Mitä hyvää olette löytäneet

Se-entinen-Kukkahame

Onko teillä ollut hyviä tapahtumia, löytynyt hyvä ystävä, tullut tehtyä ja syötyä hyvää ruokaa, mitä hyvää elämäänne on löytynyt?
Ei tarvitse olla taivaita tavoittelevaan kun vaan on hyvää mieltä, nämä talvi-illat pimeineen painaa taakkana, huono näkö ja hämärässä mennään käsikopelolla :-)).
Itse olen löytänyt hyvin valoisan ihmisen keskustelukumppaniksi täällä, tosin kääntäjän avulla mutta ei haittaa, on kuitenkin enemmän iloa uudesta ystästä eri kulttuurista kun on,
No sekin että sain jääpiikit sellaiset helposti kiinnitettävät, ja nyt ei ole jäätä, sanoinkin antajalle että tilaa nyt talvisää!

64

193

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • melki.kasikymppinen.mies

      Pienestä sitä köyhä mies tyytyväiseksi tulisi kun olisi vaikka vaikka pinen lahjapullo hyvää likööriä.
      Menee jo huumorin puolelle kun kermaviili kahvikermalla ja kanelijauheella olisi hieno välipala, mut kuin ei ole.
      1% viili täysmaidolla ja kanelijauheella on ihan riitävän hyvää. Äsken se tuli todistettua.
      Huomiseksi on vielä sikanauta säilykelihaa Mummon muusin kanssa. Pakkasessa on 3 porsaankyljystä. Siinä safkaa kolmeksi päiväksi.
      Hyvistä unenlahjoista kiitän Kaikkeutta. Yleensä reumasäryt tulevat illalla. Tänään ei nekään. Laitan varulta kylmägeeliä nilkkoihin ja rystysiin. Helpottaa hyvin.

      • Kokeile kamferispriitä!


      • Auttoiko.sinuakin
        Ruuneman kirjoitti:

        Kokeile kamferispriitä!

        Juodaanko se raakana?


      • ruunex
        Auttoiko.sinuakin kirjoitti:

        Juodaanko se raakana?

        Ei juoda! Voidellaan kipeää kohtaa. Kaadetaan kipeille varpaille. Jos pää on kipeä ei sen huutelu auta.


      • Auttoiko.sinuakin

        Vaan kun ei ole mikään kipeänä. Mitäs sitten? Ja mistä sitä kamferispriitä saa ostaa ja miten on tyyristä?
        Auttaako ihottumaan? On ilmaantunut kolmenlaista. Lieneekö syöpää, spitaalia vai sientä? Täti kuoli mykoosista (sienitauti) tulleeseen ihosyöpään... Lääkäri otti minusta koepalan, patologi tutki 2 kk ja sanoi ettei siinä mitään ole. Ja laskukin tuli, tyhjästä. Ei auta Basibact, sinkkipasta, kortisoni, Hegabalsami. Pikiöljyä ei ole kokeiltavaksi. Kuusen pihkaa joskus kokeilin johonkin ihojuttuun ja sain ilkeän mätäpaiseen.


      • reumatismirock
        Ruuneman kirjoitti:

        Kokeile kamferispriitä!

        Voisi olla kaksi tahoa josta kysyä kamferispriitä. Ekaks Suomen ja sitten Tallinnan apteekista.
        Viimeksi mainitusta apteekista saa Tiikeribalsamia, tulista kipuvoidetta. Kun oman apteekin kipugeeli ei auttanut, tiikeribalsami auttoi.


      • Auttoiko.sinuakin

        On minulla tiikeribalsamia. Kiinasta ostin kauan yli 30 v sitten. On myös vietnamilaista luultavasti vastaavaa. Ei niistä haittaakaan ole, hyvä haju taitaa olla ainut plussa. Narsissiöljy kuivui pulloonsa jo kauan sitten... Ja venäläisen käärmesalvan parasta ennen -päivämäärä umpeutui sekin jo vuosikymmeniä sitten... Pitäisiköhän kokeilla kaikkia noita?


    • Se-entinen-Kukkahame

      Pienikin apu särkyihin on varmasti hyvä juttu, kolottaako jalat tai mikä vaan ei se uni tule, pienikin liike voi toisia helpottaa toisia kiusata kipu voi pahentua.
      Nyt on hyviä särkylääkkeitä vaan onko ne pitemmän päälle todella avuksi vai onko jälkikaikuja ja säryt vaan lisääntyy.
      Elämä on!

    • Oikeaan kohtaan ajassa osasit jäätilauksesi asetta. Saisinpa minäkin jonkun mukavahenkisen kieli-ihmisen keskusteluihin.

      Mukavahan sinäkin olet ja olet aina ollut. Surrut olen ankarasti sitä, että olen Sinua niin syvästi, monesti ja pahasti loukannut.

      Koko tabletti on kyynelistä märkänä. Nyyyyyyh

      • reppuriika

        Kyllä sinä Ruune olet mukava, mutta olet välistä vähän sellainen arvoituksellinen vekkuli. Tulee vaarini, isänisä mieleen. Ukkeli osasi heijastaa monta kulmaa ja ei aina saanut selville mikä särmä oli juuri hetkellä näkyvillä.


      • Väärät.lääkkeet

        "Koko tabletti on kyynelistä märkänä. Nyyyyyyh"
        Mikä ääliö sinä olet? Se tabletti pitää ottaa lääkärin määräyksen mukaisesti suuhun ja nielaista. Et sinä muuten koskaan parane, turha kuvitellakaan! Hyvä jos edes sillä lääkkeellä.


      • Ite.oot
        Väärät.lääkkeet kirjoitti:

        "Koko tabletti on kyynelistä märkänä. Nyyyyyyh"
        Mikä ääliö sinä olet? Se tabletti pitää ottaa lääkärin määräyksen mukaisesti suuhun ja nielaista. Et sinä muuten koskaan parane, turha kuvitellakaan! Hyvä jos edes sillä lääkkeellä.

        Se on tablettitietokone, senkin ääliö!!


      • Väärät.lääkkeet

        Tabletin kokoinen tietokone vai tietokoneen kokoinen tabletti?
        Kerro nyt itsestäsi muutakin, kuin että olet ääliö!


    • Se-entinen-Kukkahame

      Huomenta Inehmot!
      On tuolla meidän monesti parjatulla ja joskus kiitetyllä kirjoittaja Ruunella kauniskin puolensa, vaan piilossa pitää ruoja taitojaan? Vahingossa vaiko tarkoituksella nyt loihe lausumahan kauniisti, noh parempi joskus kun ei koskaan, tästä päivästä on tulossa valoisan ajatuksissani pimeimpään aikaan, se on jotain voimakasta!
      (entä jos se ei olekaan tarkoitettu minulle tuo kohteliaisuus??) Maailmani murtuu palasiksi ja siinä joulu menee sirpaleita hakiessa ja tuntuu kauan sormen päissä kipuna ja tuskana, kristalli on kovaa ja haavoittaa?
      (Ymmärtää ken tahtoo, selitykset ovat turhaa)

      Arvokasta päivää jokaiselle, kaikesta hulimatta, ymmärtää ken tahtoo!

      • reppuriika

        Minulla on ollut ihan mukava vuosi. Ei ole tullut yllättäviä suuria riemuja ja ilonaiheita, mutta ei vakavia murheitakaan. Ehkä paras juttu on ollut että keväällä pääsin velottavasta palkkatyöstä vapaalle ja ei ole pakko lähteä oikeisiin töihin, mutta ei siihen ole estettäkään. Kyllä tapana on vilkaista TE-keskuksen anti viikoittain, jos vaikka olisi sopivassa saumassa tarjolla osa-aikatyö, muutama tunti viikossa.
        Saa iloita ja olla kiitollinen, että terveys on hyvä ja ei kolota eikä juili.

        Kohtasin noin kuukausi sitten lukioajan rehtorin kun kävin sairaalassa katsomassa tuttavaa. Tervehdittiin ja vaihdoimme muutaman sanankin. Kuvasta näkyi, että loppusuora on käsillä. Viime viikolla oli sitten kuolinilmoitus lehdessä.
        Monia tuttuja on siirtynyt vuoden sisällä ajasta iankaikkisuuteen. Se tuo surua ja ikävää.

        Olen syksyn aikana lukenut monta mielenkiintoista kirjaa ja niiden kautta on saanut paljon elämyksiä ja mukavia hetkiä. Yksi ilonaihe on myös lokakuun alusta alkanut Radio Patmos ja aika usein kuuntelen kotona tätä kanavaa netin kautta.


      • Ent. kukkahameelle. En osaa, en ymmärrä en tiedä.


      • Se-entinen-Kukkahame

        Noh?? mIkäs nyt, ainahan sinä olet ajantasalla j -hermolla, kommentoimaan, älä morkkaa itseäsi siihen ei ole mitään syytä.
        Joskus jokainen tuntee voimattomuutta ja se on aivan tervettä että on tuntemuksia.

        Tillalailla sanois naapurin pieni ajattelija!


    • peltieinari

      Olla oikeassa paikassa oikeaan aikaan. Olin viemässä jätelasia lasinkeräykseen. Aamupäivällä hyötispisteessä voi olla monenlaista kamantuojaa.
      Autoileva rouva toi autostaan Bilnesin kirvestä, niitä uudempia muovivartisia. Kysyi minulta olisiko sinulla tälle käyttöä.

      Aina tuollaiselle koneelle on käyttöä, siinä kiittelin. Hänen mentyään ihmettelin. että kun naiset saattavat tuoda tarpeellisia käyttöesineitä metallikeräykseen.

      • Roinaan.hukkuva

        Minä olen löytänyt jätelavalta kirjoja, astioita, verhot, vaatteita, korkealaatuisen stereovahvistimen, CD-soittimen, polkupyörän osia, parturin työkaluja, huonekaluja, herätysvalon, uuden matkaradion, monitoimirannekellon, kameroita ynnä kaikkea muuta.


    • torin_tarkkailija

      Aloittaja kysyi, onko tullut syösyksi viime aikoina jotakin hyvää.
      On. Jouluajan avajaisissa viime perjantai-iltana Mäntyharjun torilla söin lautasellisen tosi hyvää riisipuuroa.

    • Se-entinen-Kukkahame

      Mäntyharjun torikahvilassako?
      Siellä olen joka kesä paikkakunnalla käydessäni juonut ystävieni kanssa kahvit hyvien leivonnaisten kanssa.

      • matkalla.pohjoiseen

        VT-5 varressa Juvan tienoolla vasemmalla puolella pohjoiseen mennessä oli viihtyisä huoltoasemakahvila.
        Sitten se vaan joutui sulkemaan kai ovensa kun en sitä enää nähnyt. Kahvilasta sai ostaa kuusenkerkkälikööriä.


    • reppuriika

      Hyvä hetki on kun saa herätä aamulla terveenä keitellä kahvit ja kurkata telkun tai netin kautta, mitä maailmalla on tapahtunut. Illalla tulin myöhään ystävän luota katselemasta linnanjuhlia ja nukuin pitkään. Hieman heräsin kesken unien, kun lauluryhmän vastaava jäsen soitti ja informoi tietoja iltapäivän vierailusta hoivakotiin.
      Minusta elämä on mallissaan kun osaa nauttia ihan tavallisesta arjesta. Kyllähän jokainen päivä silti on erilainen. Tänään ilahduttaa jo se että kipakka pakkanen on lauhtunut ja ulkoilu on lievälle astmaatikolle helpompaa. Pääsee ihan jaloin sinne laulamaan ja ei tarvitse kuskata autolla.

    • Se-entinen-Kukkahame

      Tänään vesikeli, talvikengillä tein reissun kaupoissa toivottavasti eivät menneet pilalle!
      Ulkomittarissa nyt 2.6 onneksi jalkakäytävät eivät ole veden alla eikä varpaat kastuneet, flunssa vielä sairastamatta nyt vaan seurattava paremmin mittaria, ettei toiste käy sama juttu.
      On se onnea kun perhe on kasvatettu ja lapset hoitaa tuon juhlapuolen minunkin puolesta, valmiiseen joulupöytään pääsen lasten lapsetki aikuisia ja tervejärkisiä näyttävät olevan. Tuonne yläkertaan olen monet kiitokseni osottanut, ihan hipihiljaa!

      Kaupoissa oli pienesti tungosta ja lihatiskillä suurin asiakaspaljous, ja kahviakin näyttivät nauttivan, mikä lie siinäkin etten halua jäädä enää kahvirinkiinkään?
      Olenko erakoitumassa, tuskin nuo ruuhkat vaan eivät ole minua varten.

      Mukavaa on kuitenkin että nuoret perheet saavat elää ja nauttia kaikista juhlista lastensa kanssa, ja se pukin odotus, siinä on jännitystä.
      Kun vielä sen verran mainen matkani jatkuisi että saisin nähdä lastenlasteni lapsia, ei kai siinä kuin elämää jatkamalla, se olisikin suurin ja odotetuin asia just nyt.
      Ne pienet taaperot olisi vrtaansa vailla oleva asia!

      • Tapahtuma tämäkin, mutta onko hyvä, huono vai jopa kammottava, mutta onneksi ei sattunut minulle.

        Tyttäreni soitti aamulla ja onnitteli nimpparini johdosta, mutta seuraavaksi sanoi; "arvaa, mitä tapahtui viime yönä", jolloin sydämeni teki ylimääräisen voltin.

        Hän oli herännyt yöllä ja näki olohuoneessa miehen torkkuvan/nukkuvan istuallaan sohvalla, jolloin hän ajatteli, että hänen mies on nukahtanut siihen ja meni herättämään suudelmin, jolloin tämä mies ärähti; "lopeta jo", hän on Erkki" (huom!ei vaalierkki) ja tyttäreni appi on myös Erkki, sellainen laihaluikku, kun taas tämä mies oli tukevampi, kuin hänen omansa.

        Tämä kaikki siis tapahtui valoja sytyttämättä.

        Seuraavaksi hän herätti miehensä ja kumpikaan ei tunnistanut ko. Erkkiä, joka oli muka Meijerin omistaja ja rikas j.n.e.

        Jotenkin huvittavaa oli, kun tyttäreni oli sanonut, että saat maksaa 20,-€, koska hän heräsi keskellä yötä ja niin oli heti maksanutkin, jolloin minä taas hekotin hänelle, että olisit sanonut, että tervetuoloa joka yö heidän sohvalle torkkumaan!

        Miksi hän ei nauranut vitsilleni?


    • iloinen.jälleen.tapaamin

      Pari viikkoa kateissa olleet vara-avaimet löysin siivotessani. Kun yksin asuu ok-talossa, avainnipussa on oltava useita avaimia.
      On hyvä olla vara-avaimet ulkona kun aina ei muista ottaa sisältä avaimia mukaansa ulos lähtiessään.

    • Se-entinen-Kukkahame

      Vielä tällä kelillä kun ei ole paljon pakkasta tai sada, mutta kannattaa tallentää vara-avain saataville. Olin muuttanut muutama päivä sitten tänne ja läksin kauppaan, avaimet laitoin taskuun ja menoks, tullessa huomasin että ne olikin kellarin avaimet, onneksi poikani asuu lähellä ja toi muutamassa minuutissa apua, no edellisenä iltana olin sinne vienyt, onni onnettomuudessa,, vai miten se menee?
      Kun ei mullakaan vielä vara-avaimia ollut teetetty tarpeeksi.

    • Se-entinen-Kukkahame

      Aamuni avaukseksi luin tämän ketjun alusta loppuun.Olette TE hyviä kirjoittajia mielenkiintoista tarinaa ymmärrettävästi heti aamusta, sillä on hyvä aloittaa kiireetön päivä.
      Joulu on jo ovella, namuset kaupassa, kuusi jossain metsässä, kuusen pienet kynttiläiset (sähkösellaset) varastokomerossa hyvässä rasiassa, valoa 'töpselistä', ympärillä leikkivätlapset naapurissa ja mitä sitä vielä tarvitaan....no pukki hän aloittaa pian matkansa.
      Joko on lahja lista kirjoitettu. Itselleni ostan ikioman lahjan se on musiikkia ja ehdottomasti Waltteri Torikkaa, hänelle kiitokseni hyvästä musiikista ja vaikka lisäkiitos siitä että vielä tässä iässä minäkin ja hänen musiikkinsa miellyttää, no eihän se iästä ole tietty kiinni.
      Männä jouluna jälkikasvu kysy lahjatoivetta, no musiikkia toivoin ja sain Aatamin aikusia joululauluja, joita vuosikymmeniä on laulettu ja kuunneltu, mistähän lienevät löytäneen? Onneksi olivat uusia ei rutisseet ;-))

      Näin sormet taas saivat liiettä tästäon aamu hyvä alottaa,kahvin keitinkin rutisi viimeiset pisarat, päivä voi alkaa!

      Kaikille hyvää lauantaita!

      • Kiitos toivotuksesta! Minäkin valitsin ketjusi ensimmäiseksi tässä odotellessa paistettujen kanamunien jäähtymistä.

        Lauantaiaamu ja pakkasta, vastaheränneenä ei ajatukset vielä liidä, unet ovat vielä tuoreena mielessäni.
        Miten olenkaan Sipoossa unen aikana kohentanut sänkykulttuuria 🙄 Vuodevaatteita kannoin ulos aurinkoon,..ja sänkyjä riitti! Lopulta sanoin ex miehelleni, jos sinäkin edes kerran sijaisit itse vuoteesi!

        Jouluhan se lähestyy,..tänä vuonna en tosin vielä tiedä miten aattoillan vietän, se jää nähtäväksi,..mutta nyt on aamiainen jäähtynyt sopivaksi, hyvää viikonloppua!


    • Ramoona_

      Onpa mukavaa tauon jälkeen tavata Kukkahame jälleen palstalla, täällä jo ehdittiin huolestuakin. Positiivinen lähestymistapa ilahduttaa, mitä hyvää olemme löytäneet, yleensä tälläkin palstalla etsitään epäkohtia, nimenomaan muiden , kuten hallituksen aikaansaamina.

      Ilonaiheita löytyy , kun seuraa jälkikasvua, meillä on todennäköisesti ensimmäisen lapsenlapsen lakkiaiset keväällä. Rippijuhlia on ollut jo monia, kahdeksan lapsenlapsen vauhdissa pääsee vaikka millaisiin elämyksiin ja tapahtumiin. Luonto on ehtymätön ilon ja voiman lähde, kaikkina vuodenaikoina.

      Olet löytänyt juttukaverin yli kielirajojen. Minäkin olen toiminut turvapaikanhakijoille epävirallisena kielenopettajana kokkauskerhossa ja kirjaston järjestämässä ystävyysohjelmassa. Antoisaa se on molemmille osapuolille, ja osaa olla kiitollinen Suomen turvallisista oloista.

      Pakkanen houkuttaa minutkin viemään vuodevaatteet ulos. Linnuille on jo aamutuimaan viety muonaa, päivemmällä ollaan menossa Fiskarsin ruukin jouluilmettä katsomaan. Siellä on aiempina vuosina ollut kaunis seimi ulkona ja joessa sorsia sadoittain, sillat kauniisti köynnnöksin ja valoin koristettu.Käsityöläisten ja taiteilijoiden kaupoissa on ihanaa katseltavaa, jotain pientä voi mukaankin lähteä.

      Hyvää joulunodotusta !

    • Löylyä.lyönyt

      Mitäkö hyvää löytänyt?
      En niin kerrassaan mitään.
      Kerran löysin taloyhtiön metallinkeräysastiasta Omega Seamaster merkkisen kellon. Siitä vain oli viisari irti ja muutenkin jumissa. Joten ei ollut sekään hyvä löytö.

    • Se-entinen-Kukkahame

      Olen kutonut sukkia monen kokosta ja monen väristä, tänään en ole kutonut silmukkaakaan, sitten taas kun siltä tuntuu niin puikot kilisee kunnolla.
      Raitaa varteen ja raitaa terään kivan näkösiä kun itse saan kehua.
      Jos joku haluaa niin huutakoon hep, sovitaan ja sovitetaan.
      Tuli tämä 'myyntipuhekin' tehtyä ja tiedän omista varpaista että sukat on iltaisin vastustamattomat varpaiden lämmittimet eikä kaikki tykkää kutomisesta.
      Minun on pidettävä talvisin sukat nukkuessakin jalassa, diabetes on tehnyt hankalaksi verenkierron ja palelemisen tunne on jatkuva joskus päivisinkin.

    • Se-entinen-Kukkahame

      Löysin hyvää, kaunista ja koskettavaa!
      Näin aamusta kun tulee tähän pöydän ääreen ja avaa 'tietolaarin' kannen sieltä tulee esille suomalainen viehättävä kaunisääninen menestykseen yltänyt nuori nainen, olin pakahtua onnesta ...hän on finaalissa...!
      Hän on löytänyt vihdoin sen tien missä pääsi esille, esiintymään,kipailemaan lahjoillaan, oli kyllä ollut nk. kakkonen toivon ja ennen kaikkea uskon vahvasti että nämä esiintymiset tuovat hänelle ansaitun voiton.
      Hän on nyt näyttänyt suurella estradilla taitonsa ja moneen kertaan vain vahvistanut yleisölle ja etenkin tuomareille paremmuutensa.

      Kilpailu on kovaa kaikilla aloilla näin ollen Saaran voitto olisi jo suomalaisillekin tosi hieno juttu, kuitenkin itse voittajalle se paras.

      ONNELLISTA LOPPUA SAARA! Tuo voitto kotiin!

      • Kyllä Saara voittaa, olen siitä nyt jo varma. Onneksi äänestys on numeroina, sillä kuinka Engelsmannit kirjottaisivat Aalto nimen.

        Olihan meillä jo Alvar Aalto peri suomalainen nimi, eikä mikään Sibelius tai Ruuneberg.

        Suomi on tuhansien järvien maa, joten aalto sopii hyvin ja onhan meillä se aito Joulupukki näin Joulun kunniaksi.


      • ruunerepi

        Ent. kukkahameelle yritin vastata, mutta vain Kristiina23 siihen pääsi kuin vanhemman oikeudella kun itse olen Kai35.

        Toivon tietysti kaikkea hyvää kaikille, myös Saaran voittoa.

        Saara Aallon koen kuin sukulaisena kun hänen iso-isänsä, Eeli Aalto, aikanaan kirjoitteli tällä palstalla. Sinä "Kukkis" voit muistaa Maalaismiehen, jonka fundeerauksia oli aina mukava lukea. Isoisä mainittin mukanaolijana tuolla Lontoossakin.

        Jotain kaunista pitäisi Kukkahameelle kirjoittaa ja miksei myös Kristiinalle, jonka "ikää" en maltanut olla vääristelemättä. Minä kun tällä myöhäisellä 35:llä keplottelen ja Kristiina komistelee 23:lla. En malta toimia ilman ruuneperiuttani. Koettakaa kestää!

        Itsestäni nyt ei ole niin väliä, mutta teidän tyttöjen ja pappa Aallon iloksi tuota Saaran voittoa toivon.

        "Ikävä inehmon olla, kavala kalojen yksin" vai miten se nyt olikaan. Nykytiede on muuten osoittanut, ettei kala ole mikään kylmä ja tunteeton. samainen tiede on myös hiffannut, että entisellä flikalla ei ollutkaan tipalla.

        Turhia suuttumuksia välttääkseni jätän tulevaisuudemman tieteen määrittelemättä. Saattaahan olla, että tippa tappaakin!


    • captcöpenick

      Sain tänään komean Joulu-amarylliksen kotimme lämpöön kannettuna.

      Sanon kotiimme, koska se on viimeistä kynnyslistaa peruskorjauslainojen vakuutena. Jos ikää ja terveyttä riittää, laina olisi maksettu pois v.2019.
      Olisin silloin 81v.
      On kai etsittävä netistä tai kysyttävä kukkakauppiaalta, miten Amarylliksen kastelu hoidetaan.

      • jakolasku

        Cc älä kastele liikaa anna välillä vähän kuivahtaa. Liian märkänä Amaryllis kasvattaa liikaa varttansa. Amaryllis tekee paljon kukkia.


      • captcöpenick

        Vein yöksi sen upean kukan tuulikaapin viileyteen. Aamulla toin sen pöydälle ikkunan kohdalle.
        Illalla muistin että ikkunan edessä katosta riippu putkivalaisin, jolla on kukkia varten oikeat ominaisuudet. Sytytin illaksi sen kasvivalon.
        Nyt sunnuntaina tuotu kukka on vielä kostea. Laitan siihen tassille sitten kasteluvettä. Sen pitäisi olla sade, eikä putkivettä. Nyt sitä ei saa.

        Kiitos hoito-ohjeista.


    • Se-entinen-Kukkahame

      Jassåå vai niin, ihan tässä alkaa hymyilyttämään, ollaan samaa ikäluokka jos mun laskutapa stemmaa, ja miksi ei kyllä se stemmaa.
      Että amarylliksen kastelu, en tiedä kyllä mitään säädetyista kastelutavoista, mutta omaani kastelen kerran viikossa alusastialle vettä ja jos sitä vettä vielä aamulla on niin loput pois,hyvin on menestynyt tuolla konstin näillä leveysasteilla.
      Amaryllis on upea joulukukka joskus kasvattaa uuden kukkavanan ja kukkii toistamiseen muhkeasti.
      Koti se silti on ja hyvää huolta pidät oikein, voimia vaan aikaa se ottaa mutta uskon että kaikki järjestyy kyllähän se ysin tehden on rankkaa, mutta varmaan saat jostain lisävoimia, ei se pahitteeksi ole.

    • samakuinedellä

      Kijotusverheitä tuli, mutta lue oikein;-))

    • Se-entinen-Kukkahame

      Kaivauduin tänne kuin turvaan pahalta maailmalta.
      Eilinen sää oli todella ihmeellinen, olin reissun päällä ja palatessani havainnoin sateenkaaren, no puhelimen kamera toi onneksi ja otin pari kuvaa, muutaman kilometrin päässä oli paljon voimakkaamman värinen ilmiö ja kuvasin taas.
      Illalla toisessa nettiohjelmassa olikin kuvia tuosta samasta ilmiöstä selvät suuret kuvat.
      Huomasin kyllä ilman kosteuden vaikka oli muutama pakkasaste, puutkin huurtuivat aivan silminnähden, sama ilmiö kesällä kun sade on vetenä.

      Nyt aamulla vilkasin parkkipaikalle ja siellä on kaikki autot samanvärisiä, paksu huurre peittää jokaisen auton. Lumiharjaa tarvitaan.
      Kaunista on huurteiset pensaat ja lehdettömät oksatkin kilpailee kauneudella.
      Olisipa joulunakin tuo ilmiö no se jää nähtäväksi.

    • s-e-K

      Huomasin kyllä ilman kosteuden vaikka oli muutama pakkasaste, puutkin huurtuivat aivan silminnähden,( sama ilmiö kesällä kun sade on vetenä.)
      oikaisi! ;-))

      sama ilmiö kesällä kun sade on vetenä...tätä kuului sateenkaari ilmiöön!!
      en kyllä tuota hyppyilmiötäkään ymmärrä!

      • Aina jokin mieltä ilahduttaa,..tänä aamuna kuivahiivapussin löytäminen. Sämpylöitä kun ajattelin leipoa, harmittelin jos kauppaan pitäisi vain sentähden lähteä.

        Kaurapuuron loppuun tein sämpylätaikinan ja nyt aamukahvit sillä aikaa kun taikina nousee.

        Kuuntelin Ilkka Niiniluotoa tuossa aamu TV:ssä, humanismiä peräänkuulutettiin nykymaailmaan, missä arvomaailma on niin muuttunut.

        Sitäpä tarvittaisi, inhimillisyyttä keskinäiseen viestintään täällä mediassa, onneksi löytyy seasta lämminhenkistäkin keskustelua!


    • Kat.leija

      Hei S-S, aina kun tänne tulee kurkattua (mikälie pinttynyt tapa) on kiva lukea entisten palstaystävien viestejä. Eihän meitä enää monta jäljellä ole, jotka tutulla nimmareilla kirjoittelee. se-entinen-kukkahamekin palasi - mukava yllätys. Palstamme on kovin 'uudistunut', ei ole enää entisensä.
      Joulu lähenee ja tavan mukaan suunnitelmat valmiina. Nyt vaan on hieman päänvaivaa 80v synttäreistä. Onneksi on yksi välipäivä tapanin jälkeen ennen sitä.
      Päätin mennä huomenna herättelemään joulumieltä sydämeen, tuomiokirkossa soittaa laivaston soittokunta joululauluja. On siinä upeat puitteet joulusävelten kuuntelemiseen.
      Hyvää joulunalusaikaa kaikille.

    • Se-entinen-Kukkahame

      Tänne palasin, tuo pimein aika ei ole minulle mieleen vaikka ei ole pakkasia pelkään liukastumista, kokemuksia on siitäkin. Entinen pelkkä Kukkahame ei kelvannut ja mitäs pienet etuliitteet ja kelpasi, en halunnut ottaa aivan tuntematonta .
      Kivasti täällä olikin tuttuja nimmareita edelleen ja se on hyvä että mielenkiinto on säilynyt kirjoittelemiseen.
      Huomaan että samoja polkuja tallataan muttei se vaadi meidän kaikkien olevan mukana, kinailua ja ikeilyä on aivan turha viljellä. Elämä on parempaa vaikka heikommassakin sovussa mielen voi pahottaa arkisessa asiassa, vaikka yllätys kahvin loppumisesta joskus harmittaa, no se on vain esimerkki, harmi haihtuu kun pontevasti astelee markettiin ;-)).
      Tänään oli kaunis talvipäivä ja sopivan viileä että voi olla talvitakissa, yleensä toppatakki riittää näissä minun liikkumisissani

      Me entiset naapurit perustimme jutturyhmän ja kokoonnutaan n1 tai 2 kertaa kk, vanhantavan tuumailuun, on siellä muutakin kuin juttua, mutta hyvin tärkeää meille kaikille, se on sellainen itsetunnon kohotus miittinki.

    • että.hyvin.menee

      Että mitä hyvää ja mukavaa on koettu. Onhan sitä.

      Päällimmäisenä tulee mieleen tämä palsta. On aivan upeita kirjoittajia. Heistä taas päällimmäisinä tulevat mieleen arvostetut nikit Pilmari ja vaalierkki. Molemmat ovat loistavia sanankäyttäjiä ja omaavat laajan elämänkokemuksen, jota täällä jakavat. Ilman heidän läsnäoloaan tämä palsta olisi kuin kuivettunutta ruohoa. Heidän huumorinsakin on ihan omaa luokkaansa. Heidän tekstinsä ovat sisältörikkaita. Lisää vain tekstiä, Pilmari ja vaalierkki.

    • volkkarivaan

      Hopsassaaa, olin koeajolla tuliterällä autolla, sain ajaakin tunnen itseni miljonääriksi, sellaista autoa vaan ei saa tähän pihaan? Ei se näihin tuutuihin mahdu.
      En ole ostamassa mutta eräs läheinen on, ja pääsin pelkääjän paikalle ja sain luvan kokeilla, meinasin saada kävelijänkin paikan kun kerroin ettei se autoa kummempi ;-))
      Perskuta että noi autolijat on arkoja välineistään!

    • En ole löytänyt valitettavasti mitään. Invalidien joulusyömiset kävin nauttimassa ja hyvää oli. Joulun vietän television ohjelmia seuraten.

      Nyt on niin väsynyt ja tyhjä olo, ettei edes runota. Olikohan ymmärrettävä ilmaisu tuo edellinen.

      Merkillinen aihe putkahti mieleeni, nimittäin äidin rakkaus. Kun olen tällainen "vähemmän äiti", jätän sen teille kerrottavaksi. Joskus
      äidin rakkaus on niin suurta, että se ikäänkuin muodostuu jopa haitaksi kohteelleen.

    • flegmaatti

      Vain melko tavanomaisen hyvää. Palattu joulumarkkinoilta väsyneenä mutta jo aikaa sitten toipuneena. Pieneläkeläisinä käytimme halpislentoja ja varsinkin paluun kokonaiskesto virui koneen vaihdon vuoksi. Suora olisi ollut kalliimpi.

      Hyvää on se, että vedin viimeinkin vapaan tangon hackissa tavoitteeni 200kg.
      Vielä kun vasen takareisi kestäisi 10kg enemmän maastavedossa.

      Hyvää vai huonoa? Huomenna on syövän CEA koe ja samassa yhteydessä suostuvat tarkistamaan eturauhasen PSA:n. Lukema on ollut hyvä jonka vuoksi tk on niuhottanut sen tarkistuksen suhteen. Nyt se kuitenkin otetaan.
      Täytän huomenna 73v ja vien salin kahvioon läjän marie keksejä. Maksoivat liidelissä 1,67€/kg joten ei tämä poika pihistele!
      Jos tulee vieraita niin vaimo on varannut kahvitarjoilun ja minä tarjoan konjakkia jos kelpaa. Arvelen vieraiden kieltäytyvän koska minä itse en ota. Hyvää vai huonoa?

    • Herätetty

      Ihan hyvä se on jos vieraat kieltäytyvät, onhan talossa isännän juhla ja yleensä vieraat kutsuttuja. Isäntähän kutsuu vieraansa.
      Eipä mulla nyt isommin asiaa ollutkaan, uni karkasi jonnekin, muutin kuorsaavan vierestä toiseen huoneeseen ja nyt evakossa omasta halusta.
      Kuorsaus on loppunut, voisiko olla syy että otin peiton pois ja myttäsin sen niin että pakko herätä se selvittelemään jos mielii lämpimässä jatkaa kuorsausta.
      Mikään ei ole niin viisas kuin ihminen! Totean tässä olevani ihminen.
      Aamutunnit ja parasta unen aikaa tässä harmittelen heräämistä, mutta en sitä että tulin kirjoittelemaan tuntemuksiani, otan kunnon päiväunet sillä tästä taudista paranee. Öhöm!

    • Herätetty

      Parhaimmat Onnitteluni
      Syntymäpäivänäsi Tänään Fegmaatti!

      ei unohtuneet.... vaan ei korkeaa ikää kannata onnitella sekulikirjoituksen joukossa...

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      41
      2184
    2. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      50
      1714
    3. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      35
      1537
    4. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      42
      1508
    5. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      2
      1456
    6. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      7
      1450
    7. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      3
      1417
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      2
      1351
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      4
      1275
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      7
      1243
    Aihe