Vainoharhainen osakas kerrostalossa.

puhhheenjohtaja

Mikä on paras tapa suhtautua osakkaaseen, joka on oikein vaikea tapaus (äijä) eli negatiivinen asenne joka asiaan, ja mikä pahinta, hän on saanut päähänsä että hallitus, eritoten minä PJ muka "kyttään" ja "vainoan" osakkaita.

Eli kyse on tästä: Olen puuttunut mm. seuraaviin asioihin: Osakkaan pyynnöstä vaatinut hiljaisuutta klo 24 meluavilta osakkailta (vain 1 asunto). Järjestyssäännöissä on hiljaisuus taloyhtiössä klo 7 - 23.

Lisäksi olen laittanut 3 kertaa lappua autojen ikkunoihin jos ne on piha-alueella joka on pelastustietä, (yksityisalue, jossa saa pysäköidä vain merkityille, osakkaiden hallinnoimille nimetyille parkkipaikoille). Nimettömiä lappuja en harrasta.

Kolmas asia, johon olen puuttunut, on pahvin keräysastian väärä täyttö. Eli laittanut kyltin, jossa kehotetaan litistämään pahvilaatikot.

HUOM! Nämä kaikki asiat olen tehnyt OSAKKAIDEN PYYNNÖSTÄ. Eli katson, että kuuluu hallituksen toimivaltaan, ja myös velvollisuuteen valvoa järjestyssääntöjen noudattamista.

Muu hallitus ja isännöitsijä tukee minua ja suurin osa osakkaista, puhutaan n. 90 prosentista koko taloyhtiön osakkaista, ja kaikissa edellämainituissa asioissa impulssi on tullut nimenomaan osakkailta, jotka tietysti haluavat asua viihtyisästi ja rauhassa.

Tällä vainoharhaisella osakkaalla on selvästikin käsitys, että kaikki saisivat tehdä ihan mitä tykkäävät, ja kaikenlainen sääntöjen ja kieltojen valvonta ja jopa niiden asettaminen on "rajoittamista, ja kyttäystä/vainoamista". Kun taas muut osakkaat katsovat että sääntöjen olemassaolo ja noudattaminen nimenomaan LISÄÄ viihtyisyyttä!!

Tämä ukko on selvästikin vapaan kasvatuksen tulos, eli hänen mielestään voisi kerrostalossa elää kuin pellossa. Hän ei käsitä sitä, että jos haluaa vapautta, pitää asua omakotitalossa, ja vielä mielellään etäällä lähimmistä naapureista. Yhteisöasumisessa on aina sääntöjä, velvotteita ja kieltoja, joita ei ole siinä määrin omakotitaloasumisessa.

Itse inhoan naapurikyttäämistä ja toisten asioihin puuttumista, enkä suoraan sanoen ole PÄTKÄN VERTAA kiinnostunut muiden asioista, "elä ja anna elää" on motto, mutta ei se tarkoita sitä, että jos osakkaat esittävät perusteltuja pyyntöjä valvoa selviä, kiistattomia järjestyssääntöjen toistuvia rikkomisia, että minä tai muu hallitus jättäisi asiat hoitamatta.

13

342

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • slkadjf

      Lienee parasta jättää huomiotta. Jos hankalalla osakkaalla on valittamista, häntä voi kohteliaasti kuunnella ja kenties sitten rauhallisesti kertoa sen oman kantansa. Mutta ei kannata tuhlata energiaa toistuvaan selittämiseen, jos ei viesti näytä selvällä puheella menevän perille.

      • Halljäsen22

        Olen aivan samaa mieltä tästä. Tuollaisten kanssa ei kannata ryhtyä kiistelemään ja voit sanoa, että yhtiön hallitus valitaan yhtiökokouksessa. Itse kannattaa pysyä rauhallisena ja asia linjalla. Hallituksen puheenjohtajan tehtävässä ei voi valitettavasti kaikkia miellyttää.


    • ukko.hankeen

      Luonnevikaisten kanssa toimiminen voi olla yhtä persettä.
      Kirjoituksestasi ei ihan selviä onko äijä vain louskuttanut leukojaan, vai onko jotain konkreettista haitantekoakin siis tapahtunut.
      Viime kädessähän ukko voidaan häätää asunnostaan, jos touhu menee aivan järjettömäksi. Mutta tämä tietysti ihan ääritapauksessa niinkuin tiedätkin.
      Mulkkujenkin kanssa sitä vaan joutuu joskus elämään, valitettavasti. Kuka töissä, kuka vapaa-ajalla, mutta herkkuahan se ei ole.

    • 35783357

      On tuossa nyt jotain muuta ongelmaa, koska kerrot yksityiskohtaisesti vain sen, mihin katsot taloyhtiön puheenjohtajan valtuuksilla olleen oikeutettua puuttumista, mutta et ollenkaan, mistä tämä vainoharhaiseksi mieltämäsi osakas on suivaantunut.

      Niin että miten tämän osakkaan vääränlainen asenne on konkreettisesti tullut ilmi tai mitä ne perusteettomat kyttäys- ja vainoamiskäsitykset ovat olleet ja missä yhteydessä tullut esille?

    • KolmoskerroksenAsukas

      Aloittaja taitaa olla homoseksuaali?

    • Arapunsukas

      Mistä arvelet? , Oletko itse B-rapun poikia?

    • Miten tämä osakas tuo asiansa esiin? Soitteleeko hallituksen jäsenille? Valittaako muille asukkaille?

      Onko hän se, joka meluaa/parkkii autonsa minne sattuu?

    • Hallituksen_nuorin_jäsen

      > Eli kyse on tästä: Olen puuttunut mm. seuraaviin asioihin: Osakkaan pyynnöstä vaatinut hiljaisuutta klo 24 meluavilta osakkailta (vain 1 asunto). Järjestyssäännöissä on hiljaisuus taloyhtiössä klo 7 - 23.

      No jos teillä tosiaan on 16 tunnin hiljaisuusaika päivällä, niin kai se on sitten pakko meluta yöaikaan. :)

      Mutta ihan vakavasti, tuollaiset tyypit ovat tuttuja lähes jokaisessa talossa. Kun asukkaita on kymmeniä, joukkoon mahtuu melkein aina joku puolihullukin. Ei se haittaa, jos enemmistö osakkaista on järjissään.

      • ukko.hankeen

        Olette siis taloyhtiössä puuttuneet ihan asiallisesti ongelmiin, mutta edelleenkään ei ole tullut ihan selväksi mitä tämä "häirikkö" on ihan konkreettisesti tehnyt?

        Suunsoittoakin valitettavasti joutuu sietämään kun hallitukseen menee (joutuu), mutta sellaistahan se on - kiittämättömyys on maailman palkka.


      • ap_ap_ap
        ukko.hankeen kirjoitti:

        Olette siis taloyhtiössä puuttuneet ihan asiallisesti ongelmiin, mutta edelleenkään ei ole tullut ihan selväksi mitä tämä "häirikkö" on ihan konkreettisesti tehnyt?

        Suunsoittoakin valitettavasti joutuu sietämään kun hallitukseen menee (joutuu), mutta sellaistahan se on - kiittämättömyys on maailman palkka.

        Ei tämä asukas varsinaisesti HÄIRITSE, mutta hän on oikea vastarannan kiiski joka asiassa, ja luulee, että taloyhtiön hallitus ja isännöitsijä haluavat kiusata asukkaita. Siis nimenomaan luulee. Sähköpostien muodossa nämä syyttelyt tulevat.

        Hän erittäin ponnekkaasti puolustaa näitä, joille on huomautettu järjestyssääntörikkomuksista, ja näitä ei ole montaa! (vaikkakin hallitus on toiminut asiallisesti ja ystävällisesti, eikä lähdetty millekään viralliselle huomautus/varoitus/nimien keruu linjalle), eli kaveri ihan tosissaan luulee, että taloyhtiössä "vainotaan" ja "kytätään". Käytännössä tekee joka pienimmästäkin asiasta, joka jollain tavalla liittyy sääntöihin tai kieltoihin, ns. "myrskyn vesilasiin", ja alkaa suurennella asiaa, ja meuhkaamaan sen puolesta, että talossa pitää saada asua "vapaasti". Sävy on katkera, ja jotenkin syyttävä, ja patoutunut. Tämä osakas ei tervehdi juuri ketään naapureita, eikä sitä häneltä odotetakaan, ei todellakaan tarvi tervehtiä jos ei halua. Hän ei myöskään juuri puhu kenellekään mitään, sekin on ihan OK. Menee ja tulee naama happamana, puhelintaan räpläten, katse älypuhelimessaan. Livenä keskustelu hänen kanssaan on rakentavampaa tai ainakin siltä vaikuttaa, tai sitten hän ei vain halua/uskalla naamatusten sanoa asioita niin kuin ajattelee.

        Kuitenkin talossa on läpinäkyvä avoin keskustelulinja, ja kun olen muilta osakkailta kysellyt, niin kaikki ovat tyytyväisiä nykymenoon. Paitsi tämä kyseinen asukas ja pari hänen hengenheimolaistaan. Asukkaat saavat sanoa mielipiteensä, ja vaikuttaa, muutenkin kuin yhtiökokouksen kautta. Tätä tarkoitin tuolla otsikon sanalla "vainoharhainen". Oli ehkä liioitellusti sanottu, mutta kuitenkin.

        Mitä sääntöjen rikkomiseen tulee, juuri tämä kyseinen herra sekä tämä hengenheimolais-talous ovat niitä, jotka niitä sääntöjä rikkovat. Kyse on onneksi kuitenkin aika pienistä asioista.

        Jos asia nyt pitäisi kiteyttää yhteen lauseeseen, niin kyse on ilmeisesti siitä, että tämä henkilö kapinoi sitä vastaan, että hän yhtälailla kuin muutkin, joutuu noudattamaan sääntöjä, tai häneltä odotetaan sitä. Tämä siis vain oma tulkintani asiasta. Eli tässä on vastakkainasettelu: enemmistö asukkaista kokee, että säännöt ja niiden noudattaminen tuo asumisviihtyvyyttä, ja tämä henkilö kokee päinvastoin: säännöt vähentävät viihtyvyyttä.

        Lähinnä aloituksessa kyselin vain mielipidettä/kokemusta, miten kannattaa suhtautua tällaiseen ihmiseen. Koska itsellä arkipäivän psykologian osaaminen vähän heikoissa kantimissa, enkä tällaista ihmistä ole ennen tavannut, jonka ajattelua en ymmärrä enkä saa siitä kiinni...hämmentävää.


    • nimierkkimerkki

      Lehessä oli juttuakin näistä. Luulevat tosiaan, että omassa saa tehdä mitä haluaa.
      Jossain joku ei suostunut maksamman yhtiövastiketta, kun oli mielestään maksanut jo asunnostaan koko hinnan.
      Jos ei järkipuhe auta, niin mikä lie sitten. Häätö tuskin onnistuu.

      • ap_ap_ap

        Ei onneksi ole sellaisista vakavista asioista kyse, että mitään häätöä tarvisi edes miettiä. Tälle kaverille ei varmasti kukaan muutenkaan halua mitään pahaa. Sorry jos annoin aloituksessa vähän turhan dramaattisen kuvan.


    • isännöitsijä

      Kannattaa jättää tuommoiset huomiotta eikä missään tapauksessa lähteä provosoitumaan, luonnevikaiselta tuo kuulostaa (asiaa tarkemmin tuntematta). Noille vain aivan minimi osakkaan oikeudet, ei yhtään enempää.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      60
      1957
    2. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      49
      1692
    3. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      53
      1609
    4. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      5
      1537
    5. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      6
      1525
    6. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      6
      1445
    7. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      8
      1316
    8. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      12
      1291
    9. Revi siitä ja revi siitä

      Enkä revi, ei kiinnosta hevon vittua teidän asiat ja elämä. Revi itte vaan sitä emborullaas istuessas Aamupaskalla
      Varkaus
      4
      1183
    10. Kello on puoliyö - aika lopettaa netin käyttö tältä päivältä

      Kello on 12, on aika laittaa luurit pöydälle ja sallia yörauha kaupungin asukkaille ja työntekijöille. It is past midni
      Hämeenlinna
      4
      1158
    Aihe