älypuhelin ja rannekello

rolexitranteissa

Hei!
Nykyään olen huomannut tavallisten rannekellojen vähenemisen. Monelta olen kuullut, että rannekelloa ei tarvita, koska on älypuhelin. Mutta jos rannekelloa käyttää, tarvitseeko sen sitten olla kännykän kanssa kommunikoiva älykello? Onko kännykät syrjayttämässä myös rannekellot? Onko kunnolliset ja kalliit rannekellot enää hyvätuloisten juttu?

9

275

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • AinakinAlanTilstonMukaan

      Olet jälleen väärässä. Parempien mekaanisten kellojen myynti on lähtenyt jälleen nousuun Suomessa.

    • Trumva

      Mitäs väliä kummallakaan on, jokainen tekee ja käyttää sitä mikä itsestä tuntuu luontevimmalta.

      Itselle kello kulkee nykyään enää kännykässä, osin myös siitäkin syystä että liikkuvaisuuden takia kello jää helposti kiinni asioihin liikkuessa ja touhutessa, siksi en käytä koruja muutenkaan. Jollain toisella rannekello voi olla luontevampi.

      Sama tuon äly/normikello jaon mukaan. Miksi sen tarvitsisi olla jompi tai kumpi? Jälleen omien mielihalujen ja tarpeiden mukaan. Jos kyseessä on lähinnä tarve nähdä aika niin sitten valinta sen mukaan. Puhelimessa voi sitten olla niitä mahdollisia lisätoimintoja jos älypuhelinta yleensä käyttää.

    • turhatälypuhelimet

      En suosi älypuhelinta. Koin tilanteen josta olisin voinut itse saada jopa syytteen ja tuomion: älypuhelimeni akku oli hyytynyt hetkellä jolla olisi pitänyt soittaa 112 ja saada ambulanssi paikalle ihmiselle jota uhkasi kuolema. Onneksi toisella jalankulkijalla sattui olemaan puhelin mukanaan ja akkua riittävästi. Jos oman Samsungini akusta olisi kysytty oikeudessa, olisin saanut heitteillejätöstä syytteen kun olin päästänyt akun loppumaan. Älykello on yhtä vaarallinen teknolelu kuin älypuhelinkin. Kannan mukanani vanhaa Nokialaista jossa kestää akku yli viikon.

    • myynti_romahtanut

      http://www.fhs.swiss/eng/statistics.html
      Sveitsiläisten mekaanisten kellojen myynti on jo useamman vuoden ajan ollut laskussa - näin pitkää yhtäjaksoista kellomyynnin laskua ei ole ollut vuosikymmeniin, jos ikinä. Myös koko tämän vuoden ajan myynti on ollut tasaisessa laskussa.

      Tuo on jo aika selkeä merkki siitä, ettei rannekelloja enää tarvita kuten ennenvanhaan niitä tarvittiin kellonajan tarkastamiseen. Nykyisin jo lähes kaikilla on paremmat laitteet, kännykät tai älypuhelimet aina mukana josta näkee myös kellonajan.

      Älykellojen myynnissä oli viime vuonna piikki, mutta tänä vuonna niidekin kokonaismyynti on laskenut -51,6% IDC:n raportin mukaan. Nekin ovat aika turhia koska näkeehän kellonajan aina kännykästä. Nykyisin statussymboli onkin uusin ja hienoin puhelinmalli, iphone7 , Pixel XL tai vastaava yhtä kallis puhelin, kun rannekello puolestaan osoittaa taantumusta ja takapajuisuutta ja yhä useammat pitävät sitä eläkeläisten ja muiden kärryiltä tippuneiden merkkinä.

      • oletsitkeä

        myynnin vaihtelu o normaalia ja riippuu eri maanosien tilanteista, kuten meillä on kellojen myynti noussut selvästi, varsinkin ns. parempien ja mekaanisten osalta.


      • kellomyynti_romahtanut

        Mistä löysit sveitsiläisten kellojen myyntitilastot Suomessa 2016?
        Tilastokeskus ei tuollaisia tilastoi, heillä on vain kultasepänteosten ja kellojen yhteismyynti, mutta ei kelloja ja sveitsiläisiä kelloja erikseen tilastoituna.
        Kultasepänliikkeillä menee kyllä hyvin kellomyynnin romahduksesta huolimatta, muita koruja ostetaan paljon lahjaksi.

        Sveitsin tilastojen mukaan kellojen myynti Hong Kongissa on laskenut vain vähän (-0,7%) mutta länsimaissa romahtanut tämän vuoden aikana. USA -18%, Italia -12%. Saksa -8,7% jne. Suomen tilastot vastaavat todennäköisesti noita USA:n myyntilukujen laskua sveitsiläisten mekaanisten kellojen osalta.


      • halvimpia_rihkamakelloja

        Ylen artikkelin mukaan ainoastaan halpojen rihkamakellojen myynti on kasvanut, mutta arvokellojen ei.
        "– Myynti on parantunut viitisen prosenttia viime vuoteen verrattuna. Varsinkin sadan ja kahden sadan euron kelloja menee selkeästi enemmän kaupaksi kuin ennen, kertoo Helsingin Itäkeskuksen Timanttisten myymälävastaava Sami Adamsson."

        Tuo on ihan linjassa Sveitsin tilastojen kanssa, sen mukaan 0-200€ hintaisten kellojen myynti on kasvanut 2,9%, mutta 200-500€ kellojen myynti laskenut -8,5% ja arvokkaiden yli 3000€ kellojen -4,6%.

        Myös arvelisin että tuollaiset alle 200:n kellot jäävät pöytälaatikkoon eikä kellon saaja niitä edes käytä ja pidä ranteessaan. Lähinnä ylioppilaslahjaksi noita ostetaan, eikä lahjan saaja sitä kelloa ole halunnut käyttää vaan jättänyt pöytälaatikkoon, ja harmitellut vain omistuskaiverrusta kun se laskee kellon jälleenmyyntihintaa.


      • trjhwtrj
        kellomyynti_romahtanut kirjoitti:

        Mistä löysit sveitsiläisten kellojen myyntitilastot Suomessa 2016?
        Tilastokeskus ei tuollaisia tilastoi, heillä on vain kultasepänteosten ja kellojen yhteismyynti, mutta ei kelloja ja sveitsiläisiä kelloja erikseen tilastoituna.
        Kultasepänliikkeillä menee kyllä hyvin kellomyynnin romahduksesta huolimatta, muita koruja ostetaan paljon lahjaksi.

        Sveitsin tilastojen mukaan kellojen myynti Hong Kongissa on laskenut vain vähän (-0,7%) mutta länsimaissa romahtanut tämän vuoden aikana. USA -18%, Italia -12%. Saksa -8,7% jne. Suomen tilastot vastaavat todennäköisesti noita USA:n myyntilukujen laskua sveitsiläisten mekaanisten kellojen osalta.

        On niitä arvokelloja tehty muuallakin kuin Sveitsissä. mm Saksassa ja Japanissa


    • wristwatches.back

      Minun on ruennut tekemään mieli hankkia vaikka sitten halpis rannekello kun älypuhelimet ovat niin isokokoisia ja kömpelöitä kellonajan tarkastamiseen, varsinkin kun on suojakuoret siinä päällä. Aiemmat pienet peruspuhelimet olivat paljon kätevämpiä käsitellä ja mahtuivat taskuun kuin taskuun jolloin ne olivat nopeasti esille saatavissa.
      Nyt isojen älypuhelinten aikana kellonajan saa paljon kätevämmin katsottua perinteisestä rannekellosta.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      40
      2142
    2. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      47
      1694
    3. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      29
      1511
    4. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      36
      1495
    5. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1441
    6. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      1
      1435
    7. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      2
      1407
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      1
      1341
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      2
      1260
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      6
      1239
    Aihe