Avioliiton tasa-arvoisuudessa yhä parannettavaa

Sisarrakkaus

Nyt kun samaa sukupuolta olevia pareja on mahdollista vihkiä niin mielestäni tulisi loputkin tällaiset typerät rajoitteet kumota ja siirtyä keskiajalta vuoteen 2017.

Minusta on surullista kun nyt homoparit juhlivat tasa-arvoa, vaikkei se silti ole toteutunut. Rakkaus ei katso ikää, sukupuolta tai verisiteitä, mutta silti veljekset tai siskot eivät voi mennä naimisiin keskenään tai vanhempansa kanssa. Tämä on minusta häpeällistä kun tosirakkautta tällaisin keinoin yritetään estää. Ihan samoin kuin homoavioliittojen kanssa, ketä se haittaa jos kaksi toisiaan rakastavaa veljeä haluavat mennä naimisiin. Se on heidän asiansa ei muiden.

Toivon että asiaan tulee muutos ja että vihdoinkin tosirakkaus voittaa näitä naurettavia käytäntöjä vastaan <3

3

68

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • TotuusSattuu

      Avioliitot ovat yhteiskunnan kannalta esisijassa juridisia sopimuksia. Ja siksi niiden muuttamisella on paljon vaikutusta myös muuhun lainsäädäntöön, niin perintöasioihin, sosiaaliturvalainsäädäntöön kuin moneen muuhunkin asiaan. On ollut hyvin yksinkertaista muuttaa asioita niin että avioliittoon voi mennä myös kaksi samaa sukupuolta olevaa koska se ei ole vaatinut kuin ihan muutaman muun lain muuttamista. Jos kuitenkin alkaisimme muuttamaan avioliittoa radikaalisti eli sallisimme lähes kenen tahansa liitot, olisi se valtaisa urakka koko muun lainsäädännön muuttaminen kannalta. Ja koska tällaisella muutoksella ei ole suurta tarvetta tai suurta ihmisten tukea, sellaiseen tuskin ryhdytään.

    • jumala on luonut ihmisen mieheksi ja naiseksi ja säätänyt avioliiton heidän välilleen suvun jatkamista varten. Siksi Hän on luonut biologiankin lait sellaisiksi, että ne palvelevat miehen ja naisen välistä avioliittoa ja suvun jatkamista. Tästä syystä avioliitto on Jumalan silmissä edelleen vain miehen ja naisen välinen liitto eikä mikään muu ihmissuhde. Kaikki samaa sukupuolta olevien "liitot" ovat Hänen silmissään syntiä ja kapinointia Jumalaa vastaan.

      Koska miehen ja naisen välinen avioliitto perustuu myös biologiaan (suvun jatkaminen), sitä ei voida lakisääteisesti muuttaa sukupuolineutraaliksi. Biologia kun ei tottele eduskunnan päätöksiä.

      Jumala on säätänyt myös rajat ja ehdot avioliitolle, ihmisen parasta ajatellen. Siksi ihminen ei voi mennä avioliittoon esim. lähisukulaisten kanssa.

      "Sen tähden mies luopukoon isästänsä ja äidistänsä ja liittyköön vaimoonsa, ja he tulevat yhdeksi lihaksi." (1.Moos.2:24)

      • TotuusSattuu

        Kuten olen sinulle jo lukemattomia kertoja sanonut, avioliitto ei ole millään tavalla lisääntymisen edellytys joten biologinen kytkös on kaukaa haettu. Avioliiton sidos lisääntymiseen on tullut perinteisesti sitä kautta että sen avulla on turvattu niin lapsen kuin äidinkin taloudellinen ja yhteiskunnallinen asema. On siis suojeltu näitä kahta ongelmilta joita avioliiton ulkopuolella tapahtunut lisääntyminen olisi aiheuttanut. Mutta koska jo vuosikymmeniä sitten olemme lainsäädännöllä hoitaneet nämä asiat kuntoon, ei lapsen tai äidin asema poikkea enää mitenkään aviolitossa tai sen ulkopuolella. Näin ollen myös kytkös lisääntymisen ja avioliiton väliltä on jo aikoja sitten purettu. Tätä jotkut eivät vain ole huomanneet tai halunneet hyväksyä.
        Ja koska kytkös on katkennut, on avioliitto nykyään nimenomaan niiden kahden aikuisen välinen liitto ja sopimus jota ei ole enää syytä varata vain lisääntymistä varten tai jälkeläisten suojaamiseksi.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      38
      1789
    2. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1391
    3. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      42
      1367
    4. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      1
      1345
    5. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      14
      1342
    6. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      7
      1314
    7. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      0
      1294
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      1
      1250
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      2
      1200
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      2
      1173
    Aihe