Yhteishengen puute

hjyuto

Kun katselee ja kuuntelee erilaisia kanavia, kaikista kielii sama tyytymättömyys lähes kaikkeen. Aina maristaan jostakin, ollaan kateellisia jostakin, kaikki koetaan loukkauksiksi.

Suomen kansalta on sammutettu ns. yhteen puhaltamisen taito, niin yksityiselämässä, kuin työelämässä, urheilussa, kouluissa.
Sodan jälkeen ihmiset yhdessä työstivät hyvin paljon, autettiin toisia ja keskusteltiin.
Mutta nyt vain mitä enemmän saa lyödä toista ja oma mielipide ei jousta yhtään.

Nytkin noissa hiihtokisoissa on selvästi nähtävissä, miten eräissä maissa kannustetaan ja pidetään pahoissakin jutuissa toisista huolta.

Meillä on näitä erilaisia aktivisteja, jotka toimivat täysin vailla järjen häivää ja ylittävät kaikki rajat. Ollaan valmiit tuhoamaan toisen ihmisen elämä täysin ja ilman minkäänlaista syytä, oletetaan. Ja muutoinkaan asioista pitää osata keskustella avoimesti, vain sillä tavoin voidaan edistää sitä tärkeää asiaa.
Salaiset toimet pitäisi aina tuomita rikoksiksi, vaikka niillä yritettäisiin saada kuinka hyvää aikaan.

Jos työpaikalla ja kotona on tuo ns. yhteen hiileen tekemisen luja tahto, silloin ei kukaan tule väliin ei hajota eikä hallitse.
Nyt työpaikoilla irtisanotan täysin mielivaltaisesti ihmisiä ja toiset nauraa kun saavat jäädä, juonitellaan jotta oma työpaikka säilyisi. Hirveää ja katalaa toimintaa.

Samoin on kodeissa, uskotaan kavereita ja tutun tuttuja ennen kuin sitä omaa puolisoa, lapsia ja läheisiä. Kyllä kodissa pitää olla niin syvä luottamus, että kodin asiat eivät ole kavereiden , tuttujen, naapureiden puheissa ja korvissa kuultavina.

Ja sitten sitä perhe-elämää ei opetella jostakin pornosivuilta tai vastaavista, eikä kotia perusteta kiiltokuvaksi lehtien sivuilta otetuin opein, eihän se ole koti vaan jonkun toisen ajatelma ja myyntikikka tyhmille.
Joitakin värijuttuja ja sen sellaista voi ihan itse katsella sovitella ja nauttia siitä, eikä ottaa jotakin kallista sijoitussuunnittelijaa omaan kotiinsa, sillä silloinhan sinne on tullut jo uusi "ylimääräinen asukas mielipiteineen kolmanneksi pyöräksi".

18

213

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • hameväkitunnetaan

      Monella varsinkin naisella on liian ruusuinen kuva arkielämästä. Luullaan että kaikki on hienoa ja toimii ja kun arki alkaa painamaan niin alkaa seksi hiipumaan eikä enää haluta toista lähelle mutta vaatimuksia satelee. Mulle kävi vähän niin. Tein parhaani mutta narina ja arvostelu ei loppunut sitten sanoin että voit sinäkin kantaa kortesi kekoon. Naisystävääni ei juuri napannut, häntä kiinnosti enemmän viikonloppu pailut kaverien kanssa.

      • loveRe

        Minulla meni aivan toisin. Itse olisin tyytynyt ihan normiliittoon, joka yleensä toimii ok, tyydyttävästi ;), joskus ei. Henkinen ja käytännön puoli oli hiipunut ajat sitten, seksi ei. Kunnes sitten lopetin sen, koska oli liikaa huonoja viboja henkisyyden puolella. "Rakastele" siinä sitten, kun toisen pelkkä läsnäolo ärsyttää ja ahdistaa samaan aikaan, kosketus inhottaa. Niin kauan kuin pystyi kuvittelemaan miehen joksikin toiseksi, seksiä kesti. Mutta nuo henkisen puolen haasteet löivät todellisuuden puolelle.


    • minä-minäajatusvain

      Ei tätä talvisodan henkeä missä eripoliittiset näkemyksetkin alkoi yhteen hiileen puhaltaa ja sotien jälkeen yhteiskunta ei voinut turvata edes taloudellisesti kun nälkäänhän tämä kansa olisi kuollut ja siinä yhteisrintamassa oli niin naiset kuin miehetkin.

      Nyt joka tuutista tulee kantasuomalaistaMIESTÄ mollaavaa tekstiä ja erityisesti kun puhutaan tästä maahanmuutosta ja siinä on erityisesti naiset äänessä "asiantuntijoina" ja muutama hameväkimies...

      Tämä ns. tasa-arvo hömpötys on mennyt överiksi kun eroistakin 70% on naisten aloittamia ja alkuunpanemia kun joka media toitottaa erojen ihanuutta ja erityisesti naisten kannalta.
      Yhteiskunta tukee tätä naista niin taloudelliseti kuin henkisestikkin ja mies jää maksumieheksu ellei täysin heitteille....tämä mies kun virallisesti luokitellaan kelassa yms SINKUKSI? vaikka kuinka olisi lapsia ja "yhteishuoltajuus" .

      Eli naisilla olisi ne "työrukkaset" käsissä ja se yhteen hiileen puhaltaminen....

      • loveRe

        Missä suomalaisia miehiä mollataan ja millä tavalla? Tottakai voi sanoa mikä meni pieleen, mistä ei pidä tai siedä. Ja jos mitkään toimenpiteet ei auta, tarvittaessa erota. Se on tervettä. Mutta tyhjää ja ilkeää mollaamista en ole kuullut kuin ohimennen kadulla. Yleensä alkoholilla on osuutta asiaan.


      • yhteenhiileen

        Jos katsotaan millä intensiteetillä julkisuudessa valtamedia käsittelee vain miehiä ja suorastaan arvostelevaa kirjoitusta.
        Jos käsitellään esim. pettämistä niin miehestä tehdään syyllistä ja naisen tekeminen nähdään oikeutettuna ja kun käsitellään parisuhde koukeroita ja vain miehille jaetaan ohjeita mutta naiset ottavat herneen nenäänsä ja siksi ei käsitellä kun vihamyrsky alkaa....
        Eipä tässä kauaa mennyt kun mainoksessa "huumori" mielessä mies kaivoi steariinia nenäänsä mutta vastaavaa ei varmasti tehdä naisesta edes huumorimielessä.

        Jos otetaan esim Anu Saagimin lausunnot suomalaisnaisista tuulipukukansana niin minkä vihamyrskyn saikaan niskaansa ja tässä on valtamedia puolustamassa suomalaisnaista....mutta kun suomalaismiestä arvostelevaa tekstiä tulee niin lisää vain lisää pökköä pesäänsä.
        Että näin mennään tässä "tasa-arvon" maassa.


      • yhteispelit
        yhteenhiileen kirjoitti:

        Jos katsotaan millä intensiteetillä julkisuudessa valtamedia käsittelee vain miehiä ja suorastaan arvostelevaa kirjoitusta.
        Jos käsitellään esim. pettämistä niin miehestä tehdään syyllistä ja naisen tekeminen nähdään oikeutettuna ja kun käsitellään parisuhde koukeroita ja vain miehille jaetaan ohjeita mutta naiset ottavat herneen nenäänsä ja siksi ei käsitellä kun vihamyrsky alkaa....
        Eipä tässä kauaa mennyt kun mainoksessa "huumori" mielessä mies kaivoi steariinia nenäänsä mutta vastaavaa ei varmasti tehdä naisesta edes huumorimielessä.

        Jos otetaan esim Anu Saagimin lausunnot suomalaisnaisista tuulipukukansana niin minkä vihamyrskyn saikaan niskaansa ja tässä on valtamedia puolustamassa suomalaisnaista....mutta kun suomalaismiestä arvostelevaa tekstiä tulee niin lisää vain lisää pökköä pesäänsä.
        Että näin mennään tässä "tasa-arvon" maassa.

        Onkin kovin typerää, suorastaan älytöntä haukkua suomalaisnaisia tuulipukukansana. Ihan kuin se kenenkään elämää parantaisi, edes suomalaismiesten. Naisia on alistettu vuosikausia, suuressa osassa maailmaa edelleen. Sen vuoksi kannattaisi punnita sanansa vähän tarkemmin, sillä toisten pilkkaaminen osuu usein omaan nilkkaan; tässä tapauksessa myös toisten naisten. Sillä monet ihmiset eivät osaa ajatella omilla aivoillaan, vaan etsivät oman totuutensa toisten typeristä puheista.

        Itse en ole koskaan omistanut tuulipukua, eikä sellainen ole hankinnassa tulevaisuudessakaan. 53 vuoteen en sellaista ole tarvinnut, en tarvitse vastaedeskään. Luin juuri jostain lehdestä miten joku ei vie roskistakaan ulos ilman huulipunaa. Tämä lienee tuulipuvun ääripää? Käytän kyllä huulipunaa, mutta silloin kun huvittaa.


    • Roksi

      Juttu on vaan niin että mikään yhteiskunta ei voi jäädä uinuvaan tilaan vaan on jatkettava eteenpän. Aina uudessa yhteiskunnallisessa tilanteessa tulee uudet epäkohdat ja ongelmat.

      Mitä valittamiseen tulee, niin sillä tavalla epäkohdat nostetaan esiin ja niille voidaan tehdä jotain. Onko millekään epäkohdalle koskaan tehty mitään ihan itsestään? Aina joku ensin nostaa asian esille !
      Jos haluaa elää maassa jossa ''kaikki on hyvin'', täytyy muuttaa Pohjois-Koreaan.

    • loveRe

      Jaajaa. Jotkut vaan osaa ajatella itse, toiset ei. Taito on kyllä opeteltavissa. Jotkut pystyvät antamaan rakentavaa kritiikkiä, toiset vain valittamaan/haukkumaan. Rakentavan kritiikin antaminenkin on opittavissa. Kaikki lähtee ihmisestä itsestä, sisimmästä, miten osaa olla toisten ihmisten kanssa, ja millaisten ihmisten kanssa (on valinnut) elää.

      • yhteispelit

        Nimenomaan. Jokainen voi ajatella itse ja opetella olemaan toisten kanssa vuorovaikutuksessa. Tyyppi, joka vain mesoaa kaikesta tyhjänpäiväisesti ei osaa olla vuorovaikutuksessa. Haukkumalla toisten tuulipuvunkäyttöä tai menemällä viemään roskista vain huulipunalla huoliteltuna, on sama sanoma: olen parempi kuin muut, te olette vähemmän. Sellainen on epätervettä käytöstä.


    • Eikateellinen

      Puhut ilmeisesti omasta asenteestasi ja toimintatavoista? Vai tuttavapiirisi?

      Teitä tietäviä on aina, siis niitä, jotka kertovat miten me muut elämme vaikka loppupelissä kerrotaankin itsestä, omasta kateellisuudesta sun muusta, sitä ikinä myöntämättä.

    • hirsiomassasilmässä

      Siinä se ap taas on kirjannut ylös omia ennakkoluulojaan ja käytöstään.
      Mitäpä jos aloittaisit muutoksen itsestäsi :).

    • rajatonmies

      Hyvä ja paikkansa pitävä kirjoitus. Joistakin vastauskommenteista voi päätellä, että kalikka on osunut ja osuu samalta suunnalta jatkossakin.

      Suomalaiset ovat kaupungistuneet kiireellä, ja vaikka maana Suomella menee hyvin, niin monet unohtaneet ne hyvät opit ja taidot, joiden mukaan ennen aikaan selvittiin ja pärjättiin ilman masentumista, itseensä käpertymistä ja vian etsimistä toisista.

      • enolemitäännoista

        arvostelet muita ihmisiä joten tämän oman kommenttisi perusteella olet siis myös masentunut ja käperryt itseesi. Eli kalikka kolahti sinun omaan nilkkaasi myös.


    • hjyui

      Tämähän se onkin, että ei kestetä minkäänlaista toisen näkökantaa. Eihän se ole arvostelua, että näkee asiat eri tavoin. eikö sen pitäisi olla juuri sitä oikeaa keskustelua siitä, miten kukin näkee asioita ja näin voi itse päättää, onko tuossa toisen näkemyksessä jotain sellaista joka kannattaa ottaa omaankin käyttöön.

      Tämä ainainen herneen vetäminen nenään saisi loppua ja ihmisten olisi syytä hieman harkita sitä omaakin kantaansa. Kuitenkin tosiasia on, että emme osaa lukea toisen ajatuksia, siitä on turha loukkaantua.

      Sekin pitäisi sallia, että olemme jokainen myös erilaisia ruumiinrakenteelta. Nyt vain näyttää olevan sellainen vallalla, että joka on nyt tällainen missivartaloinen tai mannekiini pitäisi jokaisen miehen saada lelukseen. Tavallista suomalaista naista moititaan jatkuvasti, kuitenkin suurin osa on näitä tavallisia ei niin joka suhteessa missivartaloisia, kuitenkin ihan hyvännäköisiä ja järkeviä.

      Ja tuo vaatetus. Tuulipuvuissa ei kovinkaan moni kuljeskele jatkuvasti. Kyllä suurin osa suomalaisista osaa tietää, että pukeudutaan aina tilanteen mukaan. Mutta sekin pitää ymmärtää, että juhla-asusteet eivät kuulu arkeen, ei työpaikalle, ei kouluun, ei edes arkiseen illan istumiseen kavereiden kanssa.

      Sellaista harkintaa kaikkeen, ei yliampumista asioissa.
      Sitten tuo yhteishenki, se antaa voimaa aina. Ja lisäksi yhteishenki suojaa vallan käytöltä joka paikassa.

      • lampunhenki_-66

        "lisäksi yhteishenki suojaa vallan käytöltä joka paikassa."

        Tuohon suhtautuisin "hieman" epäillen. Sillä vallankäyttöä esim. parisuhteessa on aina. Tietysti se voi olla myös positiivista vallankäyttöä.


    • Satatyytyväinen

      Kun lukee tätä palstaa pitää olla tyytyväinen, että on parisuhde jossa on vapaus omaan elämään ja harrastuksiin. On oma aika ja yhteinen aika. Kumpikin joustaa.

    • lampunhenki_-66

      Entä kun olen tyytyväinen elämääni? Lapset ns. maailmalla, itse urani huipulla, miesystävä, muitakin hyviä ystäviä, naisia ja miehiä. Eikä kukaan turhasta valita. Töissä ja ystävien kanssa suorastaan harrastetaan mielipiteenvaihtoa. Niin? Mitäs nyt tehdään?

    • askalf

      "Aina maristaan jostakin, ollaan kateellisia jostakin, kaikki koetaan loukkauksiksi."

      Ne jotka marisevat jne. ovat myös esillä eri kanavissa. Olemalla tyytyväinen ei pääse esille eikä kerää klikkauksia. Ei se silti tarkoita, että ei olisi olemassa.

      Vanhoja hyviä aikoja en ihan hirveästi ylistäisi. Olen jutellut mm. sota- ja pula-ajasta vanhempien ihmisten kanssa, ja kyllä silloinkin oli ihan riittämiin kelmejä, konnia, heikomman hyväksikäyttäjiä, kateellisia, omaneduntavoittelijoita. Monesti touhu oli vielä paljon julmempaa kuin nykyään, ja esim. lapsia ja vanhuksia saatettiin kohdella tavoilla, joita nykyään ei hyväksyttäisi.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1247
    2. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      16
      1216
    3. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      1
      1149
    4. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      3
      1149
    5. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      0
      1134
    6. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      0
      1133
    7. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      0
      1118
    8. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      41
      1114
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      2
      1105
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      1
      1100
    Aihe