miten menee lain mukaan?

riitaisaero

Meillä yhteinen talo.mies muutti pois 1.2. Avioero ollut vireillä 15.1 alkaen. Asun lasten kanssa kodissamme ja talo on myynnissä. Sain mieheltä avaimen pois mutta hänen mielestään hän saa täällä käydä miten ja koska vaan huvittaa. Onko näin?

11

346

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • mikäongelmana

      Mitä haittaa siitä on jos mies käy lapsiaan katsomassa, tavaroitaan hakemassa yhä? Eihän teidän erosta ole vasta kuin reilu kuukausi aikaa, joten luulisi, että miehellä on omia kamojaan vielä omakotitalonne nurkissa vaikka huru ja mycket ne lapset myös.

      Eihän sinun ole pakko häntä sisälle laskea jos sinulla on jotain muuta tekemistä/menoa.

    • kunnesmyyty

      No jos se omistaa kiinteistöstä puolet niin aika vaikea sitä on kai estää omaisuuttaan käydä tutkailemassa.

      • sossupaholainen

        Jos mies ei enää ole kirjoilla asunnossa, hänellä ei ole oikeutta tulla ja mennä sopimatta asiasta kanssisi. Se on kotirauhan rikkomista. Ethän voi mennä sellaisenkaan asuntoon jonka olet vuokrannut toiselle, vaikka sen omistat.


    • Kokenuttuon

      Lain mukaan sinun kuuluu maksaa vuokraa miehellesi ,koska asut yksin lasten kanssa teidän yhteisessä talossa.
      Sitten, jos maksat kaikki talon kulut yksin niin ei tarvii vuokraa maksaa.

      • Hekohekohe

        Höpö höpö, sellaista lakia ei ole.


      • Buhahaha

        100% paskapuhetta mitä "Kokenuttuon" kirjoitti. Se joka avioeron vireille panee muuttamalla ihan omasta halustaan yhteisesta asunnosta pois, vastaa siitä lähtien itse asumis- ja elämiskuluistaan, eikä se "jätetty" (eli yhteiseen asuntoon jäävä) ole velvollinen korvaamaan lähtijän kuluista senttiäkään. Sen sijaan sen pois muuttaneen pitää edelleen osallistua lasten elatuskustannuksiin, eli maksaa yhteiseen taloon lasten kanssa jääneelle.


      • parempiaitsekatsoa
        Buhahaha kirjoitti:

        100% paskapuhetta mitä "Kokenuttuon" kirjoitti. Se joka avioeron vireille panee muuttamalla ihan omasta halustaan yhteisesta asunnosta pois, vastaa siitä lähtien itse asumis- ja elämiskuluistaan, eikä se "jätetty" (eli yhteiseen asuntoon jäävä) ole velvollinen korvaamaan lähtijän kuluista senttiäkään. Sen sijaan sen pois muuttaneen pitää edelleen osallistua lasten elatuskustannuksiin, eli maksaa yhteiseen taloon lasten kanssa jääneelle.

        Nuo ovat aina tapauskohtaisia, ja saattaa olla monelle itse itsensä "uhriksi" määrittäneell yllätys, miten vähän lakipykäliä tulkittaessa "uhritunteilla" on merkitystä.


      • mekkk
        Hekohekohe kirjoitti:

        Höpö höpö, sellaista lakia ei ole.

        LAin mukaan se joka jää asumaan pariskunna yhteiseen asuntoon niin joutuu maksamaan hyvtystä asumisen ajakta ja se hyvitettään sitten kun asunto on myyty. Jos vaikka vuoden asuu omakotitalossa niin ei se 500€ kuussa ole iso hyvtys kun asuu puoliksi omistetussa talossa mutta tähänkin vaikuittaa miten lainaa kyhennellään ja asia voidaan sopia jos mahdollista.


    • 41v-mies

      Miehelläsi on oikeus käydä talollaan vain sinun luvalla tai sellaisessa tapaukseessa että talosta pitää ottaa joku myyntiarvio, esittely ostajalle. Myös jos miehelläs on omaisuuttaan talollaan niin sen voi hakea. Nää on kinkkisiä juttuja. Jos miehesi puuttuu eron jälkeen sun elämääsi niin sulla on oikeus kieltää miestäsi tulemasta talolle jos jokin rikos on tapahtunut. En tiedä mitä olette sopineet mutta kinkkinen juttu on jos asut miehesi puoliksi omistamassa talossa

      • 41v-mies

        Rahallisesti se menee siten että jos talollasi olisi määrätty vuokra vaikka 800 euroa kuukaudessa niin 50/50 olisi 400 euroa kummaltakin mutta kun asut yksin niin se on 200 euroa ja se sun pitää maksaa vuokraa miehellesi koska miehesi omistuoikeus otetaan huomioon. Se olisi reilua. Sähkön ja veden maksat sinä koska vain sinä asut siin.


      • sopiasaa

        Jos miehesi ei kolmen kuukauden aikana hae tavaroitaan pois muuttuvat ne takavarikkolain mukaan sinun omaisuudeksi. Panttilainaamossakin on sääntö ajasta jonka kuluessa pitää lunastaa pantti tai menettää sen. Ja muuten liikkuminen on selvä. Jos ei talonkirjaote tunne, on vieras. Olet kuitenkin vastuussa siitä, ettet vahingoita yhteistä omaisuutta. Miehelläsi on oikeus olettaa, että asunnon myyntiarvo on se minkälainen se oli hänen pois muuttaessaan. Vuokranmaksu pitäisi todistaa. Nyt teillä ei ole mitään sopimusta asiasta, joten asia ratkaistaan erikseen myyntitilanteessa. Ehdota sopimusta ajoissa niin ainakin tiedät mistä summasta lasketaan.


    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      40
      2042
    2. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      45
      1577
    3. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      29
      1461
    4. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      19
      1447
    5. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1431
    6. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      1
      1405
    7. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      2
      1377
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      1
      1310
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      2
      1240
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      5
      1227
    Aihe