Käytettyjen älyttömät hinnat

venhomies

Kohta jäät sulaa ja monella moottorin vaihto/osto kuume nousee,tuntuu että jobbarit/kauppiaat luoneet noille myynti saiteille aivan älyttömän hintatason.Käytettyjä katsastettuja ihan liikennekelpoisia autoja n v 00 saa 500-1500E ihan valita markkinoilta mutta miten käy järkeen että esim 15-30hv v 80-00 2t perämoottorilla pyynnit 500-2000E.Pyytäähän saa mutta kuka hullu ostaa noilla hinnoilla ? ? Vanhalla 2t ns käyttöarvo,et tiedä yhtään minkä pommin saat,voi levitä vaikka samantien tai kestää ehkä vielä vuosiakin,itse pitää osata korjata,ei kannata millekkään korjaamolle viedä kun oikeasti lasku isompi kuin koneen arvo.Moni valmistaja lupasi aikoinaan että 2t koneen käyttöikä on n 1000h ja mistä oikeasti tiedät ostaessasi konetta paljonko sillä tunteja takana. .kaikkihan myyvät hyvin huollettua korkeintaan muutaman satatuntia ajettua 30v vanhaa konetta. E hörhölle kommentti: Ostappa itsellesi se e aja sillä n 300-500h vuoteen ja kommentoi vaikka 5-10v päästä asiaa montako on kerennyt hajoamaan sillä välillä,palaappa sitten asiaan kun jotain omakohtaista kokemusta asiasta eikä vaan pelkkää hörhöyttä.

14

433

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Rahat.pois.vaan

      Samaa ihmetellyt. Mutta ei tuolle ole muuta selitystä kuin se, että ihmiset maksavat noita käsittämättömiä hintoja.

      Eli nähtävästi kysyntää on liikaa suhteessa tarjontaan.

      En usko että kukaan kauppias tai jobbari seisottaa tavaraa ylihinnalla vain silkasta ilosta. Kyllä jobbarit haluaa tavarat kiertoon.

    • 2tpower

      Pekka Haukka niminen liike myy huokeaan hintaan hyviä uusia 4 tahtisia parempia 2tahtikoneita. Harmi kun onniin kaukana.

    • marrkkinatalous

      Aloittajalle tiedoksi että kysyntä ja tarjonta määrää hinnan.
      Jos rahat ei riitä moottoriin niin kannattaa pysyä "muskeliveneiissä" eli
      soutuveneissä

    • aloittajahankoettikertoa

      Että hänen pitäisi saada myytyä nelitahtisia, mutta ei mitenkään kehannu sanoa sitä ääneen.

      Toivottavasti saat ne myytyä, vaikka olemmekin aivan ällistyksissämme E-tec moottoreiden ylivoimaisuudesta, niin EMME TOKI HALUA nelitahtipajoille ongelmia missään nimessä !

      TOISINkuin tuo nelitahtinytkyttäjä "psykiatriaa" joka ei oikein oo mikää ruutin keksijä.Ainoa minkä se keksi, niin sen hirttoköyden ojentelun laiturinsa nokasta :)

      JOs joku tietää, kuka se on, niin menkää kaikenmaaliman kaksitahtisilla-myös moorrisahoilla niitä veneessä ulvottaen sitä härnäämään !

    • MIKÄVIKAon

      hinnassa, jos saa UUTTA VASTAAVAN KAKSITAHTISEN puoleen hintaan alkuperäisen hinnasta ?

      Miksi TOIMINTAVARMA huippumoottori pitäisi saada romun hinnalla ?

    • Argon86

      Kaupanteko on oikeastaan hyvinkin yksinkertaista. Jos kaupat syntyy niin hinta on ollut oikea. Kaikki perustuu kysynnän ja tarjonnan lakiin. Autoja ja perämoottoreita ei voi missään olosuhteissa verrata keskenään, enkä kirjoita siitä sen enempää.

      Itsellä on kolme 40-50hv Yamahaa pihalla ja kaikki koneremontoituja. Kaksi on vuodelta -89 ja yksi -93. Ei ole tarvetta päästä eroon ja odotan, että näillä on hyvin huollettuna vielä elinikää toiset 20v jäljellä. Jos kuitenkin haluaisin luopua niin 2000e kpl olisi hintapyyntö. Kaikki ovat sähköherkuilla ja trimmillä kaukohallintalaitteineen yms.

      On tullut vastaan myös Mercury 60hv 5v vanha, jonka hintapyyntö oli 5500e. Siinä ei ostajan tarvitse laittaa kuin muutama satanen lisää niin saa kaupasta ihan uuden missä on takuut voimassa yms. Sitä pidin itsekkin vähän ylihinnoiteltuna tai pikemminkin väärinhinnoiteltuna.

    • VaNAHANTEKNIIKAN

      Kaksitahtiset toimivat vielä satavuotta, kun jos on käytetty, ja huollettu asiallisesti, ensimmäiset kymmenen vuotta !

      Ja kun saa TESTATA koneen, näkee heti puristuspaineet, kun hiljaa vetää, onko kummallakin pytyllä samat puristukset, ja millainen on tyhjäkäynti, ja ääni on hyvin ratkaiseva, että onko laakerit kunnossa.

      Sitten myös kuumaksi ajettuna, miten käynnistyy, ja tuntuuko kokoon nähden reipasta voimaa.
      Kyllä terveen moottorin tunnistaa, helposti.

    • mertenmersut

      Tänne merialueelle haetaan sisäsuomesta järvikäytöstä olleita 2t koneita joilla ajaa pidempään kuin uusilla nelareilla jotka syöpyvät nopeasti puhki jollei joka käytön jälkeen tee "TALVIHUOLTOO" ja huuhtele makealla vedellä. Siinä ei pieni bensansäästö lohduta kun tuoreehko kone on puhkisyöpynyt.

    • ggg3

      Toi on kyllä totta, ja koskee nykyisin myös etekkejä. Niissä kun sitä öljyä ei jää pakokanaviin ja muihin suojaamaan. Tänään ostettu kone kestää merialueella 5-10vuotta, 10vuotta ihan maksimi. Todella ohutta materiaalia nykysin, ei mitään suojaavia kalvoja tai muutakaan. Jossain 2000luvun alun 90luvun lopun koneissa sentään oli vielä vaihdettavia sinkkejä mm pakokanavissa ja vesikanavissa.

    • backto2stroke

      Totta, ja venelehdistö vaikenee kun mainostajille (uusienkoneiden kaupalle) epämiellyttävästä asiasta pitäisikertoa.

    • soutaen_olisit_jo

      Itse ajelin 1956 mallisella Evinrudella 3hv 70-luvun loppuun ja hyvin pelasi kunnes kerran unohdin tyhjentää merivedet syksyllä. Jumiin ruostui. Sitten kaksitahtinen Yamaha joka myös pelasi luotettavasti mutta varastettiin.

      Sen jälkeen päätin siirtyä kanoottiin ja nyt olen pelkällä soutuveneellä kulkenut yli 10 v. Tämä on paras kaikista kun toimivan venemallin löytää niin soutu on aivan mahtavaa kun ei kiirus ole. Helpolla pääsee 6 km/h vauhtiin eikä maksa juuri mitään! Turha sitä on moottorilla liikkua kalareissuilla jos matkat eivät ole valtavan pitkiä. Samalla saattaa vetää kuvaa perässään ja nostella saalista. Kunto kohenee kesän aikana ja joka reisua odottaa innolla. Suosittelen kaikille!

    • Ikjuyhgt

      Ihme ruikutusta. Venhomies ei siis saa perämoottoria niin halvalla kuin tekisi mieli.
      Ja miksi ne saaritontit Uudellamaalla maksaa niin paljon, ihan liikaa. Ja huoneistot Merikadulla, etenkin jos vertailee Kouvolan keskustaan.
      Myytkö oman kämppäsi, autosi tai perämoottorisi siihen hintaan mitä joku ruikuttaja määrittelee maksimihinnaksi vai siihen hintaan mitä luulet siitä saavasi kuin oikea ostaja näkee sen?

      • venhomies

        Ilmeisesti olet joko jobbari tai tuo 2t e hörhö jonka mielestä 2t on ainut autuaaksi tekevä asia maailmassa. .Käytettyjen vanhojen hinnat ihan oikeasti älyttömät,jos esim 10hv 2t kone vm 85 on maksanut n 10000mk niin miten käytetyn 32v vanhan koneen hintapyynti on vaikka 1000E. .Vain hullu maksaa tuollaisia pyyntejä. .Mikähän esim vakuutusyhtiön kanta noiden arvoon? ? vuotuinen ikävähennys kun katsotaan taulukosta niin eipä paljoa naurata kun arvottomaksi todetaan.Etsin viime keväänä 8-15hv 2t konetta jokiveneeseen kävin 4 katsomassa 3 oli mm kampiakselin ylälaakerissa kauhea välys,yksi löytyi missä ei ollut ylälaakeri väljä ja kunto muutenkin ok ja hintakin järkevä.Ne ei todellakaan mitään ikiliikkujia ja eivät noiden hintapyyntien arvoisia.Jobbarit vedätää ja 2t hörhö lyö löylyä lisää. .Vai idiootti maksaa itsensä kipeäksi. .


    • Uyhjkiyh

      Niin venhomies, ei sinun ole pakko ostaa sitä kallista käytettyä. Marssi kauppaan ja osta uusi, tämä on vapaa maa.
      Itse voit pyytää vaikka mitä siitä jokiveneestäsi, etenkin jos se on sinulle rakas. Jos se on liian kallis niin kukaan ei osta, ja joku sukulaissielusi saa sitten valittaa siitä hintatasosta.
      Kysyntä ja tarjonta...

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      39
      1631
    2. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1341
    3. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      9
      1289
    4. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      1
      1285
    5. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      42
      1277
    6. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      4
      1253
    7. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      0
      1234
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      1
      1210
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      2
      1170
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      1
      1146
    Aihe