Vantaan Koivuhaassa on Jehovan todistajien päämaja

Jossa valikoitu joukko odottaa pääsyä paratiisiin – lapset on kielletty ja raamatuntulkinta ainoaa oikeaa

http://www.hs.fi/sunnuntai/art-2000005139969.html

125 ihmistä odottaa Vantaalla yhdessä paratiisia – Jehovan todistajien päämajassa arki alkaa päivästä ja vuodesta toiseen aamiaisella ja aamupalvonnalla.

METALLI­AIDAN takana kohoaa puna­tiilinen rakennuskompleksi. Sen uumenissa on käytävä, jonka varrella olevassa huoneessa kolme ihmistä istuu keskittyneesti. Ja keskittymistä todella tarvitaan, sillä täällä ollaan tekemisissä totuuden kanssa. Totuus on nimitys, jota Jehovan todistajat käyttävät opeistaan.

Juha Lukka, Tessaliina Kekäle ja Kirsi Viitala ovat osa Jehovan todistajien maailmanlaajuista kääntäjäjoukkoa, joka tuottaa julkaisuja yli 880 kielellä.

Kääntäminen on ryhmätyötä. Tänään on Lukan vuoro kääntää tekstiä englannista suomeksi. Kekäle ja Viitala puolestaan tarkistavat tekstin ja tarkistavat sanoja sähköisestä sanakirjasta. Mitä teksti on, sitä ei sovi paljastaa. Jehovan todistajien tekstit käännetään anonyymisti. ”Ettei tule liikaa fanipostia”, Lukka sanoo ja virnistää.

19

1548

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • mnaat

      Ja siellä saa vapaasti katsella murhaohjelmaa nimeltä Hercule Poirot. Smurffit tuo iljettävä demoniohjelma on siellä edelleen kiellettyä.
      Hercule Poirot on sopiva vastapaino sille puuduttavalle elämänmenolle mitä siellä on.
      Ihmettelen vaan miksi pasifistiuskovaisten pitää olla kiinnostunut murhaohjelmista.

      • hopsudaashii

        Onhan Raamatussakin murhia ... ja vieläpä paljon. Silti jehovantodistajat lukevat sitä. Miksei siis Hercule Poirotia voisi katsoa.


    • tryharder

      Eikö sulla mnaat ole mitään harrastuksia tai ihmissuhteita kun joka ikiseen JT-ketjuun täytyy saada jotain valitusta aikaan. Teki sitä tai tätä tai jätti tekemättä niin kyllä lähtee! Lue vaikka sitä ihan omaa Raamattua niin voisit oppia jotain.
      Onhan tuo haaratoimisto ollut paikallaan jo reilut puolivuosisataa. Nyt kun joku härö pääsi vapaasti liikkumaan niin se vasta uutinen! Ja ihan boxin ulkopuolelta keksit Poirotin siihen. Katsotko itse teeveestä muuta kuin hevenseveniä ja sen tekovanhurskaita Israelin rahankerjuuohjelmia? Onhan siellä tosi luonto-ohjelmiakin joissa joka toinen lause ylistää evoluution ihmeitä ja pilkkaa näin Luojaa.

      Okei siis ymmärrän miksi S24 ja Jopon seurueen kaveruus on sulle niin tärkeää. Et tiedä mitä onni on. Koita kestää mustine mielinesi.

      • HappyIndeed

        Mnaat tietää onnesta varmasti paljonkin.


      • Aito.ajatus

        Miksi evoluutio mielletään Jumalan vastaiseksi? Mihin se perustuu? Maapallo kiertää Aurinkoa järkähtämättä. Ihmiskunta on ollut täällä vain lyhyen hetken, ja kun se lakkaa olemasta, mikä ei ole enää kaukana ilmastonmuutoksen ja ylikansoituksen vuoksi, niin Maa ei edes huomaa sitä, vaan jatkaa kiertämistään edelleen. Tuhatvuotinen valtakuntanne on vain hetki Maan iässä.

        Ihminen ja maailmamme on kaikkivaltiaan kokeilu. Hän on halunnut katsoa, mitä pienestä yksisoluisesta alkueliöstä kasvaa miljardien vuosien aikana, ja kun on lopputuloksen nähnyt, voi vain huokaista.


    • vaillasydäntä

      Mnaat ei ehdi lukea, hänen aikansa ja voimansa menevät toisten pilkkaamiseen tai hänen oppi-isänsä Turusen kirjan lukemiseen. Hän on valmis mihin tahansa saadakseen todistajat huonoon valoon. Millaisesta sydämestä tällainen kumpuaa?

    • setänasse

      Etteikö olisi peräti oikein Valtakunnankanslia?

      • suurvaltakunnantemppeli

        Kysymyksessä on ns. Betel-koti - seuran pääkonttorin haaratoimisto, josta voi tulla myös pian yksi euroopan päähaaratoimistoista. Jos Venäjällä kultti saa toimintakiellon, sen hallinto voi siirtyä Vantaan Puutarhakadulle.

        Mitä tämä saa aikaan - otetaanko vanhat Beteliläiset takaisin ilmaistöihin? Kannattaisiko Venäjän printtijulkaisut alkaa painaa taas Suomessa? Rakentaako Watchtower lisää tilaa Vantaalle?

        Tuleeko Suomesta USAlaisen kultin itäeurooppalaisen päätoimiston kotimaa?

        Venäläiset suurkonventit olisi hyvä järjestää Suomessa - junayhteys ja hotellikapasiteetti riittää. Lisäksi Vantaalle voisi rakentaa Oman itäeuroopan konventtisalin, jossa voisi myls majoittautua. Raha pitäisi saada jäämään paremmin Suomeen, niin hyvä tulisi. Nyt vanhat jehovat tsemppiä ja kova kovaa vastaan. Rahat Vantaalle ja pikkuprovikat Brooklyniin Venäjän toiminnasta!


    • tällai

      Kiinnostavaa, että asia kiinnostaa noin paljon. Ei vain tunnu aikuisten touhulta. Asia taitaa vaivata kuitenkin jonkin verran, muuten ei kirjoittelua olisi. Asiat tulevat päättymään hyvin, koska sen takana on paljon suurempi voima, kuin me pienet ihmislapset.

      • VääränProfeetanLoppu

        Asia päättyy niin, että Jumala varmasti aikanaan puuttuu Väärän profeetankin toimintaan eli Jt-lahko kokee vielä lopun ja lahkon johtokin joutuu kohtaamaan sen , että johti ihmisiä vakavaan eksytykseen.

        Tätä ennen on tärkeää varoittaa ihmisiä tuosta Väärästä profeetasta , Jt-lahkosta!


    • tällai

      Syyttele sinä vaan. Luotamme siihen, että Jumala tekee oikean ratkaisun. Koeta vähän hillitä vihaprogadansaasi. Se näyttää aika epätoivoiselta. Samojen asioiden jauhaminen on tainnut tehdä ennätyksen kohdallasi. Ef. 14:14,15.

      • Snaurtskis

        tällai 28.3.2017 15:13

        " Luotamme siihen, että Jumala tekee oikean ratkaisun "
        -Kiinnitä huomiota siihen, kuinka vartiotorni on tässäkin kääntänyt asiat päälaelleen. Eihän sinunkaan mielestäsi Jumalassa ole epäilemistä, vaan vartiotornissa.

        Esim. Room. 13 esivallat vartiotorni selitti vuoteen 1929 asti maallisiksi, vuosina 1929 - 1962 taivaallisiksi, ja sen jälkeen, vuodesta 1962 taasen maallisiksi.

        Sinähän tiedät, että vartiotorni määräsi sinut mököttämään kunakin aikakautena lahkotoverillesi, joka epäili vartiotornia.

        Vartiotornin maallikollekin kummallisuuksista on esittelysitaattea koonnut Turunen kirjaksi. Kumallisuuksia riittää, tässä muistamani mukaan tuo roomalaiskirjeen "kannanmuutos" ei ole mukana Turusessa.

        Tiedätkö itse, minkälaisin perustein olet mököttänyt ja parhaillaan mökötät lahkotoverillesi, jonka kanssa aikoinaan yhteen ääneen toistit vartiotorni-iskulauseen: "meillä on rakkaus keskuudessamme"


      • tällaipas

        Onkos tuo raamatunpaikka UM käännöksessä? Minun Efesolaiskirjeeni loppuu lukuun 6.
        Todella epätoivoisia ovat Jehovan todistajat.


    • äitykkä

      Jehovan Todistajat ovat ihan hyviä ihmisiä,olen itse luterilainen eikä ole naapurina kiistaa ollut.

      • mahtuukaikenlaisia

        Ja minä voin sanoa saman luterilaisista. Ovat ihan hyviä ihmisiä. Olen itse Jehovan todistaja eikä ole naapureina kiistaa ollut.
        Tietenkin yli 4.000.000 luterilaiseen mahtuu kaikenlaista väkeä, mutta kyllä meihinkin.


      • eiOllenkaanKivaLahko

        Tällä palstalla kritisoidaan lähinnä Jt-organisaatiota ja sen alistavaa ja manipuoloivaa johtoa. Itse jehovan todistaja- rivijäsenet ovat uhreja tuossa liikkeessä. On monia mukavia Jehovan todistajia, mutta itse tuo Jt-liike ei ole ollenkaan mukava vaan vaarallinen äärilahko.


      • luonteenominaisuus
        mahtuukaikenlaisia kirjoitti:

        Ja minä voin sanoa saman luterilaisista. Ovat ihan hyviä ihmisiä. Olen itse Jehovan todistaja eikä ole naapureina kiistaa ollut.
        Tietenkin yli 4.000.000 luterilaiseen mahtuu kaikenlaista väkeä, mutta kyllä meihinkin.

        Totta, paitsi että luterilaisia on 72.000.000 - 72 miljoonaa. Helluntailaisia on tuplaten tai jopa puoli miljardia - miten vain. Jehovia on kahdeksan miljoonaa. Jehovien karkeilla valheilla kyllästetty oppirakennelma vetää puoleensa satuilijoita ja valehteluun taipuvaisia ihmisiä. He saavat silloin taipumuksilleen toteuttamiskeinoja, vertaisryhmnän tuen ja sallitun tyydytyksen. "Uusista persoonallisuuksista" jauhaminen on huijausta - omia luonteenvikaisuuksia hyödynnetään ja vahvistetaan jehovain seurassa. Muut ovat tyhmiä ja arvottomia - polttoainetta Harmaan.


    • tällai

      Sattui pieni erehdys, tuli yksi ykkönen liikaa Ef. luku on 4. Kirjoittelu on todella muuttunut ala-arvoiseksi ja törkeäksi 'kristittyjen' toimesta. Ei ole järkevää jatkaa.

    • Dollares

      Kiinnostaisi lukea vastaava juttu pääkallopaikalta eli Jehovien USAn pääkonttorilta..millainen on systeemi..kuka kerää tuotot ja mihin ne käytetään ?

      Onko Jehovat tehokkaampi keräämään kannattajiltaan kuin Scientologit..entä millä sijalla varainkeräyksessä ovat Mormonit.

      Amishit ehkä pitävät perää..tai sitten heillä sitä massia vasta onkin kun eivät sitä mihinkään käytä ?

      Alkoi rönsyillä..mutta enivei..sellainen tutkiva journalistinen pläjäys aiheesta Maailman Uskonnolliset Yhteisöt vs Maallinen Omaisuus.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      40
      2022
    2. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      45
      1557
    3. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      28
      1458
    4. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      19
      1437
    5. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1431
    6. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      1
      1405
    7. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      2
      1377
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      1
      1310
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      2
      1240
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      5
      1217
    Aihe