Suojelupoliisi arvioi terrori-iskujen uhan kohonne

Mustafako

Suojelupoliisi arvioi terrori-iskujen uhan kohonneen myös Suomessa

Yksittäisten radikaali-islamistien tekemän väkivallan uhka Suomessa ja Euroopassa on kohonnut, sanoo suojelupoliisi (supo). Terrorismintorjunnan kohdehenkilöiden määrä kasvoi viime vuonna. Supo julkisti aamupäivällä vuoden 2016 vuosikirjansa.

Supon loppuvuonna 2015 antama terrorismin uhka-arvio on silti edelleen voimassa.
Suomi ei suojelupoliisin mukaan edelleenkään ole terrorijärjestöjen ensisijainen kohde. Toisaalta Suomi ei ole erillinen saareke Euroopan tilanteen kehityksestä.

http://www.ts.fi/uutiset/kotimaa/3452418/Suojelupoliisi arvioi terroriiskujen uhan kohonneen myos Suomessa

16

186

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Paino_sanalla_VIELÄ

      " TS:Suomessa ei ole jouduttu vielä kertaakaan tilanteeseen, jossa konkreettista, toteutuksen tasolle saakka edennyttä terrori-iskua olisi jouduttu estämään, sanoo Suojelupoliisin päällikkö Antti Pelttari.

      – Totta kai pyrimme tällaiseen mahdollisimman aikaisessa vaiheessa puuttumaa, hän sanoo.

      Suojelupoliisin tiedossa on, että Suomessa kuitenkin on henkilöitä, joilla kyky ja tausta tällaiseen tekoon on. Yksittäisten radikaali-islamististen väkivallantekojen uhka Suomessa on kohonnut. Suojelupoliisin loppuvuodesta 2015 antama terrorismin uhka-arvio on kuitenkin edelleen voimassa.

      – Toiminta ja tekotavat eivät edellytä useissa tapauksissa kovin pitkää valmistelua, mikä vaikeuttaa viranomaisten työtä, Pelttari sanoo ja viittaa muualla maailmassa tehtyihin terrori-iskuihin.

      Pelttari ei kerro, missä päin Suomea terrori-iskuihin kykenevät henkilöt fyysisesti ovat.

      – Suojelupoliisi toimii valtakunnallisesti. Pyrimme tunnistamaan tällaisia henkilöitä siitä riippumatta, missä päin he ovat.

      Vuonna 2014 Suomesta karkotettiin tiettävästi ensimmäinen ihminen sen takia, että hänellä oli kytköksiä ääri-islamistisiin radikaalijärjestöihin.

      – Täysin samanlaista tapausta ei ole sen jälkeen ollut, Pelttari sanoo.

      Suojelupoliisi toimii lausunnonantajana turvapaikka- ja oleskelulupapäätöksissä. Pelttari sanoo, että Suojelupoliisi pyrkii käyttämään kaikkia ulkomaalaislaissa säädettyjä keinoja, joilla pystytään estämään tällaisen henkilön tulo Suomeen tai poistamaan tältä kansainvälisen suojelun peruste.

      Uuden tiedustelulain myötä Suojelupoliisi on saamassa aiempaa laajemmat valtuudet toimia myös ulkomailla. Siihen liittyy oikeus hankkia tietoa ja pääsy tietoverkkoihin.

      Alkaako Suojelupoliisi harjoittaa peitetoimintaa?

      – Suojelupoliisilla on oikeus hankkia tietoa ja niin kuin kotimaan toiminnassakin, tietyissä tilanteissa omaa toimintaa pyritään suojaamaan, jotta tiedonhankinta on mahdollista, Pelttari sanoo."

    • loppuikorahanlähetys

      Suomihan on maksanut päivärahat ja lentoliput kymmenille isis terroristeille sota-alueille. Onko nyt hävityn sodan loppuessa noita rahoja saaneiden lukumäärä vähentynyt ? Eli moniko sotureistamme on kuollut? Löytyykö tilastoa mistään? Vai jatkaako suku vielä rahojen kuppaamista vaikka soturiamme ei enää ole.

    • pelastakaasotamies

      Ja samaan aikaan arabikieli on kolmanneksi suurin kieliryhmä suomessa. Somalinkielikin on jäänyt taakse.
      Eikö tämä jo kerro mistä suunnasta tämä riski on tullut?

      • huhuhujuu

        Tarkoitat varmaan viidenneksi yleisin.
        Suomen-, ruotsin-, venäjän- ja eestin kieli ovat suurempia.


      • samiradio
        huhuhujuu kirjoitti:

        Tarkoitat varmaan viidenneksi yleisin.
        Suomen-, ruotsin-, venäjän- ja eestin kieli ovat suurempia.

        No kyllä mieluummin pidän tässä maassa ruotsin-, venäjän- ja eestinkieliset ihmiset suomenkielisten lisäksi. Entäs saamenkieli, joko se taas unohdettiin?


      • irakilaisia
        huhuhujuu kirjoitti:

        Tarkoitat varmaan viidenneksi yleisin.
        Suomen-, ruotsin-, venäjän- ja eestin kieli ovat suurempia.

        Eilen oli uutisissa että arabian kieli on kolmanneksi suurin
        kieliryhmä Suomessa.


    • onko-jo.myöhäistä

      Ei suojelupoliisin suojelumenetelmät merkitse mitään turvallisuutta käytännön elämässä. Kuka tahansa terroristi voi kaapata kuorma-auton milloin haluaa, ja ajaa sen ihmisjoukkoon. Tuo höpinä on vain kansalasten rauhoittelua. Torilla leireilevät laittomat turhapaikkaturistit voivat hyvin ennenpitkää turhautua ja toteuttaa uskonsa velvoitteet käytännössä. Näitä vielä palvelee pastori verorahoillamme! Ainoa keino estää mahdolliset iskut on poistaa maasta yhteiskuntaamme vihaava aines. Ja tätä velvoitta lakikin. Kuka esittäisi tutkintapyynnön poliisin toimimattomuudesta?

    • 90hottentottia

      "Maailman ongelmat eivät lopu eivätkä ratkea turvapaikkoja antamalla. Mutta voimme tukahduttaa oman elämämme liian avoimilla ovilla ." (Pauli Vahtera, 2012)

      • EU_käskyläinen

        Löysässä hirressä tässä jo ollaankin, EU ei anna meidän pitää edes normaaliaikaamme, vaan pakottaa Suomen ruuvaamaan kelloja kaksi kertaa vuodessa -kurjaan loppuunsa saakka.


    • valehtelijat

      Taas kerran supo arvioi ja taitaa arvioida väärin. Suomenhan ei pitänyt olla mikään kohdemaa? Miksi nyt muutetaan mielipidettä? Onko supon johdossa jotain vikaa?

    • tämäsevieläuupu

      terroristit tulossa. politikot ihmettelee mitä tehdään. suomen politikot vaarantaneet suomen kansan turvallisuuden. kaikille taistelijoille maahantulokielto ehdottomasti.

    • valtiomaksaameilleaid

      mutta voidaanhan me rakentaa luodinkestävä korkea lasiaita ympärillemme niin kuin eIffeltornissa?

    • supovalehtelee

      Terroristit ovat olleet täällä koko ajan. Kukaan ei näytä muistavan, minne katosi 2000 rekisteröimätöntä.

    • Olemmekoääliöityneet

      Minun mielestäni valtiovallan ja virkamiesten asenne tässä asiassa on käsittämätön. Virkamies selostaa tilanteen kuin näkkileipää kuvailisi ikääkuin olisi itsestään selvää, että tottakai Suomessa kun muuallakin uhka kasvaa.
      Miten näin voi olla? Kuka Suomessa vastaa yhteiskunnan turvallisuudesta? Miten helvetissä sellaisia ihmisiä voi olla Suomessa, jotka saattavat toteuttaa terrori-iskun? Eikö Suomessa kukaan valvo, keitä tänne saapuu? Ja jos ei, niin miksei? Ovatko tässä taas takana ne samat saatanan sopimukset, joihin aina vedotaan, kun nämä asiat tulevat puheeksi?
      MIKSI SUOMI VALTIONA ON MENNYT ALLEKIRJOITTAMAAN SELLAISIA SOPIMUKSIA, JOTKA SAATTAVAT PAHIMMILLAAN SUOMEN KANSALAISET VAARAAN? Kuka vastaa tästä asiasta? Onko asianomainen jo haastettu oikeuteen, kuten kuuluisi? Miksi sellaisia sopimuksia ei irtisanota, jotka saattavat kansalaisten hengen ja terveyden vaaraan?
      Olemmeko me suomalaiset nykyään täysiä ääliöitä, vai mistä on kysymys?

      • tietämättömyys.tyhmyys

        Tämä Matti Vanhanen antoi aikanaan kaiken vallan suvakeille. Eiköhän nuo neljässä vuodessa saaneet tarpeeksi vahinkoa aikaan. Siellä istuu virkamiehiä jotka suvakit on valinneet. Sama juttu oli ysäri lamassa, kun oli kepuloisia hallituksessa jotka ei ymmärtäneet mistään mitään niiin Nalle Wahlroos kävi putsaammassa pöydän.


    • KoskaAllahillaOnSuuri

      Ei mitään hätää missään ei ole vielä räjähtänyt, ja jos niin käy niin siitähän voi syyttää fasisti natsirasisteja kun eivät ole antaneet rajatontaluottoa "kotoutukseen" eivätkä hyväksy Islamilaista kalifaattia ja sarianlakia Suomeen. Eivät myöskään hyväksy Islamin rauhanuskonnon ja siihen liittyvien kulttuureiden oikeuttamia väkivallantekoja vääräuskoisia ja uskonnottomia Suomalaisia kohtaan. Nämä fasisti natsirasistit ovat syyllisiä kaikkiin turvaantulleiden kehitysmaamuslimi raukkojen väkivaltaisiin tekoihin

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      40
      2142
    2. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      47
      1694
    3. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      29
      1511
    4. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      36
      1495
    5. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1441
    6. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      1
      1435
    7. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      2
      1407
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      1
      1341
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      2
      1260
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      6
      1239
    Aihe