Suositeltuja sivustoja

Tällä palstalla käynee myös ihmisiä, jotka ovat vain pinnallisesti kiinnostuneita ilmastonmuutoksesta. Heille suosittelen tutustumista seuraaviin sivuihin:

http://assets.climatecentral.org/images/made/3_21_16_Andrea_CC_WMOtemprecord_1050_569_s_c1_c_c.jpg
http://ocean.dmi.dk/arctic/meant80n.uk.php
http://nsidc.org/data/seaice_index/images/daily_images/N_stddev_timeseries.png

Jotkut halunnevat perehtyä asioihin paremmin. He voivat aloittaa tuolta:
http://ilmasto-opas.fi/fi/

Niille, jotka haluavat osallistua ilmastonmuutosta koskevaan tieteelliseen keskusteluun, suosittelen vain vertaisarvioituja arvostetuissa tiedelehdissä julkaistuja tutkimuksia.

18

193

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • EISCAT
      • kannattaa_lukea

        Lisää hyviä sivuja.

        Kannattaa lukea.

        "Uskokaa tai älkää. Hallitukset ovat käyttäneet 79 miljardia US dollaria
        ilmastopolitiikkaan, yli 3000 kertaa enemmän kuin öljyteollisuus. Johtavat
        ilmastotutkijat kieltäytyvät julkisista väittelyistä eivätkä suostu jakamaan
        tutkimusaineistojaan. Mitä he piilottelevat? Julkisuuslakien mukaisiin
        tietopyyntöihin he vastaavat ”hukanneensa” alkuperäiset lämpötilahavainnot.
        Samaan aikaan kansainvälisen hiilidioksidin päästökaupan liikevaihto on
        noussut vuosittain lähes sataan miljardiin euroon, ja kauppaa välittävät pankit"

        http://www.ilmastofoorumi.fi/tiedostot/ilmastoskeptikon-kasikirja-2.pdf

        Ja vielä lisää.


        Hiilidioksidi viilentää ilmakehää, kuten muutkin kasvihuonekaasut.

        http://www.biocab.org/NNS-Recycling_of_Heat_in_the_Atmosphere.pdf

        Ja vielä sama suomeksi.

        https://karvola.wordpress.com/2014/01/23/lampofysiikan-perusteita/

        " Ilmakehän valtakaasut typpi, happi ja argon eivät johdata lämpöä ulos ilmakehästä. Ne sitovat kylläkin kineettistä energiaa eli lämpöä ja toimivat näin lämmön varaajina, mutta eivät absorboi eivätkä emittoi. Ellei absorptio- ja emissiokykyisiä kaasuja olisi, niin ilmakehä olisi merkittävästi nykyistä kuumempi. Näin päädytään paradoksiin: Hiilidioksidi on keskeinen ilmakehän (osa)jäähdyttäjä."

        Ja vielä lisää luettavaa:

        "Ilmakehän dramatiikka liittyy ennen muuta lämpöenergian siirtymiseen veden eri olomuotojen kautta maasta ilmakehään ja sieltä edelleen avaruuteen, ei hiilidioksidiin. Hiilidioksidin vähäinen osuus ilmakehän kaasuseoksessa aiheuttaa sen, että kuvatut hiilidioksidin relaksaatioprosessit alailmakehässä eivät voi lämpötilaa kohottaa mitattavassa määräin.

        Tämä tarkoittaa, että laskennallinen, ilman lämmönjohtavuutta alentava efekti on olemassa. Sitä merkitsevät desimaalit ovat niin kaukana pilkusta, ettei niillä ole reaalimaaiman mittaustarkkuuden kanssa mitään tekemistä. Välittömän vastapainon tälle laskennalliselle lämpölokerolle tarjoaa toisaalta jo lämpöoppiin keskeisesti kuuluva tieto kaasujen ja yleensä kaikkien materiaalien lämpökapasiteetista.

        Hiilidioksidin lisääntyminen kasvattaa hiuksenhienosti ilmakehän lämpökapasiteettia, sen lämmön varauskykyä. Se taas tarkoittaa, että nykyisen lämpötilan ylläpitoon tarvittaisiin jostakin lisäenergiaa, jonka avulla lisääntynyt kaasumassa voitaisiin pitää aikaisemmassa lämpötilassa. Tällaista lähdettä ei ole olemassa. Siksi voidaan väittää, että jossain vaiheessa hiilidioksidin lisääntyminen voisi mitattavassa määrin jo alentaa lämpötilaa. Tämä optio liittyy lämpökapasiteetin kasvuun.

        Troposfäärin yläosissa hiilidioksidin säteily osallistuu joka tapauksella vähäisellä panoksella ilmamassan jäähdyttämiseen."

        Lisää täältä:

        https://karvola.wordpress.com/2013/03/24/valipuhe-hiilidioksidin-sateilysta/


        Ja vielä yksi juttu:

        "Tässä jutussa haluan nostaa aluksi esille englantilaisen kemistin Jack Barrettin, joka vuonna 1995 julkaisemassaan artikkelissa esitti ns. kasvihuonekaasujen keskinäisen ”voimakkuuden” omiin spektrografisiin mittauksiinsa perustuen. Hän osoitti, että hiilidioksidin lisääntyminen ei olennaisesti lisää sen absorptiota (J. Barrett, Spectrochim. Acta Part A, 51, 415, 1995).

        Toinen syy hänen mainitsemiseensa on siinä, että Barrett kuuluu niihin tutkijoihin, joiden ura IPCC-vetoisen ilmastotieteen piirissä on joko kokonaan pysähtynyt tai päätynyt sivuraiteelle ”väärien” ajatusten tai tutkimustulosten johdosta.

        Barrettin julkaisukiellosta huolehti sittemmin aateloitu kemisti John Houghton, jota pääministeri M. Thatcher käytti neuvonantajanaan hiilen pannaan julistamisessa niin maan alla kuin taivaallakin.

        Kasvihuoneteoreettisista neuvoistaan Houghton sai aatelisarvon lisäksi IPCC:n tieteellisen työryhmä ykkösen johtajan paikan.

        Barrettin osittain päivitetty artikkeli on julkaistu otsikolla GREENHOUSE MOLECULES, THEIR SPECTRA AND FUNCTION IN THE ATMOSPHERE julkaisussa Energy & Environment, Volume 16, No.6 2005.

        Artikkelissa Barrett osoittaa, että hiilidioksidin osuus maatasolta tulevan IR-säteilyn absorboinnissa 100 metrin korkeuteen asti on noin 17 prosenttia vesihöyryn osuuden ollessa 68 prosenttia. Tilanne ei olennaisesti muutu, vaikka hiilidioksidin pitoisuus kaksinkertaistuisi.

        Tässä oli Barrettin pääsynti. Se että hiilidioksidin hypoteettinen vaikutus ilmakehän lämmittäjänä ei juuri nimeksikään lisäänny sen prosentuaalisen pitoisuuden kasvaessa, ei sopinut (eikä sovi nykyisinkään) virallisen, ilmastokatastrofia saarnaavan IPCC-tieteen puitteisiin."

        Lisää tuolta:

        https://karvola.wordpress.com/2015/05/15/kasvihuoneilmio-ilman-seinia-ja-kattoa/


      • voisiko_göran_vastata

        Tässä olisi aloittajalle muutama kysymys, joihin vastaamalla saadaan hyvää keskustelua aikaan.
        Pelkään kuitenkin, että aloittaja väistelee asiallista keskustelua jostain syystä.

        Voisiko aloittaja vastata?

        Missä ovat tämän katastrofaalisen ja ihmisen aiheuttaman ilmastonmuutoksen empiiriset todisteet?
        Missä ovat mittaustiedot maapallolle tulevan ja sieltä lähtevän säteilyn sellaisista eroista, jotka todistavat ilmakehän hiilidioksidipitoisuuden muutoksen ratkaisevasta roolista?
        Missä sijaitsee se ilmastomallien ennustama kuuma alue, jonka pitäisi säteillä lämpöä? Satelliitit ja havaintopallot eivät ole sitä ilmakehästä löytäneet.
        Jos ilmakehän hiilidioksidipitoisuus on lämpötilan säätönuppi, miksi tästä ei ole ainuttakaan todistetta jääkausien tai minkään muunkaan menneisyyden ilmastovaihtelun suhteen?
        Missä on se kadonnut lämpö, jonka piti lämmittää meret? Kahden kilometrin syvyyteen sukeltavat Argo-poijut eivät ole sitä löytäneet. Voiko lämpö sukeltaa tuon kerroksen ohi salaa?
        Vesihöyry on kaikkien mielestä merkityksellisin kasvihuonekaasu, jonka määrän pitäisi lisääntyä ilmakehän lämmetessä. Miksi ilmakehän vesihöyryn määrä on mittausten mukaan vähentynyt viime aikoina?
        Mikä on pilvien palautevaikutus ilmaston lämpötilaan? Lämmittävätkö vai viilentävätkö ne ilmastoa? Empiiriset mittaustulokset?
        Missä on se jatkuva lämpeneminen, jota ilmastomallit ennustavat? Lämpömittarit ja satelliitit eivät ole sitä löytäneet.
        Miksi äärisäät eivät ole lisääntyneet? Missä ovat ne kuivuudet ja tulvat, joiden piti jo kauan sitten lamauttaa ruoan tuotanto ja aiheuttaa massiivisia nälänhätiä?
        Miksi merijään määrän lisääntyminen Etelämantereen ympäristössä todistaa globaalista ilmaston lämpeneisestä? Miksi merijään määrän väheneminen Jäämerellä todistaa samasta?
        Miksi meret eivät lämpene? Miksi tropiikki ei lämpene? Miksi Etelämanner ei lämpene? Miksi Himalajan jäätiköt eivät sulakaan, kuten IPCC väitti?
        Mihin perustuu se hiilidioksidin vahva säätely, joka sai maapallon ilmaston moneen kertaan jäähtymään ja lämpenemään ainakin yhden asteen verran vuosina 10 000 - 150 ennen nykyaikaa? Miten hiilidioksipitoisuuden muutokset selittävät asian?
        Miksi hiilidioksidipitoisuuden muutokset ovat aina seuranneet lämpötilamuutoksia? Voiko seuraus olla samanaikaisesti myös aiheuttaja?
        Missä ovat ne ilmastopakolaiset, joita piti olla kymmenin miljoonin jo viime vuosikymmenellä? Entä ne hukkuvat saarivaltiot, joiden rantakohteisiin on rakennettu uusia lentokenttiä?
        Mitkä eläinlajit ovat kuolleet sukupuuttoon ilmastonmuutoksen seurauksena? Nimeä yksikin Suomesta.
        Paljonko suomalaisen kuluttajan energiasta maksama hinta on noussut ilmastonmuutoksen torjumiseksi?
        Monellako asteella olemme Suomessa onnistuneet torjumaan lämpenemistä kaikilla ilmastonmuutoksen torjuntatoimenpiteillä?
        Miksi ilmaston lämpeneminen on tuonut viisi kylmää talvea Eurooppaan?
        Miksi lapsemme, joille lumitalvien piti Ilmatieteen laitoksen pääjohtajan mukaan olla harvinaista herkkua, edelleen pärjäävät hiihdossa ja alppilajeissa?
        Miksi energian hinta tavalliselle kuluttajalle nousee sitä enemmän, mitä enemmän ns. vihreää energiantuotantoa otetaan käyttöön?
        Koska puun polttaminen avotulena tai takassa kielletään?
        Koska polttomoottorien käyttö autoissa kielletään?
        Paljonko ilmakehän hiilidioksidipitoisuuden nousu on lisännyt kasvikunnan ja ruoantuotannon kasvua?
        Miten ilmakehän hiilidioksidipitoisuuden kasvu on vaikuttanut maailman jääkarhupopulaatioon, jonka piti kuolla sukupuuttoon arktisen jään kadottua vuonna 2013?
        Miksi minun puutarhani ja metsäni voivat paremmin kuin koskaan ennen, vaikka ilmastokatastrofi uhkaa?
        Miksi Suomen ilmasto ei ole tilastollisesti merkittävästi lämmennyt sitten 1930-luvun tai 1100-luvun?
        Miksi globaali ilmasto lämpenee vain ilmastoa tutkivien nörttien ilmastomalleissa? Miksi se ei ole lämmennyt edes adjusteeratuissa lämpöaikasarjoissa yli 15 vuoteen, vaikka hiilidioksidipitoisuus on tuona aikana kasvanut ennätyksellisesti?
        Miksi auringon aktiivisuus korreloi ilmakehän hiilidioksidipitoisuutta paremmin lämpötilamuutoksiin holoseeniaikana?
        Miksi johtavat ilmastotieteen alarmistit, Ilmatieteen laitoksen Petteri Taalas ja Mikko Alestalo, eivät uskalla väitellä julkisesti ilmastonmuutoksesta?
        Miksi kansalaisille ei anneta verovaroin kerättyjä säätilastoja ilmaiseksi ja helposti käytettävässä muodossa?
        Monellako asteella tai asteen kymmenyksellä Suomen ilmastonmuutoksen torjuntatoimet viilentävät globaalia ilmastoa?
        Monellako asteella tai asteen kymmenyksellä haluamme viilentää ilmastoa? Miten tämä arvioidaan bruttokansantuotteessa tai hyvinvoinnissa?

        Kysymykset täältä:

        http://ilmastorealismia.blogspot.fi/2013/04/kysyn-nyt-suoraan-ja-kiertelematta.html


    • sdfsdfsdfsdfsdfsdf

      Jönssi on peukuttanut omaa viestiään...

      • DEXFGXCZ

        Nämä peukuttelevat aina omia viestejään ja vastaavasti poistattelevat muiden viestejä.


    • PierreReview_

      Sanoit Jöns toisessa ketjussa, ettet ole jäänyt keskusteluissa alakynteen. Näin ollen sinulla tuskin on mitään sitä vastaan, että jatkamme keskustelua prof. Kalevi Mursulan tieteellisistä meriiteistä. Väitit Mursulalla olevan vaikeuksia saada tutkimuksiaan julkaistua tieteellisissä lehdissä. Perustelepa väitteesi, niin minä kerron ja perustelen, miksi se on puppua.

    • PierreReview_
    • Nuo Pierren yritykset vaihtaa puheenaihetta ovat jotenkin hellyttäviä. Tui tui Pierre.

      Mitä sivustoa sinä suosittelisit satunnaiselle kävijälle?

      • fddsdfsdfsdf

        Linkkilista ei ole keskustelua. Jos ei ole keskustelua ei ole puheenaihetta,


    • Jöns_linkkilistalinjalle

      No niin, Jönsseli lähti hohhelin linkkilista linjalle.
      Taisi jönsseli vaipua epätoivoon.

    • Denialistit väistelevät asiallista keskustelua kuin pillu hetekalla.

      • Mitä_tuumaat_dmistä_jöns

        Mitä Jöns tuumaat tuosta DMI:n ja PierreReviewn osoittamasta Gröönlannin jään määrän muuttumisesta, kuten sinulta jo yllä kysyttiin?


      • dfsdfsdfsdfsdfsdf

        Ja taas jönssi tuo "sivistystään" esille...


      • voi_sentään
        Mitä_tuumaat_dmistä_jöns kirjoitti:

        Mitä Jöns tuumaat tuosta DMI:n ja PierreReviewn osoittamasta Gröönlannin jään määrän muuttumisesta, kuten sinulta jo yllä kysyttiin?

        Jostain syystä göran välttelee keskustelua kuin pillu hetekalla.


      • Älä_jöns_kerro

        Haluaisitko Jöns kertoa lisää miten se pillu sinua siellä hetekallasi välttelee? Älä kuitenkaan kerro, en halua tietää.

        Toki ymmärrän katkeruutesi. Ehkä hiukan säälittääkin.


    • FGRTDFAS
    • IONSH

      Jöns ethän vaan ole unohtanut aloittamaasi keskustelua.

      Mikä vaikutus ilmastomuokkauksella on ilmastomuutokseen, kuten samanaikaiset pakkaset Espanjassa ja plusasteet Suomessa tai lyhyellä aikavälillä esiintyvät suuret lämpötilan vaihtelut jne.

      Suosittelen aiheesta kiinnostuneille tutustumaan ao. lähteisiin.


      http://weatherwarfare.worldatwar.info/documents/

      https://nsnbc.me/2013/11/12/ipcc-warns-not-to-stop-chemtrails-aka-solar-radiation-management/

      https://nsnbc.me/2013/08/16/noaa-humans-responsible-for-climate-change-ignoring-geoengineering/

    • Hyvää ja suositeltavaa lukemista löytyy myös tuolta - varsinkin, jos haluatte tutustua myös uutisiin, joista valtamedia ei kerro.
      http://clayhole.com/climate/

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      38
      1600
    2. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1341
    3. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      1
      1285
    4. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      9
      1279
    5. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      42
      1267
    6. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      4
      1253
    7. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      0
      1234
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      1
      1210
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      2
      1170
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      1
      1146
    Aihe