työvelvoitetta" sosiaalityöntekijän ohjastamana

ankarat

Mallia on tutkijoiden mukaan mahdollista kritisoida myös vaikkapa siitä, että osa toiminnasta saattaa ---muistuttaa vapaa-ajan-aktiviteetteja----. Niinpä tutkijoiden mukaan
-----------------------------------------------------------------------------------------------------
mitä tahansa puuhaa ei osallisuustulon ehdoksi tulisi kelpuuttaa. Tekemisen laatu tulisi tarkistaa.

ELI sii tarkottaako että työn tulee ollä tarpeeksi ikävää
ja ankaraaa?????

24

335

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • KivaaToimintaa

      "Työn"... tuo ei ole työtä. Tarkoitit varmaankin sitten vaikkapa hmm, mielummin "toimintaa", miten tuossa lainauksessasi kuvasivat sitä.

    • KivaaToimintaa

      "Työn"... tuo ei ole työtä. Tarkoitit varmaankin sitten vaikkapa hmm, mielummin "toimintaa", miten tuossa lainauksessasi kuvasivat sitä.

    • SuomenKansaOy

      Kyllä, sitä se tarkoittaa. Lisäksi sen tulee nöyryyttää, viedä itsetuntoa, heikentää työllistymistä, viedä köyhien vapaa-aika, se viimeinen ilo, mitä heillä on. On myös tarkoitus tuhota vapaaehtoistyön arvostus. Ja seuraavana vaiheena viedään sitten palkat muiltakin työntekijöiltä, koska onhan eriarvoistavaa maksaa joillekin palkkaa, vaikka sadat tuhannet työskentelevät ilmaiseksi!

      • asderttt

        ihmiskauppa lisääntyy minäkin olen joutunut laittamaan osoitteen salaiseksi ovikelloa on soitettu en ovea avaa olen yksinäinen ihminen voi joutua ryöstetyksi raahata auton takakonttiin ei kannata yksin liikkua yöllä sillä kyttääjät liikkuu pistävät takakonttiin härkisti.maan hallitus te-toimistot eivät välitä työttömien suojaamisesta sosiaalitukia säästämällä saadaan kun työtön viedään salaa maatiloille siellä on ruumiilista työtä käytetään seksuaalisesti hyväkseen jopa raiskataan. työtön on lain suojaton nykyaikana. minulle on ehdotettu sellaista työpaikkaa maksetaan palkka luonnossa. te-toimistosta löytyy lumepaikkoja vaikka olisi työehtosopimuksen mukainen palkka kun hakee niin muut asiat on taustalla. ihmiskauppaa televisiossa kampanjoidaan suomessakin on uhriksi joutuneita kun kaikki sosiaalituet loppuu sitten tullaa hyväksikäytetyksi


    • KapotValtaan

      Työttömille tulee saada kahleet jalkoihin ja sitten sos. toimen ja te. toimen kautta näitä kahlittuja ohjataan erilaisiin puuhiin kaupungeille.
      Sdp-kepu-kokoomus-vihreä kapo ohjaa kahle jengiä ja itse nauttii palkkaa, etuja lomarahaa ja eläke kertyy, ja on terveydenhoito yms. Jpten kapo tekee säälimättä kovan työnsä kansan ohjaamisen alalla.

      • nilkkikö

        unohdit pahimmat kapot , nää perussuomalaiset


    • dfbfd

      Juttele sinä vaan.

    • dsfghd

      Ja palkasta kun jää 200 kuukaudeks käteen ei paljoa pina koladoita nauti...kun joudut työttömäks ootkin vielä asunnoton...aaaah on se pääkaupunkiseutu ihana paikka. Kannattaa mennä sinne.

    • meitäkinon

      sosiaalityöntekijän ohjastamana

      ent jos on pitkäaikaistyötön työmarkkinatukilainen eikä ole koskaan ollut sossun asiakas

      • niinonhanmeitä

        Tässä yksi sellainen. Kummasti vaan löysin itseni allekirjoittamasta orjatyösopimusta sossun kanssa. Tuki on edelleen työmarkkinatuki, mutta käytännössä he kuvittelevat siirtäneensä minut pois työmarkkinoilta, sossun 'asiakkaaksi'!


      • tmtvain

        Yx lisää kerhoon. Paitsi ett mun tmt on vähän niinkuin katkolla.


    • kansalaisoikeusista

      Ihmettelen Heikki Hiilamon käsityksiä kansalaisoikeuksista ja muista henkilöistä. Miten on yleensä mahdollista että aikuinen tutkijana ja asiantuntijana esiintyvä virkamies ei ymmärrä myös työttömien työnhakijoiden olevan itsenäisiä aikuisia ihmisiä. Meneekö Heikki Hiilamo itse sosiaalityön asiakkaaksi toisten käskystä, tai hänen naapurinsa tai sukulaisensa?

      Meillähän ei ole minkäänlaista oikeudellista tuomioita siitä kuka on niin sanotusti syrjäytynyt tai vaikeasti työllistettävä! Nämä käsitteet ovat poliitikkojen populismia ja yleistäviä. Sosiaalipolitiikan asiantuntija ei tätä ymmärrä? Todella erikoista.

      Se että joku sosiaalityöntekijä ja alan ammattilainen alkaisi ohjaamaan aikuisia työnhakijoita heidän elämässään vie aivan varmasti myös heiltä oman sosiaalityön arvostuksen. Toinen kärsijätaho ovat ne yhteisöt joihin Hiilamo haluaa työttömät vastoin heidän haluaan pakottaa. Haluavatko järjestöt omaan toimintaansa henkilöitä joilla ei ole minkäänlaista halua siihen osallistua?

      TE-toimisto ei ole kyennyt tekemään vuosiin, vuosikymmeniin enää varsinaista työnvälitystyötään johtuen työpaikkojen vähäisyydestä ja ammattitaitovaatimuksista. Tämä heidän velvollisuutensa "laiminlyönti" on käännetty työttömän syyksi. Eli sama taho jonka olisi pitänyt auttaa työnhakijaa saa yhä kuitata asian määrittelemällä asiakkaan vaikeasti työllistettäväksi. Tutkija ja tuomari ovat siis sama taho. Tämä epäoikeudellinen asetelma johtaa Suomessa kaikkein välttämättömimmän toimeentulon rajoittamiseen ilma ettei kukaan oikeusjärjestelmän virkamies asiaan puutu? Miksi näin?

      • fdjgkfdshdf

        Harvinaisen hyvin havaittu.

        Voisimmekohan alkaa jotenkin yhdistäytyä ja viedä joukkokanteena tämä asia oikeuteen? Saisimme joko määritelmän siitä, mikä on 'syrjäytynyt ja vaikeasti työllistettävä' tai päätöksen, että tällaista rikosnimikettä - vai onko se vamma - ei voida säätää.


      • reilusuomi
        fdjgkfdshdf kirjoitti:

        Harvinaisen hyvin havaittu.

        Voisimmekohan alkaa jotenkin yhdistäytyä ja viedä joukkokanteena tämä asia oikeuteen? Saisimme joko määritelmän siitä, mikä on 'syrjäytynyt ja vaikeasti työllistettävä' tai päätöksen, että tällaista rikosnimikettä - vai onko se vamma - ei voida säätää.

        Hyväntekeväisyysjärjestöt voisivat alkaa tehdä todellista hyvää työtä Suomen kansan yhtenäisyyden ja toisistamme välittämisen eteen myös tällä tavalla, varsinaisen hyväntekeväisyystyönsä lisäksi: Kun paikkakunnan sosiaalitoimisto osoittaa orjaksi tuomitun pakkotyöhön heille, järjestö voi kohteliaasti kieltäytyä. Ei heidän tarvitse muuta kuin kirjallisesti ilmoittaa sosiaalitoimistoon, että jokainen kunnan kansalainen on heidän toimintaansa tervetullut, mutta ei pakotettuna. Jos sosiaalitoimisto suostuu kumoamaan orjatyöpäätöksensä, yhdistys saattaa tarjota kansalaiselle puuhaa, tai sitten ei - asia jää täysin kuntalaisen ja järjestön väliseksi asiaksi. Mihinkään valvontaan ja raportointiin ja ilmiantoihin ei suostuta.


      • ikävätotuus

        ns. hyväntekeväisyys bisnes järjestöt on riistäjiä !
        ne vie rahaa maasta pois , keräykset ovat ahnetta oman kansan köyhdytystä,
        jopa työttömiä käytetään härskisti orja työvoimana suomessa ja sitten rahat haaskataan johtajien etuihin ja ulkomaisiin korruptio projekteihin !
        Lisäksi pakolais bisneksellä ahnehditaan verovaroja - liian kalliiksi se tulee suomalaisille !


      • jermrme

        Te toimistojen syrjäytynyt ihmisjäte on saatava vaikkka kotisohvalta väkisin makoilemasta nostettua kuorma auton lavalle orjapuuhiin. kermapersiit naventoihin lannanluontiin lantatalikko käteen on parasta kuntoutusta. toimeentulotuki myös vastikkeelliseksi eli porsaan reikä tukkoo. eli jos määrätää karenssi työmarkkinatuesta niin työtön siirtyy hakemaan kelalta toimeentulotukea


      • LörJörman
        fdjgkfdshdf kirjoitti:

        Harvinaisen hyvin havaittu.

        Voisimmekohan alkaa jotenkin yhdistäytyä ja viedä joukkokanteena tämä asia oikeuteen? Saisimme joko määritelmän siitä, mikä on 'syrjäytynyt ja vaikeasti työllistettävä' tai päätöksen, että tällaista rikosnimikettä - vai onko se vamma - ei voida säätää.

        Jonku pitäisi tehdä tästä työttömien kyykyttämisestä kanne euroopan ihmisoikeus tuomioistuimelle. Kukaan tervejärkinen aikuinen ei kaipaa minkään sossun sekaantuvan elänmään ja alkaa kyttäämään terveen aikuisen elämää.


      • vasen.oikea

        Hyvä kirjoitus "kansalaisoikeuksista"! Aivan samaa ihmettelen minäkin.
        Olen Hiilamoa pitänyt täysipäisenä, mutta nyt meni virkamiehestä kyllä kaikki uskottavuus. Mies tanssii kun pilliin puhalletaan.
        Olen itse pudonnut juuri tähän vaikeasti työllistettävien joukkoon, osittain syystä että olen ikääntynyt, erikoisammattilainen, terveydeltäni rajoittunut ja asun pienellä paikkakunnalla, jossa työttömyys on kotimaamme suurimpia. Olen tehnyt pitkän uran valtiolle ja monta kymmentä vuotta itseni työllistäjänä. Nyt olen roskasakkaa.

        Kukaan ei puolusta meitä. Olemme ylijäämäsakkia, jonka pitäminen TE:n kortistossa on näköalatonta, koska mikään ei tule muuttumaan. Työn saanti on mahdotonta, kukaan ei tule palkkaamaan 60-vuotiasta pitkäaikaissairasta, oli pää vaikka kuinka terävä ja osaaminen päivitetty.
        En halua, en tahdo sosiaalitoimiston virkailijan määrittävän jatkossa päivärytmini. Se on aivan oma asiani ja siihen kuuluu vuosikymmenien aikana tehdyt ihan omat valintani. Koska työkyvyttömyyseläkkeelle en pääse, vaikka sairauteni vuoksi sinne kuuluisin, joudun riutumaan nämä muutamat liikuntakykyiset vuoteni nälkäkuurilla ja nöyryytettynä.


      • eisossujatarvita

        Samassa veneessä ollaan; asun pienellä paikkakunnalla eikä töitä löydy, vaikken sairas olekaan.
        Miksi ei vapauteta vapaaehtoistyötä ja jätetä kahvinkeittopäiviä rankaisematta (muistatte tapauksen)? Jos joku auttaa iäkästä sukulaistaan tms., siitä voisi maksaa vaikka sen kulukorvauksen työmarkkinatuen lisäksi. Opiskelu vapaaksi, sekä päätoiminen että osa-aikainen. Nyt pitää joka vuosi selvittää Avoimen yliopiston kurssisuorituksensa. Miksi ihmeessä? Luulisi papereita muutenkin riittävän pyöriteltaväksi noille työkkärin ja kelan muijille.
        Nythän työm-tuen ja vuorotteluvapaan paprut ovat siirtymässä kelaan 2018? Ja 2019 vanhat työkkärit loppuu? Tosin täällä maakunnissa samat naamat siellä ovat edelleen. Eihän yksityiselle puolelle huolita te-muijia.


    • ihlam

      Ei tällä osallistuvalla toiminnalla ole tarkoitus työyllistää, vaan ainoastaan NÖYRYYTTÄÄ työttömiä

      • homopalvelut

        No tämä, sen lisäksi että sillä on tarkoitus saada sanktioilla painostamalla työttömät näiden yritysten ja sossujen palvelutoiminnan listojen täytteeksi, jotta he voivat kääriä työttömille tuotetuista höpöpalveluista rahat. Asiakkaita ei varmaan muuten löytyisi, koska nämä palvelut ovat täysin hyödyttömiä työttömille, joten koitetaan saada sitten sanktion uhalla työttömät höpökurssien ja -palveluiden pariin. Näin näille paskafirmojen paskakursseille riittää asiakkaita, ja firma saa kurssin järjestämisestä tai palvelusta rahaa (palkkaa). Kurssille osallistuva työtönhän ei saa palkkaa, koska kyseessä ei ole palkkatyö, vaan palvelu. Hukkaan menee ainoastaan iso pala työttömän elämästä, ja päälle nöyryytys minkä paskapalveluun osallistuvat kokevat.

        "Noustaan tuolille, otetaan nenästä kiinni, ja hypätään tuolilta alas lattialle - ikäänkuin sukelletaan etsimään työpaikkoja! Hei tää kuntouttaa! Hei me tienataan tällä!"


    • Meillä on olemassa jo suuri pakko kuntoutus systeemi. - Aiotaanko nyt se purkaa ja tehdä sama asia halvemmalla ?

      Suomessa vakavaa massa-työttömyyttä hoidetaan ja piilotellaan tällaisella avo typ mopa kulag te järjestelmällä.
      Iso hallinto koneisto pakottaa työttömiä pakko kuntoutukseen, yms. pelleilyyn !

      Vakavaa massa työttömyyttä ei haluta hoitaa, vaan halutaan tuhota työvoimaa, halutaan kyykyttää ihmisiä avo leiri järjestelmässä. Ja kallis ylisuuri mieletön hallinto nauttii itse kaikkia etuja.
      Hallinnon eri kapot toimii kuin 1930 L saksassa. Tai 1930 L NL kulag systeemissä.
      Erona vain se, että suomessa 2017 ei ole piikkilangalla eristettyjä leirejä, vaan avo kuntoutus leirien saaristot.

    • fgdhghdjhjk

      Outo maa Suomi. Vielä palkkatyössä olevat joutuvat puurtamaan monen ihmisen työt samalla, kun sadat tuhannet muut työkykyiset ovat 'kuntouttavassa työtoiminnassa'. Vammautuneet laitetaan ilmaiseen työhön ja sitä kutsutaan ammatilliseksi kuntoutukseksi. Kehitysvammaiset ovat jo vuosikymmenet tehneet työtä pikku taskurahalla. Vangit tekevät työtä. Opiskelijat harjoittelevat ilmaiseksi. Nyt pitäisi vielä valjastaa lastentarhalapset ja vanhainkotien väki uurastamaan Suomen talaousnousun eteen, niin hyvä tulee. Joku tienaa tällä.

      • Peukkuu

        Kerrankin järkevä kommentti täälläkin palstoilla.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      40
      2092
    2. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      47
      1644
    3. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      29
      1491
    4. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      25
      1468
    5. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1441
    6. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      1
      1415
    7. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      2
      1397
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      1
      1331
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      2
      1250
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      6
      1229
    Aihe