Kuhmoinen kuoleva kunta

Gyydudjxjckkc

Suomen kuvalehden mukaan olemme pian historiaa. Talot myyntiin ja äkkiä pois.

30

2038

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • poismyöskuhmoisista

      Kyllä siirtyminen Pirkanmaalle teidät pelastaa, sieltä tulee rikkaita valloittamaan Päijänteen rantanne ja tuovat euroja kuntaanne

    • Ilhyccbbkkkn

      Se on nyt sama onko Kuhmoista kuntakartalla vai ei. Ei täällä ole yhtään mitään ja pois heti kun pystyy.

    • Outssss

      Lehden mukaan kuulumme surkeimpaan kastiin. Mitä tekee kunnanjohtajatar muuta kuin on hiljaa tilanteesta?kommentteja kaivataan!

      • Anonyymi

        "Mitä tekee kunnanjohtajatar muuta kuin on hiljaa tilanteesta?kommentteja kaivataan!"

        Kunnanjohtaja hakee Mänttä-Vilppula kaupunginjohtaja-virkaa


    • Poispoispois
    • Laestadius

      Se on iso ongelma jos talosi jälleenmyyntiarvo on negatiivinen. Uusia ei siis kukaan järkevä kuilevaan kuntaan rakenna. Kuntaliitos lienee ainoa mahdollisuus.

      • KuollutPaikka

        Ja kun se tulee....viedään kaikki palvelut pois saman tien.Jäikös mustapekka kuplaääliön käsiin?


      • kirous
        KuollutPaikka kirjoitti:

        Ja kun se tulee....viedään kaikki palvelut pois saman tien.Jäikös mustapekka kuplaääliön käsiin?

        Kuhmoisissa ei ole onnistunut oikein mikään asia. Kaikki pyrkimykset ja hankkeet epäonnistuvat ja ne tuomitaan epäonnistumaan ennakolta, jo suunnitteluvaiheessa.


    • Sivistyksestäkaukana

      Kannattaa Kuhmoisten ilman muuta liittyä vaikka Tampereen kanssa, tai ainakin jonkun kaupungin, meinaan Kuhmoisissa ollaan seuran puutteessa ja kateellisia kaupunkilaisille. Muuta selitystä asialle ei ole löytynyt, eli aina kun kaupunkilainen maalla vilahtaa niin tulee akat, ukot sekä koirat joukolla ihastelemaan kaupunkilaisia. On siinä pärinään kun mönkkärit, moottorikelkat ja potkukelkat saavat kyytiä kun kilvan käydään ihastelemassa kaupunkilaisten touhuja. Luultavasti auttaisi jos Kuhmoisistakin tulisi kaupunki, niin eivät pitäisi enään kaupunkilaisia niin kummajaisina että joukolla tulevat katsomaan niinkuin jotain nähtävyyttä. Tämä sama näytös on jatkunut jo useamman vuoden, ei enään tiedä pitäisikö alkaa pääsymaksua perimään tuosta kyttäämisestä. Maineensa Kuhmoinen on ainakin menettänyt jo ajat sitten, joten ei väliä vaikka häviäisi koko suomen kartalta.
      Tulee mieleen lapsuudesta vanha sananlasku, että vahtaa kun sonni uutta porttia!

      • pärinätäpärinätä

        Oletko se valokuvausta harrastava sivistynyt poliisi?


      • reitteilijä

        Onneksi Pirkamaa ja Tampere.Ei missäännimessä Espoo tai Hämeenlinna , sieltä tulee tosi uteliasta väkeä , vaikka ovat kaupunkilaisia . Joutuvat soittelemaan uteliaista havannoista isompaan kuntakeskukseen ja heitä varmaan uskotaan.


      • sekoiraälähtää

        Osu ja uppos, hyvä että tunnistitte itsenne kirjoituksesta!


      • mäyrämies

        Korkeasaaressakin käydään apinoita katselemassa. Oletteko kovinkin läheisiä sukulaisia? Apinat ovat kyllä aika viisaita..nimittäin ne korkeasaaren..


    • Päijätpirre

      Omituista on touhu tosiaan. Aikoinaan oltaisiin voitu liittyä Padasjokeen tai Jämsään. Nyt haluttiinkin Pirkanmaalle, mutta seurakunta liittyikin Hollolaan. Mitä tekee liike-elämä? Osuuspankki yhdistyy Päijät-Hämeessä toimivaan pankkiin.
      Kunta rakentaa valokuitua ja päiväkotia, terveysasema rempattiin kalliisti, on isoja kaavoitushankkeita. Mikä lienee rahatilanne muutaman vuoden päästä? Ja väestö vähenee koko ajan 30-50 hengen vuosivauhtia. Längelmäellä tuli kuntaliitos vastaan 1700 asukkaan kohdalla, Kuhmoisissa on nyt 2300. Mitenkä Pirkanmaa tässä nyt pelastaa?

    • tehrätäytys

      Oisko tarttenu tehrä muutaki ku myyrä ja myyrä ja lakkavuttaa?

    • OletteMutaa

      Kuhmoislaiset:Olette suomen kuraa! Ilmoitin vain jos ette sattuneet tietämään.

    • ulospäin_suunta

      Sisäänlämpivää porukkaa...

      • Anonyymi

        Pitää paikkansa


    • JR44-Kuhmoinen

      Johan kuhmoislaisia kusetettiin oikein kunnolla valtion suunnalta jo sota-aikaan laittamalla Kuhmoisten miehet jalkaväkeen etulinjaan tapettaviksi, että jämsäläiset maajussien pojat sai olla sitten tykistössä vähillä tappioilla. Sama juttu Längelmäellä ja Länkipohjassa, että saatiin punikkien jälkeläiset jalkaväkeen etulinjaan tapettavaksi oikein armeijan määräyksellä. Katselin kerran Kuhmoisten sankarihautausmaan kiviä, niin taisi olla samana päivänä kaatunut peräti 12 kuhmoislaista. Se on melkoinen määrä kaatuneita yhdelle päivälle noin pienen kunnan kannettavaksi.

    • syntyvyyttä

      Kuhmoinen on kaunis ja puhdas elää. Lapsiperheet ovat onneksi vielä saaneet vauvasta 1000 euron "starttirahan", ei semmoista ole Jämsässä jaettu. Enemmän lapset huomioon, ei siihen tarvita Himosta ym. vaan jotain "normaalia"!

    • Pitkäänkötonniriittää

      Starttiraha on hieno ele, mutta kauanko se lapsiperhettä lämmittää? Laskekaas ajokilometreille hintaa, kun haette palveluja ja erikoisliikkeitä Jämsästä, Lahdesta tai Tampereelta.

    • Pippurinhelmi

      Olen Kuhmoisissa mökillä kaikki vapaa-aikani. Upea paikka, luontoa lähellä ja itselleni tärkeätä on se ettei ole ruuhkaa tai liikaa porukkaa. Palveluista on vielä jäljellä tosi hyviä, kirjasto, pankki, ruoka-kauppa, alkokin löytyy, baareja, sisustustarvikepuoteja, käsitöitä. Helsinkiläisenä arvostan todella paljon luonnonläheisyyttä ja ruuhkatonta ja avaraa tilaa.

    • allukatti

      Kyllä minä ainakin viihdyin Kuhmoisissa,se oli kesälla kaunis paikka. Ikävä kyllä jouduin muuttamaan pois,

    • NGkesäasukas

      Vuosikymmeniä Kuhmoista olen seurannut pääkaupunkiseudulta käsin Kuhmoisten kesäasukkaana.

      Kuhmoinen on viime vuosina ryhdistäytynyt upeasti niin toimeliaisuudessa, palveluissa, talouden hoidossa ja viihtyvyydessä. Ennen Kuhmoinen oli ns. peräkylien kunta ja kaukana esim. kesäasukkaita houkuttelevana saaristo- ja järvikuntana. Toisin on nyt. Kuhmoisiin on ilo kutsua kesävieraita ja esitellä kaunista Päijänteen saaristokuntaa.

      Kiitos em. positiivisesta kehityksestä johtuu mielestäni:
      - kunnanvaltuuston rakenne- ja ikärakennemuutoksesta. Nyt valtuustossa on laajasti edustettuna eri toimialoja - ei vain maatalouden edustajia. Yrittäjyys on ykkösteema. Valtuusto koostuu pääosin 30-50 vuotiaista aktiiivisista ihmisistä
      - kunnanjohtaja Heusala on myös näyttänyt olevan entistä enemmän komittautunut Kuhmoisten kehitttämiseen.
      - päätös siirtyä Pirkanmaan maakuntaan on aivan loistava päätös, niin SOTEn kuin myös elinkeinoelämän että myös kunnan asukkaiden asunto- ja kesäasukkaiden kesämökkivarallisuuden kannalta. Onhan sillä hirveän suuri ero - valitettavasti - jos sanot asuntosi,maatilasi tai kesämökkisi sijaitsevan Keski-Suomessa tai Pirkanmaalla. Keski-Suomella alentaa aina em. kysyntää.
      - Tampere, yliopistollinen keskussairaalakaupunki on lähempänä kuin Jyväskylä, puhumattakaan Kuopiosta.
      - Kuhmoisten satama-alue monipuolisine palveluineen on aivan ainutlaatuista palvelua ja viihtyvyyttä, mitä te kuhmoslaiset ette aina osaa edes arvostaa. Nostakaa jalustalle tämän alueen monitoimimies Juha Hinskala. Kullanarvoinen asukas Kuhmoisissa. Ilman hänen aktiivisuutensa seurauksena välillisten verotulojen saanti Kuhmoisiin olisi huomattavasti vähäisempää.

      Eli summa summarum, Hyvät Kuhmoislaiset, vaikka väestöllisesti kuntanne on pieni, mutta teillä on nyt vireä kunta, missä on hyvä asua ja minne kesäasukkaat tulevat aina entistä innokkaampana ja iloisempana käyttämään paikallisten yrittäjien palveluja. Teillä on moni asia, niin paljon paremmin kuin huomaattekaan nyt ja tulevaisuudessa vrt. muihin maalaiskuntiin.

      Iloinen ihminen synnyttää paljon enemmän uutta ja positiivisuutta kuntaan kuin valittajat. Tämä analogia koskee myös työpaikkoja.

      Päivän vinkki: pyri tekemään joka päivä ainakin yksi hyvä asia (iso tai pieni - ei väliä) jollekin. Saat siitä myös itse voimaa (energiaa) ja hyvän mielen.

      Hymyillään, kun tavataan palvelujenne parissa.

      • olihan-melkoinen-satu

        Kaikkea roskaa sitä näkeekin kirjoitettavan kunnasta, joka kuihtuu kuihtumistaan... kohta on konkurssissa koko kyläpahanen. Valtio tulee määräämään pakkoliitoksen Jämsään.


      • opi_menestymään
        olihan-melkoinen-satu kirjoitti:

        Kaikkea roskaa sitä näkeekin kirjoitettavan kunnasta, joka kuihtuu kuihtumistaan... kohta on konkurssissa koko kyläpahanen. Valtio tulee määräämään pakkoliitoksen Jämsään.

        Voi, kun sinulla menee huonosti, mutta minkäs sinä sille voit..........

        Eikä taida auttaa olotilaasi, vaikka muuttaisit pois. Sielläkin muilla menee paremmin kuin ..... ja sekös harmittaa jota kuta.


    • Hah.hah.hah.hah.haaaa

      Lock-Wood Kuhmoinen. Vain junttikylässä nimeltä Kuhmoinen ei mikään onnistu. Muuttakaa Junttilasta pois.

    • voevoevoevoe

      No antaa Negativistien negata - saavatpa tuntea tekevänsä edes jotakin hyodyllistä ja kehittävää .

    • Anonyymi
      • Anonyymi

        Minkä ihmeen vuoksi tässäkin kohteessa kallista hoitolainaa, jota ei ole jyvitetty yhtiölainaksi, jotta sen voisi osakas halutessaan maksaa pois? Ja niin vaikuttaa kuukausittaisiin asumiskuluihin?
        Päättäkää ihmeessä seuraavassa yhtiökokouksessa jyvittämisestä?


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      39
      1681
    2. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1351
    3. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      9
      1309
    4. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      42
      1307
    5. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      1
      1305
    6. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      7
      1284
    7. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      0
      1254
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      1
      1230
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      2
      1190
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      2
      1163
    Aihe