Gravitaatioaalloista

vaikutukset

Voisiko jonkin kaukaisen tapahtuman aiheuttamat oikein epätavallisen suuret gravitaatioaallot yllättää meidät ja aiheuttaa jotain kummallisuuksia, häiriötä tai jopa tuhoa? Niiden saapumistakaan ei liene mahdollista ennakoida?

21

339

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Gravitaatio heikkenee etäisyyden neliöön. Gravitaatioaaltojen havaitsemiseen tarvitaan erittäin voimakas gravitaatioaaltojen lähde ja lisäksi erittäin herkät mittausinstrumentit. Mielestäni ei ole mahdollista, että lähiavaruudessa tai kauempanakaan tapahtuisi mitään sellaista, jonka aiheuttamat gravitaatioaallot olisivat ihmisaistein havaittavissa.

      • Agnoskeppo|• kirjoitti mielestäni ei ole mahdollista, että lähiavaruudessa, tai kauempaakain tapahtuisi mitään sellaista, jonka aiheuttamat gravitaatioaalot olisivat ihmisaistein havaittavissa No ei tietenkään ole, on katsos Tarkkoja MITTALAITEITA sitä varten, 🎺.


    • Hirmuinen gravitaatioaalto vaikuttaisi Aurinkokuntaan kuten veneen peräaalto emon perässä jonossa uivaan sorsapoikueeseen: niiden mielestä muodostelma säilyy, vaikka ulkopuolisen silmin näyttää tekevän ihme spiraalia.

      Kyllähän sen huomaisi, että koordinaatisto keikahtaa, mutta tuskinpa siitä mitään ihmeitä seuraisi.

    • Gravitaatioaaltoja muodostuu järkyttävän energeettisten tapahtumien yhteydessä. Sellaisia ovat esimerkiksi mustien aukkojen yhdistyminen. Niitä on hyvä katsella riittävän etäältä.

      Jos gravitaatioaalto olisi havaittavissa muutenkin kuin äärimmäisen herkillä mittalaitteilla niin meille kävisi huonosti. Olisimme liian lähellä kosmista kolaripaikkaa säilyäksemme hengissä. Tapahtuma-alueelta gravitaatioaallon kanssa samanaikaisesti saapuva gammasäteilyryöppy GRB kärventäisi meidät hengiltä ennen kuin gravitaatioaallon aiheuttama avaruuden venyminen ja paukkuminen päätyisi uutisiin asti.

      • Meidän onneksemme olemme Maapallon ilmakehän vuoksi kohtuullisessa suojassa vähänkin kauempana olevalta gammasäteilyn lähteeltä. Ne "ainoastaan" muuttavat ilmakehän yläosan typpioksidiksi tuhoten koko otsonikerroksen. Samalla ne aiheuttavat untraviolettisäteilyn lisääntymisen vuoksi eläinkunnan massatuhon mutta eivät tuhoa kaikkea elämää Maapallolta. Muuten oman galaksimme gammapurkaukset olisivat meidät jo pyykineet pois moneen kertaan.


      • Kiintiöpakolainen

        Ihmeellisiä satuja; vai että mustien aukkojen yhdistymisiä olisi hyvä katsella etäältä... :-), juu niin varmaankin.
        Gravitaatioaalto olisi havaittavissa muutenkin kuin äärimmäisen herkillä mittalaitteilla ( viite käytettävästä mittalaitteesta?) niin kävisi huonosti? Kuinka niin ja miten?
        Gammasäteily onkin sitten eriläista ja se kärventää meidät ennenkuin avaruus ryhtyy venymään ja paukkumaan!!

        Näin siis hra Kollimaattori on suuressa viisaudessaan päätellyt ja hännystelijänsä ExB rauhoittelee että ainoastaan otsonikerros ja eläinkuntamme tuhoutuvat.

        Tällaista paskaako on uskominen?
        Grimmin sadut ovat paljon uskottavampia kuin nämä tähtihöhliemme jorinat.


      • linnunrata_ja_andromeda

        Andromeda ja Linnunrata yhdistyvät 2,5 miljardin valovuoden päästä, jolloin myös kaksi isoa mustaa aukkoa galaksien keskustoissa yhdistyvät toisiinsa ihan lähellä maapalloa, ja siitä seuraa voimakkaat ravisteluaallot jotka tappavat maapallolta kaiken elämän ja pirstaloivat jokaisen dna-ketjun jokaisesta elävästä solusta atomeiksi asti.

        Ilman tuota yhdistymistä maapallo säilyisi elinkelpoisena vielä miljardeja vuosia kauemmin ennen kuin aurinko muuttuu punaiseksi jättiläiseksi, ja onkin todennäköistä että katastorfin jälkeen tänne ehtii kehittyä elämääkin uudelleen, aluksi pelkkiä soluja, ja myöhemmin kasveja ja eläimiä.


      • linnunrata_ja_andromeda kirjoitti:

        Andromeda ja Linnunrata yhdistyvät 2,5 miljardin valovuoden päästä, jolloin myös kaksi isoa mustaa aukkoa galaksien keskustoissa yhdistyvät toisiinsa ihan lähellä maapalloa, ja siitä seuraa voimakkaat ravisteluaallot jotka tappavat maapallolta kaiken elämän ja pirstaloivat jokaisen dna-ketjun jokaisesta elävästä solusta atomeiksi asti.

        Ilman tuota yhdistymistä maapallo säilyisi elinkelpoisena vielä miljardeja vuosia kauemmin ennen kuin aurinko muuttuu punaiseksi jättiläiseksi, ja onkin todennäköistä että katastorfin jälkeen tänne ehtii kehittyä elämääkin uudelleen, aluksi pelkkiä soluja, ja myöhemmin kasveja ja eläimiä.

        https://fi.wikipedia.org/wiki/Aurinko

        Itse asiassa Maapallo ei pysy elinkelpoisena kovin pitkää aikaa elämän nykyiseen neljän miljardin vuoden historiaan verrattuna. Aurinko kirkastuu hitaasti jo ennenkuin siitä tulee punainen jättiläinen. Auringon säteilyteho kasvaa noin kymmenen prosenttia seuraavan miljardin vuoden aikana. Tuo on riittävä lisälämpö kuivattamaan valtameret ja tuhoamaan monisoluisen elämän mahdollisuudet maa-alueilta niiden keskilämmön noustessa yli 30 asteen.

        Evoluutio tulee suosimaan extremofiilien bakteerien kehitystä. Jo nyt on olemassa bakteereita, jotka elävät 122 C lämpöisessä vedessä syvällä merenpohjan kuumien lähteiden vieressä. Jos vesi haihtuu Maan pinnalta niin silloin viimeisenä eloon jäävät vain maaperän sisälle koteloituneeseen veteen päässeet ekstemofiilit bakteerit.


    • tietäjäpoika

      Gravitaatioaallot ovat vapaiden gravitaatiohiukkasten liikehdintää kahden voimakkaassa vuorovaikutuksessa olevan mustan aukon kesken ja sinällänsä äärimmäisen harvinainen tapahtuma universumissa.
      Eli ei ne gravitaatiohiukkaset pitkälle pötki vaan ne sitoutuvat uudelleen muihin hiukkasiin ja samalla neutralisoituvat norrmaaleiksi painovoimaisiksi hiukkasiksi.

      • koetapa-selittää

        Gravitaatiohiukkaset, gravitonit ovat edelleen löytämättä, eli mihin faktaan tietosi (tai arvelusi) "vapaiden gravitonien" liikehdintä perustuu?


      • Tietäjäpoika|• Gravitaatioaalot ovat vapaiden gravitaatiohiukaisten liikehdintää kahden voimakkaasa vuorovaikutuksessa olevan mustan aukon kesken ja päläpälä. Mistä keksit (tiedän... Omasta tietämättömyydstä) vapaat gravitaatio"hiukaset" suhtis on varmaan Erittäin tuttu ,siis olet kuulut sen nimen silloin tälöin.


      • gravitonit_ovat_faktaa

        "Gravitaatiohiukkaset, gravitonit ovat edelleen löytämättä, eli mihin faktaan "

        Gravitoneja ei ole suoraan havaittu, mutta niiden olemassaolosta on niin paljon muuta osviittaa että valtaosa fyysikkoyhteisöstä uskoo niihin. Esim. kaikki säieteoriat perustuvat gravitonin olemassaoloon. Miksi kaikilla muilla perusvuorovaikutuksilla on välittäjähiukkanen mutta painovoimalla ei olisi?

        Gravitonin ominaisuudet pystytään teorian pohjalta laskemaan. Kyseessä on hyvin heikko voima, ja gravitonin havaitsemiseksi tarvittaisiin Jupiterin kokoinen mittalaite joka havaitsee keskimäärin 10 vuodessa yhden gravitonin. Joten gravitoneja ei kovin todennäköisesti lähi- eikä kaukaisemmassakaan tulevaisuudessa suoraan pystytä havaitsemaan, vaikka lisää tietoa gravitonien ominaisuuksista kertyy silti koko ajan mm. gravitaatioaaltoja mittaamalla.


    • Kusla

      Kollimaattorin mukaan voinemme odottaa hirvittävää gravitaatiohiukkashyökkäystä vaikka edes koko painovoimaa olla todistettu.
      Einstein niistä kai höperehti ja Tesla niille nauroi.

    • ei ne gravitaatiot mitään aaltoja ole. Muutenhan täällä tutistas koko ajan.

    • Vieläehtiipois

      Voisivat. Minne mennään pakoon?

    • NäitäMäääPohrin

      Gravitaatioaallot ovat pelottavin asia joka ihmiskuntaa uhkaa.
      Toisaalta punasiirtymät voivat niitä harhauttaa ja pilkkoa ne vielä pienemmiksi jolloin ne joutuisivat mustien aukkojen vetovoimakenttään josta niitä eivät enää pelastaisi edes työntävät voimat.

    • MINÄKINPOHDIN

      VASTAMUUNTEINEN PAINOVOIMAALTO KOLMIULOTTEISESSA PUNASIIRTYMÄSSÄ OLISI KOHTALOKAS ISKU GRAVITAATIOTSUNAMILLE MIKÄLI SELLAINEN TULISI. TOSIN MAINITTU MUSTA AUKKO SAATTAISI SYÖSTÄ SISUKSISTAAN SUUREN NEUTROONIENERGIAMÄÄRÄN MIKÄ VOISI SITTEN LUHISTUTTAA JA KUMOTA NÄMÄ KAKSI AIKA-AVARUUUDEN JATKUMOSSA.

    • Graavifotooni

      Gravitaatioaallot eivät etene valon nopeudella vaan 10 kertaa hitaammin.

      • martta00

        jos itse etenet 5 m/s ja kaverisi 10 kertaa hitaammin, niin millä nopeudella kaverisi liikkuu?


    • hapotin

      Tässä sen taas näkee miten liiallisten graavisuolattujen aaltojen tuotoksia kun nautitaan kohtuuttomasti, kaikkeuden suonet tukkeutuvat kohtalokkaasti aiheuttaen vaikka mitä punasiirtymää ja höperöihtimistä aallon harjalta. Kunhan ei mene saman tien lopulliseen graavisuolattuun aaltotukokseen, siinä ei auta sitten enää punkkupullotkaan.

    Ketjusta on poistettu 3 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      55
      1796
    2. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      43
      1583
    3. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      49
      1539
    4. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      4
      1485
    5. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      5
      1468
    6. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      5
      1384
    7. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      7
      1298
    8. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      10
      1260
    9. Revi siitä ja revi siitä

      Enkä revi, ei kiinnosta hevon vittua teidän asiat ja elämä. Revi itte vaan sitä emborullaas istuessas Aamupaskalla
      Varkaus
      3
      1132
    10. Kello on puoliyö - aika lopettaa netin käyttö tältä päivältä

      Kello on 12, on aika laittaa luurit pöydälle ja sallia yörauha kaupungin asukkaille ja työntekijöille. It is past midni
      Hämeenlinna
      3
      1113
    Aihe