Norwegianin lähtöselvitys?

Kkkg

Kukaan lentänyt lähiaikoina Norwegianilla Helsinki - Vantaalta? Onko vielä olemassa niitä "vanhanaikaisia" check in -tiskejä, vai onko ainut vaihtoehto painella automaatille?

29

751

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Riitupp

      Mietin samaa.. Ei

    • Vaikka tekisi lähtöselvityksen kotona niin silti joutuu tulostamaan automaatilta ruumaan menevään laukkuun tarralapun. Laukun jättöpaikalla on kyllä aina avustajia paikalla. Muuta paikkaa heillä laukun jättämiselle ei ole.

    • lslsllzmz

      No miksi et voisi käyttää automaattia? Niihin ei yleensä ole jonoa ja ne ovat yksinkertaisia käyttää.

      • juurikotiutunut

        Jos ei ole ennen käyttänyt, niin voi vähän mietityttää. Mutta ihan yksinkertaisia ja suomeksi tekstit. Ja henkilökuntaa on paikalla, jolta kysyä. Kannattaa tehdä jo kotona netissä 24h ennen lähtöä, niin saa paremmin viereiset paikat mahdollisen matkakumppanin kanssa.


      • miiawi

        eipäs olekkaan lähtöselvitysautomaateilla suomenkielistä tekstiä .sen takia minäkin jouduin pyytää apua kun ei ole englannin kieli hallussa.


    • enmyöhästynyt

      89,3% varmuudella ei ole perinteistä check in palvelua.
      Itselle tapahtui noin vuosi sitten näin: Olin lähdössä Norskilla ilmaan ja automaatilla näpyttelin varaus numeron useaan kertaan ja ei toiminut.Vaihdoin toiselle automaatille ja sama juttu,ei toiminut.
      Lähdin etsimään perinteistä check inniä ja tapasin samalla Norskin työntekijän jolta kysyin asiaa,hän vastasi että check inn tapahtuu automaatilla.Valitin hänelle että mikään automaatti ei toimi.Hän pyysi nähtäväkseen varausnumeroni,näytin hänelle tulostetun paperin.
      Nolottaa vieläkin kun selvisi että olin kokoajan sekoittanut numeron 0 O kirjaimeen
      No oli se nolla kirjaimien välissä ovelasti tyyliin ...S0ZF22...

      • Kokeillajosei

        Tuo 0O juttu on kyllä kaikille vähänkin tietokoneita käyttäville ihan perusjuttuja...


      • enmyöhästynyt
        Kokeillajosei kirjoitti:

        Tuo 0O juttu on kyllä kaikille vähänkin tietokoneita käyttäville ihan perusjuttuja...

        MIten kertomani asia liittyy tietokoneiden käyttämiseen viisastelija?


      • 0vaiO
        enmyöhästynyt kirjoitti:

        MIten kertomani asia liittyy tietokoneiden käyttämiseen viisastelija?

        Ehkä jo olet sellaista joskus käyttänyt? Dilemma on ainakin itselle tuttu jo 30 vuoden takaa ja se vaan pitää joskus kokeilemalla kokeilla, jos ei muuten selviä.


    • Vanhuskse

      Rupes itseä vähän arveluttaa tuo lähtöselvitys homma,meillä olis matka ensiviikolla Tuin ,eli entisen Finnmatkojen kautta kuinka sen sitten tekee kun ei oikein osaa noita automaatteja käyttää,pari vuotta sitten olimme Apollon matkalla ja finnairin koneella niin siinä tiskillä kun laukkuja jätettiin niin ämmä suorastaan naama punasena huusi että liput pitää tulostaa lippuautomaatilta,ei kuulu hänelle,sanoin että en osaa jotenka voisit tulla näyttää,lopulta hän sitten tulosti liput siinä tiskillä,ei tarvinnu kuin pari painallusta tietokoneelle,mutta jupina jatkui.

      En ymmärrä mixs on homma tehty noin vaikeeksi ja koska olen jo vanhus yli 75 vuotias mutta ihan potenteliaani matkustaja ja maksaja mutta palvelut ei ole tarkoitettu meille,nuorilla on asia erilainen.

      • hahahahahahahaha

        "Mixs". Tunge kuule akka toi teinikieli kuivaan hiekkapilluus. Sun ei kannata lähteä Tallinnan viinarantaa kauemmas, kun et mitään mistään ymmärrä.


    • Typeryyden.huipppu

      Typerä avaus "kukaan lentänyt". Se ei kerro muutakuin kirjoittajan täydellisestä kirjoitetun asun ymmärtämisestä.

    • avuttomilleapua

      Automaatteja on turha pelätä. Niillä on aina avustajat avuttomille.

    • Viime.aikoina

      "Kukaan lentänyt lähiaikoina Norwegianilla Helsinki - Vantaalta?"

      Kukaan ei ole voinut lentää "lähiaikoina" minnekään, sillä lähiajat ovat vasta tulossa.

      • näinonon

        Lähiaikoina tarkoittaa myös tulevaa...Olen lennellyt ja taas pian menossa. Ihan simppeliä automaatin käyttö. Jos ongelmia, henkilökuntaa on paikalla neuvomassa...


    • kairisto

      Me kuuskymppinen pariskunta myös arastelimme automaatteja muutama vuosi sitten. Nyt kun on pakko, niin rohkeesti olemme vaan menneet sinne näpyttelemään ja liput ja tarrat saatu. Joka kerta vieläkin jotenkin sählään sen tarranauhan laiton kanssa laukun kahvaan. Mutta matkaan on päästy. Henkilökunta on joskus näyttänyt nyrpeää naamaa, mutta hälläväliä. Automaatit ei ole kyllä aina suostunut toimimaan hätään kutsutulla henkilökunnallakaan. Ei muuta kuin seuraavale koneele sitten.

    • näinpäseon

      Norwegianilla kun viimeksi lensin, oli henkilökuntaa auttamassa, joten ei tarvitse jännittää automaatteja. Eikä ole sen kummempi kuin pankkiautomaatti.

      • niiseonnäinki

        Norwegianilla ei ole kyllä yhtään henkilökuntaa auttamassa check-in automaatilla.
        Drop in tiskillä saattaa hyvällä tuurilla pari itseensä kyllästynyttä ollakin.


    • FarkMerkErk

      Just oltiin reissussa ja vaikka toistakymmentä kertaa Norskin automaatteja käytetty, niin nyt oli jotenkin se matkalaukkujen valinta muutettu ja ihme sähläyksen sain aikaiseksi..matkaliput tulostin kolmasti ennenkuin sain tarran tulemaan..

      Mutta joo itse koneen käyttö on helppoa..kuten moni jo aiemmin kirjoitti, niin teette sen check-innin kotona netissä Norskin sivuilla 24h ennen matkan alkua. Sitte kentällä automaatille, syötätte sen 5-merkkisen ( vai kuusi) automaattiin, hyvksytte matkustajat ja sitte niin monta matkalaukkua ku olette maksaneet.

      Ja hox sen matkalaukun painon kanssa!!! Kannattaa tosiaan punnita kotona...siinä ei selittelyt auta, jos laukku painaakin 21 kiloa..maksuun tai tavaraa laukusta pois.

    • mitentehdään

      Jos tekee check-inin vasta kentällä automaatilla, miten todennäköistä on, että istuu aivan eri puolella konetta matkalaisen kanssa? Siis eikös niinkin onnistu, että tekee vasta kentällä ulkomailla? Matkassa kumpaisellakaan kun ei ole laitetta, jolla pääsisi netin kautta sen tekemään.

    • Kotan

      Olen reissannut monessa maassa ja ainoastaan Vantaalla on automaatteja ollut.

    • Norskifan

      Kyllä Pariisissa Orlyn kentällä vasta itteni Norskin koneeseen automaatilla kirjasin, samanlainen pömpeli kuin Helsinki-Vantaalla. joko passi, varausnumero tai se IR koodi pömpeliin ja kone neuvoo loput jopa paikkojen valintakin onnistuu. Pikkasen rauhallisuutta, niin onnistuu ja ainahan voi muilta kysästä mites tässä toimitaan. Ittekkiin muutamaa kanssa matkustajaa autoin, kun miettivät mitä tehdä.

    • fanimyös

      Eli ei tarvise kotimaassa eikä ulkomailla tehdä etukäteen netin kautta matkavarauksen lisäksi mitään, niinkö? Tarkoitus matkustaa pelkillä käsimatkatavaroilla joko Prahaan tai Pariisiin Norweigianilla, joten voimme tehdä kentän automaatilla tsekkaukset eikö? automaattiin vaan passi tai varausnumero ja hommako sillä selvä?

    • kokemuksestavaan

      Juuri näin. Mutta voi halutessaan 24h ennen lähtöä netissä tehdä etukäteen. Saa varmimmin vierekkäiset paikat mahdolliselle seurueelle.Kentällä sitten vaan suoraan lähtöselvitykseen..

    • JaEikunMatkaan

      Siis jos/kun on hankkinut matkalipun, niin mene netissä Norskin sivuille sen lipun numerokoodilla ja valkkaamaan paikkaa koneessa. Niitä on aina valittavissa, koska pääosa matkustajista ei viitsi varata niitä etukäteen. Pääset istumaan kaverisi viereen, varaa riviltä 5...7 niin et häiriinny moottoreiden melusta, ja on lyhyt matka kuselle. Kentän automaatilla ei liene ongelmia, ohjeet ovat selkeät. Drop in-tiskille ja viivakoodin lukijalla hyväksyntä. On siinä aina vähintään yksi muija vahtimassa.

      • Siipeilijä

        Itse kyllä otan paikan hätäuloskäynnin kohdalta. Enemmän jalkatilaa. Tosin lähinnä siipiä saa siitä kohtaa ihastella.


    • norski900

      Tein Splitin kentän sisääntuloaulassa koneella lähtöselvityksen kun tiskeillä oli valtavat jonot.
      Helpotti kummasti skipata nuo ärsyttävät ihmismassat.

    • Kaarle1

      Eikö automaateissa ole suomen kieltä vaihtoehtona?

    • Vakireissaaja

      Kun sulloo kaiken tarvittavan kabiinilaukkuun niin lähtö on peräti yksinkertainen. Lippu on kännykässä eikä tartte jonottaa muualla kuin turvatarkastuksessa. Tosin HKI-Vantaalla sekin vetää nykyisin oikein hyvin.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      22
      1321
    2. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      7
      1272
    3. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      5
      1196
    4. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      2
      1184
    5. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      1
      1173
    6. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      1
      1171
    7. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      42
      1157
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      2
      1154
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      3
      1139
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      2
      1120
    Aihe