12V 8000W invertteri

Meikä-

12V 8kW invertterin tutkintaa

Lisättyä: Suomi24-palstan ylläpitoon on ilmeisesti päässyt trolli joka on jo pidemmän aikaa poistellut eri ihmisten asiallisesti kirjoitettuja viestejä mielivaltaisesti. Postaan sääntöjen mukaan kirjoitetun sama viestin uudelleen, ja tarvittaessa aina uudelleen kunnes palstan ylläpidon trolli on käräytetty:
Joo, maanantai-illan firabelinä, ****** ostettu 8kW nimellistehoinen siniaaltoinvertteri, laitetaan nyt kuvat jakoon jos jotain kiinnostaa taivastella.
Ikää laitteella vuosi, käyttötunteja noin 50h, nekin olemattoman pienellä teholla. Laiteessa sisäänrakennettuna 120A nimellistehoinen akkulaturi, käytännössä laturi latasi 160A virralla isoa akustoa ja huilasi välillä, lopulta kuitenkin pääsi savut karkaamaan. Virrat kytkiessä summeri vain huutaa ylikuormaa/akusto tyhjä.

http://aijaa.com/v86DJS

Pikaisen purkamisen kuoret auki, häiriönpoistoferriitin ympärille kiedottu muuntajan johto on ollut puristuksissa maapotentiaaliin, eriste ei kuitenkaan ole pettänyt.
Wtf. Ryhmän joka fetistä sulanut jalka poikki? Onko yhdellä fetillä ollut huono kontakti ja sitten nuo lähtee paukkumaan kuin popkornit, vai pitääkö jokaisen fetin rinnalle juottaa kolme fettiä lisää että alkaa kestämään??

19

345

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Meikä-

      tuosta yhdestä linkistä pääsee nyt selaamaan kaikki kuvat, tuskinpa noita hulluja estää silti poistamasta ketjua

      • robottivastaaja

        Jokohan jäi...


    • Meikä-

      ei kun kahviaika ylläpidolla, sitten taas skitsofrenia ja sen tuomat psykedeeliset hallusinaatiot iskee... :/

    • joopa-joo1

      Jostain luin että Suomi24 kokeilee tekoälyä keslustelujen moderoinnissa, tätä se ilmeisesti nyt on että viestejä poistellaan täysin mielivaltaisesti.

    • käämi

      Ei kai tuossa muu auta kuin kokeilla ja vaihtaa fetit uusiin ja katsoa mitä tapahtuu. Kuinkahan ne neljä fettimodulia on kytketty syöttämään muuntajan käämejä?

    • Meikä-

      noniin aika monta kertaa sai massapostata ennen kun botti jätti aloituksen rauhaan.

      Jemmasin lopun invertteriä kaapin päälle naamiopahvilaatikossa, joten nyt vielä en pääse Käämin kysymykseen vastaamaan fettimodullien kytkennästä, paitsi tästä palaneesta. Puran lopun invertterin jemmasta vasta kun kasaan ja vien kotia.

      Tämän illan tarkoitus on tutustua tähän palaneeseen fettikorttiin. Fetit on IRFB4110

      http://pdf1.alldatasheet.com/datasheet-pdf/view/834151/ISC/IRFB4110.html

      Ja ne on kytketty niin että Drain tulee suoraan jäähdytyslevystä fetin koteloon, Ja kaikista on Source:t sulaneet pokki. Eli kaikki Drainit ja Sourcet kytketty keskenään samaan potentiaaliin. Kortin vasemmalta ensimmäisestä ohjataan kaikkia Gateja kerralla.

      Ronskin hintaisia ovat nämä fetit suomen laatumarkkinoilla:

      http://www.partco.biz/verkkokauppa/product_info.php?cPath=2075_11_1020_1872&products_id=5076

      Tuossa kortissa olisi valmiit paikat vielä kahdelle lisäfetille vastuksineen ja virtakiskoineen, mutta ei kai tuollaista kiinanromua kannata alkaa vahvistamaan useammilla feteillä ja gate kapasitanssikin voi olemattomasti nousta. Jos muuten alkaa kestämään niin seuraavaksi menee muuntajakäämistä eristeet maihin tai sitten pimenee mikro-ohjain…

      Vanhoissa feteissä on vielä jalkaa että siihen saa hyvin juotettua, taidan kokeilla niiden toimintaa jollain H4-polttimolla ja jos toimii niin vanhat takaisin.

      • Meikä-

        Pakko kai sitten on kaivaa kuvetta ja ostaa uudet fetit partcosta. Yksi oli säilynyt hengissä, loput johtivat läpi vaikka gatea maadoitti tai mitä teki. Yhdessä myös gate maissa, toivottavasti ohjainlaite ei ole siitä hajonnut…


    • Meikä-

      Auttaisitteko mestarit vähän, siellä on nyt kärähtäneenä:

      IRFB4110 = 100V 180A 370W 3,7mohm TO220

      Fetti kumminkin ohjaa vain 12V akkua, joko akulta muuntajalle, tai muuntajalta akulle, voinko korvata hyllystä löytyvällä:

      IRF3703 = 30V 210A 230W 2,3mohm TO220

      Tuo alkuperäisen fetin suuri jännite voi yksinkertaisuudessaan johtua siitä että samaa ebay-invertteriä myydään monilla eri jännitteillä ja teholla. Tuo sama kortti varmaan menee moneen eri malliin.

      Alkuperäinen:
      http://pdf1.alldatasheet.com/datasheet-pdf/view/834151/ISC/IRFB4110.html

      Ehdokas:
      http://pdf1.alldatasheet.com/datasheet-pdf/view/68142/IRF/IRF3703.html

      • Meikä-

        Joo ei ole kiire mutta oli tuossa jonkun verran purkamista, mietin tota ebay-laatua lähinnä että onko täysimittainen pii-pala kotelossa sisällä, käykö kuten alkuperäisille?

        Tohon kortille mahtuu 6kpl fettejä nykyisen 4kpl sijasta. Partco ei ehkä ihan sitä huonointa kiina-kamaa kehtaa maineensa takia myydä. Jos laittaisi alkuun nuo 6 fettiä ja jos rupeaa toimimaan niin tiedä vaikka päivittäisi muutkin fettikortit. Keskellä on jotain 18000uF konkkia nekin on pullistuksissa joka suuntaan, tiedä sitten mihin harrastamiseen rahat riittää…


    • Jkaaa

      Push pull ja häiriöt päälle. 60 volttiset voisi riittää. Noissa usein fettien ohjaus kuraa, kunnolliseksi kannattaisi päivittää. Samoin RC suodatus fettien DS välille häiriöpiikkien vaimentamiseksi.

      • Meikä-

        okei kiitokset sulle, käyn hakemassa oikeat fetit sitten, tutustun tuohon hienoon sanaan paremmalla ajalla mutta veikkaan tarkoittavan käämin induktiota joka voi nousta kovaksikin kun virtapiiriä pätkitään nopeasti, mietin sitä vähän itsekin.

        RC-suodatus menee yli ja korkealta, ehkä vuosien päästä joskus jotain ymmärtää.. Kiitokset sinulle!


    • Meikä-

      tässä pari illan firabelikuvaa kortista laajennettuna 6kpl feteille. Pintaliitos alasvedot, sekä yhdyskiskot olivat saaneet kuumudesta sen verran kyytiä että pistin uudet vastukset levyn alapuolelle ja reilusti kuparia tinaa joka sourcelle.

      http://aijaa.com/8YZwus
      http://aijaa.com/py1spG

      Kortti pelaa hyvin H3-polttimolla testattaessa mutta toimiiko invertteri enää muuten, se jää ensiviikolle.

      Kiitoksia avuista ja mielenkiinnostanne!

      • Meikä-

        niin ja noi rinkulat olivat jokaisen fetin Drainissa, ilmeisesti ferriittiä, ei ollut muuta niin pistin lisäfeteille silikoonijohdon kuorta, ties vaikka pahentaisi jotain kapasitanssia, mutta jos eristämässä oli niin siinä voi vaikka toimia.


      • käämi
        Meikä- kirjoitti:

        niin ja noi rinkulat olivat jokaisen fetin Drainissa, ilmeisesti ferriittiä, ei ollut muuta niin pistin lisäfeteille silikoonijohdon kuorta, ties vaikka pahentaisi jotain kapasitanssia, mutta jos eristämässä oli niin siinä voi vaikka toimia.

        Kuristimen se ferriiittirengas tekee siitä fetin jalasta. Jotain virtapiikkiä se mitätön induktanssi siinä loiventaa.


    • Meikä-

      Nosto!

      Juu eli laitoin fettikortin paikoilleen ja virat kytkiessä lähti taas savut taivaan tuuliin, kortin folioilta tällä kertaa. Viittaa vahvasti ongelmat tuohon H-sillan driveriin tai mikro-ohjain ohjaa driveriä ja siltaa oikariin.

      Sellasita kiinasontaa että ebay-pisteet laski kuin lehmän häntä. Ainoaa käyttökelpoista on kotelo ja H-sillan piirilevy, kun siihen ensin vaihtaa kaikki fetit ja konkat.

      Ajattelin ottaa tästä vähän aivojumppaa muutamaksi tunniksi viikossa jos laittaisi arduinon takomaan siniaaltoa ja valvomaan takaisinkytkentää ulostulon amplitudista.

      Tossa sillassa näyttää olevan melkoinen läjä 18000uF 50V elkoja. Mistähän sellaisia saisi LAADUKKAITA, ebay-konkat minulla on jo, en vaihda munaa munaan.

      Pitänee yrittää nyt toistaiseksi pärjätä 5kW modi-kantti/sini invertterillä. Mitenköhän pyöristyisi jos laittaisi suojaerotusmuuntajan siihen perään joka ottaisi pahimman rääkin vastaan?

      • käämi

        Onko se jonkinlainen "puolisilta", kun konkkia tarvitaan? Ei kai akkujännitettä tarvitse konkilla vakavoida.


      • Fetit-kaput

        Jotain pientä silloin tällöin korjanneena olen oppinut, että jos Fetit poksahtaneet, niin myös ohjainpiiri on rikki.


    • Meikä-

      Eiku noi konkat on kyllä ihan suoraan akkunavoissa ja kaikki konkat kytketty rinnan, selviää piippaamalla, mutta myös näkee mielestäni todella selkeästi paksuista folioista että on ihan suoraan akkunavoilla.

      Olisiko konkat pienentämässä johdinmitoitusta invertterin ja akun välillä. Estämässä myös ehkä alijännitettä jolloin virta voisi kasvaa turhan suureksi pienemmälläkin kuormalla kun invertteri yrittäisi pidentää pulssia saadakseen aikaan saman tehon.

      Se vähän mitä minä nyt tuosta ymmärrän niin näyttää kahdelta erilliseltä H-sillalta jotka on molemmat kytketty rinnan. Myös siltojen ohjaukset luonnollisesti kytketty rinnan. Driveriä tutkittaessa selvisi myös kontaktihäiriöitä mikropiirin pidikkeessä ja toinen mikropiiri on muutunut valkoisesta paahdetun keltaiseksi.

      Dirveri koostuu kahdesta TLP350 opto-opari-fetti –yhdistelmäpiiristä joka ohjaa jotain pintaliitosfettejä, jotka puolestaan nyppivät siltaa.

      Kaikki on kuraa, kuoret, tuuletin ja sillan piirilevy uusiokäyttöön. Rakennetaan niistä komponenteista jota tuo yksi myymälä myy suomessa, ja on osoittautunut toimiviksi komponenteiksi.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      39
      1671
    2. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1351
    3. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      1
      1305
    4. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      9
      1299
    5. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      42
      1297
    6. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      6
      1277
    7. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      0
      1254
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      1
      1230
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      2
      1180
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      2
      1163
    Aihe