, että mitähän seuraavaksi tapahtuu.

Miten mun kannattais toimia nyt? Hän on kuitenkin sanonut sellaisia asioita, että ne on pakko puida läpi ennemmin tai myöhemmin.

16

812

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Elämäonvalintoja

      Mietipä sitä hänen alkoholin käyttöään, onko se ongelma? Muuttaako se hänen persoonallisuuttaan siinä määrin, että joudut jo pelkäämään. Kaipa hänkin miettii parisuhteenne jatkamista, kun on sanonut noin. Itse en olisi päivääkään sellaisessa suhteessa, jossa joutuu pelkäämään toista, sellainen ei ole normaalia eikä kuulu parisuhteeseen millään lailla, koska asioista on pystyttävä puhumaan ilman väkivallan uhkaa.

    • 7268

      Tuon selvempi ei tilanne enää voisi olla!

    • omakokemus

      Kun alatte käydä tätä läpi, hän väittää ettei ole mitään sanonut (koska ei muista, tai muistaa eri tavalla). Ja koska pelkäät, sitä pelkoa on aika vaikea syrjäyttää. Katsos, kun tulee aina uusi känni ja uutta asiaa. Viina on viisasten juoma, ja mitä enemmän juo, sitä viisaammaksi tulee. Nimittäin tuon kaiken vastaanottaja. Nimimerkillä Kokemusta on. Ja läksin helvettiin. Ja olen jo vuosia nukkunut uneni rauhallisesti, ottanut alkoholia hyvässä seurassa ilman mitään ongelmia, itsekin. Jopa kiukuttelija viisastui lähtöni jälkeen niin paljon, että tunnusti olleensa ääliö, juoneensa liikaa, halusi jutella, pyysi anteeksi käytöstään ja sitä, ettei kunnioitustaan kertonut, vaan arjen stressi, jokampisti juomaan, teki pahantuuliseksi ja kuka muukaan se vastaanottaja oli, kuin tuttu ja turvallinen oma ihminen. Tämän suoraselkäisen purkauksen jälkeen muistin, mihin hänessä rakastuin. Yhteen emme kuitenkaan koskaan palaa, hyviä ystäviä olemme huolimatta, että molemmilla on elämä tahoillamme.

    • TärkeäNeuvo

      Jätä se.

      Kun ei pysty edes puhumaan vaikeista vaan hyökkää eikä osaa pyytää anteeksikaan tarkoittaa ikävyyksiä.

      Ole onnellinen ettet ole enempää sidoksissa häneen, lähde ja ole onnellinen ilman tuollaista ihmistä.

    • 087078

      Kuulehan. Jos mieheni yhdenkin kerran sanoisi noin törkeästi "Tästä hän hermostui ja sanoi, että voin sitten painua vaikka vittuun, jotta hän saa katsella töllöä äänet täysillä", niin saisi itse painua vittuun. Tyyppihän on täysin sietämätön ja epäkelpo parisuhteen jatkoon. Siinä ei olisi mitään neuvoteltavaa. Tuo tupakointi autossa on tyrmäävän inhottavaa ja välinpitämätöntä. En lähtisi kyytiin mistään hinnasta. Ero vireille heti.

      Miksi siedät tuollaista ääliötä?

    • tydyt

      Eihän tuosta mitenkään voi jatkaa! Miten olet antanut sen tapahtua "aika pitkään"? Aivan järjetön mies, ero ainoa vaihtoehto.

    • fhjvchj

      Samanlaisesti ex-miesystävä käyttäytyi.
      Tosin vähän eri asioista, mutta muuten sama tulos.
      Siksi hän onkin ex

    • cfhonor

      Kännissä ne totuudet tulevat esiin mitä toinen oikeasti ajattelee.

    • vastuun-kantaminen

      Oletteko jo puhuneet asiasta? Kannattaisi puhua.
      Vaikka päättäisitkin lopulta lähteä litomaan, kannattaa kertoa hänellekin syy siihen, miksi sinä päädyit sellaiseen valintaan. Siten hänellä on edes mahdollisuus ottaa opikseen töppäyksestään, kun hän kuulee syyt seuraukseen.

      Jos tuo oli eka kerta tuota laatua juomisen ja puheen sisällön suhteen, se kertoo todella paljon hänen omista sisäisistä ongelmistaan.
      Hän purki oloaan syyttämällä sinua vaikka mistä, mutta perimmäinen syy siihen on mitä ilmeisimmin hänessä itsessään. Siihen kannattaisi nyt keskittyä.

      Ja niistä selityksistä, itsetutkiskelusta ja -pohdinnasta häntä ei tarvitse päästää helpolla, onhan hän vastuussa siitä mitä suustaan päästelee, ja mikään känni ei ole lieventävä asianhaara, päinvastoin, se vain alleviivasi hänen tämänhetkistä mielentilaansa.
      Voit siis aloittaa sen vyyhden selvittämisen kysymällä, että mikä ihme sua oikein vaivaa nykyään?

      • so_simple

        Minun mielestä keskustelu, puhuminen, puiminen yms. miehen kanssa on suuri virhe. Ero on ainut järkiratkaisu. Sekin mahdollisimman pikaisesti. En ymmärrä teitä naiset miten huonosti annatte kohdella itseänne. Sitten vielä kaipaatte selityksiä. Parisuhteessa tärkeintä on molemminpuolinen ARVOSTUS. Tuohon(kaan) suhteeseen sellaista ei saa mitenkään takaisin, oikeasti.


      • for_simpleminded
        so_simple kirjoitti:

        Minun mielestä keskustelu, puhuminen, puiminen yms. miehen kanssa on suuri virhe. Ero on ainut järkiratkaisu. Sekin mahdollisimman pikaisesti. En ymmärrä teitä naiset miten huonosti annatte kohdella itseänne. Sitten vielä kaipaatte selityksiä. Parisuhteessa tärkeintä on molemminpuolinen ARVOSTUS. Tuohon(kaan) suhteeseen sellaista ei saa mitenkään takaisin, oikeasti.

        Kun ihmisen elämä on ajautunut jostakin syystä solmuun, ei ainut vaihtoehto ole vain ajatella itseä ja jättää häntä yksin ongelmineen.
        Ymmärrät sen vasta sitten jos/kun se osuu joku päivä sun kohdallesi ja sun puolisosi uhkaa heittää sut pellolle heti ekan mokan jälkeen haluamatta kuulla yhtään mitään siitä, mikä sua kenties vaivaa.
        Rakastamiseen kuuluu aikuisten oikeasti myös halu ymmärtää ongelmia.


      • tutrsu
        for_simpleminded kirjoitti:

        Kun ihmisen elämä on ajautunut jostakin syystä solmuun, ei ainut vaihtoehto ole vain ajatella itseä ja jättää häntä yksin ongelmineen.
        Ymmärrät sen vasta sitten jos/kun se osuu joku päivä sun kohdallesi ja sun puolisosi uhkaa heittää sut pellolle heti ekan mokan jälkeen haluamatta kuulla yhtään mitään siitä, mikä sua kenties vaivaa.
        Rakastamiseen kuuluu aikuisten oikeasti myös halu ymmärtää ongelmia.

        HALOO
        Rakastamiseen ei kuulu välinpitämättömyys ja kaikin tavoin huono käytös. Välinpitämättömyyttä, arvostuksen puutetta ap:n miesystävä osoitti kaikin tavoin. Parisuhteen kyseenalaistaminen, vittuilu, toisen ylitse kävely, ovimattona pitäminen (tv.n huudattaminen, tupakan poltto autossa).

        Ap eroa tuosta ääliöstä. Onneksi sinulla todella on oma asunto.


    • oppeliini1

      Miksi sinä VALITSET tuon tason kumppanin? Miksi???!!!!

    • so_simple

      "Lähdin omaan kotiin kasailemaan oloani."

      Jippii! Ette siis asu yhdessä!? Eli siis, älä reagoi mieheen enää mitenkään. Pysyt omassa kodissa, et ota yhteyttä. Mitä ihmeen keskustelemista tuossa enää on? Mies on törkyturpa; itse en antaisi moisia loukkauksia anteeksi ikinä. Enkä suoraan sanottuna ymmärrä miksi vielä haluaisit "puida" asiaa. Tuo on juuri sellainen paikka, jossa SINUN täytyy ottaa vastuu omasta itsestäsi, ja osoittaa rajat "nyt riittää, ei ole enää mitään keskusteltavaa. Heippa".

    • Johanna37

      Sinulla on oma koti, joten sinulla ei ole mitään hätää.
      Juoko hän useinkin? Oliko tuo vain se kerta kun käyttäytyi tuolla tavalla?
      Jos päätät lopettaa suhteen, älä pyydä / odota anteeksipyyntöä vaan ilmoita rauhallisesti että suhde on loppu. Ei siis mitään draamaa.
      Jos jatkat suhdetta, joudut koiran asemaan. Hän saa loukat ja solvata ja potkia, sinä varot ärsyttämästä ja luikit isännän jaloissa.

    • Kiltti-ja-kunnollinen

      Haluat kuitenkin imeä tuollaisen miehen kullia. Ei nainen halua erota väkivaltaisestä miehestä.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      56
      1876
    2. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      48
      1638
    3. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      52
      1574
    4. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      5
      1517
    5. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      6
      1495
    6. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      6
      1405
    7. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      8
      1306
    8. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      12
      1281
    9. Revi siitä ja revi siitä

      Enkä revi, ei kiinnosta hevon vittua teidän asiat ja elämä. Revi itte vaan sitä emborullaas istuessas Aamupaskalla
      Varkaus
      4
      1163
    10. Kello on puoliyö - aika lopettaa netin käyttö tältä päivältä

      Kello on 12, on aika laittaa luurit pöydälle ja sallia yörauha kaupungin asukkaille ja työntekijöille. It is past midni
      Hämeenlinna
      4
      1138
    Aihe