Pelkään, että olen huono seksissä

Kokemattomampi

Aiemmin olen ollut vain miesten kanssa, ja kun naisista ei ole kokemusta, huolestuttaa ihan todella, osaanko mitään vai olenko vaan kauhea pettymys. Kuitenkin olen "jo" yli 30. Bi olen tiennyt olevani aina, mutta ei miehiäkään ole paljon ollut. Nyt olen tosi rakastunut naiseen, ja kerrankin näyttäisi siltä, että tästä voisi tulla jotain. Aiemminkin on ollut ihastuksia naisiin, mutta niistä ei koskaan tullut mitään. Tämä toinen on minua paljon kokeneempi. Mitenkään muuten ei seksi naisen kanssa jännitä ja tottakai haluan häntä ja haluan seksiä hänen kanssaan - se oma osaaminen vaan mietityttää.

30

1153

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Rakkauttaodottaen

      Älä turhaan murehdi tuollaista. Jos tunnetta on molemmilta puolilta eikä vain yksi pano ajatuksella niin varmasti teillä toimii kaikki yhdessä.
      Tapailetteko useasti? Minkälainen suhteenne on?

    • Itsfine

      Jos teistä nyt jotain tulee niin sillon sanot vaan suoraan et oot naistensuhteen aika kokematon. finkkinä sulle jos joskus itelläni on tyttöystävä joka sanois et ei oo koskaan ollu naisenkaa sängys mä olisin vaan ilone, koska sitä enemmän mä yrittäisin saaha sen henkilön sängys tuntemaan paremmalta koska mä tiiän et se ei oo tehny tätä ennen ;)

    • Jeami

      Olen tainnut kertoa tän oman tarinani täällä jokunen vuosi sitten, elikkäs olin silloin päälle kolemkymmenen ja tulin setan tapahtumasta pois sukupuolitautilehtisen kanssa.
      Siinä minä lueskelin sitä kadulla lumisateessa kävellessä, tulematta kuitenkaan viisaammaksi, johtuiko sitten kokemattomudestani naisten tai naisen kanssa ja miesten kanssakin vain jotain pientä säätöä joskus ei sen kummempaa ,että oli uutta koko juttu silloin. Naisen palo olikuitenkin suurta jasyvällistä, se elämäni nainen oli löytämättä vielä.
      Keväällä sitten löysin sen elämäni naisen ja heti ensitapaamisella sänkyyn humalassa..ei mitään järkeä heti ja humalassa vieläpä. No hänestä tulikuitenin se elämäni nainen ja hänen kanssaan on sitten tullut koettua ja elettyä sitten jo pitemmän aikaa.

    • jasminetta

      No, oisko kuitenkin käytännön neuvoja?

      • erfghjkl

        Kokeilee rohkeasti sitä mitä itse haluaa tehdä ja seuraa toisen reaktioita. Itse olin alussa hämmästyttävän pihalla jo ihan naisen anatomiasta puhumattakaan siitä että olisin tiennyt mitä olisin tehnyt, mutta ei se toinen osapuoli sitä huomannut ja sai aina useamman kerran ja kun kysyin miksei niitä pyytämiäni ohjeita/ohjaamista tullut niin kuulemma siksi kun sitä ei tarvittu, luin käytännössä ajatuksia, kuulemma. Rohkeasti kokeilemaan, se on ihanaa, turha jännittää.


    • Kuustakuuleminen
    • ekakertaodottaa

      Minulle naisen kokemattomuus olisi plussaa.. itsekin kokematon, mutta ei sen takia..

    • H..........t

      Apua..! Mua jännittäisi ihan hirveästi pelkkä ensisuudelmakin naisen kanssa saati alastomuus. Sitten vielä pitäisi mennä pidemmälle! Samalla mä haluaisin ihan hirveästi koskettaa Häntä ja tulla kosketetuksi... Ihana lukea täältä, ettei kokemattomuus ole kaikille pelkkä negatiivinen juttu. Ymmärrän hyvin kokemattomien pelkoja. Mä mietin, mitä jos eka kerta jää viimeiseksi. En haluaisi edetä kauhean nopeasti, vaan mieluummin ensisuudelma yhtenä päivänä, sitten ehkä koskettelua joskus myöhemmin ja esimerkiksi suuseksiä sitten vasta taas myöhemmin jne. Pelkään ettei tällainen eteneminen onnistu, vaan heti hyökätään kaikkeen mahdolliseen, jos ylipäänsä rakasteluun asti ikinä pääsen. Pelkään etten saa orgasmia itselleni enkä toiselle. Jännittäisin kyllä ihan hulluna. Mua jännittää jo kahdenkeskinen puhuminen ihastukseni kohteen kanssa :(

      • Doitgirl

        No sitku seurustelet niin sano toi sille henkilölle, tee sille selväks et haluut edetä hitaasti, jos se henkilö aidosti välittää susta ei sitä haittaa se et haluut edetä hitaasti. Toi alastomuus juttu niin älä turhaan hermoile sitä, olin suhteessa naisenkanssa jolla oli mahassa ja kyljissä arpia (erittäin näkyviä ja isoja) ja hän ei alussa suostunut ottamaan paitaa pois, mutta lopulta sain hänet tajuamaan ettei ne arvet häiritse minua eikä niitten pitäisi häiritä häntä. Joten älä pelkää olevasi alasti ihmisenkanssa joka rakastaa sinua.


      • H..........t
        Doitgirl kirjoitti:

        No sitku seurustelet niin sano toi sille henkilölle, tee sille selväks et haluut edetä hitaasti, jos se henkilö aidosti välittää susta ei sitä haittaa se et haluut edetä hitaasti. Toi alastomuus juttu niin älä turhaan hermoile sitä, olin suhteessa naisenkanssa jolla oli mahassa ja kyljissä arpia (erittäin näkyviä ja isoja) ja hän ei alussa suostunut ottamaan paitaa pois, mutta lopulta sain hänet tajuamaan ettei ne arvet häiritse minua eikä niitten pitäisi häiritä häntä. Joten älä pelkää olevasi alasti ihmisenkanssa joka rakastaa sinua.

        Kyseinen henkilö vaikuttaa kauhean kärrrrrsimättömältä. Aika kiltiltäkin kyllä. Hänellä on ollut mahdollisuus miettiä kaikenlaista tosi pitkään. Minä olen vasta heräillyt (painajaiseen/ihanuuteen?). Haluaisin toisaalta tarjota Hänelle heti kaikkea ihanaa. Pääni on täynnä hempeitä ideoita... On kyllä rempseitäkin ideoita :)


    • Soffio

      Älähän murehdi liikoja etukäteen :) Tiedän, helpommin sanottu kuin tehty, mutta...
      Minä olin se kokematon osapuoli. Mutta kun tilanne silloisen ihastukseni, nykyisen kihlattuni, kanssa tuli eteen, niin kaikki sujuikin todella luonnollisesti. Eikä kaiken läheisyyden tarvitse heti johtaa seksiin, yritä elää hetkessä. Naisten välinen läheisyys ja hellyys on jo itsessään aivan erilaista ja siitä on helppo edetä silloin, kun hetki on oikea. Silittelyä, suutelua, hipsuttelua ja siitä eteenpäin siten kuin hyvälle tuntuu :)
      Ja omasta mielestäni kovin pahasti ei mene metsään, jos kosketat toista siten kuin toivoisit itseäsikin koskettavan. Ja tosiaan voit aivan hyvin sanoa suoraan, että jännittää eikä kokemusta ole!

      • H..........t

        Kiitos kun vastaatte ja kannustatte! Etukäteen murehtimiseni on varmaan myös asioiden mielikuvaharjoittelua. Totuus on, että kaikki on minulle (liiankin) uutta ja vierasta. Mietin kyllä läheisyyttä ja seksuaalisuutta naisen kanssa, mutta mietin myös kaikenlaista muuta yhdessäoloa. Niihin viittasin noilla em. ideoillani. Minulle ei ole vielä mitenkään selvää, haluanko suhteeseen tai edes yksille treffeille naisen kanssa. Kauhean paljon haluaisin, mutta toisaalta jokin ääni kehottaa olemaan varovainen. Pelkään jossain ikävässä vaiheessa havahtuvani siihen, ettei naisrakkaus olekaan minun juttuni. En halua aiheuttaa sydänsuruja itselleni enkä varsinkaan ihmiselle, josta pidän :( Pää on ihan sekaisin ja tänään sen huomasivat jo muutkin. Minulle on myös ihan epäselvää, miten naisparit viettävät vapaa-aikaa. Tämä on ehkä maailman naurettavin murhe, mutta sellaistakin päässäni pyörii. Mietin myös, miten ihmiset suhtautuisivat minun elämänmuutokseen (->mikä ja millainen se sitten olisikaan).

        Voisinpa käydä näkymättömän Nukku-Maijan tavoin peittelemässä ja hellimässä sen ihanan naisen unille. Hän on minulle tästä voimakkaasta epävarmuudesta huolimatta kauhean tärkeä...


      • H..........t

        Soffio, mielettömän ihanaa että kokemattomuudestasi huolimatta kaikki sujui hyvin ja suhteenne on johtanut jopa kihlaukseen. Onnittelut! (Olen vähän liikuttunut täällä.)

        Tajuan nyt, että yksi pelkoa aiheuttava asia on naisten "hauraus" verrattuna miehiin kumppaneina. Pelkään satuttavani fyysisesti ja varmaan arastelen myös toisen naisen psyykkistä puolta. Olen itse tosi herkkä ja jotenkin alitajuisesti ajattelen, että muutkin naiset ovat herkkiä, vaikka eihän se kai ole sukupuoleen koodattu ominaisuus. Minä olen aina toiminut paljon miesten kanssa ja ottanut luontaisesti eräänlaisen avustavan roolin, vaikka en olekaan mikä tahansa tossukka vaan melkoinen tahtonainen, kun sille päälle satun. Naisryhmissä olen usein puheenjohtaja tms. En kuitenkaan varmaan osaisi ottaa ns. määräävää asemaa parisuhteessa tai seksuaalisessa tilanteessa, vaikka kumppani olisi nainen. Siksi varmaan koenkin vetoa määrätietoisia ihmisiä kohtaan. En varmaan kykenisi ihastumaan kovin feminiinisiin tai varsinkaan epävarmoihin naisiin, vaikka muut ihmiset olisivat loppuneet maapallolta. Joka päivä tulee oivalluksia :)


      • Suurinosa---

        Kaikki naiset eivät suinkaan ole epävarmoja, herkkiä tai alistuvia. Erityisherkkyys on yksi ominaisuus luonteessa. Miehetkin voivat olla erityisherkkiä. Suurin osa naisista ja miehistä eivät ole kuitenkaan erityisherkkiä. Se ei ole sidottu sukupuoleen.

        Ulkonäkö ei myöskään välttämättä kerro todellista luonnetta. Voi olla samaan aikaan feminiinisen näköinen ja silti hyvin määrätietoinen ja vahva sekä päinvastoin. Ulkoisesti voi näyttää herkältä ja hauraalta, mutta sisäisesti voi olla jotain aivan toista kuten homoseksuaalisuuskaan ei välttämättä aina näy ulospäin ellei se joko näy luontaisesti tai ellei sitä itse halua jotenkin erityisesti alleviivata. Ihmiset käyttäytyvät eri tilanteissa eri tavalla. Jossain tilanteessa on järkevämpää käyttäytyä alistuvaisesti ja jossain tilanteissa määräävästi. Tilanteet ja ihmiset vaihtelevat. Kaikki ei ole aina niin mustavalkoista. Tämä tulee hyvin usein ilmi rekrytoinneissa. Monella ihmisellä on käsitys, että ihmiset ovat vain joko tai. Joko alistuvia ja herkkiä tai määräileviä ja vahvoja, joko avustajia tai pomoja. Todellisuudessa sama ihminen voi olla toisissa tilanteissa herkkä ja alistuva, toisissa se dominoiva. Sama henkilö voi kyetä toimimaan sekä yksin että ryhmässä, tiimin jäsenenä tai pomona, avustajana tai pomona, alistuvana tai dominoivana riippuen tilanteesta ja tahdosta. Kotona voi olla ihan erilainen rooli kuin töissä tai koulussa.


    • Bibiti

      "Kotona voi olla ihan erilainen rooli kuin töissä tai koulussa."

      Tämä on tärkeä muistutus. Minäkin tutustuin omaan kultaani urheilun parissa, joss hän näyttäytyi periksiantamattomana, maskuliinisena ja hieman karskinakin. Kuitenkin kahden kesken hänestä paljastui hyvin pehmeitä ja arkojakin piirteitä. Olen bi ja siirtyminen miessuhteista naissuhteisiin ei ollut ihan helppoa juuri tämän naisten moniulotteisuuden vuoksi.

    • Akuppionihana

      "Eikä kaiken läheisyyden tarvitse heti johtaa seksiin, yritä elää hetkessä. Naisten välinen läheisyys ja hellyys on jo itsessään aivan erilaista ja siitä on helppo edetä silloin, kun hetki on oikea. Silittelyä, suutelua, hipsuttelua ja siitä eteenpäin siten kuin hyvälle tuntuu :)
      Ja omasta mielestäni kovin pahasti ei mene metsään, jos kosketat toista siten kuin toivoisit itseäsikin koskettavan."

      Tässä oli hyviä neuvoja! Olen itsekin bisse ja ensimmäistä kertaa rakastuin naiseen 31-vuotiaana, jolloin vielä asuin avomieheni kanssa. Opin ettei seksi naisen ja miehen kanssa ole sama asia. Ennen ensimmäistä seksikertaa naisen kanssa kuvittelin niiden olevan samanlaisia. Kyllähän heteroseksissäkin joskus jätetään yhdyntä väliin ja pysytellään pelkässä koskettelussa ja/tai suuseksissä. Omien kokemusteni mukaan heteroseksi on nopeampaa ja orgasmiin tähtäävämpää. Seksi ja hellyys myös ovat tarkkarajaisemmin eri asioita kuin naisten välisessä seksissä. En vieläkään oikeastaan tiedä, milloin naisten välinen seksi on seksiä ja milloin "vain" hellyyttä. Naisseksi on huomattavasti monipuolisempaa ja aistillisempaa. Kokemattomille jännittäjille sanoisin, että älkää ollenkaan ajatelko orgasmia tai penetraatiota. Keskittykää kosketukseen, suudelmiin, hyväilyihin, vatsanpohjan tuntemuksiin, kylmiin väreisiin, hengitykseen, huokailuihin, tuoksuihin jne. En tiedä, miten muilla naisilla on, mutta vietän kultani kanssa usein kolmetuntisia hyväilyitä vapaapäivien aamuina. Orgasmit eivät ole päämääränä, mutta saamme niitä nykyään paljon. Aluksi orgasmin saaminen naisen kanssa oli minulle hyvin vaikeaa ja jännitin sitä. Ei kannata kasata itselleen suorituspaineita ensimmäistä kertaa liikaa miettimällä tai suunnittelemalla. Voi vaikka ajatella, ettei tapahtumat ole seksiä vaan hyväilyä. Minulle tuli jopa niin kummallinen pelko, että pelkäsin käytöstäni orgasmin hetkellä. Pelkäsin, ettei naisystäväni tykkäisi siitä, kun läähätään, puuskutan, huudan tai voihkin orgasmin hetkellä. Estoni johtuivat varmasti heterotaustastani, mutta varsinkin nykyinen naiseni osasi johdattaa minua kauniisti naisellisen erotiikan ihmemaailmaan. Nykyään naiseni voi aiheuttaa minulle orgasmeja koskematta käsillään tai suullaan klitorikseeni. Hän saa minut myös kastumaan koskettamalla vartaloani omilla viehkeillä tavoillaan, vaikka olisimme kaupungilla kävelemässä. Kaiken ei todellakaan tarvitse heti johtaa seksiin. Saattaa olla ihanampaakin, viivästyttää ns. perille pääsyä matkaa hiljalleen edeten ja toisen vartaloa pala palalta hitaasti tutkien. Toivottavasti pääset nauttimaan läheisyydestä rakkaan naisen kanssa!

      • PelkkiäEnnakkoluuloja

        Ei kaikki naisten välinen seksi ole automaattisesti kiireetöntä, monipuolista, tunteja kestävää, hellyyden täyttävää jne. Tuo on vain ennakkoluulo, johon moni naisista pitävä helposti (toive)haksahtaa.

        Naisten välinen seksi voi myöskin olla kiireellistä, suorituskeskeistä, kömpelöä, hätäistä, likaista, epäromanttista, välinpitämätöntä ja kovakouraista. Eivät kaikki naiset ole osaavia ja helliä sängyssä ja toisaalta nainenkin voi nimenomaan kiihottua penetraation ajattelusta. Se, että kiihottuu penetraatiosta ei välttämättä tarkoita, että kiihottuu miehistä ja haluaa nimenomaan miehen elintä sisäänsä. Penetraatio ei siis ole sama asia eikä edes mielikuvissa sama asia kuin heteroyhdyntä. Penetraatio voi olla hyvinkin merkityksellinen toisille ja toisille ei ollenkaan. Toisaalta joillakin naisilla voi olla pakonomainen tarve tuottaa itselleen ja kumppanilleen orgasmi ihan niin kuin heteroillakin.

        Maailma ei ole niin yksioikoinen ja mustavalkoinen. Naisten välinen seksi voi olla todella ihanaa, hellää, puhdasta, nautinnollista, romanttista, mutta yhtä hyvin se voi olla kömpelöä, kovakouraista, likaista, kylmää, välinpitämätöntä ja suorituskeskeistä ihan niin kuin heteroseksikin. Oikean partnerin kanssa se voi olla oikein ihanaa, mutta väärän kanssa aivan kamalaa.

        Meillä naisista pitävillä on niin helppo uskoa, että kaikki naisten välinen on automaattisesti ihanaa, naissuhteet kestävät kauemmin ja naisten välinen seksi on aina ja kaikkialla aivan taivaallisen ihanaa. Näin ei aina asiat ole, vaikka kuinka toivoisi. Naisiakin on moneen lähtöön. Tervetuloa siis todellisuuteen pilvilinnoista!


      • Akuooionihana
        PelkkiäEnnakkoluuloja kirjoitti:

        Ei kaikki naisten välinen seksi ole automaattisesti kiireetöntä, monipuolista, tunteja kestävää, hellyyden täyttävää jne. Tuo on vain ennakkoluulo, johon moni naisista pitävä helposti (toive)haksahtaa.

        Naisten välinen seksi voi myöskin olla kiireellistä, suorituskeskeistä, kömpelöä, hätäistä, likaista, epäromanttista, välinpitämätöntä ja kovakouraista. Eivät kaikki naiset ole osaavia ja helliä sängyssä ja toisaalta nainenkin voi nimenomaan kiihottua penetraation ajattelusta. Se, että kiihottuu penetraatiosta ei välttämättä tarkoita, että kiihottuu miehistä ja haluaa nimenomaan miehen elintä sisäänsä. Penetraatio ei siis ole sama asia eikä edes mielikuvissa sama asia kuin heteroyhdyntä. Penetraatio voi olla hyvinkin merkityksellinen toisille ja toisille ei ollenkaan. Toisaalta joillakin naisilla voi olla pakonomainen tarve tuottaa itselleen ja kumppanilleen orgasmi ihan niin kuin heteroillakin.

        Maailma ei ole niin yksioikoinen ja mustavalkoinen. Naisten välinen seksi voi olla todella ihanaa, hellää, puhdasta, nautinnollista, romanttista, mutta yhtä hyvin se voi olla kömpelöä, kovakouraista, likaista, kylmää, välinpitämätöntä ja suorituskeskeistä ihan niin kuin heteroseksikin. Oikean partnerin kanssa se voi olla oikein ihanaa, mutta väärän kanssa aivan kamalaa.

        Meillä naisista pitävillä on niin helppo uskoa, että kaikki naisten välinen on automaattisesti ihanaa, naissuhteet kestävät kauemmin ja naisten välinen seksi on aina ja kaikkialla aivan taivaallisen ihanaa. Näin ei aina asiat ole, vaikka kuinka toivoisi. Naisiakin on moneen lähtöön. Tervetuloa siis todellisuuteen pilvilinnoista!

        Nämä tällaiset asiat eivät kuitenkaan ole minulle itsestään selviä, kun minulla on seksuaalista kokemusta tasan kahdesta naisesta! Ennen naissuhteitani olin harrastanut seksiä noin 20 miehen kanssa ja siihen kuului yhden yön juttuja, pidempiä seurusteluja ja pari fuckbuddyakin. Rehellisesti sanottuna ensimmäinen naissuhteeni oli pikainen huuma ja minulle varmaan myös jonkinlainen elämyksenhakujuttu. Tunnen huonoa omaatuntoa kirjoittaessani noin, mutta rehellisyys lienee parasta. Nykyinen naiseni on uskomaton pakkaus. Seksi on suhteemme kulmakivi, jonka varjoon vähän kaikki muu on jäänytkin. Tutustuimme nykyisen naiseni kanssa hyvin fyysisissä merkeissä joogasalilla. Olimme molemmat pidemmän linjan joogaajia. Oli itsestään selvää, että joogamainen kehollisuus on alusta lähtien osa petipuuhia. Seksielämäämme olemme tietoisesti kehittäneet mm. tantran keinoin, kamasutraa opiskelemalla ja lesboaikuisviihteestä ideoita ottaen. Jos kolme tuntia hellimme toisiamme, siihen sisältyy sylikkäin esim. lusikassa makaamista ja hidastahtista hyväilyä. Sellaiseen kuluu aikaa! Me emme ole halunneet ottaa mukaan minkäänlaisia seksileluja tai välineitä, mutta saatamme juoda teetä/mehua välillä ja rasvata tai öljytä toisimme ja käydä yhdessä suihkussa jne. Penetraatio sopii molemmille, mutta ajattelemme koko ihon olevan seksuaalielin. Erityisesti niskan, kaulan, pään ja yläselän alueet ovat tärkeitä kuten myös alavatsan, reisien ja pakaroiden seutu. Minä olin aluksi hyvin passiivinen seksissä. Siihen olin tottunut heteroseksissä ja myös ensimmäinen homoseksuaalinen partnerini harrasti saman tyylistä seksiä. Nykyinen naiseni oli kuitenkin aivan toista maata ja hänen opetuksessaan opin vähitellen aktiiviseksi osapuoleksi. Naiseni on opiskellut luontaishoitoja ja osaa jopa seksuaalisuuteen liittyvää vyöhyketerapiaa. Meidän seksielämä ei varmasti ole tyypillistä lesboseksiä. Minä en kuitenkaan ole kokenut lesboseksiä kuin kahden naisen kanssa. Anteeksi tietämättömyyteni.


      • H..........t

        Joku ylempänä kirjoitti näin: "Minulle tuli jopa niin kummallinen pelko, että pelkäsin käytöstäni orgasmin hetkellä. Pelkäsin, ettei naisystäväni tykkäisi siitä, kun läähätään, puuskutan, huudan tai voihkin orgasmin hetkellä."

        Minulla on vähän samanlaisia ajatuksia. Miehet ovat jotenkin jo lähtökohtaisesti "likaisempia, kovakouraisempia, suurpiirteisempiä" jne. Tuo on tietenkin yleistys, mutta on siinä perääkin. En ole oikein ikinä tajunnut naisten psyykeä, joten tuntuu että olen älyttömän suuren tehtävän äärellä. Jos joskus olisin alasti naisen kanssa, niin panikoisin jo varmaan pelkästään kroppani toimintaa. Pettäisikö dödö? Olisiko minulla liikaa hajuvettä? Kastuisinko ollenkaan? Kastuisinko ihan liikaa? Pyörtyisinkö? Alkaisinko täristä? Saisinko paniikkikohtauksen? Pieraisisinko? Jotenkin tuntuu, että mies ei edes huomaisi pierua tai hikoilua, eikä välittäisi. Naiset ovat kuitenkin niin tarkkoja kaikesta. Lisäksi naiset aina valittavat kaikkialla esim. hajuveden määrästä. En ole koskaan tiennyt, mikä on liikaa tai sopivasti. Paitsi pelkään osaamattomuuttani, pelkään myös käyttäytyväni jotenkin "heterosti", joka lässäyttää tunnelman. Kaikkien näiden pelkoajatusten lisäksi yritän kyllä vakuuttaa itselleni, että kyseisistä askelista voi selvitä hengissä ja kumppani saattaa olla jopa ymmärtäväinen sekä rohkaiseva.

        Ps. Miten naisten kesken huolehditaan ehkäisystä? Tarkoitan tietenkin tauteja. Suuteluvaiheessa asia ei kai oikein ole vielä ajankohtainen ellei nyt jommalla kummalla herpes hehku huulessa :-/ Mutta mites siitä eteenpäin? Luin jotain ohjeita jostain, ehkä Setan sivuilta, mutta missään ei kerrota miten naiset yleensä hoitavat asiasta keskustelun, sopimisen ja käytännön toteutuksen.


      • PelkkiäEnnakkoluuloja

        Et ole ikinä tajunnut naisen psyykeä, mutta olethan itsekin nainen, vai oletko? Miten voi olla mahdollista, että et tajua naisen psyykeä, mutta samalla itse olet nainen? Ts. et tunne itseäsi ja omaa psyykettäsi. Siitä on hyvä lähteä. Kun ymmärrät itseäsi, ymmärrät muitakin.

        Kaikista asioista ei tarvitse tehdä niin ylitsepääsemättömiä asioita. Kaikkea ei tarvitse ylidramatisoida eikä kaikesta pidä tehdä kärpäsestä härkästä. Kaikkea ei tarvitse suurennella eikä kaikkiin asioihin tarvitse hakea huomiota. Oletko varma, että et ole erityisherkkä tai asperger? Adhd? Vaikea tulkita ilmeitä tai vaikea pysyä paikoillaan? Paniikkihäiriö? Niistä olisi hyvä aloittaa. Tutustu ensin itseesi, millainen olet naisena jne. Tekstisi perusteella olet epävarma itsestäsi etkä luota itseesi ja haet hyväksyntää yrittämällä miellyttää liikaa. Hermoilet ja panikoit aivan liikaa ja aivan turhaan aivan mitättömistä asioista. Lakkaa ajattelemasta ja hermoilemasta liikaa ja annan tunteen ja tilanteen viedä. Ei niissä tilanteissa ehdi pahemmin miettiä ja toisaalta jos olet harjoitellut jotain jonkun opitun kaavan mukaan niin se kyllä näkyy ja tuntuu, nimittäin hieman hassulta, tyhmältä ja kömpelöltä. Rauhoitu, anna tilanteen viedä ja nauti tunteesta :)Teet aivan turhaan kärpäsestä härkäsen. Kaikkia ihmisiä ei millään voi miellyttää. Kun luotat ja hyväksyt itsesi ei tarvitse panikoida jostain älyttömistä pikkuasioista. Ajattele, maailmassa on varmasti suurempiakin asioita kun dödö, hajuveden määrä, kynnen tai hiuksien katkeaminen. Loppujen lopuksi tekisit mitä vaan et voi aina miellyttåä kaikkia. Jos jotakuta ei miellytä hajuvetesi niin ihminen ei ole sinua varten etkä sinä häntä varten. Ehkä sen sijaan joku toinen on.

        Ei ole olemassa mitään tiettyä käyttäytymistä, että lesbot tai bisset käyttäytyvät näin ja heterot noin. Sinä olet sinä, yksilö, ihminen, juuri sinä, ainutlaatuinen ihminen, persoona, etkä kukaan muu, et mikään muotti tai kaava. Kenenkään ei ole pakko käyttäytyä minkään kaavan tai stereotypian mukaan ellei välttämättä itse halua. Ei kukaan halua olla pelkän muotin tai kaavan kanssa vaan sen ihmisen. Tutustu rauhassa itseesi naisena.


      • H..........t
        PelkkiäEnnakkoluuloja kirjoitti:

        Et ole ikinä tajunnut naisen psyykeä, mutta olethan itsekin nainen, vai oletko? Miten voi olla mahdollista, että et tajua naisen psyykeä, mutta samalla itse olet nainen? Ts. et tunne itseäsi ja omaa psyykettäsi. Siitä on hyvä lähteä. Kun ymmärrät itseäsi, ymmärrät muitakin.

        Kaikista asioista ei tarvitse tehdä niin ylitsepääsemättömiä asioita. Kaikkea ei tarvitse ylidramatisoida eikä kaikesta pidä tehdä kärpäsestä härkästä. Kaikkea ei tarvitse suurennella eikä kaikkiin asioihin tarvitse hakea huomiota. Oletko varma, että et ole erityisherkkä tai asperger? Adhd? Vaikea tulkita ilmeitä tai vaikea pysyä paikoillaan? Paniikkihäiriö? Niistä olisi hyvä aloittaa. Tutustu ensin itseesi, millainen olet naisena jne. Tekstisi perusteella olet epävarma itsestäsi etkä luota itseesi ja haet hyväksyntää yrittämällä miellyttää liikaa. Hermoilet ja panikoit aivan liikaa ja aivan turhaan aivan mitättömistä asioista. Lakkaa ajattelemasta ja hermoilemasta liikaa ja annan tunteen ja tilanteen viedä. Ei niissä tilanteissa ehdi pahemmin miettiä ja toisaalta jos olet harjoitellut jotain jonkun opitun kaavan mukaan niin se kyllä näkyy ja tuntuu, nimittäin hieman hassulta, tyhmältä ja kömpelöltä. Rauhoitu, anna tilanteen viedä ja nauti tunteesta :)Teet aivan turhaan kärpäsestä härkäsen. Kaikkia ihmisiä ei millään voi miellyttää. Kun luotat ja hyväksyt itsesi ei tarvitse panikoida jostain älyttömistä pikkuasioista. Ajattele, maailmassa on varmasti suurempiakin asioita kun dödö, hajuveden määrä, kynnen tai hiuksien katkeaminen. Loppujen lopuksi tekisit mitä vaan et voi aina miellyttåä kaikkia. Jos jotakuta ei miellytä hajuvetesi niin ihminen ei ole sinua varten etkä sinä häntä varten. Ehkä sen sijaan joku toinen on.

        Ei ole olemassa mitään tiettyä käyttäytymistä, että lesbot tai bisset käyttäytyvät näin ja heterot noin. Sinä olet sinä, yksilö, ihminen, juuri sinä, ainutlaatuinen ihminen, persoona, etkä kukaan muu, et mikään muotti tai kaava. Kenenkään ei ole pakko käyttäytyä minkään kaavan tai stereotypian mukaan ellei välttämättä itse halua. Ei kukaan halua olla pelkän muotin tai kaavan kanssa vaan sen ihmisen. Tutustu rauhassa itseesi naisena.

        Kiitos nopeasta viestistäsi :-D Ihastuin suorastaan "läksytykseesi" ;-) Vaikka en tykkää nalkuttamisesta, tykkään siitä kun asiat ilmaistaan kiertelemättä :-) Saat 10p minulta!

        Minulle on hyvin tyypillistä käydä mielikuvaharjoittelulla tulevia tilanteita läpi. Se tapa on ehkä peräisin lapsuuden urheiluharrastuksista. Se on myös ujouteen ja jännitykseen auttavaa katasfrofiajattelua, jossa käydään läpi kaikkia mahdollisia katastrofeja ja mietitään, miten niistäkin sitten kuitenkin selvitään. Tällaisia mentaalikeinoja tuntemattomien on toki turhauttavaa seurata jahkaamistani, mutta minulle sillä on suuri psyykkinen funktio.

        Siinä saatat kyllä olla oikeassa, että minun täytyisi tutustua itseeni naisena. Tai ehkä sittenkin minun täytyisi tutustua muihin naisiin? Tai ehkä minun täytyisi ymmärtää, että muut naiset eivät ehkä sittenkään ole täysin erilaisia kuin minä. Olen aina kuullut ja kokenut olevani erilainen tyttö ja erilainen nainen. Ehkä se on harhaa? Tai olisiko minun mahdollista löytää muitakin erilaisia naisia ympärilleni...?

        Haluaisitko ja ehtisitkö vastata tuohon ehkäisykysymykseen?
        BTW, vaikutat tosi mukavalta kuten monet muutkin kirjoittajat täällä :-)


      • PelkkiäEnnakkoluuloja

        Millä tavalla koet olevasi erilainen? Ei, sinun ei tarvitse sitä tänne vastata ellet halua, ehkä kuitenkin jos miettisit asiaa itseksesi? Millä tavoin olisit erilainen kuin muut?

        Toki, me kaikki naiset olemme erilaisia, yksilöitä, omia persoonia, mutta silti meistä kaikista voi löytyä ja löytyykin jotakin samaa. Joillakin on keskenään yhteistä enemmän kuin toisilla. Se yhdistävä tekijä voi olla mikä tahansa. Yhteenkuuluvuus on tärkeä tunne ihmisten välillä.

        Toivotan sinulle hyvää kesää ja ehkäpä se toinen "erilainen" (mitä se ikinä tarkoittaneekaan) löytyy jostain joskus! :)


      • H..........t

        Kiitos vastauksestasi! Lupaan miettiä asioita, mutta tietenkin sopivasti enkä liikaa ;-)
        Toivottavasti en loukannut. Se ei ollut tarkoitukseni.


      • H..........t
        PelkkiäEnnakkoluuloja kirjoitti:

        Et ole ikinä tajunnut naisen psyykeä, mutta olethan itsekin nainen, vai oletko? Miten voi olla mahdollista, että et tajua naisen psyykeä, mutta samalla itse olet nainen? Ts. et tunne itseäsi ja omaa psyykettäsi. Siitä on hyvä lähteä. Kun ymmärrät itseäsi, ymmärrät muitakin.

        Kaikista asioista ei tarvitse tehdä niin ylitsepääsemättömiä asioita. Kaikkea ei tarvitse ylidramatisoida eikä kaikesta pidä tehdä kärpäsestä härkästä. Kaikkea ei tarvitse suurennella eikä kaikkiin asioihin tarvitse hakea huomiota. Oletko varma, että et ole erityisherkkä tai asperger? Adhd? Vaikea tulkita ilmeitä tai vaikea pysyä paikoillaan? Paniikkihäiriö? Niistä olisi hyvä aloittaa. Tutustu ensin itseesi, millainen olet naisena jne. Tekstisi perusteella olet epävarma itsestäsi etkä luota itseesi ja haet hyväksyntää yrittämällä miellyttää liikaa. Hermoilet ja panikoit aivan liikaa ja aivan turhaan aivan mitättömistä asioista. Lakkaa ajattelemasta ja hermoilemasta liikaa ja annan tunteen ja tilanteen viedä. Ei niissä tilanteissa ehdi pahemmin miettiä ja toisaalta jos olet harjoitellut jotain jonkun opitun kaavan mukaan niin se kyllä näkyy ja tuntuu, nimittäin hieman hassulta, tyhmältä ja kömpelöltä. Rauhoitu, anna tilanteen viedä ja nauti tunteesta :)Teet aivan turhaan kärpäsestä härkäsen. Kaikkia ihmisiä ei millään voi miellyttää. Kun luotat ja hyväksyt itsesi ei tarvitse panikoida jostain älyttömistä pikkuasioista. Ajattele, maailmassa on varmasti suurempiakin asioita kun dödö, hajuveden määrä, kynnen tai hiuksien katkeaminen. Loppujen lopuksi tekisit mitä vaan et voi aina miellyttåä kaikkia. Jos jotakuta ei miellytä hajuvetesi niin ihminen ei ole sinua varten etkä sinä häntä varten. Ehkä sen sijaan joku toinen on.

        Ei ole olemassa mitään tiettyä käyttäytymistä, että lesbot tai bisset käyttäytyvät näin ja heterot noin. Sinä olet sinä, yksilö, ihminen, juuri sinä, ainutlaatuinen ihminen, persoona, etkä kukaan muu, et mikään muotti tai kaava. Kenenkään ei ole pakko käyttäytyä minkään kaavan tai stereotypian mukaan ellei välttämättä itse halua. Ei kukaan halua olla pelkän muotin tai kaavan kanssa vaan sen ihmisen. Tutustu rauhassa itseesi naisena.

        Vielä yksi juttu...

        Kirjoitit näin: "Tekstisi perusteella olet epävarma itsestäsi etkä luota itseesi ja haet hyväksyntää yrittämällä miellyttää liikaa."

        Kuule, en minä tiedä, haenko hyväksyntää. Ehkä minä olen vain vanhanaikaisesti hullaantunut!!! Hakisin mielelläni tähden taivaalta ja antaisin lahjaksi eräälle ihanalle naiselle. Tekisin paljon muutakin hänet yllättääkseni ja häntä ilahduttaakseni. Rakastan lahjojen antamista!

        Nyt minun täytyy kyllä oikeasti rauhoittua ja lopettaa tällä nettipalstalla roikkuminen. Jos voisin, lähettäisin hänelle vielä vähän suukkoja ja rutistuksia. Tykkäys on ihana asia.


      • PelkkiäEnnakkoluuloja

        Kuulostaapa ihanan romanttiselta :)

        Ei, en minä loukkaantunut, kiitos kysymästä. Suo anteeksi myös minun suorasukaiset lauseeni! :)

        Tsemppiä!


      • H..........t

        Aika suuri osa em. epävarmuuksistani johtuu varmasti siitä, että yksinkertaisesti haluaisin olla hyvä&hellä&rakas&ihana&super sille ihmiselle, johon olen ihastunut.


      • minäkin__

        Haluaisin olla just noin!


      • H..........t
        minäkin__ kirjoitti:

        Haluaisin olla just noin!

        Niinpä :-) Vähemmästäkin oma pää luo suorituspaineita.

        Näköjään unta riitti pariksi tunniksi. Olo on nyt ihan supervirkeä ja ulkonakin on jo valoisaa. Kevättä rinnoissa... Tai sitten hormonit hyrräävät...


      • VuodenAjat--

        Nyt on kyllä kesä, ei kevät. Kesäkuussa on kesä.


      • H..........t
        VuodenAjat-- kirjoitti:

        Nyt on kyllä kesä, ei kevät. Kesäkuussa on kesä.

        Joo, minäkin ajattelen että kesäkuussa ollaan jo kesässä. Ei vaan oikein kesältä vielä tunnu ja valmistujaisjuhlatkin on vielä edessä. Niistä kesä usein alkaa.

        Mutta korjaan silti mielelläni: Kesää rinnoissa ;-)


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      60
      1957
    2. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      49
      1692
    3. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      53
      1609
    4. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      5
      1537
    5. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      6
      1525
    6. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      6
      1445
    7. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      8
      1316
    8. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      12
      1291
    9. Revi siitä ja revi siitä

      Enkä revi, ei kiinnosta hevon vittua teidän asiat ja elämä. Revi itte vaan sitä emborullaas istuessas Aamupaskalla
      Varkaus
      4
      1183
    10. Kello on puoliyö - aika lopettaa netin käyttö tältä päivältä

      Kello on 12, on aika laittaa luurit pöydälle ja sallia yörauha kaupungin asukkaille ja työntekijöille. It is past midni
      Hämeenlinna
      4
      1158
    Aihe