Kuka täysjärkinen uskoo adventisteja

tuskinmonikaan

Adventistien väitökset ja harhaopit:

1. SDA kirkon jäsen ei voi rikkoa sapattia
2. Sapatinrikkojat (jotka rikkovat sapattia sunnuntaina) eivät pelastu
3. Sapatti on sinetti
4. Sunnuntai on tuleva pedonmerkki
5. Jeesus meni Taivaaseen ja siirtyi sieltä taivaalliseen pyhäkköön v. 1844
6. Ellen White on Jumalan Sananasaattaja ja oikea profeetta
7. Ainoastaan adventisteilla on oikeaoppisin helvettiusko

84

565

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Hei!

      "Adventisteja" uskoo lähes 20 miljoonaa ihmistä!

      Sellaisia änkyröitä kuin Sinä, ei istu joka oksalla.

      "Täysijärkisyydessä" kai jotakin vikaa kun noin yksinkertaiset asiat eivät mene jakeluun, vaan viikosta toiseen, vuodesta vuoteen, on tuo sama lista.

      Tee nyt hyvä ihminen niin että menet sinne missä Sinun järkesi pelaa.
      Mene sinne! -Kaikki muutkin tekee niin. Ne on täysijärkisiä, eikä veivaa tuota samaa listää vuodesta toiseen joka viikko.

      t. jarinhotelli

      • saiskoslisätietoo

        Teillä adventisteilla on perin kummallinen keskustelutyylinne.
        Mistä adventismissa on kyse kun ette antaudu keskustelemaan hengellisestä aihepiiristä?


      • kysynpävaan

        Olet varmaan itsekin huomanut,että näitä samoja aloituksia on jatkuvasti. Hyvä että otit tuon asian,että miksi ei voi keskustella,sitä minäkin peräänkuulutan.
        Hyvää illan jatkoa sinulle.


      • saiskoslisätietoo kirjoitti:

        Teillä adventisteilla on perin kummallinen keskustelutyylinne.
        Mistä adventismissa on kyse kun ette antaudu keskustelemaan hengellisestä aihepiiristä?

        Oletko hengellinen?=-- Et ole lukenut niitä lukuisia vastauksia noista kysymyksistä.
        Kiusantekoa Sinun postituslista samoista asioista.

        Sinun pitää pystyä käsittämään ettet ole sellaisella tasolla että pystyt niitä ymmärtämään ilmeisestikin, eli pysy erossa Sinulle liian vaikeasta teologiasta, ja ole omantuntosi kanssa uskossa Jumalan edessä- sillä vastaat vain siitä- et vastaa "adventistiteologien" Raamatun tutkimuksesta. "Adventisti-" teologien teologia on Sinua korkeammalla tasolla tiedossa.

        Älä aloita vaikeimmasta päästä!

        Minä olen "adventisti" teologien teologiat tutkinut -nuo kaikki mistä jauhat.
        Kyllä niihin Raamatun logiikka löytyy. En minä pidä Raamatun isojen teologioiden
        ymmärtämistä kuitenkaan pelastusopin asiana.

        Huomoi lisäksi että ei suinkaan "adventisti" teologienkaan teologiasta kyse-
        vaan erilaisten uskonnollisten piirien Raamattu-löydöistä, ja erilaisten uskonnollisten piirien Raamatun tutkijoista alkaen 1800 luvulta.

        Ota teologiaa palanen kerrallaan sitä mukaa kun ymmärrät niitä.
        Sivuuta vaikeimmat toistaiseksi.
        Katsos jos et kykene ymmärtämään jotakin, niin on varmaa että pohjatiedosta puuttuu joku kokonaisuus tai asia, joka pitää ensin olla ymmärykseen pääsemisessä.
        Älä uskoasi kompastuta liian vaikeaan teologiaan, jota et vielä ymmärrä-
        Ei Adventtikirkossa opeteta Raamatun tutkijoiden teologioita uskon pelastusopin ehtoina!
        Usko Jeesukseen ja parannus synneistä riittää vallan mainiosti! _jäsenyyden vaatimuksenakin nuo kaksi ehtoa.

        Olet kompastunut johonkin typerään, missä et näe omaa tyhmyyttäsi omaa nenääsi pidemmälle, kun viikosta, ja kuukaudesta toiseen postitat samaa ko. listaa!




        t. jarinhotelli


    • Annu42

      Minä katson olevani täysijärkinen. En ole holhouksen alla. Minä olen adventisti ihan omasta vapaasta tahdostani. Se oli ensimmäinen ja viimeinen uskonto, jonka voin ymmärtää, sisäistää ja uskoa, koska se perustuu täysin Jumalan sanaan ja on kirjoitettu opiksi jokaiselle. Minäkin ymmärsin nelikymppisenä, että nyt on hetki unesta nousta ja ottaa vastaan Jumalan armo. Suurin ihme onkin se, että Jumala antoi uskon ja perustuksen elämääni.
      Vastauksena kysymykseesi ilmoitan, etten usko adventisteja, vaan uskon sen, mitä he opettavat Jumalan sanasta, Raamatusta. Tämä on perusta, kallio, joka on Kristus, jolla uskomme seisoo, ja siihen kuuluvat juuri nuo luettelemasi asiat:

      1. SDA kirkon jäsen ei voi rikkoa sapattia
      Mistähän tämän asian sait päähäsi? Kaikki on ihmiselle, myös adventistille mahdollista, myös lain rikkominen, kaikkien kymmenen käskyn rikkominen. Mutta on yksi, joka täytti lain puolestamme ja hänet, Jeesus Kristus, naulittiin ristiin. Hän teki kaiken oikein ja toteutti lain, joten hänessä mekin voimme olla täydellisiä, koska hän oli synnitön ja antoi täydellisen uhrin puolestamme. Meidän tuli kuolla, mutta hän antoi meille elämän ja uskon.

      2. Sapatinrikkojat (jotka rikkovat sapattia sunnuntaina) eivät pelastu.
      Sanoisin, että sapatinrikkoja on vasta silloin, kun ymmärtää sapatin merkityksen, eikä tee niinkuin ymmärtää, ja täten rikkoo Jumalan sanaa vastaan.

      3. Sapatti on sinetti
      Muista pyhittää lepopäivä.
      Kuusi päivää tee työtä ja toimita kaikki askareesi;
      mutta seitsemäs päivä on Herran, sinun Jumalasi, sapatti; silloin älä mitään askaretta toimita, älä sinä älköönkä sinun poikasi tai tyttäresi, sinun palvelijasi tai palvelijattaresi tai juhtasi älköönkä muukalaisesi, joka sinun porteissasi on.
      Sillä kuutena päivänä Herra teki taivaan ja maan ja meren ja kaikki, mitä niissä on, mutta seitsemäntenä päivänä hän lepäsi; sentähden Herra siunasi lepopäivän ja pyhitti sen.
      Tässä on neljäs käsky, joka sanoo, muista pitää "sapatin" päivä pyhänä, kuten se pitäsisi olla.
      Tämä käsky koskee koko ihmiskuntaa, eläimiä ja jopa palvelijoita ja kulkumiehiäkin. Tämä käsky on Luojan antama, ja hän on sinetöinyt sen arvovallallaan maailman Luojana omistajana ja kirjoittanut sen kiveen, ettei kukaan voi sitä hakata pois turmelematta sitä.

      4. Sunnuntai on tuleva pedonmerkki
      Katso aikaan tulevaan, tämäkin aika tulee aivan varmasti. Nyt jo Jumalan arvovalta on poljettu lokaan monelta taholta. Ihminen luulee olevansa luomakunnan kruunu, mutta ei kuitenkaan ole. Isä Jumala istuu valtaistuimellaan, eikä kunniaansa kenellekään anna, Jeesus istuu hänen oikealla puolellaan, mutta ihmispoloinen on tosi surkeassa asemassa ilman Jumalan Pojan, Jeesuksen Kristuksen apua. Olemme kuolevaisia, mutta Jumala lähetti tälle planeetalle Pyhän Henkensä, joka kutsuu edelleen ihmistä, kuten Jumala muinoin: "Missä olet Adam?"(ihminen) Koska ihminen ei usko enää Jumalaan, hän ei usko myöskään Jumalan sanaan, joka on Raamatussa. Tästä johtuu, että Jumala antaa heidän (ihmisten) uskoa kaikkea soopaa, jote maailman nykyinen ns. hallitsija suoltaa joka putkesta. Totta kai tiedät ketä tarkoitan?

      5. Jeesus meni Taivaaseen ja siirtyi sieltä taivaalliseen pyhäkköön v. 1844
      Tämä on totta, lue Heberelaiskirjettä, niin näet, että siellä Hän nyt palvelee ja ottaa vastaan meidän rukouksiamme vieden ne täydellisenä Isän eteen. Näin toimii ylimmäinen pappimme Jeesus Kristus.

      6. Ellen White on Jumalan Sanansaattaja ja oikea profeetta
      Ellen sanoi olevansa Herran sanansaattaja, nimenomaan tällä nimellä hän antoi itseään kutsua. Ei profeettana, koska hän tiesi jo silloin, että vääriä profeettoja oli, ja he vetivät Jumalan sanan omaan korvasyyhyynsä sopivaksi, kuten tehdään tänäänkin. Seuraa maailman menoa, ja huomaat tämän tapahtuvan silmiesi edessä.

      7. Ainoastaan adventisteilla on oikeaoppisin helvettiusko
      Olemme tutkineet asian juurta jaksain Raamatusta, ja näin on. Todellista ikuisesti ihmistä kiduttavaa helvettioppia ei ole eikä vanhurskas ja armollinen Jumala sitä tunne. Se on paholaisen metku, jolla saadaan ihmiset pelkäämään Jumalaa enemmän kuin paholaista, joka eksyttää ja vie mukanaan tulijärveen, josta kerrotaan Ilmestyskirjassa. Siellä palaa tuo pääjehu ja hänen palvelijansa, Jumalaan uskovat ovat uudessa Jerusalemissa turvassa. Näin se menee, joten lue Jumalan sanaa ja mieti, olemmeko järjettömiä.

      Lopuksi isäni tarina. Hän kuoli 26-vuotiaana ennen symtymääni. Jo lapsena kuulin tuosta helvetillisestä helvettiopista ja mietin monesti, onko isä siellä, kun ei kuulunut kirkkoon. Onneksi sain anopin, jolla oli tämä kirkas usko Jumalan sanaan, miten asiat olivat ja kuolena arvoitus selvisi minulle 30-vuotiaana. Olin todella iloinen siitä, koska nyt tiedän, ettei isäni (eikä äitini) ole helvetissä eikä taivaassa, vaan he odottavat osaansa ylösnousemuksessa. Jospa saan nähdä heidät, se on toivoni. Joka tapauksessa se tapahtuu valinnan mukaan. Pakanakin voi olla Jumalan lapsi, kun kuuntelee hänen ääntään ja toimii oikein ja omantuntonsa mukaan.

      • adventisti

        Kiitos annu42 hyvästä vastauksesta. Minun ei tarvitsekaan enää muuta tuohon sanoa muuta kuin pari asiaa.

        Danielin kirjan ja Ilmestyskirjan aikaennustukset ovat adventisteillakin vain paras ennustus tai tulkinta tapahtuneesta ja tulevasta. Asioiden todellinen laita nähdään vasta kun Jeesus tulee. Siksi minä en pidä niitä asioita tärkeänä ja samalla hylkään myös pyhäkköopin, joka perustuu näihin aikatulkintoihin.

        Sapatin selittäminen sinetiksi on mahdollista Raamatun kanssa mutta kun Raamattu sanoo suoraan, että Pyhä Henki on sinetti, niin ei sitäkään voi kieltää. Tässäkään kohtaa minun henkilökohtaiselle uskolleni ei ole mitään merkitystä sillä onko sapatti sinetti vai ei. Vietän sapattia mutta unohdan tuon tulkinnan, koska se on, vaikkakin teologisesti mahdollinen, kuitenkin hieman turhan kaukaa haettu.

        Raamattu kun on kirjoitettu tavallisille ihmisille eikä teologeille. Jumalan sana avautuu siis tyhmimmällekin eikä siihen tarvita sinettiin uskomista. Jos tällä asialla olisi jokin suurempi merkitys, olisi se jo Raamatun sivuillekin rautalangasta väännetty niin, että tyhminkin sen voisi sieltä löytää. Ja jos näin olisi, tunnustaisivat sen muutkin kirkkokunnat.

        Mutta onneksi nämä edellä mainitsemani uskonkappaleet eivät ole pelastuskysymyksiä.


      • toteaisin.PYHÄstä

        Puhut Pyhän Hengen sinetistä. ... Jaa- no - keskustelet Annunkanssa, mutta voisinko heittää ajatuksen.

        Pyhä Henki - ja perinnäisoppi. Kun tuota yhtälöä katsot ja Jeesuksen aikaan.
        Eikö juuri Jeesus "nuhdellut" heitä, jotka tekivät tyhjäksi perinnäisopilla Jumalan Sanan??!!

        No, kysyn uudelleen, onko Pyhän Hengen sinetti sitten perinnäisopista sunnuntai?
        Kun jo lukien Lindemanin kirjaa - sieltä Apostolisen opin näkemyksiä ja se, missä ME olemme eksyneet, on juuri että sunnuntain perinnäissoppijuuret eivät ole raamatussa. Pyhän Hengen sinettikö on sitten se - mikä tekee tyhjäksi Jumalan sanan.

        Siis pitää hieman mietiskellä siellä rukouskammiossaan Isän edessä sitä, mitä puhuu.

        Sapatti on Jumalan erottama ja pyhittämä. Siis PYHÄ on Jumalan rajaama alue Itseään varten ja minkä Hän antaa meille.
        Tuskin sitä kannattaa meidän saviastioiden alkaa isienopeilla pehmittää aivoihimme sellaiseksi pyhäksi - että alkaisimme liittää siihen jopa Pyhää Henkeä mukaan. Vai mitä?

        Jopa Apostolinen helluntailiikekin pitää sapatin pyhänä. Kyllä Baptisteja löytyy ja maassammekin eri seurakuntia - siis jo yhtälöit kristittyjä - ja aikaa- ei tämä niin sunnuntai ole jokapojan unelma - että sitä Herrantyöksi julistaa.

        Siksi puheesi on vain sinun - saviastian päätelmiä ja yritystä pehmentää sunnuntaille Jumalallista - aluetta, mutta ei se siihen yhdy.

        Raamattuun on vielä muistiinmerkitty Jeesuksen sana - että te eksytte kun ette tunne kirjoituksia. Siis on palattava Apostoliseen aikaan. Siis kirjoituksiin.


      • saiskoslisätietoo

        Kyllä Raamatussa lepopäiväkäsky on viides eikä neljäs.
        Mitähän Raamattua sinä luet?


      • Exap
        saiskoslisätietoo kirjoitti:

        Kyllä Raamatussa lepopäiväkäsky on viides eikä neljäs.
        Mitähän Raamattua sinä luet?

        No se nyt olisikin muuten ihan sama millä numerolla sitä merkitään - onhan teksti jonka tunnemme nimellä 10 käskyä ollut ihan yksi ja sama kaikille kirkkokunnille.

        Mutta kun adventisteilla on rasitteena nuo 1844-pettyneiden pioneerien höpinät joilla pyrkivät pitämään kaatuvan laivan pystyssä ja kaikki Ellun höpöjutut joilla hän noita muka näyillä" vahvisti, jonka vuoksi saatiin kivasti Danielin kirjan selitys siihen mitä on "muuttaa ajat ja lain".

        Eli kun käskynumeointia on muutettu, niin advarit saavat hepulin kun muka "laki on muutettu".

        Ja katinkontit.

        Ihan samat 10 käskyä siellä on edelleen, luepa ne ensimmäisestä viimeiseen, viimeisestä ensimmäiseen tai vaikka perhosalgoritmilla, niin tasan samat käskyt sieltä vastaan tulevat. 10 käskyä ei ole muutettu, vain niiden numeroinnista ollaan eri mieltä.

        Sitäpaitsi oleellisempi kysymys kuin käskyn numero - olkoonpa minun puolestani vaikkapa käsky numero 4.4745493763374584558 - on se, mitä tuo käsky itse asiassa sanoo.

        Se sanoo lyhyesti ja yksinkertaisesti: "Muista pyhittää lepopäivä". Loppu on selitystä siitä Jumalan pikkuisen ennen lain antamista Israelilaisille ja heidän jälkeläisilleen antamastaan määräyksestä jolla Hän koetteli Israelia. Ja kuten selkeästi luemme, sitä sapatin vieton määräystä ei koskaan ole ulotettu koskemaan muita kuin Israelilaisia, heidän aläimiään sekä heidän porteissaan majailevia.

        Joten käsky on "muista" - joten jos unohdat että sapatti on alkanut, olet siis rikkonut "muista"-käskyä vastaan. Voi niitä parkoja jotka dementiansa vuoksi rikkovat sitä käskyä... kuulemma adventistien mukaan kadotus on edessä. Se kun ei ole pätevä tekosyy että unohti... vaan juuri raskauttava asia.


      • kysynpävaan

        Ethän veli yleistä !


      • adventisti
        toteaisin.PYHÄstä kirjoitti:

        Puhut Pyhän Hengen sinetistä. ... Jaa- no - keskustelet Annunkanssa, mutta voisinko heittää ajatuksen.

        Pyhä Henki - ja perinnäisoppi. Kun tuota yhtälöä katsot ja Jeesuksen aikaan.
        Eikö juuri Jeesus "nuhdellut" heitä, jotka tekivät tyhjäksi perinnäisopilla Jumalan Sanan??!!

        No, kysyn uudelleen, onko Pyhän Hengen sinetti sitten perinnäisopista sunnuntai?
        Kun jo lukien Lindemanin kirjaa - sieltä Apostolisen opin näkemyksiä ja se, missä ME olemme eksyneet, on juuri että sunnuntain perinnäissoppijuuret eivät ole raamatussa. Pyhän Hengen sinettikö on sitten se - mikä tekee tyhjäksi Jumalan sanan.

        Siis pitää hieman mietiskellä siellä rukouskammiossaan Isän edessä sitä, mitä puhuu.

        Sapatti on Jumalan erottama ja pyhittämä. Siis PYHÄ on Jumalan rajaama alue Itseään varten ja minkä Hän antaa meille.
        Tuskin sitä kannattaa meidän saviastioiden alkaa isienopeilla pehmittää aivoihimme sellaiseksi pyhäksi - että alkaisimme liittää siihen jopa Pyhää Henkeä mukaan. Vai mitä?

        Jopa Apostolinen helluntailiikekin pitää sapatin pyhänä. Kyllä Baptisteja löytyy ja maassammekin eri seurakuntia - siis jo yhtälöit kristittyjä - ja aikaa- ei tämä niin sunnuntai ole jokapojan unelma - että sitä Herrantyöksi julistaa.

        Siksi puheesi on vain sinun - saviastian päätelmiä ja yritystä pehmentää sunnuntaille Jumalallista - aluetta, mutta ei se siihen yhdy.

        Raamattuun on vielä muistiinmerkitty Jeesuksen sana - että te eksytte kun ette tunne kirjoituksia. Siis on palattava Apostoliseen aikaan. Siis kirjoituksiin.

        Ei minulla ole hajuakaan mistä puhut. Laitat sanoja suuhuni.


      • niemisjärvi
        Exap kirjoitti:

        No se nyt olisikin muuten ihan sama millä numerolla sitä merkitään - onhan teksti jonka tunnemme nimellä 10 käskyä ollut ihan yksi ja sama kaikille kirkkokunnille.

        Mutta kun adventisteilla on rasitteena nuo 1844-pettyneiden pioneerien höpinät joilla pyrkivät pitämään kaatuvan laivan pystyssä ja kaikki Ellun höpöjutut joilla hän noita muka näyillä" vahvisti, jonka vuoksi saatiin kivasti Danielin kirjan selitys siihen mitä on "muuttaa ajat ja lain".

        Eli kun käskynumeointia on muutettu, niin advarit saavat hepulin kun muka "laki on muutettu".

        Ja katinkontit.

        Ihan samat 10 käskyä siellä on edelleen, luepa ne ensimmäisestä viimeiseen, viimeisestä ensimmäiseen tai vaikka perhosalgoritmilla, niin tasan samat käskyt sieltä vastaan tulevat. 10 käskyä ei ole muutettu, vain niiden numeroinnista ollaan eri mieltä.

        Sitäpaitsi oleellisempi kysymys kuin käskyn numero - olkoonpa minun puolestani vaikkapa käsky numero 4.4745493763374584558 - on se, mitä tuo käsky itse asiassa sanoo.

        Se sanoo lyhyesti ja yksinkertaisesti: "Muista pyhittää lepopäivä". Loppu on selitystä siitä Jumalan pikkuisen ennen lain antamista Israelilaisille ja heidän jälkeläisilleen antamastaan määräyksestä jolla Hän koetteli Israelia. Ja kuten selkeästi luemme, sitä sapatin vieton määräystä ei koskaan ole ulotettu koskemaan muita kuin Israelilaisia, heidän aläimiään sekä heidän porteissaan majailevia.

        Joten käsky on "muista" - joten jos unohdat että sapatti on alkanut, olet siis rikkonut "muista"-käskyä vastaan. Voi niitä parkoja jotka dementiansa vuoksi rikkovat sitä käskyä... kuulemma adventistien mukaan kadotus on edessä. Se kun ei ole pätevä tekosyy että unohti... vaan juuri raskauttava asia.

        Katekismuksesta on jätetty pois kuvientekokielto.
        Sehän oli mukana alkuperäisisä Raamatullisissa käskyissä. seitasemäs käsky on "Älä tee huorin" eikä kuudes niinkuin Katelismus väittää. Viimeinen käskyistä on jaettu kahtia jotta luku määräksi tuli kymmenen.

        Adventismin opit eivät perustu Vanhaan testamenttiin eikä liioin uuteenkaan.

        https://www.youtube.com/watch?v=qqVCGCOhlsM


      • 1234567---
        niemisjärvi kirjoitti:

        Katekismuksesta on jätetty pois kuvientekokielto.
        Sehän oli mukana alkuperäisisä Raamatullisissa käskyissä. seitasemäs käsky on "Älä tee huorin" eikä kuudes niinkuin Katelismus väittää. Viimeinen käskyistä on jaettu kahtia jotta luku määräksi tuli kymmenen.

        Adventismin opit eivät perustu Vanhaan testamenttiin eikä liioin uuteenkaan.

        https://www.youtube.com/watch?v=qqVCGCOhlsM

        Suuri määrä julistajia julistaa, että sapatti ei kuulu Uudenliiton kristityille. Näin he johdattavat sankoin joukoin suuria ja pieniä suoraan pedon syliin. Sunnuntai on pedonmerkki.
        Noita tietämättömyyden aikoja Jumala on sietänyt, mutta nyt Hän on tehnyt tiettäväksi, että KAIKKIEN ihmisten kaikkialla on tehtävä parannus. Jokaisen tulee pitää Jumalan antama sapatti pyhänäpäivänä, joka on Jumalan merkki.


      • fariseusten.lahko
        1234567--- kirjoitti:

        Suuri määrä julistajia julistaa, että sapatti ei kuulu Uudenliiton kristityille. Näin he johdattavat sankoin joukoin suuria ja pieniä suoraan pedon syliin. Sunnuntai on pedonmerkki.
        Noita tietämättömyyden aikoja Jumala on sietänyt, mutta nyt Hän on tehnyt tiettäväksi, että KAIKKIEN ihmisten kaikkialla on tehtävä parannus. Jokaisen tulee pitää Jumalan antama sapatti pyhänäpäivänä, joka on Jumalan merkki.

        "Suuri määrä julistajia julistaa, että sapatti ei kuulu Uudenliiton kristityille. Näin he johdattavat sankoin joukoin suuria ja pieniä suoraan pedon syliin...Noita tietämättömyyden aikoja Jumala on sietänyt, mutta nyt Hän on tehnyt tiettäväksi, että KAIKKIEN ihmisten kaikkialla on tehtävä parannus. Jokaisen tulee pitää Jumalan antama sapatti pyhänäpäivänä, joka on Jumalan merkki."

        Taitavat adventistit itsekin olla niitä, jotka johdattavat ihmisiä pedon syliin, vai eikö tämä "KAIKKIEN" tarkoitakaan ihan kaikkia esim. niitä "harhaoppisia", jotka myyvät palveluitaan "oikeaoppisille" adventisteille sapattina.

        http://keskustelu.suomi24.fi/t/14735814/palveluiden-osto-sapattina

        Ellette te adventistit osaa antaa tähän moraalisesti hyväksyttävää selitystä, niin teidän sapattimeuhkaamisenne on pelkkää tekopyhää kaksinaismoralismia.


      • 1234567---
        fariseusten.lahko kirjoitti:

        "Suuri määrä julistajia julistaa, että sapatti ei kuulu Uudenliiton kristityille. Näin he johdattavat sankoin joukoin suuria ja pieniä suoraan pedon syliin...Noita tietämättömyyden aikoja Jumala on sietänyt, mutta nyt Hän on tehnyt tiettäväksi, että KAIKKIEN ihmisten kaikkialla on tehtävä parannus. Jokaisen tulee pitää Jumalan antama sapatti pyhänäpäivänä, joka on Jumalan merkki."

        Taitavat adventistit itsekin olla niitä, jotka johdattavat ihmisiä pedon syliin, vai eikö tämä "KAIKKIEN" tarkoitakaan ihan kaikkia esim. niitä "harhaoppisia", jotka myyvät palveluitaan "oikeaoppisille" adventisteille sapattina.

        http://keskustelu.suomi24.fi/t/14735814/palveluiden-osto-sapattina

        Ellette te adventistit osaa antaa tähän moraalisesti hyväksyttävää selitystä, niin teidän sapattimeuhkaamisenne on pelkkää tekopyhää kaksinaismoralismia.

        Lakiin ja todistuksiin, elleivät he näin sano, ei heillä aamun koittoa ole. Sapatti pidetään ajan loppuun asti esillä, sapatti on Jumalan merkki. On ihan sama mitä meuhkaat !


      • uusfarisealaisten.lahko
        1234567--- kirjoitti:

        Lakiin ja todistuksiin, elleivät he näin sano, ei heillä aamun koittoa ole. Sapatti pidetään ajan loppuun asti esillä, sapatti on Jumalan merkki. On ihan sama mitä meuhkaat !

        Itsekin rikotte sitä sapattia ja saatatte vielä muutkin rikkomaan ostamalla näiltä "harhaoppisilta" palveluja itsellenne sapattina ja menemällä viihdyttämään itseänne "harhaoppisten" maksulliseen paikkaan sapattina.

        Vai riittääkö se pelkkä "sanominen" eli sanahelinä ja sapatista meuhkaaminen oikeaoppisten adventistien kohdalla?

        Eivät ole fariseukset juurikaan muuttuneet Jeesuksen ajoista.


      • kerettiläinen-

        >> 5. Jeesus meni Taivaaseen ja siirtyi sieltä taivaalliseen pyhäkköön v. 1844
        Tämä on totta, lue Heberelaiskirjettä, niin näet, että siellä Hän nyt palvelee ja ottaa vastaan meidän rukouksiamme vieden ne täydellisenä Isän eteen. Näin toimii ylimmäinen pappimme Jeesus Kristus. <<

        Valitettavasti tuo ei ole totta, sillä Raamattu ei edelleenkään opeta Jeesuksen menneen v. 1844 taivaalliseen pyhäkköön, vaan heti ylösnousemuksensa jälkeen.

        Hebr.9
        11 Mutta kun Kristus tuli tulevaisen hyvän ylimmäiseksi papiksi, niin hän suuremman ja täydellisemmän majan kautta, joka ei ole käsillä tehty, se on: joka ei ole tätä luomakuntaa,
        12 MENI, ei kauristen ja vasikkain veren kautta, vaan oman verensä kautta kerta kaikkiaan kaikkeinpyhimpään ja sai aikaan iankaikkisen lunastuksen.


      • 1234567---
        uusfarisealaisten.lahko kirjoitti:

        Itsekin rikotte sitä sapattia ja saatatte vielä muutkin rikkomaan ostamalla näiltä "harhaoppisilta" palveluja itsellenne sapattina ja menemällä viihdyttämään itseänne "harhaoppisten" maksulliseen paikkaan sapattina.

        Vai riittääkö se pelkkä "sanominen" eli sanahelinä ja sapatista meuhkaaminen oikeaoppisten adventistien kohdalla?

        Eivät ole fariseukset juurikaan muuttuneet Jeesuksen ajoista.

        Kolmannen enkelin varoitussanomaa pedosta ja merkistä viedään vauhdilla eteenpäin kaikella tavalla kansan tietoisuuteen.


      • kerettiläinen-
        1234567--- kirjoitti:

        Kolmannen enkelin varoitussanomaa pedosta ja merkistä viedään vauhdilla eteenpäin kaikella tavalla kansan tietoisuuteen.

        Oikeassa olet. Sanoma kirkkojen ja lahkojen mädännäisyydestä leviää netin kautta ympäri maailman ja ihmiset lähtevät sankoin joukoin ulos näistä totuutta vääristelevistä ja Jeesuksen aseman seurakunnan Päänä ja Välimiehenä ryövänneistä seurakunnan irvikuvista.

        http://katolinen.fi/?page_id=7279775.

        ”KIRKKO on Kristuksessa ikään kuin sakramentti, eli mitä läheisimmän
        JUMALAYHTEYDEN ja koko IHMISKUNNAN YKSEYDEN MERKKI ja VÄLIKAPPALE.”201 …
        Ykseys on jo alkanut kirkossa, sillä SE KOKOAA ihmisiä ”kaikista maista, kaikista kansoista ja heimoista ja kielistä” (Ilm. 7:9). Samalla KIRKKO on tämän vielä täyttymättömän ykseyden täyden toteutumisen ”MERKKI ja väline”. 360

        776. Sakramenttina KIRKKO on Kristuksen työväline. Kirkko on Kristuksen
        käsissä ”kaikkien ihmisten LUNASTUKSEN VÄLIKAPPALE”,202 ”kaikenkäsittävä PELASTUKSEN SAKRAMENTTI ”,203 …

        780. Maailmassa KIRKKO on pelastuksen sakramentti, Jumalan ja ihmisten
        välisen yhteyden MERKKI ja VÄLIKAPPALE.

        Jes.8
        13 Herra Sebaot pitäkää pyhänä, HÄNTÄ te peljätkää ja kauhistukaa.
        14 Ja HÄN ON OLEVA PYHÄKKÖ, hän loukkauskivi ja kompastuksen kallio molemmille Israelin huonekunnille, paula ja ansa Jerusalemin asukkaille.

        Joh. 2:19
        Jeesus vastasi ja sanoi heille: "Hajottakaa maahan TÄMÄ TEMPPELI, niin minä pystytän sen kolmessa päivässä".

        Huom. >>> Sapatin viettämiseen ei kirkkoja ja eriseuroja tarvita...


    • Exap

      "2. Sapatinrikkojat (jotka rikkovat sapattia sunnuntaina) eivät pelastu"

      Tuo on minulle ainakin ihan uusi ajatus. Sapattihan alkaa pe illalla ja päättyy la illalla.

      En oikein keksi, miten kukaan voisi "rikkoa sapatin sunnuntaina".

      Lepopäivä terminä taas on ihan eri asia kuin sapatti. Se joka viettää lepopäivää sunnuntaina, voi kaiketi edes teoriassa rikkoa lepopäivää jollain sunnuntaina tekemällään teolla, mutta... sapattia ei voi sunnuntaina rikkoa.

      • Yksi-usko

        >>Sapattihan alkaa pe illalla ja päättyy la illalla. >>

        Sapatti alkaa perjantaina auringon laskettua ja päättyy lauantaina auringon laskettua.

        >>En oikein keksi, miten kukaan voisi "rikkoa sapatin sunnuntaina".>>

        Koska Jeesus Kristus on sapatin Herra ja koska juuri sapatti on luotu lepopäiväksi, on meidän sitä myös pyhitettävä. Halveksimalla Luojan luomistyötä korvaamalla sapatti sunnuntailla, rikotaan sapattia. Sapatti, ja koko 10 käskyn laki, rikotaan pyhittämällä lepopäivää sunnuntaina.

        Matt. 12:8
        " Ihmisen Poika on sapatin herra."

        http://raamattu.fi/1992/Matt.12.html#o54


    • älyhoihoi

      Nyt jo 35 täysjärkistä käy viikkottain adventtikirkossa, joten jos aloittaja ei kuulu joukkoomme, niin minkäs sille mahtaa. Järki ei ole jokamiehen.

    • Exap

      Ai 35 ?

      Se on aika monta, mutta kuitenkin aika pieni luku - laskitko ihan varmasti nyt kaikki mukaan niistä tuhannesta jotka a-kirkossa viikottain käyvät ?

    • älyhoihoi

      Sorry, tarkoitin tietysti niitä 35 miljoonaa täysjärkistä, jotka käyvät adventtikirkossa, joiden joukkoon Jumala kutsuu joka päivä yli 3000 uutta totuuteen uskovaa mukaan.

      • Exap

        Monikohan näistä 35 miljoonasta viisaasta sitten lienee muun yhteiskunnan standardien mukaan "viisaita", ja moniko muiden ihmisen halveksumaa ?


      • Yksi-usko
        Exap kirjoitti:

        Monikohan näistä 35 miljoonasta viisaasta sitten lienee muun yhteiskunnan standardien mukaan "viisaita", ja moniko muiden ihmisen halveksumaa ?

        Herramme Jeesus Kristus ei katso henkilöön. Hänen luokseen ovat erittäin tervetulleita varsinkin muiden ihmisten halveksimat.


    • Miljoonateksyvät

      Jehovan todistajia on maailmassa enemmän kuin adventisteja ja myös he pitävät itseään oikeaoppisimpana ja raamatullisimpana.
      Mutta tuskin kukaan täysjärkinen liittyy jhw:ien tai adventistien lahkoon.

      Raamatussa näitä sanotaan eksytetyiksi ja harhaoppisiksi.

      • Yksi-usko

        Miljoonateksyvät kirjoitti: >>Mutta tuskin kukaan täysjärkinen liittyy jhw:ien tai adventistien lahkoon. Raamatussa näitä sanotaan eksytetyiksi ja harhaoppisiksi. >>

        Valehtelet, olet itse eksytetty harhaoppinen. Adventistit noudattavat kaikessa Raamattua, esim. sapatin viettämisessä. Raamatussa sanotaan, että sapatti on merkki liitosta ja sinetti. Kristityt, jotka halveksivat jumalan lakia ovat laittomuuden tekijöitä, joita Jeesus ei tunne. Katso linkit alla.

        2. Moos. 31:17 "Pysyköön sapatti ikuisesti merkkinä liitosta, jonka olen teidän kanssanne tehnyt, sillä kuutena päivänä minä, Herra, loin taivaan ja maan, mutta seitsemäntenä päivänä en enää tehnyt työtä vaan lepäsin."

        http://raamattu.fi/1992/2Moos.31.html

        Hes. 20:12 "Myös sapattini minä annoin heille, jotta se olisi merkkinä liitostamme ja muistuttaisi heitä siitä, että minä, Herra, olen pyhittänyt heidät omaksi kansakseni."

        http://raamattu.fi/1992/Hes.20.html#o25

        Jes. 8:16 (vanha Perheraamattu) "Sido todistus talteen, lukitse laki SINETILLÄ minun opetuslapsiini."

        Matt 7:21-23 (Vanha Perheraamattu) "Ei jokainen, joka sanoo minulle: "Herra, Herra!", pääse taivasten valtakuntaan, vaan se, joka tekee minun taivaallisen Isäni tahdon. Moni sanoo minulle sinä päivänä "Herra, Herra, emmekö sinun nimesi kautta ajaneet ulos riivaajia ja sinun nimesi kautta tehneet monta voimatekoa?" Ja silloin minä julki lausun heille: "En ole koskaan tuntenut teitä; menkää pois minun luotani, te LAITTOMUUDEN TEKIJÄT".

        Voisi kysyä paremminkin, että kuka täysjärkinen Raamattua ymmärtävä liittyy johonkin muuhun kuin adventtiseurakuntaan?


    • Harhaoppiset

      Harahaoppisia maailmaassa on kymmeniä miljoonia ja Raamatun yksinkertainen neuvo myös tyhmemmillekin on "Harhaoppista Karta".

      "Sillä kaikki, niin pienet kuin suuretkin, pyytävät väärää voittoa, kaikki, niin profeetat kuin papitkin, harjoittavat petosta."

      • Yksi-usko

        Harhaoppia on adventistein mielestä sellainen, joka on vastoin Raamatun opetusta. Katolisen kirkon mukaan harhaoppia on paavin opin vastainen opetus. Luterilaisessa luterilaisen opin vastainen opetus jne...

        Lue Raamattua, niin tiedät oletko harhaoppinen. Adventistit ovat raamatunmukaisin kristillinen seurakunta. Muut seurakunnat voivat vain huutaa, että harhaoppia, harhaoppia, mutta eivät pysty todistamaan Raamatulla, koska ovat itse niin täydellisesti harhaan johdettuja. He eivät edes uskalla lukea Raamattua muuten kuin varovaisesti niistä kohdin, jota heidän paimenensa ovat opettaneet lukemaan. Toista se on adventisteilla, jotka lukevat koko Raamattua, vanhaa ja uutta testamenttia. Sellainen kokonaisvaltainen Raamatun lukeminen ja tutkiminen on todella harvinaista herkkua nykypäivänä.


      • kerettiläinen-
        Yksi-usko kirjoitti:

        Harhaoppia on adventistein mielestä sellainen, joka on vastoin Raamatun opetusta. Katolisen kirkon mukaan harhaoppia on paavin opin vastainen opetus. Luterilaisessa luterilaisen opin vastainen opetus jne...

        Lue Raamattua, niin tiedät oletko harhaoppinen. Adventistit ovat raamatunmukaisin kristillinen seurakunta. Muut seurakunnat voivat vain huutaa, että harhaoppia, harhaoppia, mutta eivät pysty todistamaan Raamatulla, koska ovat itse niin täydellisesti harhaan johdettuja. He eivät edes uskalla lukea Raamattua muuten kuin varovaisesti niistä kohdin, jota heidän paimenensa ovat opettaneet lukemaan. Toista se on adventisteilla, jotka lukevat koko Raamattua, vanhaa ja uutta testamenttia. Sellainen kokonaisvaltainen Raamatun lukeminen ja tutkiminen on todella harvinaista herkkua nykypäivänä.

        >> Lue Raamattua, niin tiedät oletko harhaoppinen. Adventistit ovat raamatunmukaisin kristillinen seurakunta. Muut seurakunnat voivat vain huutaa, että harhaoppia, harhaoppia, mutta eivät pysty todistamaan Raamatulla, koska ovat itse niin täydellisesti harhaan johdettuja. <<

        Minä tein juuri aloituksen, jossa paljastin aivan ilmiselvästi väärän tulkinnan, jonka Adventtikirkko oli tehnyt Jeesuksen vertauksesta, mutta nyt näyttää siltä, että se on poistettu!

        Kysyn vaan, että MIKSI, koska aloituksessani ei ollut mitään herjaavaa tai muuta sääntöjen vastaista ???


    • Adventismi ei olekkaan mikään järkeisoppi, vaan sydämen uskoa Jumalaan, Hänen Pojassaan Jeesuksessa Kristuksessa. Hänen esimerkkinsä mukaista elämää uskossa. Jeesus ei muuttanut yhtään Jumalan käskyä, hän kumosi ainoastaan fariseusten ja kirjanoppineiden lisämääräykset Sabatin päivästä. Jeesus antoi tässäkin meille oikeuden päättää itse teoistamme myös sabattina. Hyvää voi ja tuleekin tehdä joka päivä. Sabatti on ainoa PYHÄ, jonka Jumala itse pyhitti.

      • Sapatillaankehujille

        Jotkut kehuskelee viikonpäivillä esim. sapatilla. Jotkut uskoo Ellenin hengessä että sapattikäsky loistaa kirkkaimmin Taivaassa. Jotkut pastorit (adventisteja?) opettavat että sapatti olisi sinetti.


      • jatkuva.viestisi
        Sapatillaankehujille kirjoitti:

        Jotkut kehuskelee viikonpäivillä esim. sapatilla. Jotkut uskoo Ellenin hengessä että sapattikäsky loistaa kirkkaimmin Taivaassa. Jotkut pastorit (adventisteja?) opettavat että sapatti olisi sinetti.

        Taitaa olla niin, että sinulla ei ole mitä kehua. Siitähän se on kiinni.


      • Exap
        jatkuva.viestisi kirjoitti:

        Taitaa olla niin, että sinulla ei ole mitä kehua. Siitähän se on kiinni.

        Siitäpä juuri. Osuitpa naulan kantaan.

        Jotkut kehuvat omista ansioistaan, vaikka me emme koskaan pysty omassa voimassamme Jumalan tahtoa noudattamaan. Merkillistä sellainen.

        Raamattunsa lukenut uskova taas katsoo, ettei hänellä ole mitään kehuttavaa omissa teoissaan.


      • totta.puhut
        Exap kirjoitti:

        Siitäpä juuri. Osuitpa naulan kantaan.

        Jotkut kehuvat omista ansioistaan, vaikka me emme koskaan pysty omassa voimassamme Jumalan tahtoa noudattamaan. Merkillistä sellainen.

        Raamattunsa lukenut uskova taas katsoo, ettei hänellä ole mitään kehuttavaa omissa teoissaan.

        Eihän sapatista puhuminen ole omaakehua. Mutta, jos koko ajan taistelee sapattiasiaa vastaan, niin siinä kehuu lihaansa.
        Ja lihaansa kehuu, jos Yljästä ei ole mitään sanottavaa - siis Sapatin Herrasta.

        Eli totta - jos Kristuksen rakkaus puuttuu, ei ole mitään sanottavaa.


      • Yksi-usko
        Sapatillaankehujille kirjoitti:

        Jotkut kehuskelee viikonpäivillä esim. sapatilla. Jotkut uskoo Ellenin hengessä että sapattikäsky loistaa kirkkaimmin Taivaassa. Jotkut pastorit (adventisteja?) opettavat että sapatti olisi sinetti.

        Sapatillaankehujille kirjoitti:
        >>Jotkut kehuskelee viikonpäivillä esim. sapatilla>>

        Adventistit eivät kehuskele sapatillaan, mutta jos tälle palstalle tullaan jotain muuta harhaoppia väittämään, niin se kyllä oikaistaan.

        >>Jotkut uskoo Ellenin hengessä >>

        Adventistit uskovat Jeesukseen ja Raamattuun ja ovat Pyhän Hengen voimassa.

        >>Jotkut pastorit (adventisteja?) opettavat että sapatti olisi sinetti. >>

        Kyllä tuo lain sinetti tulee Raamatusta. >>Jes. 8:16 (vanha Perheraamattu) "Sido todistus talteen, lukitse laki SINETILLÄ minun opetuslapsiini.">>


    • Sapattikeppihevonen

      Sapatti on otettu jopa engl. kirkon nimeenkin ja Ellen White jopa säätiöity Pääkonferenssin toimesta Jumalan Sanansaattajaksi.

      • kysynpä.vain

        käykös katteeks? Niin paljon veisaat asiasta.


    • vastaan_

      1. SDA kirkon jäsen ei voi rikkoa sapattia
      Uskomaton pakana ei voi rikkoa sapattia, kun, jos ei tiedä siitä mitään. Adventisti tai kuka muu uskova tahansa voi sapatin rikkoa. Uskova tarvitsee Jeesuksen sovitustyötä ja armoa.

      2. Sapatinrikkojat (jotka rikkovat sapattia sunnuntaina) eivät pelastu
      Tarkoitatko, heitä, jotka pitävät sapatin sunnuntaina ja rikkovat sen eivät pelastu, mutta muut sapatin rikkojat pelastuu?

      3. Sapatti on sinetti
      "Kuitenkin Jumalan vahva perustus pysyy lujana, ja siinä on tämä sinetti: "Herra tuntee omansa", ja: "Luopukoon vääryydestä jokainen, joka Herran nimeä mainitsee."(2Tim. 2:19) luvattua Pyhän Hengen sinettiä ei paineta vääryyden, laittomuuden tekijöille, vaan vanhurskaille,

      4. Sunnuntai on tuleva pedonmerkki
      Sunnuntai-pyhä, sapatin sijaan on ollut pedon merkkinä vuodesta 321 jKr. lähtien.

      5. Jeesus meni Taivaaseen ja siirtyi sieltä taivaalliseen pyhäkköön v. 1844
      Jeesus on mennyt taivaaseen ja on taivaallisessa pyhäkössä.

      6. Ellen White on Jumalan Sananasaattaja ja oikea profeetta
      Sanansaattaja; viestinviejä/evankeliumin viejä. Kyllä.

      7. Ainoastaan adventisteilla on oikeaoppisin helvettiusko
      Ei adventisteilla ole helvetinuskoa, vaan uskoa Jeesukseen, joka tulee hakemaan omansa ja tuomitsee tekojen mukaan heidät, jotka eivät ole ottaneet pelastusta vastaan, viimeisellä tuomiolla (1000-vuoden päästä).

      • matkan.tekoon

        Eiköhän tämä tieto ajassa ole vajaamittaista - perillä täysimittaista.
        Elämänkirjakin on täten muualla kirjoitettu, kuin täällä.
        Tuomiokin julistetaan muualla, kuin täällä.
        *Siksi seuratkoon jokainen Kirjoitusten mukaan Kristusta.


      • Historiatodistaa

        Adventtitotuus... adventtitotuus....
        Sunnuntai on tuleva pedonmerkki
        Sunnuntai-pyhä, sapatin sijaan on ollut pedon merkkinä vuodesta 321 jKr. lähtien.


      • totuutta.kehiin
        Historiatodistaa kirjoitti:

        Adventtitotuus... adventtitotuus....
        Sunnuntai on tuleva pedonmerkki
        Sunnuntai-pyhä, sapatin sijaan on ollut pedon merkkinä vuodesta 321 jKr. lähtien.

        No, tuokin on totta. Sunnuntain sijaista pidetään totuudentorvena ja isäntänä kirkoissa. Siksi kalenterikin tuntee sanan pyhäpäivä.
        https://fi.wikipedia.org/wiki/Pyhäpäivä

        tuossa on mielenkiintoinen linkki.

        https://fi.wikipedia.org/wiki/Sunnuntai

        mieliä avaava.

        Sunnuntai (lyhenne su tai sunn.[1]) on lauantain ja maanantain väliin jäävä viikonpäivä. Se on nykyään eurooppalaisen SFS-EN 28601-standardin mukaan seitsemäs ja viimeinen viikonpäivä. Ennen vuotta 1973 sunnuntai oli viikon ensimmäinen ja lauantai viimeinen päivä. Tällöin kyseinen muutos toteutettiin Kansainvälisen standardoimis­järjestön (ISO) suosituksesta.

        Roomalaisessa ja juutalaisessa kalentereissa sunnuntai on viikon ensimmäinen päivä. Päivä on egyptiläisen ajanlaskun mukaan perinteisesti nimetty suurimman taivaankappaleen eli Auringon mukaan (dies solis).

        Länsimaissa sunnuntai on perinteellinen viikoittainen lepopäivä ja samalla lakisääteinen vapaapäivä ja nykyisin laajalti muuallakin. Joillakin työpaikoilla on kuitenkin tehtävä työtä myös silloin, mutta työaikalain mukaan on pyhätyöstä maksettava korotettu palkka, ja lisäksi on vastaava vapaapäivä järjestettävä jonakin muuna viikonpäivänä.
        ////
        ts. ihmisen määrittelemä ja huomatkaa sanonta --- LÄNSIMAISSA sunnuntai on MITÄ?? .... perinteellinen.... (Suomeksi perinnäissääntöinen) millä tehdään tyhjäksi Jumalan Sana - kuten nyt lainsäädännössä tämä miehen ja naisen välinen liittokin.
        Palataan tekstiin.. perinteellinen viikottainen lepopäivä ja samalla LAKISÄÄTEINEN vapaapäivä ja nykyisin laajalti muuallakin. .... siinäpä se.

        Ymmärtääkö lukija nyt lukemaansa?

        Ja siitä perinnäissäännön kunnioittamisesta vielä maksetaan tupla palkka.
        Avot, että se hyväntiedonpuun hedelmä on makiaa.

        Älkää pojjaat eksykö, kun ette mukamas osaa kirjoituksia.


      • juhlitaan
        totuutta.kehiin kirjoitti:

        No, tuokin on totta. Sunnuntain sijaista pidetään totuudentorvena ja isäntänä kirkoissa. Siksi kalenterikin tuntee sanan pyhäpäivä.
        https://fi.wikipedia.org/wiki/Pyhäpäivä

        tuossa on mielenkiintoinen linkki.

        https://fi.wikipedia.org/wiki/Sunnuntai

        mieliä avaava.

        Sunnuntai (lyhenne su tai sunn.[1]) on lauantain ja maanantain väliin jäävä viikonpäivä. Se on nykyään eurooppalaisen SFS-EN 28601-standardin mukaan seitsemäs ja viimeinen viikonpäivä. Ennen vuotta 1973 sunnuntai oli viikon ensimmäinen ja lauantai viimeinen päivä. Tällöin kyseinen muutos toteutettiin Kansainvälisen standardoimis­järjestön (ISO) suosituksesta.

        Roomalaisessa ja juutalaisessa kalentereissa sunnuntai on viikon ensimmäinen päivä. Päivä on egyptiläisen ajanlaskun mukaan perinteisesti nimetty suurimman taivaankappaleen eli Auringon mukaan (dies solis).

        Länsimaissa sunnuntai on perinteellinen viikoittainen lepopäivä ja samalla lakisääteinen vapaapäivä ja nykyisin laajalti muuallakin. Joillakin työpaikoilla on kuitenkin tehtävä työtä myös silloin, mutta työaikalain mukaan on pyhätyöstä maksettava korotettu palkka, ja lisäksi on vastaava vapaapäivä järjestettävä jonakin muuna viikonpäivänä.
        ////
        ts. ihmisen määrittelemä ja huomatkaa sanonta --- LÄNSIMAISSA sunnuntai on MITÄ?? .... perinteellinen.... (Suomeksi perinnäissääntöinen) millä tehdään tyhjäksi Jumalan Sana - kuten nyt lainsäädännössä tämä miehen ja naisen välinen liittokin.
        Palataan tekstiin.. perinteellinen viikottainen lepopäivä ja samalla LAKISÄÄTEINEN vapaapäivä ja nykyisin laajalti muuallakin. .... siinäpä se.

        Ymmärtääkö lukija nyt lukemaansa?

        Ja siitä perinnäissäännön kunnioittamisesta vielä maksetaan tupla palkka.
        Avot, että se hyväntiedonpuun hedelmä on makiaa.

        Älkää pojjaat eksykö, kun ette mukamas osaa kirjoituksia.

        Mitä "juhlia" on Uudessaliitossa?
        Kirkkopyhät? Ei!
        Sunnuntait? Ei!

        Sapatti? Kyllä!
        Herran kuoleman muistojuhla? Kyllä!
        Kastejuhla? Kyllä! Sillä taivaissakin siitä iloitaan!

        Oliko muuta? Ei, ei ollut!


      • advr
        Historiatodistaa kirjoitti:

        Adventtitotuus... adventtitotuus....
        Sunnuntai on tuleva pedonmerkki
        Sunnuntai-pyhä, sapatin sijaan on ollut pedon merkkinä vuodesta 321 jKr. lähtien.

        Totuus adventismista on se jotta se on harhaoppia kannesta kanteen.
        Se on tehty korvaamaan oikea usko.


      • 1234567---
        advr kirjoitti:

        Totuus adventismista on se jotta se on harhaoppia kannesta kanteen.
        Se on tehty korvaamaan oikea usko.

        On paljon paljon suuria ja pieniä, jotka kumartavat petoa. Padonmerkki on sunnuntai.
        Eräs Luterilainen rouva tässä taannoin sanoi, että sapatti kuuluu juutalaisille. Jeesus sanoi: Sapatti on annetti ihmistä varten 2000-vuotta ennen kuin juutalaisia oli edes olemassa.
        Näitä harhautettuja kyllä riittää.


      • Adventisti

        Vastaan_ nimimerkki pistää omiaan. Adventtikirkon virallinen kanta ei ole, että sapatti olisi syrjäyttänyt Pyhän hengen sinetin asemasta. Sapatti sinettinä perustuu nimen omaan osittain sille tiedolle, että Pyhä henki on sinetti.


      • Yksi-usko
        advr kirjoitti:

        Totuus adventismista on se jotta se on harhaoppia kannesta kanteen.
        Se on tehty korvaamaan oikea usko.

        >>Totuus adventismista on se jotta se on harhaoppia kannesta kanteen.>>

        Adventistien oppi pysyy Raamatun kansien välissä. Miten on sinun seurakuntasi oppi?


    • Änkyräadventistit

      Adventistien jutut ovat sapattikeskeisiä tai helvettikeskeisiä. Pahempia kuin jehovat. Jehovatkin puhuvat nykyään Jeesuksesta.

      • Yksi-usko

        Adventistit ovat aina puhuneet Jeesuksesta. Jeesus on sapatin Herra. Adventistit kunnioittavat Jeesusta pitämällä sapatin. Sunnuntain pitäjät kunnioittavat paavia pitämällä sunnuntain. Helvetti on muissa kirkkokunnissa loppumaton, sen sijaan adventtikirkossa helvetin tuli palaa (iankaikkisesti) eli niin kauan kuin on poltettavaa. Tämä on Raamatunmukaista. Sen sijaan koskaan sammumattomaan helvettiin uskovilla oppi on suoraan pakanuudesta.


    • Herraonhyvä

      Raamatun kaikki tuntomerkit oikeasta seurakunnasta täyttyvät ainoastaan adventtikirkossa. Kaikissa kirkoissa on kuitenkin vilpittömia uudestisyntyneitä Jumalan lapsia, jotka jättävät ihmisopit taakseen ja seuraavat sitä kirkasta Raamatun totuutta, jota adventtikirkko julistaa ja opettaa. Sen ytimessä on Jeesuksen sovistustyö ja armo, jonka varassa vaoimme pelastua. Tästä kiitollisina emme palvo ihmiskäskyä vaan taivaan Jumalaa.

      • kerettiläinen-

        >> Raamatun kaikki tuntomerkit oikeasta seurakunnasta täyttyvät ainoastaan adventtikirkossa. <<

        No sittenhän Hengestä syntyneellä, yksinäisellä, kurjalla ja hedelmättömällä Adventtikirkolla on syytä riemuun Jes.54!

        Gal.4
        26 Mutta se Jerusalem, joka ylhäällä on, on vapaa, ja se on meidän äitimme.
        27 Sillä kirjoitettu on: "Iloitse, sinä HEDELMÄTÖN, joka et synnytä, riemahda ja huuda sinä, jolla ei ole synnytyskipuja. Sillä yksinäisellä on paljon lapsia, enemmän kuin sillä, jolla on mies."

        Toisin kuin lihasta syntyneellä ja "Kuningattarena istuvalla" hedelmällisellä
        portto-Babylonilla ja sen tyttärillä...

        Jes.47:8
        Mutta nyt kuule tämä, sinä hekumassa-eläjä, joka istut turvallisena, joka sanot sydämessäsi: "Minä, eikä ketään muuta! Minä en ole leskenä istuva enkä lapsettomuudesta tietävä."

        Tosin en ole vielä koskaan kuullut Adventtikirkon...sen paremmin kuin minkään muunkaan kirkon tai lahkon...iloitsevan hedelmättömyydestään...?

        Päinvastoin, lapsia tuntuu pukkaavan "yksinäiselle leskelle", joten kenenkähän ne mahtaa olla..???


    • Yksi-usko

      Kuka täysjärkinen uskoo Raamatunvastaista opetusta, joita monet muut seurakunnat opettavat? Esim. kuka uskoo sunnuntaihin Jumalan luomana lepopäivänä? Kuka uskoo paaviin Jumalan Pojan sijaisena? Kuka uskoo Jumalan kuvien palvontaan (vaikka se kielletään Raamatussa)?

      Korjaan vähän aloittajan virheitä. Adventistit EIVÄT OPETA siten, että sapattia pitämällä pelastutaan. Adventistit OPETTAVAT, Jeesus Kristus pelastaa. Me emme voi pitää lakia, vaikka kuinka haluaisimme, sitä rikkomatta. Sen vuoksi Jeesus tuli maailmaan ja kuoli meidän syntiemme tähden, jotta meillä (Jeesuksen uhrikuoleman kautta) olisi syntien anteeksianto ja pelastuisimme. Siis JEESUS pelastaa ei meidän tekomme. Sapatti osoittaa meidän kuuliaisuutta ja kunnioitusta Jeesusta, Luojaamme kohtaan. Pidämme sen vuoksi ilo mielin sapatin.

      • Exap

        "Sapatti osoittaa meidän kuuliaisuutta ja kunnioitusta Jeesusta, Luojaamme kohtaan. Pidämme sen vuoksi ilo mielin sapatin."

        Tämähän on ihan ok, näin saa toimia. Mutta se sunnuntaipedonmerkkihössötys on niin soopaa kuin olla ja pääsee, siitä voisi luopua, kiitos.


      • omalehmä
        Exap kirjoitti:

        "Sapatti osoittaa meidän kuuliaisuutta ja kunnioitusta Jeesusta, Luojaamme kohtaan. Pidämme sen vuoksi ilo mielin sapatin."

        Tämähän on ihan ok, näin saa toimia. Mutta se sunnuntaipedonmerkkihössötys on niin soopaa kuin olla ja pääsee, siitä voisi luopua, kiitos.

        >>Tämähän on ihan ok, näin saa toimia. Mutta se sunnuntaipedonmerkkihössötys on niin soopaa kuin olla ja pääsee, siitä voisi luopua, kiitos. >>

        Täytynee olla jotain hössötystä jolla voidaan pelotella naapurilauman karjaa tulemaan "meidän" omaan karsinaamme.


      • Yksi-usko
        Exap kirjoitti:

        "Sapatti osoittaa meidän kuuliaisuutta ja kunnioitusta Jeesusta, Luojaamme kohtaan. Pidämme sen vuoksi ilo mielin sapatin."

        Tämähän on ihan ok, näin saa toimia. Mutta se sunnuntaipedonmerkkihössötys on niin soopaa kuin olla ja pääsee, siitä voisi luopua, kiitos.

        Huomioikaapa Raamatun opetus.

        2. Moos. 31:17 "Pysyköön sapatti ikuisesti merkkinä liitosta, jonka olen teidän kanssanne tehnyt, sillä kuutena päivänä minä, Herra, loin taivaan ja maan, mutta seitsemäntenä päivänä en enää tehnyt työtä vaan lepäsin."

        http://raamattu.fi/1992/2Moos.31.html

        Hes. 20:12 "Myös sapattini minä annoin heille, jotta se olisi merkkinä liitostamme ja muistuttaisi heitä siitä, että minä, Herra, olen pyhittänyt heidät omaksi kansakseni."

        http://raamattu.fi/1992/Hes.20.html#o25

        Raamatun mukaan sapatti on merkki liitosta. Mikähän sunnuntai mahtaa olla? Kuka muutti lepopäivän?


      • Exap
        Yksi-usko kirjoitti:

        Huomioikaapa Raamatun opetus.

        2. Moos. 31:17 "Pysyköön sapatti ikuisesti merkkinä liitosta, jonka olen teidän kanssanne tehnyt, sillä kuutena päivänä minä, Herra, loin taivaan ja maan, mutta seitsemäntenä päivänä en enää tehnyt työtä vaan lepäsin."

        http://raamattu.fi/1992/2Moos.31.html

        Hes. 20:12 "Myös sapattini minä annoin heille, jotta se olisi merkkinä liitostamme ja muistuttaisi heitä siitä, että minä, Herra, olen pyhittänyt heidät omaksi kansakseni."

        http://raamattu.fi/1992/Hes.20.html#o25

        Raamatun mukaan sapatti on merkki liitosta. Mikähän sunnuntai mahtaa olla? Kuka muutti lepopäivän?

        "Raamatun mukaan sapatti on merkki liitosta."

        Satuitko myös lukemaan, mistä liitosta oli kyse ? Uudesta vai Vanhasta liitosta ?

        Tiedätkö, että ne eivät suinkaan ole sama asia ? Luepa vaikka Hepr 8.


      • Exap
        Yksi-usko kirjoitti:

        Huomioikaapa Raamatun opetus.

        2. Moos. 31:17 "Pysyköön sapatti ikuisesti merkkinä liitosta, jonka olen teidän kanssanne tehnyt, sillä kuutena päivänä minä, Herra, loin taivaan ja maan, mutta seitsemäntenä päivänä en enää tehnyt työtä vaan lepäsin."

        http://raamattu.fi/1992/2Moos.31.html

        Hes. 20:12 "Myös sapattini minä annoin heille, jotta se olisi merkkinä liitostamme ja muistuttaisi heitä siitä, että minä, Herra, olen pyhittänyt heidät omaksi kansakseni."

        http://raamattu.fi/1992/Hes.20.html#o25

        Raamatun mukaan sapatti on merkki liitosta. Mikähän sunnuntai mahtaa olla? Kuka muutti lepopäivän?

        Voiko sapattina juoda alkoholipitoista viiniä,kun en tiedä, rypälemehua kylläkin voi juoda.


      • erkinpoika
        Yksi-usko kirjoitti:

        Huomioikaapa Raamatun opetus.

        2. Moos. 31:17 "Pysyköön sapatti ikuisesti merkkinä liitosta, jonka olen teidän kanssanne tehnyt, sillä kuutena päivänä minä, Herra, loin taivaan ja maan, mutta seitsemäntenä päivänä en enää tehnyt työtä vaan lepäsin."

        http://raamattu.fi/1992/2Moos.31.html

        Hes. 20:12 "Myös sapattini minä annoin heille, jotta se olisi merkkinä liitostamme ja muistuttaisi heitä siitä, että minä, Herra, olen pyhittänyt heidät omaksi kansakseni."

        http://raamattu.fi/1992/Hes.20.html#o25

        Raamatun mukaan sapatti on merkki liitosta. Mikähän sunnuntai mahtaa olla? Kuka muutti lepopäivän?

        Yksi-usko tulkitsee Raamatun velvoittavan meitä sapatin noudattamiseen tämän raamatun kohdan perusteella, joten sen täyttämiseen sisältyy sen osalta rikkomuksesta rangaistus (2. Moos. 31) ..

        samoissa kohdissa lukee myös tämä:

        >>>31: Sitä, joka sapatin pyhyyttä loukkaa, rangaistakoon kuolemalla. Jokainen, joka tekee sapattina työtä, poistettakoon kansansa keskuudesta. 15 Kuutena päivänä viikossa tehtäköön työtä, mutta seitsemäs päivä on sapatti, Herran pyhä lepopäivä, ja jokaisen, joka tekee työtä seitsemäntenä päivänä, on kuoltava. >>>

        No! montako olet hävittänyt rikkomuksen johdosta? Joten jos siteraa jotain tekee sen täysin, eikä valikoiden omia tarkoitusperiä ajatellen. Pitää olla rehellinen itselleen ja muille lukijoille.


      • Yksi-usko
        Exap kirjoitti:

        "Raamatun mukaan sapatti on merkki liitosta."

        Satuitko myös lukemaan, mistä liitosta oli kyse ? Uudesta vai Vanhasta liitosta ?

        Tiedätkö, että ne eivät suinkaan ole sama asia ? Luepa vaikka Hepr 8.

        Exap kirjoitti:>>Satuitko myös lukemaan, mistä liitosta oli kyse ? Uudesta vai Vanhasta liitosta ? Tiedätkö, että ne eivät suinkaan ole sama asia ? Luepa vaikka Hepr 8.Jeesus opettaa Raamatussa lain pysyvyyttä>>

        Minä tiedän, mutta tiedätkö sinä? Tuossa on sinulle Hebr. 8 lukua:

        Hebrealaiskirjeen 8. luvun alkutekstinä kerrotaan vanhassa Perheraamatussa: Kristus toimittaa ylimmäisenä pappina palvelusta Jumalan rakentamassa majassa, josta maailmainen maja oli vain jäljennös (1-5); Hän on sen jalomman, uuden liiton välittäjä, jonka Jumala oli luvannut tehdä kansansa kanssa (6-13).

        Hebr. 8:6-10
        "Mutta nyt hän on saanut niin paljoa jalomman viran, kuin on paremman liiton välittäjäkin, liiton, joka on paremmille lupauksille perustettu. Sillä jos tuo ensimmäinen olisi ollut moitteeton, ei toiselle olisi etsitty sijaa. Sillä moittien heitä hän sanoo: Katso, tulevat ne päivät, Herra sano, jolloin minä Israelin huonekunnan kanssa ja Juudan huonekunnan kanssa teen uuden liiton, en sellaista liittoa, jonka tein heidän isiensä kanssa sinä päivänä, kun tartuin heidän käteensä viedäkseni heidät pois Egyptin maasta. Sillä he eivät pysyneet minun liitossani, ja niin minäkään en heistä huolinut, sanoo Herra. Sillä se liitto, jonka näiden päivien jälkeen olen tekevä Israelin huonekunnan kanssa, on tämä, sanoo Herra: olen paneva lakini heidän mieleensä, ja heidän sydämeensä olen ne kirjoittava, ja olen oleva heidän Jumalansa, ja heistä tulee minun kansani. ".

        Hebr. 8:13 "Sanoessaan "uuden" hän on julistanut ensimmäisen liiton vanhentuneeksi; mutta se, mikä vanhenee ja on aikansa elänyt, on häviötänsä lähellä.".

        Tuosta Hebrealaiskirjeen kohdasta 8:8 on vanhassa Perheraamatussa linkki Jeremian kirjaan, joka kuuluu näin
        "Katso, päivät tulevat, sanoo Herra, jolloin minä teen Israelin heimon ja Juudan heimon kanssa uuden liiton; en sellaista liittoa kuin se, jonka minä tein heidän isäinsä kanssa silloin, kun minä tartuin heidän käteensä ja vein heidät pois Egyptin maasta, ja jonka liittoni he ovat rikkoneet, vaikka minä olin ottanut heidät omikseni, sanoo Herra. Vaan tämä on se liitto, jonka minä teen Israelin heimon kanssa niiden päivien tultua, sanoo Herra; Minä panen lakini heidän sisimpäänsä ja kirjoitan sen heidän sydämiinsä; ja niin minä olen heidän Jumalansa, ha he ovat minun kansani. (Jer. 31:31-33)

        Matt 5: 17-19 (vanha Perheraamattu): "Älkää luulko, että minä olen tullut lakia tai profeettoja kumoamaan; en minä ole tullut kumoamaan, vaan täyttämään. Sillä totisesti minä sanon teille: kunnes taivas ja maa katoavat, ei laista katoa pieninkään kirjain, ei ainoakaan piirto, ennenkuin kaikki on tapahtunut. Sentähden, joka purkaa yhdenkään näistä pienimmistä käskyistä ja sillä tavalla opettaa ihmisiä, hän on sanottava pienimmäksi taivasten valtakunnassa; mutta joka niitä noudattaa ja niin opettaa, hän on sanottava suureksi taivasten valtakunnassa.".

        Uudessa liitossa Jumala kirjoittaa lakinsa Pyhän Hengen avulla omiensa sydämeen. Jotka pitävät sunnuntaita, eivät ole Pyhän Hengen vaikutuksessa, vaan heidän henkensä on lähtöisin saatanasta.


      • Exap

        Jos henki on lähtöisin saatanasta, voiko silloin juoda alkoholiperäistä viiniä sapattina, vaiko kuravettä tahi valion rypälemehua? Minä vain kysyn?


      • kerettiläinen-
        Exap kirjoitti:

        "Sapatti osoittaa meidän kuuliaisuutta ja kunnioitusta Jeesusta, Luojaamme kohtaan. Pidämme sen vuoksi ilo mielin sapatin."

        Tämähän on ihan ok, näin saa toimia. Mutta se sunnuntaipedonmerkkihössötys on niin soopaa kuin olla ja pääsee, siitä voisi luopua, kiitos.

        Tässä asiassa exapin kanssa samoilla linjoilla.


      • erkinpoika
        Yksi-usko kirjoitti:

        Exap kirjoitti:>>Satuitko myös lukemaan, mistä liitosta oli kyse ? Uudesta vai Vanhasta liitosta ? Tiedätkö, että ne eivät suinkaan ole sama asia ? Luepa vaikka Hepr 8.Jeesus opettaa Raamatussa lain pysyvyyttä>>

        Minä tiedän, mutta tiedätkö sinä? Tuossa on sinulle Hebr. 8 lukua:

        Hebrealaiskirjeen 8. luvun alkutekstinä kerrotaan vanhassa Perheraamatussa: Kristus toimittaa ylimmäisenä pappina palvelusta Jumalan rakentamassa majassa, josta maailmainen maja oli vain jäljennös (1-5); Hän on sen jalomman, uuden liiton välittäjä, jonka Jumala oli luvannut tehdä kansansa kanssa (6-13).

        Hebr. 8:6-10
        "Mutta nyt hän on saanut niin paljoa jalomman viran, kuin on paremman liiton välittäjäkin, liiton, joka on paremmille lupauksille perustettu. Sillä jos tuo ensimmäinen olisi ollut moitteeton, ei toiselle olisi etsitty sijaa. Sillä moittien heitä hän sanoo: Katso, tulevat ne päivät, Herra sano, jolloin minä Israelin huonekunnan kanssa ja Juudan huonekunnan kanssa teen uuden liiton, en sellaista liittoa, jonka tein heidän isiensä kanssa sinä päivänä, kun tartuin heidän käteensä viedäkseni heidät pois Egyptin maasta. Sillä he eivät pysyneet minun liitossani, ja niin minäkään en heistä huolinut, sanoo Herra. Sillä se liitto, jonka näiden päivien jälkeen olen tekevä Israelin huonekunnan kanssa, on tämä, sanoo Herra: olen paneva lakini heidän mieleensä, ja heidän sydämeensä olen ne kirjoittava, ja olen oleva heidän Jumalansa, ja heistä tulee minun kansani. ".

        Hebr. 8:13 "Sanoessaan "uuden" hän on julistanut ensimmäisen liiton vanhentuneeksi; mutta se, mikä vanhenee ja on aikansa elänyt, on häviötänsä lähellä.".

        Tuosta Hebrealaiskirjeen kohdasta 8:8 on vanhassa Perheraamatussa linkki Jeremian kirjaan, joka kuuluu näin
        "Katso, päivät tulevat, sanoo Herra, jolloin minä teen Israelin heimon ja Juudan heimon kanssa uuden liiton; en sellaista liittoa kuin se, jonka minä tein heidän isäinsä kanssa silloin, kun minä tartuin heidän käteensä ja vein heidät pois Egyptin maasta, ja jonka liittoni he ovat rikkoneet, vaikka minä olin ottanut heidät omikseni, sanoo Herra. Vaan tämä on se liitto, jonka minä teen Israelin heimon kanssa niiden päivien tultua, sanoo Herra; Minä panen lakini heidän sisimpäänsä ja kirjoitan sen heidän sydämiinsä; ja niin minä olen heidän Jumalansa, ha he ovat minun kansani. (Jer. 31:31-33)

        Matt 5: 17-19 (vanha Perheraamattu): "Älkää luulko, että minä olen tullut lakia tai profeettoja kumoamaan; en minä ole tullut kumoamaan, vaan täyttämään. Sillä totisesti minä sanon teille: kunnes taivas ja maa katoavat, ei laista katoa pieninkään kirjain, ei ainoakaan piirto, ennenkuin kaikki on tapahtunut. Sentähden, joka purkaa yhdenkään näistä pienimmistä käskyistä ja sillä tavalla opettaa ihmisiä, hän on sanottava pienimmäksi taivasten valtakunnassa; mutta joka niitä noudattaa ja niin opettaa, hän on sanottava suureksi taivasten valtakunnassa.".

        Uudessa liitossa Jumala kirjoittaa lakinsa Pyhän Hengen avulla omiensa sydämeen. Jotka pitävät sunnuntaita, eivät ole Pyhän Hengen vaikutuksessa, vaan heidän henkensä on lähtöisin saatanasta.

        >>>Uudessa liitossa Jumala kirjoittaa lakinsa Pyhän Hengen avulla omiensa sydämeen. Jotka pitävät sunnuntaita, eivät ole Pyhän Hengen vaikutuksessa, vaan heidän henkensä on lähtöisin saatanasta.>>>

        Kristinuskossaan isämme ja isänisämme jne.. viettäneet sunnuntaita lepopäivänään hyvässä tarkoituksessa ja sinä väität heidän tehneen vääryyttä? Ei se nyt ihan noinkaan ole. Miksi pitää hyvän tarkoituksen mukaisesta käytännöstä tehdä pahaa, kun se ei sitä ole koskaan ollut?


      • Yksi-usko
        erkinpoika kirjoitti:

        >>>Uudessa liitossa Jumala kirjoittaa lakinsa Pyhän Hengen avulla omiensa sydämeen. Jotka pitävät sunnuntaita, eivät ole Pyhän Hengen vaikutuksessa, vaan heidän henkensä on lähtöisin saatanasta.>>>

        Kristinuskossaan isämme ja isänisämme jne.. viettäneet sunnuntaita lepopäivänään hyvässä tarkoituksessa ja sinä väität heidän tehneen vääryyttä? Ei se nyt ihan noinkaan ole. Miksi pitää hyvän tarkoituksen mukaisesta käytännöstä tehdä pahaa, kun se ei sitä ole koskaan ollut?

        Olet oikeassa, jotkut tekevät tietämättään syntiä ja Jumala sen tietää. Me emme myöskään saa tuomita toisia, sillä meillä ei ole tuomiovaltaa. Kuitenkin, jos asian ymmärtää, niin se luetaan synniksi. Eli minulle olisi synti viettää sunnuntaita.


      • Exap
        Yksi-usko kirjoitti:

        Olet oikeassa, jotkut tekevät tietämättään syntiä ja Jumala sen tietää. Me emme myöskään saa tuomita toisia, sillä meillä ei ole tuomiovaltaa. Kuitenkin, jos asian ymmärtää, niin se luetaan synniksi. Eli minulle olisi synti viettää sunnuntaita.

        "Eli minulle olisi synti viettää sunnuntaita."

        Noin minäkin joskus ajattelin. Mutta sitten hylkäsin Ellun ja kumppaneiden lakihenkiset opit ja vääristelyt.

        Kristitty on nimittäin Aabrahamin lapsi, ei Jaakobin jälkeläinen. Gal 3:
        "7 Tietäkää siis, että ne, jotka uskoon perustautuvat, ovat Aabrahamin lapsia.
        8 Ja koska Raamattu edeltäpäin näki, että Jumala vanhurskauttaa pakanat uskosta, julisti se Aabrahamille edeltäpäin tämän hyvän sanoman: "Sinussa kaikki kansat tulevat siunatuiksi".
        9 Niinmuodoin ne, jotka perustautuvat uskoon, siunataan uskovan Aabrahamin kanssa."

        "16 Mutta nyt lausuttiin lupaukset Aabrahamille ja hänen siemenelleen. Hän ei sano: "Ja siemenille", ikäänkuin monesta, vaan ikäänkuin yhdestä: "Ja sinun siemenellesi", joka on Kristus.
        17 Minä tarkoitan tätä: Jumalan ennen vahvistamaa testamenttia ei neljänsadan kolmenkymmenen vuoden perästä tullut laki voi kumota, niin että se tekisi lupauksen mitättömäksi.
        18 Sillä jos perintö tulisi laista, niin se ei enää tulisikaan lupauksesta. Mutta Aabrahamille Jumala on sen lahjoittanut lupauksen kautta.
        19 Mitä varten sitten on laki? Se on rikkomusten tähden jäljestäpäin lisätty olemaan siihen asti, kunnes oli tuleva se siemen, jolle lupaus oli annettu; ja se säädettiin enkelien kautta, välimiehen kädellä."

        Niin kauan kun kukaan ei tätä kumoa, on turha nipottaa sapatin pakkoviettämisestä.


      • Yksi-usko
        Exap kirjoitti:

        "Eli minulle olisi synti viettää sunnuntaita."

        Noin minäkin joskus ajattelin. Mutta sitten hylkäsin Ellun ja kumppaneiden lakihenkiset opit ja vääristelyt.

        Kristitty on nimittäin Aabrahamin lapsi, ei Jaakobin jälkeläinen. Gal 3:
        "7 Tietäkää siis, että ne, jotka uskoon perustautuvat, ovat Aabrahamin lapsia.
        8 Ja koska Raamattu edeltäpäin näki, että Jumala vanhurskauttaa pakanat uskosta, julisti se Aabrahamille edeltäpäin tämän hyvän sanoman: "Sinussa kaikki kansat tulevat siunatuiksi".
        9 Niinmuodoin ne, jotka perustautuvat uskoon, siunataan uskovan Aabrahamin kanssa."

        "16 Mutta nyt lausuttiin lupaukset Aabrahamille ja hänen siemenelleen. Hän ei sano: "Ja siemenille", ikäänkuin monesta, vaan ikäänkuin yhdestä: "Ja sinun siemenellesi", joka on Kristus.
        17 Minä tarkoitan tätä: Jumalan ennen vahvistamaa testamenttia ei neljänsadan kolmenkymmenen vuoden perästä tullut laki voi kumota, niin että se tekisi lupauksen mitättömäksi.
        18 Sillä jos perintö tulisi laista, niin se ei enää tulisikaan lupauksesta. Mutta Aabrahamille Jumala on sen lahjoittanut lupauksen kautta.
        19 Mitä varten sitten on laki? Se on rikkomusten tähden jäljestäpäin lisätty olemaan siihen asti, kunnes oli tuleva se siemen, jolle lupaus oli annettu; ja se säädettiin enkelien kautta, välimiehen kädellä."

        Niin kauan kun kukaan ei tätä kumoa, on turha nipottaa sapatin pakkoviettämisestä.

        >>sitten hylkäsin Ellun ja kumppaneiden lakihenkiset opit ja vääristelyt.>>

        Anteeksi, hieman minua naurattaa. Ensiksi täytyy sanoa, että minä olen tullut luterilaisesta seurakunnasta eikä minulla ole juurikaan Whiten kirjoja. Niitä vähäisiäkään en oikeastaan lue. Ystäväpiirikin on melko puhtaasti luterilaista. Olen liittynyt adventtikirkkoon ihan sapatin vuoksi. Muuten oppi on Raamatullinen, aivan niin kuin luterilaisena ollessani olin asian Raamattua lukemalla ymmärtänyt. En ole huomannut adventtikirkossa sen lakihenkisempää opetusta kuin muuallakaan, vääristelyistä puhumattakaan. Kyllä luterilaisetkin pyhittävät sunnuntaita hartaasti. Mitä väärää on pyhittää sapattia hartaasti? Minä pyhitän sapattia niin kuin ennen pyhitin sunnuntaita. Ei kukaan hauku luterilaisia tai muitakaan lakihenkisiksi siitä, että he pyhittävät sunnuntaita. Miksi sapatin pyhittäminen olisi lakihenkistä? Ei vaikuta kovin johdonmukaiselta. Olisiko sellaisilla, jotka mekastavat lakihenkisyydestä sapatin pitämisen yhteydessä, pienet sarvet päässään?

        Vanha Perheraamattu on mainio, koska siinä on lisäksi lukujen esittelytekstit. Kirjoitan 3. luvun esittelytekstin tähän:

        Gal. 3 luku
        Apostoli nuhtelee Galatalaisia siitä, että he kääntyvät lain tekoihin, vaikka ovat uskon saarnasta saaneet hengen 1-6, osoittaa, Aabrahamiin viitaten, vanhurskauden tulevan uskosta 7-14 ja näyttää, että jälestäpäin tullut laki ei voi kumota ennen annettua lupausta 15-18 ja että lain tarkoitus on johdattaa Kristuksen luo, johon uskoen me tulemme vanhurskaiksi 19-29.

        Tuossa esittelyssä sanotaan selvästi, että lain tarkoitus on johdattaa Kristuksen luo ja että Kristukseen uskoen tulemme vanhurskaiksi. Näinhän adventistit opettavat. Olet varmaan ymmärtänyt väärin kommenttini. En missään tapauksessa tarkoita sitä, että sapattia pitämällä pelastuisi, vaan että sapatti pidetään, koska halutaan tehdä Jumalan tahto. Tässä on se asian ydin, eikö niin.

        Kirjassa Raamatun ihmisiä C.Skovgaaard-Petersen kirjoittaa:
        "Ja jos Kristus kantoi meidän kirouksemme ja naulasi velkakirjamme ristiin, niin oli pelastus tietenkin uskossa Kristukseen. Meidät vanhurskautetaan uskosta, niin kuin Aabraham. Se ei ollut uusi pelastuksen tie; se oli vanha, alkuperäinen. Mutta - Aabraham oli ympärileikattu. Kuuluikohan siis ympärileikkaus myös pelastukseen? Ehkä oli Paavali jonkin aikaa luullut niin. ".


      • Exap
        Yksi-usko kirjoitti:

        >>sitten hylkäsin Ellun ja kumppaneiden lakihenkiset opit ja vääristelyt.>>

        Anteeksi, hieman minua naurattaa. Ensiksi täytyy sanoa, että minä olen tullut luterilaisesta seurakunnasta eikä minulla ole juurikaan Whiten kirjoja. Niitä vähäisiäkään en oikeastaan lue. Ystäväpiirikin on melko puhtaasti luterilaista. Olen liittynyt adventtikirkkoon ihan sapatin vuoksi. Muuten oppi on Raamatullinen, aivan niin kuin luterilaisena ollessani olin asian Raamattua lukemalla ymmärtänyt. En ole huomannut adventtikirkossa sen lakihenkisempää opetusta kuin muuallakaan, vääristelyistä puhumattakaan. Kyllä luterilaisetkin pyhittävät sunnuntaita hartaasti. Mitä väärää on pyhittää sapattia hartaasti? Minä pyhitän sapattia niin kuin ennen pyhitin sunnuntaita. Ei kukaan hauku luterilaisia tai muitakaan lakihenkisiksi siitä, että he pyhittävät sunnuntaita. Miksi sapatin pyhittäminen olisi lakihenkistä? Ei vaikuta kovin johdonmukaiselta. Olisiko sellaisilla, jotka mekastavat lakihenkisyydestä sapatin pitämisen yhteydessä, pienet sarvet päässään?

        Vanha Perheraamattu on mainio, koska siinä on lisäksi lukujen esittelytekstit. Kirjoitan 3. luvun esittelytekstin tähän:

        Gal. 3 luku
        Apostoli nuhtelee Galatalaisia siitä, että he kääntyvät lain tekoihin, vaikka ovat uskon saarnasta saaneet hengen 1-6, osoittaa, Aabrahamiin viitaten, vanhurskauden tulevan uskosta 7-14 ja näyttää, että jälestäpäin tullut laki ei voi kumota ennen annettua lupausta 15-18 ja että lain tarkoitus on johdattaa Kristuksen luo, johon uskoen me tulemme vanhurskaiksi 19-29.

        Tuossa esittelyssä sanotaan selvästi, että lain tarkoitus on johdattaa Kristuksen luo ja että Kristukseen uskoen tulemme vanhurskaiksi. Näinhän adventistit opettavat. Olet varmaan ymmärtänyt väärin kommenttini. En missään tapauksessa tarkoita sitä, että sapattia pitämällä pelastuisi, vaan että sapatti pidetään, koska halutaan tehdä Jumalan tahto. Tässä on se asian ydin, eikö niin.

        Kirjassa Raamatun ihmisiä C.Skovgaaard-Petersen kirjoittaa:
        "Ja jos Kristus kantoi meidän kirouksemme ja naulasi velkakirjamme ristiin, niin oli pelastus tietenkin uskossa Kristukseen. Meidät vanhurskautetaan uskosta, niin kuin Aabraham. Se ei ollut uusi pelastuksen tie; se oli vanha, alkuperäinen. Mutta - Aabraham oli ympärileikattu. Kuuluikohan siis ympärileikkaus myös pelastukseen? Ehkä oli Paavali jonkin aikaa luullut niin. ".

        "En missään tapauksessa tarkoita sitä, että sapattia pitämällä pelastuisi, vaan että sapatti pidetään, koska halutaan tehdä Jumalan tahto. Tässä on se asian ydin, eikö niin. "

        No lähes, mutta ei aivan. Lepopäivä on sitä varten, että silloin voimme antaa itsellemme luvan olla välittämättä työasioista tai arjen askareiden haasteista ja siten viettää aikaa Jumalan, perheen tai vaikkapa seurakuntalaisten kanssa.

        Lepopäivä kun on ihmistä varten, eikä toisin päin.

        Voit viettää lepopäivää vaikka sekä sapattina että sunnuntaina, jos se on sinulle tarpeen tai hyväksi. Näin sunnuntain viettäminen lepopäivänä ei suinkaan ole mikään synti. Ainoa joka siitä muka-synnin tekee on se typerä pedonmerkkihössötys.

        Voit siis esimerkiksi mennä kirkkoosi sunnuntaina ja viettää siellä ystäviesi kanssa lepopäivää ihan hyvillä mielin. "ja olen ollut juutalaisille ikäänkuin juutalainen, voittaakseni juutalaisia; lain alaisille ikäänkuin lain alainen, vaikka itse en ole lain alainen, voittaakseni lain alaiset"


      • 1234567---
        Exap kirjoitti:

        "En missään tapauksessa tarkoita sitä, että sapattia pitämällä pelastuisi, vaan että sapatti pidetään, koska halutaan tehdä Jumalan tahto. Tässä on se asian ydin, eikö niin. "

        No lähes, mutta ei aivan. Lepopäivä on sitä varten, että silloin voimme antaa itsellemme luvan olla välittämättä työasioista tai arjen askareiden haasteista ja siten viettää aikaa Jumalan, perheen tai vaikkapa seurakuntalaisten kanssa.

        Lepopäivä kun on ihmistä varten, eikä toisin päin.

        Voit viettää lepopäivää vaikka sekä sapattina että sunnuntaina, jos se on sinulle tarpeen tai hyväksi. Näin sunnuntain viettäminen lepopäivänä ei suinkaan ole mikään synti. Ainoa joka siitä muka-synnin tekee on se typerä pedonmerkkihössötys.

        Voit siis esimerkiksi mennä kirkkoosi sunnuntaina ja viettää siellä ystäviesi kanssa lepopäivää ihan hyvillä mielin. "ja olen ollut juutalaisille ikäänkuin juutalainen, voittaakseni juutalaisia; lain alaisille ikäänkuin lain alainen, vaikka itse en ole lain alainen, voittaakseni lain alaiset"

        Ei ole mitään hössötystä. Sunnuntai on pedonmerkki ja sillä siisti. . . . . Sapatti on Jumalan merkki.


      • Adventus

        Adventistin on vastattava juuri noin. Se, että hän uskoo noin, tarkoittaa sitä, että hän on adventisti. Ei hänellä ole muuta vaihtoehtoa vastata, ellei hän tee joko kompromisseja taikka tunnustaudu liberaaliksi adventistiksi. Mutta minä tunnustaudun liberaaliksi adventistiksi enkä usko sunnuntai-pedonmerkkiväitteeseen, enkä adventistien aikalaskelmiin enkä adventistiseen pyhäkköoppiin. Ja mikä parasta, minäkin menen sinne samaan taivaaseen ja uuteen maahan kuin se pieni osa adventisteja, joka pelastuu. :)


      • Yksi-usko
        Exap kirjoitti:

        "En missään tapauksessa tarkoita sitä, että sapattia pitämällä pelastuisi, vaan että sapatti pidetään, koska halutaan tehdä Jumalan tahto. Tässä on se asian ydin, eikö niin. "

        No lähes, mutta ei aivan. Lepopäivä on sitä varten, että silloin voimme antaa itsellemme luvan olla välittämättä työasioista tai arjen askareiden haasteista ja siten viettää aikaa Jumalan, perheen tai vaikkapa seurakuntalaisten kanssa.

        Lepopäivä kun on ihmistä varten, eikä toisin päin.

        Voit viettää lepopäivää vaikka sekä sapattina että sunnuntaina, jos se on sinulle tarpeen tai hyväksi. Näin sunnuntain viettäminen lepopäivänä ei suinkaan ole mikään synti. Ainoa joka siitä muka-synnin tekee on se typerä pedonmerkkihössötys.

        Voit siis esimerkiksi mennä kirkkoosi sunnuntaina ja viettää siellä ystäviesi kanssa lepopäivää ihan hyvillä mielin. "ja olen ollut juutalaisille ikäänkuin juutalainen, voittaakseni juutalaisia; lain alaisille ikäänkuin lain alainen, vaikka itse en ole lain alainen, voittaakseni lain alaiset"

        >>Voit siis esimerkiksi mennä kirkkoosi sunnuntaina ja viettää siellä ystäviesi kanssa lepopäivää ihan hyvillä mielin. "ja olen ollut juutalaisille ikäänkuin juutalainen, voittaakseni juutalaisia; lain alaisille ikäänkuin lain alainen, vaikka itse en ole lain alainen, voittaakseni lain alaiset" >>

        Olen entisenä luterilaisen käynyt välillä säännöllisesti sunnuntaina kirkossa. Tosin luulin silloin, että sunnuntain on Jumalan luoma lepopäivä. Nytkin saatan joskus käydä (ystävän kanssa), ei siinä mitään. En kuitenkaan vietä sunnuntaita lepopäivänä. Se on selvää. Toinen juttu on, että luterikirkossa ei sielu tahdo enää tulla ravituksi, on muuttunut niin litrugiseksi siitä mitä oli silloin kun olin nuori. Kyllä luterikirkossa on hyviäkin pappeja, joita mielellään kuuntelee. Mutta tosiaan, missään ei saa niin rautaista ja syvällistä Raamatun opetusta kuin adventtikirkossa. Sekin on nähty. Iän myötä sapatti on tullut minulle entistä tärkeämmäksi ja mielelläni jätän nämä auringon päivänä pidetyt jumalanpalvelukset väliin. Voin kyllä käydä toisissa seurakunnissa, joissa pidetään jumalanpalvelus sapattina. Niitäkin on nykyään. On ryhmiä, joissa kokoontuu sapatinpitäjiä eri seurakunnista. Myös babtisteja on seitsemännen päivän viettäjiä jne.


      • 1234567---
        Adventus kirjoitti:

        Adventistin on vastattava juuri noin. Se, että hän uskoo noin, tarkoittaa sitä, että hän on adventisti. Ei hänellä ole muuta vaihtoehtoa vastata, ellei hän tee joko kompromisseja taikka tunnustaudu liberaaliksi adventistiksi. Mutta minä tunnustaudun liberaaliksi adventistiksi enkä usko sunnuntai-pedonmerkkiväitteeseen, enkä adventistien aikalaskelmiin enkä adventistiseen pyhäkköoppiin. Ja mikä parasta, minäkin menen sinne samaan taivaaseen ja uuteen maahan kuin se pieni osa adventisteja, joka pelastuu. :)

        Sinä et usko koska sinulta puuttuu ymmärrystä pedonmerkkiin ja pyhäkköoppiin.


      • Exap
        Yksi-usko kirjoitti:

        >>Voit siis esimerkiksi mennä kirkkoosi sunnuntaina ja viettää siellä ystäviesi kanssa lepopäivää ihan hyvillä mielin. "ja olen ollut juutalaisille ikäänkuin juutalainen, voittaakseni juutalaisia; lain alaisille ikäänkuin lain alainen, vaikka itse en ole lain alainen, voittaakseni lain alaiset" >>

        Olen entisenä luterilaisen käynyt välillä säännöllisesti sunnuntaina kirkossa. Tosin luulin silloin, että sunnuntain on Jumalan luoma lepopäivä. Nytkin saatan joskus käydä (ystävän kanssa), ei siinä mitään. En kuitenkaan vietä sunnuntaita lepopäivänä. Se on selvää. Toinen juttu on, että luterikirkossa ei sielu tahdo enää tulla ravituksi, on muuttunut niin litrugiseksi siitä mitä oli silloin kun olin nuori. Kyllä luterikirkossa on hyviäkin pappeja, joita mielellään kuuntelee. Mutta tosiaan, missään ei saa niin rautaista ja syvällistä Raamatun opetusta kuin adventtikirkossa. Sekin on nähty. Iän myötä sapatti on tullut minulle entistä tärkeämmäksi ja mielelläni jätän nämä auringon päivänä pidetyt jumalanpalvelukset väliin. Voin kyllä käydä toisissa seurakunnissa, joissa pidetään jumalanpalvelus sapattina. Niitäkin on nykyään. On ryhmiä, joissa kokoontuu sapatinpitäjiä eri seurakunnista. Myös babtisteja on seitsemännen päivän viettäjiä jne.

        Annat varsin vahvaa kuvaa aivan kuin olisit aivan juuri vast'ikään alkanut käydä A-kirkossa:
        "Anteeksi, hieman minua naurattaa. Ensiksi täytyy sanoa, että minä olen tullut luterilaisesta seurakunnasta eikä minulla ole juurikaan Whiten kirjoja. Niitä vähäisiäkään en oikeastaan lue. Ystäväpiirikin on melko puhtaasti luterilaista."

        Vai ettei adventisteja ole ihan vielä tullut ystäviksi ?

        "Toinen juttu on, että luterikirkossa ei sielu tahdo enää tulla ravituksi, on muuttunut niin litrugiseksi siitä mitä oli silloin kun olin nuori."... "Iän myötä sapatti on tullut minulle entistä tärkeämmäksi"

        Kuulostaa siltä että olet A-kirkossa viettänyt jo varmaan vuosikymmenen jollei useamman, ja yrität vain saada itsellesi "uskottavuutta" kertomalla että pikkuisen vaan olen A-kirkossa käynyt kun heillä on niin oikea oppi.

        Olepas nyt ihan rehellinen ja kerro montako vuotta (tai montako kymmentä vuotta) olet ollut A-kirkossa ?

        "Mutta tosiaan, missään ei saa niin rautaista ja syvällistä Raamatun opetusta kuin adventtikirkossa. Sekin on nähty."

        Kirjoituksestasi paistaa myös selkeästi, ettet ole muiden seurakuntien (kuin luterilaisen tai A-kirkon) oppeihin edes tutustunut, joten olet aivan väärä ihminen arvioimaan sitä onko jossakin muualla parempaa opetusta... toki sinulle on A-kirkossa näin vakuutettu ja olet asiaan aivopesty, joten en odotakaan sinun mitään muuta sanovan.

        Juuri näin minuakin yritettiin aivopestä aikanaan. Mutta kun olen tutustunut monen varsin eri seurakunnan opetukseen tarkemmin, tajuaa pari asiaa: että A-kirkon tulkinnat monesta asiasta perustuvat selityksiin, ei Raamattuun, ja että monessa muussa seurakunnassa opetetaan Raamattua eikä Raamattua-Ellun-näkökulmasta. Ja muutamassa itse asiassa PALJON enemmän kuin A-kirkossa.

        Mutta olet siis 100% adventisti, etkä mitenkään luterilainen, A-kirkon selitykset ja väännökset niellyt siimaa myöten - ja tasan 0% luterilainen.


      • oma_kirkko
        Exap kirjoitti:

        Annat varsin vahvaa kuvaa aivan kuin olisit aivan juuri vast'ikään alkanut käydä A-kirkossa:
        "Anteeksi, hieman minua naurattaa. Ensiksi täytyy sanoa, että minä olen tullut luterilaisesta seurakunnasta eikä minulla ole juurikaan Whiten kirjoja. Niitä vähäisiäkään en oikeastaan lue. Ystäväpiirikin on melko puhtaasti luterilaista."

        Vai ettei adventisteja ole ihan vielä tullut ystäviksi ?

        "Toinen juttu on, että luterikirkossa ei sielu tahdo enää tulla ravituksi, on muuttunut niin litrugiseksi siitä mitä oli silloin kun olin nuori."... "Iän myötä sapatti on tullut minulle entistä tärkeämmäksi"

        Kuulostaa siltä että olet A-kirkossa viettänyt jo varmaan vuosikymmenen jollei useamman, ja yrität vain saada itsellesi "uskottavuutta" kertomalla että pikkuisen vaan olen A-kirkossa käynyt kun heillä on niin oikea oppi.

        Olepas nyt ihan rehellinen ja kerro montako vuotta (tai montako kymmentä vuotta) olet ollut A-kirkossa ?

        "Mutta tosiaan, missään ei saa niin rautaista ja syvällistä Raamatun opetusta kuin adventtikirkossa. Sekin on nähty."

        Kirjoituksestasi paistaa myös selkeästi, ettet ole muiden seurakuntien (kuin luterilaisen tai A-kirkon) oppeihin edes tutustunut, joten olet aivan väärä ihminen arvioimaan sitä onko jossakin muualla parempaa opetusta... toki sinulle on A-kirkossa näin vakuutettu ja olet asiaan aivopesty, joten en odotakaan sinun mitään muuta sanovan.

        Juuri näin minuakin yritettiin aivopestä aikanaan. Mutta kun olen tutustunut monen varsin eri seurakunnan opetukseen tarkemmin, tajuaa pari asiaa: että A-kirkon tulkinnat monesta asiasta perustuvat selityksiin, ei Raamattuun, ja että monessa muussa seurakunnassa opetetaan Raamattua eikä Raamattua-Ellun-näkökulmasta. Ja muutamassa itse asiassa PALJON enemmän kuin A-kirkossa.

        Mutta olet siis 100% adventisti, etkä mitenkään luterilainen, A-kirkon selitykset ja väännökset niellyt siimaa myöten - ja tasan 0% luterilainen.

        Tämä onkin mielenkiintoinen kysymys. Onko Yksi-usko lopulta adventisti?

        Olemme keskustelleet siitä, että monet luulevat, että ollakseen adventisti, pitäisi noudattaa 28 opinkohtaa. Muistaakseni Yksi-usko kuuluu näihin luulijoihin. Mutta kun kerran takastellaan sitä, mihin joku uskoo, niin Yksi-uskohan uskoo näiden juutalaisten juhlapäivien olevan voimassa. Hän pitää niitä ilmiselvästi opinkohtia vastaavana teologisena seikkana. Niin vahvasti hän niitä puolustaa. Väitänkin nyt, että Yksi-usko ei ole puhdas adventisti, koska hän ei uskokaan 28 opinkohtaan vaan 29 opinkohtaan! Saako adventisti uskoa mitä tahansa, mitä adventistien opinkohdat eivät sisällä ja olla silti adventisti? Missä menee raja siinä, mitä opinkohtia saa itselleen lisätä?

        Itse pidän itseäni adventistina mutta minulla on vain 4-5 opinkohtaa. En pidä lainkaan opinkohtana esimerkiksi syömiseen ja juomiseen liittyviä asioita. Mutta minä en ole tuonut mitään lisää adventistien opinkohtiin. Olen jättänyt paljon pois. Onko tässä mitään eroa verrattuna siihen, että lisää uskomuksiinsa juutalaisten juhlapäiviin uskomisen? Mikä on sitten se ero, jos sellaista on? Onko se lisättyjen tai poisjätettyjen opinkohtien määrässä? Onko sitten pahempi jos sekä lisää, että poistaa opinkohtia, kuin että vain lisäisi tai vain poistaisi niitä?

        Tämä menee ihan saivarteluksi mutta ymmärrät varmaan idean kuitenkin?


      • Exap
        oma_kirkko kirjoitti:

        Tämä onkin mielenkiintoinen kysymys. Onko Yksi-usko lopulta adventisti?

        Olemme keskustelleet siitä, että monet luulevat, että ollakseen adventisti, pitäisi noudattaa 28 opinkohtaa. Muistaakseni Yksi-usko kuuluu näihin luulijoihin. Mutta kun kerran takastellaan sitä, mihin joku uskoo, niin Yksi-uskohan uskoo näiden juutalaisten juhlapäivien olevan voimassa. Hän pitää niitä ilmiselvästi opinkohtia vastaavana teologisena seikkana. Niin vahvasti hän niitä puolustaa. Väitänkin nyt, että Yksi-usko ei ole puhdas adventisti, koska hän ei uskokaan 28 opinkohtaan vaan 29 opinkohtaan! Saako adventisti uskoa mitä tahansa, mitä adventistien opinkohdat eivät sisällä ja olla silti adventisti? Missä menee raja siinä, mitä opinkohtia saa itselleen lisätä?

        Itse pidän itseäni adventistina mutta minulla on vain 4-5 opinkohtaa. En pidä lainkaan opinkohtana esimerkiksi syömiseen ja juomiseen liittyviä asioita. Mutta minä en ole tuonut mitään lisää adventistien opinkohtiin. Olen jättänyt paljon pois. Onko tässä mitään eroa verrattuna siihen, että lisää uskomuksiinsa juutalaisten juhlapäiviin uskomisen? Mikä on sitten se ero, jos sellaista on? Onko se lisättyjen tai poisjätettyjen opinkohtien määrässä? Onko sitten pahempi jos sekä lisää, että poistaa opinkohtia, kuin että vain lisäisi tai vain poistaisi niitä?

        Tämä menee ihan saivarteluksi mutta ymmärrät varmaan idean kuitenkin?

        "Itse pidän itseäni adventistina mutta minulla on vain 4-5 opinkohtaa."
        Adventisti on Jeesuksen tulon odottaja, joten adventisteja on monikymmen- tai monisatakertaisesti enemmän kuin A-kirkon aktiivijäsenet tai edes kaikki kirjoilla olevat jäsenet, ja itse nimityshän on sikäli täysin kirkkokunnasta riippumaton.

        Mutta minulle ei oikein auennut, tarkoititko tuota sapattikysymystä 29. opinkohdaksi ??? Koska sehän on opinkohta numero 20 - joka sekin on harhaoppinen - tai pitäisikö sanoa "tahallaan väärin tulkittavaksi tarkoitettu". Se nimittäin yrittää väittää paljon enemmän kuin mikä itse asiassa olisi "neutraali totuus" asiasta.

        Esim: "Jumalan muuttumattoman lain neljäs käsky velvoittaa viettämään tätä seitsemännen päivän sapattia lepo- ja jumalanpalveluspäivänä..."
        - pitkälti totta, mutta tämä on siis totta ainoastaan juutalaisille, joita A-kirkon jäsenet pääosin eivät ole. Sapattia kun ei ole koskaan asetettu muille - päinvastoin: se on nimenomaisesti asetettu merkiksi Jumalan ja Israelin ja heidän polvesta polveen tulevien jälkeläistensä välille. Tämä nimenomaan SULKEE POIS pakanat (paitsi ne jotka asuvat Israelilaisten keskuudessa). Ja tämä on aivan suoraan Raamatun määritelmä asialle. Mutta tämä osa lauseesta on totta, kunhan sitä ei yhdistä ajatuksellisesti kristittyihin, lauseen jatko-osan mukaisesti...

        Mutta teksti kuitenkin jatkuu: "...sekä kristillisen palvelun päivänä Jeesuksen, sapatin Herran, opetuksen ja esimerkin mukaisesti. "
        - no niin. Jos tätä osaa tulkitsee yksinään, irrallaan edellisestä joka viittaa ainoastaan juutalaisille asetettuun velvoitteeseen, niin tämä osa on ainakin osittain totta. Nimittäin, on muistettava, että Jeesuksen ollessa maan päällä, ei uutta liittoa ollut vielä voimassa, joten kaikki mitä Jeesus on sapatista sanonut, Hän puhui nimenomaan vanhan liiton ollessa voimassa, niille, jotka todellakin - kirjaimellisesti - olivat juutalaisina velvolliset viettämään sapattia juurikin vanhan liiton mukaisesti ! Mutta Jeesus ei viitannut siis lainkaan kristilliseen palveluun.

        Jeesus ei KOSKAAN opettanut, että sapatti olisi "nimenomainen päivä" millekään kristilliselle palvelulle - vaan itse asiassa päinvastoin. Jeesus sanoi että sapattina saa tehdä hyvää - mutta niin saa ja PITÄÄ tehdä aivan jokaisena päivänä. Tuolla lauseellaan Jeesus vain korosti sitä, ettei juutalaisten sapatinvietto saa olla juutalaisille tekosyy sille ettei auta muita. Ja juutalaisiahan oli noin 100% kuulijoista.

        Toisin sanoen, Jeesus ei koskaan sanonut että UUDESSA liitossa pitäisi noudattaa vanhan liiton merkkiä. Ei suinkaan. Mutta jos nuo lauseen osat yhdistää, niin sehän kuulostaa juuri siltä kuin Jeesus olisi opettanut että vanhan liiton merkkiä - sapattia - kuuluisi kristityn noudattaa.

        Tarkoituksellista harhaanjohtamista on se, että Jeesus olisi muka opettanut asioita, joita Hän nimenomaan EI opettanut. Teologit ovatkin tämän lauseen muotoa viilanneet tarkkaan, jotta he voivat arvoistelijoilleen selittää, että nuo kaksi lauseen osaa voidaan käsitellä erikseen, koska siinä oleva rinnastussana "sekä" viittaa ainoastaan sanaan sapatti...

        Vastaavia juttuja löytyy tosi monesta opinkohdasta. Sitten tuota harhaanjohtavaa sisältöä opetetaan ja saadaan kuulostamaan siltä kuin se olisi muka suoraan Raamatun opetusta.

        "Itse pidän itseäni adventistina mutta minulla on vain 4-5 opinkohtaa. "
        Onnittelut. Ajattelet siis terveemmin kuin monet veljesi.


      • Kenenkuniakenenherruus

        Etsin tulevaisuuden kirkkoa. Onko se Vapaakirkko, Helluntaikirkko vai tavallinen Babtistikirkko tai ehkä Adventtikirkko ? En tiedä,yhden asian vain minä tiedän. Se pyhittää seitsemännen päivän sapatin, kuten Seitsemännen päivän baptistitkin tekevät.


      • Yksi-usko
        Exap kirjoitti:

        Annat varsin vahvaa kuvaa aivan kuin olisit aivan juuri vast'ikään alkanut käydä A-kirkossa:
        "Anteeksi, hieman minua naurattaa. Ensiksi täytyy sanoa, että minä olen tullut luterilaisesta seurakunnasta eikä minulla ole juurikaan Whiten kirjoja. Niitä vähäisiäkään en oikeastaan lue. Ystäväpiirikin on melko puhtaasti luterilaista."

        Vai ettei adventisteja ole ihan vielä tullut ystäviksi ?

        "Toinen juttu on, että luterikirkossa ei sielu tahdo enää tulla ravituksi, on muuttunut niin litrugiseksi siitä mitä oli silloin kun olin nuori."... "Iän myötä sapatti on tullut minulle entistä tärkeämmäksi"

        Kuulostaa siltä että olet A-kirkossa viettänyt jo varmaan vuosikymmenen jollei useamman, ja yrität vain saada itsellesi "uskottavuutta" kertomalla että pikkuisen vaan olen A-kirkossa käynyt kun heillä on niin oikea oppi.

        Olepas nyt ihan rehellinen ja kerro montako vuotta (tai montako kymmentä vuotta) olet ollut A-kirkossa ?

        "Mutta tosiaan, missään ei saa niin rautaista ja syvällistä Raamatun opetusta kuin adventtikirkossa. Sekin on nähty."

        Kirjoituksestasi paistaa myös selkeästi, ettet ole muiden seurakuntien (kuin luterilaisen tai A-kirkon) oppeihin edes tutustunut, joten olet aivan väärä ihminen arvioimaan sitä onko jossakin muualla parempaa opetusta... toki sinulle on A-kirkossa näin vakuutettu ja olet asiaan aivopesty, joten en odotakaan sinun mitään muuta sanovan.

        Juuri näin minuakin yritettiin aivopestä aikanaan. Mutta kun olen tutustunut monen varsin eri seurakunnan opetukseen tarkemmin, tajuaa pari asiaa: että A-kirkon tulkinnat monesta asiasta perustuvat selityksiin, ei Raamattuun, ja että monessa muussa seurakunnassa opetetaan Raamattua eikä Raamattua-Ellun-näkökulmasta. Ja muutamassa itse asiassa PALJON enemmän kuin A-kirkossa.

        Mutta olet siis 100% adventisti, etkä mitenkään luterilainen, A-kirkon selitykset ja väännökset niellyt siimaa myöten - ja tasan 0% luterilainen.

        >>Olepas nyt ihan rehellinen ja kerro montako vuotta (tai montako kymmentä vuotta) olet ollut A-kirkossa ?>>

        Se on minun asiani.

        >>Vai ettei adventisteja ole ihan vielä tullut ystäviksi ?>>

        Kylläpä sitä ollaan niin uteliaita. Kaikki vanhat ystävät ovat säilyneet ja pidämme yllä ystävyyttä. Erot uskon asioissa ei ole minun kohdallani vaikuttaneet ystäväpiiriin. Kun on hyviä ystäviä, joiden kanssa ollaan oltu jo kouluajoista kavereita, niin ei ole järkeä hylätä ystäviä. Sapattisin kokoonnumme joskus adventistiystävien kanssa, yleensä vietän sapattia perheeni kanssa. Joskus käyn adventtikirkossakin. Luterilaisessa kirkossa en enää ole käynyt, koska ystävä, jonka kanssa kävimme siellä, muutti pois.

        >>Mutta olet siis 100% adventisti, etkä mitenkään luterilainen, A-kirkon selitykset ja väännökset niellyt siimaa myöten - ja tasan 0% luterilainen>>

        Minulle seurakuntarajat ovat teennäisiä. Adventtikirkon opetus on niin Raamatullista, että ei ole ollut tarvetta muuttaa kuin sapatti, jota en luterilaisena ymmärtänyt. Helvettioppi on tietenkin myös Raamatunmukainen, niin kuin adventisteilla. Jotta vielä sekoittaisin teidän mielikuvaanne, niin sisimmässäni olen juutalainen. Oletko sinä? Katso alla, mitä Raamattu sanoo:

        Room. 2:28-29
        "28 Oikea juutalainen ei ole se, joka on juutalainen ulkonaisesti, eikä oikea ympärileikkaus ole se, joka on ulkonaisesti näkyvänä ruumiissa. 29 Oikea juutalainen on se, joka on juutalainen sisimmässään, ja oikea ympärileikkaus on sydämen ympärileikkaus, jota ei saa aikaan laki, vaan Henki. Tällainen juutalainen saa kiitoksen Jumalalta, ei ihmisiltä.".

        >> Saako adventisti uskoa mitä tahansa, mitä adventistien opinkohdat eivät sisällä ja olla silti adventisti? Missä menee raja siinä, mitä opinkohtia saa itselleen lisätä?>>

        Raja menee tietenkin Raamatussa. Olen adventisti, koska uskon Raamattuun. Myös juutalaiset juhla-alat ovat minulle avautuneet, joten vietän niitä. En suinkaan ole ainoa adventisti, joka viettää juutalaisia juhlia. Jos uutta asiaa Raamatusta selviää, niin totta kait sitä noudatetaan. Adventistit tietenkin etunenässä, vai kuinka?


      • Yksi-usko
        Kenenkuniakenenherruus kirjoitti:

        Etsin tulevaisuuden kirkkoa. Onko se Vapaakirkko, Helluntaikirkko vai tavallinen Babtistikirkko tai ehkä Adventtikirkko ? En tiedä,yhden asian vain minä tiedän. Se pyhittää seitsemännen päivän sapatin, kuten Seitsemännen päivän baptistitkin tekevät.

        >>Etsin tulevaisuuden kirkkoa. Onko se Vapaakirkko, Helluntaikirkko vai tavallinen Babtistikirkko tai ehkä Adventtikirkko >>

        Nykyään on vapaa- ja helluntaikirkossakin sapattia pitäviä ryhmiä. Baptisteja on myös sapattia pitäviä. On myös ryhmiä, joissa kokoontuu eri seurakunnissa olevia sapattia pitäviä uskovia. Kannattaa varmaan tutustua, mikä on se oma juttu. Minä suosittelen kuitenkin adventtikirkkoa. Olen ollut tyytyväinen adventtikirkkoon ja opetus on Raamatunmukaista.


      • Exap
        Yksi-usko kirjoitti:

        >>Olepas nyt ihan rehellinen ja kerro montako vuotta (tai montako kymmentä vuotta) olet ollut A-kirkossa ?>>

        Se on minun asiani.

        >>Vai ettei adventisteja ole ihan vielä tullut ystäviksi ?>>

        Kylläpä sitä ollaan niin uteliaita. Kaikki vanhat ystävät ovat säilyneet ja pidämme yllä ystävyyttä. Erot uskon asioissa ei ole minun kohdallani vaikuttaneet ystäväpiiriin. Kun on hyviä ystäviä, joiden kanssa ollaan oltu jo kouluajoista kavereita, niin ei ole järkeä hylätä ystäviä. Sapattisin kokoonnumme joskus adventistiystävien kanssa, yleensä vietän sapattia perheeni kanssa. Joskus käyn adventtikirkossakin. Luterilaisessa kirkossa en enää ole käynyt, koska ystävä, jonka kanssa kävimme siellä, muutti pois.

        >>Mutta olet siis 100% adventisti, etkä mitenkään luterilainen, A-kirkon selitykset ja väännökset niellyt siimaa myöten - ja tasan 0% luterilainen>>

        Minulle seurakuntarajat ovat teennäisiä. Adventtikirkon opetus on niin Raamatullista, että ei ole ollut tarvetta muuttaa kuin sapatti, jota en luterilaisena ymmärtänyt. Helvettioppi on tietenkin myös Raamatunmukainen, niin kuin adventisteilla. Jotta vielä sekoittaisin teidän mielikuvaanne, niin sisimmässäni olen juutalainen. Oletko sinä? Katso alla, mitä Raamattu sanoo:

        Room. 2:28-29
        "28 Oikea juutalainen ei ole se, joka on juutalainen ulkonaisesti, eikä oikea ympärileikkaus ole se, joka on ulkonaisesti näkyvänä ruumiissa. 29 Oikea juutalainen on se, joka on juutalainen sisimmässään, ja oikea ympärileikkaus on sydämen ympärileikkaus, jota ei saa aikaan laki, vaan Henki. Tällainen juutalainen saa kiitoksen Jumalalta, ei ihmisiltä.".

        >> Saako adventisti uskoa mitä tahansa, mitä adventistien opinkohdat eivät sisällä ja olla silti adventisti? Missä menee raja siinä, mitä opinkohtia saa itselleen lisätä?>>

        Raja menee tietenkin Raamatussa. Olen adventisti, koska uskon Raamattuun. Myös juutalaiset juhla-alat ovat minulle avautuneet, joten vietän niitä. En suinkaan ole ainoa adventisti, joka viettää juutalaisia juhlia. Jos uutta asiaa Raamatusta selviää, niin totta kait sitä noudatetaan. Adventistit tietenkin etunenässä, vai kuinka?

        "sisimmässäni olen juutalainen. Oletko sinä?"

        En todellakaan ole, eikä sinunkaan kannata yrittää teeskennellä olevasi juutalainen. Taas näen että joku yrittää lainata Raamattua ja sillä osoittaa vaikkapa nyt sapattia vaatimukseksi kristityille... mutta irrottaa lauseen asiayhteydestä, joka alkaa jo jakeesta 17:
        "17 Mutta jos sinä kutsut itseäsi juutalaiseksi ja luotat lakiin ja Jumala on sinun kerskauksesi
        18 ja tunnet hänen tahtonsa ja, opetettuna laissa, tutkit, mikä parasta on,
        19 ja luulet kykeneväsi olemaan sokeain taluttaja, pimeydessä olevien valkeus,"

        Joten tuo lainaamasi ei todellakaan ole sitä mikä kristitylle kuuluu. Paavalin sanoma olikin juuri se, että ulkonainen lain noudattaminen (ympärileikkaus, sapatin pitäminen tms.) jota juutalaiset valheveljet yrittivät tuolloin kristinuskoonkin tuputtaa, eivät ole minkään arvoisia.

        Toki tämä liittyy jatkona juuri aiempaan:
        "14 Sillä kun pakanat, joilla ei lakia ole, luonnostansa tekevät, mitä laki vaatii, niin he, vaikka heillä ei lakia ole, ovat itse itsellensä laki
        15 ja osoittavat, että lain teot ovat kirjoitetut heidän sydämiinsä, kun heidän omatuntonsa myötä-todistaa ja heidän ajatuksensa keskenään syyttävät tai myös puolustavat heitä..."

        Jossa Paavali aivan suoraan sanoo, että pakana, joka ei ole koskaan sapatista kuullutkaan, LUONNOSTAAN tekee mitä laki vaatii. TämäKIN kohta jälleen todistaa ettei sydämiin kirjoitettu laki sisällä sapattikäskyä, koska kukaan pakana ei ole koskaan ilman opetusta jostakin juutalaisille määrätystä lepopäivästä osannut "vahingossa" pitää juuri samaa lepopäivää.

        Tämä "laki" suoraan liittyy Jeesuksen uuteen käskyyn, jonka Hän uuteen liittoon antoi, eli käskyyn rakastaa; eli kuten Paavali hieman myöhemmin suoraan sanookin: "Älkää olko kenellekään mitään velkaa, muuta kuin että toisianne rakastatte; sillä joka toistansa rakastaa, se on lain täyttänyt."


      • ilosta.hypin.ilosta
        Exap kirjoitti:

        "sisimmässäni olen juutalainen. Oletko sinä?"

        En todellakaan ole, eikä sinunkaan kannata yrittää teeskennellä olevasi juutalainen. Taas näen että joku yrittää lainata Raamattua ja sillä osoittaa vaikkapa nyt sapattia vaatimukseksi kristityille... mutta irrottaa lauseen asiayhteydestä, joka alkaa jo jakeesta 17:
        "17 Mutta jos sinä kutsut itseäsi juutalaiseksi ja luotat lakiin ja Jumala on sinun kerskauksesi
        18 ja tunnet hänen tahtonsa ja, opetettuna laissa, tutkit, mikä parasta on,
        19 ja luulet kykeneväsi olemaan sokeain taluttaja, pimeydessä olevien valkeus,"

        Joten tuo lainaamasi ei todellakaan ole sitä mikä kristitylle kuuluu. Paavalin sanoma olikin juuri se, että ulkonainen lain noudattaminen (ympärileikkaus, sapatin pitäminen tms.) jota juutalaiset valheveljet yrittivät tuolloin kristinuskoonkin tuputtaa, eivät ole minkään arvoisia.

        Toki tämä liittyy jatkona juuri aiempaan:
        "14 Sillä kun pakanat, joilla ei lakia ole, luonnostansa tekevät, mitä laki vaatii, niin he, vaikka heillä ei lakia ole, ovat itse itsellensä laki
        15 ja osoittavat, että lain teot ovat kirjoitetut heidän sydämiinsä, kun heidän omatuntonsa myötä-todistaa ja heidän ajatuksensa keskenään syyttävät tai myös puolustavat heitä..."

        Jossa Paavali aivan suoraan sanoo, että pakana, joka ei ole koskaan sapatista kuullutkaan, LUONNOSTAAN tekee mitä laki vaatii. TämäKIN kohta jälleen todistaa ettei sydämiin kirjoitettu laki sisällä sapattikäskyä, koska kukaan pakana ei ole koskaan ilman opetusta jostakin juutalaisille määrätystä lepopäivästä osannut "vahingossa" pitää juuri samaa lepopäivää.

        Tämä "laki" suoraan liittyy Jeesuksen uuteen käskyyn, jonka Hän uuteen liittoon antoi, eli käskyyn rakastaa; eli kuten Paavali hieman myöhemmin suoraan sanookin: "Älkää olko kenellekään mitään velkaa, muuta kuin että toisianne rakastatte; sillä joka toistansa rakastaa, se on lain täyttänyt."

        En ole kenellekään velkaa, ja rakastan täydestä sydämestäni. On ihanaa rakastaaaa.


      • Yksi-usko
        Yksi-usko kirjoitti:

        >>Olepas nyt ihan rehellinen ja kerro montako vuotta (tai montako kymmentä vuotta) olet ollut A-kirkossa ?>>

        Se on minun asiani.

        >>Vai ettei adventisteja ole ihan vielä tullut ystäviksi ?>>

        Kylläpä sitä ollaan niin uteliaita. Kaikki vanhat ystävät ovat säilyneet ja pidämme yllä ystävyyttä. Erot uskon asioissa ei ole minun kohdallani vaikuttaneet ystäväpiiriin. Kun on hyviä ystäviä, joiden kanssa ollaan oltu jo kouluajoista kavereita, niin ei ole järkeä hylätä ystäviä. Sapattisin kokoonnumme joskus adventistiystävien kanssa, yleensä vietän sapattia perheeni kanssa. Joskus käyn adventtikirkossakin. Luterilaisessa kirkossa en enää ole käynyt, koska ystävä, jonka kanssa kävimme siellä, muutti pois.

        >>Mutta olet siis 100% adventisti, etkä mitenkään luterilainen, A-kirkon selitykset ja väännökset niellyt siimaa myöten - ja tasan 0% luterilainen>>

        Minulle seurakuntarajat ovat teennäisiä. Adventtikirkon opetus on niin Raamatullista, että ei ole ollut tarvetta muuttaa kuin sapatti, jota en luterilaisena ymmärtänyt. Helvettioppi on tietenkin myös Raamatunmukainen, niin kuin adventisteilla. Jotta vielä sekoittaisin teidän mielikuvaanne, niin sisimmässäni olen juutalainen. Oletko sinä? Katso alla, mitä Raamattu sanoo:

        Room. 2:28-29
        "28 Oikea juutalainen ei ole se, joka on juutalainen ulkonaisesti, eikä oikea ympärileikkaus ole se, joka on ulkonaisesti näkyvänä ruumiissa. 29 Oikea juutalainen on se, joka on juutalainen sisimmässään, ja oikea ympärileikkaus on sydämen ympärileikkaus, jota ei saa aikaan laki, vaan Henki. Tällainen juutalainen saa kiitoksen Jumalalta, ei ihmisiltä.".

        >> Saako adventisti uskoa mitä tahansa, mitä adventistien opinkohdat eivät sisällä ja olla silti adventisti? Missä menee raja siinä, mitä opinkohtia saa itselleen lisätä?>>

        Raja menee tietenkin Raamatussa. Olen adventisti, koska uskon Raamattuun. Myös juutalaiset juhla-alat ovat minulle avautuneet, joten vietän niitä. En suinkaan ole ainoa adventisti, joka viettää juutalaisia juhlia. Jos uutta asiaa Raamatusta selviää, niin totta kait sitä noudatetaan. Adventistit tietenkin etunenässä, vai kuinka?

        Room. 2:28-29

        Anteeksi, olin kirjoittanut ajattelemattomasti tuon Raamatun kohdan lainaukseen liittyvän kommenttini "juutalainen sisäisesti". Uskon, että juutalaiset ovat Jumalan omaisuuskansa, aivan erityinen sellainen.

        En hyväksy myöskään korvausteologiaa. Korvausteologia on sitä, että uskotaan esim. tuon kohdan perusteella kristinuskon korvanneen juutalaisuuden. Että jos juutalaisella ei olisi sydämen ympärileikkausta, hän ei olisi juutalainen vaan juutalainen olisikin kristitty, jolla on sydämen ympärileikkaus. Ei Paavali näin opettanut. Ei sinne päinkään. Paavali rakasti juutalaisia. Paavali haluaisi kirjeessään niin kovasti, että juutalaiset ottaisivat Jeesuksen omana vapahtajanaan. Juutalainen on tietenkin juutalainen vaikka ei ottaisikaan Jeesusta vastaan.

        Uskon vahvasti, että Jumala ensisijaisesti rakastaa omaa kansaansa, juutalaisia.


      • kerettiläinen-
        Kenenkuniakenenherruus kirjoitti:

        Etsin tulevaisuuden kirkkoa. Onko se Vapaakirkko, Helluntaikirkko vai tavallinen Babtistikirkko tai ehkä Adventtikirkko ? En tiedä,yhden asian vain minä tiedän. Se pyhittää seitsemännen päivän sapatin, kuten Seitsemännen päivän baptistitkin tekevät.

        Raamattu antaa kyllä hyviä tuntomerkkejä tulevaisuuden >seurakunnasta< (=ekklesia, ei kirkko).

        Kirkot ovat Babylonin ja "ainoan oikeaoppisen" Äitikirkon jälkeläisiä, jotka etsivät vain omaa kunniaansa.

        Ilm.18:7
        Niin paljon kuin hän (=Babylon) on ITSELLEEN KUNNIAA ja hekumaa hankkinut, niin paljon antakaa hänelle vaivaa ja surua. Koska hän sanoo sydämessään: 'MINÄ ISTUN KUNINGATTARENA ENKÄ OLE LESKI enkä ole surua näkevä',

        Suurella Babylonilla on kattavaa tarjontaa eli jokaiselle jotakin.

        Seuraavassa paljastavia eksyttävän Babylonin tuntomerkkejä.

        Jes.47
        7 Ja sinä sanoit: "IÄTI MINÄ OLEN VALTIATAR", niin ettet näitä mieleesi pannut, et loppua ajatellut.
        8 Mutta nyt kuule tämä, sinä hekumassa-eläjä, joka istut turvallisena, joka sanot sydämessäsi: "Minä, eikä ketään muuta! MINÄ EN OLE LESKENÄ ISTUVA ENKÄ LAPSETTOMUUDESTA TIETÄVÄ."
        9 Mutta nämä molemmat tulevat sinun osaksesi äkisti, yhtenä päivänä: LAPSETTOMUUS ja LESKEYS; ne kohtaavat sinua täydeltänsä, huolimatta VELHOUKSIESI paljoudesta, loitsujesi suuresta voimasta.
        10 Sinä luotit pahuuteesi, sinä sanoit: "Ei kukaan minua näe". Sinun VIISAUTESI ja TIETOSI, ne sinut EKSYTTIVÄT, ja niin sinä sanoit sydämessäsi: "MINÄ, EIKÄ KETÄÄN MUUTA!"
        11 Sentähden kohtaa sinua onnettomuus, jota et osaa manata pois; sinut yllättää tuho, josta et lunnailla pääse, äkkiä kohtaa sinua perikato, aavistamattasi.

        Babylonista löytyy siis "velhouksia ja loitsuja" eli hurmosta, mystiikkaa, ihmeitä jne. niitä kaipaaville, kuten myös järkeisoppia eli "tietoa ja viisautta" niitä kaipaaville.

        Yhteistä kaikille on kuitenkin oman kunnian etsiminen ja usko siihen, että juuri he ovat niitä "valittuja" ja ainoita oikeita.

        Babylon on myös hyvin hedelmällinen ja jälkeläisiä pukkaakin tulemaan runsain määrin, mistä Babylonissa ollaan hyvin ylpeitä.

        Babylonilaiset kastavat myös lapsensa oman lahkonsa/eriseuransa nimeen eli sen opetuslapseksi.

        Entäpä sitten Jumalan seurakunta? Siitäkin löytyy hyvät tuntomerkit.

        Jes.54
        1 Riemuitse, sinä HEDELMÄTÖN, joka ET OLE SYNNYTTÄNYT, huuda ilosta ja riemahda, sinä, joka et ole synnytyskivuissa ollut. Sillä HYLJÄTYLLÄ on lapsia enemmän kuin aviovaimolla, sanoo Herra.
        4 Älä pelkää, sillä et sinä häpeään joudu; älä ole HÄPEISSÄSI, sillä et sinä ole pettyvä. Nuoruutesi häpeän sinä olet unhottava, LESKEYTESI PILKKAA et ole enää muistava.
        5 Sillä hän, joka sinut teki, on SINUN AVIOMIEHESI, Herra Sebaot on hänen nimensä, sinun lunastajasi on Israelin Pyhä, hän joka kaiken maan Jumalaksi kutsutaan.
        6 Sillä niinkuin hyljätyn, SYVÄSTI MURHEELLISEN vaimon on Herra sinut kutsunut-nuoruuden vaimon, joka on ollut HALVEKSITTU, sanoo sinun Jumalasi.
        7 Vähäksi silmänräpäykseksi minä hylkäsin sinut, mutta MINÄ KOKOAN SINUT JÄLLEEN suurella laupeudella.

        11 Sinä KURJA, myrskyn raastama, sinä LOHDUTON! Katso, MINÄ MUURAAN sinun kivesi kiiltokivellä, panen sinun perustuksesi safiireista,
        12 MINÄ TEEN sinun harjasi rubiineista ja sinun porttisi kristalleista ja koko sinun ympärysmuurisi jalokivistä.
        13 Sinun lapsesi ovat KAIKKI >HERRAN< OPETUSLAPSIA, ja suuri rauha on sinun lapsillasi oleva.

        Kuten näkyy, Babylon ja Jumalan seurakunta eli taivaallinen Jerusalem ovat toistensa vastakohtia.

        Jeesus myös valitsee itse, ketkä ovat Hänen opetuslapsiaan. Siinä eivät Babylonin jäsenkirjat paljon paina...

        Ilm.3:12
        Joka voittaa, sen minä teen pylvääksi Jumalani temppeliin, eikä hän koskaan enää lähde sieltä ulos, ja minä kirjoitan häneen Jumalani nimen ja Jumalani kaupungin nimen, sen uuden Jerusalemin, joka laskeutuu alas taivaasta minun Jumalani tyköä, ja oman uuden nimeni.


    • mietinpä.vaan

      Jännä juttu, että kaikille uskoville se oma on ainoa oikea tuhansista erilaisista uskonnoista ja jumalista. Luulisi täyspäistä jo hieman epäilyttävän.

      • kerettiläinen-

        No jos luet tuon edellä olevan kirjoitukseni "suuren Babylonin" ja "taivaallisen Jerusalemin" eroista, niin luulisi käyvän selväksi, kumpaa nämä tuhannet erilaiset uskonnot edustavat...

        Ei tarvitse miettiä muuta kuin tuota "hedelmällisyyttä", niin ero käy selväksi.


      • Yksi-usko

        >> kaikille uskoville se oma on ainoa oikea tuhansista erilaisista uskonnoista ja jumalista>>

        Meillä on Raamattu. Näkövammaisille Raamattuja on saatavilla myös pistekirjoituksella. Voimme lukea Raamattua itse. Jumala on luonut meille aivot, joilla ajattelemme. Ei meidän tarvitse uskoa kirkkojen omia oppeja tai noudattaa pakanaperinteitä.


    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      38
      1789
    2. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1391
    3. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      42
      1367
    4. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      1
      1345
    5. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      14
      1342
    6. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      7
      1314
    7. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      0
      1294
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      1
      1250
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      2
      1200
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      Hämähäkit, kotilot ja hyönteiset
      2
      1173
    Aihe