Eritrealaiset kuskattiin savonlinnaan

gqreosootti

Savonlinna sai taas osansa kehitysmaalaisten haittamaahanmuutosta kun varpalaan siirrettiin kaikessa hiljaisuudessa 30 eritrealaista miestä turisteiksi. Matkatavaroiden kantopalvelukin toimi hienosti.

Maksajina sekä haittojen kärsijöinä kuntalaiset. Hyötyjä ei ole tulossa koskaan.

Paikallislehdessä asiasta ei saa tietenkään olla mitään mieltä.

71

903

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Siinäpä taas yksi rasistinen mielipide!
      Kohtahan te rasistit pääsette turvapaikanhakijoista, kun VOKit täältä lakkautetaan. 13 henkeä jää työttömiksi. Linja-auto lakkaa kulkemasta keskustasta Varparannalle. Ja me suvaitsevaiset suremme menetystä.

      • ghfjfg

        Ei. Kyseessä ei ole rasistinen mielipide vaan faktatieto.
        Lähetään nyt liikenteeseen vaikka siitä, että Eritrea ON kehitysmaa. Kehitysmaissa asuu kehitysmaalaisia. Kehitysmaat ovat kehitysmaita juurikin siksi että niissä asuu kehitysmaalaisia jotka eivät kykene parantamaan omia olojaan. Heidän olojensa parantaminen ei ole meidän tai yleensä kenenkään muunkaan vastuulla.

        13 työntekijän jääminen työttömäksi ei tuota lähellekään samaa taloudellista tai sosiologista haittaa kuin kymmenien kehitysmaalaisten elättäminen jo muutenkin vähistä valtion rahoista, jotka siis kerätään veroina kansalaisilta.
        Seuraavaksi tutki savonlinnan työttömyystilastot ja mieti onko tulonsiirroilla työllistyneiden 13 henkilön työttömyydellä tilastolle mitään mainittavaa merkitystä.

        Osaatko sinä kertoa miksi kuntalaisia ei informoida asioista ennakolta vaan asiat vain jyrätään läpi pimennossa?


      • nimet.googleen.perkele

        Menetystä?? Surevatko Tuuli ikonen, Ja Jonna Männistö myös..?


      • Siinäpä_olikin

        Raskistinen oksennus.


      • SatujaSeija

        Kyllä on todella erikoisia mielipiteitä ihmisistä jotka ovat jättäneet kaiken: hyväpalkkaiset työnsä, asuntonsa ja perheensä, lähteäkseen etsimään rauhallista ja turvallista maata asua!


    • verotnousee

      hah se on sama missä turbapaikan hakija asuu. Menot katetaan verorahoilla siis samoilla kun nytkin. Luuletteko että verolaskee kun turvapaikanhakijat poistuvat. 13 lisä työtöntä jotka maksoivat veronsa. Turva paikan hakijat ostivat tuotteita Savonlinnalaisista liikkeistä nyt myynti pienee ostatko gqreosootti samat tavarat. maksatko linjauto yhtiölle puuttuvat lipputulot. tässä muutama esimerkki mistä käyttäjät on veroja maksaneet. Taidat olla gqreosootti pers' aukinen ja ostatko kaupasta muuta kun keppaana ja lenkkimakkaraa.

      • Arvovalinta

        " Turva paikan hakijat ostivat tuotteita Savonlinnalaisista liikkeistä " Tämä on kyllä aivan totta. Mikkelissäkin loppuivat puukot K-raudasta kun Suonsaareen perustettiin vastaanottokeskus.

        Ja mitä niihin 13 mahdollisesti työttömäksi jäävään tulee, niin olen täysin varma että vaikkapa vanhustenhoidossa on töitä, jos päättäjämme niin haluavat.


    • mikkeliskikkelis

      Arvovalinta älä piiloudu muiden selän taakse. Kerro miten korvaat menetetyt eurot savonlinnan talousalueelle. Ei yksikään yritys palkkaa yhtään enempää työvoimaa kun se tarvitsee nytkin. Äläkkä meitä mikkeliläisiä sotke tähän kun et meidän asioista mitään tiedä. Meillä kun mennään elämässä eteenpäin eikä junnata paikoillaan kuten teillä.

      • Arvovalinta

        mikkeliskikkelikselle:

        En minä kenenkään selän taakse piiloudu. Laitoinhan minä tuohon esimerkin mihin minun mielestäni olisi paljon järkevämpää laittaa niitä rahoja joita nyt vastikkeetta ja rajoituksetta annetaan kehitysmaalaisille ja erilaisille lieveilmiöille joita nämä ovat aikaansaaneet. Laitetaan ne yhteiskunnan kehitysmaalaisiin käyttämät rahat suomalaisten vanhusten hoitoon. Luuletko että nämä Luona Oy:t ja Suomen Punaiset Ristit ihan hyvän hyvyyttään noita VOKkeja ympäri maata perustivat. No, ei. Kyllä valtio maksaa kaikki kulut. Ja vielä aika paljon päälle päälle. Mitä jos samat rahat pistettäisiinkin suomalaisten vanhusten olojen parantamiseen? Esimerkiksi ne 13 työttömäksi joutuvaa palkattaisiinkin vanhusten kotihoitoon. Ai niin, se kun ei sovi kaikkien arvoihin.

        Mikkeliläiset "sotkin" tähän juttuun kun toissa syksynä satuin asioimaan sikäläisessä K-raudassa muutama päivä sen jälkeen kun noita kehitysmaalaisia oli tuotu sikäläiseen VOKkiin bussilasteittain. Ihmettelin myyjälle että luuleeko ne tätä ruokakaupaksi kun niitä parrakkaita lapsosia älykännykät käsissä oli siellä kaupassa vähintään parikymmentä. Ei, vastasi myyjä, puukkoja ne on hakemassa. Kassajonossa totesin että pitää paikkansa. Jonottivat kyllä ihan asiallisesti, ei sillä että kukaan olisi mitään uskaltanut sanoakaan, kun jokaisella oli puukko kädessä.


      • Al_Dente

      • tahmakäsi

        Itsekkö otit runkkari eikö muuten seiso kun vierestä kuvaamalla.


    • ghdfhfghy

      "Kerro miten korvaat menetetyt eurot savonlinnan talousalueelle."

      Mitkä menetetyt eurot? Euroja EI menetettäisi ollenkaan ellei tuota tulonsiirtokoneistoa olisi olemassa. Kyseisestä unelmasta EI seuraa tuloja missään vaan pelkästään menoja sekä sosiologisia ongelmia.

      13 ihmisen työn takia ei todellakaan ole mitään järkeä maksaa satojen turistien elatusta. Toinen asia on, että kauppojen voiton lisääminen tulonsiirroista saaduin varoin ei ole ensinnäkään kenenkään velvollisuus saati edes hyödyllistä.

    • TytötTykkää

      Nämähän ovat levinneet kuin se kuuluisa hujasen ***** ympäri ämpäri??

    • qqw221

      Suomi tekee velkaa lisää Persujen ja kokoomus kepun tuella, että saadaan ostettua lisää aseita. Ei oikein ole lupausten mukaista toimintaa, kuten tämä pakolaistenkaan hyysäminen. Kyllä rasistit ja fasistit on aktivisoituneet, mutta ihmettelen missä on vassemmistolainen humaani liike.
      Ilmeisesti hyväpalkkaisissa töissä, ei tarvii enää olla aktiivinen edunvalvoja.

      • Missäkö_on

        vasemmistolainen humaani liike. Sellaista ei ole eikä ole koskaan ollutkaan. Teitä on kusetettu jos sellaista luulette. Olen tunnistavani täällä meuhkaavan "vasemmistolaisen humaanin". Sehän on meidän oma skitso palstatrolli joka tässäkin ketjussa öykkää ja möykkää omaa kulttuurimarxistista agendaansa epäjärjestyksen luomiseksi.


    • AlkaaJoKyllästyttää

      Mitäs jos rasistit alkaisitte tehdä oikeaa työtä Suomen hyväksi? Nyt te teette vain myyräntyötä haastamalla kaikkialla riitaa ja yllyttämällä ihmisiä toisiaan vastaan.

      Menkää töihin ja kantakaa oma kortenne kekoon Suomen hyväksi. Jos ette saa töitä, siirtykää edes hyvän puolelle ja auttakaa ihmisiä rotuun katsomatta.

      • Korsikekoon

        Voin olla saattajana kotiinpaluumatkalla. Siinä autetaan, niin saatettavaa, kuin suomalaisia.


      • Arvovalinta

        Minä olen töissä ja maksan veroja, sinusta en ole ihan varma kun noin hövelisti olet jakelemassa verorahoja kaiken maailman kehitysmaalaisille elintasoturisteille. Kun niin kovasti kannat huolta niistä 13 työttömäksi jäävästä niin esitänpä sinulle esimerkin että millä saataisiin työttömyystilastoja ja työllisyysastetta merkittävästi parannettua.

        Suomalaisen keskipalkka on noin 3300 €/kk.
        Palkan sivukuluineen työnantaja maksaa noin 4500 €/kk.
        Vuoden työpanoksesta työnantaja maksaa siis noin 54000 €.

        Jos valtio palkkaisi yhdellä (1) miljardilla (1000000000) keskipalkkaa ansaisevia työntekijöitä, niin 18500 ihmistä saisi vuodeksi töitä.

        Siitä en löytänyt yksiselitteistä tietoa että paljonko nämä kehitysmaalaiset elintasoturistit yhteiskunnalle maksavat, jostain syystä virallista tietoa ei ole saatavilla. Kuitenkin äärisuvakitkin myöntävät että yksi (1) miljardi vuodessa ei riitä alkuunkaan. Toisaalta taas löytyy sellainenkin lukema kun kahdeksan (8) miljardia vuodessa, kun lasketaan aivan kaikki kustannukset palautuksista ja vankilapäivistä alkaen. Et ehkä ole kuullutkaan, mutta nämä kehitysmaalaiset elintasoturistit tekevät myös rikoksia, itse asiassa melko runsaastikin, ainakin jos suomalaisiin verrataan.

        No, se esimerkkini millä olisi saatu työttömyystilastoja ja työllisyysastetta merkittävästi parannettua. Oletetaan maltillisesti että näiden kehitysmaalaisten elintasoturistien vuosikustannukset ovat 2,7 miljardia €. Ja että niitä ei olisi päästetty maahan yhtä ainutta. Vaan yhteiskunta olisi sillä rahalla mikä niihin olisi mennyt, palkannut 50000 työntekijää. Nämä olisi jaettu vaikka että 2000 ravartiolaitokselle ja 48000 hoitoalalle. Niin Suomessa olisi ollut Euroopan parhaiten vartioidut rajat ja parhaiten hoidetut vanhukset. Olisipa niistä 48000 hoitoalan työntekijästä todennäköisesti Savonlinnaankin riittänyt enemmän kuin 13. Ja ajattelepa minkälaisen piristysruiskeen Suomen taloudelle olisi antanut 50000 uutta työpaikkaa.

        Mutta kuten todettua, kysymys on arvovalinnasta. Meidän päättäjämme ja suvakit arvostavat enemmän kehitysmaalaisia elintasoturisteja, kuin Suomea ja suomalaisia hoidon tarpeessa olevia.

        Arvonsa kullakin.


      • ängervöinen
        Arvovalinta kirjoitti:

        Minä olen töissä ja maksan veroja, sinusta en ole ihan varma kun noin hövelisti olet jakelemassa verorahoja kaiken maailman kehitysmaalaisille elintasoturisteille. Kun niin kovasti kannat huolta niistä 13 työttömäksi jäävästä niin esitänpä sinulle esimerkin että millä saataisiin työttömyystilastoja ja työllisyysastetta merkittävästi parannettua.

        Suomalaisen keskipalkka on noin 3300 €/kk.
        Palkan sivukuluineen työnantaja maksaa noin 4500 €/kk.
        Vuoden työpanoksesta työnantaja maksaa siis noin 54000 €.

        Jos valtio palkkaisi yhdellä (1) miljardilla (1000000000) keskipalkkaa ansaisevia työntekijöitä, niin 18500 ihmistä saisi vuodeksi töitä.

        Siitä en löytänyt yksiselitteistä tietoa että paljonko nämä kehitysmaalaiset elintasoturistit yhteiskunnalle maksavat, jostain syystä virallista tietoa ei ole saatavilla. Kuitenkin äärisuvakitkin myöntävät että yksi (1) miljardi vuodessa ei riitä alkuunkaan. Toisaalta taas löytyy sellainenkin lukema kun kahdeksan (8) miljardia vuodessa, kun lasketaan aivan kaikki kustannukset palautuksista ja vankilapäivistä alkaen. Et ehkä ole kuullutkaan, mutta nämä kehitysmaalaiset elintasoturistit tekevät myös rikoksia, itse asiassa melko runsaastikin, ainakin jos suomalaisiin verrataan.

        No, se esimerkkini millä olisi saatu työttömyystilastoja ja työllisyysastetta merkittävästi parannettua. Oletetaan maltillisesti että näiden kehitysmaalaisten elintasoturistien vuosikustannukset ovat 2,7 miljardia €. Ja että niitä ei olisi päästetty maahan yhtä ainutta. Vaan yhteiskunta olisi sillä rahalla mikä niihin olisi mennyt, palkannut 50000 työntekijää. Nämä olisi jaettu vaikka että 2000 ravartiolaitokselle ja 48000 hoitoalalle. Niin Suomessa olisi ollut Euroopan parhaiten vartioidut rajat ja parhaiten hoidetut vanhukset. Olisipa niistä 48000 hoitoalan työntekijästä todennäköisesti Savonlinnaankin riittänyt enemmän kuin 13. Ja ajattelepa minkälaisen piristysruiskeen Suomen taloudelle olisi antanut 50000 uutta työpaikkaa.

        Mutta kuten todettua, kysymys on arvovalinnasta. Meidän päättäjämme ja suvakit arvostavat enemmän kehitysmaalaisia elintasoturisteja, kuin Suomea ja suomalaisia hoidon tarpeessa olevia.

        Arvonsa kullakin.

        Kerro edes yksi luotettava lähde, johon näiden miljardien heittelysi perustuu. Ei taida löytyä.

        MV-paska ei ole luotettava lähde.

        Nykymaailmassa rajojen sulkeminen ja muurien rakentaminen ei ole järkevää, vaikka joku presidentinkaltainen Trump niin väittääkin.

        Elintasoturisti on aika ihmeellinen nimitys suomalaisen käyttämäksi. Täältä on sentään lähdetty ikiaikaisesti tavoittelemaan parempaa elämää Yhdysvaltoihin, Kanadaan, Australiaan. Ja puoli miljoonaa Ruotsiin. Nyt tänne tulevat lähtevät sodan jaloista henkensä kaupalla. He hakevat mahdollisuutta elämään, ei elintasoon.

        Mutta toivotontahan tämä on rasistien/persujen kanssa väitellä.


      • maassamaantavalla
        ängervöinen kirjoitti:

        Kerro edes yksi luotettava lähde, johon näiden miljardien heittelysi perustuu. Ei taida löytyä.

        MV-paska ei ole luotettava lähde.

        Nykymaailmassa rajojen sulkeminen ja muurien rakentaminen ei ole järkevää, vaikka joku presidentinkaltainen Trump niin väittääkin.

        Elintasoturisti on aika ihmeellinen nimitys suomalaisen käyttämäksi. Täältä on sentään lähdetty ikiaikaisesti tavoittelemaan parempaa elämää Yhdysvaltoihin, Kanadaan, Australiaan. Ja puoli miljoonaa Ruotsiin. Nyt tänne tulevat lähtevät sodan jaloista henkensä kaupalla. He hakevat mahdollisuutta elämään, ei elintasoon.

        Mutta toivotontahan tämä on rasistien/persujen kanssa väitellä.

        Siinä olet oikeassa, että väittely on turhaa suvakkien ja realistien välillä.
        Ns. suvaitsevaiset eivät pysty realistisesti keskustelemaan vallitsevista olosuhteista toista mieltä olevien kanssa, vaan nimittelevät heitä ilkeämielisesti, ja yllyttävät vihapuhein ihmisiä toisiaan vastaa.

        Mutta tarkentaisitko kuitenkin sen näistä täältä lähteneistä siirtolaisista paremman elämän perään, menivätkö he uusiin ihannemaihinsa eläteiksi, tai mellakoivatko tai polttelivatko autoja esim. huonon kotouttamisen vuoksi???

        Kaikkihan sen tietävät, että osa Ruotsiin muuttaneista suomalaisista juopotteli rankastikin, mutta eivät he mellakoineet siellä saadakseen samat olosuhteet ja yhteiskunnan kustantaman hoidon vallitsevaan tilanteeseensa kuin kantaväestölläkin oli.
        Jos ei pärjännyt uuden yhteiskunnan ehdoilla ja säännöillä, yhteiskunnasta ulos tavalla tai toisella oli vaihtoehtona.

        Tulokkaiden pelkkä, mainitsemasi elämän mahdollisuus (minkä yhteiskunta turvaa ja kustantaa) rauhallisessa maassa ei oikein ole vakuuttavaa näinä aikoina, kun rauhaa rakastavien , sodan jaloista pakenevien henkilöiden teot ovat olleet täysin uudenlaisia ja pelottavia mielenilmaisuja, mihin esim. pohjoismaat eivät ole aiemmin tottuneet.


      • Härregud

        Taasko sitä paskaa jauhetaan nyt ruotsin suomalaisista. Kyllä Suomalainen mies miestä väkevämpää osaa ottaa oli sitten Suomessa tai muualla. Sitä myös rähinäviiaksi sanotaan. Kyllä Suomalaiset on osannet tapella. puukottaa ja raiskata myös Ruotsin puolella. Muistanette Suomalaisen tekemän kolmois surman Ruotsissa taisi olla Valjakka nykynen Fouganthine. Kyllä Ruotsin Göteborissa oli myös Suomalaisia jengejä jotka tappelivat paikallisten kanssa. että turha väittää että Suomalainen on paremmin käyttäytyvä kun muutkaan. Eikä sieltä karkoiteettu vaan vankilaan laitettiin. siiroon sai suomeen lusimaan kun anoi.


      • fyfan
        Härregud kirjoitti:

        Taasko sitä paskaa jauhetaan nyt ruotsin suomalaisista. Kyllä Suomalainen mies miestä väkevämpää osaa ottaa oli sitten Suomessa tai muualla. Sitä myös rähinäviiaksi sanotaan. Kyllä Suomalaiset on osannet tapella. puukottaa ja raiskata myös Ruotsin puolella. Muistanette Suomalaisen tekemän kolmois surman Ruotsissa taisi olla Valjakka nykynen Fouganthine. Kyllä Ruotsin Göteborissa oli myös Suomalaisia jengejä jotka tappelivat paikallisten kanssa. että turha väittää että Suomalainen on paremmin käyttäytyvä kun muutkaan. Eikä sieltä karkoiteettu vaan vankilaan laitettiin. siiroon sai suomeen lusimaan kun anoi.

        Taasko sitä paskaa jauhetaan, kuinka myös suomalaiset juovat rähinäviinaa, osaavat tapella, raiskata, tappaa ja tehdä kaikenlaisia rikoksia.
        Mutta onko se jokin oikeutus ja hyväksyntä sille, että myös nykytulokkaat voivat ja saavat niin tehdä? Kaikkea tuhoa ja väkivaltaa, mikä mieleen juolahtaa...isolla joukolla!
        He, joita me täällä rauhanomaisissa, vapaamielisissä demokratioissamme täysimääräisesti elätämme ja hoivaamme.
        He, jotka sodan jaloista ovat tulleet hakemaan rauhaa ja parempia elinmahdollisuuksia?


      • abc_kissa
        fyfan kirjoitti:

        Taasko sitä paskaa jauhetaan, kuinka myös suomalaiset juovat rähinäviinaa, osaavat tapella, raiskata, tappaa ja tehdä kaikenlaisia rikoksia.
        Mutta onko se jokin oikeutus ja hyväksyntä sille, että myös nykytulokkaat voivat ja saavat niin tehdä? Kaikkea tuhoa ja väkivaltaa, mikä mieleen juolahtaa...isolla joukolla!
        He, joita me täällä rauhanomaisissa, vapaamielisissä demokratioissamme täysimääräisesti elätämme ja hoivaamme.
        He, jotka sodan jaloista ovat tulleet hakemaan rauhaa ja parempia elinmahdollisuuksia?

        Niin nitä väkivaltaa esim Savonlinnan turvapaikahakijat ovat tehneet. Ei pelkkä spekulaatio että jotan voi tapahtua riitä perusteluksi. teidät voisi otta vakavammin kun käyttäisitte yleisesti hyväksyttyjä termejäja kuten turvapaikahakijat eikä itse keksittyjä ilmaisuja kuten kehitysmaalaiset tai parrakkaita lapsosia. Eihän kukaan ota kirjoituksianne vakavasti. Samankaltaisiin yksikertaisuuksiin kykenee jo alakoululaiset.


    • MV_LEHTI.paras

      Kirjoittakaa vaan rohkeasti googleen sana, Rähmispossu.

      • MV.MV.MV.paras

        Hyvä sivusto !


    • uujjkk

      Näinhän se asia on, kalliiksi tulee muuttajan kotouttaminen. Tuolla päättävissä elimissä olevat ureapäät luulevat että Suomelta menee maine ja ei enää niitä raukkoja oteta samaan EU-pöytään neuvottelemaan, menee hyvät illalliset hukkaan. Vihreitä ainakin harmittaa kun ei se Haavisto pääse sinne lipevästi lirkuttamaan.

    • AlkaaJoKyllästyttää

      Tarvitaan oikeaa työtä Suomen hyväksi. Ei jatkuvaa rasististen iskulauseiden ja "hauskojen" hokemien toistamista. Rasismi ei tätä maata auta yhtään.

      • RASKISMIA

        taas tämäkin ketju täynnä eli tyhjänpäiväistä kulttuurimarxistista paskaa. Nyt on tämänkin sanan alkuperä selvinnyt ja kuinka ollakaan, jäljet johtavat suoraan sylttytehtaalle Laitaatsiltaan.


      • NiinpäTietenkin

        Juuri kun eräällä rasistien saitilla keskustellaan "kulttuurimarxismista", niin sinä tietysti "käytit omia aivojasi" ja kopsasin tuon sanan tännekin. Liekö itse "mestarilta" peräisin?


      • jnmbjh

        Riittäkö se että teen työni , maksan veroja, autan läheisiäni (joihin ei kuuliu kehitysmaalaisia, eikä tule kuulumaan) ja niin edelleen?

        Vai mitä pitäisi tehdä enemmän "suomen eteen"? Lipoa jonkun poliitikon persettä kuin muutkin lampaat?

        Kerro sinä mikä tätä maata auttaa, kun se nyt on ainakin varmaa ettei kehitysmaalaisten turistien hyysäys auta yhtään mitään.


    • njhvkhjkh

      1. Äkää sotkeko aiheeseen mitään "raskituksia". Hän ei ole kirjoittanut tänne vieläKÄÄN yhtään mitään. Kannattaa uskoa kun sanon että TIEDÄN sen asian.

      2. Se ei ole rasismia jos todetaan ettei ryhmävahvistukseen perustuvien väkivaltaisten kulttuurien edustajat ole "intergroitavissa" eurooppalaiseen individualismiin perustuvaan kulttuuripiiriin. Sekään ei ole rasismia todeta, että meillä ei ole varaa edes taloudellisesti elattaa kehitysmaalaisia.

      Kaikista suurimmat ongelmat liittyvät kulttuurien yhteensovittamattomuuteen. Kehitysmaiden kulttuurien kehittymättömyys ei rikastuta eurooppalaista kulttuuria mitenkään, vaan päinvastoin kaivaa lopulta myös eurooppalaisen kulttuurin pahimmat puolet esiin. Talouspuolta ei tietenkään tule unohtaa.

      Se ei ole rasismia sanoa, että vihaa sellaisen kulttuurin edustajia joilla on taikauskoisia teurastussääntöjä, joissa naisten asema on nyrkin ja hellan välissä, joissa vihataan tietoa ja tiedettä. Sitäpaitsi rasismista ulvovat pillut unohtavat sen että "rotujahan" ei ole edes olemassa..,.vai mitä?

    • zaq23

      Taas kerran, äänestämällä voit vaikuttaa puolueesi arvovalintoihin, kannatatko oikeistorasismia, joka kannattaa suurpääoman voittojen maksimointia halpatyövoiman kustannuksella (pakolaiset ym.) vai vasemmistolaista talouspolitiikka jolloin kaikilla on mahdollisuus tulla toimeen omalla palkallaan. Ja hyväksyä jonkinasteinen elintasopakolaisten keinottelu. Työpaikkoja kaikille vaikkei työ olisi aina tuottavaa, sillä pelkkä oleskeluun totuttelu(kotoutus) maksaa lopulta enemmän.

      • Raskismia_tämäkin

        Suoraan vasemmistoliiton tavoitteista sosialisoida maa "edistyksellisten piirien" hallintaan.


      • wwqq221
        Raskismia_tämäkin kirjoitti:

        Suoraan vasemmistoliiton tavoitteista sosialisoida maa "edistyksellisten piirien" hallintaan.

        Mitäs edistyksessä on pahaa, yhteiskunta kehittyy. Huonompi homma on taantumukselliset ajatukset, nämä uskonoppineet jotka haluais että suomessakin ruvettais kirkoa kumartamaan ja kieltämään vapaa ajattelu


      • muutkokertovat
        wwqq221 kirjoitti:

        Mitäs edistyksessä on pahaa, yhteiskunta kehittyy. Huonompi homma on taantumukselliset ajatukset, nämä uskonoppineet jotka haluais että suomessakin ruvettais kirkoa kumartamaan ja kieltämään vapaa ajattelu

        Mihin suuntaan yhteiskunta kehittyy?
        Ketä tai mitä uskontoa tai aatetta kumarretaan?
        Kuka tai mikä kieltää vapaan ajattelun nyt tai tulevaisuudessa?
        Mitä on aito suvaitsevaisuus, ajattelun ja ilmaisun vapaus, vastuu ja toisen kunnioitus ja koskemattomuus?


      • Näin_kirjoitti
        wwqq221 kirjoitti:

        Mitäs edistyksessä on pahaa, yhteiskunta kehittyy. Huonompi homma on taantumukselliset ajatukset, nämä uskonoppineet jotka haluais että suomessakin ruvettais kirkoa kumartamaan ja kieltämään vapaa ajattelu

        Savonlinnan Seurakunnan tiedotussihteeri. Jokin tässä ei nyt täsmää, HUOMIO SIELLÄ SEURAKUNNASSA. Ottakaapa asia esille kun ette näköjään ole tajunneet puoleen vuoteen mitään siitä myyräntyöstä mitä selkänne takana tehdään.


    • morooni

      Mitäs tiedät elä puhu paskaa todisteet esiin

    • JaahasNiinSiinäKävi

      Aika moni on jo itsekin huomannut, että muukalaisvihan avulla muutamat kellokkaat ja "mestarit" saivat itselleen lokoisat olot loppuelämäkseen ja käänsivät sitten takkia.

    • Yiyyerr

      Eurooppalaisten enemmistö haluaa lopettaa muslimien maahanmuuton kokonaan, kertoo Chatham housen laaja kyselytutkimus.

      http://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000005078491.html

      Ketään muita kuin epärehellisiä ihmisiä tuon tutkimuksen tulos ei ihmetytä ollenkaan. Eurooppalainen kulttuuri ei kaipaa kehittymättömien ja väkivaltaisten kulttuurien edustajia mihinkään.

      • TutkimusTosiaan

        Eurooppalaisten enemmistöltä ei ole kysytty yhtään mitään. Euroopassa on 50 maata, vain 10 maan ihmisiltä on kysytty ja heistäkin vain 1000 ihmistä maata kohti.

        Mutta ihan mielenkiintoinen tosiaan tuo tutkimus:
        "kyselyn mukaan muslimimaista tulevan maahanmuuton vastustus on suurinta ikääntyneiden, heikommin koulutettujen ja maalla asuvien keskuudessa."

        Tuo osa on helppo uskoa kun lukee näitäkin kommentteja täällä.


      • niintosiaan
        TutkimusTosiaan kirjoitti:

        Eurooppalaisten enemmistöltä ei ole kysytty yhtään mitään. Euroopassa on 50 maata, vain 10 maan ihmisiltä on kysytty ja heistäkin vain 1000 ihmistä maata kohti.

        Mutta ihan mielenkiintoinen tosiaan tuo tutkimus:
        "kyselyn mukaan muslimimaista tulevan maahanmuuton vastustus on suurinta ikääntyneiden, heikommin koulutettujen ja maalla asuvien keskuudessa."

        Tuo osa on helppo uskoa kun lukee näitäkin kommentteja täällä.

        Tuo on ihan tuttu juttu, että maalla vastustetaan muslimeita eniten.

        Kaupunkilaiset ovat Suomessakin eniten muslimien kanssa tekemisissä, joten he tuntevat muslimit. Kaupunkilaiset toimivat omakohtaisen kokemuksen varassa, eivätkä siksi vastusta muslimien maahanmuuttoa yhtä kovasti kuin kaikkea erilaista ja vierasta pelkäävät maalaiset.


      • hjkuukl
        TutkimusTosiaan kirjoitti:

        Eurooppalaisten enemmistöltä ei ole kysytty yhtään mitään. Euroopassa on 50 maata, vain 10 maan ihmisiltä on kysytty ja heistäkin vain 1000 ihmistä maata kohti.

        Mutta ihan mielenkiintoinen tosiaan tuo tutkimus:
        "kyselyn mukaan muslimimaista tulevan maahanmuuton vastustus on suurinta ikääntyneiden, heikommin koulutettujen ja maalla asuvien keskuudessa."

        Tuo osa on helppo uskoa kun lukee näitäkin kommentteja täällä.

        Kyselytutkimuksissa on toki puutteensa, mutta ne antavat suhteellisen pienen virhemarginaalin sisällä oikeasuuntaisia tuloksia. Chatham house on erittäin arvostettu laitos eikä suinkaan mikään yhden asian propagandamylly.

        Jos pyrit väittämään, että eurooppalaisten enemmistö haluaisi lisää muslimeja Eurooppaan, olet väärässä vähintään niin pitkään kunnes kykenet osoittamaan väitteesi jollakin datalla oikeaksi. Sellaista dataa ei ole olemassa. Eurooppalaiset eivät halua lisää sen uskonnon edustajia.

        Lukekaa unelmoijat seuraavaksi Eero Paloheimon mielipide kahtiajaosta:

        http://www.eeropaloheimo.fi/jako-kahteen/

        Siinä kerrotaan yksinkertaisesti miten epärehelliset ihmiset joita hän kutsuu kilteiksi sivuuttavat kaiken realismin maahanmuutosta puhuttaessa ja syyttävät rehellisiä ihmisiä milloin rasisteiksi milloin miksikin - pahoiksi ihmisiksi. Eli tietty ideologian paatoksessa unelmoiva ihmistyyppi pitää rehellisiä realisteja pahoina ihmisinä. Se kertoo aika paljon ns. kilteistä ihmisistä. Ja on päällimmäinen syy kahtiajaon lisääntymiseen.

        Sitten se kaikista vaikein asia ymmärtää ainakin unelmoijille sekä epärehellisille:

        Monikulttuurisuus ja moniarvoisuus ovat toinen toisensa poissulkevia käsitteitä. Tämä on täysin kiistaton tosiasia, eikä sen ilmaiseminen ole mitään muuta kuin rehellisyyttä. Tietyt uskontokulttuurit kuten islam eivät siedä minkäänlaista moniarvoisuutta. Tämä on hyvin helposti ymmärrettävissä järjettömiä sääntöjään katsomalla.

        Onko siellä VOKeissa tehty työntekijöiden taustaselvitykset? Moniko turvapaikan saaneista työllistyy tai oppii edes puhumaan suomea? Moniko ei ole saanut turvapaikkaa ja miksi? Millä perusteella suomen pitäisi elättää niitä jotka eivät ole turvapaikkaan oikeutettuja?


      • nettomaksaja
        hjkuukl kirjoitti:

        Kyselytutkimuksissa on toki puutteensa, mutta ne antavat suhteellisen pienen virhemarginaalin sisällä oikeasuuntaisia tuloksia. Chatham house on erittäin arvostettu laitos eikä suinkaan mikään yhden asian propagandamylly.

        Jos pyrit väittämään, että eurooppalaisten enemmistö haluaisi lisää muslimeja Eurooppaan, olet väärässä vähintään niin pitkään kunnes kykenet osoittamaan väitteesi jollakin datalla oikeaksi. Sellaista dataa ei ole olemassa. Eurooppalaiset eivät halua lisää sen uskonnon edustajia.

        Lukekaa unelmoijat seuraavaksi Eero Paloheimon mielipide kahtiajaosta:

        http://www.eeropaloheimo.fi/jako-kahteen/

        Siinä kerrotaan yksinkertaisesti miten epärehelliset ihmiset joita hän kutsuu kilteiksi sivuuttavat kaiken realismin maahanmuutosta puhuttaessa ja syyttävät rehellisiä ihmisiä milloin rasisteiksi milloin miksikin - pahoiksi ihmisiksi. Eli tietty ideologian paatoksessa unelmoiva ihmistyyppi pitää rehellisiä realisteja pahoina ihmisinä. Se kertoo aika paljon ns. kilteistä ihmisistä. Ja on päällimmäinen syy kahtiajaon lisääntymiseen.

        Sitten se kaikista vaikein asia ymmärtää ainakin unelmoijille sekä epärehellisille:

        Monikulttuurisuus ja moniarvoisuus ovat toinen toisensa poissulkevia käsitteitä. Tämä on täysin kiistaton tosiasia, eikä sen ilmaiseminen ole mitään muuta kuin rehellisyyttä. Tietyt uskontokulttuurit kuten islam eivät siedä minkäänlaista moniarvoisuutta. Tämä on hyvin helposti ymmärrettävissä järjettömiä sääntöjään katsomalla.

        Onko siellä VOKeissa tehty työntekijöiden taustaselvitykset? Moniko turvapaikan saaneista työllistyy tai oppii edes puhumaan suomea? Moniko ei ole saanut turvapaikkaa ja miksi? Millä perusteella suomen pitäisi elättää niitä jotka eivät ole turvapaikkaan oikeutettuja?

        Juuri näin!
        Nyky-yhteiskuntamme puolueetkaan eivät uskalla puhua maahanmuutosta realistisesti, ehkä peläten äänestyskäyttäytymistä.
        Sen lisäksi maahanmuutto on tietyille tahoille hyvä bisnes. Tosin tällainen ahneus voi kostautua koko kansan tappioksi myöhemmässä vaiheessa.
        Kovasti huolettaa myös virkavallan, eritoten poliisin puolueettomuus. Kolme vuotta sitten olisin ollut edelleen valmis väittämään, että poliisi on puolueeton ja tasa-arvoinen. En enää.


      • vihreä_kateudesta
        hjkuukl kirjoitti:

        Kyselytutkimuksissa on toki puutteensa, mutta ne antavat suhteellisen pienen virhemarginaalin sisällä oikeasuuntaisia tuloksia. Chatham house on erittäin arvostettu laitos eikä suinkaan mikään yhden asian propagandamylly.

        Jos pyrit väittämään, että eurooppalaisten enemmistö haluaisi lisää muslimeja Eurooppaan, olet väärässä vähintään niin pitkään kunnes kykenet osoittamaan väitteesi jollakin datalla oikeaksi. Sellaista dataa ei ole olemassa. Eurooppalaiset eivät halua lisää sen uskonnon edustajia.

        Lukekaa unelmoijat seuraavaksi Eero Paloheimon mielipide kahtiajaosta:

        http://www.eeropaloheimo.fi/jako-kahteen/

        Siinä kerrotaan yksinkertaisesti miten epärehelliset ihmiset joita hän kutsuu kilteiksi sivuuttavat kaiken realismin maahanmuutosta puhuttaessa ja syyttävät rehellisiä ihmisiä milloin rasisteiksi milloin miksikin - pahoiksi ihmisiksi. Eli tietty ideologian paatoksessa unelmoiva ihmistyyppi pitää rehellisiä realisteja pahoina ihmisinä. Se kertoo aika paljon ns. kilteistä ihmisistä. Ja on päällimmäinen syy kahtiajaon lisääntymiseen.

        Sitten se kaikista vaikein asia ymmärtää ainakin unelmoijille sekä epärehellisille:

        Monikulttuurisuus ja moniarvoisuus ovat toinen toisensa poissulkevia käsitteitä. Tämä on täysin kiistaton tosiasia, eikä sen ilmaiseminen ole mitään muuta kuin rehellisyyttä. Tietyt uskontokulttuurit kuten islam eivät siedä minkäänlaista moniarvoisuutta. Tämä on hyvin helposti ymmärrettävissä järjettömiä sääntöjään katsomalla.

        Onko siellä VOKeissa tehty työntekijöiden taustaselvitykset? Moniko turvapaikan saaneista työllistyy tai oppii edes puhumaan suomea? Moniko ei ole saanut turvapaikkaa ja miksi? Millä perusteella suomen pitäisi elättää niitä jotka eivät ole turvapaikkaan oikeutettuja?

        Eero Paloheimon kirjoutus tiivistettynä: olet meidän puolella tai meitä vastaan ei mitää muuta. mitä muutakaan enitisen linkolalaisen Vihreät rp:n edustjatlta odottaa. Maailman loppuako kenties. "Monikulttuurisuus ja moniarvoisuus ovat toinen toisensa poissulkevia käsitteitä" kenties siksi että Monikulttuurisuuden käsite on laajentunut etnisten ryhmien lisäksi koskemaan myös erilaisia alakulttuureita kuten vammaiset ja sukupuolivähemmistöjä.


      • iupgr

        Ei kyllä se on mielipidekirjoitus siitä miten unelmaa ajava täysin epärealistinen osa ihmisistä pitää realisteja pahoina ihmisinä. Te käytätte rasistikortin heti tämänkin ketjun alussa. Mikä on tuota samaa syyllistelyä mitä sinä täällä harrastat J.

        Minulla ei ole mitään erityistä seksuaalivähemmistöjä vastaan kunhan sitä ei tuputeta joka tuutista, kuten minä en tuputa heterouttani.
        Vammaisia vastaan ei ole mitään pahaa sanottavaa sillä he eivät voi tilanteelleen mitään. Näillä ei ole mitään tekemistä monikulttuurisuuden kanssa.

        Kehitysmaalaiset ja väkivaltaisen uskonnon edustajat voisivat, mutteivät halua tehdä kotimaidensa tilanteelle yhtään mitään. Suomeen tulemalla he auttavat kotimaataan kaikista vähiten.

        Monikulttuurisuus todellakin on täysin eri asia kuin moniarvoisuus. Minä kannatan moniarvoisuutta mutten monikulttuurillisuutta joka johtaa lopulta monokulttuuriin. Tämä on aika yksinkertainen asia ymmärtää jos nyt yleensä mitään ymmärtää. Emile Durkheim on tätä aihetta käsitellyt joten lue jos et ymmärrä.


    • äpojäijpn

      Siksi en muuta takaisin eläkepäiviksi sinne enkä tuo varallisuuttani mukanani. EI nuo kauaa olew siellä Helsinkiin kai haluavat, ei nuo kylän pojat halua katella noita kauaa...

      • noniinpäjoo

        Tuo ihmeessä varallisuutesi. Lisä se on muutamakin euro.


    • ängervöinen

      Tässäkin ketjussa näkyy, että asiallinen keskustelu maahanmuutosta on vaikeaa tai jopa mahdotonta. Yritän silti vielä nostaa muutaman pointin, jos joku vaikka ryhtyisi ajattelemaan mamu-vastaisessa kiimassaan.

      - Ruotsiin muuttaneet suomalaiset olen laskenut hieman alakanttiin. Anteeksi. Viikolla oli ruotsinsuomalaisten päivä ja silloin julkaistiin tieto, että Ruotsissa asuu 740.000 ihmistä, joilla on suomalaiset juuret. Ihan pienen kansan verran.

      - Ruotsiin lähdettiin suomesta "elintasopakolaisina". Suomessa ei ollut elinmahdollisuuksia ja Ruotsi nähtiin toiveiden kohteena. Ihan samalla tavalla on lähdetty Australiaan, Kanadaan tai Yhdysvaltoihin. Suomalaiset pantiin raskaisiin ja likaisiin töihin, joilla sai joten kuten elantonsa. Ihan kuten kaikkien siirtolaisten kohtalo on. Jenkkeihin lähti erityisesti Pohjanmaalta paljon sellaisia, joilla oli rikollista taustaa. Pakenivat siis Suomen viranomaisten pitkää kättä. Jokainen joka on katsonut joskus elokuvia tai telkkarisarjoja, tietää että italialaiset, kiinalaiset ja muut siirtolaiset vastaavat isosta osasta ammattirikollisuutta.

      - Trump haluaa nyt karkottaa maassa laittomasti oleskelevat meksikolaiset. No joo. Heitä on toistakymmentä miljoonaa. He tekevät paskaiset työt kuten suomalaiset siirtolaiset aikanaan. Ei tule onnistumaan, koska talouden rattaat pysähtyisivät.

      - Ihan samalla tavalla Espanjassa ja muualla Välimeren maissa tuotanto pyörii siirtolaisten varassa. Kun ostat marketista espanjalaisen vihanneksen, sen on sinulle poiminut marokkolainen, tunisialainen tai eritrealainen käsi. Tai joku muu afrikkalainen.

      - Islam sinänsä ei ole mikään suuri paha. Eivät suuren emigraation lieveilmiöt liity mitenkään uskontoon. Jokainen voi rauhassa harjoittaa omaansa tai olla uskonnoton. Väkivaltaa, huumehörhöilyä, rattijuopumuksia, raiskauksia tai muuta vastaavaa esiintyy kaikenlaisten uskojen ja uskomusten harjoittajien keskuudessa. Jos Suomessa raiskataan nainen, tekijä on kaikkein suurimmalla todennäköisyydellä syntyperäinen kantasuomalainen mies, joka kuuluu evankelis-luterilaiseen kirkkoon.

      - Suomessa on toiminut yli sata vuotta islaminuskoinen vähemmistö tataarit. En ole koskaan kuullut, että heistä olisi ollut mitään kielteistä sanottavaa. Tataareja taisteli ja myös kaatui toisessa maailmansodassa isänmaan puolesta. Pitäisikö heitä nyt tässä mamu-vastustajien, persujen ja ääriliikkeiden kiimassa ruveta potkimaan, kun he ovat vääräuskoisia?

      - Ihan samalla tavalla katsottiin kieroon ja syljettiin kuin nyt islaminuskoisia sodan jaloista Suomeen tulleita Karjalan ortodokseja, "ryssänuskoisia". Kyllä tämä uskonnolla leimaaminen on vain osa rasistista suhtautumista. "Ryssä haisee". No siinä oli mahorkkaa, hapankaalia ja valkosipulia. Nykyisin ihan kantasuomalaiset hyväksyvät mausteisen ruuan. Jos itse lisäät valkosipulia keitokseen, et huomaa naapurisi haiskahtavan.

      • jpreosower

        "Ruotsiin lähdettiin suomesta "elintasopakolaisina""

        Niin. Sinne lähdettiin tekemään TYÖTÄ.
        Tai suurin osa ainakin pyrki siihen. Se on eri asia kuin se että tänne tullaan hakemaan sosiaaliturvaa ja itketään kun ruoka on pahaa.
        Toinen asia on, että Suomen ja Ruotsin välillä ei ole mitään mainittavaa kulttuurieroa, toisin kuin on vaikka Suomen ja Eritrean välillä. Uskontokulttuuriltaan Suomi ja Ruotsi ovat luterilaisia maita.
        Tämän pitäisi olla täysin selvä asia kaikille rehellisille. Asioiden vääristelijöille eli ns. hyville ihmisille asioiden vääristely on normaalia eivätkä he edes itse huomaa asiaa.

        " Kun ostat marketista espanjalaisen vihanneksen, sen on sinulle poiminut marokkolainen, tunisialainen tai eritrealainen käsi. "

        Tämä ei liity suomen maahanmuuttoon millään tavoin. Ei mitenkään.

        "Islam sinänsä ei ole mikään suuri paha. "

        Islam on suomeksi "alistujat". Sen rakenne on rukoussääntöjä, teurastussääntöjä, naisten asemaa ja vääräuskoisia kohtaan suunnattua asennetta myöten aivan puhdasta väkivaltaista aivopesua sekä taikauskoa.
        Erikoisinta tässä on se, että viherfeministit huutavat täällä suomalaisten sovinismista mutta haluavat tänne tuota ultrasovinistista taikauskoa lisää.

        "Suomessa raiskataan nainen, tekijä on kaikkein suurimmalla todennäköisyydellä syntyperäinen kantasuomalainen mies,"

        Niin. Valitettavaa että osa suomalaisista on paskiaisia. Mutta kun tuo ei ole mikään syy haalia tänne LISÄÄ väkeä, jotka syyllistyvät kyseisiin rikoksiin suhteellisesti useammin kuin vaikka suomalaiset.

        " Suomessa on toiminut yli sata vuotta islaminuskoinen vähemmistö tataarit....."

        Niin. On he ovat suurimmaksi osaksi täysin maallistuneita ja integroituneet Suomeen. He eivät siedä salafismia eivätkä mitään muutakaan islamin kahelia tulkintaa. Ovat sunnimuslimeja. Eivät vihaa koulutusta. Toimivat "maassa maan tavalla". Kaikki kunnia panoksestaan maan puolustamisessa. Heitä ei tarvitse karkoittaa eikä muutenkaan häiritä. Ovat paikkansa ansainneet.

        "Nykyisin ihan kantasuomalaiset hyväksyvät mausteisen ruuan. "

        Aijaa. Pidän mausteisesta ruoasta erittäin paljon. Varsinkin inkivääri,kurkuma ja chilit maistuvat. Se ei vaan liity mitenkään haittamaahanmuuttoon.


      • Pia_se_jaksaa

        jankata omaa kulttuurimarxistista unelmaansa Suomen saattamiseksi sekasortoon maahanmuuton avulla. On sulkenut silmänsä siltä mitä Ruotsissa tapahtuu parasta aikaa. Suomalaisethan sielläkin riehuvat, eikös vaan. Kysymys on siitä ettei samanlaista kaaosta kukaan muu halua kuin kommarisuvakit ja joukko hölmöjä jotka eivät ole miestä löytäneet ja yrittävät korvata miehenkaipuutaan maahantunkeutujia paapomalla.


      • rjfjgg

        Pyydän sinua lopettamaan tuon fiksaatiosi tunkemisen joka paikkaan.
        Mielipide-eroista voi keskustella ilman epäasiallista syyttömien syyttelyä.
        Etkö ymmärrä, että tuo tapasi syytellä eri ihmisten mielipiteitä väittämäsi henkilön mielipiteiksi hyödyttää juuri näitä "unelmoijia" sillä se on henkilöön hyökkäämistä eikä asiasta puhumista? Vastapuolen on helppo kuitata kaikki asiallinenkin kritiikki höpöksi jos siihen sotketaan juttuja jotka asiaan eivät kuulu.

        Keskustele, hyvä mies argumentein. Uskon, että osaat jos vain yrität. Valikoivaa "suvaitsevaisuutta" voi kritisoida ihan aiheesta, mutta henkilöihin meneminen on väärin.

        Hyvää päivän jatkoa sinullekin.


    • herregud

      Muuten hyvä kirjoitus mutta suomalaiset meni pääsääntöisesti töihin Ruotsiin. Pikkurikolliset ovat asia erikseen. Kaikki jotka ruotsiin muuttivat olivat vapaaehtoisesti muuttajia ei siis pakolaisia.

    • turistitmeidänrahoilla

      Muuten,Eritreassa EI ole sotaa tällä hetkellä.Taitaa suurin osa tulijoista olla asevelvollisuus karkureita ja muita luikureita.Eivät taatusti täytä Geneven pakolais-sopimuksen ehtoja.
      Eu kuitenkin päästää näitä alueellensa ja taakanjaon nimissä vaati jäseniään ottamaan vastaan.Tosin vain malli-oppilas Suomi heitä aikoo enemmälti ottaa.Muilla mailla tähän ei juuri haluja ole ollut.Kun aivan oikein,ajattelevat omaa etuaan.

    • kookleettaja
    • ängervöinen

      Tässä on taas monta asiaa ja puurot ja vellit sekaisin.

      - "Haittamaahanmuutto"? Kyllä Ruotsissa suomalaiset olivat monen mielestä finnjäveleitä ja haisivat pahalle omine omituisine tapoineen. Kainuusta Göteborgiin on henkisesti pitkä matka kuten Eritreasta Savonlinnaan.

      - Suomi tarvitsee maahanmuuttajia selvitäkseen nykyisen ikäpyramidin aiheuttamista ongelmista tulevina vuosikymmeninä. Suuret ikäluokat eivät enää lisäänny, heidän jälkeläisillään on entistä vähemmän lapsia. Nykyisen viisikymppisen ollessa vanhus, hänen vaippansa vaihtaa ja pyllynsä pesee joku muu kuin kantasuomalainen. Jokainen maahanmuuttaja haluaa tehdä töitä ja ansaita sillä elantonsa.

      - Eilen oli Hesarissa juttu, jossa haastateltiin pakolaistilanteesta tietävää kansainvälistä asiantuntijaa. Hänellä oli aika jäätävä arvio: Euroopan eteläraja on nykyisin Saharan eteläpuolella. Jos emme sitä tajua, hukka meidät perii. Siellä on kymmeniä miljoonia kuivuudesta, nälästä ja epätoivosta kärsivää ihmistä, jotka pyrkivät pois. Jopa Savonlinnan synkkyys näyttää heistä paratiisilta.

      - Viikonvaihteen lehdissä oli myös hätkähdyttävä vertailutieto: pelkästään Nigeriassa syntyy enemmän lapsia kuin koko Euroopassa. On ihan itsestään selvää, että muutaman vuosikymmenen kuluttua joka toinen vastaantulija on Savonlinnassakin Afrikasta kotoisin. Kannattaa totutella ajatukseen. Ihan samaa leipää syö Mohamed kuin Jani-Petterikin. Ihan samoja leikkejä leikkivät ja ovat lumisotasilla keskenään.

      - Saksasta oli lehdissä hyvä juttu kiivaimman pakolaisaallon aikana puolitoista vuotta sitten. Toimittaja kysyi lastentarhassa pieneltä pojalta neljä vee: Onko teillä maahanmuuttajia ryhmässä? Poika katsoi ihmeissään ja vastasi: Meillä on täällä lapsia.

      • öngervöinen

        Sinä taas et kunnioita suomen kulttuuria ja eurooppalaista kulttuurikehikkoa ollenkaan tuossa toiseuden ihailun innostuksessasi.

        "Kainuusta Göteborgiin on henkisesti pitkä matka kuten Eritreasta Savonlinnaan."

        Väärin. Kainuusta on henkisesti hyvin lyhyt matka göteborgiin verrattuna eritreasta savonlinnaan. Peruste: Ruotsi ja Suomi ovat pohjoismaita joilla on yhteistä historiaa, molemmat ovat kristittyjä hyvinvointivaltioita joissa vallitsee länsimainen demokratiakäsitys. Eritrea on diktatuurin kaltainen kehitysmaa afrikassa ja siellä erilaiset toisiaan vihaavat taikauskoiset heimot ja ryhmittymät tappelevat keskenään. Mihin me olemme täysin syyttömiä.

        "Suomi tarvitsee maahanmuuttajia selvitäkseen nykyisen ikäpyramidin aiheuttamista ongelmista tulevina vuosikymmeninä."

        Ei tarvitse eikä sitä korjata kansaa vaihtamalla.

        "Jokainen maahanmuuttaja haluaa tehdä töitä ja ansaita sillä elantonsa."

        Se on aivan sama mitä haluavat. Alle 25% maahanmuuttajista työllistyy ja sama työllistymättömyys siirtyy sukupolvelta toiselle. Tänne tulleista valtaosa haluaa saada rahaa tulonsiirtojen kautta ja itkeä siitä jos eivät saa tarpeeksi. Meillä ei ole velvollisuutta suostua vaatimuksiinsa.

        "Siellä on kymmeniä miljoonia kuivuudesta, nälästä ja epätoivosta kärsivää ihmistä, jotka pyrkivät pois. Jopa Savonlinnan synkkyys näyttää heistä paratiisilta. "

        Mitä sitten? Meillä ei ole mitään moraalista velvollisuutta huolehtia ihmisistä jotka haluavat jotakin. Me emme ole aiheuttaneet kuivuutta, nälänhätää emmekä epätoivoa. Suurimmaksi osaksi kriisialueiden ongelmat aiheutuvat kriisialueiden ihmisten rajoittamattomasta lisääntymisestä. Hallitsematon väestönkasvu on maailman suurin ongelma. Kiina osasi hoitaa asian aiemmin ja se pelasti sillä kansansa.

        "On ihan itsestään selvää, että muutaman vuosikymmenen kuluttua joka toinen vastaantulija on Savonlinnassakin Afrikasta kotoisin. Kannattaa totutella ajatukseen."

        Ei ole selvää niin pitkään kun me suvereenina valtiona voimme siihen vaikuttaa. Meillä on oikeus puolustaa kotimaatamme aivan samoin kuin eritrealaisilla omaa kotimaataan. Suomi ei ole menossa vaatimaan eritrealta mitään.

        "Ihan samaa leipää syö Mohamed kuin Jani-Petterikin."

        Ei syö. Suomessa syödään ruisleipää ja toisaalla muuta. Suomessa ei myöskään ole taikauskoisia ruokaan liittyviä sääntöjä kuten halal-teurastus ja "kielletyt ruoat".

        "Ihan samoja leikkejä leikkivät ja ovat lumisotasilla keskenään."

        Väärin osittain. Uskontoon aivopestävät lapset leikkivät kyllä suurin piirtein samoin siihen asti kunnes aivopesu on valmis. Sitten leikitään sotaa ihan oikeilla aseilla. Päiväntasaajalla ei leikitä lumisotaa saati sotatoimialueilla. Niillä leikitään kalashnikoveilla.
        Se on totta että lapsi ei haluaisi lukea sen enempää koraania kuin raamattuakaan vaan leikkiä. Mutta kun lapset eivät johda tätä maailmaa, politiikkaa tai taloutta. Lapset eivät aloita sotia.

        Naisten asema unohtuu #unelma porukalta jatkuvasti. Eräs järjettömimmistä ristiriidoista on feministien halu saada tänne lisää ihmisiä jotka on aivopesty äärisovinistiseen uskontokulttuuriin.


      • ängervöinen

        Kommenttisi oli pitkä ja vihainen. Yhtään esittämääni arviota et pystynyt silti kumoamaan. Että silleen.

        "Ihan samaa leipää" on toki kuvaannollinen: jokainen syö ruokaansa ja tekee siitä paskaa. Se on inhimillistä eloa.

        Meillä on kiihkouskovaisia luterilaisia, jotka vannovat raamattunsa nimeen, kun vastustavat milloin naispappeutta tai keskikaljaa tai milloin homoliittoja. Raamatun mukaan saastaisia eläimiä on esimerkiksi sika. Siihen ei saa koskea elävänä eikä kuolleena. Kristitty ihminen, jonka joulupöydässä on kinkku, syyllistyy suureen syntiin. Ellei jopa kuolemansyntiin, anteeksiantamattomaan. Menetkö nyt kivittämään jokaisen kristityn, jolla on kinkkua leivän päällä?

        Leikillä tarkoitan sitä, että Suomessa asuvat leikkivät ihan samoja lumisotasia ja piilosia riippumatta heidän etnisistä taustoistaan. Lapset ovat paljon ennakkoluulottomampia kuin kaavoihin kangistuneet rasistiaikuiset.

        Afrikan ilmastonmuutos on kyllä paljon enemmän rikkaiden länsimaalaisten vastuulla kuin afrikkalaisten itsensä. Niin kuin Tuntemattoman sotilaan yhdessä kuolemattomassa repliikissä todetaan: "Sen on kyllä kapitalistinenkin tiedemies tunnustanut."

        Ja kielipoliisista päivää: erisnimet kirjoitetaan edelleen isolla eli Eritrea, Göteborg jne. ;:)))))


      • Kulttuurimarxisti_
        ängervöinen kirjoitti:

        Kommenttisi oli pitkä ja vihainen. Yhtään esittämääni arviota et pystynyt silti kumoamaan. Että silleen.

        "Ihan samaa leipää" on toki kuvaannollinen: jokainen syö ruokaansa ja tekee siitä paskaa. Se on inhimillistä eloa.

        Meillä on kiihkouskovaisia luterilaisia, jotka vannovat raamattunsa nimeen, kun vastustavat milloin naispappeutta tai keskikaljaa tai milloin homoliittoja. Raamatun mukaan saastaisia eläimiä on esimerkiksi sika. Siihen ei saa koskea elävänä eikä kuolleena. Kristitty ihminen, jonka joulupöydässä on kinkku, syyllistyy suureen syntiin. Ellei jopa kuolemansyntiin, anteeksiantamattomaan. Menetkö nyt kivittämään jokaisen kristityn, jolla on kinkkua leivän päällä?

        Leikillä tarkoitan sitä, että Suomessa asuvat leikkivät ihan samoja lumisotasia ja piilosia riippumatta heidän etnisistä taustoistaan. Lapset ovat paljon ennakkoluulottomampia kuin kaavoihin kangistuneet rasistiaikuiset.

        Afrikan ilmastonmuutos on kyllä paljon enemmän rikkaiden länsimaalaisten vastuulla kuin afrikkalaisten itsensä. Niin kuin Tuntemattoman sotilaan yhdessä kuolemattomassa repliikissä todetaan: "Sen on kyllä kapitalistinenkin tiedemies tunnustanut."

        Ja kielipoliisista päivää: erisnimet kirjoitetaan edelleen isolla eli Eritrea, Göteborg jne. ;:)))))

        pilkistää väkisin esiin Pian sinänsä harvinaisen asiallisesta mielipiteestä. Kyllä kyllä, meidän länsimaisten syytähän se on että afrikkalaisilla menee huonosti. Voisitko kuitenkin perustella, kuinka me länsimaiset olemme vaikuttaneet ilmastonmuutokseen Afrikassa ja olisiko Afrikka paratiisi ilman valkoihoisia. Vastaa nyt kerrankin asiallisesti ja yritä edes olla uskottava. Haukut kristinuskoa äärisovinistiseksi uskontokulttuuriksi. Entä kaikki afrikkalaiset uskontokulttuurit? Väitän ettet pysty asialliseen keskusteluun tässäkään ketjussa koska en ole sinun nähnyt siihen pystyvän missään muussakaan keskustelussa vaikka jokaisessahan sinä näyt sekoilevan.


      • Ei_pystynyt_Pia
        Kulttuurimarxisti_ kirjoitti:

        pilkistää väkisin esiin Pian sinänsä harvinaisen asiallisesta mielipiteestä. Kyllä kyllä, meidän länsimaisten syytähän se on että afrikkalaisilla menee huonosti. Voisitko kuitenkin perustella, kuinka me länsimaiset olemme vaikuttaneet ilmastonmuutokseen Afrikassa ja olisiko Afrikka paratiisi ilman valkoihoisia. Vastaa nyt kerrankin asiallisesti ja yritä edes olla uskottava. Haukut kristinuskoa äärisovinistiseksi uskontokulttuuriksi. Entä kaikki afrikkalaiset uskontokulttuurit? Väitän ettet pysty asialliseen keskusteluun tässäkään ketjussa koska en ole sinun nähnyt siihen pystyvän missään muussakaan keskustelussa vaikka jokaisessahan sinä näyt sekoilevan.

        näköjään vastaamaan.


      • ängervöinen
        Kulttuurimarxisti_ kirjoitti:

        pilkistää väkisin esiin Pian sinänsä harvinaisen asiallisesta mielipiteestä. Kyllä kyllä, meidän länsimaisten syytähän se on että afrikkalaisilla menee huonosti. Voisitko kuitenkin perustella, kuinka me länsimaiset olemme vaikuttaneet ilmastonmuutokseen Afrikassa ja olisiko Afrikka paratiisi ilman valkoihoisia. Vastaa nyt kerrankin asiallisesti ja yritä edes olla uskottava. Haukut kristinuskoa äärisovinistiseksi uskontokulttuuriksi. Entä kaikki afrikkalaiset uskontokulttuurit? Väitän ettet pysty asialliseen keskusteluun tässäkään ketjussa koska en ole sinun nähnyt siihen pystyvän missään muussakaan keskustelussa vaikka jokaisessahan sinä näyt sekoilevan.

        1. En ole Pia, olen mies. Enkä Savonlinnasta päinkään. Osallistun keskusteluun siellä syystä, jota en halua mainita. Lukkarinrakkautta kuitenkin. Olisinko oopperamiehiä vai mökkiläisiä ehkä? Siinäpä teille pähkäiltävää.

        2. En ota minkäänlaista vastuuta minkään muun nimimerkin milläään palstalla kirjoittamiin teksteihin. Ja meillä Savossahan vastuu siirtyy aina lukijalle.

        3. Ei Afrikka olisi paratiisi ilman valkoihoisia, mutta se olisi paljon parempi paikka elää alkuperäisasukkaille. Valkoihoiset ovat pitkään nähneet Afrikan vain riiston kohteena, vaikka mantereella on paljon mahdollisuuksia. Ne, jotka näkevät nenäänsä pitemmälle, ovat ennustaneet tulevaisuudesta seuraavaa: nousevia ovat Kiina, joka Trumpin puheista huolimatta on jo nyt maailman ykkösmahti, Intia, Brasilia, Indonesia ja sitten koko Afrikka, jonka merkitys maailmassa nousee muutamassa vuosikymmenessä paljon.

        4. Länsimainen kristillinen usko ei ole tuonut juuri mitään muuta hyvää Afrikkaan kuin hiukan terveydenhoitoa. Silläkin puolella monet järjestöt ovat saaneet paljon enemmän aikaan kuin kirkot. Esim. rotarien järjestämä malarian ehkäisy on pelastanut satoja miljoonia ihmisiä hyttysten levittämän sairauden jaloista henkiin. Uskovaiset lähtivät liikkeelle lähinnä ajatuksella "neekereille housut jalkaan ja tissit piiloon". Se on ihan turhaa, koska lämpimässä on mukava liikkua vähissä vaatteissa. Yksi takuuvarma ateistikaverini oli kehitysyhteistyöhommissa yhdessä Afrikan maista ja naureskeli oppineensa arvostamaan brittien lähetysasemia, koska siellä ymmärrettiin länsimaisten siirtomaaherrojen tarpeet: kun hikisenä tuli maasturilla huonoja teitä lähetysasemalle, heti lykättiin tölkki ihanan kylmää kaljaa käteen. Ennen kunnon päivällistä nautittiin kohtuullinen määrä oikein tarjoiltuja gintonikkeja. Näissä geimeissä afrikkalaisille tarjoutui kuitenkin vain palvelijan, uima-altaan huoltajan ja yövartijan osa. Meikäläisittäin pienelläkin palkalla työskentelevällä saattoi olla oma talo ja 8-10 palvelijaa. Siinä osoitettiin ero selvästi.

        5. Ilmastonmuutos johtuu pääasiassa fossiilisten polttoaineiden käytöstä eli hiilen ja öljyn poltosta. Sitä me länsimaiset teemme koko ajan.


    • ghdfghfg

      Mitä seuraavassa sitaatissa lukee?

      "Ministeri Risikko on vieraillut molemmissa leireissä. Hän sanoo kuunnelleensa tarkalla korvalla molempien ryhmien viestit

      - Olen kuunnellut ja kertonut molempiin leireihin, että Suomessa noudatetaan lakia ja toimitaan lain mukaisesti kaikissa tilanteissa. Lainvoimainen käännytyspäätös toimeenpannaan vastustuksesta huolimatta. Poliisilla on toimivalta tässä, Risikko selvittää. "

      Onko savonlinnan vokeista kuskattu tuonne väkeä?

      • herregud

        - Olen kuunnellut ja kertonut molempiin leireihin, että Suomessa noudatetaan lakia ja toimitaan lain mukaisesti kaikissa tilanteissa. Lainvoimainen käännytyspäätös toimeenpannaan vastustuksesta huolimatta. Poliisilla on toimivalta tässä, Risikko selvittää. " Siis mikä on ongelma ghdfghfg . kysy poliisilta pösilö jospa ne kertoo.
        "Kainuusta Göteborgiin on henkisesti pitkä matka kuten Eritreasta Savonlinnaan"
        kyllä muutto ulkomaalle vaatii henkistä kanttia sitä joka näj´kyy savonlinnasta puutyuvan.

        "Suomi tarvitsee maahanmuuttajia selvitäkseen nykyisen ikäpyramidin aiheuttamista ongelmista tulevina vuosikymmeninä."

        Ei tarvitse eikä sitä korjata kansaa vaihtamalla.

        ei se tumputtamalla Suomen väestön väheneminen lopu. sodan jälkeisen ns suuret ikä luokat ovat luonnollisista syistä vähenemässä.

        "Ihan samaa leipää syö Mohamed kuin Jani-Petterikin."

        Ei syö. Suomessa syödään ruisleipää ja toisaalla muuta. Suomessa ei myöskään ole taikauskoisia ruokaan liittyviä sääntöjä kuten halal-teurastus ja "kielletyt ruoat".

        Minä syön ainakin muutakin leipää kun ruisleipä. eikä teurastamoilla eläimiä teurasteta muuten kuin tainnuttamalla ja kaula valtimo auki ja veret ulos. Verinen liha kun pilaantuu. Kenenkään ei tarvitse syödä täällä muuta kun itse haluaa.


        "Ihan samoja leikkejä leikkivät ja ovat lumisotasilla keskenään."

        Väärin osittain. Uskontoon aivopestävät lapset leikkivät kyllä suurin piirtein samoin siihen asti kunnes aivopesu on valmis. Sitten leikitään sotaa ihan oikeilla aseilla. Päiväntasaajalla ei leikitä lumisotaa saati sotatoimialueilla. Niillä leikitään kalashnikoveilla.
        Se on totta että lapsi ei haluaisi lukea sen enempää koraania kuin raamattuakaan vaan leikkiä. Mutta kun lapset eivät johda tätä maailmaa, politiikkaa tai taloutta. Lapset eivät aloita sotia.

        Nyt meni viimeinenkin uskottavuus kirjoituksista. Että rynnäkkö kivääreillä leikkivät mistä tuonkin keksit. juu ei päivän tasaajalla lunta luoda muttei tarvitse asuntojakaan lämmitellä. Lapset kasvaa joskus aikuiseksi ja johtaa sitten maailmaa. Jotkut jäävät lasten asteelle ja se ghdfghfg valitettavasti näkyy kirjoituksista. Jos olet yli 20 olet toivoton tapaus eikä sinua voida auttaa. Liian kalliksi koituisit yhteiskunnalle ja meille muille veronmaksajille jos sinulle vuosien terapia kustannettasisiin.


      • ghgffj
        herregud kirjoitti:

        - Olen kuunnellut ja kertonut molempiin leireihin, että Suomessa noudatetaan lakia ja toimitaan lain mukaisesti kaikissa tilanteissa. Lainvoimainen käännytyspäätös toimeenpannaan vastustuksesta huolimatta. Poliisilla on toimivalta tässä, Risikko selvittää. " Siis mikä on ongelma ghdfghfg . kysy poliisilta pösilö jospa ne kertoo.
        "Kainuusta Göteborgiin on henkisesti pitkä matka kuten Eritreasta Savonlinnaan"
        kyllä muutto ulkomaalle vaatii henkistä kanttia sitä joka näj´kyy savonlinnasta puutyuvan.

        "Suomi tarvitsee maahanmuuttajia selvitäkseen nykyisen ikäpyramidin aiheuttamista ongelmista tulevina vuosikymmeninä."

        Ei tarvitse eikä sitä korjata kansaa vaihtamalla.

        ei se tumputtamalla Suomen väestön väheneminen lopu. sodan jälkeisen ns suuret ikä luokat ovat luonnollisista syistä vähenemässä.

        "Ihan samaa leipää syö Mohamed kuin Jani-Petterikin."

        Ei syö. Suomessa syödään ruisleipää ja toisaalla muuta. Suomessa ei myöskään ole taikauskoisia ruokaan liittyviä sääntöjä kuten halal-teurastus ja "kielletyt ruoat".

        Minä syön ainakin muutakin leipää kun ruisleipä. eikä teurastamoilla eläimiä teurasteta muuten kuin tainnuttamalla ja kaula valtimo auki ja veret ulos. Verinen liha kun pilaantuu. Kenenkään ei tarvitse syödä täällä muuta kun itse haluaa.


        "Ihan samoja leikkejä leikkivät ja ovat lumisotasilla keskenään."

        Väärin osittain. Uskontoon aivopestävät lapset leikkivät kyllä suurin piirtein samoin siihen asti kunnes aivopesu on valmis. Sitten leikitään sotaa ihan oikeilla aseilla. Päiväntasaajalla ei leikitä lumisotaa saati sotatoimialueilla. Niillä leikitään kalashnikoveilla.
        Se on totta että lapsi ei haluaisi lukea sen enempää koraania kuin raamattuakaan vaan leikkiä. Mutta kun lapset eivät johda tätä maailmaa, politiikkaa tai taloutta. Lapset eivät aloita sotia.

        Nyt meni viimeinenkin uskottavuus kirjoituksista. Että rynnäkkö kivääreillä leikkivät mistä tuonkin keksit. juu ei päivän tasaajalla lunta luoda muttei tarvitse asuntojakaan lämmitellä. Lapset kasvaa joskus aikuiseksi ja johtaa sitten maailmaa. Jotkut jäävät lasten asteelle ja se ghdfghfg valitettavasti näkyy kirjoituksista. Jos olet yli 20 olet toivoton tapaus eikä sinua voida auttaa. Liian kalliksi koituisit yhteiskunnalle ja meille muille veronmaksajille jos sinulle vuosien terapia kustannettasisiin.

        Ensimmäistäkään argumenttia et osannut kirjoittaa. Vastauksesi oli kokonaan pelkkä henkilöön käyvä hyökkäys. Niin hävitään väittely automaattisesti.

        Olen yli 20 ja olen työskennellyt koko ikäni yksityisellä puolella olematta päivääkään työtön. Tulonsiirtoja saatu yhteiskunnalta nolla euroa lukuunottamatta lapsilisää pentuna, jotka kylläkin menivät vanhemmilleni. Että se siitä.

        Isiksen/daeshin joukoissa nuorimmat "taistelijat" ovat noin 7 vuotiaita.

        Kerrotko nyt milloin kielteisen turvapaikkapäätöksen saaneet lähetetään kotimatkalle?


    • herregud

      ghgffj :
      Luetun ymmärätminen on heikkolahjaiselle vaikeaa ymmärrän hyvin. Et sis tunne työttömien etkä vähävarasiten elämää joten älä yritä kusetta meitä. älynköyhyyttä on kyllä Tämä
      "Isiksen/daeshin joukoissa nuorimmat "taistelijat" ovat noin 7 vuotiaita. " onko hew eritrealaisia tunnetko yhtään turvapaikanhakijaa. ovatko he aiheuttaneet ongelmia Savonlinnassa.
      mitä tällä on eritrealasinten kanssa tekemistä kerro syy yhteys.
      Kerro miksi sinusta on tullut rasisti ja miksi luulet että mukautusimme sinun kirjoituksiin. etkö ymmärrä miten päätöntä tekstiä kirjoitat ei sinun kirjoituksilla ole mitään merkistystä minulle.

      • hdghmkg

        Tunnen työttömien ja vähävaraistenkin elämää, sillä vaikka minulla on töitä niin kaikilla ystävillä ja tutuilla ei ole. Olen siihen täysin syytön.

        En tiedä onko isiksessä eritrealaisia, todennäköisesti on. Tunnetko sinä yhtään professoria tai hevoskuiskaajaa? Eli minä valitsen itse seurani noin yleisesti ottaen eikä minulla ole tarvetta "tuntea turvapaikanhakijoita". Aiemmin olen kyllä työskennellyt italialaisen kanssa.

        Ei minusta rasisti ole tullut sillä rasismihan tarkoittaa rotujen olemassaolon tunnustamista. Jos ei ole rotuja ei voi olla rasismiakaan. Muslimien kulttuuria kuitenkin vihaan enkä häpeä sitä yhtään.

        Kannatan moniarvoista yhteiskuntaa, mutten monikulttuurillista. Monikulttuurisuus kumoaa moniarvoisuuden. Jos et vieläkään ymmärrä niin en voi auttaa. Islam on uskonto joka nimenomaisesti kieltää moniarvoisuuden - ja jälki on nähtävillä onko siitä ollut kellekään mitään hyötyä.

        "etkö ymmärrä miten päätöntä tekstiä kirjoitat ei sinun kirjoituksilla ole mitään merkistystä minulle. " Etkö sinä ymmärrä että lauseet alkaa isolla kirjaimella? Mites nuo päättömät kirjoitusvirheet itselläsi? Sen verran on näyttänyt olevan merkitystä sinulle että vastailet kuitenkin kovin sekavasti.


    • herregud

      Katos viellä pilkunnussija opettajako KenTieS. Turha inistä muukalaisvihamielisyys on rasismia minulle. Alkaako kirjoitteluni ärsyttää sittenhän olen saavuttanut tavoitteeni. Klo 13 kirjoittelet suomi24 tietääkö työnantajasi mitä työajalla teet. Vai oletko päivääkään työtä tehnyt.

      • poiopfg

        "Klo 13 kirjoittelet suomi24 tietääkö työnantajasi mitä työajalla teet. Vai oletko päivääkään työtä tehnyt. " Mitäs jos olen se työnantaja? Ei käynyt mielessä? Pidä huoli omista työasioistasi, älä muiden. Minä en ole yhdellenkään pummille selitysvelvollinen töistäni.


      • Sitäpaitsi_Pia
        poiopfg kirjoitti:

        "Klo 13 kirjoittelet suomi24 tietääkö työnantajasi mitä työajalla teet. Vai oletko päivääkään työtä tehnyt. " Mitäs jos olen se työnantaja? Ei käynyt mielessä? Pidä huoli omista työasioistasi, älä muiden. Minä en ole yhdellenkään pummille selitysvelvollinen töistäni.

        ei ole tietääksemme tehnyt päivääkään eläessään rehellistä ja oikeaa työtä josta saisi panoksensa mukaista oikeaa palkkaa. Ei jotkut teatteriprojektit tai muut joissa mennään annettujen määrärahojen puitteissa ole sellaista työtä alkuunkaan. Eikä myöskään työharjoittelu Itukassa tai nykyisin Sln Seurakunnassa tiedottelijana joka muuten onkin kulttuurimarxistien juoni hajottaa kirkkoa sisältäpäin desanttien avulla.


    • herregud

      "Mitäs jos olen se työnantaja?" TaITAa olla konkurssi edessä jos ei muuta tekemistä ole kun suomi 24 sivuille kirjoitella. Olethan tietysti työntekijöiden joukossa kuin kotonasi. Luultavasti työntekijäsi tällä samaan aikaan kirjoittelmassa jos nyt facebookista kerkeävät. Onnittelut Suomi nousuun kyllä Sipilä kiittää.

    • ängervöinen

      Mielenkiintoinen viittaus tuohon Asema-aukion mielenosoitukseen.

      Poliisi on tehnyt ilmoituksen ja vaatinut kieltämään rasistisen järjestön, joka tätä maahanmuuttajien vastaista liikehdintää organisoi. Tosin kyseessä ei ole järjestö, koska sitä ei ole rekisteröity. Poliisi pitää sitä kuitenkin organisoituna rikollisena toimintana.

    Ketjusta on poistettu 5 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      39
      1701
    2. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1361
    3. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      42
      1327
    4. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      1
      1315
    5. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      10
      1313
    6. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      7
      1284
    7. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      0
      1264
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      1
      1230
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      2
      1190
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      2
      1173
    Aihe