Rakkauden Jumala

Jumala.on.herramme

2. Moos. 32:27 "Näin sanoo Herra, Israelin Jumala: Jokainen sitokoon miekkansa vyölleen. Käykää sitten edestakaisin leirin halki portista porttiin ja tappakaa jokainen, olkoon vaikka oma veli, ystävä tai sukulainen."

Hes. 9:5-7 "Ja niille toisille hän (Jumala) sanoi minun kuulteni: Kiertäkää kaupungin läpi hänen jäljessään ja surmatkaa. Älkää säälikö, älkää armahtako, tappakaa tyyten vanhukset, nuorukaiset, neitsyet, lapset ja vaimot."

4. Moos. 25:4 "Ja Herra sanoi Moosekselle: Ota kansan kaikki päämiehet ja lävistä heidät paaluihin Herralle, vasten aurinkoa, että Herran vihan hehku kääntyisi pois Israelista."

Psa. 7:12-14 "Jumala on vanhurskas tuomari ja Jumala, joka vihastuu joka päivä. Jos kääntymystä ei tule, niin hän teroittaa miekkansa, jännittää jousensa ja tähtää sillä; hän valmistaa surma-aseet ja tekee nuolensa palaviksi."

5. Moos. 20:16-17 "Mutta näiden kansojen kaupungeissa, jotka Herra, sinun Jumalasi, antaa sinulle perintöosaksi, älä jätä ainoatakaan henkeä eloon, vaan vihi ne tuhon omiksi: heettiläiset ja amorilaiset, kanaanilaiset ja persjaläiset, hivviläiset ja jebusilaiset, niinkuin Herra, sinun Jumalasi, on sinua käskenyt."

Tuom. 14:19 "Silloin Herran Henki tuli häneen, ja hän meni Askeloniin, löi siellä kuoliaaksi kolmekymmentä miestä."

4. Moos. 15:36 "Silloin koko seurakunta vei hänet leirin ulkopuolelle, ja he kivittivät hänet kuoliaaksi, niin kuin Herra oli Moosekselle käskyn antanut."

Hoos. 14:1 "... he kaatuvat miekkaan, heidän pienet lapsensa ruhjotaan, ja heidän raskaat vaimonsa halkaistaan."

2. Moos. 15:3 "Herra on sotasankari, Herra on hänen nimensä."

Jooel 3:9-10 (Herra puhuu) "... Alkakaa pyhä sota, innostakaa sankareita, lähestykööt, hyökätkööt kaikki soturit. Takokaa vantaanne miekoiksi ja vesurinne keihäiksi."

Jes. 42:13-15 "Herra lähtee sotaan niin kuin sankari, niin kuin soturi hän kiihottaa kiivautensa; hän nostaa sotahuudon ja karjuu, uhittelee vihollisiansa. 'Minä olen ollut vaiti ikiajoista asti, olen ollut hiljaa ja pidättänyt itseni. Mutta nyt minä huudan kuin lapsensynnyttäjä, puhallan ja puuskun. Minä teen autioiksi vuoret ja kukkulat, ja kuihdutan niiltä kaiken ruohon; minä muutan virrat saariksi ja kuivaan vesilammikot.'"

5

65

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Brina

      Vanha testamentti ei kerro Jumalasta yhtään mitään! Sen tarinat ovat koottuja kertomuksia yhden juutalaisheimoon kuuluvan suvun valloituksista, tapoista, hävityksistä kaikkea muuta kuin korkean henkisyyden ja rakkaudellisen olennon johdolla . Tämä selvästi hyvin sotaisa tyyppi JHWH, oli yksi monista. Näitten tyyppien yhteinen nimitys oli Elohim. Heillä oli selvästikin käytettävänään valtavat "voimat", joille he hetkessä saattoivat liikkua ja tehdä mitä halusivat. He tulivat jostakin, jakoivat kaikki maat keskenään kullekin omaksi alueekseen. JHWH:lle jäi yksi pieni erämaa-alue, joka ilmeisesti ei häntä kovasti miellyttänyt, joten hän päätti valloittaa omilleen paremmat alueet. Näistä valloituksista siis kertovat nämä "Jumalan sanaksi" sanotut tarinat. Ei ihme, että lukuisat lukutaitoiset ja ajattelevat ihmiset eivät voi uskoa tällaiseen raamatun jumalaan joka on kaikkea muuta kuin se rakastava "Isä" josta Jeesus puhui.

    • ViisasHerra

      Mun lempini on 4. Moos. 31:17, jossa surmataan lapset

      'Jumala' on muokkaus sanasta 'julma'

      :)

    • robottiko

      muistat kai, että israelin kansa oli paimentolaiskansa ensin. heillä oli paljon karjaa ja erämaassa oli pärjättävä omillaan. siksi keksittiin vankkoja perússääntöjä, joita ei saanut rikkoa. näin oli myös pappien laita. kun tuli vaikeuksia, silloin oli otettava kovat säännöt ja niitä oli jokaisen noudatettava. näin israelin kansa säilyi suhteellisen puhtaana rodullisesti, eikä sekaantunut muihin kansoihin, heidän käskynsä olivat heitä itseään varten. he tappoivat, koska he uskoivat sen olevan jumalalle mieleen. ja näin on myös nykyään, kun muslimi tappaa, hän luulee tekevänsä uhripalveluksen jumalalleen. hän uskoo murhan takia pääsevänsä omaan taivaaseensa. tämä on kansoissa hyvin yleistä. on ollut uhreja, muita kansoja on tapettu. näin myös nykyisin, näin myös ennen vanhaan.

    • älätapa

      mutta minun jumalani ei hyväksy tappamista. hän on järkevä, eikä hyväksy uskonnollisia syitä tappaa, ei juutalaisen, kristityn eikä muslimin tai budhalaisen tai hindun vuoksi tai takia. kukaan ei saa tappaa. sanoohan jo mooseksen laki: älä tapa.

      • Humanismin_toivoa

        "Mooseksen laki: älä tapa" Toisaalla taas yllytetään synnintekijä kivittämään kuoliaaksi.
        Eikö Raamattu olekaan totta joka sana? Voidaanko sieltä poimia kuin pullasta rusinat kohdat joilla kristinusko saadaan näyttämään lempeältä uskonnolta. Eikö samoin tasapuolisuuden vuoksi voida väittää että jälkimmäisetkään uskonnon lempeyttä ylistävät kohdat ole samalla tavoin epätosia kuin nuo miekkakäskyt.
        Raamatussa selvästi tuodaan esiin, että synnin palkka on kuolema. Yhtenä esimerkkinä sapattina oksia polttopuiksi kerännyt mies, joka kivitettiin kuoliaaksi. Miksi esimerkit ovat mukana Raamatussa vieläkin aina vaan, jos ne eivät muka pidä paikkaansa.
        Mehän tiedämme että Islamin lisäksi maailmassa on uskonlahkoja, jotka ottavat kirjaimellisesti totena mitä heidän pyhissä kirjoissaan (Koraani ja Raamattu) sanotaan. Heidän käsissään Raamattu (ja myös Koraani) muodostavat pelottavan ohjeiston.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      38
      1933
    2. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      43
      1496
    3. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1421
    4. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      17
      1418
    5. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      23
      1412
    6. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      1
      1385
    7. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      2
      1347
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      1
      1290
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      2
      1220
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      5
      1207
    Aihe