Niin paha olo erimielisyyksien takia

en.tiedä.mitä.tehdä

Oli riita eilen. Syy: erimielisyydet yhdestä hyllystä kun minusta se vie tosi paljon tilaa pienestä yksiöstä ja miehestä se on ehdottoman tärkeä että olisi kodikasta. Oli tarkoitus että siirtäisimme sen edes pois ikkunan edestä koska minua ahdisti että ei näe ulos ikkunasta eikä asuntoon tule tarpeeksi valoa. Kun sitten etsittiin sille uutta paikkaa niin minuun iski kauhea epätoivo, mielestäni sille ei ole mitään järkevää paikkaa vaan se on vain tiellä. Mies haluaa että sängyn edessä on yksi toinen hänen valitsemansa hylly ja tämä yhdistettynä siihen toiseen hyllyyn joka on itseasiassa sellainen iso tv-taso/vitriini, tekee asunnosta mielestäni ahtaan ja toimimattoman. Lisäksi se määrittelee samalla tv:n paikan ja kaikki järjestelyt vaikuttavat siis siihen. Minun tuli sitten sanottua tosi pahasti. Sanoin että nyt on kaksi vaihtoehtoa, joko hylly lähtee tai hän ja hylly molrmmat yhdessä, mutta en ala katsomaan tätä enää. Mies loukkaantui, purki hyllyn ja otti tavaransa sieltä pois, nyt ne ovat sitten lattialla ja lipaston päällä levällään. Näin jälkeenpäin kaduttaa että sanoin noin ja on aivan hirveän paha mieli. Samalla tuntuu epäreilulta, että asunnossa toteutuu lähinnä hänen ideoitaan ja tuntuu, ette iminun viihtyvyydelläni ole mitään väliä.

Pelkään, että suhteemme on päätymässä eroon erilaisuutemme vuoksi. Emme meinaa millään päästä sopuun tämän tyyppisissä asioissa. Tuntuu, että suhteessamme on jokin pahasti pielessä. En kestä ajatusta että joutuisin elämään ilman häntä mutta en näe tällä suhteella olevan mitään tulevaisuutta.

Olemme lisäksi eri kulttuureista, hän on virolainen ja minä suomalainen.

5

230

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • oppeliini1

      Sinä annoit miehelle vaihtoehdon, hän valitsi itselleen sopivimman. Hän lähtee hyllyn kanssa. Pysy nyt sanojesi takana, soutaminen ja huopaaminen tekee kenestä tahaansa hullun! Etnisellä eroavaisuudella ei ole niinkään paljon tekemistä. Tuo olisi tapahtunut suomalaisenkin miehen kanssa..

      Kuulostaa kuin asuntosi on tosi pieni, yhdelle ihmiselle sopiva. Yrittää tunkea sinne kahta, ei ole ollut alkuunkaan hyvä idea. Ennenmmin kuin myohemmin tulee aina ongemlmia kun itsellä ei ole lainkaan fyysistä tilaa edes omassa kodissa!

      Pidä ystävyyttä yllä kavereittesi kanssa, heitä EI tarvitse tuoda asuntoosi asumaan, salli heille vapaus pitää oma koti sellaisena kuin juuri he haluavat.

    • Hei en.tiedä.mitä.tehdä


      Kerrot parisuhteessa ilmenevästä sinänsä arkipäiväisestä asiasta, josta sitten provosoituikin kunnon riita. Nyt olet hämmentynyt etkä tiedä, miten asiasta eteenpäin.

      Voisi sanoa, että lähes kaikki parisuhdeongelmat kulminoituvat viestintään, kommunikointiin. Viestintätaitojen opiskeleminen on tärkeää juuri siksikin, ettei hyllyköstä ykskaks tule parisuhteen pääelementti. Pitää oppia taitoja, joilla keskustella niin, etteivät tilanteet 'lähde lapasesta' ja provosoidu. En osaa sanoa, minkä verran kieli tai kulttuurierot vaikuttavat tilanteeseen, mutta eniten vaikuttavat vuorovaikutustaidot. Oppia kertomaan omista tunteistaan syyttämättä toista. Oppia kuuntelemaan toista tulkitsematta. Näitä kaikkia voi opetella mm. pariviestinnän kursseilla.

      Eräs vuorovaikutustaidoista on anteeksipyytämisen ja sovinnon teon taito. Aito pahoittelu ja vastuunotto omasta huonosta käytoksestä yleensä on uskottavaa. Kunhan ei sorru syyttämään toista OMASTA käyttäytymisestään (esimerkiksi ei näin: anteeksi kun huusin, mutta olit mahdoton).

      Toivottavasti saatte sovinnon aikaiseksi ja voitte taitavammin ryhtyä keskustelemaan myös itse asiasta; kuinka paljon kummankin toiveita otetaan huomioon kotia kalustettaessa ja laajemminkin elämässä. Missä tulla vastaan, miten ongelmista keskustellaan, miten joustaa tasapuolisesti yms. Nämä vaativat opettelua, vastuunottoa ja aitoa toisen osapuolen kunnioittamista. Myös sen oppimista, ettei suuttuneenakaan sano loukkaavasti ja satuttavasti.

      Merja, diakoni

    • ratkaisumallia

      Teidän pitää hommata isompi asunto, jossa molemmat saatte sisustaa yhden huoneen tahtonne mukaan. Muistatte sitten vaan kunnioittaa toistenne huoneen kalustusta, ettekä ilkeile yhtään. Se on hyvin opettavaista muussakin suhteessa, molemmille.

    • muttakunsinä

      No ihan hyvä. Näinhän se parisuhde kehittyy. Riitelyn taito onkin siinä, ettei syyllistä toista ihmistä, eikä käytä väkivaltaa.
      Minä-kieli: minusta näyttää minun silmilläni katsottuna, että tuo hylly ei oikein mahdu olemaan tuossa, minne sinä sen laitoit. Voisitko katsoa löytyykö hyllylle muuta paikkaa?
      Asiakieli, eli hylly-kieli tässä tapauksessa: tavaroille, joita ajattelit säilyttää tässä hyllyssä, ei sitten ole muuta sijoituspaikkaa? Koko tässä asunnossa? voisimmeko keskustella, mitä teemme yhdessä että tavaroilla olisi järkevät paikat?

      Tunne-kieli: rakastan sinua, mahdunko kotiin jossa asun. Hylly sattuu aina päähäni/olkapäähäni/minne sattuukin, kun kävelen tuolla tietyllä seinänvierellä, jossa on ainoa vapaa kulkureitti. Minulla on monta kipeää kuhmua/mustelmaa jo.
      -
      -
      -
      Näitä erilaisia tyylejä, kieliä, voi kehittää niin monta kuin mielikuvitus löytää.
      Yleensä hallitsemattomassa riidassa, jossa loukataan kumppania, ei ole kyse lopultakaan mistään hyllystä/ ipanan tdistusnumeroihin johtaneista syistä/puolison palkan pienentymisen aiheuttamasta katastrofista/tms.
      Näitä todellisia syitä, jos riidanaiheita ponkaisee ihan mistä vaan, tulisi käsitellä ennenkuin liitto päättyy eroon vain sen takia, että pari on pitkittänyt ihan aitoa toisen kuuntelemista, ja toiselle päin puhumista.
      Itselläni on parisuhteessa tullut ihan selväksi se, milloin mies aloittaa jonkun ihme kitisevän monologin. Silloin kun tarvitsee läheisyyttä- keski-ikäisen miehen muinoisella kasvatuksella, ei osaa sitä ilmaista. Ja kokee akkamaiseksi sen, jos hilautuu itse lähelle.
      En montaa natinatyyliin puhuttua sanaa enää tarvitse nykyään kuulla- kun tiedän, mistä on kysymys.
      Ja nälkäisenä mies kiukuttelee- eri tyyliin. Ei pyydä ruokaa. eikä osaa sanoa että jäi päivän mittaan syömiset vain haukkailuiksi.

      Parisuhteissa vain aika, ja opettelu johtaa siihen, että asiat sujuvat. Toivottavasti osaatte jo nauraa koko hyllylle, josta oli tulla teidän yhteiselonne kannalta loppu.

    • ftfygyug

      ei vi,,u. Pakko olla provo :'D

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      38
      1893
    2. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      43
      1456
    3. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1411
    4. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      16
      1399
    5. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      11
      1369
    6. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      1
      1365
    7. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      2
      1337
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      1
      1280
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      2
      1220
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      5
      1207
    Aihe