Mikä oli kasteen tarkoitus

12___13

Raamatussa kasteen idea oli tehdä ihmisestä Jeesuksen opetuslapsi.

"Menkää siis ja tehkää kaikki kansat minun opetuslapsikseni, kastamalla heitä Isän ja Pojan ja Pyhän Hengen nimeen ja opettamalla heitä pitämään kaikki, mitä minä olen käskenyt teidän pitää. Ja katso, minä olen teidän kanssanne joka päivä maailman loppuun asti.""
Mat.28:19-20

Raamattu ei varsinaisesti sano, jos sinua ei ole kastettu, et voi pelastua. Siksi kasteen puuttuminen ei mielestäni ole vakavaa.

Mutta en kuitenkaan näe syytä, miksi pientäkin lasta ei voisi kastaa Jeesuksen opetuslapseksi. Se ei lukitse lapsen kohtaloa lopullisesti, koska Jeesuksen opetuslapsia todella ovat vain tämän kohdan mukaiset henkilöt:

Niin Jeesus sanoi niille juutalaisille, jotka uskoivat häneen: "Jos te pysytte minun sanassani, niin te totisesti olette minun opetuslapsiani; ja te tulette tuntemaan totuuden, ja totuus on tekevä teidät vapaiksi".
Joh. 8:31-32

16

168

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • kasteen.vääristelijöille

      19. Go ye therefore, and teach all nations, baptizing them in the name of the Father, and of the Son, and of the Holy Ghost:

      19. Menkää siis ja tehkää kaikki kansat minun opetuslapsikseni: kastakaa heitä Isän ja Pojan ja Pyhän Hengen nimeen

      19. Menkäät siis ja opettakaat (a) kaikkea kansaa, ja kastakaat heitä nimeen Isän ja Pojan ja Pyhän Hengen,

      Aivan selvää on, että kastamalla lapsia, tai aikuisia ei tehdä opetuslapsia, vaan saarnaamalla ja opettamalla Sanan saarnan ymmärtäviä ihmisiä, sitten uskoontulleet ottakoot / heidät kastettakoon Jeesuksen nimeen.

      Pelkkä kaste ei tee kenestäkään Jeesuksen opetuslasta.

      Miksi kirjoittelet vastoin Raamatun opetusta?

      Tee parannus ja usko evankeliumi

      • gwegwge

        Nimenomaan kastamalla ja opettamalla opeetuslapsia tehdään. Tuo " baptizing them" käännetään "kastamalla heitä". Kasteessa opetuslapseksi tullaan mutta kaste tarvitsee aina rinnalleen elävän uskon.

        Ihan oikein kaveri tuossa kirjoitti. Parannusta saisi tehdä tämä "kasteen.vääristelijöille" joka ite opettaa väärin.


      • hrwh
        gwegwge kirjoitti:

        Nimenomaan kastamalla ja opettamalla opeetuslapsia tehdään. Tuo " baptizing them" käännetään "kastamalla heitä". Kasteessa opetuslapseksi tullaan mutta kaste tarvitsee aina rinnalleen elävän uskon.

        Ihan oikein kaveri tuossa kirjoitti. Parannusta saisi tehdä tämä "kasteen.vääristelijöille" joka ite opettaa väärin.

        Miksihän tuo kasteen vääristelijä ei usko tätä käännöstä:

        " Menkää siis ja tehkää kaikki kansat minun opetuslapsikseni, kastamalla heitä Isän ja Pojan ja Pyhän Hengen nimeen ja opettamalla heitä pitämään kaikki, mitä minä olen käskenyt teidän pitää"


        Kaikki käännökset sanovat ihan saman asian: kasteen ja opettamisen avulla on tehtävä opetuslapsia kaikista kansoista. Kun lukee hänen antamansa käännösket niin samaa asiaa ne sanovat! Pelkkä kaste antaa Jumalan lapseuden mutta pelkkä kaste ei pelasta,


      • frdes774s
        hrwh kirjoitti:

        Miksihän tuo kasteen vääristelijä ei usko tätä käännöstä:

        " Menkää siis ja tehkää kaikki kansat minun opetuslapsikseni, kastamalla heitä Isän ja Pojan ja Pyhän Hengen nimeen ja opettamalla heitä pitämään kaikki, mitä minä olen käskenyt teidän pitää"


        Kaikki käännökset sanovat ihan saman asian: kasteen ja opettamisen avulla on tehtävä opetuslapsia kaikista kansoista. Kun lukee hänen antamansa käännösket niin samaa asiaa ne sanovat! Pelkkä kaste antaa Jumalan lapseuden mutta pelkkä kaste ei pelasta,

        kaste on rikollisen kristinuskon uskovaisten väärennetyn ja väärin tulkittua oppia!

        Jeesus ei ole käskenyt kastaa ketään, lapsiakaan, lapsiakin tappaneen, tapattaneen, raiskanneen jne rikollisuuden jäseniksi!

        mutta
        teillä rikollisuuden uskovaisille jotka uskotte vaikka Jeesus uskomisen kieltänyt ei kelpaa Jeesuksen asettama kaste oppi...

        Jeesuksen evankeliumia Matteuksen mukaan:
        24:23 Jos silloin joku sanoo teille: 'Katso, täällä on Kristus', tahi: 'Tuolla', niin älkää uskoko.
        24:24 Sillä vääriä kristuksia ja vääriä profeettoja nousee, ja he tekevät suuria tunnustekoja ja ihmeitä, niin että eksyttävät, jos mahdollista, valitutkin.
        24:25 Katso, minä olen sen teille edeltä sanonut.
        24:26 Sentähden, jos teille sanotaan: 'Katso, hän on erämaassa', niin älkää menkö sinne, tahi: 'Katso, hän on kammiossa', niin älkää uskoko."

        ----------

        http://fi.wikipedia.org/wiki/Kaste#Luopuminen_paholaisesta
        "Kreikkalaisessa Uudessa testamentissa käytetään kastamisesta verbiä baptizō, "upottaa", "painaa veden sisään", "pestä", "kastaa", ja kasteesta substantiivia baptisma."

        HUOMATKAA SANA "PESTÄ" JOKA KÄYTÄNNÖSSÄ TARKOITTAA MYÖS "PESEYTYMISTÄ."
        Tämä pelastaa "kaste pelastaa" päivittäin tuhansia mm sairaaloissa...

        Johanneksen evankeliumi:
        13:10 Jeesus sanoi hänelle: "Joka on kylpenyt, ei tarvitse muuta, kuin että jalat pestään, ja niin hän on kokonaan puhdas; ja te olette puhtaat, ette kuitenkaan kaikki.
        13:14 Jos siis minä, teidän Herranne ja opettajanne, olen pessyt teidän jalkanne, olette tekin velvolliset pesemään toistenne jalat.
        13:15 Sillä minä annoin teille esikuvan, että myös te niin tekisitte, kuin minä olen teille tehnyt."

        Hävetkää, kun että pysy totuudessa....


      • 12___13

        "Aivan selvää on, että kastamalla lapsia, tai aikuisia ei tehdä opetuslapsia, vaan saarnaamalla ja opettamalla Sanan saarnan ymmärtäviä ihmisiä, sitten uskoontulleet ottakoot / heidät kastettakoon Jeesuksen nimeen. "

        Mat.28:19-20 mukaan kastamalla tehdään opetuslapsia, mutta totta kai opetus on tärkeää ja tärkeämpää kuin kaste, koska:

        "Niin Jeesus sanoi niille juutalaisille, jotka uskoivat häneen: "Jos te pysytte minun sanassani, niin te totisesti olette minun opetuslapsiani; ja te tulette tuntemaan totuuden, ja totuus on tekevä teidät vapaiksi"."
        Joh. 8:31-32

        Jeesus ei Raamatun perusteella anna vesikasteelle muuta merkitystä kuin sen, että siten henkilö voi tulla Jeesuksen opetuslapseksi. Jos olet erimieltä, kertoisitko miksi ja mitä vesikaste merkitsee Raamatussa muuta kuin sitä, että henkilöstä tehdään Jeesuksen opetuslapsi?

        Kun kaste tarkoittaa sitä, että henkilöstä tulee Jeesuksen opetuslapsi, mielestäni sillä ei ole ikärajaa. Mutta toki asiaan kuuluu sitten myös opettaa mitä Jeesus opetti. Pelkkä kaste ei vielä ole erityisen suuri asia, tai hyödyllistä, jos henkilö ei myös opi mitä Jeesus opetti.


    • nytolisjoaikaherätä

      Etkö osaa lukea vai miksi vääntelet selvää asiaa!

      Opetuslapsia ei kukaan kastanut vauvana eikä aikuisena, eikö se kerro mistään mitään !

      USKON kautta lukee Hebrealasikirjeessä jos vain sitä joku jaksaa lukea, siellä ei kasteesta puhuta mitään!

      Milloin se tajutaan että vauvan kaste kuului keskiaikaiseen valtapeliin, sillä ei ole mitääntekoa kenekään pe lastumisen kanssa.

      Mistä sen ajan kirkkoruhtinaat ja sekavat hallitukset olisivat rahansa saaneet jos ei mnystisestä helvetillä pelottelulla ja siitä johdetulla rahastuksella!!
      suomenkin kirkko romahtaa heti jos sen tulot perustuisivat vapaaehtoiseen antiin kuten on vapaalla puolella ollut aina!

      siellä uskoontulleet rakentavat kirkkonsa itse eikä ole käsi kenekään taskussa pakolla, ei tule verolappuja kotiin.

      • gwegwge

        "Opetuslapsia ei kukaan kastanut vauvana eikä aikuisena, eikö se kerro mistään mitään !"

        Se, ettei Raamattu kerro opetuslasten kasteeta, ei tarkoita etteikö heitä kastettu.

        "USKON kautta lukee Hebrealasikirjeessä jos vain sitä joku jaksaa lukea, siellä ei kasteesta puhuta mitään!"

        Kasteesta heprealaiskirje kyllä puhuu, ja kaste liittyy uskoon ja pelastaa uskon kanssa.

        Pappa voi edelleen lukea miten Raamattu opettaa kasteen pelastavan.

        Mistäpä nuo lahkot saisivat rahaa jos uudestikaste lopetettaisiin ja kerran kastettuja kristittyjä ei kastettaisi enää uudesti.

        Pappa, sinun tuli keskistella asiasta Raamatun avulla.

        Muistetaan edelleen tämä:

        Raamattu: teidät pelastaa nyt kaste
        Pappa: kaste ei ketään pelasta

        Varmaan kaikki huomaavat ristiriidan.


      • 12___13

        "Milloin se tajutaan että vauvan kaste kuului keskiaikaiseen valtapeliin, sillä ei ole mitääntekoa kenekään pe lastumisen kanssa."

        Siitä olen samaa mieltä, ettei ihminen pelastu siksi, että on kastettu vedellä. Vesikasteella ihminen kastetaan Jeesuksen opetuslapseksi (aikuinen tai lapsi, ihan sama juttu). Ratkaisevaa on Jeesuksen sanat ja niissä pysyminen.

        "Totisesti, totisesti minä sanon teille: jos joku pitää minun sanani, hän ei ikinä näe kuolemaa."
        Joh. 8:51


    • tiedäntänveljet

      Jos katsotaan kasteen tarkoitusta siihen alkuseurakunnan aikaan, jolloin Raamattua ei ollut vielä olemassa (koottuna) ja jolloin elettiin yksittäisten kirjeiden/kirjojen ja apostolien suullisen tradition varassa (siis aika ennen laitoskirkkojen syntyä; aika, jonka opetukseen kaikki kristillisen seurakunnat pyrkivät), niin huomaamme mm. seuraavaa

      Hippolytoksen kastekaavassa mainitaan syntien anteeksiantamus, Pyhän Hengen uudestisyntymisen pesu.

      Justinos marttyyrin mukaan kasteessa saadaan synnit anteeksi ja siinä "tapahtuu uudestisyntyminen kun maailmankaikkeuden isä, meidän Vapahtajamme Herran Jeesuksen Kristuksen ja Pyhän Hengen nimessä saadaan vedellä pesu". Lisäksi hän mainitsee tekstissään että "saisimme ottaa vastaan vedessä anteeksiantamuksen kaikista tehdyistä synneistä"

      Teofilos taas kirjoitti: ”Jumala siunasi kaiken sen, mikä tuli eläväksi veden kautta niin että tämä voisi myös olla merkkinä ihmisille, joiden osaksi tulisi saada parannus ja syntien anteeksianto veden ja uudestisyntymisen pesun kautta”.

      Alkuseurakunnan kastenäkemykselle ja varhaiselle kristilliselle kasteopetukselle on olut tyypillistä, että kasteessa
      1) saadaan syntien anteeksiantamus
      2) synnytään uudestaan
      3) annetaan Pyhän Hengen lahja

      Kaiken tuon löydämme myös Uuden testamentin kastetta käsiteltävistä kohdista. Apostolinen traditio ja Jumalan Sana pitävät tässä yhtä. Kuuluisa ja paljon eri tukkintoja herättänyt kohta Joh. 3:5 ymmärrettiin alkuseurakunnassa kastekohtana, jossa vesi ja Henki uudestisynnyttävät ihmisen.

      • lapsekasta

        Ja lähteesi oli?


    • gbbg

      Aloitus on luterilaisen trollin tekele. Vauvakaste on monta kertaa täällä todistettu vääräksi harhaksi ja luterilaiset kyllä sen tietävät.

      • ndgrg

        Tarkoitat varmaan että uudestikaste on täällä monta kertaa osoitettu vääräksi. Vauvoja kastettiin jo alkuseurakunnassa ja opetus kasteen merkityksestä on yhtenäinen alkukirkossa ja Raamatussa ja se poikkeaa uudestikastajien opista.


      • alkuseurakunnassa
        ndgrg kirjoitti:

        Tarkoitat varmaan että uudestikaste on täällä monta kertaa osoitettu vääräksi. Vauvoja kastettiin jo alkuseurakunnassa ja opetus kasteen merkityksestä on yhtenäinen alkukirkossa ja Raamatussa ja se poikkeaa uudestikastajien opista.

        Alkuseurakunnassahan ei kastettu vauvoja eikä "kaikkia kansoja", vaan ainoastaan niitä, jotka ottivat sanan vastaan.
        Ap 2:41 "Kun he nyt ottivat sanan vastaan, heidät kastettiin."

        Silloin ei tunnettu mitään vauvakastetta tai hätäkastetta eli uudestikastetta, jotka olivat luopiokirkon keksintöjä.


      • valitan
        alkuseurakunnassa kirjoitti:

        Alkuseurakunnassahan ei kastettu vauvoja eikä "kaikkia kansoja", vaan ainoastaan niitä, jotka ottivat sanan vastaan.
        Ap 2:41 "Kun he nyt ottivat sanan vastaan, heidät kastettiin."

        Silloin ei tunnettu mitään vauvakastetta tai hätäkastetta eli uudestikastetta, jotka olivat luopiokirkon keksintöjä.

        Kieltämättä nuo todisteet johtavat siihen että uudestikastajien oppi on väärä. Alkuseurakunnassa kastettiin vauvoja jos on uskominen alkukristittyjen todistukseen. Hätäkasteestakin on selvät todisteet kirkkoisien tekteissä: kuoleman vaarassa olevan kastetta viivyttävän piti heti saada kaste.

        Uudestikastaja-inttäjä-eksyttäjä näin raamatusa -trollin luopiolahko on keksinyt koko uudestikasteen. Raamatun ja alkuseurakunnan todistus on täydellisesti uudestikastajien oppia vastaan. Valitan.


      • kirjoitettuon

        Lapsia on kastettu joissakin tapauksissa mutta ei vauvoja.


    • elivauvakaste

      suuri on luterilaisten artemis!

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      40
      2072
    2. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      47
      1624
    3. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      29
      1481
    4. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      23
      1462
    5. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1441
    6. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      1
      1415
    7. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      2
      1387
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      1
      1321
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      2
      1250
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      6
      1229
    Aihe