Eksoten sauna tuloksentekijöille / henkilökunnalle

Saunamaija

Ruusut:
Upeaa todella upeaa. Voin onnitella Eksote:a työnantajana uuden saunan rakentamisesta hieno juttu.
Risut:
Sikamainen juttu. Rakennusliikkeet ja muut asiaan osallistuneet yhteiskunnan rahaa hyväksikäyttävät tahot. On todella sikamainen juttu, kun yleishyödyllinen yritys järjestää tarjouskilpailun saunasta on tarjoushinnassa n. 100.000€ ylimääräistä!
Näin mainitsee myös Ikonen E-S haastattelussa.

Ehdotan, että saunaurakka tehtäisiin oppilastyönä! Paikkakuntamme rakennusalan opiskelijoiden avulla saatettaisiin saada kohtuuhintainen kokonaisuus. Tekeminen palvelisi alaa opiskelevia oppilaitakin ylivertaisesti. Urakkapaikan siainti on hyvä ajatellen tavarantoimittajia ym. ym.



viestiä saa jakaa mulla ei ole fakepuukkia

37

1236

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • kiitollinenvastasta

      Mitä helvettiä tällaisella saunalla Tehdään?
      Että hou hou ja Sillain!
      Kuka siellä Saunoo? Herää Pahvi!

    • Löylyälissää

      Ja mille Tuloksentekijälle?
      Taidat olla aika vajaa?

    • Ei.tavatonta

      Hyvä asia. Onhan noita saunoja ja lomapaikkoja ollut kautta aikojen erilaisten firmojen ja nyrkkipajojen henkilökunnan käytettävissä.

    • Ihanonpihalla

      Niin, jos ei tiedä mitä saunallaa ja saunassa tehdään ei kommetoijilta voi paljoa odottaa. Sitten vielä ihmeelinen sanahirviö tuo tuloksentekijä? Vie kommentaattorin näköjään ihan pihalle.

      Hyvää jatkoa vaan kommentoijille ja tällekkin palstalle

      • Fackingpelle

        No älähän höpsöttele, kysyin,mitä näin kalliilla saunalla Tehdään? Ymmärrät varmaan muuten Eksoten säästöpolitiikan ja toimintojen alasajon,kun olet noin fiksu.Että siinä on sinulle tulosta.

        Taidat olla ihan itse Tuloksentekijä? Ja mistähän olet tuloksen Repinyt? Säästöistä ja työntekijöiden selkänahasta ja Joustavuudesta ? Ainakaan potilaiden tai asiakkaittemme palvelussa tulos ei näy myönteisesti.

        Että hyvää löylyä vaan sinullekin, jos pojat ottaa sut mukaan saunomaan.


    • pöhhöhhöö

      Ei rakennusliikkeiden tarjouksissa ole 100 000,00€ ylimääräistä, vaan suunnitelluissa materiaaleissa ja aikatauluvaateissa on 100 000,00€ ylimääräistä. Toisin sanoen on suunniteltu tehtäväksi kallis sauna.

    • Eksotuttaa

      Eikös meille veronmaksajille ole toitotettu,ettei seiniin pidä investoida.Eksote on veronmaksajien ylläpitämä toimiala.Terveyskeskuksia lopetetaan ja ns.palvelu paranee,mutta etäisyydet kasvavat kohtuuttomiksi,etenkin autottomille syrjäseutujen asukkaille.Ei paljon lämmitä potilaana,jos tietää saunan olevan huippuluokkaa ja aivan Lappeenrannan ydinkeskustassa.Eksoten päätehtävä ei ole saunailtojen järjestäminen,vaan potilaiden nopea hoitoonpääsy ja hyvä hoito.

      • Nuppuin

        Saunassakäynti palkitsemismuotona on aika tyhmä ajatus. Suomalaiset käyvät saunassa joka tapauksessa riippumatta siitä sijaitseeko se Kahilanniemessä.

        Vieressä on Myllysaaren yleinen aikanaan miljoonan veronmaksajille maksanut sauna. Siinä on saunamaksu.
        EKSOTE voi tarjota saunasetelin kaikille halukkaille palkittaville työntekijöille. Eipä tule veronmaksajille kalliiksi.

        EKSOTE voisi keskittyä ydinbusinekseen eikä rakennuttamiseen josta ei myöskään näytä olevan osaamista. Kohta alkaa uuden rakennettavan sairaalan ongelmien purku. Pitäkää mielessä.

        Jo kertaalleen puretun rantasaunan tilalle ei voi nykymääräyksin rakentaa uutta veden äärelle. Vai onko rakennuslupasäädökset vain tavallisia veronmaksajia varten?

        Myllysaaren saunan peruskorjaus laajennettuineen kolutustiloineen uimaopetukseen olisi halpaa lystiä verrattuna viereen rakennettavaan uuteen toiseen miljoonasaunaan. Taas veronmaksajien kustannuksella.
        EKSOTEN sauna on tarkoitettu yksityiskäyttöön EKSOTEN työntekijöille ilmaisena bonuksena jonka maksavat veronmaksajat? Miksi vieressä oleva Myllysaaren sauna on maksullinen veronmaksajille?

        Voisi johtajakin itse todeta asian vierailemalla paikanpäällä kun todistuksensa mukaan ei ole koskaan käynyt jo puretussa Kahilanniemen saunassa ja ei itse tarvitse saunaa tai sen mukana tulevia koulutustiloja mihinkään. Vain palkittava henkilöstö tarvitsee ko. saunan uimakoulutustiloineen?

        Siihen on tarjota ratkaisu Myllysaaren saunan peruskorjaus ja sinne sähkökiukaat ettei tule hiukkaspäästöjä. Mikäli yleisestä terveydestä tai palkitsemisesta on ylipäätään kyse? Kuka haluaa myös vapaa-ajallaan katsella samoja naamoja päivästä toiseen myös saunan lauteilla? > Työilmapiiri tarvitsee kuntoutusta ja kunnon saunottajia ei miljoonasaunaa.

        Olen kuunnellut ja seurannut pakosta näitä EKSOTE:n sairaanhoitajia viime kuukaudet omaisen luona käydessäni ja sanon että " Jotain tarttis tehdä" ja mieluummin heti. Sauna ei ole potilaan kannalta mitenkään oleellinen asia tai muuta mitään.

        Muutos tulee sisältä toimintatapoja ja potilaan kunnioitusta lisäämällä.
        Sairaalassaolo on maksullista ja yhteiskunnan eli veronmaksajien vahvasti tukemaa toimintaa joten sillekin pitäisi olla hoidon laatukriteerit jotka ovat omaisten tiedossa.

        Kaikille Omaisille sanon ja toivon että ette jätä omaistanne yksin sairaalaan ja mielivaltaisen kohtelun heitteille.


      • MrsNobodyko

        Täysin samaa mieltä kanssasi.
        Eksoten JOHTO on Hakoteillä!
        Suhmurointia ja ylemmyyttä.

        Katsotaan miten kuntavaalien aikaan seliseliselitellään.

        Kiva olisi kuulla mrs Vesterinen mielipiteitä.
        Jos hän nyt kiireiltään ehtii ottamaan kantaa "mitättömän" asioihin.


    • Voitelua-voitelua

      Saunan hinta on 500 000 euroa!! Niin lehdessä luki. Kyllä siinä hinnassa on "ilmaa" vähintään tuo mainittu 100 000.
      Sitä vaan ihmettelen miksi Eksote laittaa noin paljon rahaa edustussaunaan. Varmasti sauna olisi saatu paljon halvemmallakin.

      Eksotelta haetaan rahaa ns. yleishyödylliseen toimintaa kolmannelle sektorille ja sinne suuntaan rahahanat ovat sulkeutuneet melkein kokonaan. Minusta olisi paljon tärkeämpää auttaa erilaista järjestötoimintaa, missä tehdään työtä tavallisten ihmisten hyväksi, kuin antaa rahaa isoille rakennusfirmoille täysin vastikkeetta.

      Isokenkäisten "voitelu" on onnistunut näemmä erittäin hyvin, kun on saatu tilattua puolen miljoonan sauna Eksotelta. Loistavaa, loistavaa!!

    • Saunamaija

      Jos kunnon sauna ja siellä virvoittautuminen auttaa vähänkään hoitsuja kestämään kaiken sen paineen mitä potilaat ja heidän omaisensa plus työnantaja asettavat työntekijöille maksan oman korvamerkatun rahan saunaa varten ilo mielin olkoon summa mikä lienee.

      On paljolti kysymys työntekijöiden viihtyvyydestä eikä edustussaunasta.
      Ovat ilmoittaneet saunan tulevan työntekijöille ei edustukseen. Hinta vain on väärä.
      Uusi tarjouskierros kiitos ja tarjous myös muilta kuin rosmorakentajilta.

      • Huhheujaa

        Ai,että hoitajat siellä Saunovat?
        Älä viitsi naurattaa.
        Edustussauna on tarkoitettu tälle pikku eliitille eksotessa.
        Kysykää Keijo Siiskoselle, hänellä riittää selityksiä....
        Jotka naurattavat realisteja.

        Työntekijöiden työsuojelua ei hoideta saunavuorolla!

        Herätys Pahvi!


    • Saunamaija

      osittainen lainaus
      Etelä-Saimaa 2.1.2017 19:54 | Päivitetty: 2.1.2017 21:47
      — Ei tätä hanketta ole valmisteltu salassa, vaan kaikki on tehty ihan normaalissa järjestyksessä, Pulli tulistuu.
      Pullin mukaan mitään lopullista päätöstä saunan rakentamisesta ei ole tehty.
      Samaa korostaa myös hallituksen toinen varapuheenjohtaja Ilpo Hakula (kok.). Hänen mukaansa sauna tulee tarkasti mietittyyn tarpeeseen. Saunaa ei tehdä Eksoten johdolle, vaan henkilökunnalle. Se palvelee henkilökunnan koulutus ja työkyvyn ylläpitoa palvelevaa tyky-toimintaa.
      — Hallitus ei missään nimessä hyväksy yli puolen miljoonan euron kustannuksia. Rakennuksen pitää olla sellainen, että sitä voidaan käyttää ympäri vuoden. Jos nämä kaksi ehtoa toteutuvat, hanke voidaan toteuttaa, Hakula sanoo.
      Hakulan mielestä tavallisen omakotitalon kokoinen, reilun sadan neliön saunarakennus ei voi maksaa yli 5500 euroa neliöltä. Urakkatarjousten hintapyynnöt ovat olleet sikamaisia.


      että kaikkiko valehtelevat..... no siitä sitten vaan..............
      jää nähtäväksi suunpieksentä siellä sun täällä


      Seison sanojeni takan ja toistan tarjouksen:
      Jos kunnon sauna ja siellä virvoittautuminen auttaa vähänkään hoitsuja kestämään kaiken sen paineen mitä potilaat ja heidän omaisensa plus työnantaja asettavat työntekijöille maksan oman korvamerkatun rahan saunaa varten ilo mielin olkoon summa mikä lienee.

      • kiitollinen

        Hoitajia auttaa se,että henkilöstömäärä lisätään ja työt mitoitetaan realistisesti. Jotta henkilökunta voi työskennellä eettisesti ja moraalisesti tasokkaasti .

        Jokainen voi saunoa ja virvoittautua kotona.

        Ja jos olet sitä mieltä,että mielipiteet ovat suunpieksäntää,elleivät ne ole samassa linjassa sun kanssasi, niin mene vaikka saunomaan.


      • Maksapois

        No oisit jo maksanut iloisesti sen puuttuvan pikkusumman, satatonnia.
        Niin asia olisi ollut siinä.


    • Galenpanna

      Tässähän voi vielä käydä niinkuin on käynyt niin monesti.Elikkä Eksote ei itse rakennuta tai edes omista saunaa/edustutiloja vaan ne vuokrataan huippuvuokraa vastaan rakennuttajalta.Tavalla tai toisella se kuitenkin ollaan toteuttamassa hyväksyvätkö sen veronmaksajat tai eivät.Koko systeemi on rakennettu niin,etteivät siihen pysty edes valtuutetut vaikuttamaan.Lieneekin ainut tapa jolla tälläiset hankkeet voidaan kumota on rakennuspaikkaa koskevat määräykset ja poikkeuslupien epääminen.Näyttää kuitenkin tämäkin epätodennäköiseltä,sillä eihän korppi korppia noki.Eksotella on toimistotilaa ydinkeskustassa vuokrattuna,vaikka tyhjiä kouluja on vaikka millä mitalla.Kyllä kouluista saa toimistoja hyvinkin pienin remontein.Tietenkään ne eivät ole ilmastoituja,eivätkä ydinkeskustassa.

      • Agree

        Kirjoitat täyttä asiaa.!


    • Erkkao

      Eksoten henkilökuntaa on muuallakin kuin Lappeenrannassa! Mitenköhän esim. Uukuniemeläiset käyttävät saunaa? Varmaan sekin on jotenkin ajateltu. Onko kaikkien ympäristökuntien edustajat puhuttu ympäri saunahankkeen hienoudesta?

    • Ketkujakatkutj

      Ilmoittaudun saunaosaston toimitusjohtajaksi 10 000e/kk palkan ja muiden etujen ohessa, kuten kaupunkiyhtiöissä tapana on. Sillä ei ole merkitystä, ettei Eksote nimellisesti ole VIELÄ Lappeenrannan kaupunkiyhtiössä, paitsi autotalli ja teatteeirakennusten velkatakausten kautta. Samalla kerron jo jeti alkuun, että kaikkien Eksoten hoitajien tulee ostaa kuukausittainen osuus saunasta ja pakkopäätöksellä. Maksu olkoon muodollinen 50e/kk/hoitaja, kuten pakkoautopaikoissakin.

      • kiitollinen

        Mie voin tulla löylynlyöjäksi,ihan minimipalkalla.


    • kkajs654jhg

      Tuskimpa Luumäen, Lemin, Savitaipaleen, Parikkalan, Ruokolahden, Taipalsaaren Honkaharjun, ym. laajan Etelä-Karjalan alueen hyvinvointiasemien ja muitten EKSOTEn noin 5000 henkilön intresseissä on tulla saunomaan Lappeenrantaan vaikka kuinka hienon saunan pykäisivät. Yleensä niillä jotka tykkäävät saunomisesta on jo hyvät saunat kotonaan, Ainakaan minua ei kiehdo lähteä muualle saunomaan.

      Jos jokainen työntekijä saisi käydä vaikkapa kerran kuukaudessa saunomassa, tekisi se jo 60 000 käyttökertaa vuodessa ja jokaiselle vuoden päivälle 165 kävijää.
      Tällaisen väkimäärän saunottaminen tulee kyllä maksamaan vuositasolla melkoisen summan ja lisäksi vielä paikkojen kunnossapidon ja siivouksen kustannukset.
      Paljonkohan niihin on budjetoitu?

      • Nuppuin

        Hyvin on perusmatematiikka halussa edellisellä kirjoittajalla.

        Tosin jos uuden EKSOTE:n käyttöoikeus koskee myös sairaanhoitajan työstä eläkkeellejääneitä saunamummoja kuten ketjun aloittaja kertoi olevansa niin oletusarvo 5000 käyttäjää on pahasti pielessä. No leikitään lisää numeroilla ja tämä ei nyt ole niin totista puuhaa ;-) Mutta avannee jotain ajatuksia kustannusrakenteesta ja samalla omia kokemuksia 5000 ihmisen saunottamisesta.

        Esitit hyvän kysymyksen kustannuksista ja niiden tasosta eli käyttökustannuksista koko saunan elinkaaren ajan joka lienee noin 10 vuotta, ellei se pala sitä ennen?
        Kiuas pitää uusia noin 2 kertaa vuodessa. Samoin lauteet. Kehotan käyttämään lauteissa lämpökäsiteltyä puuta ja ruostumatonta terästä olevia ruuveja. Hiki syö tavalliset ruuvit heti. Jatkuvassa käytössä olevan saunan lattia pitää jättää auki lauteiden alta jotta saunalla on jokin mahdollisuus kuivua. Pelkän saunaosan ei siis muiden tilojen kunossapito vuositasolla vie muutaman tonnin jos tehdään kuten esitin kokemuksesta. Tai sitten paljon enemmän.

        Ensinnäkin tarvitaan palkattua henkilöstöä hoitamaan saunaa. Lämmitys,siivous,kunossapito,avainten luovuttamisprosessi siis käyttöikeuksien tarkistus ja myöntö. Miten tämä työ liittyy sairaanhoitoon tai miten budjetoitu?

        Saunan avain ei ole ilmainen. Uusin Abloy avain maksaa minulle 25 euroa kappale.
        Eli avaimet maksaa 125 tuhatta euroa kaikille jaettuna,ilman eläkeläisiä.

        Nykytekniikalla esim. sirukortti voisi olla avain. Siihen tarvitaan taakse tietojärjestelmä tietokoneineen ja asiakaseurantaohjelmistoineen joka ei ole ilmainen. Onko budjetoitu? Alkukustannus koneineen ja ohjelmistoineen on noin 20 tuhatta euroa plus sirukortit vaikka 2 eur kpl eli sata tuhatta euroa koko porukalle. Siis taas noin 120 tuhatta euroa ulkopuolinen järjestelmänhoito.

        Kaiken tietotekniikan kulkukortteineen voi ostopalveluna hoitaa mutta paljonko tähän on budjetoitu vuositasolla? Tarvitaan myös sähkölukot jotka aukeavat sirukortilla eli kulunvalvonta. Tarvitaan myös kameravalvonta ilkivallantekijöitä varten eli vartiointiliikkeen palvelut. Kertokaapa kustannus pitkällä aikavälillä?

        Esim. aamupäivällä on mahdollisuus iltavuorossa olevilla sairaantekijöillä saunoa ennen työvuoron alkua. Siis noin 1/3 osa henkilöstöstä. Saunomassa käy noin 55 henkilöä vaikka aamu klo 08 - 14 siis 6 tunnin aikana. Tällöin saunaan ja pukuhuonetiloihin pitäisi mahtua tasaisen täyttöasteen taulukon mukaan 6 tunnin aikana 11 henkilöä kerralla per tunti. No ihmiset tulee ja menee oman tahtonsa mukaisesti joten sauna pitää mitoittaa varsin suureksi. Vaikka 30 hengelle pukutiloineen. Siihen päälle kokoustilat. Milli ei taida riittää palkitsemiseen ja siihen päälle todelliset vuosittaiset ylläpitokulut.

        Hieman kerroin niistä kuluista ja miten asioita tulee hoitaa. "Eikä siinä kaikki" ;-)

        Rahasta ei ole pula, sitä on jokaisella. Kysynkin Juicen laulun sanoin "onko järkee vai ei".


    • kiitollinen

      Ota huomioon,että tämä on palkitsemismenetelmä. Mikä sitten on kriteeri päästä saunomaan?

    • samusirkat

      Siinäpä se. Eihän sinne ollutkaan tarkoitus toki päästää koko henkilöstöä paikkoja sotkemaan, vain harvat ja valitut. Mitä joku sairaala-apulainen tai siivooja tarvitsee palkitsemista. Vain hierarkian yläpäässä olevat ansaitsevat tulla palkituiksi.

      Saunarakennuksen rakentaminen ja varsinkin sen ylläpito ja käyttökustannukset ovat jo sitä luokkaa, että henkilöstö voisi olla iloinen, jos palkitseminen toteutettaisiin jokaiselle ylimääräisenä rahapalkkiona. Ehkä noin 150£ vuosi. Kun sen saisivat kaikki ei kenenkään työpanosta aliarvioitaisi.
      Nimimerkki "nuppuin" toi asiantuntevasti esiin kustannuksia jotka liittyvät saunan käyttöön ja jotka monelta kotisaunan omistajalta jää huomioimatta.

      • Saunasussu

        No kyllä sairaala apulainen voi kahvit herrasväelle keittää ja pitäähän saunaa myös siivota. Että kyllä pääsevät luksussaunaan.lol


    • Mannerheimi

      tulee tai ei tule mitä väliä siitä teille ei yhtään mitään naurettavia laskelmia avaimista hölyn pölyä

      olihan sielä sauna ennenkin
      mikä tässä mättää että pitää urputtaa niin perkeleesti jos se uusitaan
      ei muuten kukaan valittanu vahan saunan aikaan

      olette suoraansanottuna aika syvältä

      • Nuppuin

        Mannerheimi. Viimeisin sota on jo sodittu.Uusia sankareita tarvitaan.

        EKSOTEN saunaa ei uusita.Se on purettu. Siis rakennetaan täysin uusi sauna verovaroin jos niin poliittisesti päätetään. Perusteluna henkilöstön palkitseminen.

        Tässä kohtaa on epämääräistä mitä tarkoitetaan henkilöstöllä ja ketkä tarkalleen ottaen ovat sitä. Myös asiakkaille (jota ei ole mitenkään määritelty?) tarjotaan saunomisoikeus.

        Saunan rakentamisen kertakustannus on yli 500 tuhatta euroa. Muutoinhan siitä ei tarvitsisi edes keskustella julkisesti mutta kun budjetti ylittyy...ja paljonko? Sitäkään ei ole kerrottu?

        Halusin tuoda esiin jatkuvat vuodesta toiseen kertyvät uuden saunan käyttökustannukset. Sehän esim. teatterin rakentelussa ei ollut mitenkään esillä vaan tuli ikäänkuin yllätyksenä päättäjille? Minkä tahansa rakennuksen kohdalla ylläpitokulut ovat oleellinen osa taloussuunnittelua ja rakennuksen elinkaarta.

        Kukaan ei voi tai pysty ennustamaan uuden ja ehkä rakennettavan saunan käyttöastetta ympäri vuoden, joten millähän perusteella sen koko mitoitetaan? Tämä tieto lienee oleellinen rakennuskustannusten kannalta. Siihen lisäksi kokoustilat ja koko sekä käyttötarkoitus...joka on täysin perustelematta?

        Avatkaa nuo neliötarpeet saunan, pukuhuoneiden ja kokoustilojen suhteen niin on helppo laskea saunarakennelman rakentamiskustannukset. Ihan kokemuksesta sanon että 500 tuhatta riittää pitkälle. Huvittuneena koko hankkeesta ;-)


      • kiitollinen

        Voi Mannerheim, et taida nyt olla hevosen selässä. Saunaa ei siis UUSITA, vaan rakennetaan uusi pytinki .

        Ja miksei asia kuulu meille kaikille?

        Ehkä olemme "aika syvältä", mutta toivottavasti itse pysyt tanakasti pinnalla Hyvävelikerhossa?

        Että jos saunalla on tarkoitus edistää työntekijöiden hyvinvointia ja työssä jaksamista, niin kuinka se mitataan?

        Menevätkö rahat hukkaan,ellei työntekijöitten työhyvinvointi ja jaksaminen kasvakaan suhteessa saunavuoroihin?

        Saunahanke jokatapauksessa tulee Kahilanniemeen,niin eka saunavuorot voisi olla työkyvyttömyyteen , masennukseen tai työttömyyteen ajeeratuille entisille työntekijöille.
        Hehän juuri Tuloksentekijöitä ovat!


      • Saunatervajaviina
        kiitollinen kirjoitti:

        Voi Mannerheim, et taida nyt olla hevosen selässä. Saunaa ei siis UUSITA, vaan rakennetaan uusi pytinki .

        Ja miksei asia kuulu meille kaikille?

        Ehkä olemme "aika syvältä", mutta toivottavasti itse pysyt tanakasti pinnalla Hyvävelikerhossa?

        Että jos saunalla on tarkoitus edistää työntekijöiden hyvinvointia ja työssä jaksamista, niin kuinka se mitataan?

        Menevätkö rahat hukkaan,ellei työntekijöitten työhyvinvointi ja jaksaminen kasvakaan suhteessa saunavuoroihin?

        Saunahanke jokatapauksessa tulee Kahilanniemeen,niin eka saunavuorot voisi olla työkyvyttömyyteen , masennukseen tai työttömyyteen ajeeratuille entisille työntekijöille.
        Hehän juuri Tuloksentekijöitä ovat!

        Kyllä,ja maksavat huonosta ja osaamattomasta esimiestyöstä terveydellään .


    • bastujaska

      Tuolla rahalla rakentaa jo aika perhanan hyvän omakotitalonkin niin ei oikein voi ymmärtää miten tuollainen raha saadaan hassattua yhteen saunaan. Ilmeisesti itkosen hyvät kamut siellä rakentelemassa ?

    • Satiiria

      No kyllä Eksoten virkamiehet ansaitsevat luksus saunan.Hehän tekevät tulosta niin jotta kuhina käy.
      Pikkuhallintohemmot myös saunaan,kokoustiloissa juoruamaan ja nautiskelemaan.

    • 900876

      Voisikos sinne saunaan sitten viedä ne potilaat jotka joutuvat osastojen käytäväpaikoilla yötään viettämään kun eivät huoneisiin mahdu?
      Ite en mahtunut huoneeseen, vietin vetosella käytävällä yön sairaalasängyssä, ei edistänyt paranemista, sain muun vaivan lisäksi flunssan.

      • Ihmetteleekinvielä

        Voi voiko tuollainen olla EKSOTESSA mahdollista? Eksotessa han on kaikki niin mallillaan,että koko Suomi seuraa perässä.


        No jos noin on, toivotaan,että jokin kabinetti saunasta valjastetaan potilaille, vaikka lisämaksusta.


      • Nuppuin

        Niin minäkin olen kiitollinen kaikesta saamastani asiallisesta hoidosta. En muusta täysin tarpeettomasta ja turhasta alistamiskohtelusta kuten käytäväasutus avuttomassa tilassa.

        Näihin kirjoituksiin ei voi laittaa kuin korkeintaan yhden oikean ajatuksen. Kommentaattorit toisaalta vastaavat mitä sattuu ajatuksen ulkopuolelta.

        Kertokaa mistä tämä EKSOTEN v. 2015 budjettivoitto 28 tai 29 miljoonaa euroa on kotoisin?

        Saanko yrittää ensiksi vastata itse ennenkuin kommentaattorit haukkuu integraattoriksi?

        Pitkäaikaisten laitospaikkojen alasajo on suurin virhe minkä voi tehdä EKSOTE:n johtajana. Tuollainen johtaminen on johtanut täydelliseen vanhushoitokotien alasajoon. Voiko vielä olla johtajana? Ei voi jos on yhtään inhimillisyyttä jäljellä.

        Huom. Ylistetään vieraskielistä sanaa Integrointi (jota ei edes yritetä selittää) terveys ja vanhuspalvelujen johtajan ja hoivajohtajan taholta. Näyttää ja kuullostaa hienolta esitystilanteessa. Jees! Säästöjä?

        Suurin valhe jota toistetaan jatkuvasti on se että kuoleman kynnyksellä olevat vahukset haluavat kotiinsa. Näin ajattelee myös pikkulapsi joka on eksynyt . Kun ikää on tarpeeksi niin muuttuu takaisin lapsenomaiseksi ja täysin autettavaksi jolloin ypärivuorokautinen hoitokoti on ainut vaihtoehto. Kukaan ei jätä pientä lastaan yksin koko työpäiväksi ja toivo että kyllä se siitä.

        Tämä ylistetty integrointi eli vanhusten hoitokotien lopetus ja elämänsä lopussa olevien vanhusten hoidon toimimaton siirtoyritys omaan kotiinsa ei toimi millään inhimillisillä arvoilla. Eli ympärivuorokautisen hoidon vanhuspaikat pois ja satavuotiaat takaisin omaan kotiinsa yksiöön. Tämä integroitumispolitiikka on mahdollistanut valtavat tulot EKSOTELLE, no vain 28 miljoonaa euroa?

        Toistan vanhusten heitteillejättö on 100 v Suomen kansallinen häpeä.


    • Helvetinesikartano

      No yksityissektori hoitaa,jos vanhuksella on rahaa .

      Hienosti on romutettu koko terveydenhoitosysteemi ja rapautettu myös lasten ja nuorten psykiatrinen hoito. Siellä on tikittävä aikapommi, että lasku seuraa perässä.
      Kiitos Salmisaarelle!

      Lapset ja nuoret lääkehoitoon ja vanhuksethan on jo kunnolla huumattu resurssipulan vuoksi.
      Mutta hei!
      Työntekijä,joka tämän ääneen lausuu, heitetään pihalle.

      Se on henkilöstöpolitiikkaa!

      Mutta totta helvetissä, sauna on nyt tärkeintä ja se, että työntekijät pitävät suunsa kiinni.

      Hyshys

    • kiitollinen

      Toivottavasti asia herättää mielenkiintoa valtakunnallisesti,
      Asiaa riittää !

    • kiitollinen

      Niin tulla toisessa ketjussahan kerrotaan, että lähihoitaja,joka kritisoi Eksotea sai potkut. Siinä se laadukas esimiestyöskentely näkyy.

      Integrointi on hieno sana. Vautsi. Mitähän se käytännössä tarkoittaa?
      No se nähdään kuntavaalien jälkeen.

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      40
      2122
    2. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      47
      1674
    3. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      29
      1501
    4. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      32
      1486
    5. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1441
    6. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      1
      1425
    7. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      2
      1407
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      1
      1341
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      2
      1260
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      6
      1229
    Aihe