Kummaksuttaa kovin

Ihmettelevä.kansalainen

Täällä on jokunen kirjoittaja ilmeisesti sitä mieltä, että suuri osa mm huonosti toimeentulevista ja toimeentulotukea saavista perheistä on huonoja.

Onko asia niin? Miten suuren osan sosiaalitukea saavista perheistä arvelette kohtelevan lapsia huonommin kuin sijaisvanhempansa, joille lapsi on sijoitettu? Mihin mielipiteenne perustuu?

3

78

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • jatkoa.edelliseen

      Esimerkki:

      "Terveet nuoret ihmiset heittäytyvät työkyvyttömiksi kun kaikki ahdistaa. Lapsia tehdään jokaisen vastaantulevan kanssa ja kaikkein nerokkaimmat tapaukset pääsevät jopa tv-ohjelmiin esiintymään ja esittelemään saavutuksiaan."

      -Tekeekö joku mielestänne lapsia jokaisen vastaantulijan kanssa?

      -Kun tv-ohjelmia tehdään, niin tunkevatko niihin mielestänne nuo, jotka makaavat jokaisen vastaantulevan kanssa (jotta pääsevät telkkariin)?

      -Onko mielestänne ahdistus sitä, että ihminen onkin terve ja että se heittäytyy työkyvyttömäksi? --> miten keskiluokkaisen ja hyvintoimeentulevan perheen lapsi mielestänne selviää silloin kun sitä kaikki ahdistaa?

    • Hulluksi.On.Mennyt

      Mitähän tuohon avaukseen nyt sanoisi...

      Nykypäivänä näyttää kieltämättä ajoittain siltä, että lapsia eniten paikoin hankkivat juuri ne ihmiset, joilla on siihen huonoimmat edellytykset. Sen tosiasian ääneen lausuminen on kai rumaa, mutta siltä vain näyttää.

      Kun esimerkiksi kerrotaan lapsiperheiden talousongelmista, tyypillistä on nostaa esiin opiskelijapariskunta, joka luonnollisesti on kaikkea muuta kuin vakavarainen. Maalaisjärjellä ajatellenhan tilanne tietenkin on aika selvä: kuka kumma käskee nykypäivänä hankkimaan lapsia kesken opiskelujen? Yhden kyllä ymmärtää, mutta onko sitä suurperhettä pakko lähteä rakentamaan tilanteessa, jossa rahaa ei oikein riitä omaankaan toimeentuloon?

      Lapsia otetaan pois vanhemmiltaan siksi, että vanhemmista ei ole vanhemmuuteen. Tämähän ei tietenkään automaattisesti tarkoita sitä, että lapsia kohdeltaisiin huonosti kotona! Kyse voi olla muistakin asioista. Pääsääntöisesti sijaisvanhemmat kohtelevat lapsia suurella rakkaudella ja joutuvat korvaamaan vanhemmat. Surullistahan se tietysti on. Ei sijaisvanhemmuuden historia Suomessa tietenkään virheetön ole. Myöskään suurten laitosmaisten perhekotien ym. suuri fani en ole. Parempi olisi, että niitä ei tarvittaisi! Ikävä juttu on se, että niille on tarvetta.

      Valitettavan usein vähävaraisilla perheillä on ongelmia. Ei voi sanoa, että niin olisi aina. Ei tietenkään voi! Tämän päivän Suomessa ongelmat kuitenkin kasaantuvat ja se ei ole hyvä asia. Valitettavasti tosiaankin on tutkimustuloksia siitä, että esimerkiksi työttömyys periytyy. Tämähän alkaa näkyä jo koulussakin. Jos ongelmia kotona on, niitä luultavasti on lapsellakin. Surullista on se, että kun ennen vanhemmat toivoivat lapsille parempaa kuin itselleen ja tekivät kaikkensa sen eteen, nykyisin on vanhempia, joista siihen ei ole. Ihan kaikesta vain ei voi syyttää yhteiskuntaa.

      Avauksen jälkeisestä tekstistäkin on sanottava jotain.

      Taannoin julkisuutta sai yh-äiti, jolla jo oli viisi lasta ja neloset tulossa! Vaikka kyseessä onkin (onneksi) yksittäistapaus, näitäkin tyyppejä alkaa löytyä nykyisin. Näilläkin lapsilla isiä käsittääkseni on useita kappaleita. On aika naivia olettaa ettei yhteiskunta noitakin puuhia monin osin kustantaisi. Tiedän useitakin tapauksia, joissa ihmiset tekevät todellakin lapsia lisää aina vain uuden kumppanin kanssa. Ehkä jossakin välissä olisi jo hieman syytä itsekritiikkiin?

      Tosi-TV:n myötä nämä sinänsä surulliset tapaukset paikoin julkisuuttakin saavat. En ole lainkaan varma siitä, että ihan kaikissa saavutuksissa aina on ylpeilemisen aihetta!

      Siitä on puhuttu julkisuudessa, miten ihmisiä nykyisin siirtyy eläkkeelle todella nuorina lähinnä henkisten syiden vuoksi. Ei se kehityssuunta mikään hyvä ole. Vielä jokunen vuosi sitten masennuslääkkeitä vedettiin huoletta suusta alas vähän joka syystä! Ajoittain tuntuu siltä, että ihmisistä osa ei nykyään kestä minkäänlaisia kriisejä, vaan helpotusta on saatava heti, kun ensimmäisen kerran vähän v..uttaa. Kykyä kestää pettymyksiä ei näytä olevan joillakin yhtään. Sen voi sanoa aivan suoraan, että järjestelmämme paikoin passivoi ja sallii ihmisten syrjäytyä.

      Nuoriin syrjäytymisvaarassa oleviin ihmisiin pitäisi puuttua paljon nopeammin ja tehokkaammin.

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      38
      1883
    2. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      43
      1446
    3. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1411
    4. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      15
      1394
    5. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      1
      1365
    6. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      9
      1356
    7. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      2
      1337
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      1
      1270
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      2
      1210
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      5
      1197
    Aihe