Mittauskupla - http://www.measurepolis.fi/index.ht

HämmästynytKajaanista

Näin lukee Measurepoliksen etusivulla:

"Kainuun mittaustekniikan osaaminen ottaa uuden askeleen – Measurepolis sulautui osaksi Kajaanin Ammattikorkeakoulua

Kajaanin pitkäjänteinen panostaminen mittaustekniikan ja teknologialähtöisen liiketoiminnan kehittämiseen otti uuden askeleen, kun Measurepolis Development Oy sulautui 1.8.2016 alkaen osaksi Kajaanin Ammattikorkeakoulu Oy:tä.

Fuusiossa tavoitellaan paitsi kaupungin konsernirakenteen yksinkertaistamista, myös ennen kaikkea vahvistuvaa kansallista ja kansainvälistä vaikuttavuutta teknologiaosaamisen kehittämisessä ja uudistamisessa. Fuusiossa Kajaanin Ammattikorkeakoulu Oy:n valitsemat strategiset kehityksen painopisteet saavat tuekseen vahvaa toimialaosaamista Measurepoliksen tärkeimmiltä toimialoilta biotaloudesta, teollisuus-, ympäristö- ja yhdyskuntavesien käsittelystä sekä kaivannaisteollisuuden ympäristönhallinnasta. Samalla yhdistämme voimavaroja uusiin teknologiaratkaisuihin tähtäävien kansallisten ja kansainvälisten kehityshankkeiden ja niistä syntyvien liiketoimintaketjujen vauhdittamisessa. "...

Kertaus:
..." Measurepoliksen tärkeimmiltä toimialoilta biotaloudesta, teollisuus-, ympäristö- ja yhdyskuntavesien käsittelystä sekä kaivannaisteollisuuden ympäristönhallinnasta. Samalla yhdistämme voimavaroja uusiin teknologiaratkaisuihin tähtäävien kansallisten ja kansainvälisten kehityshankkeiden ja niistä syntyvien liiketoimintaketjujen vauhdittamisessa."

KYSYMYS:
Miksi Measurepolista ei kiinnosta kotipaikkakuntansa kaivannaisteollisuuden ympäristönhallitsemattomuus ( esimerkkinä Nuasjärvi/purkuputki)?

Kahlitseeko joku korkeampi taho Measurepoliksen kädet puuttumasta Terrafamen jätevesien aiheuttamiin ongelmiin Kainuussa ja Ylä-Savossa?

2

68

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • teknologiaratkaisija

      Measurepolis panostaa teknologiaratkaisuihin, ei ota kantaa paskavesipolitiikkaan

    • edustajajohtaaharhaan

      Kaikilla kissanpojilla ei ole vielä silmät avautuneet... eikä kansanedustaja Mari Sanna Jarvallakaan, kuten hän fb:aan ilmaisee:

      https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=1454853744548172&id=134061183294108

      "Harmi, että Nuasjärven mainetta edelleen sotketaan vaikka sen vettä ei. Tieteellisesti pätevissä tutkimuksissa on useaan kertaan todettu, että Nuasjärvi on täysin käyttökunnossa, eikä tämäkään uutinen muuta sitä tosiasiaa. Uutisointi, jonka avulla jaetaan väärää mielikuvaa siitä, että järvi olisi huonossa kunnossa, on todella harhaanjohtavaa. Oheisessa jutussa vasta artikkelin lopussa todetaan, että sulfaatin levinneisyydestä huolimatta Nuasjärven vesi täyttää täysin talousveden laatukriteerit ja vedenlaadulla ei ole vaikutusta ranta-alueiden kaivojen veden laatuun, järviveden käyttöön pesu- tai löylyvetenä tai järven virkistyskäyttöön. Uutisessa ei myöskään kerrota, että luonnon normaali kevätkierto voi poistaa kerrostumat.
      Myös kalastajien asiakkaat ovat loppuneet väärien mielikuvien takia, ei siksi, että kaloissa olisi jotain vikaa. Matkailulle, alueen yrittäjille ja rantatonttien omistajille tehdäänkin varsinainen karhunpalvelus, kun faktat vaikutuksista ja hyvät uutiset mainitaan lehtijutuissa vasta sivuhuomiona. Terrafamen vastustajien mielikuvapolitikointi saa taas turhaan vauhtia."

      --,--
      Huomautettakoon Jarvalle, että olisi kannattanut lukea Nuasen tilaa koskevat uutisoinnit keväältä ja kesältä siitä, että Nuasen luonnollinen kevätkierto ei toteutunut kesällä 2016. Syynä Nuasen veden voimakas sulfaatin aiheuttama kerrostuneisuus.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      39
      1631
    2. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1341
    3. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      9
      1289
    4. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      1
      1285
    5. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      42
      1277
    6. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      4
      1253
    7. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      0
      1234
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      1
      1210
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      2
      1170
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      1
      1146
    Aihe