Miten tulostaa mustavalkoisena (Canon Pixma)?

Mustavalkoista

Eli tulostin on Canon pixma MG5600 (tai mikä lie), ja osa musteista loppu. Yritän tulostaa tietokoneelle tallennettuja asiakirjoja, eikä tarttis edes olla värillisiä kuvia, kun mustavalkoiset kävis ihan hyvin. Osassa asiakirjoista ei edes ole muuta kuin vaan mustaa tekstiä, joten miksi tämä valittaa musteiden lopussa olemisesta (kun mustaa mustetta on, värilliset lopussa)? Eikö se jotenkin "tunnista" ettei edes tarvi olla värejä, vai mistä johtuu? Yritin netistä etsiä neuvoa, miten tulostaa mustavalkoisina nämä, mutta kun ei vaan löydy.

Siis silloinhan jos tuolla skannaa jonkun paprun ja tulostaa kopion siitä, voi määritellä napista painamalla, että tulostaako värillisenä vai mustavalkoisena. Eikö tosiaan löydy sitten mistään kohti jotain "nappulaa" josta määritellä tulostaako tietokoneelle tallennetut matskut värillisinä vai mustavalkoisina?

4

2528

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Kokeile mennä ajurin asetuksiin ja katso voiko mustavalkotulostuksen kytkeä päälle. Ei välttämättä voi, koska idea n saada sinut ostamaan niitä. Värejä. Tekstitulosksiin kannattaa hankkia laser.

      • Mustavalkoista

        No joo... Mitä asiaa googlailin, niin tosiaan vaikuttaa että koko laite saattaa jopa hajota, jos tulostaa ilman kaikkia värejä. Siinäkin tapauksessa, ettei tarttis olla mitään muuta väriä, kun vaan mustaa... Että ei kai se auta, kun käydä ostamassa ne värit sitten.


    • k_h

      Canon MG 2200:lla homma menee näin; Napsauta tiedoston päällä hiiren oikealla > tulosta > asetukset > tulostimen ominaisuudet > ruksi kohtaa "harmaasävytulostus" > "OK"

    • SatuArrg

      VAROKAA! CANON PIXMA MP550 MONITOIMILAITE - MUSTESUIHKUTULOSTIN, HUONO OSTOS!!!
      Älkää ostako Canon Pixma Mp550 monitoimilaitetta tai muitakaan mustesuihkulaitteita. Vaikka laite on edullinen ostettaessa, sen käyttö tulee todella kalliiksi. Laite syö väriä – sellaistakin väriä, jota ei edes käytetä.
      Laitteessa on yhteensä viisi väripatruunaa: kaksi mustaa (521BK ja 520 PGBK), keltainen (521Y), punainen (521M) ja sininen (521C). Mikäli jokin em. musteista on loppu, laite ei suostu toimimaan laisinkaan ennen kuin ko. mustepatruuna on vaihdettu uuteen. Laite ei suostu edes skannaamaan, jos musteet ovat loppu, vaikkei skannaukseen mustetta edes tarvita.
      Mustepatruunat ovat kalliita; n. 10 eurosta lähemmäs 30 euroon ostopaikasta ja patruunan koosta riippuen. Itse vaihdoin reilu vuosi sitten kaikki mustepatruunat uusiin, lukuun ottamatta mustaa 520PGBK-patruunaa. Koska olen jo pidemmän aikaa ihmetellyt värien kulumista, päätin seurata asiaa tarkemmin. Tänään laite ilmoitti, että kaikki värit mustaa lukuun ottamatta ovat lopussa. Mielenkiintoisinta tässä on se, etten ole koskaan tulostanut ainuttakaan värillistä tulostetta. Kaikki tulosteet ovat olleet pelkkää mustaa tekstiä. Reilu vuosi sitten tehdyn mustepatruunoiden vaihdon jälkeen laite tulosti alle 30 kpl A4-kokoisia tulosteita enne kuin ilmoitti värien (keltainen, punainen, sininen) loppuneen. Eli Canon Pixma Mp550 monitoimilaite kuluttaa myös niitä värejä, joita ei koskaan edes käytetä.
      ”Vanha Canon vetää viimeisiään. Silmiin osuu Hong-Kongin kampanja: ***** väritulostin 39,95. Netistä laitteen saa reilulla kolmella kympillä. Tulostimen maahantuojan mukaan täyttöpatruuna maksaa reilut 20 euroa. Täyttömuste maksaa siis yli puolet uuden laitteen hinnasta. Korostettakoon, että ilmiö koskee koko alaa, ei vain *****.
      Kauppakorkeakoulun tutkija Petteri Ojala selittää, että kyseessä on nykyään tavallinen tapa tehdä voittoa: ’Tätä kutsutaan sellaisella termillä kuin captive pricing (vangitseva/kaappaava hinnoittelu). Kuluttaja vangitaan, sitoutetaan tiettyyn tuotteeseen. Valmistaja myy laitteen jopa tappiolla ja ottaa vahingon takaisin esimerkiksi musteiden tarvikekaupassa. Ne kun eivät ole standardoituja vaan malli ja merkkikohtaisia.’”
      http://yle.fi/aihe/artikkeli/2006/02/16/uusi-tulostin-vai-vaihtopatruuna
      http://www.canon.fi/support/consumer_products/products/fax__multifunctionals/inkjet/pixma_mp_series/pixma_mp550.aspx?type=drivers&language=&os=WINDOWS 7 (64-bit)

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      42
      2217
    2. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      51
      1738
    3. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      40
      1553
    4. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      43
      1511
    5. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      3
      1469
    6. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      8
      1454
    7. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      4
      1440
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      3
      1371
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      5
      1281
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      8
      1245
    Aihe