Yksityinen lomaosake

Yksityinenlomaosake

Minulla olisi idea lomaosakkeeksi. 12 osakasta ostaa kukin 20 000 - 30 000 euroa maksavan osuuden, joka antaisi 1/12 osuuden.

Osakeasunto ostettaisiin joko Espanjan Aurinkorannikolta, Torreviejasta tai Kanarialta.

Lomaviikkojen valinta menisi siten, jäsen 1 saisi valita haluamansa lomaviikon (1-52), minkä jälkeen jäsen 2 saisi valita haluamansa lomaviikon jne. Vain yhden lomaviikon saisi valita kerrallaan. Kun kaikki 12 ovat valinneet yhden lomaviikon haluamaltaan viikolta, kierros alkaisi alusta. Seuraavana vuonna jäsen 12 olisi ensimmäinen valitsija, eli viimeinen tulisi ensimmäiseksi. Kuitenkin jo ensimmäisenä vuonna jäsen 12 pääsisi valitsemaan ensimmäisen viikkonsa kahdentenatoista, eli saisi ihan hyvän viikon vielä.

Kun kaikki viikot olisivat valittu, jäsenet saisivat vapaasti vaihtaa viikkoja keskenään tai jopa lahjoittaa.

Viikko alkaisi ja päättyisi lauantaina, jolloin siivousfirma siivoaisi myös asunnon, jottei tulisi skismaa sottaisten edellisten asukkaiden jälkien siivouksesta ja jotta jonkinlainen asunnon arvon säilyminen voitaisiin varmistaa. Asunnossa mahdollisesti syntyneet tuhot voisi myös samalla helposti havaita ja jäljittää se osakas, kenen vuorolla tuhot ovat syntyneet. Asunnon siivous siivousfirman toimesta siis säännöllisesti kerran viikossa joka lauantai pitkäaikaissopimuksella.

Yhtiövastike Espanjassa on edullinen, myös siivouspalvelu. Yhtiövastike voisi olla 100 euron luokkaa/viikko, yli jäänyt raha käytettäisiin asunnon sisustukseen/remontteihin.

Mielipiteitä? Onko arvioni realistinen? Monet viikko-osakefirmathan myyvät tätä samaa, mutta vievät voitot välistä. Tässä mallissani voitto koituisi suoraan osakkaille, joiden avoite yhtiölle ei ole voitto vaan halpa lomailu.

Malliani saa ja pitää arvostella rakentavassa hengessä. Varmasti mallissani on virheitä johtuen asiantuntemattomuudestani, mutta suunta lienee oikea?

Kyseessä siis idea yksityisestä lomaosakkeesta, jossa pyritään jakamaan arvokkaan loma-asunnon kustannukset usean osakkaan kesken ilman voittoa tavoittelevia välikäsiä.

9

285

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • lgckhvkhvk

      Sellainen piirre tässä yksityisessä lomaosakkeessa toki vielä olisi, ettei viikkoja voisi siirtää toiselle vuodelle, vaan ne pitää käyttää aina samana vuonna. Mutta toki saa vapaasti vaihtaa, myydä tai vaikka lahjoittaa viikot toiselle osakkaalle. Lomaosakkeen haltija voisi myös lahjoittaa tai vuokrata viikkonsa ulkopuolisille, mutta olisivat itse vastuussa mahdollisista vahingoista.

    • Aloitta

      Kirjataan rakentavassa hengessä tähän ketjuun toimivia ja toimimattomia ideoita yksityisen lomaosakkeen pyörittämistä varten.

    • HöpsisKimppa

      Miksi maksaa kuukaudesta 20-30 saaden viikko-oikeuden ja 3 viikkoa arpomalla, kun voi ostaa oman mökin tai osakkeen kokonaan omaksi 12 kk vähän runsaammalla rahalla ja halutessa vuokrata sen esim. 11 kk toisille ?

      • aloitttt

        Se vähän runsaampi raha on 12 kertaa suurempi summa eli 240 000 euroa - 360 000 euroa. Kuitenkaan lomalla ei ehdi olemaan ympäri vuotta ja sitäpaitsi asunnon vuokraus tuntemattomille on aina työlästä ja riskialtista.


    • Ressittön

      vaihtoehto ton sijaan. 30 kiloo on semmonen raha, että sillä majailee ilman huolia kämpän kunnosta ja vastikkeista sielä Epsanjassa just sillon kun tykkää, eikä tartte olla murheellinen, että pääsee lomalleen just sillon kun työt sen salii ja noi 11 muuta osakasta siihen suostuu.
      Pankin kautta ja oma kämppä alle on yksinkertaisempi ratkaisu. Kommuuniasuminen ei muutonkaan ole kuin Sinnemäelle ja muille punavihervasureille luotu asunto-osakkeen "omistusmuoto".

    • Viherpiiperö66

      Tällaiset dieselautoilijat jotka vielä haluavat ostaa sen 100% oman mökin ja sitten sinne voi koska haluaa mennä lomailemaan pari kertaa vuodessa/pari viikkoa, ovat katoavaa hölmöläisjoukkoa. Ajan jakaminen, jakamistalous, on tulevaisuutta, kuten sähköautoilukin. Ajat muuttuu, muutu sinäkin.

      • HöpsisPiiperö

        Piiperö voi mennä jakamistaloutensa kanssa Pohjois-Koreaan, tai vähän miedommin Kiinaan vaihtoehtona Kirkiisia.
        Pari kertaa vuodessa pari viikoa näin ensalkuun.


    • Piiperö66

      Pohjois-Koreassa on ekotalous, kuten kommentoija viisaasti tietää, siellä ei dumpata ruokaa roskiin, eikä ole muovipussiongelmaa. Kiina on maailman kovin kapitalismi, jonka kaupungit hukkuvat savuun. Vanhasen himmelikaupunki joutaa kansallismuseoon. Holmöläisten hommaa rakentaa mökkejä joka niemen notkoon ja ne seisoo tyhjillään ydinvoima sähkölämmöllä 40 viikkoa vuodessa. Maailma muuttu, veliseni, myös sinun. Jakamistaloudessa on tulevaisuus.

    • Ideastakiinnostunut

      Hyvä idea! Variaatio alkuperäisestä: 6-12 tyyppiä hankkii kimpassa ja pitää omassa käytössä puoli vuotta marraskuusta vappuun. Toinen puoli vuotta touko-loka vuokrataan vuokrausfirman kautta ulos. Tämä sopisi monille suonalaisille, koska sikäläinen talvi on suunilleen sama kuin täkäläinrn kesä.

    Ketjusta on poistettu 2 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      39
      1977
    2. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      43
      1516
    3. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      28
      1428
    4. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      19
      1427
    5. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1421
    6. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      1
      1385
    7. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      2
      1357
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      1
      1290
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      2
      1230
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      5
      1217
    Aihe