Jeesus-myytti on varma fakta

MyytikkoKyynikko

Yhä useampi kääntyy sen puoleen että Jeesus on vain myytti. Jeesus -myyttihypoteesiä kannattaa enemmistö luotettavista tutkijoista ja siitä on tullut yksimielinen konsesus eri tutkijoiden kesken. Jeesus myytin laittoi alulle joku vallan himoisista Rooman keisareista yhdistelemällä aineksia eri myyteisä, eli siilä ei ole ylipäätään mitään tekemistä juutalaisuudenkanssa muuta kuin se että juutalaisten vainoaminen, kiduttaminen ja tappaminen on yksi keskeisimpiä kristittyjen uskovaisten opeista. Jeesuksen myytistä todistaa monet yhtä pitävät yhtäläisyydet muiden myyttisten henkilöiden kanssa kuten esimekiksi Budha, Krishna, Mithra, Artemis, Attis, Tammuz, Dumuz, Zarathustra, Dionysos, Zeus, Sokrates, Horus, Osiris, Amon, Ra, Aton, Odin, Loki, Thor ja monet muut muinaiset taikaolentojen kerrotaan syntyneen neitsyestä, olleen messiaita, tehneen ihmeitä, ristiinnaulitun ja nousseen kuolleista. Yhä varmemmin näyttää siltä ettei 2000-vuotta sitten elänyt lähi-idässä elänyt ketään Jeesus -nimistä henkilöä, eikä elä tänäkään päivänä. Jeesus myytti on varma fakta, ja Jeesuksen historiallisuutta puolustavat enään vain hihhulien pseudotieteilijät. Jälleen järki ja tiede on voittanut uskonnot ja muut taikausko huuhaat.

10

159

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • 12___13

      Jos Jeesus on roomalaisten kehittämä myytti, miksi roomalaiset vainosivat aluksi Jeesuksen opetuslapsia ja miksi asia liittyy Raamatun mukaan erottamattomasti Israeliin?

    • Näin-se-on-

      luettelosi nimet ovat kaikki baal allahin sivupersoonia

    • Flavius Josefuksen kirjan "Juutalaissodan historia," suomennoksessa, on montakin Jeesus nimistä henkilöä. Jokaisesta löytyy jotain evankeliumin Jeesuksen piirteitä.
      Kristinopin Jeesus on kuin kooste monesta henkilöstä, minun näkemyksen mukaan.

      On pappia, ylempää ja alempaa, on kapinapäällikkö, Tiberiaan kaupunginjohtajan poika Jeesus, kiivas ja muistaakseni ryöstelevä ja sotaisa, on yksinkertainen maalaismies Jeesus, joka tulee juhlan aikana temppelliin huutamaan varoituksia Jerusalemin puolesta.

      Yksi kulkee kadulla ja huutaa yötä päivää, ihmiset raivostyvat ja hänet viedään roomalaisten eteen, siellä häntä ruoskitaan, mutta hän vain huokaa; Voi sinua Jerusalem. Sodan aikana hän nousee muurille, häneen osuu kivi heittokoneesta, hän putoaa ja kuolee.
      Ylimmäisen papin Ananus, lähin mies Jeesus, pitää rauhoittelan puheen kapinallisille joista suurin osa on idumealaisia, (siinä tilanteessa,) Herodeksen kansaa, kääntyneitä. Kapinalliset syyttävät papistoa maan kavaltamisesta, eli roomalaismielisyydestä ja papit yrittävät selittää ja rauhoitella. Molemmat papit surmataan.

      Sodan olessa kiivaimmillaan, papit Jeesus ja Joosef, sekä kolme Ismaelin poikaa pääsevät ulos kaupungista ja antautuvat roomalaisille, toki monet muutkin, Rooma kai lupasi suojelua niille, jotka antautuvat.

      Kansa ei usko, että roomalaiset säästävät antautuneiden hengen, vaan väittävät, että ko. henkilöt on kidutettu ja surmattu, ja niin tämä antautunut jeesus ja muut joutuvat tulemaan näytille. Se on vähän kuin kuolleista herääminen. Monet näkivät.

      Kapinalliset syyttävät myös Joosefusta ( kirjoittaja) maan kavaltamisesta ja hän on vähällä menettää henkensä. Hän lipsuukin roomalaisten puolelle ja on kansan petturi tavallaan, koska osallistuu Jerusalemin hävitykseen Tituksen kanssa.
      Hän kirjoitti kuitenkin historiikin ja lienee sen takia saanut armon kansansa silmissä.

      • obh123

        "Flavius Josefuksen kirjan "Juutalaissodan historia," suomennoksessa, on montakin Jeesus nimistä henkilöä. Jokaisesta löytyy jotain evankeliumin Jeesuksen piirteitä.
        Kristinopin Jeesus on kuin kooste monesta henkilöstä, minun näkemyksen mukaan. "

        Jos viitsit lukea uuden testamentin, tulet huomaamaan että kyse on yhdestä ja samasta henkilöstä joka sattui olemaan Jumalan Poika ja teki niitä yliluonnollisia ihmeitä.

        Toki ymmärrän että jos ei usko yliluonnolliseen tai Jumalaan, joka voisi saada sitä aikaan, on helpointa määritellä uusi testamentti sepitykseksi, ja silloin on pakko myös olettaa että sepityksellä on joku lähde.

        Minä kuitenkin uskon Jumalaan ja ihmeisiin, joten uskon myös että ihmeillä ja muulla tiedolla Jeesuksesta on ollut silminnäkijä lähde.

        Ei se sen kummempaa ole. Kaikki kulminoituu Jumalan lahjoittamaan uskoon. Sitä joko on tai ei ole ja raamatun uskottavuus on sitten sen tuotetta.


    • jumalanusko

      Onni ja usko kulkevat käsi kädessä. Toivottavasti tulet onnelliseksi. Uskonsa kullakin. Ideologiakin on uskoa, siinäkin sinulla on elämän täyttävä usko. Kun yrität selittää, ettei jeesuaa olisi ollut, niin jumala kuitenkin on ollut ja on, hän on tärkein.

      • OnniUskoJaAutuus

        Jeesus on sentään ainakin jossakin muodossa joskus ollutkin olemassa, jopa useassakin persoonassa. Jumalasta ei ole ensimmäistäkään havaintoa.

        Mutta kuten sanottu, onni ja usko kulkevat usein käsi kädessä.


      • "jumalausko " lle

        Enhän minä yritä sanoa ettei Jeesusta ole ollut, päinvastoin kerron jopa monesta jeesuksesta.

        Eräs mielenkiintoinen seikka tuossa on se, että yksi kapainapäälliköistä, rosvo, oli Jeesus niminen, ja yksi ylimmäisistä papeista oli Jeesus niminen. Pappi Jeesus surmattiin kapinallisten toimesta, joten voisi sanoa, että Jeesus tappoi Jeesuksen.


    • etsikäätotuutta

      Ei pidä paikkaansa. Maailma on se, joka on valheessa ja pahuudessa. Kuten Raamattu ilmoittaa, maailma on täynnä epäjumalia, ja nämä epäjumalat ovat kautta aikojen olleet sellaisia, jotka muistuttavat Jumalan Poikaa. Saatana vihaa Jeesusta, ja tarjoaa maailmalle omia "jumaliaan", jotta ihmiset uskoisivat valheen totuuden sijasta. Unohdat muuten mainita kaikki tieteelliset tutkimukset, joiden perusteella on nimenomaan todettu, että Jeesus on ollut maan päällä.

      Mainitsit kristityt, jotka vainoavat juutalaisia. Jos tuntisit Jumalan Sanan, tietäisit, että ei kukaan, joka Jeesusta seuraa tee pahaa muille ihmisille. Jeesus käskee rakastamaan kaikkia Hänen rakkaudellaan (joka tulee Hänen Pyhästä Hengestään). Uskovilla, jotka ovat Jeesuksen ottaneet vastaan henkilökohtaisesti Vapahtajanaan ja Herranaan, on Pyhä Henki. Esim. katolinen kirkko, ev.lut.kirkko, jotka ovat siunanneet sotimista, ovat palvelleet saatanaa. Ei kukaan uskova, joka Jeesusta seuraa, lähde sotimaan edes puolustusmielessä. Jeesuksen tie on kapea tie. Monet kirkot opettavat muutenkin väärää evankeliumia.

      Kehoitan ihmisiä lukemaan ja tutkimaan Raamattua ja kääntämään sydämensä Jumalan puoleen, etsimään totuutta, ettei kävele pelastuksen ohi. Jokainen on syntiä tehnyt ja Jumalan kirkkautta vailla. Vain Jeesus voi sinut pelastaa iankaikkiselta kadotukselta. Ja jotta pysyy taivastentiellä, on myös tärkeä pysyä uskossa, eli elää Jumalan tahdossa ja seurata Jeesusta. Muutoin uskova väärinkäyttää armoa, jonka on saanut osakseen.

      • Ja miten se oikeasti meni, ketä surmattiin? eikö juuri juutalaisia, käskyn mukaan.

        " Mutta ne, jotka eivät huolineet minua kuninkaakseen tuokaa tänne ja teloittakaa minun edessäni. " Jeesus.

        Ja kuinka paljon myös muita, jotka on vääräuskoisiksi, kerettiläisiksi tai noidiksi ja paholaisiksi määritelty.


      • obh123
        fari.g kirjoitti:

        Ja miten se oikeasti meni, ketä surmattiin? eikö juuri juutalaisia, käskyn mukaan.

        " Mutta ne, jotka eivät huolineet minua kuninkaakseen tuokaa tänne ja teloittakaa minun edessäni. " Jeesus.

        Ja kuinka paljon myös muita, jotka on vääräuskoisiksi, kerettiläisiksi tai noidiksi ja paholaisiksi määritelty.

        Tässäpä tämä Jeesuksen vertaus jota jaat perusteluna ihmisten teloittamiseksi:

        11. Ja heidän tätä kuunnellessaan hän puhui vielä vertauksen, koska hän oli lähellä Jerusalemia ja he luulivat, että Jumalan valtakunta oli kohta ilmestyvä.
        12. Hän sanoi näin: "Eräs jalosukuinen mies lähti matkalle kaukaiseen maahan saadakseen itsellensä kuninkuuden ja sitten palatakseen.
        13. Ja hän kutsui luoksensa kymmenen palvelijaansa, antoi heille kymmenen leiviskää ja sanoi heille: 'Asioikaa näillä, kunnes minä tulen.'
        14. Mutta hänen kansalaisensa vihasivat häntä ja lähettivät lähettiläät hänen jälkeensä sanomaan: 'Emme tahdo tätä kuninkaaksemme.'
        15. Ja saatuansa kuninkuuden ja palattuansa hän käski kutsua eteensä ne palvelijat, joille hän oli antanut rahat, saadakseen tietää, mitä kukin oli asioimisellaan ansainnut.
        16. Niin ensimmäinen tuli esiin ja sanoi: 'Herra, sinun leiviskäsi on tuottanut kymmenen leiviskää.'
        17. Ja hän sanoi hänelle: 'Hyvä on, sinä hyvä palvelija; koska vähimmässä olet ollut uskollinen, niin saat vallita kymmentä kaupunkia.'
        18. Ja toinen tuli ja sanoi: 'Herra, sinun leiviskäsi on tuottanut viisi leiviskää.'
        19. Niin hän sanoi tällekin: 'Sinä, vallitse sinä viittä kaupunkia.'
        20. Vielä tuli yksi ja sanoi: 'Herra, katso, tässä on sinun leiviskäsi, jota olen säilyttänyt liinasessa.
        21. Sillä minä pelkäsin sinua, koska olet ankara mies: sinä otat, mitä et ole talteen pannut, ja leikkaat, mitä et ole kylvänyt.'
        22. Hän sanoi hänelle: 'Oman sanasi mukaan minä sinut tuomitsen, sinä paha palvelija. Sinä tiesit minut ankaraksi mieheksi, joka otan, mitä en ole talteen pannut, ja leikkaan, mitä en ole kylvänyt;
        23. miksi et siis antanut rahojani rahanvaihtajan pöytään, että minä tultuani olisin saanut periä ne korkoineen?'
        24. Ja hän sanoi vieressä seisoville: 'Ottakaa häneltä pois se leiviskä ja antakaa sille, jolla on kymmenen leiviskää.'
        25. - Niin he sanoivat hänelle: 'Herra, hänellä on jo kymmenen leiviskää.' -
        26. 'Minä sanon teille: jokaiselle, jolla on, annetaan; mutta jolla ei ole, siltä otetaan pois sekin, mikä hänellä on.
        27. Mutta viholliseni, jotka eivät tahtoneet minua kuninkaaksensa, tuokaa tänne ja teloittakaa minun edessäni.'"
        Luuk. 19:11-27

        Eli vertauksessa on kyse ihan muusta kuin kehoituksesta käyttää teloitusta.

        Vertaus kertoo Jeesuksesta kuninkaana joka jakaa ihmisille tuomioita heidän tekojensa mukaan. Kuninkuus on iankaikkinen kuninkuus ja se on muuallakin uudessa testamentissa esiintyvä tapahtuma mistä viimeinen jae kertoo. Kyse on viimeisestä tuomiosta, iankaikkisesta kuolemasta, helvetistä, vertaus siitä.

        Kannattaa lukea raamattua, ei se jää yhdellä kertaa päähän ja silloin on helppo tehdä virhetulkintoja, kuten teit.


    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      43
      2240
    2. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      52
      1759
    3. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      41
      1563
    4. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      44
      1520
    5. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      4
      1475
    6. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      8
      1454
    7. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      5
      1451
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      4
      1375
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      6
      1294
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      9
      1253
    Aihe