Kesän 2017 sää

gfgsdfgsdfg

Nyt onkin jo hyvä aloittaa hurjat spekulaatiot ensi kesän säistä!

Oma ajatukseni on, että koska viime kesä oli keskimääräistä hieman viileämpi, syksy taas marraskuulle asti kohtalaisen lämmin, marraskuu kylmä ja luminen, joulu-helmi(maalis??)kuu tavallista lämpimämpi, niin jossain vaiheessa alkaa satamaan kunnolla ja lämpötilatkin laskevat. Olisiko tänä vuonna toukokuu-kesäkuu hyvin kylmä/sateinen kun nyt monena vuonna peräkkäin ollut kuiva ja lämmin. Heinäkuussa on lämmintä mutta kosteaa ja hurjasti ukkosia. Elokuulla jo viilenee ja syksy alkaa varhain. Tässä skenaario, katsotaan miten toteutuu.

17

305

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • ennustus_2017_kesä

      Toukokuun alku alkaa poutaisissa ja tuulisissa merkeissä, lämpötila pysyttelee 10 molemmin puolin. Toukokuun viimeisellä viikolla alkavat sateet ja lämpötila laskee 3... 5 asteeseen koko maassa, paitsi Lapissa jossa saadaan lumikuuroja vielä toukokuun 24. päivänä ja sitä sataa runsaasti. Korkein lämpötila 12 astetta mitataan Ilomantsissa.

      Kesäkuun alussa sateet jatkuvat, mutta muualla lämpötilojen nousu saa aikaan sen, että Suomessa myös tuulisuus kasvaa. Kovaa lounaistuulta ja sateita, lämpötila hitusen nousee 7... 10 asteen välillä, kokonaissademäärä 120 milliä, osissa Suomea koetaan harvinaisia kesätulvia. Korkein lämpötila kesäkuussa 15 astetta mitataan Hangossa.

      Heinäkuu jatkuu viileänä, mutta pilvipeite pääsee rakoilemaan välillä. Heinäkuun alussa pilvipeite rakoilee ja päästään nauttimaan kesäisistä lämpötiloista ja Helsinki-Vantaan lentoasemalla mitataan 22 asteen lämpötila 5.7.2016, joka jää koko kesän lämpöennätykseksi. Aurinkoisia päiviä heinäkuussa 12 kpl, mutta jokaisena päivänä tuulee navakasti lounaasta. Lämpötilat laskevat heinäkuun loppuun mennessä ja heinäkuun viimeisen viikon lämpötilakeskiarvo on 6 astetta. Kokonaissademäärä 67 milliä.

      Elokuussa Suomeen näyttää saapuvan Venäjältä helleaalto, mutta Suomi saakin vain Venäjältä tällä kertaa ukkosia riesakseen. Aurinkoisia 19.. 21 asteisia päiviä seuraa aina illan suussa kovat ukkospuuskat. Elokuun keskilämpötila 12 astetta ja aurinkoisia päiviä alle 5 kpl.

      Syyskuussa kaikki yllättyvät sillä kovan lounaistuulen saattamana ja jäämereltä puskevan viileän massan seurauksena koko Suomi saa lumipeitteen jo 2.9.2016. Lunta sataa viikon putkeen ja metriset hanget ovat sääntö Hangosta Nuorgamiin asti. 11.9.2016 lumipeite kuitenkin sulaa Suomessa sillä harvinaiset syyshelteet valtaavat koko Suomen yhdessä yössä, kovat ukkospuuskat ja 20 asteen lämpötila sulattavat lumet nopeasti ja seurauksena koko Suomen kattavat syystulvat.

      Kesä on ohi.

      Ja talvenodotus voi jälleen alkaa.

      • trololooo

        taas joku talven ihailija trolli


      • joopajootaas

        Olisit voinut muuttaa vuodeksi 2017 kopioidessasi tämän jutun, joka oli vuosi sitten tällä palstalla. Ei jaksa naurattaa, sorry.


    • 46734

      Vaikea antaa mitään tarkkoja ennusteita mutta vuoden keskilämpötila on ollut suunnilleen sama joka vuosi ja ainakin noin 5 vuoden jaksoilla se vaihtelu on pientä. Helsingissä vuoden keskilämpötila on noin 6 astetta, vähän pohjoisempana 4-5 astetta ja ihan pohjoisessa varmaan nollan tietämillä. Jos talven/kevään aikana on ollut jotain poikkeavaa säätä hyvin pitkään niin siitä voi jo päätellä, että jossain vaiheessa tilanne tasoittuu sinne toiseen suuntaan, koska hyvin suuria keskilämpötilan nousuja tai laskuja ei yhden vuoden aikana juurikaan ole tapahtunut. En usko että on mahdollista, että esim. Helsingissä jonain vuonna olisikin 12 astetta vuoden keskilämpötila tai toisaalta jäisi nollaan. Se ei vain ole mahdollista. Kyllä se jää todennäköisesti haarukkaan 5-7 astetta.

    • Vettä sataa kun esterin rectumreiästä...

    • wrwrwr

      Pitkään ollut nyt aika kuivaa joten jossain välissä alkaa satamaan. Tuleeko keväällä lumena/räntänä/vetenä vai kesällä vetenä, se selviää kohta.

      • Sademies-

        Tätä minäkin pelkään milloin alkaa sateet,kanta-hämeessä ainakin ollut tosi vähäsateista.


    • ofapsjjpaofs

      Tänään käväisi lämpötila varjossa 8 asteessa. En muista tällaista helmikuuta olleen... koskaan.

      • kelejäpittää

        jasamaan aikaan pohjoisen tunturissa puhurit 50m/s et kyllä vaihteleva sää!!!!
        helmikuussa...


    • 56565

      Kun korkeapaine vaihtui matalapaineeksi kesäkuun alussa 2016 siitä lähtien on enemmän tai vähemmän ollut pelkkää matalapainetta. Uudenvuoden jälkeen oli viikon korkeapaine, mutta sekin meni ohi aika nopeasti. Mikä tästä talvesta ainakin tällä korkeudella on tehnyt poikkeuksellisen on se että lämpötilat olivat jo loka-marraskuun vaihteessa jopa 10 astetta kylmemmät kuin viimeiset 5 vuotta joka mahdollisti aikaisen talven. Etelässä on tainnut olla ''normaalimpaa''. Talvi voi täällä olla nyt jopa 6 kuukautta pitkä, kun se lyhimmillään menneinä vuosina on ollut vain tammikuulta maaliskuun puoliväliin. Tämähän tarkoittaisi, että vuoden jaksolla yksi vuodenaika putoaa kokonaan pois pelistä tai kolme lyhenee kuukauden kukin.

      Ennustan, että jossain vaiheessa iskee kuukauden korkeapaine Suomen päälle. Sitä milloin se tulee on hankala ennustaa. Harvemmin kuitenkaan korkeapaine täällä Atlantin vierustalla sen kauemmin pysyy ja 2 viikkoakin on jo hyvä. Olisiko aurinkoisen kesäkuun aika? Sellaista ei ole ollut miesmuistiin.

      • Janiresta

        Korkeapaine suomen länsipuolella syyskuussa sitä ei ole tapahtunut pitkiin aikoihin. Koleaa syyskuuta on odoteltu pisimpään olisiko sen aika tänä vuonna.


    • ählämbähläm

      60 senttiä lunta täällä keskisuomessa. voi helvetti sentään

    • heinäsirkkani

      Voi ihanaa! Me lesbot tapellaan vähemmän ,kun tytöt alkavat vähentää vaatteitaan. Tuntuu ,että meille kaikille on tarjolla jotakin .

    • vähäluminen_kesä

      Veikkaan että tuleva "kesä" on taas lyhyt ja vähäluminen. Toisaalta veikkaan että pilkille ei kuitenkaan päästäne, paitsi Inarinjärvellä.

    • pskaa.taas.luvassa

      Skenaario. Vettä ja pilvisyyttä. Tätähän se on ollut jo monta vuotta. Jos hyvin sattuu, juhannuksena saattaa olla vähän lämpimämpää kuin joulukuussa.

      Oman kokemuksen mukaan varmin aika päästä nauttimaan lämpimistä kesäsäistä on juhannuksen jälkeinen viikko, eli tyyliin 25.6 - 3.7 tjsp. Tuolloin on ollut todella usein helteistä, vaikka muu kesä olisi ollut puhdasta h*lvettiä.

      Yleensä kevät ja kesäkuun alku ovat vielä kohtuullisen vähäsateisia, kuten kevät nyt yleensä onkin. Ongelma on se, että tuolloin ilmat eivät ole vielä kunnolla lämmenneet. Heinäkuussa "monsuunikausi" alkaa jo kasvattaa osuuttaan, kunnes päästään elo-syyskuuhun, jolloin vettä tulla losottaa melkein päivittäin.

    • sataa.erkin.värkistä
    • vesisadeonihanaaaaa

      Vesisade on ihanaa tykkään kirmailla villinä ympäriinsä vesisateessa, ääntelen myös villisti samalla.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      39
      1641
    2. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1341
    3. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      9
      1299
    4. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      1
      1295
    5. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      42
      1287
    6. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      4
      1263
    7. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      0
      1244
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      1
      1220
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      2
      1180
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      1
      1156
    Aihe