CR-V, KULTAA VAI KURAA?

GODDAG

Kun olen jo vuosikymmenet autoillut, valinnassa ei paina mitään sanomattomat autotestit, eikä höpö autokatsastus tilastot, joissa tutkitaan lähinnä alustan osia, siis niitä joiden korjaus on halvimmasta päästä. Samoin 60 000 kestotesteillä ei kulujen kannalta juurikaan merkitystä, koska takuu kattaa kuitenkin. No. Eka Honda 1,6 diesel tuli hankittua yli kolme vuotta sitten. Niin kuin aina ennenkin, alkuun sopeutumisvaikeuksia uuteen merkkiin ja ominaisuuksiin. Ensimmäiseksi, pitkä kun olen ajoasennon säädöt. Ne kun loppui kesken niin entuudestaan jo tiesin että mutteriavaimella ja meisselillä voi muokata lisää. Ensin kaasupolkimen säätö uusiksi nilkalle paremmaksi yhtä ruuvia löysälle ,säätö, ja kiristys. Nyt hyvä! Sitten reisituki? Penkin etureuna korotetaan samoin muokkaamalla kiinnityspulteista asentokulmaa. No nyt on ajoasento huomattavasti parempi, mitä jotkin testaajat hieman moittivat.
Lisää käyttökokemuksia Hondasta tulossa myöhemmin.

21

660

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • ilmanVikoja

      Kyseisellä ajokilla täyttyy 3V ja 70000km. Pieni kulutus. Suhteellisen lämmin, ei kuitenkaan muilta ominaisuuksiltaan ole varsinainen talviauto. Saksalaisiin tottuuneena ohjaus tuntui tunnottomalta. Ihme kun japanilaiset eivät vielä ajo-ominaisuuksissa ole eurooppalaisten tasolla. Kokonaisuutena hinta/laatusuhde hyvä.

      • Nngujjk

        Eikö olekin Saksalaisen jälkeen ihmeellistä, että auto voi toimia ilman ongelmia, vuodesta toiseen.


      • totta_näin
        Nngujjk kirjoitti:

        Eikö olekin Saksalaisen jälkeen ihmeellistä, että auto voi toimia ilman ongelmia, vuodesta toiseen.

        Juuri näin uutena ostetun kahden bremium luokan saksalaisen jälkeen kokeilen nyt sielultaan japanilaista. Luotettavuusongelmat olivat juuri syy miksi päädyin Hondaa. Matkanteko katkesi näiden laatuautojen kanssa kaksikertaa kuitenkin autot olivet vähänajettuja. En ole tottunut siihen että auto viedään hinurilla korjaamolle.


      • Ollut_8v_CR-V_07

        Kaikki jotka kaipaavat ns. euro- ajotuntumaa, sellainen löytyy vm. 15->. Onko se huomattavasti tunnokkaampi ohjaustuntuma sitten parempi - Pitkälti makuasia.


    • kiinnostaa-tietää

      1.6 Dieselhän on Hondalla ollut käytössä jo viisivuotta. Minkälaisia kokemuksia onhan kilometrejäkin jo ehtinyt kertyä. Vanhemmissa malleissahan on hiukkassuodatin reistaillut joka tästä kiusasta olisipäästy?

      • Suomen_olosuhteissa

        kaikkien autojen hiukkassuodattimet ovat kovilla varsinkin lyhyen matkan ajossa. Diesel vaatii matka-ajoa joten sitä ei voi oikein suositella muille kuin niille jotka tosiaan ajavat huomattavan korkeita vuotuisia kilometrilukemia.


    • GODDAG2

      NO JATKETAAN.
      Ensimmäinen tarkkailtava asia pihille kaverille oli tietysti kulutus, jota mainostettiin 4,5 litraa. Koska jo oli syksykylmä, oli eka tankkausväli n. 5 litraa. Eka vuoden pidin laskennallista päiväkirjaa ja koko 1.v. keskikulutukseksi muodostui 4,8. Suurin talvella kylmimpään jaksoon 5,8 ja pienin kesäloma matkalla hyvissä olosuhteissa just alle neljän (3,9). Ja nyt en ole pariin viime vuoteen laskenut, mutta auton laskurin mukaan kesä-syksy n. 4,4 ja talvi-kevät 5,0. Omani ja vaimoni ajo sekalaista kaupunki, lähiö, maantie. Ja maltillinen ajotyyli. Kulutus on sama kuin aiemmalla 1,4 d corollalla. Mutta painoero 300 kg ja korimalli korkea, joten ei mielestäni paha. Samaa osoitti myös TM talvitesti jossa hämmästeltiin erityisesti kylmäkulutuksen ja päästöjen pienuutta. Juuri tämä ominaisuus on ainakin minulle iso plussa.
      JATKUU...

      • Lisäävaan

        Hyvä, kiitoksia paljon raportoinnista, tämä on todella kiinnostavaa. Oletan, että kyseessä on tuo 120 hv versio, etuveto, manuaali (en nyt muista ulkoa oliko 3 v sitten jo 160 hv versiota, ehkä oli)? Todella pienet ovat minusta kulutuslukemat CR-V:n muotoiselle ja isoilla renkailla varustetulle autolle. Vanhalla 2.2 dieselillä ei meinaa millään päästä alle kuuden litran (4WD, man.).

        Mitä ajo-ominaisuuksiin tulee, minusta Hondasta on tullut hyvä talviauto erityisesti kääntyvyyden suhteen, koska Hondan ärhäkkä kääntyvyys yhdistettynä hienosti toimivaan luistonestoon tekee siitä poikkeuksellisen vähän puskevan lumella. Siinä missä joku Ford menee suoraan, etuvetoinen Honda ensin arpoo puoli sekuntia ja sitten kääntyy tosi nätisti, kuin kesällä.


      • kpneet
        Lisäävaan kirjoitti:

        Hyvä, kiitoksia paljon raportoinnista, tämä on todella kiinnostavaa. Oletan, että kyseessä on tuo 120 hv versio, etuveto, manuaali (en nyt muista ulkoa oliko 3 v sitten jo 160 hv versiota, ehkä oli)? Todella pienet ovat minusta kulutuslukemat CR-V:n muotoiselle ja isoilla renkailla varustetulle autolle. Vanhalla 2.2 dieselillä ei meinaa millään päästä alle kuuden litran (4WD, man.).

        Mitä ajo-ominaisuuksiin tulee, minusta Hondasta on tullut hyvä talviauto erityisesti kääntyvyyden suhteen, koska Hondan ärhäkkä kääntyvyys yhdistettynä hienosti toimivaan luistonestoon tekee siitä poikkeuksellisen vähän puskevan lumella. Siinä missä joku Ford menee suoraan, etuvetoinen Honda ensin arpoo puoli sekuntia ja sitten kääntyy tosi nätisti, kuin kesällä.

        !20hv ja 160hv onko kyseessä sama peruskone isompi viritettynä, ja hevosvoimien lisäys olisi saatu virittämällä. Alavääntöä isommassa kuitenkin lisätty toisella turbolla.


      • Lisäävaan

    • Rcrv

      Pitäisi vaihtaa vm.98 crv. Ristikkonivel onko kokemuksia mistä löytyisi.ei pikaisella hakemisella löytynyt.

      • Ebaysta

        tilasin omaani samanikäiseen jenkeistä.
        Hinta oli jotain 20€
        toimituskulut ja tulli toiset saman verran.
        Honda tarjoaa koko kardaania reilulla tuhannella eurolla. Ristikkoa ei erikseen saa hondalta.


    • Cervisti

      Itsellä kolme vuotta ja satatonnia mittarissa. Ajo reipasta ja paljon moottoritietä. Kulutus pyörii kesät talvet 5.3l/100km. Ei mitään vikoja joten meno jatkukoon.

    • Rcrv

      Muistatko mikä oli putiikin nimi.
      Joo ei 1000e varaosaa tonnin autoon.

    • GODDAG3

      JATKETAAN
      Jep, versio on 1,6 ja käsivalintainen. Tilasin auton heti kun näin eka uutisen earthdreams moottorista. Muutenkin kyseinen malli on ulkonaisesti mielestäni onnistunut, sillain selkeäpiirteinen,ajaton, ilman pullistelua. Korkeampaan autoon kun tottuu, matalammat tuntuu niin hankalilta. Yetiä kävin ajamassa, mutta ajoltaan oli niin kova ettei innostunut. Ja cr-v on tiloiltaan isompi. Suurin syy oli kuitenkin japsi merkkien luotettavuus, johon aiemmin jo on tottunut. Ja ikää kun jo on ei ns premium merkkeihin yhdistetty itsetunnon kohotus enään ole tarpeellista. Kun vielä hondan moottorille uutisoitiin joissain maissa miljoonan kilometrin takuu? (Pitäneeköhän paikkansa).
      No, nyt kun on jo pitkälle yli 120 000 kilometriä takana, ei kaikki ole aivan moitteettomasti toiminut. Hiukkassuodattimesta sen verran, ettei se ole olemassa olostaan hiiskauttanut ja olen odotellut puhdistus tapahtuman merkkivalon syttymistä, kun ohjekirjanenkin siitä opastaa. Kun mitään ei ole tapahtunut, kävin vehon huollosta asiaa ihmettelemään. Sanoivat, että hoitaa karstan poistot automaattisesti, ja siitä ei tule mitään viestejä. Ok, uskotaan sitten kun ei ole ollut mitään ongelmaakaan. Oisko otettu opikseen aiemmista suodatin ongelmista, joista käyttäjät ovat raportoineet. Senhän tässä jo on oppinut merkkihuoltojen osalta sellaisen ikävän vilunki puolen, aina kun ilmenee jokin vika autoosi ja meet kysyyn, onko näitä samoja vikoja ollut muillakin, niin opetettu vakiovastaus on että tämä on kyllä ensimmäinen! Vaikka korjaamon takapiha pullistelisi samasta viasta korjaukseen odottavia autoja.
      Niin, vielä hiukkassuodattimesta sen verran, kun alkuun ihmettelin aina lämpöisellä koneella lähinnä kutoselta vapaalle heittäessä, niin tyhjäkäynnillä ryöpsäyttää kierroksia pyytämättä kerran reippaasti ylöspäin. Tästä olen päätellyt että ohjelmointi suihkaisee kerran ylimääräisen naftan palotilaan, kaiketi puhdistaakseen. Kait se sitten taas on yhteydessä hiukkasiin. Kierroksista vielä sen verran, että kun tilasin auton koeajamatta, kun ei ollut vielä maassa, jännitin sitä että kierrokset jäisi kasikympin nopeudessa parhaan vääntöalueen alapuolelle. Onneksi paras pyörintänopeus ,tai alaraja kutos vaihteella on mittarinpeuden ollessa 84 km/h. Tämä siksi kun maantiet enimmäkseen ovat 80 rajoituksella, ja ainakin minusta olisi turhauttavaa ajaa esim vitosella, ja sitten vasta satasen alueella laittaa kutonen. Moni kylläkin varmaan ajaa myös sillä alueella kun voimansiirto protestoi jurinalla väärästä välityssuhteesta, hyvät väännöt mahdollistaa sen. Itse olen vielä vaimoa varten teipannut kierrosmittariin pienen punaisen viivan 1550 kierroksen kohdalle, ja opastanut pitämään kierrokset sen yläpuolella. Tämä siksi, että tällä ehkäistään ennenaikaisia laakerivaurioita.
      JATKUU...

      • Sipiztelyä

        Toi 80 km/h alueen kierrosluku on muuten hyvä pointti. Itsellä kesti hiukan aikaa oppia 2.2 diesel Accordissa ajamaan niin, ettei kuulu jurinaa. Se vaatii höyhenenkevyttä kaasujalkaa koska ollaan niin lähellä sitä jurnutusrajaa kuutosella, mutta onnistuu kyllä kun siihen tottuu, jopa ylämäessä.


    • GODDAG4

      Jatketaan..
      Kytkin oli alkuun n.25000 kilometristä eteenpäin omituinen. Kosteana aamuna lämpötila lähellä nollaa, liikkeelle lähdettäessä kytkin nostettaessa lievää ravistusta (judder), joka hiljalleen paheni, kunnes 80 tkm kohdalla kytkin vaihdettiin. Sittenkään ongelma ei täysin poistunut, mutta nyt ei haittaa enää.Kuten jo arvasittekin huollossa eivät ole kuulleet muilla autoilla samaa ongelmaa, mutta onko tällä palstalla olevilla tiedossa? Ulkomaisia palstoja pöyhiessä olen löytänyt jokusen kirjoituksen, joissa on puhuttu ongelmasta.
      Jatkuu...

      • koste_utta

        No onkos tämä nyt sitä kosteuden kertymistä pinnoille, joka menee sitten hetken päästä ohi? On siitä minusta joku täälläkin kysynyt ja tuollaisen vastauksen saanut.


      • goddag4

        Näin lueskelin myös ulkom. sivustoilta. Aika mystinen juttu ainakin omassa, kun ravistus koveni enemmän koko ajan. Lopulta se äityi niin kovaksi että sai melkein pitää ratista kiinni, ettei putoa. Kytkintä vaihdettaessa kysyin asentajalta, onko uuden kytkimen osat erilaisia, mutta sanoi, että aivan samalta näyttää. Ajattelin että olisi tullut tehtaalle asti palautetta, ja olisivat tehneet korjauksia. Nyt ajettuna 130 tkm , korjaus tehtiin 80 tkm kohdalla. Ajoittain edelleen kylmänä pientä ravistusta, mutta ei karkaa käsistä. Jos ei muilla tälläistä, kait sitten yksilö vika. En vain ole uusissa autoissa ennen törmännyt tälläiseen. muuten sadan tuhannen huollossa tekivät jonkin päivityksen pyytämättä, aiemmin 1,6 ollut puhditon alaväännöllä kaupunki pyörityksessä, niin nyt ohjelmoivat enemmän alavääntöä. Hämmästyttää miten moottorin ominaisuuksia voi muutella pelkillä biteillä.


      • Alaabastersilver

        Vielä tuosta aloittajan mainitsemasta istuimen asennon säädöstä, heräsi mielenkiinto. Itsellä pitkänä ihmisenä ongelmana saada sopivaa ajoasentoa. Tuntuu että Crv / Civic sama ongelma, istuimen etureuna jää liian alas ( myös liian lyhyt, kuten myös ristiselän kohdalla kamala monttu ).Niin onko sellä penkin kiinnikkeissä todellakin jonkinlainen säätömutteri olemassa tätä varten. Vai teitkö jonkin "oman virityksen "väliprikkkojen avulla.Itse olen joutunut virittelemään irtopenkinsuojuksiin " ristiseläntukia solumuovista ", jotta edes jonkunlaisen ajoasennon saa aikaiseksi.Aivan sama ongelma myös uudessa Civicissä jonka kävin koeistumassa,on se kumma etteivät osaa Hondalla tehdä kunnon penkkejä pitkille ihmisille kun muuten auto niin erinomainen.


      • goddag

        Itsellä c-rv. Teetin säädön veholla, siellä ei varsinaista säätömutteria, vaan sovittelivat pultteja siten penkin etu- ja takareunaan, jotta saatiin se puuttuva kaksi-kolme senttiä etureunaa nousemaan. Ajaminen rennompaa, kun polvitaite saa tukea.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1247
    2. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      18
      1231
    3. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      1
      1159
    4. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      4
      1154
    5. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      0
      1134
    6. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      0
      1133
    7. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      0
      1128
    8. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      41
      1124
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      2
      1105
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      1
      1100
    Aihe