kirpputorijobbarit

tukku

Kirppismyyjälle on varmaan se ja sama kuka hänen tavaroitaan ostaa, mutta meille ostajille on suurikin merkitys sillä kuka tavaraa myy. Olen huomannut että Lappeenrannan kirpputorikulttuuriin on pesiytynyt muutamia ammattimaisesti kirpputoripaikkaa kuukaudesta toiseen, jopa vuodesta toiseen pyörittäviä kirpputorijobbareita. He ostavat satunnaisilta, tavallisilta kirppismyyjiltä parhaat tuotteet halvalla ja laittavat ne välittömästi myyntiin toisella kirpparilla huomattavasti kalliimmalla. Tämä on täysin laillista toimintaa, mutta valitettavasti näiden jobbareiden voitonhimo himmentää kirppiksen alkuperäisen tarkoituksen, nostaa hintoja ja kaventaa todellisten löytöjen tekemisen mahdollisuutta meiltä ns. normaaleilta ostajilta. Kenties näillä jobbareilla on negatiivinen vaikutus myös laajemmalti siihen kirpputoriin, jossa ovat myymässä. Ainakin itse kävelen jobbarien välikköjen ohi ja samalla voi jäädä katsomatta lähistöllä olevat muutkin paikat. Joskus jätän kokonaan menemättä ja käyn toisella kirppiksellä, jossa ei ole niin räikeästi jobbareita myymässä, ostamassa kylläkin. Lappeenranta on pieni paikkakunta ja kirpputoreja ei ole montaa, en liene ainoa kirpputoriharrastaja joka on huomannut tämän jobbari-ilmiön. Ostaminen on onneksi vapaaehtoista, mutta jobbarit droppaavat mun kirpputoritunnelman.

20

779

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • gthb

      NO johan on, täytyy varmaan poikotoida prisman vaateosastoa ostavat halvalla ja myyvät helvetin kalliilla ja miten lienee vaikka SPR kirppis, saavat tavaran ilamaiseksi ja JOPPAAVAT sen kovaan hintaan ja henkilökunta vie parhaat päältä, niin ettei tavara käy edes pöydässä.

      • Ensikäki SPR ei ole kirppis vaan kierrätystavaraketju .ja siellä pätee sama osto kuin muillakin ,ostetaan myymälästä ,Ei muualta viedä käsistä tavaraa ,pieni täsmennys kaikille lukijoille täälä sivuistoilla .
        Saatu tuotto menee SPR ,n katastrofi alueille.,...ynnä kuluihin . Se on harmi jos yks pilaa koko touhun ja välittää tavaraa muualle päin maailmaa :( ,..niinkuin tuola joku kirjoitti et Joutsenossa noin tehty :O ja maine menee siitä hyvästä :(


    • tukku

      Ei oikein kohtaa nämä asiat. Vaikea hahmottaa suuren yritysketjun ja kirpputoritoiminnan vertaamista toisiinsa. Tai ainakin sitä nimenomaan toivoisi, että kirppismeininki olisi hyvinkin erilaista kun Prisman tai Stockmannin. SPR on perinteisesti mielletty hyväntekijäksi ja sinne tavaransa lahjoittaneet ovat tehneet sen vapaaehtoisesti ja täysin tietoisesti, auttamistarkoituksessa.

    • gthb

      Onko autajan tarkoitus lahjoitustavaroilla tuke SPR työntekijöitä jotka saa tavarat ohi pöydästä ja joppaa ne eteen päin esim; Venäjälle , tälläistä tapahtui aikanaan mm: Joutsenon kierrätyskeskuksessa.

      • tukku

        Ei ole. Jos ja kun ilmeisesti tätä tapahtuu, on tämäkin vastoin tarkoituksiaan. Mikäli työntekijät ottavat esim. SPR:lle lahjoitetut tavarat maksutta se on varastamista, jos he ostavat ne tavanomaista kirpparihintaa halvemmalla se on petos.


      • enenäänostasieltä

        Toi on tiedossa, ja samoin on tiedossa Feidan epärehellinnen toiminta


    • naurettavatouhua

      teillä siellä yksi ulkomaalainen kuka ainakin näin toimi ja hölmöt naiset viellä valvo sen kirppispaikkoja

    • ostelee

      onks noi paikat huomenna auki

    • ropotti_

      No eipä ole pääsiäissunnuntaina kirppikset tietenkän auki joten et pääse var..... ei kun ostelee kirppikselle.

    • Huomion_tehnyt

      Kirpputoreista on tullut tavaroille uusi kaatopaikka, johtunee varmaan jatkuvasti nousseista jätemaksuista, ja ihan koko Suomen alueen kirppiksista nyt puhun. Yli puolet myytävästä roinasta on sellaista, mikä joutaisi ennemmin kaatopaikalle, kuin myyntiin yhdessäkään paikassa. On rikkinäistä ja kulahtanutta roinaa suuremmaksi osaksi, ja myyjät että paikkojen pitäjät voisivat oikeasti katsoa, mikä on oikeasti myytäväksi kelpaavaa tavaraa.

      • huomannutitsekin

        Juuri näin, olen itsekin huomannut että vaan roinaa suuremaksi osaksi ja joka paikassa samanlaista.Ainakin yli puolet myytävästä kaupasta kirpiksella on kaatopaikan roinaa


    • jjjhh

      Toisen ROMU on toisen aarre.

      • kätevää

        Hinnat on laatuun nähden hurjat, joskus samat tuotteet ovat kaupoissa uutena edullisempia kun käytettynä kirpputorilla. Ai ette usko, no katsokaa vaikka muumimukeja. Ei mitään ihme harvinaisuuksia keräily kappaleita vaan niitä samoja joita Tokmannilta saa 13 eurolla, myydään kirppiksellä yli 20 eurolla.


    • Kalliimmalla

      Henkilökunta vielä sallii sen kun laskevat kipparin sisälle ennen kun pöytätavara on vaihdettu kipparin touhuakin. Toiset odottavat ulkona ja kippari noppaa halvalla ja laittaa omaan pöytäänsä ja myy kalliimmalla huomattavasti. En ole varma onko tämä kirppari enää toiminnassa , mutta näin on tehty.

      • sössönsössön

        häh mitä sössöä tämä nyt on


      • tottakotoi

        Vähän vaikeasti kerrottu, mutta jos tulkitsen oikein niin todella törkeää.


    • heitäälläheikki

      Toi jobbaus ilmiö on ollu niin kauan kun on ollu itsepalvelu kirppiksiä. Ei siihen kukaan puutu ja ei se liiemmälti ketään kiinnosta. Jokainen hinnoittelee tuotteensa itse ja sillä hinnalla kun on valmis myymään ja ostaja ostamaan. Ainahan voi käydä kontissa ostoksilla jossa on lahjoitus tavaraa, jos jobbarit häiritsee. Enkä usko että tolla kirppis touhulla kummosia pennosia kukaan tienaa, varsinkaan toisesta pöydästä ostetulla tavaralla.

    • jobbaritverolle

      Eipä nuo jobbarit pystyisi pitämään pöytiään vuosia, jollei hyviä voittoja tekisi. Lahden Lanttilassa itselläni oli juuri pöytä. Kohtuuhinnalla hyvää tavaraa. Eikös myymäni merkkitakki ollut ilmestynyt heti yhden jobbarimummelin pöytään vaikka itselläni vielä myyntijaksoa jäljellä. Kova kiire saada jobatut tuotteet myyntiin ja voittoa. Myin takin kympillä, jobbarin pöydässä takkiin oli laitettu hintaa yli 30 euroa. Olisihan se ollut kiva, että joku olisi saanut itselleen edullisesti takin mutta ei. Ahne jobbari ehti väliin taas kerran. Tällä vanhemmalla naishenkilöllä kyseisessä paikassa useampi myyntipöytä täynnä merkkitavaraa ja astiaa. Täytyy olla kannattavaa toimintaa kun yksi myyntipöytä ei riitä. Kannattaa kiertää kaukaa nämä hänen pöytänsä jos ei halua tukea tälläistä toimintaa. Todennäköisesti omasta pöydästäni ostanut muutakin ja ilmestyy kohta kovilla hinnoilla hänen pöytäänsä. Satunnaiset kirppismyyjät ei voi laittaa myymiinsä tuotteisiin jobbareiden hintoja, sillä myyntiaikaa yleensä otetaan viikko tai kaksi. Jobbareilla pöydät jatkuvasti eli ei haittaa vaikkei joku tuote heti viikossa menisikään kaupaksi.

    • Huomioitsija

      Huonoin keksintö ikinä on ollut ostoskärryjen tuonti kirpputoreille. Niilläpä sitä tehokkaasti blokataan käytävät tukkoon ja veläpä kun jäädään seurustelemaan siihen ahtaimpaan välikköön niin siinäpä se sitten onkin. Myös ne kirkuvat ja mellastavat kakarat voi jättää autoon odottamaan tai vaikka kotiin, kirpputorit ei ole mitään lasten päivähoito/leikkipaikkoja

      • höhi

        Tietääkös kuka joko Suomi Kirppiksellä on uusi omistaja? Ja muuta aiheeseen liittyvää, onko meininki muuttunut?


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      42
      2197
    2. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      51
      1728
    3. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      37
      1548
    4. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      43
      1511
    5. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      3
      1459
    6. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      8
      1454
    7. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      4
      1430
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      3
      1361
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      5
      1281
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      8
      1245
    Aihe