Pieni tietoisku Matteuksen lähetyskäskystä

PohdiskelinVähän

Täällä esiintyy aina välillä väite, että Matteuksen lähetyskäskyssä (28:19-20) sanottaisiin, että opetuslapseksi tekeminen tapahtuu "kastamalla ja opettamalla". Niinhän todetaan 1933/38 Raamatun käännöksessä. Asia oli kuulemani mukaan tarkan tutkimuksen alla 1992 käännöstä tehtäessä. Lopputulos oli, että vanhasta "instrumentaalisesta" käännöksestä luovuttiin. Sille on hyvät perustelut. Luterilainen puoli olisi ilmeisesti teologisista syistä halunnut säilyttää vanhan käännöksen, mutta he taipuivat lopulta. Vastapainoksi he saivat kuitenkin painostettua käännökseen mukaan kaksoispisteen, jota alkukielessä ei ole.

Tekstissä on imperatiivin ja kahden aktiivin partisiipin preesensin yhdistelmä.
Opetuslapseuttakaa, matheuteesate, on imperatiivi. (Sen käänsivät muun muassa Erasmus Rotterdamilainen ja Luther opettamiseksi, jolle on tiettyjä perusteita.)
Aktiivin partisiipin preesensejä ovat baptizontes (kreikan kastaa-verbistä) ja didaskontes (opettaa). Niiden kääntäminen on se haaste.

Vertailu vastaaviin imperatiivin ja aktiivin partisiipin preesensin yhdistelmiin Uudessa testamentissa osoittaa, että instrumentaalista käännöstä ei ainakaan säännönmukaisesti voi käyttää. Luuk. 10:7 on kieliopillisesti identtinen imperatiivin ja kahden aktiivin partisiipin preesensin yhdistelmä:
”Ja olkaa (imp.) siinä talossa ja syökää (akt. part. prees.) ja juokaa (akt. part. prees.), mitä heillä on tarjota” (KR 1933/1938).
Instrumentaalinen käännös ”syömällä ja juomalla” ei saisi aikaan järkevää lausetta. (Modaalinen käännös ”syöden ja juoden” sen sijaan on luonteva.)

Samanlainen yhdistelmä on myös Apt. 20:31:
”Valvokaa (imp.) sentähden ja muistakaa (akt. part. prees.) että minä olen kolme vuotta lakkaamatta yötä ja päivää kyynelin neuvonut teitä itsekutakin” (KR 1933/1938). Kyseinen muistaminen ei ajatuksellisesti sovi valvomisen metodiksi tai välineeksi. "Valvokaa muistamalla" ei toimi. "Valvokaa muistaen" toimisi. Kyseessä on ns. säestävä partisiippi.

Joissain imperatiivin ja partisiippien yhdistelmissä instrumentaalinen käännös kävisi logiikan puolesta. Käännös on silloin tehty muilla perusteilla. Esimerkkinä käy Ef.5:19: ”täyttykää (imp.) Hengellä, puhuen (akt. part. prees.) keskenänne psalmeilla ja kiitosvirsillä ja hengellisillä lauluilla, veisaten (akt. part. prees.) ja laulaen (akt. part. prees.) sydämessänne Herralle, kiittäen (part. prees.) aina Jumalaa ja Isää kaikesta meidän Herramme Jeesuksen Kristuksen nimessä” (KR 1933/1938). Loogisesti hengellä täyttyminen voisi tapahtua puhumalla psalmeilla, veisaamalla, laulamalla ja kiittämällä. Tällaisissa tapauksissa käännöksen ovat ratkaisseet teologiset perusteet.

Summa summarum.
Tämän analyysin pohjalta ei ole perusteltua väittä, että opetuslapsia olisi Matteuksen lähetyskäskyn mukaan tarkoitus tehdä ensin kastamalla ihmisiä ja sitten opettamalla heitä. Yhdistämällä kaikki lähetyskäskyt näkee, että ensin julistetaan evankeliumia. Paavalikin totesi, että hänet oli lähetetty julistamaan evankeliumia, eikä kastamaan. Sana synnyttää joissakuissa uskon. Heidät kastetaan ja heitä opetetaan pitämään kaikki, mitä Jeesus on käskenyt meidän pitää.

Loogisestikin ajatus, että ensin olisi tarkoitus kastaa ihmiset ja sitten opettaa heitä, olisi ollut outo siinä kontekstissa, jossa Jeesus kastekäskyn antoi. Olisiko pienen opetuslasten joukon pitänyt tehdä lähetystyötä niin, että he olisivat ensin pyytäneet lupaa saada kastaa ihmiset ja sen jälkeen olisivat opettaneet heitä? Se olisi outoa. Evankeliumin julistus tuli ensin. Sen kautta Jumala antoi joissakuissa syntyä uskon ja syntyi opetuslapsia, jotka kastettiin.

Lisäksi voisi tarkastella, miten Raamatussa joistakuista käytetään nimitystä mathetes, opetuslapsi, jo ennen kristillisen kasteen asettamista (mm. Joh. 19:38). Samoin voidaan todeta Joh. 4:1: "Jeesus teki opetuslapsiksi ja kastoi useampia kuin Johannes". Ensin siis syntyi opetuslapseus ja kaste seurasi sitten.

271

2321

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Hyvääpohdiskelua

      Käsittääkseni kohta voidaan kääntää myös "kastaen ja opettaen". Jos katsomme muuta Raamatun aineistoa siitä, miten Jeesuksen omaksi päästään, niin 38 käännös "kastamalla ja opettamalla" on ihan oikea.

      Vuoden 92 käännöksessä on kaksoispiste, jotta jakeen sanoma ei muuttuisi. Jos se jätetään pois, niin jakeen sanoma muuttuu. Alkuperäinen ajatus on siis se, että kastaminen ja opettaminen liittyvät opetuslapseuttamiseen.

      "Tämän analyysin pohjalta ei ole perusteltua väittä, että opetuslapsia olisi Matteuksen lähetyskäskyn mukaan tarkoitus tehdä ensin kastamalla ihmisiä ja sitten opettamalla heitä. "

      En tiedä mistä keksit tuon "ensin" -sanan kun sitä ei missään Raamatun käännöksessä ole? Sanajärjestyksellä ei kuvata aikaa. Kastaminen ja opettaminen ovat samanarvoisia. Raamattuhan mainitsee välillä ensin uskon/opetuksen ja välillä kasteen ensin. Tämä kertoo sen, ettei uskon ja kasteen keskinäisellä järjestyksellä ole merkitystä.

      Tuon kohdan Joh. 4:1 kaste ei ollut vielä kristillinen kaste, vaan käsittääkseni kyse on parannuksen kasteesta; siis Johanneksen kasteeseen verrattavasta. Kristillinen kaste alkoi myöhemmin kun Jeesus sen asetti.

      Uudestikastajille on harmillista se, että kaste mainitaan ennen opetusta, koska heillä on vaatimuksena nimenomaan toisinpäin. Luterilaiselle teologialle taas kaste ja usko eivät muodosta mitään oikeaa tai väärää järjestystä, vaan molemmat ovat yhtä lailla asiaan kuuluvia kun ihmisestä tehdään Jeesuksen opetuslapsi. Uskovat vanhemmat haluavat aloittaa opetuslapseuttamisen jo varhain ilman että odotellaan.

      Käännös "kastamalla ja opettamalla" on sekä kieliopillisesti oikea että myös muuta Raamatun aineistoa tukeva. Jos kohta käännettäisiin "kastaen ja opettaen" niin siitä tulisi sellainen vaikutelma että kastaminen ja opettaminen olisivat vain opetuslapseuttamisen sivuasioita. Mutta näinhän ei ole.

      Hyvä aloitus kaikkinensa. Koitetaan pitää tämä keskustelu asiallisena. Jos jollakin on mielipiteitä puolesta tai vastaan, ja yhtä hyvä alkukielen tuntemus kuin "PohdiskelinVähän:llä niin antaa kuulua oma näkemys. Turhanpäiväiset jorinat miekkalähetyksestä tai Lutherista, joita kaksi nimeltä mainitsematonta henkilöä täällä jankkaavat, ja joilla pyritään vaan pilkkaamaan luterilaisia, ovat tähän keskusteluun tarpeettomia.

      • ilosta

        Oikaisu taas kerran, ei ladaa naureskellessa kuskia pilkata!

        riittääkö cv moisen eron käsittämiseen, jää nähtäväksi.

        mutt a itken kanssanne niiden 1200 puolesta jotka jättivät kirkkonne tänään!


      • kysynvaanveljet
        ilosta kirjoitti:

        Oikaisu taas kerran, ei ladaa naureskellessa kuskia pilkata!

        riittääkö cv moisen eron käsittämiseen, jää nähtäväksi.

        mutt a itken kanssanne niiden 1200 puolesta jotka jättivät kirkkonne tänään!

        Miten tuo liittyy keskustelun aiheeseen?


      • PohdiskelinVähän

        Sulta tuli aika monta juttua. Puolustit eri tavoin käännöstä "kastamalla ja opettamalla".
        Tuntuu, että taas ennakkoasenne vaikuttaa tulkintoihin kuten tavallista. En kaikkea yritä kommentoida. En hyväksy kuitenkaan kaikkia vasta-argumentteja. Sanot perustelematta, että "kastamalla ja opettamalla" on kieliopillisesti oikea. Sitä juuri selvitin yllä, että muualla UT:ssa vastaavissa imperatiivi-partisiippi -yhdistelmissä sellainen käännös ei käy. Ymmärrän kyllä, että koska et ole kreikkaa opiskellut, et välttämättä osaa arvioida analyysejani ja väitteitäni.
        Korostan kuitenkin, että esimerkiksi sanatarkka KJV kääntää: baptizing, kastaen eikä by baptizing, kastamalla. Jotain kertonee sekin, että 1992 käännökseen tehtiin muutos.

        Muuten voi pohtia opetuslapseuttamista tai oppilaaksi tekemistä. Oppilas-sana olisi nimittäin parempi, koska eiväthän ne kaverit olleet mitään lapsia. Tuosta vanhahtavasta termistä pitäisi luopua.

        Miten mielestäsi kaste vaikuttaa oppilaaksi tekemiseen? Ensin voi ajatella vaikkapa lapsikastetta. Vanhemmat opettavat lapsiaan. Se on selvää. Minä en kastattanut lapsiani, mutta kerroin vaimoni kanssa heille Jeesuksesta, opetimme rukoilemaan, veimme heitä seurakuntaan kuulemaan ym. Ja niin kuin lapsilla usein käy, he myös uskoivat. Ihan ilman kastetta. (Usko tulee kuulemisesta.) He ottivat oppia vastaan eli he olivat Jeesuksen oppilaita (tai opetuslapsia jos niin halutaan). Ja teini-iässä he vapaaehtoisesti halusivat kasteen. Nyt he ovat aktiivisia seurakuntalaisia.

        Entä aikuiskaste? Niitä on luterilaisessa kirkossakin lisääntyvässä määrin, koska yhä pienempi osa kansasta on vauvoina kastettu. Kun kirkkoon liittyvän pitää ennen kastetta käydä rippikoulua, niin eikö hän ole jo siinä vaiheessa Jeesuksen oppilas? Eikö hän ole - kuultuaan evankeliumin ja uskottuaan sen - vapaaehtoisesti Jeesuksen oppilas jo ennen sitä kastetta. Väitän, että on.

        Mutta entä sitten sellainen tapaus, että joku on kastettu vauvana ja hän menee tavan mukaan rippikouluun kenties, kun kaveritkin menevät ja koska luvassa on kivoja lahjoja riparin jälkeen. Siis ilman minkäänlaista uskoa. Tällaisia tapauksia on. Eräällä tutulla papilla oli kivoja kertomuksia...
        Onko tällaisen putken läpi mennyt nuori Jeesuksen oppilas tai opetuslapsi? Hänet on vauvakastettu ja häntä on opetettu, joten "kastamalla ja opettamalla" -periaatteen mukaan hän olisi Jeesuksen oppilas, mutta onko todella, jos hän ei usko Jeesukseen, eikä siksi piittaa hänen sanoistaan ja muusta Raamatusta lainkaan?
        Väitän, että tällaiset nuoret eivät todellakaan ole Jeesuksen oppilaita. Eikä sellaisten pitäisi muodostaa isoa osaa kristillisestä kirkosta. Ei heidän tulisi edes olla kristillisen seurakunnan jäseniä.

        Tuo "kastamalla ja opettamalla" on väärä käännös ja samoin on väärä se vanha malli, että seurakunta muodostuu koko kansasta, jonka asukkaat on lakisääteisesti kastettu vauvoina ja laitettu pakolla rippikouluun saamaan opetusta. Seurakunnan tulee olla uskovien yhteisö. Sen tulee muodostua niistä, jotka ovat kuulleet ja uskoneet evankeliumin ja vapaaehtoisesti haluavat seurata Jeesusta eli olla hänen oppilaitaan. Muuta mallia ei Raamatussa ole.


      • PohdiskelinVähän

        Lisäystä, nimim. Hyvääpohdiskelua.
        Kirjoitit: "Tuon kohdan Joh. 4:1 kaste ei ollut vielä kristillinen kaste, vaan käsittääkseni kyse on parannuksen kasteesta".

        UT:ssa ei ole mitään mainintaa opetuslasten kasteista. Heitä ei esimerkiksi kerrota kastetun Apt.2:n helluntaitapahtumassa. Vain ne kastettiin, jotka ottivat Pietarin saarnaaman sanan vastaan. Opetuslapsilla ei siis sen mukaan voinut olla muuta kastetta kuin Joh.3-4 luvuissa mainittu kaste. Sinun väittämäsi mukaan heitä ei siis olisi koskaan kastettu kristillisellä kasteella, jos kerran siinä tekstissä oleva kaste ei sellainen ollut.
        Mietitkö asian loppuun saakka?


      • vastaanottoa

        "Luterilaiselle teologialle taas kaste ja usko eivät muodosta mitään oikeaa tai väärää järjestystä, vaan molemmat ovat yhtä lailla asiaan kuuluvia kun ihmisestä tehdään Jeesuksen opetuslapsi." Ihmistekojako suosittelet ihmisten pelastumiseksi? Kenestäkään ei voi ihminen tehdä uskovaa opetuslasta.


      • Hyvääpohdiskelua
        vastaanottoa kirjoitti:

        "Luterilaiselle teologialle taas kaste ja usko eivät muodosta mitään oikeaa tai väärää järjestystä, vaan molemmat ovat yhtä lailla asiaan kuuluvia kun ihmisestä tehdään Jeesuksen opetuslapsi." Ihmistekojako suosittelet ihmisten pelastumiseksi? Kenestäkään ei voi ihminen tehdä uskovaa opetuslasta.

        "Miten mielestäsi kaste vaikuttaa oppilaaksi tekemiseen? "

        Kaste on näkemykseni mukaan uskovan alkutaival. Siinä pääsään Jumalan valtakuntaan ja Jeesuksen omaksi tavalla, jota silmä ei havaitse.

        " Eikö hän ole - kuultuaan evankeliumin ja uskottuaan sen - vapaaehtoisesti Jeesuksen oppilas jo ennen sitä kastetta"

        Järki sanoo että kyllä, mutta Raamattu sanoo, että ei. Raamatussa tällaisen Jeesukseen uskovaksi tulleet kastettiin välittömästi.

        "Väitän, että tällaiset nuoret eivät todellakaan ole Jeesuksen oppilaita."

        Eivät minunkaan mielestäni. Nimikristittyjä on paljon kansankirkoissa. Tällainen on suuri ongelma evlut kirkossa.

        "Seurakunnan tulee olla uskovien yhteisö. "

        Tämä on aina se ihanne, mihin pitäisi pyrkiä. Nykyään suuriosa kastetuista ei saa kristillistä opetusta ja kasvatusta, mikä laittaa tietenkin lapsikastekäytännön kurjaan valoon. Kaste tarvitsee aina rinnalle opetuksen. Itse olen kastettu lapsena ja sain uskovassa kodissa hyvää Sanan ruokaa. Kaikilla tilanne ei ole näin hyvä.

        "UT:ssa ei ole mitään mainintaa opetuslasten kasteista"

        Ei olekaan. Uskon, että heidät kastettiin kristillisellä kasteella, vaikkei siitä erityistä mainintaa ole. Kristillinen kaste alkoi vasta Jeesuksen sovitettua synnit ja noustua kuolleista. Kyllä mietin tuon ihan loppuun asti. En noudata sellaista Raamatun ymmärtämis-periaatetta että "mitä Raamattu ei kerro, sitä ei tapahtunut"


      • Voimaylhäältä
        PohdiskelinVähän kirjoitti:

        Lisäystä, nimim. Hyvääpohdiskelua.
        Kirjoitit: "Tuon kohdan Joh. 4:1 kaste ei ollut vielä kristillinen kaste, vaan käsittääkseni kyse on parannuksen kasteesta".

        UT:ssa ei ole mitään mainintaa opetuslasten kasteista. Heitä ei esimerkiksi kerrota kastetun Apt.2:n helluntaitapahtumassa. Vain ne kastettiin, jotka ottivat Pietarin saarnaaman sanan vastaan. Opetuslapsilla ei siis sen mukaan voinut olla muuta kastetta kuin Joh.3-4 luvuissa mainittu kaste. Sinun väittämäsi mukaan heitä ei siis olisi koskaan kastettu kristillisellä kasteella, jos kerran siinä tekstissä oleva kaste ei sellainen ollut.
        Mietitkö asian loppuun saakka?

        Raamatussa ei mainita opetuslasten vesikastetta, koska sellaista ei tapahtunut. Raamatussa Paavali suorastaan sanoutuu irti kastamisesta. Näin tärkeä on vesikaste uudessa liitossa Raamatun mukaan. Jos vesikaste olisi jotenkin oleellinen, olisi se opetuslasten osalta kerrottu varmasti ja Paavalikin olisi antanut toisensuuntaista viestiä.

        Vesikaste on nimenomaan vain "kristillinen kaste", koska se on perinnesääntöjen noudattamisen jatkamista, minkä jotkut uskovat ovat ottaneet omaan ryhmään liittymis seremoniaksi. Kaikenlaisia juhlia tietysti on kiva pitää, mihinkä myös kaste kuuluu. Mutta, jos vesikasteesta tehdään juhlaa suurempi juttu, silloin ollaan hakoteillä.


      • Mirritär

        "Luterilaiselle teologialle taas kaste ja usko eivät muodosta mitään oikeaa tai väärää järjestystä, vaan molemmat ovat yhtä lailla asiaan kuuluvia kun ihmisestä tehdään Jeesuksen opetuslapsi. Uskovat vanhemmat haluavat aloittaa opetuslapseuttamisen jo varhain ilman että odotellaan."

        Jos kaste ja usko eivät muodosta mitään oikeaa tai väärää järjestystä, niin mikä estää uskovia vanhempia aloittamasta opetuslapseuttamista ennen kastetta? Mitä pitää "odotella"?

        Katoin netistä debatin tästä kasteasiasta (vauvakaste vs. uskovan kaste), ja uskovan kasteen puolustaja voitti sen suorastaan 6-0.

        Tämä kaikki on minulle hämmentävää, koska olen itse vauvana kastettu ja vasta nyt alkanut miettiä tätä kastekysymystä.


    • näkemykseniveljet

      En tunne alkukieltä juurikaan, joten oma näkemykseni nousee vain suomenkielisestä Raamatun käännöksistä. Näkemykseni mukaan kaksi tuoreinta käännöstä ovat asiallisesti yhtenevät ja siihen se kaksoispiste vaadittiin. Alkukielessä sitä ei toki ole, kuten ei muitakaan välimerkkejä.

      Koska Kristus asetti kasteen portiksi valtakuntaansa, niin kastaminen kuuluu olennaisena osana opetuslapseksi tulemiseen. Siksi UT:n kastekertomuksissa uskoon tulleet ihmiset kastettiin ensi tilassa. Kasteesta alkoi sitten uskossa kasvaminen (eikä niin että uskossa kasvaminen johti kastekypsyyteen).

      Vaikka en tosiaan kieltä niin tunne, niin selvää on kuitenkin että se näilläkin palstoilla esiintynyt väite, että käsiteltävän kohdan verbit viittaisivat opetuslapsiin, on väärä. Sekä opetuslapseuttaminen, kastaminen että opettaminen viittaavat substantiivin "kansat", koska muuta substantiivia kohdassa ei ole. Jeesus siis käskee opetuslapseuttamaan kaikki kansat kastamalla ja opettamalla, tai ”kastaen ja opettaen”. Opetuslasten tai uskovien tai uskoon tulevien kastamisesta ei Raamatussa ole erikseen käskyä.

      Jep, pidetään tämä keskustelu asiallisena. Seuraavan vuoro! :)

      • PohdiskelinVähän

        "Heitä" (autous) on maskuliinimuodossa, joten sillä viitataan lähtökohtaisesti maskuliinisukuiseen substantiiviin. Kansat (ta ethne) on neutri, eikä "heitä" siksi voi viitata siihen. "Heitä" viittaa todennäköisesti ihmisiin kansoissa, ho anthropos (maskuliini). Ihmisiähän kastetaan. Kun "heitä" on kastamisen objektina, niin se voi olla kokonaisobjekti tai osaobjekti. Eli jos oikein ymmärrän niin kieliopillisesti voidaan viitata kaikkien kansoissa olevien ihmisten kastamiseen. Siis teoriassa. Sellainen ymmärtäminen lienee ollut taustalla mm. katolisilla ja myös luterilaisilla, kun lapsikaste oli aikoinaan lailla säädetty. Jos nähdään "heitä" osaobjektiksi, niin sanoma ja ajatus olisi jotain sellaista, että kastetaan ihmisiä kansoista, eli niitä jotka evankeliumin uskottuaan ovat "opetuslapsia" - tai ennemmin Jeesuksen oppilaita.

        On esitetty myös, että "heitä" viittaisi matheteuoo-transitiiviverbin taustalla olevaan substantiiviin ho matheetes (maskuliini). En ole selvillä, mitä asiaan paremmin perehtyneet eksegeetit sanoisivat siitä.

        Raamatussa ei ylipäänsä ole mallia, että olisi kastettu kokonaisia kansoja, eikä kehotusta sellaiseen toimintaan.


      • Hyvääpohdiskelua
        PohdiskelinVähän kirjoitti:

        "Heitä" (autous) on maskuliinimuodossa, joten sillä viitataan lähtökohtaisesti maskuliinisukuiseen substantiiviin. Kansat (ta ethne) on neutri, eikä "heitä" siksi voi viitata siihen. "Heitä" viittaa todennäköisesti ihmisiin kansoissa, ho anthropos (maskuliini). Ihmisiähän kastetaan. Kun "heitä" on kastamisen objektina, niin se voi olla kokonaisobjekti tai osaobjekti. Eli jos oikein ymmärrän niin kieliopillisesti voidaan viitata kaikkien kansoissa olevien ihmisten kastamiseen. Siis teoriassa. Sellainen ymmärtäminen lienee ollut taustalla mm. katolisilla ja myös luterilaisilla, kun lapsikaste oli aikoinaan lailla säädetty. Jos nähdään "heitä" osaobjektiksi, niin sanoma ja ajatus olisi jotain sellaista, että kastetaan ihmisiä kansoista, eli niitä jotka evankeliumin uskottuaan ovat "opetuslapsia" - tai ennemmin Jeesuksen oppilaita.

        On esitetty myös, että "heitä" viittaisi matheteuoo-transitiiviverbin taustalla olevaan substantiiviin ho matheetes (maskuliini). En ole selvillä, mitä asiaan paremmin perehtyneet eksegeetit sanoisivat siitä.

        Raamatussa ei ylipäänsä ole mallia, että olisi kastettu kokonaisia kansoja, eikä kehotusta sellaiseen toimintaan.

        Jeesuksen käsky kastaa ja opettaa kaikkia kansoja viittaa tosiaan kansoissa oleviin ihmisiin. Herramme ei tee eroa ihmisten iän tai muunkaan ominaisuuden perusteella, vaan ihan kaikki Jeesus haluaa opetuslapsikseen kastamisen ja opettamisen kautta.


    • rdffe

      Kaikkein vanhimmissa Matteuksen evankeliumin teksteissä ei esiinny tuota lähetyskäskyä ollenkaan. Myöhempiin versioihin se on lisätty eri kynällä ja eri käsialalla. Asian voi tarkistaa sillä nuo versiot ovat edelleen olemassa.

      • katolinen.väärentää

        " Kaikkein vanhimmissa Matteuksen evankeliumin teksteissä ei esiinny tuota lähetyskäskyä ollenkaan. Myöhempiin versioihin se on lisätty eri kynällä ja eri käsialalla. Asian voi tarkistaa sillä nuo versiot ovat edelleen olemassa. "

        - se onkin katolinen väärennös, joka on ollut tiedossa jo aikoja sitten, mutta harhaisen lapsikasteen puolustajtahan ei sitä halua tunnustaa.


    • alustahyväalkaa

      Ilman uudestisyntymää ei kukaan ole näkevä Herraa!

      Kasteessa EI ole vielä kukaan uudestisyntynyt. Ei lapset eikä aikuiset!

      siitä voitte alkaa partisiippienne j a kaksoispisteittenne pohtimisen.

      • PohdiskelinVähän

        Olen sitä mieltä, että uudestisyntyminen ei ole sidottu vesikasteeseen. Uudestisynnyin itse helluntaiseurakunnan tilaisuudessa mennessäni takapenkiltä rukousalttarille Herran kiinniottamana.
        Oletko sinä sitä mieltä, että kaste ja uudestisyntyminen eivät voi olla samanaikaisia?
        Oletko varma, että apostolien tekojen toisen luvun helluntaikertomuksessa ne, jotka kuulivat Pietarin saarnan, eivät uudestisyntyneet päättäessään mennä kastettaviksi?
        Oletko varma, että he eivät saaneet voimaa tulla Jumalan lapsiksi juuri silloin heidän ottaessaan siinä kasteessa Jeesuksen vastaan? Vertaa Joh.1:12: "kaikille, jotka ottivat hänet vastaan, hän antoi voiman tulla Jumalan lapsiksi."
        Epäiletkö, ettei heille käynyt niin kuin Jeesus lupasi: he tunnustivat Jeesuksen ihmisten edessä ottamalla kasteen ja vastavuoroisesti Jeesus tunnusti heidät Isänsä edessä.


      • öö.mappiinn.vaan
        PohdiskelinVähän kirjoitti:

        Olen sitä mieltä, että uudestisyntyminen ei ole sidottu vesikasteeseen. Uudestisynnyin itse helluntaiseurakunnan tilaisuudessa mennessäni takapenkiltä rukousalttarille Herran kiinniottamana.
        Oletko sinä sitä mieltä, että kaste ja uudestisyntyminen eivät voi olla samanaikaisia?
        Oletko varma, että apostolien tekojen toisen luvun helluntaikertomuksessa ne, jotka kuulivat Pietarin saarnan, eivät uudestisyntyneet päättäessään mennä kastettaviksi?
        Oletko varma, että he eivät saaneet voimaa tulla Jumalan lapsiksi juuri silloin heidän ottaessaan siinä kasteessa Jeesuksen vastaan? Vertaa Joh.1:12: "kaikille, jotka ottivat hänet vastaan, hän antoi voiman tulla Jumalan lapsiksi."
        Epäiletkö, ettei heille käynyt niin kuin Jeesus lupasi: he tunnustivat Jeesuksen ihmisten edessä ottamalla kasteen ja vastavuoroisesti Jeesus tunnusti heidät Isänsä edessä.

        Tuon pohdiskelun voi jättää öö-mappiin.

        Lue Raamattua, sieltä asiat selkenee ilman jahkailuja.


      • PohdiskelinVähän
        öö.mappiinn.vaan kirjoitti:

        Tuon pohdiskelun voi jättää öö-mappiin.

        Lue Raamattua, sieltä asiat selkenee ilman jahkailuja.

        Voisit toki vastatakin vaikka kohta kohdalta. Olen lukenut Raamattua jo ennen 80-luvun alussa tapahtunutta uskoontuloani. Pari teologista tutkintoakin olen suorittanut. Mutta ehkä minun täytyy pyytää sinua lukemaan Raamattua ja selittämään sitten meille.

        Kerro nyt vaikka alkajaisiksi, milloin uudestisyntyivät ne, jotka uskoivat Pietarin saarnan Apt.2:ssa?


      • Jeesuspelastaaeivesi
        PohdiskelinVähän kirjoitti:

        Olen sitä mieltä, että uudestisyntyminen ei ole sidottu vesikasteeseen. Uudestisynnyin itse helluntaiseurakunnan tilaisuudessa mennessäni takapenkiltä rukousalttarille Herran kiinniottamana.
        Oletko sinä sitä mieltä, että kaste ja uudestisyntyminen eivät voi olla samanaikaisia?
        Oletko varma, että apostolien tekojen toisen luvun helluntaikertomuksessa ne, jotka kuulivat Pietarin saarnan, eivät uudestisyntyneet päättäessään mennä kastettaviksi?
        Oletko varma, että he eivät saaneet voimaa tulla Jumalan lapsiksi juuri silloin heidän ottaessaan siinä kasteessa Jeesuksen vastaan? Vertaa Joh.1:12: "kaikille, jotka ottivat hänet vastaan, hän antoi voiman tulla Jumalan lapsiksi."
        Epäiletkö, ettei heille käynyt niin kuin Jeesus lupasi: he tunnustivat Jeesuksen ihmisten edessä ottamalla kasteen ja vastavuoroisesti Jeesus tunnusti heidät Isänsä edessä.

        Kaikki uudestyntyvät silloin kun sydän murtuu omista synneistä ja huutaa Herran puoleen, siihen Jumalan Pyhä Henki vastaa ottamallapois synnit ja puhdistamalla kaikesta veriruskeasta, kaste ei tuo siihen mitään lisää, mutta vahvistaa yksilön kokonaisuutta uuteen elämään Jeesuksessa.

        On ihan pöljää väittää että aavikolla ei voi uudestisyntyä vaan pitää marssia välimeren rantaan sitä varten, ei ei ja ei!

        Jokainen mailman vapaasta uskovasta on uudestisyntynyt ennen kastettaan.

        mistä sota-aikanakin juoksuhaudassa kastevesiä olisi ollut, ei hyvänen aika mistään ja lukuista ovat ne miesten kertomukset jossa he avuksi huusivat Herran nimeä ja pelastuivat, ja taivas oli varma vaikka miunuutin päästä olisi henki pois kuin olikin monella.


      • PohdiskelinVähän
        Jeesuspelastaaeivesi kirjoitti:

        Kaikki uudestyntyvät silloin kun sydän murtuu omista synneistä ja huutaa Herran puoleen, siihen Jumalan Pyhä Henki vastaa ottamallapois synnit ja puhdistamalla kaikesta veriruskeasta, kaste ei tuo siihen mitään lisää, mutta vahvistaa yksilön kokonaisuutta uuteen elämään Jeesuksessa.

        On ihan pöljää väittää että aavikolla ei voi uudestisyntyä vaan pitää marssia välimeren rantaan sitä varten, ei ei ja ei!

        Jokainen mailman vapaasta uskovasta on uudestisyntynyt ennen kastettaan.

        mistä sota-aikanakin juoksuhaudassa kastevesiä olisi ollut, ei hyvänen aika mistään ja lukuista ovat ne miesten kertomukset jossa he avuksi huusivat Herran nimeä ja pelastuivat, ja taivas oli varma vaikka miunuutin päästä olisi henki pois kuin olikin monella.

        En todellakaan väittänyt, ettei aavikolla voi uudestisyntyä. Nimenomaan totesin, että uudestisyntyminen ei ole sidottu kasteeseen. Sitä voi uudestisyntyä, kun on uskonut sanan ja ottanut Jeesuksen vastaan. Voi uudestisyntyä yksinäisyydessäkin.

        Et vastannut kysymykseeni suoraan, mutta pitääkö tuo juttusi tulkita, että Apt.2 luvussa Pietarin saarnan uskoneet uudestisyntyivät, kun he murtuivat omista synneistään ja huusivat Herran puoleen? Ja että siinä vaiheessa Pyhä Henki otti heiltä synnit pois?

        Älä pahastu, jos kysyn: entäpä, jos olisi uskonut ja murtunut, mutta jostain syystä ei olisikaan mennyt kasteelle. Teoriassa se lienee mahdollista. Syitä olisi voinut olla monia. Olisiko hän silti uudestisyntynyt Jumalan lapseksi? Olisiko hän näin toimien todella ottanut Jeesuksen vastaan? Olisiko hän mennyt sieltä pois pelastuneena? Olisiko Jeesus tunnustanut hänet Isänsä edessä?
        Vai olisiko se kaste sittenkin ollut tarpeen?
        En kiusaa, eikä sinun ole pakko vastata, mutta haluan herättää ajatuksia kasteeseen liittyen. Mikä sen rooli voisi olla pelastuksessa? Tai mikä sen suhde pelastukseen voisi raamatullisesti olla?


      • näinajattelenykskaks
        PohdiskelinVähän kirjoitti:

        En todellakaan väittänyt, ettei aavikolla voi uudestisyntyä. Nimenomaan totesin, että uudestisyntyminen ei ole sidottu kasteeseen. Sitä voi uudestisyntyä, kun on uskonut sanan ja ottanut Jeesuksen vastaan. Voi uudestisyntyä yksinäisyydessäkin.

        Et vastannut kysymykseeni suoraan, mutta pitääkö tuo juttusi tulkita, että Apt.2 luvussa Pietarin saarnan uskoneet uudestisyntyivät, kun he murtuivat omista synneistään ja huusivat Herran puoleen? Ja että siinä vaiheessa Pyhä Henki otti heiltä synnit pois?

        Älä pahastu, jos kysyn: entäpä, jos olisi uskonut ja murtunut, mutta jostain syystä ei olisikaan mennyt kasteelle. Teoriassa se lienee mahdollista. Syitä olisi voinut olla monia. Olisiko hän silti uudestisyntynyt Jumalan lapseksi? Olisiko hän näin toimien todella ottanut Jeesuksen vastaan? Olisiko hän mennyt sieltä pois pelastuneena? Olisiko Jeesus tunnustanut hänet Isänsä edessä?
        Vai olisiko se kaste sittenkin ollut tarpeen?
        En kiusaa, eikä sinun ole pakko vastata, mutta haluan herättää ajatuksia kasteeseen liittyen. Mikä sen rooli voisi olla pelastuksessa? Tai mikä sen suhde pelastukseen voisi raamatullisesti olla?

        Luultavasti se 3000 hengen joukko sai sellaisen sanoman että kasteesta ei voinut laistaa siinä tilanteessa ollenkaan.

        Jos joku olisi kävellyt kotiin ilman kastetta luultavaa on, että se usko olisi päättynyt siihen vaikak alku olikin ookoo!
        ja syy olisi ollut kapeassa opetuksessa ja liian innokkaissa julistajissa samalla!

        Ihminen on psykolokinen olio ja paljon riippuu mitä sille opetetaan tai millaisia vaihtoehtoja asetetaan tilanteisiin, niihin on lähes pakko suhtautua edestäjulistetun tavoin jotta koko ihminen on ja jää balanssiin ja on sitä vielä huomnennakin.


      • nimikristittyjä
        näinajattelenykskaks kirjoitti:

        Luultavasti se 3000 hengen joukko sai sellaisen sanoman että kasteesta ei voinut laistaa siinä tilanteessa ollenkaan.

        Jos joku olisi kävellyt kotiin ilman kastetta luultavaa on, että se usko olisi päättynyt siihen vaikak alku olikin ookoo!
        ja syy olisi ollut kapeassa opetuksessa ja liian innokkaissa julistajissa samalla!

        Ihminen on psykolokinen olio ja paljon riippuu mitä sille opetetaan tai millaisia vaihtoehtoja asetetaan tilanteisiin, niihin on lähes pakko suhtautua edestäjulistetun tavoin jotta koko ihminen on ja jää balanssiin ja on sitä vielä huomnennakin.

        Mutta eikö tilanne Suomessa ole jo tarpeeksi vahva todiste siitä, että määrättyjen rituaalien läpikäyminen ei tee kenestäkään uskovaa, vaikka joku ulkopuolinen taho (kirkko) nimittääkin heitä kristityiksi, sisariksi ja veljiksi. Kristittyhän on uskovainen!!!
        No tähän joku innokas taas vastaa, että "emme voi nähdä kenekään sydämeen"!!! Mutta kun henkilö itsekin tunnustaa, että ei ole uskossa, kuten useimmat rippikoulun läpikäyneet tekevät.
        Eikö silloin pitäisi jo hälytyskellot soida, että jossain on menty harhaan ja pahasti?
        Mutta valitettavasti monella lapsikasteen puolustajalla on suurempi hätä siitä, että joku menee uskoontultuaan kasteelle, kuin noista keinotekoisesti kristityiksi tehdyistä, jotka eivät usko!


      • polisnetappeloo
        nimikristittyjä kirjoitti:

        Mutta eikö tilanne Suomessa ole jo tarpeeksi vahva todiste siitä, että määrättyjen rituaalien läpikäyminen ei tee kenestäkään uskovaa, vaikka joku ulkopuolinen taho (kirkko) nimittääkin heitä kristityiksi, sisariksi ja veljiksi. Kristittyhän on uskovainen!!!
        No tähän joku innokas taas vastaa, että "emme voi nähdä kenekään sydämeen"!!! Mutta kun henkilö itsekin tunnustaa, että ei ole uskossa, kuten useimmat rippikoulun läpikäyneet tekevät.
        Eikö silloin pitäisi jo hälytyskellot soida, että jossain on menty harhaan ja pahasti?
        Mutta valitettavasti monella lapsikasteen puolustajalla on suurempi hätä siitä, että joku menee uskoontultuaan kasteelle, kuin noista keinotekoisesti kristityiksi tehdyistä, jotka eivät usko!

        Tätä näkee harvoin: kaksi uudestikastajaa (PohdiskelinVähän ja Pappa) tappalevat :DDD


      • PohdiskelinVähän
        nimikristittyjä kirjoitti:

        Mutta eikö tilanne Suomessa ole jo tarpeeksi vahva todiste siitä, että määrättyjen rituaalien läpikäyminen ei tee kenestäkään uskovaa, vaikka joku ulkopuolinen taho (kirkko) nimittääkin heitä kristityiksi, sisariksi ja veljiksi. Kristittyhän on uskovainen!!!
        No tähän joku innokas taas vastaa, että "emme voi nähdä kenekään sydämeen"!!! Mutta kun henkilö itsekin tunnustaa, että ei ole uskossa, kuten useimmat rippikoulun läpikäyneet tekevät.
        Eikö silloin pitäisi jo hälytyskellot soida, että jossain on menty harhaan ja pahasti?
        Mutta valitettavasti monella lapsikasteen puolustajalla on suurempi hätä siitä, että joku menee uskoontultuaan kasteelle, kuin noista keinotekoisesti kristityiksi tehdyistä, jotka eivät usko!

        Näissä mainitsemissasi asioissa olen samaa mieltä. Muuten varmaan luet alempaa kommenttejeni, joita tein ilmeisesti samaan aikaan, kun sinä skrivasit tämän. Ja nimim. polisnetappeloo, en tunnusta tappelevani vaan keskustelevani.

        Suosittelen teille luterilaisillekin keskustelua esimerkiksi siitä, ovatko kastamattomina kuolleet vauvat kadotettuja. Teillä tuntuu olevan sen suhteen erilaisia näkemyksiä. Odotan mielenkiinnollani keskusteluanne. ;)


      • gotitman
        PohdiskelinVähän kirjoitti:

        Näissä mainitsemissasi asioissa olen samaa mieltä. Muuten varmaan luet alempaa kommenttejeni, joita tein ilmeisesti samaan aikaan, kun sinä skrivasit tämän. Ja nimim. polisnetappeloo, en tunnusta tappelevani vaan keskustelevani.

        Suosittelen teille luterilaisillekin keskustelua esimerkiksi siitä, ovatko kastamattomina kuolleet vauvat kadotettuja. Teillä tuntuu olevan sen suhteen erilaisia näkemyksiä. Odotan mielenkiinnollani keskusteluanne. ;)

        Keskustelkaa mieluummin te uudestikastajat siitä, pitääkö kerran aikuisena vapaaehtoisesti kasteen saanut kastaa uudestaan jos tämä väittää ettei silloin ollut vielä oikeasti uskossa ;)


      • PohdiskelinVähän
        gotitman kirjoitti:

        Keskustelkaa mieluummin te uudestikastajat siitä, pitääkö kerran aikuisena vapaaehtoisesti kasteen saanut kastaa uudestaan jos tämä väittää ettei silloin ollut vielä oikeasti uskossa ;)

        No, ei ainakaan sen takia tarvitsisi, että hän pelastuisi. Mutta ei se tietenkään mitenkään kielteisellä tavallakaan haittaisi. Jos hän saa siitä rauhaa, niin voisi kastaakin.


      • Eenokki12
        PohdiskelinVähän kirjoitti:

        Olen sitä mieltä, että uudestisyntyminen ei ole sidottu vesikasteeseen. Uudestisynnyin itse helluntaiseurakunnan tilaisuudessa mennessäni takapenkiltä rukousalttarille Herran kiinniottamana.
        Oletko sinä sitä mieltä, että kaste ja uudestisyntyminen eivät voi olla samanaikaisia?
        Oletko varma, että apostolien tekojen toisen luvun helluntaikertomuksessa ne, jotka kuulivat Pietarin saarnan, eivät uudestisyntyneet päättäessään mennä kastettaviksi?
        Oletko varma, että he eivät saaneet voimaa tulla Jumalan lapsiksi juuri silloin heidän ottaessaan siinä kasteessa Jeesuksen vastaan? Vertaa Joh.1:12: "kaikille, jotka ottivat hänet vastaan, hän antoi voiman tulla Jumalan lapsiksi."
        Epäiletkö, ettei heille käynyt niin kuin Jeesus lupasi: he tunnustivat Jeesuksen ihmisten edessä ottamalla kasteen ja vastavuoroisesti Jeesus tunnusti heidät Isänsä edessä.

        Sinne lahkoalttarille sinä kömmit käskettynä kun ne kahjot lupasivat sinulle kaikenlaisia lahjoja, puoli valtakuntaa. Kun uskoit heitä julistivat sinut uudestaansyntyneeksi ja otit sen vastaan .Ymmärryksesi uskon asioista on huonompi kuin bileamin aasilla. Onhan teitä aaseja alttarilla käyneitä, mutta pelastukseen nähden pitäisikö sanoa että olisi parempi jos nämä eivät olisi syntyneetkään?


      • Aapo59
        Jeesuspelastaaeivesi kirjoitti:

        Kaikki uudestyntyvät silloin kun sydän murtuu omista synneistä ja huutaa Herran puoleen, siihen Jumalan Pyhä Henki vastaa ottamallapois synnit ja puhdistamalla kaikesta veriruskeasta, kaste ei tuo siihen mitään lisää, mutta vahvistaa yksilön kokonaisuutta uuteen elämään Jeesuksessa.

        On ihan pöljää väittää että aavikolla ei voi uudestisyntyä vaan pitää marssia välimeren rantaan sitä varten, ei ei ja ei!

        Jokainen mailman vapaasta uskovasta on uudestisyntynyt ennen kastettaan.

        mistä sota-aikanakin juoksuhaudassa kastevesiä olisi ollut, ei hyvänen aika mistään ja lukuista ovat ne miesten kertomukset jossa he avuksi huusivat Herran nimeä ja pelastuivat, ja taivas oli varma vaikka miunuutin päästä olisi henki pois kuin olikin monella.

        Helluntaina Pietarin julistama laki sai juutalaisissa aikaan synnintunnon siitä , että he olivat tappaneet oman Messiaansa ja he kysyivät: Mitä pitää tehdä, että voisi pelastua ja Pietari käski tehdä parannuksen ja ottaa kaste, mutta ei suinkaan kuuliaisuuden osoituksena ja tumnustustekona siitä, että nyt kyselijät olisivat uudestisyntyneet, vaan " syntien anteeksisaamiseksi ja Pyhästä Hengestä syntymiseksi ja jos tätä ei ymmärretä, ollaan jo mukana " uskoontulleiden kaste- eksytysopissa" , koska helluntainahan kaste oli juuri Hengen, veden ja veren todistus, yhtäpitävä sisältö siitä, mitä JUMALA antoi: uuden elämän Kristuksessa.

        Kaste on uudestisyntymisen paikka. Kaste ei ole uudestisyntymisen hautapaikka.


        Lähetyskäskyt ja kastekäskyt ovat toisiaan täydentäviä ei ristiriitaisia.

        Matt. Kaikki kansat opetuslapseutetaan kaatamalla ja opettamalla Jumalan käskyt

        Luuk. Saarnattava parannusta syntien anteeksisaamiseksi.

        Mark . Saarnattava evankeliumia kaikille luoduille

        Joh. Päästää tai pidättää synnit.


        Jos työ alkaa Luuk. kohdasta, se jatkuu perhekunnittain vaikka koko kansaa koskien. Jos se alkaa Matt. kohdasta ja kansan päättäjät ovat mukana, silloinkin se jatkuu perhekunnittain koko kansaa koskien. Koskaan tuskin kaikki ihmiset pysyvät uskossa, mutta osa pääsee Joh. ja Mark. lupauksista osalliseksi , saavat uskoa synnit anteeksi elämänsä loppuun asti ja pelastuvat, mutta silti , valitettavasti enemmistö ei usko tai luopuu uskosta ja heidät perii kadotus.

        Jeesusham opetti, että vain hyvään maahan kylvetty siemen kasvaa ja tuottaa satoa.

        Kaste ei kuitenkaan ole uudestisyntyneille vaan uudestisyntymiseksi.


      • Aapo59
        Aapo59 kirjoitti:

        Helluntaina Pietarin julistama laki sai juutalaisissa aikaan synnintunnon siitä , että he olivat tappaneet oman Messiaansa ja he kysyivät: Mitä pitää tehdä, että voisi pelastua ja Pietari käski tehdä parannuksen ja ottaa kaste, mutta ei suinkaan kuuliaisuuden osoituksena ja tumnustustekona siitä, että nyt kyselijät olisivat uudestisyntyneet, vaan " syntien anteeksisaamiseksi ja Pyhästä Hengestä syntymiseksi ja jos tätä ei ymmärretä, ollaan jo mukana " uskoontulleiden kaste- eksytysopissa" , koska helluntainahan kaste oli juuri Hengen, veden ja veren todistus, yhtäpitävä sisältö siitä, mitä JUMALA antoi: uuden elämän Kristuksessa.

        Kaste on uudestisyntymisen paikka. Kaste ei ole uudestisyntymisen hautapaikka.


        Lähetyskäskyt ja kastekäskyt ovat toisiaan täydentäviä ei ristiriitaisia.

        Matt. Kaikki kansat opetuslapseutetaan kaatamalla ja opettamalla Jumalan käskyt

        Luuk. Saarnattava parannusta syntien anteeksisaamiseksi.

        Mark . Saarnattava evankeliumia kaikille luoduille

        Joh. Päästää tai pidättää synnit.


        Jos työ alkaa Luuk. kohdasta, se jatkuu perhekunnittain vaikka koko kansaa koskien. Jos se alkaa Matt. kohdasta ja kansan päättäjät ovat mukana, silloinkin se jatkuu perhekunnittain koko kansaa koskien. Koskaan tuskin kaikki ihmiset pysyvät uskossa, mutta osa pääsee Joh. ja Mark. lupauksista osalliseksi , saavat uskoa synnit anteeksi elämänsä loppuun asti ja pelastuvat, mutta silti , valitettavasti enemmistö ei usko tai luopuu uskosta ja heidät perii kadotus.

        Jeesusham opetti, että vain hyvään maahan kylvetty siemen kasvaa ja tuottaa satoa.

        Kaste ei kuitenkaan ole uudestisyntyneille vaan uudestisyntymiseksi.

        Korjaus: ei kaatamalla vaan kastamalla ja opettamalla


      • ygtfrde3s3
        näinajattelenykskaks kirjoitti:

        Luultavasti se 3000 hengen joukko sai sellaisen sanoman että kasteesta ei voinut laistaa siinä tilanteessa ollenkaan.

        Jos joku olisi kävellyt kotiin ilman kastetta luultavaa on, että se usko olisi päättynyt siihen vaikak alku olikin ookoo!
        ja syy olisi ollut kapeassa opetuksessa ja liian innokkaissa julistajissa samalla!

        Ihminen on psykolokinen olio ja paljon riippuu mitä sille opetetaan tai millaisia vaihtoehtoja asetetaan tilanteisiin, niihin on lähes pakko suhtautua edestäjulistetun tavoin jotta koko ihminen on ja jää balanssiin ja on sitä vielä huomnennakin.

        Kyseessä on miekka sivistyksen kasteesta, "usko, ota kaste tai kuolet" ja jotka sen otti pelastuivat tappamisilta!!! ....ja Jumalallisesti heidän pelatus on, jos on Jumalan Valtakunnan armosta, muilla ei ole armon jakamis oikeutta....


      • Voimaylhäältä
        PohdiskelinVähän kirjoitti:

        En todellakaan väittänyt, ettei aavikolla voi uudestisyntyä. Nimenomaan totesin, että uudestisyntyminen ei ole sidottu kasteeseen. Sitä voi uudestisyntyä, kun on uskonut sanan ja ottanut Jeesuksen vastaan. Voi uudestisyntyä yksinäisyydessäkin.

        Et vastannut kysymykseeni suoraan, mutta pitääkö tuo juttusi tulkita, että Apt.2 luvussa Pietarin saarnan uskoneet uudestisyntyivät, kun he murtuivat omista synneistään ja huusivat Herran puoleen? Ja että siinä vaiheessa Pyhä Henki otti heiltä synnit pois?

        Älä pahastu, jos kysyn: entäpä, jos olisi uskonut ja murtunut, mutta jostain syystä ei olisikaan mennyt kasteelle. Teoriassa se lienee mahdollista. Syitä olisi voinut olla monia. Olisiko hän silti uudestisyntynyt Jumalan lapseksi? Olisiko hän näin toimien todella ottanut Jeesuksen vastaan? Olisiko hän mennyt sieltä pois pelastuneena? Olisiko Jeesus tunnustanut hänet Isänsä edessä?
        Vai olisiko se kaste sittenkin ollut tarpeen?
        En kiusaa, eikä sinun ole pakko vastata, mutta haluan herättää ajatuksia kasteeseen liittyen. Mikä sen rooli voisi olla pelastuksessa? Tai mikä sen suhde pelastukseen voisi raamatullisesti olla?

        ""Et vastannut kysymykseeni suoraan, mutta pitääkö tuo juttusi tulkita, että Apt.2 luvussa Pietarin saarnan uskoneet uudestisyntyivät, kun he murtuivat omista synneistään ja huusivat Herran puoleen? Ja että siinä vaiheessa Pyhä Henki otti heiltä synnit pois?""

        Vastauksesi on aikalailla oikein. Uudestisyntyminen tapahtuu kun ottaa sanan vastaan ja uskoo. Uudestisyntymiseen liittyy synnintunto. Ilmenee se sitten huutona, pistona, tunnustamisena jne. Tunnustaessasi Herrasi ja syntisyytensä Hänen edessä sydämmessäsi saat Pyhän Hengen ja tulet kastetuksi - Pyhällä Hengellä. Syntisi ovat annettu anteeksi, liityt uskovien joukkoon, aloitat uuden elämän jne.

        Vesikaste voi olla sitten myöhemmin fiilistelyä tapahtuneesta.


      • Spadi
        Aapo59 kirjoitti:

        Helluntaina Pietarin julistama laki sai juutalaisissa aikaan synnintunnon siitä , että he olivat tappaneet oman Messiaansa ja he kysyivät: Mitä pitää tehdä, että voisi pelastua ja Pietari käski tehdä parannuksen ja ottaa kaste, mutta ei suinkaan kuuliaisuuden osoituksena ja tumnustustekona siitä, että nyt kyselijät olisivat uudestisyntyneet, vaan " syntien anteeksisaamiseksi ja Pyhästä Hengestä syntymiseksi ja jos tätä ei ymmärretä, ollaan jo mukana " uskoontulleiden kaste- eksytysopissa" , koska helluntainahan kaste oli juuri Hengen, veden ja veren todistus, yhtäpitävä sisältö siitä, mitä JUMALA antoi: uuden elämän Kristuksessa.

        Kaste on uudestisyntymisen paikka. Kaste ei ole uudestisyntymisen hautapaikka.


        Lähetyskäskyt ja kastekäskyt ovat toisiaan täydentäviä ei ristiriitaisia.

        Matt. Kaikki kansat opetuslapseutetaan kaatamalla ja opettamalla Jumalan käskyt

        Luuk. Saarnattava parannusta syntien anteeksisaamiseksi.

        Mark . Saarnattava evankeliumia kaikille luoduille

        Joh. Päästää tai pidättää synnit.


        Jos työ alkaa Luuk. kohdasta, se jatkuu perhekunnittain vaikka koko kansaa koskien. Jos se alkaa Matt. kohdasta ja kansan päättäjät ovat mukana, silloinkin se jatkuu perhekunnittain koko kansaa koskien. Koskaan tuskin kaikki ihmiset pysyvät uskossa, mutta osa pääsee Joh. ja Mark. lupauksista osalliseksi , saavat uskoa synnit anteeksi elämänsä loppuun asti ja pelastuvat, mutta silti , valitettavasti enemmistö ei usko tai luopuu uskosta ja heidät perii kadotus.

        Jeesusham opetti, että vain hyvään maahan kylvetty siemen kasvaa ja tuottaa satoa.

        Kaste ei kuitenkaan ole uudestisyntyneille vaan uudestisyntymiseksi.

        Pietari julisti Korneliuksen perhekunnalle ja ne tuli uskoon ja sai Pyhän Hengen ja sitte kastettiin.


    • saahiukanavartuakkin

      Jos Jeesus olisi syntynyt suomessa ja tehnyt täällä työnsä, niin Raamattu olisi toisin kirjoitettu monin paikoin.
      Ajatellaan Jeesusta saarnaamassa tammikuussa Levin juurella, huutaen, joka janoaa tulkoon ja juokoon!
      Kuka tahtoo sanoa että siellä ei kukaan olisi tullut uskoon kun kaikki oli umpijäässä!?!

      olisiko siihen pitänyt sitten alkaa hakata avantoja että pääsee Jeesuksen omaksi hohoijaa.

      • gtfredxweaz

      • jhyg5r54er

    • Sanassaonkirkasvalo

      4. Ja kun he väentungokselta eivät päässeet häntä tuomaan hänen tykönsä, purkivat he katon siltä kohdalta, missä hän oli, ja kaivettuaan aukon laskivat alas vuoteen, jossa halvattu makasi.
      5. Kun Jeesus näki heidän uskonsa, sanoi hän halvatulle: "Poikani, sinun syntisi annetaan anteeksi."
      6. Mutta siellä istui muutamia kirjanoppineita, ja he ajattelivat sydämessään:
      7. "Kuinka tämä näin puhuu? Hän pilkkaa Jumalaa. Kuka voi antaa syntejä anteeksi paitsi Jumala yksin?"
      8. Ja heti Jeesus tunsi hengessänsä, että he mielessään niin ajattelivat, ja sanoi heille: "Miksi ajattelette sellaista sydämessänne?
      9. Kumpi on helpompaa, sanoako halvatulle: 'Sinun syntisi annetaan anteeksi', vai sanoa: 'Nouse, ota vuoteesi ja käy'?
      10. Mutta tietääksenne, että Ihmisen Pojalla on valta maan päällä antaa syntejä anteeksi, niin" - hän sanoi halvatulle -
      11. "minä sanon sinulle: nouse, ota vuoteesi ja mene kotiisi."
      12. Silloin hän nousi, otti kohta vuoteensa ja meni ulos kaikkien nähden, niin että kaikki hämmästyivät ja ylistivät Jumalaa sanoen: "Tämänkaltaista emme ole ikinä nähneet."

      Tässä näemme kuka on se joka antaa syntejä anteeksi ja kuka pelastaa yksilön, se on Jeesus jolla on kaikki valta aamen!

      Ja sitten seuraa kysymys; minkä ihmeen takia Jeesus olisi yhtäkkiä asettanut jonkin vauvakasteen tai sama minkä kasteen oveksi itsensä tilalle mukamas!!?

      Ei minkään takia vaan Hänen Henkensä tekee samaa mitä Hän teki lihassa ajallaan, pelastaa ja parantaa luoksensa saapuvat syntiensä ajamana ja jopa sairauksien ajamana saatetaan sanoa ensimmäiseksi, sinun syntisi annetaan anteeksi!!

      • Aapo59

        Helluntaista alkaen Jeesus vaikuttaa syntien anteeksiantamisen kasteen kautta......kaste syntien anteeksisaamiseksi.. veden todistus
        ...anna kastaa itsesi ja pestä pois syntisi.....Henki todistaa: puhdisti heidän syödä.ensä uskolla....veren todistus: Jos tunnustamme syntimme.....
        Jeesuksen Kristuksen hänen Poikansa veri puhdistaa...kaikesta synnistä......Jeesuksen veri on Pyhän Hengen kautta vedessä


    • hyväonottaaaskelia

      Tiedän vaikka kuinka paljon uskovia jotka ovat tulleet uskoon keskitalven aikana ja kasteen ottaneet seuraavana kesänä tai jopa vuosien päästä, enkä ole huomannut heissä mitään ongelmaa.
      Ovat uskollisia ja palavia asioissaan ja uskomisessaan ovat täyttyneet Pyhällä Hengellä puhuvat kielillä jos puhuvat ja kaikesta näkyy että herra onvaihtunut sydämessä.

      Näkisin että kaste on askel joka jollain tavalla trekee lopullisen eron henkimailmassa ja antaa lahkolaisen leiman ulkoapäin, mistä se johtuu, en tiedä, ennen kastetta ei sitä juurikaan leimaa ole kuultu eikä nähty.
      Ehkä se on lopullinen sinetti ketä tässä seurataan ja palvellaan.

      ilmeisesti kasteellla on myös kasvattava ja voimistava vaikutus, kosk ailman sitä käytäntö osittaa näivettymistä uskonelossa ja kaikessa siihen iittyvässä.

      • PohdiskelinVähän

        Okei. Sinä katsot tavallisen vapaan suunnan kristityn tavoin kastetta sellaisessa kontekstissa, missä se nykyään vapaissa suunnissa on. (Joka on erilainen kuin alkukirkossa) Ja siltä kannalta katsottuna on hyvin tavallista vain todeta vain, että ei kaste pelasta.
        Ja tällaista kuullessaan luterilainen heittää monta Raamatun paikkaa, joissa annetaan ymmärtää, että kaste todella välittää syntien anteeksiantamista ja pelastaa.
        Ja siinä sitten jankataan, jankataan, jankataan, jankataan, jankataan...

        Ja luterilainen on periaatteessa oikeassa, että Raamattu sanoo kasteen pelastavan.
        Toisaalta hellarikin on oikeassa.

        On nimittäin muutama juju.
        Ensinnäkään Raamattu ei sano, että kaste on ainoa tie syntien anteeksisaamiseen ja pelastukseen. Synninpäästö välittää syntien anteeksisaamisen (Joh. 20:23). Ja sydämen uskolla tullaan vanhurkaaksi ja suun tunnustuksella pelastutaan (Room.10:10). Ja muitakin vastaavia lupauksia on kuten Herran nimen avuksihuutamisella pelastuminen. Ei kaste enää toistamiseen pelasta sellaista, joka on jo pelastunut.

        Kasteen pelastava vaikutus alkuseurakunnan lähetystilanteen sosiaalis-historiallisessa kontekstissa tuli lähinnä siitä, että se oli ensimmäinen tunnustautuminen Jeesukseen. Jeesushan lupaa tunnustaa Isänsä edessä sen, joka tunnustaa hänet ihmisten edessä.
        Tätä on luterilaisten vaikea hyväksyä, koska heillä on augustinolainen sakramenttinäkemys. Alun perin sakramentti-termin otti kyllä käyttöön Tertullianus. Sakramentti tarkoitti sotilas- tai lippuvalaa. Lippu viittaa tunnustautumiseen. Lipulla tunnustaudutaan esim. hallitsijaan. Samoin kasteessa ja ehtoollisessa.

        Siis: ei ole järkevää eikä eikä millään tavalla vakuuttavaa vain hokea ja inttää, että ei kaste pelasta, kun kerran Raamattu sanoo aivan päinvastoin. Täytyy tiedostaa, että kaste voi olemuksellisesti välittää pelastusta aivan samoin kuin kuin alttarikutsun jälkeen lausuttu syntisen rukous tms. Jos minut olisi uskoontullessani kastettu saman tien alkukirkolliseen tapaan, niin totta kai olisin saanut syntini anteeksi siinä.
        Mutta Jeesus otti minun vastaan muutenkin. Hän ei pois ketään, joka hänen luokseen tulee. Ei ole niin oleellista, miten ihminen vastaa Jumalan kutsuun, kunhan hän vain vastaa.

        Jos silloin Apt.2 tilanteessa joku nuori mies olisi kuullut Pietarin saarnan ja uskonut sen, mutta olisi miettinyt, että kun hän on juuri menossa naimisiin ylipapin tyttären kanssa, niin nyt ei ehkä kannata tehdä mitään. Hän ei olisi salatulla uskollaan uudestisyntynyt ja pelastunut. Uskon lisäksi tarvitaan tunnustus joko kasteessa tai ainakin suulla. Kieltäjä ei pelastu. Enkä tiedä, mitä olisi tapahtunut, jos hän olisi vain suulla tunnustanut ottamatta kastetta. Herra tuomitsee tällaiset tapaukset.


      • ristiriitaista
        PohdiskelinVähän kirjoitti:

        Okei. Sinä katsot tavallisen vapaan suunnan kristityn tavoin kastetta sellaisessa kontekstissa, missä se nykyään vapaissa suunnissa on. (Joka on erilainen kuin alkukirkossa) Ja siltä kannalta katsottuna on hyvin tavallista vain todeta vain, että ei kaste pelasta.
        Ja tällaista kuullessaan luterilainen heittää monta Raamatun paikkaa, joissa annetaan ymmärtää, että kaste todella välittää syntien anteeksiantamista ja pelastaa.
        Ja siinä sitten jankataan, jankataan, jankataan, jankataan, jankataan...

        Ja luterilainen on periaatteessa oikeassa, että Raamattu sanoo kasteen pelastavan.
        Toisaalta hellarikin on oikeassa.

        On nimittäin muutama juju.
        Ensinnäkään Raamattu ei sano, että kaste on ainoa tie syntien anteeksisaamiseen ja pelastukseen. Synninpäästö välittää syntien anteeksisaamisen (Joh. 20:23). Ja sydämen uskolla tullaan vanhurkaaksi ja suun tunnustuksella pelastutaan (Room.10:10). Ja muitakin vastaavia lupauksia on kuten Herran nimen avuksihuutamisella pelastuminen. Ei kaste enää toistamiseen pelasta sellaista, joka on jo pelastunut.

        Kasteen pelastava vaikutus alkuseurakunnan lähetystilanteen sosiaalis-historiallisessa kontekstissa tuli lähinnä siitä, että se oli ensimmäinen tunnustautuminen Jeesukseen. Jeesushan lupaa tunnustaa Isänsä edessä sen, joka tunnustaa hänet ihmisten edessä.
        Tätä on luterilaisten vaikea hyväksyä, koska heillä on augustinolainen sakramenttinäkemys. Alun perin sakramentti-termin otti kyllä käyttöön Tertullianus. Sakramentti tarkoitti sotilas- tai lippuvalaa. Lippu viittaa tunnustautumiseen. Lipulla tunnustaudutaan esim. hallitsijaan. Samoin kasteessa ja ehtoollisessa.

        Siis: ei ole järkevää eikä eikä millään tavalla vakuuttavaa vain hokea ja inttää, että ei kaste pelasta, kun kerran Raamattu sanoo aivan päinvastoin. Täytyy tiedostaa, että kaste voi olemuksellisesti välittää pelastusta aivan samoin kuin kuin alttarikutsun jälkeen lausuttu syntisen rukous tms. Jos minut olisi uskoontullessani kastettu saman tien alkukirkolliseen tapaan, niin totta kai olisin saanut syntini anteeksi siinä.
        Mutta Jeesus otti minun vastaan muutenkin. Hän ei pois ketään, joka hänen luokseen tulee. Ei ole niin oleellista, miten ihminen vastaa Jumalan kutsuun, kunhan hän vain vastaa.

        Jos silloin Apt.2 tilanteessa joku nuori mies olisi kuullut Pietarin saarnan ja uskonut sen, mutta olisi miettinyt, että kun hän on juuri menossa naimisiin ylipapin tyttären kanssa, niin nyt ei ehkä kannata tehdä mitään. Hän ei olisi salatulla uskollaan uudestisyntynyt ja pelastunut. Uskon lisäksi tarvitaan tunnustus joko kasteessa tai ainakin suulla. Kieltäjä ei pelastu. Enkä tiedä, mitä olisi tapahtunut, jos hän olisi vain suulla tunnustanut ottamatta kastetta. Herra tuomitsee tällaiset tapaukset.

        Mutta oletko " pohdiskelija" todella sitä mieltä, että tuollainen automaattinen, vastoin ihmisen omaa tahtoa suoritettu seremonia pelastaa??
        Jeesushan sanoi: "Joka TAHTOO..."
        Ulkopuolinen yrittää pelastaa toista!
        Miksihän luterilaiset eivät sovella samaa tekniikkaa aikuisiin kuin vauvoihin? Pirskottaisivat "pyhää vettä" ihmisten päälle, niin "Pyhä Henki vaikuttaisi uskoa noissa kastelluissa" ja he tulisivat uskoon???

        Ilmeisesti heillä kuitenkin järki toimii ja sanoo, että ei se noin voi mennä. Mutta vauvojen kohdalla se kuitenkin menee niin!!!


      • PohdiskelinVähän
        PohdiskelinVähän kirjoitti:

        Okei. Sinä katsot tavallisen vapaan suunnan kristityn tavoin kastetta sellaisessa kontekstissa, missä se nykyään vapaissa suunnissa on. (Joka on erilainen kuin alkukirkossa) Ja siltä kannalta katsottuna on hyvin tavallista vain todeta vain, että ei kaste pelasta.
        Ja tällaista kuullessaan luterilainen heittää monta Raamatun paikkaa, joissa annetaan ymmärtää, että kaste todella välittää syntien anteeksiantamista ja pelastaa.
        Ja siinä sitten jankataan, jankataan, jankataan, jankataan, jankataan...

        Ja luterilainen on periaatteessa oikeassa, että Raamattu sanoo kasteen pelastavan.
        Toisaalta hellarikin on oikeassa.

        On nimittäin muutama juju.
        Ensinnäkään Raamattu ei sano, että kaste on ainoa tie syntien anteeksisaamiseen ja pelastukseen. Synninpäästö välittää syntien anteeksisaamisen (Joh. 20:23). Ja sydämen uskolla tullaan vanhurkaaksi ja suun tunnustuksella pelastutaan (Room.10:10). Ja muitakin vastaavia lupauksia on kuten Herran nimen avuksihuutamisella pelastuminen. Ei kaste enää toistamiseen pelasta sellaista, joka on jo pelastunut.

        Kasteen pelastava vaikutus alkuseurakunnan lähetystilanteen sosiaalis-historiallisessa kontekstissa tuli lähinnä siitä, että se oli ensimmäinen tunnustautuminen Jeesukseen. Jeesushan lupaa tunnustaa Isänsä edessä sen, joka tunnustaa hänet ihmisten edessä.
        Tätä on luterilaisten vaikea hyväksyä, koska heillä on augustinolainen sakramenttinäkemys. Alun perin sakramentti-termin otti kyllä käyttöön Tertullianus. Sakramentti tarkoitti sotilas- tai lippuvalaa. Lippu viittaa tunnustautumiseen. Lipulla tunnustaudutaan esim. hallitsijaan. Samoin kasteessa ja ehtoollisessa.

        Siis: ei ole järkevää eikä eikä millään tavalla vakuuttavaa vain hokea ja inttää, että ei kaste pelasta, kun kerran Raamattu sanoo aivan päinvastoin. Täytyy tiedostaa, että kaste voi olemuksellisesti välittää pelastusta aivan samoin kuin kuin alttarikutsun jälkeen lausuttu syntisen rukous tms. Jos minut olisi uskoontullessani kastettu saman tien alkukirkolliseen tapaan, niin totta kai olisin saanut syntini anteeksi siinä.
        Mutta Jeesus otti minun vastaan muutenkin. Hän ei pois ketään, joka hänen luokseen tulee. Ei ole niin oleellista, miten ihminen vastaa Jumalan kutsuun, kunhan hän vain vastaa.

        Jos silloin Apt.2 tilanteessa joku nuori mies olisi kuullut Pietarin saarnan ja uskonut sen, mutta olisi miettinyt, että kun hän on juuri menossa naimisiin ylipapin tyttären kanssa, niin nyt ei ehkä kannata tehdä mitään. Hän ei olisi salatulla uskollaan uudestisyntynyt ja pelastunut. Uskon lisäksi tarvitaan tunnustus joko kasteessa tai ainakin suulla. Kieltäjä ei pelastu. Enkä tiedä, mitä olisi tapahtunut, jos hän olisi vain suulla tunnustanut ottamatta kastetta. Herra tuomitsee tällaiset tapaukset.

        Tulipa krijoitusvihreitä, ylim. sanoja , puuttuvia sanoja ym. Mutta ydinajatus lienee selvä. Kaste voi olemuksellisesti olla välittämässä pelastusta oikeassa kontekstissa ensimmäisenä tunnustautumisena Raamatun ja tertulliaanisen sakramenttinäkemyksenkin mukaan. Mutta pelastus on saatavissa muutenkin. Ja myöhäsyntyinen imeväiskaste on maagisesti ajattelevien ihmisten erehdys, josta pitäisi jo päästä. Se ei vaikuta kenenkään pelastumiseen mitenkään.


      • PohdiskelinVähän
        ristiriitaista kirjoitti:

        Mutta oletko " pohdiskelija" todella sitä mieltä, että tuollainen automaattinen, vastoin ihmisen omaa tahtoa suoritettu seremonia pelastaa??
        Jeesushan sanoi: "Joka TAHTOO..."
        Ulkopuolinen yrittää pelastaa toista!
        Miksihän luterilaiset eivät sovella samaa tekniikkaa aikuisiin kuin vauvoihin? Pirskottaisivat "pyhää vettä" ihmisten päälle, niin "Pyhä Henki vaikuttaisi uskoa noissa kastelluissa" ja he tulisivat uskoon???

        Ilmeisesti heillä kuitenkin järki toimii ja sanoo, että ei se noin voi mennä. Mutta vauvojen kohdalla se kuitenkin menee niin!!!

        Luitko ajatuksella?
        Lue uudestaan.
        Ei kaste tietenkään voi missään tapauksessa tai tilanteessa pelastaa sellaista, joka ei ole ottanut Sanaa vastaan eikä usko.
        Ja toisaalta Raamattu selvästi lupaa pelastuksen myös muilla tavoilla.
        Jeesus vain on asettanut helpon tavan ottaa vastaan pelastus. Ei tarvitse lausua suullista tunnustustakaan, jos on huono suustaan. Voi tunnustaa menemällä kasteella.

        Ei. Automaattina kaste ei pelasta. Ehkä tuo lisäykseni jo kertoi sen?


      • hoksaatteko
        PohdiskelinVähän kirjoitti:

        Luitko ajatuksella?
        Lue uudestaan.
        Ei kaste tietenkään voi missään tapauksessa tai tilanteessa pelastaa sellaista, joka ei ole ottanut Sanaa vastaan eikä usko.
        Ja toisaalta Raamattu selvästi lupaa pelastuksen myös muilla tavoilla.
        Jeesus vain on asettanut helpon tavan ottaa vastaan pelastus. Ei tarvitse lausua suullista tunnustustakaan, jos on huono suustaan. Voi tunnustaa menemällä kasteella.

        Ei. Automaattina kaste ei pelasta. Ehkä tuo lisäykseni jo kertoi sen?

        "Ja luterilainen on periaatteessa oikeassa, että Raamattu sanoo kasteen pelastavan."

        "ei ole järkevää eikä eikä millään tavalla vakuuttavaa vain hokea ja inttää, että ei kaste pelasta, kun kerran Raamattu sanoo aivan päinvastoin"

        Nämä kaksi myönnytystä ja rohkeaa tosiasiat myöntävää sitaattia saivat uudestikastaja-inttäjä-eksyttäjä näin raamatussa -trollin raivon partaalle, varsinkin kun ne tulivat toisen uudestikastajan suusta :DDDDDDDD


      • voisentään
        hoksaatteko kirjoitti:

        "Ja luterilainen on periaatteessa oikeassa, että Raamattu sanoo kasteen pelastavan."

        "ei ole järkevää eikä eikä millään tavalla vakuuttavaa vain hokea ja inttää, että ei kaste pelasta, kun kerran Raamattu sanoo aivan päinvastoin"

        Nämä kaksi myönnytystä ja rohkeaa tosiasiat myöntävää sitaattia saivat uudestikastaja-inttäjä-eksyttäjä näin raamatussa -trollin raivon partaalle, varsinkin kun ne tulivat toisen uudestikastajan suusta :DDDDDDDD

        niinkö teki, en huomannut sellaista ollenkaan, ehkä oli roska silmässäsi taas kerran!
        no nytkö vaavit alkoivat heti pelastua kun joku kertoi myönnytyksetä häh!

        ainakin 1200 vauvakastettua lähti kirkostanne, se ainakin tapahtui, otan osaa.


      • itkusentään
        voisentään kirjoitti:

        niinkö teki, en huomannut sellaista ollenkaan, ehkä oli roska silmässäsi taas kerran!
        no nytkö vaavit alkoivat heti pelastua kun joku kertoi myönnytyksetä häh!

        ainakin 1200 vauvakastettua lähti kirkostanne, se ainakin tapahtui, otan osaa.

        Kyllä vvain uudestikastaja-inttäjä-eksyttäjä näin raamatussa raivostui =)

        Ja samaa rataa lähtee ihmisiä uudestikastajalahkoista. Harmi sekin


      • mistäluetaan
        itkusentään kirjoitti:

        Kyllä vvain uudestikastaja-inttäjä-eksyttäjä näin raamatussa raivostui =)

        Ja samaa rataa lähtee ihmisiä uudestikastajalahkoista. Harmi sekin

        Ahaa ja lähde oli?


      • sitäluetaan
        mistäluetaan kirjoitti:

        Ahaa ja lähde oli?

        Varmaan riittää kun katselee ympärilleen. Eilisessä "Rikospaikka" -jaksossa käsiteltiin uudestikastajalahkoa, helluntailahkoa, joka on kuulemma vaarallinen ja josta on vaikea päästä irti. Luterilaisuudesta voi erota hellposti, mutta noista karismaattisista ja vaarallisista uudstikastajlahkoista ei niin vain lähdetäkään.

        Tuolta pappakin sen voi käydä tapittamassa mitä siitä papan ylistämstä lahkosta oikein kerrotaan: https://www.katsomo.fi/#!/ohjelma/33001037/rikospaikka


      • luterilaisii
        sitäluetaan kirjoitti:

        Varmaan riittää kun katselee ympärilleen. Eilisessä "Rikospaikka" -jaksossa käsiteltiin uudestikastajalahkoa, helluntailahkoa, joka on kuulemma vaarallinen ja josta on vaikea päästä irti. Luterilaisuudesta voi erota hellposti, mutta noista karismaattisista ja vaarallisista uudstikastajlahkoista ei niin vain lähdetäkään.

        Tuolta pappakin sen voi käydä tapittamassa mitä siitä papan ylistämstä lahkosta oikein kerrotaan: https://www.katsomo.fi/#!/ohjelma/33001037/rikospaikka

        Etkö TAASKAAN tajunnut, keitä tuossa ohjelmassa käsiteltiin.
        Siinähän oli pääpukari LUTERILAINEN Markku Koivisto, LUTERILAINEN Pirkko Jalovaara, LUTERILAINEN Leo Meller jne...


      • eipätuohoksannut
        hoksaatteko kirjoitti:

        "Ja luterilainen on periaatteessa oikeassa, että Raamattu sanoo kasteen pelastavan."

        "ei ole järkevää eikä eikä millään tavalla vakuuttavaa vain hokea ja inttää, että ei kaste pelasta, kun kerran Raamattu sanoo aivan päinvastoin"

        Nämä kaksi myönnytystä ja rohkeaa tosiasiat myöntävää sitaattia saivat uudestikastaja-inttäjä-eksyttäjä näin raamatussa -trollin raivon partaalle, varsinkin kun ne tulivat toisen uudestikastajan suusta :DDDDDDDD

        Eikö hoksaatteko taaskaan hoksannut?
        PohdiskelinVähän kirjoitti:
        "Ei kaste tietenkään voi missään tapauksessa tai tilanteessa pelastaa sellaista, joka ei ole ottanut Sanaa vastaan eikä usko"

        Siinä meni taas väkisinsuoritettu vauvakaste!!!


      • gjwp
        eipätuohoksannut kirjoitti:

        Eikö hoksaatteko taaskaan hoksannut?
        PohdiskelinVähän kirjoitti:
        "Ei kaste tietenkään voi missään tapauksessa tai tilanteessa pelastaa sellaista, joka ei ole ottanut Sanaa vastaan eikä usko"

        Siinä meni taas väkisinsuoritettu vauvakaste!!!

        Eikö uudestikastaja-inttäjä-eksyttäjä näin raamatussa hoksannut mitä Pohdiskelinvähän kirjoitti:

        "Ja luterilainen on periaatteessa oikeassa, että Raamattu sanoo kasteen pelastavan."

        "ei ole järkevää eikä eikä millään tavalla vakuuttavaa vain hokea ja inttää, että ei kaste pelasta, kun kerran Raamattu sanoo aivan päinvastoin"

        Ei kaste epäuskoisia pelastakaan, vaan uskovat. Siinä todistettiin vauvan kaste oikeaksi, koska vauva jos kuka uskoo ilman vastusteluja.

        Kyllä uudestikastaja-inttäjä-eksyttäjä näin raamatusa -trollia nyt ketuttaa kun toinen uudestikastajakin myönsi että luterilaiset ovat oikeassa sanoessan kateen pelastavan eikä sitä vastaan kannata inttää. Kannattaa ottaa tuosta ohjeesta vaari!


      • Voimaylhäältä
        PohdiskelinVähän kirjoitti:

        Okei. Sinä katsot tavallisen vapaan suunnan kristityn tavoin kastetta sellaisessa kontekstissa, missä se nykyään vapaissa suunnissa on. (Joka on erilainen kuin alkukirkossa) Ja siltä kannalta katsottuna on hyvin tavallista vain todeta vain, että ei kaste pelasta.
        Ja tällaista kuullessaan luterilainen heittää monta Raamatun paikkaa, joissa annetaan ymmärtää, että kaste todella välittää syntien anteeksiantamista ja pelastaa.
        Ja siinä sitten jankataan, jankataan, jankataan, jankataan, jankataan...

        Ja luterilainen on periaatteessa oikeassa, että Raamattu sanoo kasteen pelastavan.
        Toisaalta hellarikin on oikeassa.

        On nimittäin muutama juju.
        Ensinnäkään Raamattu ei sano, että kaste on ainoa tie syntien anteeksisaamiseen ja pelastukseen. Synninpäästö välittää syntien anteeksisaamisen (Joh. 20:23). Ja sydämen uskolla tullaan vanhurkaaksi ja suun tunnustuksella pelastutaan (Room.10:10). Ja muitakin vastaavia lupauksia on kuten Herran nimen avuksihuutamisella pelastuminen. Ei kaste enää toistamiseen pelasta sellaista, joka on jo pelastunut.

        Kasteen pelastava vaikutus alkuseurakunnan lähetystilanteen sosiaalis-historiallisessa kontekstissa tuli lähinnä siitä, että se oli ensimmäinen tunnustautuminen Jeesukseen. Jeesushan lupaa tunnustaa Isänsä edessä sen, joka tunnustaa hänet ihmisten edessä.
        Tätä on luterilaisten vaikea hyväksyä, koska heillä on augustinolainen sakramenttinäkemys. Alun perin sakramentti-termin otti kyllä käyttöön Tertullianus. Sakramentti tarkoitti sotilas- tai lippuvalaa. Lippu viittaa tunnustautumiseen. Lipulla tunnustaudutaan esim. hallitsijaan. Samoin kasteessa ja ehtoollisessa.

        Siis: ei ole järkevää eikä eikä millään tavalla vakuuttavaa vain hokea ja inttää, että ei kaste pelasta, kun kerran Raamattu sanoo aivan päinvastoin. Täytyy tiedostaa, että kaste voi olemuksellisesti välittää pelastusta aivan samoin kuin kuin alttarikutsun jälkeen lausuttu syntisen rukous tms. Jos minut olisi uskoontullessani kastettu saman tien alkukirkolliseen tapaan, niin totta kai olisin saanut syntini anteeksi siinä.
        Mutta Jeesus otti minun vastaan muutenkin. Hän ei pois ketään, joka hänen luokseen tulee. Ei ole niin oleellista, miten ihminen vastaa Jumalan kutsuun, kunhan hän vain vastaa.

        Jos silloin Apt.2 tilanteessa joku nuori mies olisi kuullut Pietarin saarnan ja uskonut sen, mutta olisi miettinyt, että kun hän on juuri menossa naimisiin ylipapin tyttären kanssa, niin nyt ei ehkä kannata tehdä mitään. Hän ei olisi salatulla uskollaan uudestisyntynyt ja pelastunut. Uskon lisäksi tarvitaan tunnustus joko kasteessa tai ainakin suulla. Kieltäjä ei pelastu. Enkä tiedä, mitä olisi tapahtunut, jos hän olisi vain suulla tunnustanut ottamatta kastetta. Herra tuomitsee tällaiset tapaukset.

        Kaste on pelastus ja pelastuksen edellytys. Tällöin ei ole kyse vesikasteesta. Pelastava kaste on se missä meidät kastetaan - upotetaan Kristukseen. Tämä tapahtuu aina uskoontulossa.

        Ne asiat mitkä luterilaiset liittää kasteeseen: syntien anteeksi saaminen, pelastus, uudestisyntyminen, Jumalan lapseksi tuleminen jne. - ovat totta. Perusvirhe on, että nämä asiat liitetään vesikasteeseen. Koska ne kuuluvat kasteeseen, minkä nimi on Pyhän Hengen kaste. Tätä ei suorita ihminen vaan Jumala, ilman vettä, antamalla Pyhän Hengen. Tämä tapahtuu uskon kautta.

        Pyhän Hengen kaste taas ei ole: Hengellä täyttyminen, henkikaste, kielillä puhuminen, Pyhän hengen lahja jne. joihin tapahtumiin jotkut mielellään haluaa sekoittaa sen.


      • eksyttäjät.pois.linjalta
        gjwp kirjoitti:

        Eikö uudestikastaja-inttäjä-eksyttäjä näin raamatussa hoksannut mitä Pohdiskelinvähän kirjoitti:

        "Ja luterilainen on periaatteessa oikeassa, että Raamattu sanoo kasteen pelastavan."

        "ei ole järkevää eikä eikä millään tavalla vakuuttavaa vain hokea ja inttää, että ei kaste pelasta, kun kerran Raamattu sanoo aivan päinvastoin"

        Ei kaste epäuskoisia pelastakaan, vaan uskovat. Siinä todistettiin vauvan kaste oikeaksi, koska vauva jos kuka uskoo ilman vastusteluja.

        Kyllä uudestikastaja-inttäjä-eksyttäjä näin raamatusa -trollia nyt ketuttaa kun toinen uudestikastajakin myönsi että luterilaiset ovat oikeassa sanoessan kateen pelastavan eikä sitä vastaan kannata inttää. Kannattaa ottaa tuosta ohjeesta vaari!

        #
        Ei kaste epäuskoisia pelastakaan, vaan uskovat. Siinä todistettiin vauvan kaste oikeaksi, koska vauva jos kuka uskoo ilman vastusteluja. #

        - siinä taas utopisti vankimmasta päästä. Että älliä vailla oleva vauva uskoisi jotain kuulemaansa. Oot sinä toope.

        # Kyllä uudestikastaja-inttäjä-eksyttäjä näin raamatusa -trollia nyt ketuttaa kun toinen uudestikastajakin myönsi että luterilaiset ovat oikeassa sanoessan kateen pelastavan eikä sitä vastaan kannata inttää. Kannattaa ottaa tuosta ohjeesta vaari! #

        - kaste ei edelleenkään pelasta, vaan usko. Vaikkei oisi kastettu, mutta uskoo Jeesukseen Vapahtajanaan, varmasti perii taivasten valtakunnan.

        Evlutin kasteopetus / pelastusoppi ei kestä Raamatun arvovallan edessä.


      • ckwskwwk
        gjwp kirjoitti:

        Eikö uudestikastaja-inttäjä-eksyttäjä näin raamatussa hoksannut mitä Pohdiskelinvähän kirjoitti:

        "Ja luterilainen on periaatteessa oikeassa, että Raamattu sanoo kasteen pelastavan."

        "ei ole järkevää eikä eikä millään tavalla vakuuttavaa vain hokea ja inttää, että ei kaste pelasta, kun kerran Raamattu sanoo aivan päinvastoin"

        Ei kaste epäuskoisia pelastakaan, vaan uskovat. Siinä todistettiin vauvan kaste oikeaksi, koska vauva jos kuka uskoo ilman vastusteluja.

        Kyllä uudestikastaja-inttäjä-eksyttäjä näin raamatusa -trollia nyt ketuttaa kun toinen uudestikastajakin myönsi että luterilaiset ovat oikeassa sanoessan kateen pelastavan eikä sitä vastaan kannata inttää. Kannattaa ottaa tuosta ohjeesta vaari!

        kaste rikollisuuden uskovaisten papeillekkin eläimetkin nauraaa....
        http://www.iltalehti.fi/ulkomaat/201705152200138929_ul.shtml

        IHMISTYKÄÄ!!!

        Jeesuksella on asiaa papeille;
        Jeesuksen evankeliumia Luukkaan mukaan:
        20:45 Ja kaiken kansan kuullen hän sanoi opetuslapsillensa:
        46 "Kavahtakaa kirjanoppineita, jotka mielellään käyskelevät pitkissä vaipoissa ja haluavat tervehdyksiä toreilla ja etumaisia istuimia synagoogissa ja ensimmäisiä sijoja pidoissa,
        47 noita, jotka syövät leskien huoneet ja näön vuoksi pitävät pitkiä rukouksia; he saavat sitä kovemman tuomion".

        Saatanallisuuden käsikirja (raamattu) tarjoaa maailmassa yli 3500:lle lahkolle eri "herra jumalaa" palveleville väärennettyä eksytys tietoa vaikka Jeesus on uskomisen kieltänyt. Joten valmistautukaan pettymään kasteenkin suhtee!!!
        Jeesuksen evankeliumia Matteuksen mukaan:
        24:23 Jos silloin joku sanoo teille: 'Katso, täällä on Kristus', tahi: 'Tuolla', niin älkää uskoko.
        24:24 Sillä vääriä kristuksia ja vääriä profeettoja nousee, ja he tekevät suuria tunnustekoja ja ihmeitä, niin että eksyttävät, jos mahdollista, valitutkin.
        24:25 Katso, minä olen sen teille edeltä sanonut.
        24:26 Sentähden, jos teille sanotaan: 'Katso, hän on erämaassa', niin älkää menkö sinne, tahi: 'Katso, hän on kammiossa', niin älkää uskoko."

        Mitään kolminaisuus oppia ei Jumalan Valtakunta opeta... uskomalla luopuu paljosta...
        Jeesuksen evankeliumia Johanneksen mukaan:
        10:30 "Minä ja Isä olemme yhtä."
        Ilman Pyhää Isää ja ilman Pyhää Poikaa ei ole Pyhää Henkeä!
        Luopumalla HEISTÄ yhdestä, luopuu HEISTÄ!
        HUOM!
        Pilkkaamalla HEISTÄ yhtä, PILKKAA HEITÄ:
        Jeesuksen evankeliumia Markuksen mukaa;
        3:29 mutta joka pilkkaa Pyhää Henkeä, se ei saa ikinä anteeksi, vaan on vikapää iankaikkiseen syntiin."
        ...sillä HEIDÄN NIMEEN uskominen on HEIDÄN PILKKAAMISTA!

        Tehkää asiat selväksi monista toisistakin asioista totuuden mukaisesti sillä Jeesus ei ole käskenyt saarnata ja opettaa muuta kuin sitä evankeliumia jota Hän opetuslapsilleen opetti ja käski pitää Lait jne ja uskovaiset uskoo saatanaa palvelevien paavalilais-luterilaisuuden todelliseen herraan herra jumalineen...

        Jeesus lähetti omilleen Pyhän Hegnen ja siitä ovat uskovaiset luopuneet joten Jeesuksen todelliset seuraajat EIVÄT USKO VÄÄRENNETTYN RAAMATTUUNKAAN!


    • PohdiskelinVähän

      Pistänpä tähän väliin kiitoksen asiallisesta keskustelusta. Oli oikeastaan mukavaa. En ehdi vähään aikaan ehkä kirjoittamaan. En ainakaan tänään.
      Siunattua pääsiäistä!

      • Hyvääpohdiskelua

        Sitä samaa, veliseni! :)


    • kuiviltaanpelastunut

      Pappanne ei tappele ollenkaan silloin kun on jokin järkevä kohde jolle osoittaa sanojaan, kuten tässä esm!
      sellaisiin "onsesairasroskapaskapappa x 100 samaa laatua" saattaa kaiku tuoda kopion takaisin papattjille tokikin, se on huomattava!

    • Eenokki12

      Joh. 4:1: "Jeesus teki opetuslapsiksi ja kastoi useampia kuin Johannes". Ensin siis syntyi opetuslapseus ja kaste seurasi sitten.
      Tarkoitat varmaan että ensin opetuslasten pitää ottaa julistettu sana vastaan sen jälkeen kaste ja usko jotka yhdessä uudestisynnyttävät Pyhän Hengen vaikuttaessa kasteessa ja sen kautta. Uudestikastetut eivät ole Jeesuksen opetuslapsia.Huom!!!

      • jo-oliaikakin

        Jokohan eenokin lääkitys on alkanut purra;
        "". Ensin siis syntyi opetuslapseus ja kaste seurasi sitten."!!
        JUURI NOIN RAAMATTU opettaa!!!


      • ygtrdf3s2a

        kristyillä EI OLE YHTÄÄN Jeesuksen ja Jeesuksen opetuslasten perustamaa seurakuntaa maailmassa!

        Joten olette eksytettyjä uskomaan vaikka Jeesus kielsi uskomasta!
        Jeesuksen evankeliumia Matteuksen mukaan: 24:23-26

        Vastatkaapa kysymyksiin kun papisto ei siihen ole pystynyt:
        uskontunnustus ja sen antaneen kaltaisuus...
        FAKTAT VOITTE TARKISTAA...
        järjettömyydenne:
        http://www.evl.fi/katekismus/uskontunnustus/12.html
        'Meillä ei ole järkeä'
        MIKSI KRISTITYN LUTERILAISIN PITÄÄ OLLA JÄRJETÖN?
        (alaikäisenä useimmiten rippikoulussa aivopesty)

        Ymmärtämättömyydenne:
        http://www.evl.fi/katekismus/uskontunnustus/12.html
        'Meillä ei ole ymmärrystä'
        MIKSI LUTERILAINEN KRISTITTY EI SAA OLLA YMMÄRTÄVÄINEN?

        Ihmisyydestänne luopuminen:
        http://www.evl.fi/katekismus/uskontunnustus/12.html
        'Me emme kykene täyttämään käskyihin sisältyvää uskon ja ehdottoman rakkauden vaatimusta.'
        'Me emme kykene noudattamaan ihmisille säädettyä lakia.'
        'Olemme syntisiä'
        MIKSI LUTERILAISEN KRISTITYN PITÄÄ LUOPUA IHMISYYDESTÄÄN?

        Jumalan Valtakunnan kaltaisuudesta luopumisenne:
        www.evl.fi/katekismus/uskontunnustus/12.html
        'Järkemme ei voi käsittää Jumalaa'
        MIKSI LUTERILAINEN KRISTITTY EI SAA KÄSITTÄÄ JUMALAA?

        saatana ja herra jumala uudeksi jumaliksi:
        http://www.evl.fi/katekismus/uskontunnustus/15.html
        'Synti erottaa meidät elämän lähteestä, Jumalasta.'
        MIKSI LUTERILAISEN KRISTITYN PITÄÄ EROTA JUMALASTA?

        http://www.evl.fi/katekismus/uskontunnustus/22.html
        'Kristitty pysyy kuitenkin syntisenä elämänsä loppuun asti.'
        MIKSI LUTERILAISEN KRISTITYN PITÄÄ OLLA RIKOLLINEN-SYNTINEN?
        MIKSI LUTERILAISILLE KRISTITYILLE VALEHDELLAAN, ETTÄ HE OVAT KRISTILLISIÄ VAIKKA USKONTUNNUSTUKSEN MUKAAN OLETTE KRISTITTYJÄ?

        HUOM!
        http://www.evl.fi/katekismus/uskontunnustus/22.html
        'Kristitty pysyy kuitenkin syntisenä elämänsä loppuun asti.'
        Kristityt = Paavalin perustamien seurakuntien uskontunnustuksensa kaltaisia uskovaisia apostoleineen ja herra jumalineen joilla ei ole Jeesuksen perustamia seurakuntia eikä Jeesuksen opetuslapsia opettajina.
        1.Korinttolaiskirje:
        15:9 Sillä minä olen apostoleista halvin enkä ole sen arvoinen, että minua apostoliksi kutsutaan, koska olen vainonnut Jumalan seurakuntaa.
        http://fi.wikipedia.org/wiki/Pyhä_Stefanos
        kristityt tappoivat Pietarinkin kun olivat kiristäneet häneltä Jeesuksen antamia oppeja...
        EIKÄ Jeesus kristilliset tappaneet!

        2 Korinttolaiskirje 12:
        7 Ja etten niin erinomaisten ilmestysten tähden ylpeilisi, on minulle annettu lihaani pistin, saatanan enkeli, rusikoimaan minua, etten ylpeilisi.
        8 Tämän tähden olen kolmesti rukoillut Herraa, että se erkanisi minusta.

        Paavali ei raamatun mukaan saanut eroa saatanasta ja se sama saatana on pääpiru edelleen kristittyjen yli 3500 lahkossa maailmalla kuten historia todistaa.

        ---------------------

        Jeesus ei ollut kristitty vaan kristillinen!
        Kristilliset = Jeesuksen ja Jeesuksen opetuslapsien perustamien seurakuntien Jumalan ja Jeesuksen Lain ja oppein ymmärtäväisiä järkeviä seurakuntalaisia Jeesuksen opetuslapsineen.
        Näistä, Jeesuksen, opetuslapsineen perustamista seurakunnista ei ole yhtään rikollisten kristinuskon kristittyjen seurakuntia vaan ne ovat kristillisten ihmisten seurakuntia:
        Ilm. 2:1-29
        Pergamos
        Tyatira
        Sardes
        Smyrna
        Filadelfia
        Efeso
        Laodikea
        ----------
        HUOM!
        Amerikkalainen "Filadelfia" seurakunta ei ole Jeesuksen ja Hänen opetuslapsien perustama. Sen perustivat 1850 luvulla verovapaan rahan keinottelijat.
        ----------


      • jcjejcj32

        Jeesuksen evankeliumeissä on paavalilais-luterilaisuuden muitakin valheita joten liian helpoilla keinoilla etsit uskollesi perustaa joka kaatuu moniin raamatussa olevien tietojen selvyyksiin.
        "kaste" sanaa ei Jeesus käyttänyt vaan kyseessä on "pestä" / "peseytyä" kuten Jeesukse omilla teoillaan todistia. Usein evankeliumeissaan Jeesus vahvisti oppinsa teoilla, ja siten turvasi omien oppiensa totuutuuksia mutta eihän ne uskovaisille kelpaa vaikka Jeesus kielsi uskomastakin niin silti pitää eksytettyjen uskoa ja valehdella väärennettyjä tietoja paasamalla.
        ja
        esim pappislupauksen herra jumalalleen antaneet ev.l. papit eivät saa Jeesuksen evankeliumia saarnata ja opettaa vaan heidän tulee pysyä paavalilais-luterilaisten tulkinnoitta JA ON USKOVAISILLE MUKA TOTUUKSIA!

        ev.l. pipitkin ovat uskontunnustuksen kaltaisiksi aivopestyjä
        ja
        sen jälkeen 5-7 vuotta ovat aivopesulassa papis koulutuksessa tällaisilla ehdoilla:

        http://fi.wikipedia.org/wiki/Pappi
        Pappislupaus
        Kirkkojärjestyksen mukaan Pappislupaus menee näin:
        "Minä N. N. lupaan kaikkitietävän Jumalan edessä, että toimittaessani pappisvirkaa, jonka olen valmis ottamaan vastaan, tahdon pysyä Jumalan pyhässä sanassa ja siihen perustuvassa evankelis-luterilaisen kirkon tunnustuksessa. En julkisesti julista tai levitä enkä salaisesti edistä tai suosi sitä vastaan sotivia oppeja. Tahdon myös oikein julistaa Jumalan sanaa ja jakaa pyhiä sakramentteja Kristuksen asetuksen mukaan. Tahdon myös oikein julistaa Jumalan sanaaTahdon myös oikein julistaa Jumalan sanaa. Kaikkea tätä tahdon noudattaa niin, että voin vastata siitä Jumalan ja ihmisten edessä. Tähän Jumala minua auttakoon."

        Jumalan palvelemisen tahto on täysin kumottu pappislupauksen tässä lauseessa: "siihen perustuvassa evankelis-luterilaisen kirkon tunnustuksessa"

        Jumala ja Jeesus ei ole papistoa virkaan asettanut joten miettikää kuka sen tekee...
        Jeesuksen antama SELVÄ TOTUUS jota uskovaiset ei usko!:
        Jeesuksen evankeliumia Luukkaan mukaan:
        20:45 Ja kaiken kansan kuullen hän sanoi opetuslapsillensa:
        46 "Kavahtakaa kirjanoppineita, jotka mielellään käyskelevät pitkissä vaipoissa ja haluavat tervehdyksiä toreilla ja etumaisia istuimia synagoogissa ja ensimmäisiä sijoja pidoissa,
        47 noita, jotka syövät leskien huoneet ja näön vuoksi pitävät pitkiä rukouksia; he saavat sitä kovemman tuomion".
        Tuon, Jeesuksen antaman opin mukaan papisto tuomitsee itse itsensä!
        OPPIKAA YMMÄRTÄMÄÄN TOTUUDET....

        Luette järjettömän viisaudella väärennettyä raamattua Jumalan Sanaksi väittäen ja ette edes yritä tutkia sen kirjan väärennöksiä jotka tulee esiin sen ristiriitaisuuksistakin eikä ainoastaan siitä, että Jumalan Lain "älä tee huorin" käskyn herranne poisti jotta uskovaiset irstailisivat itse itsensä helevettiin sen käskyn rikkojina.
        Ettekä edes vaivaannu tutkimaan asiallisesti tarkkaan Jeesuksen opetuksi..
        Ei Jeesus käskynet omien KRISTILLISTEN opetuslapsia saarnata ja opettaa paavalailais-luterilaisuuden rikollisuuden oppia vaan #opettamalla heitä pitämään kaikki, mitä minä olen KÄSKENYT teidän pitää. Ja katso, minä olen teidän kanssanne joka päivä maailman loppuun asti.# on muistaakseni jossakin raamatun kohdassa...

        Jeesuksen evankeliumia Markuksen mukaan:
        16:15 Ja hän sanoi heille: "Menkää kaikkeen maailmaan ja saarnatkaa evankeliumia kaikille luoduille."
        Jäljellä olevaa Jumalan ja Jeesuksen Oman Sanan tietoa (osittain väärennettynä) löydät raamatun UT:n:
        -Matteuksen evankeliumista
        -Markuksen evankeliumista
        -Luukkaan evankeliumista
        -Johanneksen evankeliumista


    • fjejcjwj2

      Olet unohtanut monia tärkeitä asioita, kasteen suhteen.
      -raamattu on kristittyjen väärentämä.
      -Jeesus ei käskenyt kastaa ketää, lapsiakaan, lapsiakin tappaneen, tapattaneen, raiskanneen jne rikollisuuden jäseniksi.
      -Jeesus siunasi lapsia, ja samassa tilaisuudessa toisin lapsia kohteleville antoi myllynkivien käyttöohjeet.
      -Jeesus otti, ei uskossa olleen kastamattoman ryövärin paratiisiin todistaen, ettei usko ja kaste pelasta.

      JOTEN totuus kasteesta Jeesuksen mukaan tulee esiin tästä:
      http://fi.wikipedia.org/wiki/Kaste#Luopuminen_paholaisesta
      "Kreikkalaisessa Uudessa testamentissa käytetään kastamisesta verbiä baptizō, "upottaa", "painaa veden sisään", "pestä", "kastaa", ja kasteesta substantiivia baptisma."

      HUOMATKAA SANA "PESTÄ" JOKA KÄYTÄNNÖSSÄ TARKOITTAA MYÖS "PESEYTYMISTÄ."

      Tämä pelastaa "kaste pelastaa" päivittäin tuhansia mm sairaaloissa...
      Johanneksen evankeliumi:
      13:10 Jeesus sanoi hänelle: "Joka on kylpenyt, ei tarvitse muuta, kuin että jalat pestään, ja niin hän on kokonaan puhdas; ja te olette puhtaat, ette kuitenkaan kaikki.
      13:14 Jos siis minä, teidän Herranne ja opettajanne, olen pessyt teidän jalkanne, olette tekin velvolliset pesemään toistenne jalat.
      13:15 Sillä minä annoin teille esikuvan, että myös te niin tekisitte, kuin minä olen teille tehnyt.

      Siis JEESUS teoillaan, pesemällä opetuslapsiensa jalat; todisti raamatun väärennökseksi!
      Se selvyys ei sovi kirkolle ja wikipedialle!

      Suomen valtion kirkon lapsikaste rikoksista...
      Tässä, papin tekstissä on 4 törkeää valetta, "taivaan isän" nimeen...
      http://keskustelu.suomi24.fi/node/11977916
      "Hei Mirka,
      Kaste ilman kirkkoonliittämistä ei ole mahdollista.
      Kirkkojärjestyksen mukaan kirkkoonkuuluvien vanhempien on kastatettava lapsensa.
      Sallikaa lasten tulla Jeesuksen opetuslapsiksi ja Taivaan Isän lapsiksi kasteen kautta!
      t. Maarit-pappi "

      Lisää faktaa väärennetystä raamatusta löytyy näyttöineen täältä:
      http://www.vapaa-ajattelijat.fi/kritiikki/raamattu/raam1.html

      Suomessa on Suomen Perustuslailla suojattu HENKILÖ kohtainen uskonvapaus.
      Valtion kirkko papistoineen rikkoo sitä Lakia kuten yllä olevasta papin antamasta selviää ja josta rikoksesta kirkko ja papisto ei ota vastuuta vaan asettavat ne rikokset lasten vanhemille rikoksiksi...

      http://www.finlex.fi/fi/laki/ajantasa/1999/19990731
      Finlex / Oikeusministeriö ja Edita Publishing
      2 luku
      Perusoikeudet
      6 §
      Yhdenvertaisuus
      Ihmiset ovat yhdenvertaisia lain edessä.
      Ketään ei saa ilman hyväksyttävää perustetta asettaa eri asemaan sukupuolen, iän, alkuperän, kielen, uskonnon, vakaumuksen, mielipiteen, terveydentilan, vammaisuuden tai muun henkilöön liittyvän syyn perusteella.
      Lapsia on kohdeltava tasa-arvoisesti yksilöinä, ja heidän tulee saada vaikuttaa itseään koskeviin asioihin kehitystään vastaavasti.
      Sukupuolten tasa-arvoa edistetään yhteiskunnallisessa toiminnassa sekä työelämässä, erityisesti palkkauksesta ja muista palvelussuhteen ehdoista määrättäessä, sen mukaan kuin lailla tarkemmin säädetään.

      Perustuslain 11 §:n mukaan "Kukaan ei ole velvollinen osallistumaan omantuntonsa vastaisesti uskonnon harjoittamiseen."

      Rikkomalla yhtäkään Suomen Perustuslain 1§ > 10§ ei ole LAILLINEN 11§ uskonnollinen uskonvapaudesta nauttiva järjestö vaan on laiton ja usein selvää rikollisuutta.

      Ja, meidän tulee myös muistaa tämäkin...
      http://www.finlex.fi/fi/sopimukset/sopsteksti/1947/19470020
      Finlex / Oikeusministeriö ja Edita Publishing
      "8 artikla.
      Suomi, joka välirauhansopimuksen mukaisesti on ryhtynyt toimenpiteisiin hajoittaakseen kaikki Suomen alueella toimivat fascisminluontoiset poliittiset, sotilaalliset tai sotilaallisluontoiset järjestöt sekä muut järjestöt, jotka harjoittavat Neuvostoliitolle tai muille Yhdistyneille Kansakunnille vihamielistä propagandaa, sitoutuu olemaan vastaisuudessa sallimatta senluontoisten järjestöjen olemassaoloa ja toimintaa, joiden tarkoituksena on kieltää kansalta sen demokraattiset oikeudet."

      Ja suomi on alle kirjoittanut monia ihmisoikeuksia, lasten suojelua jne kansain välisiä sopimuksia joiden rikkomiseen ei valtion kirkollakaan ole laillisia oikeuksia.

      Joten, jokainen lapsena kastettu, hengellisesti kuollut on ristiä merkkinä otsassaan siitä todistuksena kantava elävä raato.

      ----
      Jos kaikki nämä faktat pystyt kumoamaan valehtelematta, niin herrasi palvelija olet!!!

    • ymmärtäkää

      Raamatusta lyhyesti kaikille....
      On varmaa, että raamattu on väärennetty ja sen vuoksi, JEESUS LÄHETTI OMILLEEN, KRISTILLISILLE, PYHÄN HENGEN TUEKSI:

      Jeesuksen evankeliumia Luukkaan mukaan:
      24:49 Ja katso, minä lähetän teille sen, jonka minun Isäni on luvannut; mutta te pysykää tässä kaupungissa, kunnes teidän päällenne puetaan voima korkeudesta."

      Jeesuksen evankeliumia Johanneksen mukaan:
      15:26 Mutta kun Puolustaja tulee, jonka minä lähetän teille Isän tyköä, totuuden Henki, joka lähtee Isän tyköä, niin hän on todistava minusta.

      TUO, JEESUKSEN LUPAUS EI OLE ANNETTU rikollisuuden kristityille, sillä, "TE" ja "TEILLE" yllä olevassa jEESUKSEN ANTAMISSA OPEISSA, OVAT kristillisile eikä kristittyille.

      uskovaistenkin olis aika oppia ymmärtämään, että
      Paavalin pakanoilleen perustamat seurakunnat ovat kristittyjen seurakuntua
      http://www.evl.fi/katekismus/uskontunnustus/22.html
      'Kristitty pysyy kuitenkin syntisenä elämänsä loppuun asti.'
      SIIS kristitystä EI SAA VALEHTELEMALLAKAAN KRISTILLISTÄ JUMALAN JA JEESUKSEN PALVELIJAA!

      kristityt= Paavalin perustamien seurakuntien uskontunnustuksensa kaltaisia uskovaisia apostoleineen ja herra jumalineen joilla ei ole Jeesuksen perustamia seurakuntia eikä Jeesuksen opetuslapsia opettajina.
      http://fi.wikipedia.org/wiki/Paavalin_kirjeet
      "Apostoli Paavali oli ensimmäisen kristillisen sukupolven merkittävin uskonoppinut. Hän julisti evankeliumia ja perusti seurakuntia kolmen vuosikymmenen ajan Rooman valtakunnan itäosiin."

      1.Korinttolaiskirje:
      15:9 Sillä minä olen apostoleista halvin enkä ole sen arvoinen, että minua apostoliksi kutsutaan, koska olen vainonnut Jumalan seurakuntaa.
      http://fi.wikipedia.org/wiki/Pyhä_Stefanos
      Eikä Jeesusta kristilliset tappaneet.

      2 Korinttolaiskirje 12:
      7 Ja etten niin erinomaisten ilmestysten tähden ylpeilisi, on minulle annettu lihaani pistin, saatanan enkeli, rusikoimaan minua, etten ylpeilisi.
      8 Tämän tähden olen kolmesti rukoillut Herraa, että se erkanisi minusta.

      Paavali ei raamatun mukaan saanut eroa saatanasta ja se sama saatana on pääpiru edelleen kristittyjen yli 3500 lahkossa maailmalla kuten historia todistaa.

      =============
      MUTTA....
      =============
      Jeesuksen ja Hänen opetuslapsien seurakunnat ovat KRISTILLISTEN seurakuntia JOISSA ei rikollisuuden kristittyjä ole!

      Kristilliset = Jeesuksen ja Jeesuksen opetuslapsien perustamien seurakuntien Jumalan ja Jeesuksen Lain ja oppein ymmärtäväisiä järkeviä seurakuntalaisia Jeesuksen opetuslapsineen.
      Näistä, Jeesuksen, opetuslapsineen perustamista seurakunnista ei ole yhtään rikollisten kristinuskon kristittyjen seurakuntia vaan ne ovat kristillisten ihmisten seurakuntia:
      Ilm. 2:1-29
      Pergamos
      Tyatira
      Sardes
      Smyrna
      Filadelfia
      Efeso
      Laodikea
      ----------
      HUOM!
      Amerikkalainen "Filadelfia" seurakunta ei ole Jeesuksen ja Hänen opetuslapsien perustama. Sen perustivat 1850 luvulla verovapaan rahan keinottelijat.
      ----------

    • yanne

      Jostakin, suomen seurakunnasta erotettiin pappi, muistaakseni joskus 1960-luvulla kun hän tajusi, että lapsikaste ei ole Jumalan ja Jeesuksen tahdon mukainen toiminta.
      MUISTAAKO kukaan mistä päin suomea hän oli tai mikä hänen nimensä on?

      • luopiokirkko

        Useimmitenhan tuollaiset papit eroavat omasta tahdostaan tuosta porttokirkosta. Heitä on useita kymmeniä, ja monet heistä ovat siirtyneet vapaiden suuntien seurakuntiin.
        On erikoista, että pappi saa olla vaikka mitä mieltä kirkon opeista, saa olla jumalankieltäja, saa tehdä aviorikoksia ja opettaa vastoin Jumalan Sanaa, mutta jos hän opettaa, että pakollinen vauvojen kastaminen on harhaa, hän saa potkut papin tehtävistä.
        Noin toimii luopiokirkko.


      • kryk
        luopiokirkko kirjoitti:

        Useimmitenhan tuollaiset papit eroavat omasta tahdostaan tuosta porttokirkosta. Heitä on useita kymmeniä, ja monet heistä ovat siirtyneet vapaiden suuntien seurakuntiin.
        On erikoista, että pappi saa olla vaikka mitä mieltä kirkon opeista, saa olla jumalankieltäja, saa tehdä aviorikoksia ja opettaa vastoin Jumalan Sanaa, mutta jos hän opettaa, että pakollinen vauvojen kastaminen on harhaa, hän saa potkut papin tehtävistä.
        Noin toimii luopiokirkko.

        Samalnlailla porttolahkoista jotka uudestikastjamista haroittaa, siirtyy uskovia luterilaiseen kirkkoon, kuten veli-teeringan raamislaiset. Lasten kastaminen ei ole harhaa sen enempää kuin aikuistenkaan kastaminen.


      • kdnehj3j2
        kryk kirjoitti:

        Samalnlailla porttolahkoista jotka uudestikastjamista haroittaa, siirtyy uskovia luterilaiseen kirkkoon, kuten veli-teeringan raamislaiset. Lasten kastaminen ei ole harhaa sen enempää kuin aikuistenkaan kastaminen.

        Mutta miten ihmeessä sitten nämä ev.l. papit voivat olla niin epärehellisiä seurakunnalleen, että opettavat Jumalan ja Jeesuksen Nimessä paavalilais-luder/lutherin oppeja?

        Tästähän selviää, että tietoisesti valehtelevat:
        http://fi.wikipedia.org/wiki/Pappi
        Pappislupaus
        Kirkkojärjestyksen mukaan Pappislupaus menee näin:
        "Minä N. N. lupaan kaikkitietävän Jumalan edessä, että toimittaessani pappisvirkaa, jonka olen valmis ottamaan vastaan, tahdon pysyä Jumalan pyhässä sanassa ja siihen perustuvassa evankelis-luterilaisen kirkon tunnustuksessa. En julkisesti julista tai levitä enkä salaisesti edistä tai suosi sitä vastaan sotivia oppeja. Tahdon myös oikein julistaa Jumalan sanaa ja jakaa pyhiä sakramentteja Kristuksen asetuksen mukaan. Tahdon myös oikein julistaa Jumalan sanaaTahdon myös oikein julistaa Jumalan sanaa. Kaikkea tätä tahdon noudattaa niin, että voin vastata siitä Jumalan ja ihmisten edessä. Tähän Jumala minua auttakoon."
        HUOM!!!
        Jumalan palvelemisen tahto on täysin kumottu pappislupauksen tässä lauseessa: "siihen perustuvassa evankelis-luterilaisen kirkon tunnustuksessa"

        Ei Jeeesus käskenyt paavalilais-luterilaisuudelle väärennetyn raamatun oppia ja katekismuksen oppia opettaa!!!!
        ja
        kristitty luterilainenhan on useimmiten jo viimeistään rippikoulussa lopullisesti aivopesty ateistiksi...
        uskontunnustus ja sen antaneiden kaltaisuuksista...
        FAKTAT VOITTE TARKISTAA...
        järjettömyydenne:
        http://www.evl.fi/katekismus/uskontunnustus/12.html
        'Meillä ei ole järkeä'

        Ymmärtämättömyydenne:
        http://www.evl.fi/katekismus/uskontunnustus/12.html
        'Meillä ei ole ymmärrystä'

        Ihmisyydestänne luopuminen:
        http://www.evl.fi/katekismus/uskontunnustus/12.html
        'Me emme kykene täyttämään käskyihin sisältyvää uskon ja ehdottoman rakkauden vaatimusta.'
        'Me emme kykene noudattamaan ihmisille säädettyä lakia.'
        'Olemme syntisiä'

        Jumalan Valtakunnan kaltaisuudesta luopumisenne:
        www.evl.fi/katekismus/uskontunnustus/12.html
        'Järkemme ei voi käsittää Jumalaa'

        saatana ja herra jumala uudeksi jumaliksi:
        http://www.evl.fi/katekismus/uskontunnustus/15.html
        'Synti erottaa meidät elämän lähteestä, Jumalasta.'

        http://www.evl.fi/katekismus/uskontunnustus/22.html
        'Kristitty pysyy kuitenkin syntisenä elämänsä loppuun asti.'

        HUOM!
        Jumalasta luopumisen kohdasta selviää, että uskontunnustuksen antanut on aivopesty ateistiksi, siis Jumalan kieltäjiä ovat uskontunnustuksen antaneet.
        https://fi.wikipedia.org/wiki/Ateismi
        "Ateismi eli jumalattomuus tarkoittaa jumalauskon puuttumista tai käsitystä, jonka mukaan jumalia ei ole olemassa."

        TUOLLAISTEN joukosta koulutetaan/aivopestään suomen valtion kirkolle aivopesu ammattilaisia seurakuntalaisille valehtelemaan miekka sivistyksen rikollisuuden oppeja!

        Eikö hallistuksessa ja kansan edustajissa ole ihmisiä vai ovat he todella kaikki uskontunnustuksessaan ihmisyydestään luopuneita?

        Pappislupauksen antanutta ei tarvitse ihmisten tuomita, JEESUSHAN ON SE JO TEHNYT!
        Jeesuksen evankeliumia Luukkaan mukaan:
        20:45 Ja kaiken kansan kuullen hän sanoi opetuslapsillensa:
        46 "Kavahtakaa kirjanoppineita, jotka mielellään käyskelevät pitkissä vaipoissa ja haluavat tervehdyksiä toreilla ja etumaisia istuimia synagoogissa ja ensimmäisiä sijoja pidoissa,
        47 noita, jotka syövät leskien huoneet ja näön vuoksi pitävät pitkiä rukouksia; he saavat sitä kovemman tuomion".


      • komiaa
        kryk kirjoitti:

        Samalnlailla porttolahkoista jotka uudestikastjamista haroittaa, siirtyy uskovia luterilaiseen kirkkoon, kuten veli-teeringan raamislaiset. Lasten kastaminen ei ole harhaa sen enempää kuin aikuistenkaan kastaminen.

        Ai veli-teeringalla on omia raamislaisia??

        Mahtavaa. Heillä mahtaa olla komiat raamit!


      • gvfcdxswz
        luopiokirkko kirjoitti:

        Useimmitenhan tuollaiset papit eroavat omasta tahdostaan tuosta porttokirkosta. Heitä on useita kymmeniä, ja monet heistä ovat siirtyneet vapaiden suuntien seurakuntiin.
        On erikoista, että pappi saa olla vaikka mitä mieltä kirkon opeista, saa olla jumalankieltäja, saa tehdä aviorikoksia ja opettaa vastoin Jumalan Sanaa, mutta jos hän opettaa, että pakollinen vauvojen kastaminen on harhaa, hän saa potkut papin tehtävistä.
        Noin toimii luopiokirkko.

        Kuulin tänään, että pappiskoulutuksenkin muutamat jättää kesken sen vuoksi kun se aivopesu ei sovi järkeville ihmisille, uskontunnustuksen kaltaisuudesta huolimatta... Kai se herra jumalan Herra pitää omistaa huolta!!!

        uskontunnustus ja sen antaneiden kaltaisuudesta...
        FAKTAT VOITTE TARKISTAA...
        järjettömyydenne:
        http://www.evl.fi/katekismus/uskontunnustus/12.html
        'Meillä ei ole järkeä'

        Ymmärtämättömyydenne:
        http://www.evl.fi/katekismus/uskontunnustus/12.html
        'Meillä ei ole ymmärrystä'

        Ihmisyydestänne luopuminen:
        http://www.evl.fi/katekismus/uskontunnustus/12.html
        'Me emme kykene täyttämään käskyihin sisältyvää uskon ja ehdottoman rakkauden vaatimusta.'
        'Me emme kykene noudattamaan ihmisille säädettyä lakia.'
        'Olemme syntisiä'

        Jumalan Valtakunnan kaltaisuudesta luopumisenne:
        http://www.evl.fi/katekismus/uskontunnustus/12.html
        'Järkemme ei voi käsittää Jumalaa'

        saatana ja herra jumala uudeksi jumaliksi:
        http://www.evl.fi/katekismus/uskontunnustus/15.html
        'Synti erottaa meidät elämän lähteestä, Jumalasta.'

        http://www.evl.fi/katekismus/uskontunnustus/22.html
        'Kristitty pysyy kuitenkin syntisenä elämänsä loppuun asti.'

        HUOM!
        Jumalasta luopumisen kohdasta selviää, että uskontunnustuksen antanut on aivopesty ateistiksi, siis Jumalan kieltäjinä ovat uskontunnustuksen antaneet.
        https://fi.wikipedia.org/wiki/Ateismi
        "Ateismi eli jumalattomuus tarkoittaa jumalauskon puuttumista tai käsitystä, jonka mukaan jumalia ei ole olemassa."


      • Ulkosuomalainen1
        luopiokirkko kirjoitti:

        Useimmitenhan tuollaiset papit eroavat omasta tahdostaan tuosta porttokirkosta. Heitä on useita kymmeniä, ja monet heistä ovat siirtyneet vapaiden suuntien seurakuntiin.
        On erikoista, että pappi saa olla vaikka mitä mieltä kirkon opeista, saa olla jumalankieltäja, saa tehdä aviorikoksia ja opettaa vastoin Jumalan Sanaa, mutta jos hän opettaa, että pakollinen vauvojen kastaminen on harhaa, hän saa potkut papin tehtävistä.
        Noin toimii luopiokirkko.

        Tässä sinulle tosiasia.

        Jeesusta seuraten kasteelle, Jeesusta seuraten erämaahan paastoamaan.

        Sinäkin menit, ehkä, kasteele, koska Jeesus teki niin? Hyvä on.

        Jeesus meni erämaahan 40 vuorokautta.

        Nyt sinunkin täytyy mennä erämaahan, joka Jeesus meni.

        Kuuliaisuuden askel kasteessa, ja kuuliaisuuden askel mennä erämaahan.

        Miksi et ole vielä mennyt,

        Jos todella olet Jeesuksen seuraaja, kuten teidän kerettiläis- pastorinne opettavat, niin mene nyt erämaahan, niin olet todellinen kuuliaisuuden lapsi, kuten helluntai lahko opettaa, samoin vapaakirkko, ja monet muut Suomen raamatulliset.


    • eimitäänvirkaa

      Jokohan on sata eronnut porttolahkosta tänä päivänä, en ole seurannut, mutt a kirkon temput alkaa olla sellaisia että tyhminkin tajuaa lähteä!

      • hgyf6

        Uskontunnustuksen antaneiden ja sen kaltaisten on vaikea luopua todellisesta herrastaan.
        Eilen erosi eroakirkosta.fi kautta 174 ihmistä ja tälle päivällä saattaa tilastoon tulla yli 200 lukemat...


    • frdeswaq

      Jeesus opetti että "opettakaa heitä pitämään kaiken mitä minä olen teidän käskenyt pitää" ja se kaste käsky on rikollisuuden toimesta eksytyksen helpottamiseksi asettu väärennös.

      Mistään kohtaa Jeesuksen evankeliumia et löydä Jeesuksen antamaa oppia siitä, että pistäs ketään kastaa, lapsiakaan, lapsiakin tappaneen, tapattaneen, raiskanneen jne rikollisuuden jäseniksi, uskovaisiksi tai edes rikollisuuden rippikoulu kuolutuksin alaikäisistä kouluttaa uskontunnustuksen kaltaisia:

      uskontunnustus ja sen antaneen kaltaisuus...
      FAKTAT VOITTE TARKISTAA...
      järjettömyydenne:
      http://www.evl.fi/katekismus/uskontunnustus/12.html
      'Meillä ei ole järkeä'

      Ymmärtämättömyydenne:
      http://www.evl.fi/katekismus/uskontunnustus/12.html
      'Meillä ei ole ymmärrystä'

      Ihmisyydestänne luopuminen:
      http://www.evl.fi/katekismus/uskontunnustus/12.html
      'Me emme kykene täyttämään käskyihin sisältyvää uskon ja ehdottoman rakkauden vaatimusta.'
      'Me emme kykene noudattamaan ihmisille säädettyä lakia.'
      'Olemme syntisiä'

      Jumalan Valtakunnan kaltaisuudesta luopumisenne:
      www.evl.fi/katekismus/uskontunnustus/12.html
      'Järkemme ei voi käsittää Jumalaa'

      saatana ja herra jumala uudeksi jumaliksi:
      http://www.evl.fi/katekismus/uskontunnustus/15.html
      'Synti erottaa meidät elämän lähteestä, Jumalasta.'

      http://www.evl.fi/katekismus/uskontunnustus/22.html
      'Kristitty pysyy kuitenkin syntisenä elämänsä loppuun asti.'

      HUOM!
      Jumalasta luopumisen kohdasta selviää, että uskontunnustuksen antanut on aivopesty ateistiksi, siis Jumalan kieltäjiä ovat uskontunnustuksen antaneet.
      https://fi.wikipedia.org/wiki/Ateismi
      "Ateismi eli jumalattomuus tarkoittaa jumalauskon puuttumista tai käsitystä, jonka mukaan jumalia ei ole olemassa."

      Tai mistä kohtaa JUMALAN JA JEESUKSEN ilmoittamana löytyy "herra jumalan" katekismuksien YLLÄ OLEVA USKONTUNNUSTUS???
      Ellei sitä ole,
      niin vois huoleti unohtaa rikollisuuden antamat lupauset jne kasteesta.

      http://fi.wikipedia.org/wiki/Kaste#Luopuminen_paholaisesta
      "Kreikkalaisessa Uudessa testamentissa käytetään kastamisesta verbiä baptizō, "upottaa", "painaa veden sisään", "pestä", "kastaa", ja kasteesta substantiivia baptisma."

      Tämä pelastaa "kaste pelastaa" päivittäin tuhansia mm sairaaloissa...
      Johanneksen evankeliumi:
      13:10 Jeesus sanoi hänelle: "Joka on kylpenyt, ei tarvitse muuta, kuin että jalat pestään, ja niin hän on kokonaan puhdas; ja te olette puhtaat, ette kuitenkaan kaikki.
      13:14 Jos siis minä, teidän Herranne ja opettajanne, olen pessyt teidän jalkanne, olette tekin velvolliset pesemään toistenne jalat.
      13:15 Sillä minä annoin teille esikuvan, että myös te niin tekisitte, kuin minä olen teille tehnyt.

      Siis JEESUS esimerkillisillä teoillaan, pesemällä opetuslapsiensa jalat; todisti raamatun väärennökseksi!
      ja
      lapsikaste sanan ja opin keksijä on itsensä tuominnut niinkuin ev.l. pappislupauksen antaneet papitkin:
      Joh. Ilm. 22:18, 19 "Minä todistan jokaiselle, joka tämän kirjan profetian sanat kuulee: Jos joku panee niihin jotakin lisää, niin Jumala on paneva hänen päällensä ne vitsaukset, jotka ovat kirjoitetut tähän kirjaan; ja jos joku ottaa pois jotakin tämän profetian kirjan sanoista, niin Jumala on ottava pois sen osan, mikä hänellä on elämän puuhun ja pyhään kaupunkiin, joista tässä kirjassa on kirjoitettu. "

      http://fi.wikipedia.org/wiki/Pappi
      Pappislupaus
      Kirkkojärjestyksen mukaan Pappislupaus menee näin:
      "Minä N. N. lupaan kaikkitietävän Jumalan edessä, että toimittaessani pappisvirkaa, jonka olen valmis ottamaan vastaan, tahdon pysyä Jumalan pyhässä sanassa ja siihen perustuvassa evankelis-luterilaisen kirkon tunnustuksessa. En julkisesti julista tai levitä enkä salaisesti edistä tai suosi sitä vastaan sotivia oppeja. Tahdon myös oikein julistaa Jumalan sanaa ja jakaa pyhiä sakramentteja Kristuksen asetuksen mukaan. Tahdon myös oikein julistaa Jumalan sanaaTahdon myös oikein julistaa Jumalan sanaa. Kaikkea tätä tahdon noudattaa niin, että voin vastata siitä Jumalan ja ihmisten edessä. Tähän Jumala minua auttakoon."

      HUOM!!!
      Jumalan palvelemisen tahto on täysin kumottu pappislupauksen tässä lauseessa: "siihen perustuvassa evankelis-luterilaisen kirkon tunnustuksessa"

      Jeesus antama tietoa väärenettynä on vielä heille, jotka eivät ole uskontunnustusta herra jumalille antaaneet mutta totuuden löytäminen on aluksi vaikeaa vaikka pysyy ainoastaan Jeesuksen antamassa tässä ohjeessa, Jeesus ei käskenyt saarnata paavalilais-luterilaisuuden rikollisuuden oppia vaan "saarnatkaa ja opettakaa kaikkea sitä mitä MINÄ olen teille opettanut" sekä käski "opettamalla heitä pitämään kaikki mitä minä olen teille opettanut" on tietona raamatussa...
      Jeesuksen evankeliumia Markuksen mukaan:
      16:15 Ja hän sanoi heille: "Menkää kaikkeen maailmaan ja saarnatkaa evankeliumia kaikille luoduille."
      Jäljellä olevaa Jumalan ja Jeesuksen Oman Sanan tietoa (osittain väärennettynä) löydät raamatun UT:n:
      -Matteuksen evankeliumista
      -Markuksen evankeliumista
      -Luukkaan evankeliumista
      -Johanneksen evankeliumista

      • hgtfrd3s32wa

        Jumalan ja Jeesuksen oman sanan raamatua ei ole koskaan ollut kirjoitetussa muodossa.
        SEN VUOKSI:
        Jeesus lähetti omilleen, kristillisille (ei kristyille) Pyhän Hengen tueksi:
        Jeesuksen evankeliumia Luukkaan mukaan:
        24:49 Ja katso, minä lähetän teille sen, jonka minun Isäni on luvannut; mutta te pysykää tässä kaupungissa, kunnes teidän päällenne puetaan voima korkeudesta."

        Jeesuksen evankeliumia Johanneksen mukaan:
        15:26 Mutta kun Puolustaja tulee, jonka minä lähetän teille Isän tyköä, totuuden Henki, joka lähtee Isän tyköä, niin hän on todistava minusta.

        kristittyjen uskontunnustuksen antaneet ovat loupuneet Jumalasta, Jeesuksesta ja Pyhäst
        Hengestä.... KOLMINAISUUS oppi ei ole Jumalan ja Jeesuksen vaan eksyttäjien oppia:

        Jeesuksen evankeliumia Johanneksen mukaan:
        10:30 "Minä ja Isä olemme yhtä."
        Ilman Pyhää Isää ja ilman Pyhää Poikaa ei ole Pyhää Henkeä!
        Luopumalla HEISTÄ yhdestä, luopuu HEISTÄ!
        HUOM!
        Pilkkaamalla HEISTÄ yhtä, PILKKAA HEITÄ:
        Jeesuksen evankeliumia Markuksen mukaa;
        3:29 mutta joka pilkkaa Pyhää Henkeä, se ei saa ikinä anteeksi, vaan on vikapää iankaikkiseen syntiin."

        mm lapsikaste oppina, tekona jne Jumalan, Jeesuksen ja Pyhän Hengen Nimeen on törkeä rikos!
        Jeesuksen evankeliumia Markuksen mukaan:
        12:38 Ja opettaessaan hän sanoi: "Varokaa kirjanoppineita, jotka mielellään käyskelevät pitkissä vaipoissa ja haluavat tervehdyksiä toreilla
        12:39 ja etumaisia istuimia synagoogissa ja ensimmäisiä sijoja pidoissa,
        12:40 noita, jotka syövät leskien huoneet ja näön vuoksi pitävät pitkiä rukouksia; he saavat sitä kovemman tuomion."


    • totuudessa

      Ei kielioppi tee valheesta totta.

    • Ulkosuomalainen1

      Tässä haaste teille. Ei pahalla, mutta haluan, että tutkisitte vähän tarkemmin.

      Kasteen alkupera, ja todellisuus.

      Kaste on vain Vanhan Testamentin Laki, ei enempää.

      https://www.youtube.com/watch?v=KG9Ehc6pzrA

      Water Baptism is Old Testament Law

      Täytyy vain ymmätää Englantia.

      ja vielä tämä.

      There is no question that the church is debtor to Judaism for its main structure including such items as Messiah, Scripture, canon, liturgy, altar, pulpit, church offices, songs, offerings, the Lord's Supper, as well as baptism itself. Dr. Merrill Tenney, the editor of the Zondervan Encyclopedia of the Bible said, "Baptism as a rite of immersion was not begun by Christians but was taken by them from Jewish and pagan forms...." Since early Christianity was a part of the Judaism of Jesus' day, it is without question that baptism in today's church was originally Jewish. Further evidence comes from Scholars like William Lasor and David Daube who tell us of the early church's practice of baptism by self immersion after the custom of the Jews.

      Tämä on Baptistien tekemä tutkielma, eikä tämä ole ainut, jota on tehty.

      Hyvä tutkielma, eivät koskaan selitä mistä upottaminen tulee, ja miksi alkuseurakunta upotti.
      Upotus ajatus tulee Juutalaisten Milkwah asiasta, joita he alkoivat rakentamaan noin 180
      vuotta ennen Apostolien aikaa.

      Syy siihen oli, että siinä oli helpompi suoritta lain vaatimat vesi seremoniat.
      Siinä juutalaiset alkoivat uppoutumaan, vain syystä että se oli yksinkertainen tapa alasti mennä ja kerran puhdistautua, kuten laki sanoi.

      Upottamista ette löydä raamatusta, vaan se juutalasten oma päätelmä. kuten jo ymmätte, mitä tässä yritän lyhyesti sanoa.

      Väitän absoluuttisella varmuudella, että kasteen todellisuus on jotain muuta, mutta ei sitä mitä täällä väitätte.

    • hbygtf5f5

      Missä kohtaa raamattua Jeesus antoi käskyn kastaa KETÄÄN, lapsiakin, LAPSIAKIN TAPPANEEN, TAPATTANEEN, RAISKANNEEN jne rikollisuuden jäseniksi?

      1/Jeesus siunasi lapsia ja toisin lapsia kohteleville antoi myllynkivien käyttö ohjeet.

      2/ Jeesus otti ei uskossa olleen, kastamattoman ryövärin Paratiisiin todistaen teoillaan, että usko ja kaste ei pelasta.

      Miksi teille ei kelpaa opiksi TÄMÄ JEESUKSEN ANTAMA TODELLINEN OPETUS vaikka siittä kiittämättöminä teidänkin joukkoon kuuluvat saavat pelastuksia?

      http://fi.wikipedia.org/wiki/Kaste#Luopuminen_paholaisesta
      "Kreikkalaisessa Uudessa testamentissa käytetään kastamisesta verbiä baptizō, "upottaa", "painaa veden sisään", "pestä", "kastaa", ja kasteesta substantiivia baptisma."
      HUOMATKAA SANA "PESTÄ" JOKA KÄYTÄNNÖSSÄ TARKOITTAA MYÖS "PESEYTYMISTÄ."
      Tämä pelastaa "kaste pelastaa" päivittäin tuhansia mm sairaaloissa...
      Johanneksen evankeliumi:
      13:10 Jeesus sanoi hänelle: "Joka on kylpenyt, ei tarvitse muuta, kuin että jalat pestään, ja niin hän on kokonaan puhdas; ja te olette puhtaat, ette kuitenkaan kaikki.
      13:14 Jos siis minä, teidän Herranne ja opettajanne, olen pessyt teidän jalkanne, olette tekin velvolliset pesemään toistenne jalat.
      13:15 Sillä minä annoin teille esikuvan, että myös te niin tekisitte, kuin minä olen teille tehnyt."
      TOISET KASTEOPIT RAAMATUSSA ON RIKOLLISUUDEN SOPASKAA!

      Lapsikaste rikoksista...
      Tässä, papin tekstissä on 4 törkeää valetta, "taivaan isän" nimeen...
      http://keskustelu.suomi24.fi/node/11977916
      "Hei Mirka,
      Kaste ilman kirkkoonliittämistä ei ole mahdollista.
      Kirkkojärjestyksen mukaan kirkkoonkuuluvien vanhempien on kastatettava lapsensa.
      Sallikaa lasten tulla Jeesuksen opetuslapsiksi ja Taivaan Isän lapsiksi kasteen kautta!
      t. Maarit-pappi "

      papistolle ja uskovaisille muistutus, että lapsena kastetulla on kuolleen merkki, risti otsassa niinkuin mm ev.l. papistolla ja seurakuntalaisialla.:
      Matteuksen evankeliumi:
      8:22 Mutta Jeesus sanoi hänelle: "Seuraa sinä minua, ja anna kuolleitten haudata kuolleensa.
      Luukkaan evankeliumi:
      9:60 Mutta Jeesus sanoi hänelle: "Anna kuolleitten haudata kuolleensa, mutta mene sinä ja julista Jumalan valtakuntaa."

      Jeesuksella on asiaa papeille;
      Jeesuksen evankeliumia Luukkaan mukaan:
      20:45 Ja kaiken kansan kuullen hän sanoi opetuslapsillensa:
      46 "Kavahtakaa kirjanoppineita, jotka mielellään käyskelevät pitkissä vaipoissa ja haluavat tervehdyksiä toreilla ja etumaisia istuimia synagoogissa ja ensimmäisiä sijoja pidoissa,
      47 noita, jotka syövät leskien huoneet ja näön vuoksi pitävät pitkiä rukouksia; he saavat sitä kovemman tuomion".

      Saatanallisuuden käsikirja (raamattu) tarjoaa maailmassa yli 3500:lle lahkolle eri "herra jumalaa" palveleville väärennettyä eksytys tietoa vaikka Jeesus on uskomisen kieltänyt. Joten valmistautukaan pettymään kasteenkin suhtee!!!
      Jeesuksen evankeliumia Matteuksen mukaan:
      24:23 Jos silloin joku sanoo teille: 'Katso, täällä on Kristus', tahi: 'Tuolla', niin älkää uskoko.
      24:24 Sillä vääriä kristuksia ja vääriä profeettoja nousee, ja he tekevät suuria tunnustekoja ja ihmeitä, niin että eksyttävät, jos mahdollista, valitutkin.
      24:25 Katso, minä olen sen teille edeltä sanonut.
      24:26 Sentähden, jos teille sanotaan: 'Katso, hän on erämaassa', niin älkää menkö sinne, tahi: 'Katso, hän on kammiossa', niin älkää uskoko."

      Mitään kolminaisuus oppia ei Jumalan Valtakunta opeta... uskomalla luopuu paljosta...
      Jeesuksen evankeliumia Johanneksen mukaan:
      10:30 "Minä ja Isä olemme yhtä."
      Ilman Pyhää Isää ja ilman Pyhää Poikaa ei ole Pyhää Henkeä!
      Luopumalla HEISTÄ yhdestä, luopuu HEISTÄ!
      HUOM!
      Pilkkaamalla HEISTÄ yhtä, PILKKAA HEITÄ:
      Jeesuksen evankeliumia Markuksen mukaa;
      3:29 mutta joka pilkkaa Pyhää Henkeä, se ei saa ikinä anteeksi, vaan on vikapää iankaikkiseen syntiin."
      ...sillä HEIDÄN NIMEEN uskominen on HEIDÄN PILKKAAMISTA!

      Tehkää asiat selväksi monista toisistakin asioista totuuden mukaisesti sillä Jeesus ei ole käskenyt saarnata ja opettaa muuta kuin sitä evankeliumia jota Hän opetuslapsilleen opetti ja käski pitää Lait jne...

    • gfkekjw

      Jeesuksen opetuslapsia ei tullut rikollisen kristinuskon kastetuista.
      MISTÄHÄN SE JOHTUU, USKON PUUTEESTAKO?

      http://www.is.fi/ulkomaat/art-2000005076566.html

      Jeesuksen evankeliumia Matteuksen mukaan:
      24:23 Jos silloin joku sanoo teille: 'Katso, täällä on Kristus', tahi: 'Tuolla', niin älkää uskoko.
      24:24 Sillä vääriä kristuksia ja vääriä profeettoja nousee, ja he tekevät suuria tunnustekoja ja ihmeitä, niin että eksyttävät, jos mahdollista, valitutkin.
      24:25 Katso, minä olen sen teille edeltä sanonut.
      24:26 Sentähden, jos teille sanotaan: 'Katso, hän on erämaassa', niin älkää menkö sinne, tahi: 'Katso, hän on kammiossa', niin älkää uskoko."

      ----

      Raamatu on rikollisuuden käsikirja, kaikille maailman kristityille, jotka ovat olleet ja edelleen ovat paavalilais-luterilaisuuden herra palvelevien herra jumalien oppien aivopestyjä uskontunnustuksen kaltaisiksi Jumalasta, ihmisyydestä, järjestä ja ymmörryksestä luopuneita olivatpa he katolilaisia, luterilaisia, mormooneja, helluntalaisia jne niin sama käsikirja sairata ovat sillä kukaan ei synny tällaisiksi vaan tällaisiksi aivopestään:

      uskontunnustus ja sen antaneiden kaltaisuudesta...
      FAKTAT VOITTE TARKISTAA...
      järjettömyydenne:
      http://www.evl.fi/katekismus/uskontunnustus/12.html
      'Meillä ei ole järkeä'

      Ymmärtämättömyydenne:
      'Meillä ei ole ymmärrystä'

      Ihmisyydestänne luopuminen:
      'Me emme kykene täyttämään käskyihin sisältyvää uskon ja ehdottoman rakkauden vaatimusta.'
      'Me emme kykene noudattamaan ihmisille säädettyä lakia.'
      'Olemme syntisiä'

      Jumalan Valtakunnan kaltaisuudesta luopumisenne:
      'Järkemme ei voi käsittää Jumalaa'

      saatana ja herra jumala uudeksi jumaliksi:
      http://www.evl.fi/katekismus/uskontunnustus/15.html
      'Synti erottaa meidät elämän lähteestä, Jumalasta.'

      http://www.evl.fi/katekismus/uskontunnustus/22.html
      'Kristitty pysyy kuitenkin syntisenä elämänsä loppuun asti.'

      Jumalasta luopumisen kohdasta selviää, että uskontunnustuksen antanut on aivopesty ateistiksi.
      https://fi.wikipedia.org/wiki/Ateismi
      "Ateismi eli jumalattomuus tarkoittaa jumalauskon puuttumista tai käsitystä, jonka mukaan jumalia ei ole olemassa."

      rikollisuuden opista...:
      http://www.evl.fi/katekismus/uskontunnustus/15.html
      'Synti erottaa meidät elämän lähteestä, Jumalasta.'
      http://www.evl.fi/katekismus/uskontunnustus/22.html
      'Kristitty pysyy kuitenkin syntisenä elämänsä loppuun asti.'
      HUOM!
      "synti" ilmaisun käyttö rikollisen kristinuskon opeissakin RIKOS ilmaisun korvikkeena on eksytyksen ilmaisu jolla aivopestyjä uskovaisia saavat uskomaan, että Jeesus olis muka kaikkien rikoksetkin syntinä sovitettu.

      Esimerkkejä vääristä todistuksista...
      ja joukossa on kristittyjen perisynti ja omavanhurskaus oppiakin...
      rikollisuuden rippi ei ole Jumalan tai Jeesuksen asettama mutta sen on rikollisuuden omavanhurkaus oppi joilla rikollisuus jakaa rikollisilleen sovituksia rikoksista.

      -"Jumala on avioliiton asettanut" on vale, Jeesuskaan ei sitä asettanut vaikka oli Kaanan häissä. Siihen hää tilaisuuteen ei tarvittu Jumalan, Jeesuksen, fariseuksien, papiston tai edes luterilaisuuden edustajaa.
      -"älä tee aviorikosta" on väärennetty 1992 vuoden raamattuun "älä tee huorin" käskyn tilalle jotta uskovaiset irstailisivat itsensä pois Jumalallisuudestaan.
      -"kastekäsky" on väärennetyn raamatun tekstiä. Kreikan kielen "kaste" merkitsee peseytimistä kuten Jeesuskin teki itselleen ja opetuslapsilleen mm pesemällä heidän jaltat.
      -"lapsikaste" jota ei raamattu tunne on rikollisen lisäys.
      -"kummi" sanaakaan ei edes väärennetty raamattu tunne.
      -"hätälapsikaste" valheellinen oppi.
      -"ehtoollinen" Jeesuksesta ulostusta tekevien pilkkaus rituaali.
      -"kolminaisuusoppi" on eksyttäjän oppi; ks. Johanneksen evankeliumi 10:30
      -"perisyntiä" ei raamattu tunne vielä mutta ehkä jo seuraavassa raamatun väärennöksessä sekin on.
      -"rakkauden kaksoiskäsky" ei ole Jumalan ja Jeesuksen oppia.
      -"rippi" sanaa ei ole raamatussa, rikollisten oma epäjumalallinen rituaali.
      -"rippisalaisuus" ei ole raamatussa, sillä suojataan lahkojen sisällä olevien rikollisia joutumasta maallisen oikeuden eteen, mm kirkon pedofiilit ovat tukea saaneet. SIIS KYSEESSÄ ON RIKOLLINEN OMAVANHURSKAUS OPPI.
      -armon jakamisen oikeutta ei ole ihmisille annettu eikä rikollisuuden herra jumalille joten siihen selvyyteen se on uskovaistenkin tyydyttävä:
      -"ristiäiset" sanaa ei ole raamatussa. Se on lasten oikeuksia rikkova rituaali jossa lapsi "tapetaan" hengellisesti ja asetetaan hengellisesti kuolleen merkki (risti) Jumalan Valtakunnan kaltaisen lapsen otsaan.
      -sakramentit ei ole Jumalan ja Jeesuksen asettamia. Törkeää valetta.
      -"tuomiosunnuntai" ei ole raamatullinen eikä evankeliumin oppia niinkuin ei "tuomiokirkotkaan" joita omistavat seurakunnat jotka eivät ole Jeesuksen perustamia.
      -uskontunnustus lutherille ei ole edes väärennetyn raamatun oppia ja uskontunnustuksen kaltaisuus on Jumalasta ja ihmisyydestä luopumisen aivopesu oppi!
      -Jumala, loi ihmisen kaltaisekseen, Jumala on hetero; Jeesuksen Isä. Kuka loi homot ja kenen kaltaisiksi?

      jne...

    • Ajatelkaa.itsekin

      Oikein hyvä aloituys, ja aihe yleensäkin.
      Lähetyskäsky apostolien toteuttamana pitää sisällään totuuden.

      • hjbyg6

        Totta, se pitää sisällää rikollisen kristinuskon totuuden!
        Jeesuksen ja Hänen opetuslapsien perustamissa seurakunnissa ei pakanojen apostoleita ole, ei edes saatanaa palvellutta Paavalia.

        Näitä kristittyjen joukoissa riittää...
        Jeesuksen evankeliumia Matteuksen mukaan:
        24:5 "Sillä monta tulee minun nimessäni sanoen: 'Minä olen Kristus', ja he eksyttävät monta."

        -järjettömyydenne:
        http://www.evl.fi/katekismus/uskontunnustus/12.html
        'Meillä ei ole järkeä'
        -Ymmärtämättömyydenne:
        'Meillä ei ole ymmärrystä'
        -Ihmisyydestänne luopuminen:
        'Me emme kykene täyttämään käskyihin sisältyvää uskon ja ehdottoman rakkauden vaatimusta.'
        'Me emme kykene noudattamaan ihmisille säädettyä lakia.'
        'Olemme syntisiä'
        -Jumalasta ja Jumalan Valtakunnan kaltaisuudesta luopumisenne:
        'Järkemme ei voi käsittää Jumalaa'
        -ero JUMALASTA; herra saatanasta uusi jumala:
        http://www.evl.fi/katekismus/uskontunnustus/15.html
        'Synti erottaa meidät elämän lähteestä, Jumalasta.'
        -Jeesuksen seuraajat ovatkin kristillisiä:
        http://www.evl.fi/katekismus/uskontunnustus/22.html
        'Kristitty pysyy kuitenkin syntisenä elämänsä loppuun asti.'
        (syntinen = rikollinen)

        http://fi.wikipedia.org/wiki/Paavalin_kirjeet
        "Apostoli Paavali oli ensimmäisen kristillisen sukupolven merkittävin uskonoppinut. Hän julisti evankeliumia ja perusti seurakuntia kolmen vuosikymmenen ajan Rooman valtakunnan itäosiin."
        Tässä kristittyjen ja kristillisten erottavaa faktaa:
        Kristityt = Paavalin perustamien seurakuntien uskontunnustuksensa kaltaisia uskovaisia apostoleineen ja herra jumalineen joilla ei ole Jeesuksen perustamia seurakuntia eikä Jeesuksen opetuslapsia opettajina.
        1.Korinttolaiskirje:
        15:9 Sillä minä olen apostoleista halvin enkä ole sen arvoinen, että minua apostoliksi kutsutaan, koska olen vainonnut Jumalan seurakuntaa.
        http://fi.wikipedia.org/wiki/Pyhä_Stefanos
        kristityt tappoivat Pietarinkin kun olivat kiristäneet häneltä Jeesuksen antamia oppeja...
        EIKÄ Jeesus kristilliset tappaneet!

        2 Korinttolaiskirje 12:
        7 Ja etten niin erinomaisten ilmestysten tähden ylpeilisi, on minulle annettu lihaani pistin, saatanan enkeli, rusikoimaan minua, etten ylpeilisi.
        8 Tämän tähden olen kolmesti rukoillut Herraa, että se erkanisi minusta.

        Paavali ei raamatun mukaan saanut eroa saatanasta ja se sama saatana on pääpiru edelleen kristittyjen yli 3500 lahkossa maailmalla kuten historia todistaa.

        -----------
        Kristilliset = Jeesuksen opetuslapsineen perustamien seurakuntien Jumalan ja Jeesuksen Lain ja oppein ymmärtäväisiä järkeviä seurakuntalaisia Jeesuksen opetuslapsineen.

        Näistä, KRISTILLISTEN; Jeesuksen, opetuslapsineen perustamista seurakunnista ei ole yhtään rikollisten kristinuskon kristittyjen seurakuntia vaan ne ovat kristillisten ihmisten seurakuntia:
        Ilm. 2:1-29
        Pergamos
        Tyatira
        Sardes
        Smyrna
        Filadelfia
        Efeso
        Laodikea
        ----------
        HUOM!
        Amerikkalainen kristittyjen "Filadelfia" seurakunta ei ole Jeesuksen ja Hänen opetuslapsien perustama. Sen perustivat 1850 luvulla kristityt verovapaan rahan keinottelijat.
        ----------


    • 12____13

      Surullista miten nykyajan fariseukset yrittävät vääntää suoran vääräksi vähän niin kuin Jeesuksen aikoihin. On ikävä huomata, että nykyajan valtakristityt tulevat olemaan niin kuin Juutalaiset silloin kun Jeesus oli heidän keskuudessaan. Ja ne, jotka ovat Jeesuksen opetuslapsia, ja seuraavat Jeesusta, eivätkä omia oppejaan, tulevat todennäköiesti olemaan "kristittyjen" vainoamia lähitulevaisuudessa.

      • jhg6r

        Kristityt ovat aina vainonneet kristillisiä, Paavali aikana aloittivat ristiretket, ryöstöretket, ja myöhemmin alkoivat noitavainot joita edelleen, 2000 luvullakin kirkon jäsenet rahoittaa syyttömien lapsienkin tappamis lähetystyö rikollisuutena. Suurin osa noitina tapetuista on edelleen luonnollisesti, luonnollisina ihmisyyttä omaavia ihmisiä joita edelleen ihmisyydestä luopuneiden opein tapetaan mm noitarovioilla ihmisyydestään luopuneiden toimesta kristittyjen rikollisuuden opein ja teoin rikollisuuden lähimmäisen saatanallisen rakkautta osoittaen...

        FAKTAT VOITTE TARKISTAA...
        järjettömyydenne:
        http://www.evl.fi/katekismus/uskontunnustus/12.html
        'Meillä ei ole järkeä'

        Ymmärtämättömyydenne:
        http://www.evl.fi/katekismus/uskontunnustus/12.html
        'Meillä ei ole ymmärrystä'

        Ihmisyydestänne luopuminen:
        http://www.evl.fi/katekismus/uskontunnustus/12.html
        'Me emme kykene täyttämään käskyihin sisältyvää uskon ja ehdottoman rakkauden vaatimusta.'
        'Me emme kykene noudattamaan ihmisille säädettyä lakia.'
        'Olemme syntisiä'

        Jumalan Valtakunnan kaltaisuudesta luopumisenne:
        http://www.evl.fi/katekismus/uskontunnustus/12.html
        'Järkemme ei voi käsittää Jumalaa'

        saatana ja herra jumala uudeksi jumaliksi:
        http://www.evl.fi/katekismus/uskontunnustus/15.html
        'Synti erottaa meidät elämän lähteestä, Jumalasta.'

        http://www.evl.fi/katekismus/uskontunnustus/22.html
        'Kristitty pysyy kuitenkin syntisenä elämänsä loppuun asti.'

        HUOM!
        Jumalasta luopumisen kohdasta selviää, että uskontunnustuksen antanut on aivopesty ateistiksi, siis Jumalan kieltäjinä ovat uskontunnustuksen antaneet.
        https://fi.wikipedia.org/wiki/Ateismi
        "Ateismi eli jumalattomuus tarkoittaa jumalauskon puuttumista tai käsitystä, jonka mukaan jumalia ei ole olemassa."


    • gyg6f7f

      Aloittajalle,

      Kaste sana nk Jeesuksen vuorisaarnassa on väärennetty. Jotta oppii "poistamaan" mielestään rikollisuuden väärennykset, tulee oppia ymmärtämään Jeesuksen oppien yhtenäisyys ja merkitykset. Jeesus opetti vertauksilla, ja niitä ei uskontunnustuksensa kaltaiset järjettömät ymmärtäneet ja kirjoittavat omia oletuksiaan ja väärensivät jopa tietoisesti Jeesuksen evankeliumia mutta totuus on ettei opetuslapsiksi kasteta, kuten eksyttäjät tekee puolustus kyvyttömien lapsien suhteen rikollisuuden lapsikasteella. Ja niin lapsikasteeseen kuin aikuistenkin kasteeseen pätee ymmärrys siitä; että
      Jeesus ei ole käskenyt kastaa ketään, lapsiakaan; lapsiakin tappaneen, tapattaneen, raiskanneen jne rikollisuuden jäseniksi, uskovaisiksi, pedofiili rikollisten uhreiksi jne vaikka rikollisuuden eksytetyt niin uskovat...:
      http://keskustelu.suomi24.fi/node/10835053#comment-57305312
      "teuta
      8.8.2012 00:24
      Kyllä minä ja paavi sen tiedämme , pitäisikö kysyä Jumalalta vielä ."

      http://keskustelu.suomi24.fi/node/9955763
      "Jeesus on tie
      1.7.2011 20:09
      Jokainen bedofiili toiaan saa syntinsä anteeksi, jos hän antaa Jeesuksen sovintoveren virran puhdistaa sydämensä, hallelujaa kiitos Jeesus!
      Jos parannusta ei tule, niin sinun raukan käy huonosti.
      Keneltä, kysyi yksi mäntti?!!!
      Jumalalta!"

      http://keskustelu.suomi24.fi/node/9944923
      "teuta
      21.6.2011 18:31
      KIITOS VAAN TARJOUKSESTA , MUTTA SULTAHAN JO LOPPUI
      KOKONAAN TUO PAHNA TUSKA ., KUN TULI KESÄ JA KÄRPÄSET,
      AIVAN OIKEIN OLET KOPIONUT JP :N ASIAN .Mat. 5:43-48
      SE ON JOKAINEN PEFOFIILI SAA SYNTINSÄ ANTEEKSI , JOS
      HÄN KATUU TEKOAAN JA TAHTOO TEHDÄ PARANNUKSEN .
      JA ANOO ANTEEKSI /TEKEE RIPIN."

      VAINAJIEN RAISKAAMINEN ON PIRULLISTA PILKKAUSTA....
      "teuta: Uskosa 11.4.2011 12:15
      TÄSSÄ KERROTTU SYNTIEN ANTEEKSI SAANTI :
      On jokin asteen ero , siitä mitä Jeesus on luvannut ja
      se oli Murhan synninkin anteeksi antamisessa . Varmsti
      voidaan määritellä , niin kuin joku jo sanoitikin , nämä
      raiskaukset oli heti murhan jälkeen , Kuinka nyt sanotaan
      kun murhan synnin saisi myös henkilökohtaisia syntejä
      saada anteeksi . Älkää kinatko epätietoisina asioista jota
      örvelö ja savon ukko ette tiedä ja nyt on tullut(ei tuomari )"
      -- (vahvistus ylläolevaan... josta puuttui linkki; osoite:)
      http://keskustelu.suomi24.fi/node/10813480
      teuta.
      21.8.2012 14:29
      Satut tietämään että montakertaa olen ollut Ruumishuoneella törppö .
      olen sen kerran ilmoittanut enkä ollut yksin , näkemiin"

      -------------------------
      Näin on totuus...
      Matt. 28:20 ja opettamalla heitä pitämään kaikki, mitä minä olen KÄSKENYT teidän pitää. Ja katso, minä olen teidän kanssanne joka päivä maailman loppuun asti.

      ja

      http://fi.wikipedia.org/wiki/Kaste#Luopuminen_paholaisesta
      "Kreikkalaisessa Uudessa testamentissa käytetään kastamisesta verbiä baptizō, "upottaa", "painaa veden sisään", "pestä", "kastaa", ja kasteesta substantiivia baptisma."
      HUOMATKAA SANA "PESTÄ" JOKA KÄYTÄNNÖSSÄ TARKOITTAA MYÖS "PESEYTYMISTÄ."
      Tämä pelastaa "kaste pelastaa" päivittäin tuhansia mm sairaaloissa...
      Johanneksen evankeliumi:
      13:10 Jeesus sanoi hänelle: "Joka on kylpenyt, ei tarvitse muuta, kuin että jalat pestään, ja niin hän on kokonaan puhdas; ja te olette puhtaat, ette kuitenkaan kaikki.
      13:14 Jos siis minä, teidän Herranne ja opettajanne, olen pessyt teidän jalkanne, olette tekin velvolliset pesemään toistenne jalat.
      13:15 Sillä minä annoin teille esikuvan, että myös te niin tekisitte, kuin minä olen teille tehnyt."
      TOISET KASTEOPIT RAAMATUSSA ON RIKOLLISUUDEN SOPASKAA!

      Lapsikaste rikollisuuden oppina...
      Tässä, papin tekstissä on 4 törkeää valetta, "taivaan isän" nimeen...
      http://keskustelu.suomi24.fi/node/11977916
      "Hei Mirka,
      Kaste ilman kirkkoonliittämistä ei ole mahdollista.
      Kirkkojärjestyksen mukaan kirkkoonkuuluvien vanhempien on kastatettava lapsensa.
      Sallikaa lasten tulla Jeesuksen opetuslapsiksi ja Taivaan Isän lapsiksi kasteen kautta!
      t. Maarit-pappi "

      Huomaa, että noin syntyy rikollisuuden perisyntisyys!
      ja
      ETTÄ kirkko ja papisto ei ota vastuuta lapsikaste rikoksesta vaan asettavat ne lapsen vanhemmille perisynniksi.

    • MitenSeOn

      Onko todella Jeesuksen alkuperäinen tarkoitus, että opetuslapsia pitäisi tehdä kastamalla kaikki vauvat ja sitten opettamalla heitä?

    • näinhänseon

      Kysymys on oikein aseteltu. Tarkoittiko Jeesus tuota niin kuin on kirjoitettu, ja vielä uskonnollisella litugialla.

      On siis selvä teksti, tämä Matteuksen. Taustalla myös perhekuntakasteet toisissa kohdissa.

      On myös arkitodellisuus, miten tämä toimii.

      Sitten on hengellinen todellisuus, elävä usko. Vanhurskautus uskon, ja vain uskon kautta. Uskovalle myös arkitodellisuus. Siitä on tietoa että uskoon pääsee sisälle ilman vesikastetta.

    • näillähuomiseen

      Lutterin kirkolla on oma ikioma oppinsa josta se ei luovu koskaan, ennen kirkko kääntyy päälaelleen kuin kirkko luopuisi mistään harhaopetuksestaan tuhansien pappiensa voimalla.

      Raamatussa ei ol esanan sanaa vauvan kastamisen puolesta, siellä ei kasteta yhtään ketään joka ei ole ensin tullut uskolle kuuliaiseksi, mutta tämäkään fakta ei merkitse mitään näille vaavin kostuttajille, ei mitään!
      kirkko menkööt omia polkujaan, terveesti uudestisyntyneet pitäkööt esillä Elämän Sanaa tavalla tai toisella loppuun saakka.

      • hjkhjkhjkhjk

        Heillä on riittien toinen evankeliumi ja lapsikasteen lavea tie.


      • uhqhqhq
        hjkhjkhjkhjk kirjoitti:

        Heillä on riittien toinen evankeliumi ja lapsikasteen lavea tie.

        Eli Kristuksen tie joka on kaikkea muuta kuin lavea. Uudestikastajilla on sitten jokin toinen tie ja toinen evankeliumi kun heidän mielestään uskoa ei tarvita pelastumiseen.


      • voiparkaa
        uhqhqhq kirjoitti:

        Eli Kristuksen tie joka on kaikkea muuta kuin lavea. Uudestikastajilla on sitten jokin toinen tie ja toinen evankeliumi kun heidän mielestään uskoa ei tarvita pelastumiseen.

        kerroppas nyt miksi puhut pascaa ettei uskoa tarvita?

        kun mitään muuta ei tarvita yhtä primääristi, ja koko uusi liitto puhuu siitä mitä USKO on ja saa aikaan!
        mutta vauvalla ei ole mitään uskoa mihinkään, ei sitten yhtään mitään, sen nyt tajuaa jo lastentarhan asukaskin!


      • totuusontässä
        voiparkaa kirjoitti:

        kerroppas nyt miksi puhut pascaa ettei uskoa tarvita?

        kun mitään muuta ei tarvita yhtä primääristi, ja koko uusi liitto puhuu siitä mitä USKO on ja saa aikaan!
        mutta vauvalla ei ole mitään uskoa mihinkään, ei sitten yhtään mitään, sen nyt tajuaa jo lastentarhan asukaskin!

        Niin uudestikastajien mielestä osa ihmisistä pelastuu ilman uskoa. Se nyt on fakta ja "voiparkaa" todistaa sen itsekin. He saavat uskoa niin.


      • hjkhjkhjkhjk
        uhqhqhq kirjoitti:

        Eli Kristuksen tie joka on kaikkea muuta kuin lavea. Uudestikastajilla on sitten jokin toinen tie ja toinen evankeliumi kun heidän mielestään uskoa ei tarvita pelastumiseen.

        "heidän mielestään uskoa ei tarvita pelastumiseen"

        Outo väite, kun vapaat suunnat nimenomaan pitävät tiukimmin kiinni yksin uskosta -periaatteesta. Luther taas opetti, että sekä (vauva)kasteesta että uskosta. Vauvankin hän toki selitti saavan uskon kasterukousten vaikutuksesta.


      • voisaammeuskoahuh
        totuusontässä kirjoitti:

        Niin uudestikastajien mielestä osa ihmisistä pelastuu ilman uskoa. Se nyt on fakta ja "voiparkaa" todistaa sen itsekin. He saavat uskoa niin.

        vooi kiitos paljon, olette siis luopuneet maasta karkottamisesta roviosta ja hukuttamisesta vaikka uskookin siten kuin Raamatusta he lukevat !!

        olette todella jalomielisiä mutta isäluuterinne on kyllä hiukan pettynyt teihin nyt mahtaa kääntä kylkeä ihan.


      • voiparhamiiiiiii
        voisaammeuskoahuh kirjoitti:

        vooi kiitos paljon, olette siis luopuneet maasta karkottamisesta roviosta ja hukuttamisesta vaikka uskookin siten kuin Raamatusta he lukevat !!

        olette todella jalomielisiä mutta isäluuterinne on kyllä hiukan pettynyt teihin nyt mahtaa kääntä kylkeä ihan.

        Harmi että te että ole luopuneet ihmisten ahdistelusta. Isäparhaminne on hyvin vihainen kun ette leiki hänen opettamiaan leikkejä.


      • puuäijäkinuskottavampi
        voiparhamiiiiiii kirjoitti:

        Harmi että te että ole luopuneet ihmisten ahdistelusta. Isäparhaminne on hyvin vihainen kun ette leiki hänen opettamiaan leikkejä.

        älä huolestu kasvat kyllä aikanaan vuosiltasi aikuiseksi, mutta muuten se kasvusi jääkin siihen, kas kun ensin pitää syntyä, sitten vasta alkaa kasvu noin neuvolatiedon mukaan.

        Kun teilllä ei ole millä vastustaa lutterista löytyviä totuuksia, teille jää vain tyhjänpäiväinen suun pieksentä koska ei ole miestä tunnustaa tosiasioita!


      • kääkälläeiuskottavuutta
        puuäijäkinuskottavampi kirjoitti:

        älä huolestu kasvat kyllä aikanaan vuosiltasi aikuiseksi, mutta muuten se kasvusi jääkin siihen, kas kun ensin pitää syntyä, sitten vasta alkaa kasvu noin neuvolatiedon mukaan.

        Kun teilllä ei ole millä vastustaa lutterista löytyviä totuuksia, teille jää vain tyhjänpäiväinen suun pieksentä koska ei ole miestä tunnustaa tosiasioita!

        kyllä se kääkkäkin kasvaa vielä joskus aikuiseksi kun sen kasvu tuntuu jääneen ihan nolliin

        kun teillä ei ole mitään muuta kuin parhamista löytyviä totuuksia niin pelkkää säälittävää suunpieksentää on tuon transukääkän märinä. Kääkästähän ei ole tunnustamaa ns itä että Raamatun oppi on vastatoin sen oppi ja sen näkee jo viisvuotiaskin. Raamattuahan tuo kääkkä ei juui esille ota vaan sille rakkaan lutterin.


      • kukatietää
        kääkälläeiuskottavuutta kirjoitti:

        kyllä se kääkkäkin kasvaa vielä joskus aikuiseksi kun sen kasvu tuntuu jääneen ihan nolliin

        kun teillä ei ole mitään muuta kuin parhamista löytyviä totuuksia niin pelkkää säälittävää suunpieksentää on tuon transukääkän märinä. Kääkästähän ei ole tunnustamaa ns itä että Raamatun oppi on vastatoin sen oppi ja sen näkee jo viisvuotiaskin. Raamattuahan tuo kääkkä ei juui esille ota vaan sille rakkaan lutterin.

        Ei tuolla lutterista höpöttävllä sairaalla ja katkeralla vanhalla miehellä ole mitään uskottavuutta, ei Raamattuun sitoutumisen suhteen eikä keskustelun suhteen. Tosiaan pelkkää suunpieksentää hänen kaikki tekstinsä ovat. Lieneekö se sitä hedelmää mitä parhamin porukoisa on kuka tietää?

        Kannattais vamaan mennä sinne neuvolaan.


      • kasteenarmoeiriitä
        kukatietää kirjoitti:

        Ei tuolla lutterista höpöttävllä sairaalla ja katkeralla vanhalla miehellä ole mitään uskottavuutta, ei Raamattuun sitoutumisen suhteen eikä keskustelun suhteen. Tosiaan pelkkää suunpieksentää hänen kaikki tekstinsä ovat. Lieneekö se sitä hedelmää mitä parhamin porukoisa on kuka tietää?

        Kannattais vamaan mennä sinne neuvolaan.

        Ettekös ole lukeneet kuinka Raamattu kehottaa kumartamaan harmaapään edessä!?

        taidatte olla samaa porukkaa sen kaljakelluntaporukan kanssa joka ei kykene muuhun kuin sotkemiseen kuten päivän lehdistä voimme lukea !

        nuorissa on kuulemma tulevaisuutemme,... voi herraisä millainen se lieneekään.

        jokaisesta transukääkkäsanastanne tmv teette tilin aikanaan, ottakaa se huomioon kun kartutatte syntitaakkaanne väärillä todistuksilla!


      • missämekkokääkkä
        kasteenarmoeiriitä kirjoitti:

        Ettekös ole lukeneet kuinka Raamattu kehottaa kumartamaan harmaapään edessä!?

        taidatte olla samaa porukkaa sen kaljakelluntaporukan kanssa joka ei kykene muuhun kuin sotkemiseen kuten päivän lehdistä voimme lukea !

        nuorissa on kuulemma tulevaisuutemme,... voi herraisä millainen se lieneekään.

        jokaisesta transukääkkäsanastanne tmv teette tilin aikanaan, ottakaa se huomioon kun kartutatte syntitaakkaanne väärillä todistuksilla!

        HYIIII mikä irstas kaljakellunta transukääkkä sodomialeikkeineen! Ei sitä Raamattu kiinnosta!


      • puristapatsasta
        missämekkokääkkä kirjoitti:

        HYIIII mikä irstas kaljakellunta transukääkkä sodomialeikkeineen! Ei sitä Raamattu kiinnosta!

        No oletpas älyllä varustettu, sen kaikki kyllä hoksaavat !


      • räkätirääk

        Parammalla älyllä kuin kääkkä konsanaan


    • 12_____13

      > Loogisestikin ajatus, että ensin olisi tarkoitus kastaa ihmiset ja sitten opettaa heitä, olisi ollut outo siinä kontekstissa, jossa Jeesus kastekäskyn antoi. Olisiko pienen opetuslasten joukon pitänyt tehdä lähetystyötä niin, että he olisivat ensin pyytäneet lupaa saada kastaa ihmiset ja sen jälkeen olisivat opettaneet heitä? Se olisi outoa. Evankeliumin julistus tuli ensin. Sen kautta Jumala antoi joissakuissa syntyä uskon ja syntyi opetuslapsia, jotka kastettiin.

      Olisi kyllä hienoa, jos ihmisille opetettaisiin se, mitä Jeesus opetti ja, että ihmiset pysyisivät myös Jeesuksen opetuksessa. Paljon on ns. kristittyjä, jotka eivät niin tee.

      "Niin Jeesus sanoi niille juutalaisille, jotka uskoivat häneen: "Jos te pysytte minun sanassani, niin te totisesti olette minun opetuslapsiani; ja te tulette tuntemaan totuuden, ja totuus on tekevä teidät vapaiksi"."
      Joh. 8:31-32

      Mutta mikä sinun mielestä on kasteen tarkoitus?

      • PohdiskelinVähän

        BEM eli KMN:n julkaisu Kaste, ehtoollinen ja virka sanoo heti kasteosionsa alussa, että kaste liittää Kristukseen. Olen samaa mieltä paitsi, että lapsikaste ei tee sellaista. Alussa ei sellaista ollutkaan. Kaste ei ole esimerkiksi perisynnin poispesemistä, niin että vauvan kohtalo riippuisi siitä keille sattuu syntymään. Sellainen ajatus syntyi selitykseksi sille, miksi kirkko kastaa lapsia.

        Alkuseurakunnassa evankeliumin kuullut ja uskonut sai kasteen ottamalla/saamalla yhteyden Kristukseen, kun hän tunnustautui siinä Häneen ja liittyi Häneen uskovien uskovien joukkoon. Hän erottautui eli "antoi pelastaa itsensä" nurjasta sukukunnasta. Tunnustaessaan yhtäältä Jeesuksen herruuden ja toisaalta myös oman syntinsä hän sai anteeksi ja pelastui.


      • 12____13
        PohdiskelinVähän kirjoitti:

        BEM eli KMN:n julkaisu Kaste, ehtoollinen ja virka sanoo heti kasteosionsa alussa, että kaste liittää Kristukseen. Olen samaa mieltä paitsi, että lapsikaste ei tee sellaista. Alussa ei sellaista ollutkaan. Kaste ei ole esimerkiksi perisynnin poispesemistä, niin että vauvan kohtalo riippuisi siitä keille sattuu syntymään. Sellainen ajatus syntyi selitykseksi sille, miksi kirkko kastaa lapsia.

        Alkuseurakunnassa evankeliumin kuullut ja uskonut sai kasteen ottamalla/saamalla yhteyden Kristukseen, kun hän tunnustautui siinä Häneen ja liittyi Häneen uskovien uskovien joukkoon. Hän erottautui eli "antoi pelastaa itsensä" nurjasta sukukunnasta. Tunnustaessaan yhtäältä Jeesuksen herruuden ja toisaalta myös oman syntinsä hän sai anteeksi ja pelastui.

        > Alkuseurakunnassa evankeliumin kuullut ja uskonut sai kasteen ottamalla/saamalla yhteyden Kristukseen, kun hän tunnustautui siinä Häneen ja liittyi Häneen uskovien uskovien joukkoon. Hän erottautui eli "antoi pelastaa itsensä" nurjasta sukukunnasta.

        Itse suosittelisin pitäytymään ihan vain puhtaasti siinä, mitä Raamattu opettaa. Silloin koko lapsikasteasia ei olisi tällainen turha loputtoman taistelun aihe.


      • PohdiskelinVähän
        12____13 kirjoitti:

        > Alkuseurakunnassa evankeliumin kuullut ja uskonut sai kasteen ottamalla/saamalla yhteyden Kristukseen, kun hän tunnustautui siinä Häneen ja liittyi Häneen uskovien uskovien joukkoon. Hän erottautui eli "antoi pelastaa itsensä" nurjasta sukukunnasta.

        Itse suosittelisin pitäytymään ihan vain puhtaasti siinä, mitä Raamattu opettaa. Silloin koko lapsikasteasia ei olisi tällainen turha loputtoman taistelun aihe.

        Totta muuten, mutta mistä sait päähäsi, että lapsikasteasia olisi "loputtoman" taistelun aihe. Puoli päivää vasta sitä ollaan pyöritelty, kun kerran tuhat vuotta on Herralle kuin yksi päivä.

        Minä ainakin uskon, että epäraamatullisesta vauvojen kastamisesta päästään.


      • Pohdiskelinmyös
        PohdiskelinVähän kirjoitti:

        Totta muuten, mutta mistä sait päähäsi, että lapsikasteasia olisi "loputtoman" taistelun aihe. Puoli päivää vasta sitä ollaan pyöritelty, kun kerran tuhat vuotta on Herralle kuin yksi päivä.

        Minä ainakin uskon, että epäraamatullisesta vauvojen kastamisesta päästään.

        Aika kaukainen toivo kun ajatellaan miten paljon lapsia kastavia seurakuntia maailmassa on. Mutta toivossasi saat elää =)


      • PohdiskelinVähän
        Pohdiskelinmyös kirjoitti:

        Aika kaukainen toivo kun ajatellaan miten paljon lapsia kastavia seurakuntia maailmassa on. Mutta toivossasi saat elää =)

        Käytin sanaa "usko", enkä "toivo".

        Kuka olisi arvannut 1980-luvulla, miten nopeasti kommunismi romahtaa. Baby-kastekirkot voivat kukistua ihan samalla tavalla.

        Tai jos ei tule äkillistä romahdusta, niin suunta on silti selvä. Briteissä kastettiin 1920-30 -luvuilla 70 % vauvoista anglikaaniseen kirkkoon. Nykyään 12 %, Helluntailaisten ja baptistien yhteismäärä on samaan aikaan kasvanut lähelle puolta miljardia maailmassa. Suomi tulee jälkijunassa, mutta Stadissa ei pari vuotta sitten kastettu enää kuin 42 % vauvoista. Ennen kastettiin kaikki. Ja suunta jatkuu. Kunhan teologinen ymmärrys vielä lisääntyy, niin saa nähdä millaisia muutoksia on edessä.


      • enpohdiskellut
        PohdiskelinVähän kirjoitti:

        Käytin sanaa "usko", enkä "toivo".

        Kuka olisi arvannut 1980-luvulla, miten nopeasti kommunismi romahtaa. Baby-kastekirkot voivat kukistua ihan samalla tavalla.

        Tai jos ei tule äkillistä romahdusta, niin suunta on silti selvä. Briteissä kastettiin 1920-30 -luvuilla 70 % vauvoista anglikaaniseen kirkkoon. Nykyään 12 %, Helluntailaisten ja baptistien yhteismäärä on samaan aikaan kasvanut lähelle puolta miljardia maailmassa. Suomi tulee jälkijunassa, mutta Stadissa ei pari vuotta sitten kastettu enää kuin 42 % vauvoista. Ennen kastettiin kaikki. Ja suunta jatkuu. Kunhan teologinen ymmärrys vielä lisääntyy, niin saa nähdä millaisia muutoksia on edessä.

        Mutta eihän nuo vauvakastefanaatikot tajua todellista tilannetta. He roikkuvat kiinni tuossa vesiopissaan, vaikka maailma ympäriltä kaatuisi. Kirkot askartelevat nykyisin vain tuon seksuaalisen tasa-arvon toteuttamiseksi eivätkä viisveisaa ihmisten sielun pelastuksesta.
        Sellaista on hengellinen sokeus.
        Kohta taas nuo samat kiivailijat hyökkäävät palstalle kehumaan veden ihmeellistä taikavoimaa. Heille se vesi kun on kaikkein tärkeintä kristinuskossa. "Panemme kaiken toivomme veteen", sanoi jo Luther aikoinaan.


      • minäpohdiskelin
        enpohdiskellut kirjoitti:

        Mutta eihän nuo vauvakastefanaatikot tajua todellista tilannetta. He roikkuvat kiinni tuossa vesiopissaan, vaikka maailma ympäriltä kaatuisi. Kirkot askartelevat nykyisin vain tuon seksuaalisen tasa-arvon toteuttamiseksi eivätkä viisveisaa ihmisten sielun pelastuksesta.
        Sellaista on hengellinen sokeus.
        Kohta taas nuo samat kiivailijat hyökkäävät palstalle kehumaan veden ihmeellistä taikavoimaa. Heille se vesi kun on kaikkein tärkeintä kristinuskossa. "Panemme kaiken toivomme veteen", sanoi jo Luther aikoinaan.

        Tuo uudestikastaja-inttäjä-eksyttäjä näin raamatussa on ainoa joka kehuu veden taikavoimaa. Muut eivät sellaiseen usko. Meille kristittyille Jeesus ja Hänen asettmansa välineet ovat kaikki kaikessa.

        Mutta antaa noiden uudestikatefanaatikojen roiukkua tuossa harhaopissaan ja hyökätä uskovien kimmppun. Se heille suotakoon.


      • meklari94
        minäpohdiskelin kirjoitti:

        Tuo uudestikastaja-inttäjä-eksyttäjä näin raamatussa on ainoa joka kehuu veden taikavoimaa. Muut eivät sellaiseen usko. Meille kristittyille Jeesus ja Hänen asettmansa välineet ovat kaikki kaikessa.

        Mutta antaa noiden uudestikatefanaatikojen roiukkua tuossa harhaopissaan ja hyökätä uskovien kimmppun. Se heille suotakoon.

        Ja niin tuntuu tapahtuvan. Näille kasteenuusjoille aikuisena teyhty kuuliaisuuskaste tuntuu olevan tärkeintä kristililsyydessä. Meillä tärkeintä on Jeesus Kristus.

        Kirkon tila tuntuu huolestuttavan kaikkia täällä, ja syystäkin. Terve evankeliumin, synnin ja armon julistus, on kirkon keskeisin tehtävä, mutta tuntuu välillä, että kirkko hakee ihmisten suosiota homojen oikeuksia puolustamalla. Tässäkin on tosin eroa seurakuntien ja pappien välillä.


      • eikäsitäei
        meklari94 kirjoitti:

        Ja niin tuntuu tapahtuvan. Näille kasteenuusjoille aikuisena teyhty kuuliaisuuskaste tuntuu olevan tärkeintä kristililsyydessä. Meillä tärkeintä on Jeesus Kristus.

        Kirkon tila tuntuu huolestuttavan kaikkia täällä, ja syystäkin. Terve evankeliumin, synnin ja armon julistus, on kirkon keskeisin tehtävä, mutta tuntuu välillä, että kirkko hakee ihmisten suosiota homojen oikeuksia puolustamalla. Tässäkin on tosin eroa seurakuntien ja pappien välillä.

        vai on teille tärkeintä Jeesus Kristus!?

        ketähän ne "meille" ihmiset oikein ovat ja missä he luuraavat, oliko siellä kaljakellunnassa niitä meille.-ihmisiä miten paljon kun en ole eläissäni tavannut luterilaista jolle Jeesus olisi tärkeintä.

        en ole sen lisäksi tavannut koskaan luterilaista jolla olisi kiivaus mihinkään muuhun kuin vauvan kastamiseen, on s e ihme joukkoa.

        ei ole kiivailua armolahjonen puolesta, ei hengen täyteydestä, ei elämänvanhurskaudesta, ei vauvakaste kattaa kaiken.


      • onteitämoneenjunaan
        minäpohdiskelin kirjoitti:

        Tuo uudestikastaja-inttäjä-eksyttäjä näin raamatussa on ainoa joka kehuu veden taikavoimaa. Muut eivät sellaiseen usko. Meille kristittyille Jeesus ja Hänen asettmansa välineet ovat kaikki kaikessa.

        Mutta antaa noiden uudestikatefanaatikojen roiukkua tuossa harhaopissaan ja hyökätä uskovien kimmppun. Se heille suotakoon.

        Nyt sinä muistit väärin sen kuka mihinkin on hyökännyt !

        kerro kuka hyökkäsi ja mihin silloin kun suomessa karkotettiin kotimaastaan kymmeniä henkiä vain siksi kun eivät löytäneet Raamatustaan vauvan kastamisista, kerro se luen mieluusti!

        auttaisiko asiaa jos lukisit tuosta linkistä vähän asiaakin!!

        http://www.inri.fi/kaste/luther.htm


      • pelastusjeesuksessa
        onteitämoneenjunaan kirjoitti:

        Nyt sinä muistit väärin sen kuka mihinkin on hyökännyt !

        kerro kuka hyökkäsi ja mihin silloin kun suomessa karkotettiin kotimaastaan kymmeniä henkiä vain siksi kun eivät löytäneet Raamatustaan vauvan kastamisista, kerro se luen mieluusti!

        auttaisiko asiaa jos lukisit tuosta linkistä vähän asiaakin!!

        http://www.inri.fi/kaste/luther.htm

        Niin, uudestikastajilla on paha tapa hyökätä kimppuun kasteasiassa. En ole ikinä tavannut uudestikastajaa, joka puhuisi uskosta Krisukseen, vaan aina pelkkää uudestikastamista ja "uskovien kasteteta" on niiden jorinat ja tappamista ynm. Valitettavaa. Onneksi meillä ei ole muuta toivoa kuin Kristus, jossa yksin on pelastus,


      • samaamieltä
        pelastusjeesuksessa kirjoitti:

        Niin, uudestikastajilla on paha tapa hyökätä kimppuun kasteasiassa. En ole ikinä tavannut uudestikastajaa, joka puhuisi uskosta Krisukseen, vaan aina pelkkää uudestikastamista ja "uskovien kasteteta" on niiden jorinat ja tappamista ynm. Valitettavaa. Onneksi meillä ei ole muuta toivoa kuin Kristus, jossa yksin on pelastus,

        On joo! Ei tuon kaljakelluntakääkän juttuja kannata ottaa vakavasti.

        Varmaan pienemmillä paikkakunnilla kirkon tilanne on parempi kuin esim. pääkaupunkiseuduila


      • lutteriauttaa
        pelastusjeesuksessa kirjoitti:

        Niin, uudestikastajilla on paha tapa hyökätä kimppuun kasteasiassa. En ole ikinä tavannut uudestikastajaa, joka puhuisi uskosta Krisukseen, vaan aina pelkkää uudestikastamista ja "uskovien kasteteta" on niiden jorinat ja tappamista ynm. Valitettavaa. Onneksi meillä ei ole muuta toivoa kuin Kristus, jossa yksin on pelastus,

        Tarkista vielä joko otit psittakoosipillerit ja se toinen purkki joka auttaa lukihöröön ja sekaviin teksteihin.

        jos huimaa asetu makuulle ja laita katkismus pään alle.


      • arvouudestaan
        pelastusjeesuksessa kirjoitti:

        Niin, uudestikastajilla on paha tapa hyökätä kimppuun kasteasiassa. En ole ikinä tavannut uudestikastajaa, joka puhuisi uskosta Krisukseen, vaan aina pelkkää uudestikastamista ja "uskovien kasteteta" on niiden jorinat ja tappamista ynm. Valitettavaa. Onneksi meillä ei ole muuta toivoa kuin Kristus, jossa yksin on pelastus,

        väärä vastaus kuten aina !


      • voekääkkäävoe
        arvouudestaan kirjoitti:

        väärä vastaus kuten aina !

        Psittaakoosipillerit kääkälle määrätty! Syytä tarkkailla hänen sakavaa käytöstään joka ilmenee myös hänen teksteissään ja katkeruudessaa luterilaisia uskovia kohtaan..

        Hassua kun kääkkä ensin vastaa jotakin ja sitten sanoo itselleen että väärä vastaus. Pappa tykkää jutella itsekseen...


      • enpohdiskellut
        voekääkkäävoe kirjoitti:

        Psittaakoosipillerit kääkälle määrätty! Syytä tarkkailla hänen sakavaa käytöstään joka ilmenee myös hänen teksteissään ja katkeruudessaa luterilaisia uskovia kohtaan..

        Hassua kun kääkkä ensin vastaa jotakin ja sitten sanoo itselleen että väärä vastaus. Pappa tykkää jutella itsekseen...

        Arvasin ihan oikein. Nuo vedenpalvojat eivät millään malta pysyä vaiti, kun heidän harhaoppiaan paljastetaan. Tuo lukihäiriöinen trolli, "minäpohdiskelin" tuntuu käyvän kaikkein kuumimpana.


      • hyväniin
        enpohdiskellut kirjoitti:

        Arvasin ihan oikein. Nuo vedenpalvojat eivät millään malta pysyä vaiti, kun heidän harhaoppiaan paljastetaan. Tuo lukihäiriöinen trolli, "minäpohdiskelin" tuntuu käyvän kaikkein kuumimpana.

        Tiesin, tuo sairas vettä palvoiva uudestikastaja-inttäjä-eksyttäjä näin raamatussa ei malttanut pysyä pois kuin yhden päivän tältä palstalta.. Kaikki tuon sairaan kielioppitaidottoman trollin harhaopit on kumottu ja hän käy sen vuóksi hyvin kuumana. Onneksi ei kuitenkaan kirjoita enää samaa mitä 19.4.! Hän on pelkkä vedenpalvoja!


      • juurikinnnoin
        hyväniin kirjoitti:

        Tiesin, tuo sairas vettä palvoiva uudestikastaja-inttäjä-eksyttäjä näin raamatussa ei malttanut pysyä pois kuin yhden päivän tältä palstalta.. Kaikki tuon sairaan kielioppitaidottoman trollin harhaopit on kumottu ja hän käy sen vuóksi hyvin kuumana. Onneksi ei kuitenkaan kirjoita enää samaa mitä 19.4.! Hän on pelkkä vedenpalvoja!

        Sitä hän on. Tuo Marianpalvoja kun ei millään kestä sitä kun Jumalan Sanalla hänen oppinsa kumotaan aina uudestaan ja uudestaan. Monesti hän aina raivoaa sen jälkeen!


      • oppimuuttunut
        hyväniin kirjoitti:

        Tiesin, tuo sairas vettä palvoiva uudestikastaja-inttäjä-eksyttäjä näin raamatussa ei malttanut pysyä pois kuin yhden päivän tältä palstalta.. Kaikki tuon sairaan kielioppitaidottoman trollin harhaopit on kumottu ja hän käy sen vuóksi hyvin kuumana. Onneksi ei kuitenkaan kirjoita enää samaa mitä 19.4.! Hän on pelkkä vedenpalvoja!

        Miksihän tuo lukihäiriöinen vedenpalvoja trolli ei enää kirjoita niin kuin 29.7, nimmarilla "näinonnäreet"jossa hän tunnustaa uskovien kasteen:
        " Uskoon tullet ohjattiin ensi tilassa kasteelle, kuten itsekin huomaat."

        Siinä meni vauvakaste nurin.


      • oppipysyysamana
        oppimuuttunut kirjoitti:

        Miksihän tuo lukihäiriöinen vedenpalvoja trolli ei enää kirjoita niin kuin 29.7, nimmarilla "näinonnäreet"jossa hän tunnustaa uskovien kasteen:
        " Uskoon tullet ohjattiin ensi tilassa kasteelle, kuten itsekin huomaat."

        Siinä meni vauvakaste nurin.

        Taisi Marianpalvojan vati mennä nurin kun uudestikaste osoitettiin taas vääräksi. Onneksi hän ei kirjottanut samaa rumaa kuin mitä 19.4.! Hänhän on vain saastainen vedenpalvoja, hah!


      • koetakestää
        oppipysyysamana kirjoitti:

        Taisi Marianpalvojan vati mennä nurin kun uudestikaste osoitettiin taas vääräksi. Onneksi hän ei kirjottanut samaa rumaa kuin mitä 19.4.! Hänhän on vain saastainen vedenpalvoja, hah!

        Eikä uskon tuleen ENSIMMÄINEN kaste anna mitään tukea uudestikasteelle tai kumoa pienen lapen kastetta.


      • uskovienkaste
        koetakestää kirjoitti:

        Eikä uskon tuleen ENSIMMÄINEN kaste anna mitään tukea uudestikasteelle tai kumoa pienen lapen kastetta.

        Tuo vedenpalvojatrolli yrtittää vaihtaa aihetta, huomasi kirjoittaneensa vahingossa uskovien kasteesta:
        "" Uskoon tullet ohjattiin ensi tilassa kasteelle, kuten itsekin huomaat."

        Juuri näin Raamattukin opettaa.Tuollaista kastetta ei tarvitse uusia. Tuo kumoaa pakollisen vauvakasteen.


      • kristillinenkaste
        uskovienkaste kirjoitti:

        Tuo vedenpalvojatrolli yrtittää vaihtaa aihetta, huomasi kirjoittaneensa vahingossa uskovien kasteesta:
        "" Uskoon tullet ohjattiin ensi tilassa kasteelle, kuten itsekin huomaat."

        Juuri näin Raamattukin opettaa.Tuollaista kastetta ei tarvitse uusia. Tuo kumoaa pakollisen vauvakasteen.

        Tuo Marianpalvoja hermostui kun hänen uudestikasteoppinsa on kumottu.

        Uskoon tulleet kastettiin KERRAN, ei uudesti, joten se siitä uudestikasteesta. Kastetta ei tarvitse uusia, olipa se saatu minkä ikäisenä tahansa. Uudestikaste on kumottu, ei vauvakaste,

        Uudestikastaja-inttäjä-eksyttäjä näin raamatussa on vain saastainen vedenpalvoja!


      • ymmärryksenpuutettako
        kristillinenkaste kirjoitti:

        Tuo Marianpalvoja hermostui kun hänen uudestikasteoppinsa on kumottu.

        Uskoon tulleet kastettiin KERRAN, ei uudesti, joten se siitä uudestikasteesta. Kastetta ei tarvitse uusia, olipa se saatu minkä ikäisenä tahansa. Uudestikaste on kumottu, ei vauvakaste,

        Uudestikastaja-inttäjä-eksyttäjä näin raamatussa on vain saastainen vedenpalvoja!

        Eiköhän tuo vedenpalvojatrolli tajua itsekään, miten raamatullinen oli hänen kirjoituksensa?
        "" Uskoon tullet ohjattiin ensi tilassa kasteelle, kuten itsekin huomaat."

        Siinä on se raamatullinen kaste, joka ei ole vauvakaste. Trolli ei itsekään
        tajua , että hän kumosi tuolla pakollisen vauvakasteen. Onkohan kysymys ymmärryksen puutteesta?


      • marianpalvojalle
        ymmärryksenpuutettako kirjoitti:

        Eiköhän tuo vedenpalvojatrolli tajua itsekään, miten raamatullinen oli hänen kirjoituksensa?
        "" Uskoon tullet ohjattiin ensi tilassa kasteelle, kuten itsekin huomaat."

        Siinä on se raamatullinen kaste, joka ei ole vauvakaste. Trolli ei itsekään
        tajua , että hän kumosi tuolla pakollisen vauvakasteen. Onkohan kysymys ymmärryksen puutteesta?

        Eikö tuo Marianpalvoja vieläkään ymmärrä mikä on raamatullinen kate? Se on juuri vauvan kaste, aikuisen kaste, lapsen kaste Jumalan nimeen.

        Mutta hienoa että hän myönsi ettei kastetta tarvitse uusia. Samalla hänen uudestikasteoppinsa kumoutui. En tiedä huomasiko hän sitä itse koska ymmärrys o hänellä niin nollassa johtuen vedenpalvonnasta ja Marian edessä kyykistelystä.


      • sitäsinullaon
        ymmärryksenpuutettako kirjoitti:

        Eiköhän tuo vedenpalvojatrolli tajua itsekään, miten raamatullinen oli hänen kirjoituksensa?
        "" Uskoon tullet ohjattiin ensi tilassa kasteelle, kuten itsekin huomaat."

        Siinä on se raamatullinen kaste, joka ei ole vauvakaste. Trolli ei itsekään
        tajua , että hän kumosi tuolla pakollisen vauvakasteen. Onkohan kysymys ymmärryksen puutteesta?

        Onkohan tuolla Marianpalvojalla ymmärryksessä puutetta kun ei edes tiedä mikä on raamatullinen kaste. Se on juurikin vauvan kaste ja aikuisen kaste ja minkä tähansa ikäisen ihmisen kaste Jumalan nimeen.

        Ymmärryksen puute, joka tuolla vettä palvovalla pelllellä on, ilmiesesti estää häntä näkemästä että hän itse kumosi oman uudestikasteensa sanoessaan etei kastetta tarvitse uusia.


      • kysynpähänvaan
        sitäsinullaon kirjoitti:

        Onkohan tuolla Marianpalvojalla ymmärryksessä puutetta kun ei edes tiedä mikä on raamatullinen kaste. Se on juurikin vauvan kaste ja aikuisen kaste ja minkä tähansa ikäisen ihmisen kaste Jumalan nimeen.

        Ymmärryksen puute, joka tuolla vettä palvovalla pelllellä on, ilmiesesti estää häntä näkemästä että hän itse kumosi oman uudestikasteensa sanoessaan etei kastetta tarvitse uusia.

        Yli 10 vuotta tuo uudestikastaja-inttäjä-eksyttäjä näin raamatussa on ulissut tuosta "pakollisesta vauvaksteesta" ja samalla hän on näyttänyt taydellistä piittaamattomuutta Jumalan Sanalle. Eikö hänen olisi jo aika vaihtaa maisemaa?


      • meklari94
        kysynpähänvaan kirjoitti:

        Yli 10 vuotta tuo uudestikastaja-inttäjä-eksyttäjä näin raamatussa on ulissut tuosta "pakollisesta vauvaksteesta" ja samalla hän on näyttänyt taydellistä piittaamattomuutta Jumalan Sanalle. Eikö hänen olisi jo aika vaihtaa maisemaa?

        Olisipa hyvinkin. Ei voi kun olla herrojen kanssa samaa mieltä. Ja miten se, että Raamatussa kastettiin aikuisia, kumoaisi vauvojen kastamista? Eihän tuollaisessa väitteessä ole mitään logiikkaa...


      • selvääpanikointia
        marianpalvojalle kirjoitti:

        Eikö tuo Marianpalvoja vieläkään ymmärrä mikä on raamatullinen kate? Se on juuri vauvan kaste, aikuisen kaste, lapsen kaste Jumalan nimeen.

        Mutta hienoa että hän myönsi ettei kastetta tarvitse uusia. Samalla hänen uudestikasteoppinsa kumoutui. En tiedä huomasiko hän sitä itse koska ymmärrys o hänellä niin nollassa johtuen vedenpalvonnasta ja Marian edessä kyykistelystä.

        Taasko tuo vedenpalvojatrolli alkaa panikoimaan ja puhumaan raamatullisesta "katteesta? Onkohan se kate hänen silmillään?Ja nuo toiset trollit koettavat epätoivoisesti mitätöidä hänen vahingossa lausumansa totuuden: "" Uskoon tullet ohjattiin ensi tilassa kasteelle, kuten itsekin huomaat."

        Eipä se tuon trollin lukihäiriö ole vieläkään parantunut, vaikka sitkeästi hän vikisee ja keksii haukkumatermejä, tosin eri nimimerkeillä , kuten "kysympähänvaan" tai "marianpalvojalle" Samaa sontaa eri nimimerkeillä.
        Epätoivoista vikinää.


      • epäloogillista
        meklari94 kirjoitti:

        Olisipa hyvinkin. Ei voi kun olla herrojen kanssa samaa mieltä. Ja miten se, että Raamatussa kastettiin aikuisia, kumoaisi vauvojen kastamista? Eihän tuollaisessa väitteessä ole mitään logiikkaa...

        "meklarilla" ei tuo logiikka oikein pelaa.
        Vai onko teillä erilaisia kasteita, vauvat kastetaan väkisin ilman uskoa ja muut uskoontulon jälkeen:
        """ Uskoon tullet ohjattiin ensi tilassa kasteelle, kuten itsekin huomaat."


      • lookillistatäysin
        epäloogillista kirjoitti:

        "meklarilla" ei tuo logiikka oikein pelaa.
        Vai onko teillä erilaisia kasteita, vauvat kastetaan väkisin ilman uskoa ja muut uskoontulon jälkeen:
        """ Uskoon tullet ohjattiin ensi tilassa kasteelle, kuten itsekin huomaat."

        Taasko tuo marianpalvoja yrittää epätoivoisesti korjata sen mitä sanoi: kastetta ei tarvitse uusia. Se vie pohjan koko hänen uudestikasteeltaan. Ja sitten tuo kielioppitaidoton vikisijä otti jo käyttöön nuo ulosterepäiset haukkumasanat! Siinä sitä uudestikasteen hedelmää taas näytillä kaikille. Saas nähdä mihin hänen raivonsa vielä johtaa. Ei se noin paljon saiasi suututtaa tuo uudestikasteen kumoutuminen. Mutta kaikkihan tietävät että tuo trollin on vain pelkkä vedenpalvoja, joka vikisee tuskissaan Raamatun totuutta vastaan. Antaa vikistä!

        Kaste on yksi ja sama riipumatta sen vastaanottajasta.


      • lookitontatäysin
        lookillistatäysin kirjoitti:

        Taasko tuo marianpalvoja yrittää epätoivoisesti korjata sen mitä sanoi: kastetta ei tarvitse uusia. Se vie pohjan koko hänen uudestikasteeltaan. Ja sitten tuo kielioppitaidoton vikisijä otti jo käyttöön nuo ulosterepäiset haukkumasanat! Siinä sitä uudestikasteen hedelmää taas näytillä kaikille. Saas nähdä mihin hänen raivonsa vielä johtaa. Ei se noin paljon saiasi suututtaa tuo uudestikasteen kumoutuminen. Mutta kaikkihan tietävät että tuo trollin on vain pelkkä vedenpalvoja, joka vikisee tuskissaan Raamatun totuutta vastaan. Antaa vikistä!

        Kaste on yksi ja sama riipumatta sen vastaanottajasta.

        Tarkoitatko, että tuo ei pidäkkään paikkaansa:
        "" Uskoon tullet ohjattiin ensi tilassa kasteelle, kuten itsekin huomaat."

        Eli ensin usko ja sitten vasta kaste. Miksihän UT:ssä ei kastettu kaikkia, jotka saatiin kiinni?


      • täysinlookillista
        lookitontatäysin kirjoitti:

        Tarkoitatko, että tuo ei pidäkkään paikkaansa:
        "" Uskoon tullet ohjattiin ensi tilassa kasteelle, kuten itsekin huomaat."

        Eli ensin usko ja sitten vasta kaste. Miksihän UT:ssä ei kastettu kaikkia, jotka saatiin kiinni?

        Luepas Raamatusta, pitääkö se paikkaansa. Ei missään kasteta kaikkia jotka saadaan kiinni, vain uskovat ja näiden perhekunnat.


      • erittäinlookillista
        täysinlookillista kirjoitti:

        Luepas Raamatusta, pitääkö se paikkaansa. Ei missään kasteta kaikkia jotka saadaan kiinni, vain uskovat ja näiden perhekunnat.

        Nytkö sinäkin uskot, että UT:ssä kastettiin vain USKOONTULLEITA, kuten tuo trolli edellä kirjoitti:" Uskoon tullet ohjattiin ensi tilassa kasteelle, kuten itsekin huomaat."

        Vauvojen kasteesta Raamattu ei puhu mitään!


      • totaalisenlookillista
        erittäinlookillista kirjoitti:

        Nytkö sinäkin uskot, että UT:ssä kastettiin vain USKOONTULLEITA, kuten tuo trolli edellä kirjoitti:" Uskoon tullet ohjattiin ensi tilassa kasteelle, kuten itsekin huomaat."

        Vauvojen kasteesta Raamattu ei puhu mitään!

        Sehän ei ratkaise kaikkea mitä UT:ssä tehtiin kun sanoit itsekin, ettei apsotolien toimintaa ole tarkoitus kopioida. Kristuksen yleinen kaste- ja lähetyskäsksy kattaa kaiken ikäiset.


      • apsotolia
        totaalisenlookillista kirjoitti:

        Sehän ei ratkaise kaikkea mitä UT:ssä tehtiin kun sanoit itsekin, ettei apsotolien toimintaa ole tarkoitus kopioida. Kristuksen yleinen kaste- ja lähetyskäsksy kattaa kaiken ikäiset.

        Apostolit toteuttivat Jeesuksen lähetyskäskyä ja antoivat meille esimerkin
        :" Uskoon tullet ohjattiin ensi tilassa kasteelle, kuten itsekin huomaat."

        Etkö vieläkään ole oppinut kirjoittamaan oikein?


      • näinsemeneehei
        apsotolia kirjoitti:

        Apostolit toteuttivat Jeesuksen lähetyskäskyä ja antoivat meille esimerkin
        :" Uskoon tullet ohjattiin ensi tilassa kasteelle, kuten itsekin huomaat."

        Etkö vieläkään ole oppinut kirjoittamaan oikein?

        Mutta itse sanoit ettei tuota apostolien esimerkkiä ole käsketty matkia. Onko mieli muuttunut?

        Jeesus antoi kaiken ikäisiä koskevan kaste- ja lähetyskäskyn.


      • älävalehtele
        näinsemeneehei kirjoitti:

        Mutta itse sanoit ettei tuota apostolien esimerkkiä ole käsketty matkia. Onko mieli muuttunut?

        Jeesus antoi kaiken ikäisiä koskevan kaste- ja lähetyskäskyn.

        Miksi taas valehtelet?
        En ole koskaan sanonut tuollaista. Jeesuksen esimerkin seuraaminen ei ole matkimista, vaan kuuliaisuutta.

        Päinvastoin:" Hän antoi teille esikuvan, että seuraisitte Hänen käskyjään!!!"


      • envalehtele
        älävalehtele kirjoitti:

        Miksi taas valehtelet?
        En ole koskaan sanonut tuollaista. Jeesuksen esimerkin seuraaminen ei ole matkimista, vaan kuuliaisuutta.

        Päinvastoin:" Hän antoi teille esikuvan, että seuraisitte Hänen käskyjään!!!"

        "En ole koskaan sanonut tuollaista"

        Kirjoitit 2.6. klo 11:20 nimimerkillä "mietivielä": "Meidän ei ole käsketty seuraamaan apostolien esimerkkiä"

        Todisteet löydät tuolta: https://keskustelu.suomi24.fi/t/15214060/arka-tunto-kasteasian-edessa


      • kyllävalehtelet
        envalehtele kirjoitti:

        "En ole koskaan sanonut tuollaista"

        Kirjoitit 2.6. klo 11:20 nimimerkillä "mietivielä": "Meidän ei ole käsketty seuraamaan apostolien esimerkkiä"

        Todisteet löydät tuolta: https://keskustelu.suomi24.fi/t/15214060/arka-tunto-kasteasian-edessa

        Kirjoitin 2.6.: Meidän ei ole käsketty seuraamaan apostolien esimerkkiä, vaan Jeesuksen esimerkkiä:
        Mark 10:
        "16. Ja hän otti heitä syliinsä, pani kätensä heidän päällensä ja siunasi heitä. "

        Miksi sotkette tuohon kasteen, ettekä noudata Jeesuksen esimerkkiä?? Pahalla tahdolla saat näköjään kaikki näyttämään päinvastaiselta.
        Kysymyshän oli tuosta totuudesta, jonka vahingossa kirjoitit:
        :" Uskoon tullet ohjattiin ensi tilassa kasteelle, kuten itsekin huomaat."

        Sekö sinua risoo?


      • envalehtele
        kyllävalehtelet kirjoitti:

        Kirjoitin 2.6.: Meidän ei ole käsketty seuraamaan apostolien esimerkkiä, vaan Jeesuksen esimerkkiä:
        Mark 10:
        "16. Ja hän otti heitä syliinsä, pani kätensä heidän päällensä ja siunasi heitä. "

        Miksi sotkette tuohon kasteen, ettekä noudata Jeesuksen esimerkkiä?? Pahalla tahdolla saat näköjään kaikki näyttämään päinvastaiselta.
        Kysymyshän oli tuosta totuudesta, jonka vahingossa kirjoitit:
        :" Uskoon tullet ohjattiin ensi tilassa kasteelle, kuten itsekin huomaat."

        Sekö sinua risoo?

        Niin kirjoitti. Ja äsken väitit ettet kirjoittanut. Apostolien esimerkki ei siis sinulle kelpaa?

        Meille on annettu ohje siunata ja kastaa. Siksi teemme molempia.


      • näinsemeneehei
        envalehtele kirjoitti:

        Niin kirjoitti. Ja äsken väitit ettet kirjoittanut. Apostolien esimerkki ei siis sinulle kelpaa?

        Meille on annettu ohje siunata ja kastaa. Siksi teemme molempia.

        Eikä kastetta tarvitse uusia, vaikka sitä teette, jopa omia kaseita uusitte.


      • risooko
        näinsemeneehei kirjoitti:

        Eikä kastetta tarvitse uusia, vaikka sitä teette, jopa omia kaseita uusitte.

        Ja Raamatussa uskoon tuleet kastamattomat kastettiin, eikä ketään kastettu kahta uuden liiton kertaa. Risooko?


      • meklari94
        risooko kirjoitti:

        Ja Raamatussa uskoon tuleet kastamattomat kastettiin, eikä ketään kastettu kahta uuden liiton kertaa. Risooko?

        Minusta on hassua puhua Jeesuksen esimerkistä, jos samaan aikaan vähät välittää siitä, mitä Hän käskee tehdä...


      • seoikeakaste
        meklari94 kirjoitti:

        Minusta on hassua puhua Jeesuksen esimerkistä, jos samaan aikaan vähät välittää siitä, mitä Hän käskee tehdä...

        Mutta hienoa, että tuo trolli tajusi raamatullisen kasteen:
        "" Uskoon tullet ohjattiin ensi tilassa kasteelle, kuten itsekin huomaat."

        Vauvojen kastamisestahan Raamattu ei puhu mitään.


      • seoikeakasteontämä
        seoikeakaste kirjoitti:

        Mutta hienoa, että tuo trolli tajusi raamatullisen kasteen:
        "" Uskoon tullet ohjattiin ensi tilassa kasteelle, kuten itsekin huomaat."

        Vauvojen kastamisestahan Raamattu ei puhu mitään.

        Hienoa että tuo trolli tajusi viimein ettei kastetta tarvitse uusia.

        Raamatun ei tarvitse puhua mitään vauvojen tai vanhusten kastamisesta erikseen, kun Kristus on yleisen kaste- ja lähetyskäskyn antanut,


    • näillämennääntaas

      Kaste oli Jeesuksen aikana julkinen merkki ja sitoutuminen Jeesuksen opetuksen ja opin seuraajaksi ja sitä s e on edelleenkin.
      Sen lisäksi se oli metafoorinen hautaaminen kuolemaan ja elämään Kristuksessa, mutta kukaan ei ole kastattanut itseään tullakseen uskovaksi, sellainen nyt on täysmieletön ajatus, eikä suomen maassa ole ainuttakaan uudestisyntynyttä joka niin olisi koskaan edes ajatellut.

      Kirkossakin saat olla jonkinlainen uskovaijnen siihen asti että kastatat itsesi, siihen loppuu selkään taputtelu sukulaislta tutuilta ja kirkon väeltä!
      Siitä asti saat olla vainottu eri tavoin ja kantaa ristiäsi vailla yleistä konsensusta jopa perheen sisällä vihattuna.
      tunnen monta avioliittoa joissa kumppani ilmoitti että jos menet kasteelle, kotiin ei ole asiaa, eikä ole kuin -80 luvun asioita ei sen vanhempia!

      Se mitä jokin kirrkojen neuvoston kirja sanoo asiasta sillä ei ole pennin merkitystä asiat katsotaan Raamatusta ja sen opista, ei ole paavikaan sitä vielä sieltä lukenut, sitä voidaan odottaa turhaan kylläkin luule!

      • PohdiskelinVähän

        "näillämennääntaas", mieti näitä:

        Missä Raamatussa sanotaan, että kaste olisi metafora? Tai että se olisi merkki? Ei missään.

        Raamatusta näkee, että kaste oli pelastuksen ja anteeksiantamuksen hetki niille, jotka uskoivat evankeliumin.
        (Vauvoille ei tietenkään.)

        Pelastus ei ole yksin uskosta. Tarvitaan usko ja tunnustus joko suulla tai kasteessa. Vrt Mark. 16:16 ja Room. 10:10.

        Alussa kaste oli ensimmäinen tunnustautuminen ja se pelasti sellaisena.

        Tämä ei tarkoita sitä, etteikö pelastusta ja anteeksiantamusta voisi saada muutenkin.
        Aivan varmasti voi saada. Nykyään kasteelle mennään yleensä pitkän ajan päästä uskoontulosta. (Tai viedään "kasteelle" vauvana.) Jo ennen kastetta ollaan käännytty seuraamaan Jeesusta ja tunnustettu hänet ja armo on saatu siinä. Ei armoa enää toista kertaa kasteessa saa. Mutta alussa kaste oli siinä, missä nykyään ovat alttarikutsut ja syntisen rukoukset. Kaste todella välitti pelastusta silloin.

        Näissä mennään harhaan, kun ei osata katsoa kastetta siinä kontekstissa, missä se alussa oli.


      • Hyvääpohdiskelua
        PohdiskelinVähän kirjoitti:

        "näillämennääntaas", mieti näitä:

        Missä Raamatussa sanotaan, että kaste olisi metafora? Tai että se olisi merkki? Ei missään.

        Raamatusta näkee, että kaste oli pelastuksen ja anteeksiantamuksen hetki niille, jotka uskoivat evankeliumin.
        (Vauvoille ei tietenkään.)

        Pelastus ei ole yksin uskosta. Tarvitaan usko ja tunnustus joko suulla tai kasteessa. Vrt Mark. 16:16 ja Room. 10:10.

        Alussa kaste oli ensimmäinen tunnustautuminen ja se pelasti sellaisena.

        Tämä ei tarkoita sitä, etteikö pelastusta ja anteeksiantamusta voisi saada muutenkin.
        Aivan varmasti voi saada. Nykyään kasteelle mennään yleensä pitkän ajan päästä uskoontulosta. (Tai viedään "kasteelle" vauvana.) Jo ennen kastetta ollaan käännytty seuraamaan Jeesusta ja tunnustettu hänet ja armo on saatu siinä. Ei armoa enää toista kertaa kasteessa saa. Mutta alussa kaste oli siinä, missä nykyään ovat alttarikutsut ja syntisen rukoukset. Kaste todella välitti pelastusta silloin.

        Näissä mennään harhaan, kun ei osata katsoa kastetta siinä kontekstissa, missä se alussa oli.

        "Missä Raamatussa sanotaan, että kaste olisi metafora? Tai että se olisi merkki? Ei missään."

        Aivan oikein, PohdiskelinVähän! :)

        "Raamatusta näkee, että kaste oli pelastuksen ja anteeksiantamuksen hetki "

        Aivan oikein, PohdiskelinVähän! :)


      • PohdiskelinVähän
        Hyvääpohdiskelua kirjoitti:

        "Missä Raamatussa sanotaan, että kaste olisi metafora? Tai että se olisi merkki? Ei missään."

        Aivan oikein, PohdiskelinVähän! :)

        "Raamatusta näkee, että kaste oli pelastuksen ja anteeksiantamuksen hetki "

        Aivan oikein, PohdiskelinVähän! :)

        Kaste oli pelastuksen ja anteeksiantamuksen hetki apostolisessa seurakunnassa, jossa kaste oli ihmisen välitön vastaus evankeliumiin ja tunnustautuminen Jeesukseen. Jeesus tunnustaa Isänsä edessä sen, joka tunnustaa hänet ihmisten edessä.

        Sellainen ajatus, että kaste välitti anteeksiantamusta vauvoille perisynnin syyllisyyden pois pesemisen kautta syntyi vasta myöhemmin. Kun ensin alettiin kastaa vauvoja taikauskon ujuttautuduttua kristillisyyteen ja kun lopulta luultiin, että se oli ihan alkuperäinen tapa, niin sitten ruvettiin miettimään että, miksi vauvoja kastetaan syntien anteeksiantamusta välittävällä kasteella? Mitä syntiä heillä muka olisi? Origenes mietti sellaisia ja hänen kirjoituksistaan näkee, että muutkin miettivät. Siihen keksittiin selitykseksi peritty synti eli perisynti. Kyprianus ja Augustinus kunnostautuivat siinä.

        Ja sen jälkeen on sitten opetettu, että vauvat pitää kastaa, etteivät he joudu perisynnin vuoksi kadotukseen.

        Ja oppi on mennyt valitettavan hyvin perille. Näitä ketjuja lukiessa sen huomaa.


      • Vinttikoira54
        PohdiskelinVähän kirjoitti:

        Kaste oli pelastuksen ja anteeksiantamuksen hetki apostolisessa seurakunnassa, jossa kaste oli ihmisen välitön vastaus evankeliumiin ja tunnustautuminen Jeesukseen. Jeesus tunnustaa Isänsä edessä sen, joka tunnustaa hänet ihmisten edessä.

        Sellainen ajatus, että kaste välitti anteeksiantamusta vauvoille perisynnin syyllisyyden pois pesemisen kautta syntyi vasta myöhemmin. Kun ensin alettiin kastaa vauvoja taikauskon ujuttautuduttua kristillisyyteen ja kun lopulta luultiin, että se oli ihan alkuperäinen tapa, niin sitten ruvettiin miettimään että, miksi vauvoja kastetaan syntien anteeksiantamusta välittävällä kasteella? Mitä syntiä heillä muka olisi? Origenes mietti sellaisia ja hänen kirjoituksistaan näkee, että muutkin miettivät. Siihen keksittiin selitykseksi peritty synti eli perisynti. Kyprianus ja Augustinus kunnostautuivat siinä.

        Ja sen jälkeen on sitten opetettu, että vauvat pitää kastaa, etteivät he joudu perisynnin vuoksi kadotukseen.

        Ja oppi on mennyt valitettavan hyvin perille. Näitä ketjuja lukiessa sen huomaa.

        Se on ihan totta ettei Raamatussa mainita että kaste olisi metafora tai merkki. Raamatussa kaste pelastaa.


    • alkuteksti

      Itse olen lukenut Uuden testamentin läpi kaksi kertaa alkukielellä,. joten ymmärrän vanhaa kreikkaa ilman sanakirjaakin.

      Kulkien "tai matkustaen) siis opetuslapseuttakaa kaikki kansat, kastaen heitä... ja opettaen heitä..."

      Ennen kuin kastetaan ihmisen tulee tunnustaa usko Jeesukseen,
      Ei kasteeseen tarvita muuta kuin uskoon tulo, siis Jeesuksen hyväksyminen Vapahtajaksi,

      Sen jälkeen opetetaan mitä kristillinen elämä on. Tämä opetus kestää eliniän.

      Jos kastettavalta vaadittaisiin teologian loppututkinto, pelastuksesta tulisi tietokilpailun päävoitto.

      Ensin uskoontulo, sittenn kaste, sitten opetusta loppuikä.

      • aamenaamen

        Juuri noin, voi miten yksinkertaista, ei lapsikaan eksy kunhan rakastaa totuutta eikä laskelmoi mitä joku sanoo j a meneekö pari kaveria jne !


      • selkeää
        aamenaamen kirjoitti:

        Juuri noin, voi miten yksinkertaista, ei lapsikaan eksy kunhan rakastaa totuutta eikä laskelmoi mitä joku sanoo j a meneekö pari kaveria jne !

        "Kulkien "tai matkustaen) siis opetuslapseuttakaa kaikki kansat, kastaen heitä... ja opettaen heitä..."

        Aivan oikein. Eikä tuossa sanota että kasteseen tarvitaan uskoontulo. Ja tosiaan kaikkia kansoja käsketään tekemään opetuslapsiksi kastaen ja opettaen. Niin selkeää!!!


      • hookaksoota
        selkeää kirjoitti:

        "Kulkien "tai matkustaen) siis opetuslapseuttakaa kaikki kansat, kastaen heitä... ja opettaen heitä..."

        Aivan oikein. Eikä tuossa sanota että kasteseen tarvitaan uskoontulo. Ja tosiaan kaikkia kansoja käsketään tekemään opetuslapsiksi kastaen ja opettaen. Niin selkeää!!!

        Aivan oikein.
        Tuossahan sanotaan selvästi, että vesikippo pitää olla mukana ja vettä roiskimalla tehdään opetuslapsia! Uskosta ei ole niin väliä!!!


      • vesivanhinvoitehista
        hookaksoota kirjoitti:

        Aivan oikein.
        Tuossahan sanotaan selvästi, että vesikippo pitää olla mukana ja vettä roiskimalla tehdään opetuslapsia! Uskosta ei ole niin väliä!!!

        Ei vaan tuossa sanotaan että opetuslapsia tehdään nimenomaan kastamisen ja opettamisen avulla. Mutta uskollahan ei ole ukastajille niin väliä kun ilman sitäkin voi kuulemma pelastua


      • väännälisäämutkalle
        vesivanhinvoitehista kirjoitti:

        Ei vaan tuossa sanotaan että opetuslapsia tehdään nimenomaan kastamisen ja opettamisen avulla. Mutta uskollahan ei ole ukastajille niin väliä kun ilman sitäkin voi kuulemma pelastua

        hedberin oppilasko se siinä vääristelee suoria asioita tapansa mukaan.

        kaljakelluntalaiset ovat hyviä esimerkkejä oppinne puolesta. kasteen armossa kellutaan ja kaikki sotketaan.


      • PohdiskelinVähän

        Olet ihan oikeassa, nimim. Alkuteksti. Olet kreikkasi lukenut. Pääkehotus on "opetuslapseuttakaa" tai "tehkää opetuslapsia". Ja kastaminen ja opettaminen eivät ole instrumentaalisia vaan modaalisia tai säestäviä. Ne tulee kääntää pääverbin mukaan.
        Kiilusen & Hakolan kreikan oppikirja: ”Imperatiivin kanssa käytettävä partisiippi on suomennettava imperatiivina sekin"
        Kastaminen ja opettaminen eivät siis ole oppilaaksi tekemisen välineitä, vaikka täällä kieltä osaamattomat ja teologiaa tuntemattomat kuinka inttäisivät.

        Lisää valaisua saa tästä:
        "Ja julistettuaan evankeliumia siinä kaupungissa ja tehtyään monta opetuslapsiksi he palasivat Lystraan ja Ikonioniin ja Antiokiaan."
        Julistamisella tehdään opetuslapsia. Jotkut uskovat ja heistä tulee Jeesuksen oppilaita. He haluavat oppia lisää elämän tiestä ja "aloittavat sen opiskelun".

        Markuksen evankeliumin lähetyskäskyssä ensimmäinen kehotus on julistaa. Sen uskoneista tuli oppilaita, joita kastettiin.

        Opetuslapsi eli oppilas eli matheetes oli yleistermi siihen aikaan. Fariseuksilla ja Johanneksellakin oli opetuslapsia. Mitenkään Raamattu ei ilmaise, että pitäisi olla kastettu, että voisi olla jonkun oppilas. Pelkkä ajatuskin on järjenvastainen.

        Tiedän, että te jotkut edelleen jankutatte, että opetuslapsia olisi muka tarkoitus tehdän niin, että kastetaan kaikkien kansojen vauvat ja heidät sitten opetetaan pitämään kaikki Jeesuksen opetukset. Mutta ei se niin mene. Sellainen on itse asiassa vanhan liiton henkistä. (Mitä valtio- tai kansankirkollisuus onkin.) Mutta uusi liitto eri asia. Se perustuu uskoon eikä syntyperään. Uuden liiton Jumalan valtakunnan kansalaisia tai opetuslapsia ei saada aikaan sillä että pannaan koko kansa putkeen "lapsikaste ripari". Tarvitaan elävä usko, joka ei joka miehen. Joillakuilla se onneksi voi riparissa tulla, mutta tuollainen putki ei silti toimi ikään kuin joku automaatti.

        Sillä tehdään vain laumoittain nimikristittyjä. Sellaisia, jotka eivät halua oppia Jeesukselta eikä Raamatusta vaan pitävät omat mielipiteensä. He eivät ole opetuslapsia vaan lähetyskenttä .


      • PohdiskelinVähän
        PohdiskelinVähän kirjoitti:

        Olet ihan oikeassa, nimim. Alkuteksti. Olet kreikkasi lukenut. Pääkehotus on "opetuslapseuttakaa" tai "tehkää opetuslapsia". Ja kastaminen ja opettaminen eivät ole instrumentaalisia vaan modaalisia tai säestäviä. Ne tulee kääntää pääverbin mukaan.
        Kiilusen & Hakolan kreikan oppikirja: ”Imperatiivin kanssa käytettävä partisiippi on suomennettava imperatiivina sekin"
        Kastaminen ja opettaminen eivät siis ole oppilaaksi tekemisen välineitä, vaikka täällä kieltä osaamattomat ja teologiaa tuntemattomat kuinka inttäisivät.

        Lisää valaisua saa tästä:
        "Ja julistettuaan evankeliumia siinä kaupungissa ja tehtyään monta opetuslapsiksi he palasivat Lystraan ja Ikonioniin ja Antiokiaan."
        Julistamisella tehdään opetuslapsia. Jotkut uskovat ja heistä tulee Jeesuksen oppilaita. He haluavat oppia lisää elämän tiestä ja "aloittavat sen opiskelun".

        Markuksen evankeliumin lähetyskäskyssä ensimmäinen kehotus on julistaa. Sen uskoneista tuli oppilaita, joita kastettiin.

        Opetuslapsi eli oppilas eli matheetes oli yleistermi siihen aikaan. Fariseuksilla ja Johanneksellakin oli opetuslapsia. Mitenkään Raamattu ei ilmaise, että pitäisi olla kastettu, että voisi olla jonkun oppilas. Pelkkä ajatuskin on järjenvastainen.

        Tiedän, että te jotkut edelleen jankutatte, että opetuslapsia olisi muka tarkoitus tehdän niin, että kastetaan kaikkien kansojen vauvat ja heidät sitten opetetaan pitämään kaikki Jeesuksen opetukset. Mutta ei se niin mene. Sellainen on itse asiassa vanhan liiton henkistä. (Mitä valtio- tai kansankirkollisuus onkin.) Mutta uusi liitto eri asia. Se perustuu uskoon eikä syntyperään. Uuden liiton Jumalan valtakunnan kansalaisia tai opetuslapsia ei saada aikaan sillä että pannaan koko kansa putkeen "lapsikaste ripari". Tarvitaan elävä usko, joka ei joka miehen. Joillakuilla se onneksi voi riparissa tulla, mutta tuollainen putki ei silti toimi ikään kuin joku automaatti.

        Sillä tehdään vain laumoittain nimikristittyjä. Sellaisia, jotka eivät halua oppia Jeesukselta eikä Raamatusta vaan pitävät omat mielipiteensä. He eivät ole opetuslapsia vaan lähetyskenttä .

        Ja pitää huomata, että jos opetuslapsia muka tehtäisiin "kastamalla" vauvoja JA "opettamalla" heitä pitämään kaikki mitä Jeesus on käskenyt meidän pitää, niin siinä olisi kova työ saada aikaan yksi opetuslapsi. Pitäisi opettaa KAIKKI!

        Tuollaiseen vaatimukseen kuitenkin vanhalla luterilaisella käännöksellä päädyttäisiin.


    • kerttkk

      Kirkonopettaja Augustinus:"Kirkko saanut Apostoleilta tavan kastaa lapset!"

      • kaikkeasitäonkin

        Mutta ei saanut Apostoleilta tapaa puhua roskaa, jostain muualta se tuli.


      • oletoikeassa
        kaikkeasitäonkin kirjoitti:

        Mutta ei saanut Apostoleilta tapaa puhua roskaa, jostain muualta se tuli.

        Ei niin, ei tapaa puhua roskaa vaan tapa kastaa lapset.


      • rippimittarikinrikki
        oletoikeassa kirjoitti:

        Ei niin, ei tapaa puhua roskaa vaan tapa kastaa lapset.

        miksi mahtanet puhua valetta, osaatko sanoa?


      • räkätirääktirääk
        rippimittarikinrikki kirjoitti:

        miksi mahtanet puhua valetta, osaatko sanoa?

        Miksi mahtanet itse roskaa?


    • näinsemeneetämä

      Kun joku on hukkumaisuillaan veteen, niin varmaanki nämä kirkonmiehet huutavat rannalta. älä hätäile, vesi pelastaa sinut!

      • näinsemeneenäin

        kun joku on hukkukaisillaan veteen, niin varmaankin nämä lahkolasiet huutavat rannalta. älä hätäile et sinä olet syntinen. Raamatussa sanotaan että vesi pelastaa kasteena.


      • eikuinnäin
        näinsemeneenäin kirjoitti:

        kun joku on hukkukaisillaan veteen, niin varmaankin nämä lahkolasiet huutavat rannalta. älä hätäile et sinä olet syntinen. Raamatussa sanotaan että vesi pelastaa kasteena.

        Mutta kun nämä vedenpalvojat heittelevät pelastusrenkaita maissa olevalle vauvalle!!! Väittävät, että tämä hukkuu ilman pelastusrengasta.


      • näinsemeneehei
        eikuinnäin kirjoitti:

        Mutta kun nämä vedenpalvojat heittelevät pelastusrenkaita maissa olevalle vauvalle!!! Väittävät, että tämä hukkuu ilman pelastusrengasta.

        Eikös kaikki ihmiset nilman pelastusrengasta, eli Krisuista= Mutta nuo Marianpalvojat väittävät että ihmine ons ynnitön eikä huhku!

        Uudestikastaja-inttäjä-eksyttyääjä näin raamatussa on palstan ainoa vedenpalvoja


      • uimataidonpuutetta
        näinsemeneehei kirjoitti:

        Eikös kaikki ihmiset nilman pelastusrengasta, eli Krisuista= Mutta nuo Marianpalvojat väittävät että ihmine ons ynnitön eikä huhku!

        Uudestikastaja-inttäjä-eksyttyääjä näin raamatussa on palstan ainoa vedenpalvoja

        Täh?
        Oletteko te marinapalvojat eli katolilaisuuden ihailijat väittäneet, että syntinen ihminen ei huku???
        On teillä vedenpalvojilla hurjat puheet.


      • opetteleuimaan
        uimataidonpuutetta kirjoitti:

        Täh?
        Oletteko te marinapalvojat eli katolilaisuuden ihailijat väittäneet, että syntinen ihminen ei huku???
        On teillä vedenpalvojilla hurjat puheet.

        Täh?
        Mitä tuo Mariaa palvova sairas taikavesiotrolli oikein inisee? Syntinen ihminen hukkuu ilman Jeesusta. Paitsi tuolla sairaalla palstalla jo 12 märisseellä uudestikastaja-inttäjä-eksyttäjä näin raamatussa -trollilla, jonka opin mukaan ihminen on synnitön! Tuo trolli on palstan ainoa vedenpalvoja!


      • pipokireällä
        opetteleuimaan kirjoitti:

        Täh?
        Mitä tuo Mariaa palvova sairas taikavesiotrolli oikein inisee? Syntinen ihminen hukkuu ilman Jeesusta. Paitsi tuolla sairaalla palstalla jo 12 märisseellä uudestikastaja-inttäjä-eksyttäjä näin raamatussa -trollilla, jonka opin mukaan ihminen on synnitön! Tuo trolli on palstan ainoa vedenpalvoja!

        Ovatkohan muut vedenpalvojat yhtä hermostuneita kuin tuo trolli "opetteleuimaan"???


      • hermostuneelle
        pipokireällä kirjoitti:

        Ovatkohan muut vedenpalvojat yhtä hermostuneita kuin tuo trolli "opetteleuimaan"???

        Veikkaan että kaikkein hermostunein on vettä palvova uudestikastaja-inttäjä-eksyttäjä näin raamatussa, joka pistelee ylimääräisiä välimerkkejä miten sattuu :D


      • meklari94
        hermostuneelle kirjoitti:

        Veikkaan että kaikkein hermostunein on vettä palvova uudestikastaja-inttäjä-eksyttäjä näin raamatussa, joka pistelee ylimääräisiä välimerkkejä miten sattuu :D

        Se on selvä hermostumisen merkki. Tosin jos oikein ymmärsin, niin tuo sama paniikki hänellä on ollut jo 12 vuotta...


      • pipokireällä
        meklari94 kirjoitti:

        Se on selvä hermostumisen merkki. Tosin jos oikein ymmärsin, niin tuo sama paniikki hänellä on ollut jo 12 vuotta...

        Näkyy olevan ainakin kaksi hermostunutta vedenpalvojaa. Tuo meklari on näköjään panikoinut jo 12 vuotta.


      • hermostuneelle
        pipokireällä kirjoitti:

        Näkyy olevan ainakin kaksi hermostunutta vedenpalvojaa. Tuo meklari on näköjään panikoinut jo 12 vuotta.

        Täällä näkyy olevan yksi hermostunus säälittävä Marianpalvoja, joka palvoo vettä ja joka on märissyt näillä palstoilla 12 vuotta. Hänen nimensä on uudestikastaja-inttäjä-eksyttäjä näin raamatussa.


      • todisteethistoriassa
        hermostuneelle kirjoitti:

        Täällä näkyy olevan yksi hermostunus säälittävä Marianpalvoja, joka palvoo vettä ja joka on märissyt näillä palstoilla 12 vuotta. Hänen nimensä on uudestikastaja-inttäjä-eksyttäjä näin raamatussa.

        Laittakaapa googleen hakusanat "kaste" ja "soomipoika" ja avatkaa ensimmäinen linkki mikä tulee, niin näette että tuo sama sairas trolli on rääkynyt samoja asioita jo yil vuosikymmen.


      • kunhanmietin
        todisteethistoriassa kirjoitti:

        Laittakaapa googleen hakusanat "kaste" ja "soomipoika" ja avatkaa ensimmäinen linkki mikä tulee, niin näette että tuo sama sairas trolli on rääkynyt samoja asioita jo yil vuosikymmen.

        Teillä on siten noin pitkä yhteinen matka foorumin sokkeloissa, se on hyvin mielenkiintoista !

        Muuten tuli mieleeni kysyä miksi lähes jokaisessa ihmiskasautumassa on nuorisolla kaks sormea pystyssä !
        onko s e jokin rippilasten tunnus, kun ennen uskovaiset käyttivät kalan kuvaa pitääkseen yhteyttä vainojen takia.


      • kiitos.vinkistä
        todisteethistoriassa kirjoitti:

        Laittakaapa googleen hakusanat "kaste" ja "soomipoika" ja avatkaa ensimmäinen linkki mikä tulee, niin näette että tuo sama sairas trolli on rääkynyt samoja asioita jo yil vuosikymmen.

        Kiitos vinkistä! Sieltähän löytyi vanhaa materiaalia tuosta trollista. Oli panikoinut täällä jo vuonna 2006!


      • pipokireällä
        kiitos.vinkistä kirjoitti:

        Kiitos vinkistä! Sieltähän löytyi vanhaa materiaalia tuosta trollista. Oli panikoinut täällä jo vuonna 2006!

        Tuntuu se panikointi olevan siellä vedenpalvojien puolella. Nuo soomipojan terävät kommentit tyrmäävät täysin tuon pakollisen vauvakasteen ja siitä varmaan johtuu noiden vedenpalvojien raivostuminen. Ymmärrän hermostumisen.


      • hermostuneelle
        pipokireällä kirjoitti:

        Tuntuu se panikointi olevan siellä vedenpalvojien puolella. Nuo soomipojan terävät kommentit tyrmäävät täysin tuon pakollisen vauvakasteen ja siitä varmaan johtuu noiden vedenpalvojien raivostuminen. Ymmärrän hermostumisen.

        Näin on veli-kiitos.vinkistä! Tuo sairas soomipoika eli uudestikastaja-inttäjä-eksyttäjä näin raamatussa on vinkunut, ulissut, inissyt, märissyt ja riehunut täällä jo 12 vuotta kun kristityt ovat Raamatulla kumonneet hänen oppinsa. Ja sekös tuota vedenpalvojaa kyrsii! Ja vielä kun hänen nimimerkkinsäkin on "pipokireällä", niin voidaan sanoa että tuolla trollilla tosiaan on pipo kireällä ja paniikki päällä, hih!


      • kylläsitänytharmittaa
        hermostuneelle kirjoitti:

        Näin on veli-kiitos.vinkistä! Tuo sairas soomipoika eli uudestikastaja-inttäjä-eksyttäjä näin raamatussa on vinkunut, ulissut, inissyt, märissyt ja riehunut täällä jo 12 vuotta kun kristityt ovat Raamatulla kumonneet hänen oppinsa. Ja sekös tuota vedenpalvojaa kyrsii! Ja vielä kun hänen nimimerkkinsäkin on "pipokireällä", niin voidaan sanoa että tuolla trollilla tosiaan on pipo kireällä ja paniikki päällä, hih!

        Harmi tietysti tuon Marianpalvojan kannalta että uudestikaste on Raamtulla kumottu, mutta pitäähän sen jatkaa tuota ininäänsä siitä huolimatta. Ymmärrän että häntä harmittaa VIETÄVÄSTI! =)


      • pipokireällä
        hermostuneelle kirjoitti:

        Näin on veli-kiitos.vinkistä! Tuo sairas soomipoika eli uudestikastaja-inttäjä-eksyttäjä näin raamatussa on vinkunut, ulissut, inissyt, märissyt ja riehunut täällä jo 12 vuotta kun kristityt ovat Raamatulla kumonneet hänen oppinsa. Ja sekös tuota vedenpalvojaa kyrsii! Ja vielä kun hänen nimimerkkinsäkin on "pipokireällä", niin voidaan sanoa että tuolla trollilla tosiaan on pipo kireällä ja paniikki päällä, hih!

        Tuo kuumakalletrolli "hermostuneelle" ei oikein tiedä, miten purkaisi tuskaansa, ja panee kaikki osaamansa sanat ilmaisemaan hätäänsä. Ottaahan se aivoon, kun ei Raamatusta ole löytynyt ensimmäistäkään vauvakastetapausta. Nuo nimikristityt yrittävät kumota raamatullista uskovien kastetta.
        Mutta tuo trolli tajusi sentään sen, miten alkuseurakunta toimi, ja vahingossa kumosi vauvakasteen:
        "uskoontulleet ohjattiin välittömästi kasteelle!!!"
        Vauvoista ei ole mitään mainintaa.Sekös tuota trollia harmittaa.

        Eli ei siinä vauvakasteessa kukaan ole tullut uskoon!


      • hermostuneelle
        pipokireällä kirjoitti:

        Tuo kuumakalletrolli "hermostuneelle" ei oikein tiedä, miten purkaisi tuskaansa, ja panee kaikki osaamansa sanat ilmaisemaan hätäänsä. Ottaahan se aivoon, kun ei Raamatusta ole löytynyt ensimmäistäkään vauvakastetapausta. Nuo nimikristityt yrittävät kumota raamatullista uskovien kastetta.
        Mutta tuo trolli tajusi sentään sen, miten alkuseurakunta toimi, ja vahingossa kumosi vauvakasteen:
        "uskoontulleet ohjattiin välittömästi kasteelle!!!"
        Vauvoista ei ole mitään mainintaa.Sekös tuota trollia harmittaa.

        Eli ei siinä vauvakasteessa kukaan ole tullut uskoon!

        Kappas, uudestikastaja-inttäjä-eksyttäjä näin raamatussa pystyi kirjoittamaan viestin ilman vedenpalvonta -kommenttia. Hän selvästi kehittyy. Mutta sen sijaan hän märisee tuskaansa kun Raamatusta ei löydy yhtään uudestikastetapausta vaikka tuo kristittyä leikkivä trolli yritäää kumota raamatullisen lasten kastamisen. Onneksi hän kuitenkin myönsi ettei kastetta tarvitse uusia. Siinä meni pohja hänen aiemmilta märinöiltään. Häntä ketuttaa se aivan vietävästä! =) Sen tosin näkee jo hänen nimimerkistäänkin.

        Vauvoista ei tarvita mitään mainintoja kun meillä on Keisstuksen antama yleinen kaste- ja lähetyskäsky.


      • hänonhermostunut
        hermostuneelle kirjoitti:

        Kappas, uudestikastaja-inttäjä-eksyttäjä näin raamatussa pystyi kirjoittamaan viestin ilman vedenpalvonta -kommenttia. Hän selvästi kehittyy. Mutta sen sijaan hän märisee tuskaansa kun Raamatusta ei löydy yhtään uudestikastetapausta vaikka tuo kristittyä leikkivä trolli yritäää kumota raamatullisen lasten kastamisen. Onneksi hän kuitenkin myönsi ettei kastetta tarvitse uusia. Siinä meni pohja hänen aiemmilta märinöiltään. Häntä ketuttaa se aivan vietävästä! =) Sen tosin näkee jo hänen nimimerkistäänkin.

        Vauvoista ei tarvita mitään mainintoja kun meillä on Keisstuksen antama yleinen kaste- ja lähetyskäsky.

        Uskoon tullaan Jumalan Sanan kautta, mutta eihän tuo vauvkastehöpöttäjä sitä tiedä.

        Onko kukaan tullut uudestikasteessa uskoon? Mutta apostolien esimerkkiähän ei tuon pellen mukaan ole tarkoitu seurata, hih!


      • meklari94
        hänonhermostunut kirjoitti:

        Uskoon tullaan Jumalan Sanan kautta, mutta eihän tuo vauvkastehöpöttäjä sitä tiedä.

        Onko kukaan tullut uudestikasteessa uskoon? Mutta apostolien esimerkkiähän ei tuon pellen mukaan ole tarkoitu seurata, hih!

        Kai se hermostuttaa, kun omat uskomukset ovat niin selvässä ristiriidassa Raamatun Sanan kanssa, kuten täälläkin useasti on osoitettu. Sitten kun samaa harhaa yrittää myydä 12 vuotta tuloksetta, niin voin vain aavistella, miten paljon tuskaa hän sisällään kantaa, mikä on sinänsä surullista.


      • samaamieltä
        meklari94 kirjoitti:

        Kai se hermostuttaa, kun omat uskomukset ovat niin selvässä ristiriidassa Raamatun Sanan kanssa, kuten täälläkin useasti on osoitettu. Sitten kun samaa harhaa yrittää myydä 12 vuotta tuloksetta, niin voin vain aavistella, miten paljon tuskaa hän sisällään kantaa, mikä on sinänsä surullista.

        Naulan kantaan, veli-meklari! Ehkä ne 19.4. kirjoituksetkin kuvaavat hänen raivoaan ja hätäänsä.


      • keisstukselle
        hermostuneelle kirjoitti:

        Kappas, uudestikastaja-inttäjä-eksyttäjä näin raamatussa pystyi kirjoittamaan viestin ilman vedenpalvonta -kommenttia. Hän selvästi kehittyy. Mutta sen sijaan hän märisee tuskaansa kun Raamatusta ei löydy yhtään uudestikastetapausta vaikka tuo kristittyä leikkivä trolli yritäää kumota raamatullisen lasten kastamisen. Onneksi hän kuitenkin myönsi ettei kastetta tarvitse uusia. Siinä meni pohja hänen aiemmilta märinöiltään. Häntä ketuttaa se aivan vietävästä! =) Sen tosin näkee jo hänen nimimerkistäänkin.

        Vauvoista ei tarvita mitään mainintoja kun meillä on Keisstuksen antama yleinen kaste- ja lähetyskäsky.

        Nyt se selvisi, miksi tuo lukihäiriöinen vedenpalvojatrolli "hermostuneelle" ei tajua hönkäsen pöläystä uskovien kasteesta, koska hänellä on joku Keisstus, jonka oppeja hän noudattaa:
        " meillä on Keisstuksen antama yleinen kaste- ja lähetyskäsky. "

        Onko tuo Keisstus antanut ohjeita siitä, kunka lämmintä vesi pitää olla? Tarviiko kummien olla uskovia?


      • hermostuneelle
        keisstukselle kirjoitti:

        Nyt se selvisi, miksi tuo lukihäiriöinen vedenpalvojatrolli "hermostuneelle" ei tajua hönkäsen pöläystä uskovien kasteesta, koska hänellä on joku Keisstus, jonka oppeja hän noudattaa:
        " meillä on Keisstuksen antama yleinen kaste- ja lähetyskäsky. "

        Onko tuo Keisstus antanut ohjeita siitä, kunka lämmintä vesi pitää olla? Tarviiko kummien olla uskovia?

        No nyt se selvisi miksi tuo Marianpalvoja -trolli ei ymmärrä mitään raamatullisesta kasteesta. Hän ei tunnista Jeesusta!!! Puhuu vaan jostakin Keisstuksesta, joka liittynee Mariaan, jota hän palvoo. Lieneekö Maria antanut neuvoja siitä, monestiko saa kastaa uudesi ja haittaako vaikkei kastava setä ole uskossa?

        Uudestikastaja-inttäjä-eksyttäjä näin raamatussa on hyvin sairas vedenpalvoja. Hän osoitti tuon vistinsä palvomalleen "Keisstukselle" mutta vastasinpa ny kuitenkin.


      • vinttikoira54
        hermostuneelle kirjoitti:

        No nyt se selvisi miksi tuo Marianpalvoja -trolli ei ymmärrä mitään raamatullisesta kasteesta. Hän ei tunnista Jeesusta!!! Puhuu vaan jostakin Keisstuksesta, joka liittynee Mariaan, jota hän palvoo. Lieneekö Maria antanut neuvoja siitä, monestiko saa kastaa uudesi ja haittaako vaikkei kastava setä ole uskossa?

        Uudestikastaja-inttäjä-eksyttäjä näin raamatussa on hyvin sairas vedenpalvoja. Hän osoitti tuon vistinsä palvomalleen "Keisstukselle" mutta vastasinpa ny kuitenkin.

        Hänellä on tosiaan ollut taipumusta vieraiden jumalien palvomiseen, mistä kertoo nuo epäraamatulliset opit uudestikasteesta, joita se täällä yrittää jakaa. Toivottavasti kääntyy vielä joskus Jeesuksen puoleen!


      • oksennusta
        hermostuneelle kirjoitti:

        No nyt se selvisi miksi tuo Marianpalvoja -trolli ei ymmärrä mitään raamatullisesta kasteesta. Hän ei tunnista Jeesusta!!! Puhuu vaan jostakin Keisstuksesta, joka liittynee Mariaan, jota hän palvoo. Lieneekö Maria antanut neuvoja siitä, monestiko saa kastaa uudesi ja haittaako vaikkei kastava setä ole uskossa?

        Uudestikastaja-inttäjä-eksyttäjä näin raamatussa on hyvin sairas vedenpalvoja. Hän osoitti tuon vistinsä palvomalleen "Keisstukselle" mutta vastasinpa ny kuitenkin.

        Ai täällä onkin vain yksi vedenpalvojatrolli, "hermostuneneelle", joka on lisäksi lukihäiriöinen ja yrittää tunkea joka rakoon noita epätoivoisia viestejään. Hänen hermostuneisuutensa on niin pahaa, että taaskin hän kirjoitti "vistin", jossa ei ole mitään järkeä, ja vahvistaa oman sekoilunsa toisella nimimerkillä, "vinttikoira54"!!! Taitaa olla tuo "meklari94?" Onkohan tuo 94 hänen älykkyysosamääränsä?
        Itsensä kanssa on varmaan hauskaa keskustella.
        No, haukkua hän kyllä osaa.
        "Koira palaa oksennukselleen" sanotaan Raamatussa.

        Milloinkahan hän opettelee kirjoittamaan?


      • äläoksenna
        oksennusta kirjoitti:

        Ai täällä onkin vain yksi vedenpalvojatrolli, "hermostuneneelle", joka on lisäksi lukihäiriöinen ja yrittää tunkea joka rakoon noita epätoivoisia viestejään. Hänen hermostuneisuutensa on niin pahaa, että taaskin hän kirjoitti "vistin", jossa ei ole mitään järkeä, ja vahvistaa oman sekoilunsa toisella nimimerkillä, "vinttikoira54"!!! Taitaa olla tuo "meklari94?" Onkohan tuo 94 hänen älykkyysosamääränsä?
        Itsensä kanssa on varmaan hauskaa keskustella.
        No, haukkua hän kyllä osaa.
        "Koira palaa oksennukselleen" sanotaan Raamatussa.

        Milloinkahan hän opettelee kirjoittamaan?

        Täällä ON yksi vedenpalvojatrolli, uudestikastaja-inttäjä-eksyttäjä näin raamatussa, joka märisee joka rakoon noita epätoivoisia viestejään. Hän on hyvin vainoharhainen eikä erota kirjoittajia toisistaan. Hän kirjoitti viestin jossa ei ole mitään järkeä! Haukkua tuo Marianpalvoja kyllä osaa.

        Se on totta että uudestikastaja-inttäjä-eksyttäjä näin raamatussa palaa aina oskennukselleen ja on tehnyt sitä jo 12 vuotta!!!! Siksi hän noita sairaita viestejään tänne rustaa. Antaa hänen rypeä siinä. Paniikki on valtavaa kun hänen epäjumalansa on paljastettu. Hän on hyvin sairas vedenpalvoja! Milloin hän opettelee kielioppisäännöt????


      • semeneevainnäin
        äläoksenna kirjoitti:

        Täällä ON yksi vedenpalvojatrolli, uudestikastaja-inttäjä-eksyttäjä näin raamatussa, joka märisee joka rakoon noita epätoivoisia viestejään. Hän on hyvin vainoharhainen eikä erota kirjoittajia toisistaan. Hän kirjoitti viestin jossa ei ole mitään järkeä! Haukkua tuo Marianpalvoja kyllä osaa.

        Se on totta että uudestikastaja-inttäjä-eksyttäjä näin raamatussa palaa aina oskennukselleen ja on tehnyt sitä jo 12 vuotta!!!! Siksi hän noita sairaita viestejään tänne rustaa. Antaa hänen rypeä siinä. Paniikki on valtavaa kun hänen epäjumalansa on paljastettu. Hän on hyvin sairas vedenpalvoja! Milloin hän opettelee kielioppisäännöt????

        Kun tuo sairas trolli on täällä 12 vuotta rääkynyt ja aina palaa tänne samoja märinöitä märisemään, niin tuo Raamatun kohta pätee häneen loistavasti.


      • oksennapois
        semeneevainnäin kirjoitti:

        Kun tuo sairas trolli on täällä 12 vuotta rääkynyt ja aina palaa tänne samoja märinöitä märisemään, niin tuo Raamatun kohta pätee häneen loistavasti.

        Ai nytkö käytät kahta nimimerkkiä? "semeneevainnäin" ja "äläoksenna"? Miksi hylkäsit tuon "vinttikoira"-nimmarin, joka sopisi paremmin tuollaiseen räksytykseen ja "rääkrymiseen"!
        Mutta tuo lukihäiriösi pysyy entisellään. Eikä se
        meklari94:kään ole aivan huono, jossa kerrot älykkyysosamäärästäsi. Tuollainen teksti on melko kova suoritus 94:n älykkyysosamäärän omaavalle.

        Oletko vielä samalla kannalla kuin edellä, jossa kumosit pakollisen vauvakasteen:
        "" Uskoon tullet ohjattiin ensi tilassa kasteelle, kuten itsekin huomaat."
        Miten osuit kerrankin oikeaan? Tuskin se oli "Keisstuksen" opetusta?


      • Marianpalvojalle
        oksennapois kirjoitti:

        Ai nytkö käytät kahta nimimerkkiä? "semeneevainnäin" ja "äläoksenna"? Miksi hylkäsit tuon "vinttikoira"-nimmarin, joka sopisi paremmin tuollaiseen räksytykseen ja "rääkrymiseen"!
        Mutta tuo lukihäiriösi pysyy entisellään. Eikä se
        meklari94:kään ole aivan huono, jossa kerrot älykkyysosamäärästäsi. Tuollainen teksti on melko kova suoritus 94:n älykkyysosamäärän omaavalle.

        Oletko vielä samalla kannalla kuin edellä, jossa kumosit pakollisen vauvakasteen:
        "" Uskoon tullet ohjattiin ensi tilassa kasteelle, kuten itsekin huomaat."
        Miten osuit kerrankin oikeaan? Tuskin se oli "Keisstuksen" opetusta?

        Nytkö soomipoika eli uudestikastaja-inttäjä-eksyttäjä näin raamatussa käyttääkin nimimerkkiä "oksennapois"? äsken se oli "oksennusta". Toisaalta edellinen nimimerkki kuvaa paremmin tuota epätoivosita rääkymistäsi koska koira sinne oksennukselleen palaa.. Sinulle ei ole toivoakaan päästä 94 älykkyysosamäärään.

        Enpä ole kumottu mitään vauvakastetta, vaan sinun uudestikasteesi, ja kumosti sen itsekin kun sanoit ettei kastetta tavitse uusia. Olikohan ihan omaa keksinötä vai siltä Keissstukselta saatua uutta ilmoitusta? Muta apostoleienesimerkkiähän ei pitänyt teotella vai mitä? Senkikö kuluit epäjumalaltasi Marialta?

        Tuo koko uudestikastaja-inttäjä-eksyttäjä näin raamatussa on vain vailla mitää ihmisarmova oleva saastainen vedenpalvoja, jonak ei pitäis omalla oksenukselleen palata vaan jättää tämä palsta kristityille.


      • oksennapois
        Marianpalvojalle kirjoitti:

        Nytkö soomipoika eli uudestikastaja-inttäjä-eksyttäjä näin raamatussa käyttääkin nimimerkkiä "oksennapois"? äsken se oli "oksennusta". Toisaalta edellinen nimimerkki kuvaa paremmin tuota epätoivosita rääkymistäsi koska koira sinne oksennukselleen palaa.. Sinulle ei ole toivoakaan päästä 94 älykkyysosamäärään.

        Enpä ole kumottu mitään vauvakastetta, vaan sinun uudestikasteesi, ja kumosti sen itsekin kun sanoit ettei kastetta tavitse uusia. Olikohan ihan omaa keksinötä vai siltä Keissstukselta saatua uutta ilmoitusta? Muta apostoleienesimerkkiähän ei pitänyt teotella vai mitä? Senkikö kuluit epäjumalaltasi Marialta?

        Tuo koko uudestikastaja-inttäjä-eksyttäjä näin raamatussa on vain vailla mitää ihmisarmova oleva saastainen vedenpalvoja, jonak ei pitäis omalla oksenukselleen palata vaan jättää tämä palsta kristityille.

        Eikö tuo vedenpalvojatrolli ole vieläkään oppinut kirjoittamaan?
        Mutta eihän 94:n älykkyysosamäärällä muuta voi odottakkaan.

        Tuo johtuu varmaan siitä hermostumisesta.


      • hermostuneelle
        oksennapois kirjoitti:

        Eikö tuo vedenpalvojatrolli ole vieläkään oppinut kirjoittamaan?
        Mutta eihän 94:n älykkyysosamäärällä muuta voi odottakkaan.

        Tuo johtuu varmaan siitä hermostumisesta.

        Taasko tuo vettä palvova uudestikastaja-inttäjä-eksyttäjä näin raamatussa oksensi! No, hän palaa oksennukselleen huomenna. Ei kai tuollaiselta vähä-älyiseltä Mariana edessä kyykkivältä pellleltä voi muuta odotaakaan! Hän on taas hyvin hermostunut!


      • meklari94
        hermostuneelle kirjoitti:

        Taasko tuo vettä palvova uudestikastaja-inttäjä-eksyttäjä näin raamatussa oksensi! No, hän palaa oksennukselleen huomenna. Ei kai tuollaiselta vähä-älyiseltä Mariana edessä kyykkivältä pellleltä voi muuta odotaakaan! Hän on taas hyvin hermostunut!

        No tuntuu olevan. Eikä hänelle ole ihan selvää, että kenen kansa milloinkin juttelee. Hän sekoittaa kirjoittajat aika pahasti, sillä allekirjoittanut ei ole käynyt täällä koko päivänä. Aika vasta sama kasteenuusija luuli minua jonglööriksi, vaikken ole kyseistä nimimerkkiä täällä koskaan nähnyt. Sinänsä imartelevaa, mutta ei tuo jonglööraus oikein suju, kun olen käsistäni niin kömpelö :(

        Minusta on lapsellista alkaa arvioimaan täällä kenenkään älykkyysosamäärää, varsinkin kun tyypillä itsellään on vaikeuksia ymmärtää selvää Raamatun Sanaa. Eikä tuo oikeinkirjoituskaan tunnu olevan hänellä ihan täysin hallussa, ”odottakkaan”?


      • odottakkaan
        meklari94 kirjoitti:

        No tuntuu olevan. Eikä hänelle ole ihan selvää, että kenen kansa milloinkin juttelee. Hän sekoittaa kirjoittajat aika pahasti, sillä allekirjoittanut ei ole käynyt täällä koko päivänä. Aika vasta sama kasteenuusija luuli minua jonglööriksi, vaikken ole kyseistä nimimerkkiä täällä koskaan nähnyt. Sinänsä imartelevaa, mutta ei tuo jonglööraus oikein suju, kun olen käsistäni niin kömpelö :(

        Minusta on lapsellista alkaa arvioimaan täällä kenenkään älykkyysosamäärää, varsinkin kun tyypillä itsellään on vaikeuksia ymmärtää selvää Raamatun Sanaa. Eikä tuo oikeinkirjoituskaan tunnu olevan hänellä ihan täysin hallussa, ”odottakkaan”?

        Olet oikeassa, veli-meklari! Tuo vedenpalvojatrolli on ollut pitkään vainoharhainen eikä tunnu tietävän kuka on kuka. Minuakin on luultu milloin keneksikin, joskus artoksi ja joskus doordooriksi. Kertoo siitä paniikista ja hädästä mikä tuolla pellellä on. Entä milloin hän oppii kirjoittamaan???


    • odottelemme

      44 jäsentä on tullut järkiinsä tänään! sitä se pakkokaste ja liitos teettää, joku päivä valo saapuu sakastiin.

      • emmeodota

        Niin, uudestikastajille järkiinsä tuleminen on sitä ettei usko Jeesukseen.

        Kertkooko joku kuinka moni on eronnut uudestikastajalahkoista? Aika monta kai on, valo saapuu lahkokellariinkin.


      • emmeniin
        emmeodota kirjoitti:

        Niin, uudestikastajille järkiinsä tuleminen on sitä ettei usko Jeesukseen.

        Kertkooko joku kuinka moni on eronnut uudestikastajalahkoista? Aika monta kai on, valo saapuu lahkokellariinkin.

        On varmaan muta uskontojen uhrien tuki ry:stä voimme lukea ettei se eroaminen noista lahkoista ole niin helppoa. Kirkoista on taas helppo erota


    • halooherätystäjo

      No ei siitä ole niin kauan aikaa kun kirkosta eroaminen oli mahdotonta kuten hyvin historiasta tiedätte, jos tiedätte jotain siitä.
      Kirkosta eroaminen on Suomessa ollut mahdollista vuodesta 1923, siihen asti se oli mahdollista vain hautausmaan kautta.
      LAinaus nettosivulta; Suomen kuuluessa Ruotsiin oli maassa voimassa uskontopakko 1634 alkaen. Kaikkien oli kuuluttava luterilaiseen kirkkoon tai lähdettävä maasta!

      eli lakatkaa nyt jo tuosta lapsellisesta siteeraamisesta uskontojen uhrien sivustoihin kun ette tajua historiasta mitään, oletteko koskaan lukeneet historiaa, no tuskin!

      suomikin on ollut täysin kahden hallinnon alla aina, eli maallinen valta ja uskonnollinen valta, jossa yksityiseltä ihmiseltä ei ole kysytty mitään oman sydämen äänestä.

      Uudenliiton Jeesuslaisuus ei ole tällaisten vallankäyttöjen takana eikä niillä ol emitäänyhteistä kirkkokäytäntöihin.

      • herätystälahkoon

        Emme elä vuotta 1923. Uskontojen uhrien tuki ry:stä neämme, miten uudestikastajista ei niin vain lähdetä. Kirkosta voi lähteä helposti


      • lapsosillevaloa
        herätystälahkoon kirjoitti:

        Emme elä vuotta 1923. Uskontojen uhrien tuki ry:stä neämme, miten uudestikastajista ei niin vain lähdetä. Kirkosta voi lähteä helposti

        Sellainen on valetta ettei voi lähteä, suomi on vapaa maa tulla ja mennä, siihen ei kukaan voi laittaa omia pykäliään.

        vapaista suunnista voit lähteä yhdellä puhelinsoitolla tai paperilla, siinä ei ole minkäänlaista vaikeutta.

        mutta kun teillä ei ol e edes perusasioista mitään hajuakaan niin sekoitatte kaikki kastajat samaan nippuun, missä sellaisen tietämättömyyden voi yleensöä saavuttaa, se on jo ihme yleensäkin.


      • vanhuksellevaloa
        lapsosillevaloa kirjoitti:

        Sellainen on valetta ettei voi lähteä, suomi on vapaa maa tulla ja mennä, siihen ei kukaan voi laittaa omia pykäliään.

        vapaista suunnista voit lähteä yhdellä puhelinsoitolla tai paperilla, siinä ei ole minkäänlaista vaikeutta.

        mutta kun teillä ei ol e edes perusasioista mitään hajuakaan niin sekoitatte kaikki kastajat samaan nippuun, missä sellaisen tietämättömyyden voi yleensöä saavuttaa, se on jo ihme yleensäkin.

        Voi lähteä mutta hankalaa se tuntuu olevan kuten uskontojen uhrien tuki ry -sivultas voit lukea. Mikei se ole yhtä helppoa kuin kirkosta lähteminen, sitä saa miettiä.

        Kaikkia kastajia ei panna samaan nippuun. On vain kastajat ja uudestikastajat.


      • kaikkisekasinsiel
        herätystälahkoon kirjoitti:

        Emme elä vuotta 1923. Uskontojen uhrien tuki ry:stä neämme, miten uudestikastajista ei niin vain lähdetä. Kirkosta voi lähteä helposti

        ymmärrätkö edes sitä että luterilaisuus on suurin lahko tässä maassa kaikkine haarasekoilijoineen, no tuskin tajuat siitä mitään kirjoitustesi perusteella.


      • kovaaonkovaluu
        vanhuksellevaloa kirjoitti:

        Voi lähteä mutta hankalaa se tuntuu olevan kuten uskontojen uhrien tuki ry -sivultas voit lukea. Mikei se ole yhtä helppoa kuin kirkosta lähteminen, sitä saa miettiä.

        Kaikkia kastajia ei panna samaan nippuun. On vain kastajat ja uudestikastajat.

        Et taida osata lukea muuta kuin katkismusta, juurihan kirjoitin että vapaista suunnista voi lähteä yhdellä soitolla, menikö se umpiluuhusi ollenkaan!!


      • kääkälletotuutta
        kovaaonkovaluu kirjoitti:

        Et taida osata lukea muuta kuin katkismusta, juurihan kirjoitin että vapaista suunnista voi lähteä yhdellä soitolla, menikö se umpiluuhusi ollenkaan!!

        Ymmärrtäkö että pahin lahko on uudestikastajat kun ne ei pitäydy Raamatun opissa.

        Kuten uskontojen uhrien tuki ry:stä näemme, uudestikastajalahkoista lähteminen ei noin vain aina onnistu.


      • meniköjakeluun
        kääkälletotuutta kirjoitti:

        Ymmärrtäkö että pahin lahko on uudestikastajat kun ne ei pitäydy Raamatun opissa.

        Kuten uskontojen uhrien tuki ry:stä näemme, uudestikastajalahkoista lähteminen ei noin vain aina onnistu.

        Tuskin tuo kääkkä tajuaa ollenkaan mitään kun jatkuvasti valitetaan siitä miten vaikea joistakin lahkoista on lähteä. Siksikin ne lahkoja ovat.


    • missäonvika

      82 jäsentänne nostanut kytkintä tänään!

      outo koti jossa ei viihdytä.

      • käkätikääk

        Kerro sitten kun jäsenmäärä on tippunut uudestikastajien lukemiin, heh!


      • tyhjäeikiinnosta
        käkätikääk kirjoitti:

        Kerro sitten kun jäsenmäärä on tippunut uudestikastajien lukemiin, heh!

        Eli työnne on päivystää sakastianne 24/7 !

        kirkon jäsenmäärä ei koskaan yltäisi vapaitten uskovien lukemiin ellei sinne puoliväkisten laitettaisi verokirstua pullistamaan.

        ihmiset alkavat tulla järkiinsä, milloin te tulette.


      • käkätikääk
        tyhjäeikiinnosta kirjoitti:

        Eli työnne on päivystää sakastianne 24/7 !

        kirkon jäsenmäärä ei koskaan yltäisi vapaitten uskovien lukemiin ellei sinne puoliväkisten laitettaisi verokirstua pullistamaan.

        ihmiset alkavat tulla järkiinsä, milloin te tulette.

        Kääkkä taas päivystää 24/7 iellä lahkokellarissa!

        Kirkon jäsenmäärä on moninkertinen uudestikastajiin nähden. Koita hyväksyä se.

        Ihmiset eivät tule järkiinsä jos Kistuksen hylkäävät.


      • lahkoteikiinnosta
        käkätikääk kirjoitti:

        Kääkkä taas päivystää 24/7 iellä lahkokellarissa!

        Kirkon jäsenmäärä on moninkertinen uudestikastajiin nähden. Koita hyväksyä se.

        Ihmiset eivät tule järkiinsä jos Kistuksen hylkäävät.

        Sen kanssa pitää vain elää että sekä luterilaisessa kirkossa että ortodoksikirkossa on paljon enemmän jäseniä kuin yhdessäkään uudestikastajaseurakunnassa. Milloin kääkkä tulee järkiinsä tuon aian kanssa?

        Sitten kun tilanne muuttuu, niin kääkkä voi kertoa, eli ei ihan heti. Se ei kiinnosta ketään paljonko kirkosta lähtee yhdetä päivänä. Varsinkin kun pieniä lapsia liitetään jäseneksi harva se päivä :)


      • eihyvänenaika
        lahkoteikiinnosta kirjoitti:

        Sen kanssa pitää vain elää että sekä luterilaisessa kirkossa että ortodoksikirkossa on paljon enemmän jäseniä kuin yhdessäkään uudestikastajaseurakunnassa. Milloin kääkkä tulee järkiinsä tuon aian kanssa?

        Sitten kun tilanne muuttuu, niin kääkkä voi kertoa, eli ei ihan heti. Se ei kiinnosta ketään paljonko kirkosta lähtee yhdetä päivänä. Varsinkin kun pieniä lapsia liitetään jäseneksi harva se päivä :)

        Kyllä se kiinnostaa teitä itseäänekin kovasti, monta hätäistuntoa on pidetty sakasteissa asian tiimoilta, mikään ei niin paljoa ole koskaan huolettanut kirkkoa kuin rahan väheneminen.

        Kirkon jäsenyydellä ja Kristuksen hylkäämisellä ei ole mitään yhteistä, koittakaa jo tajuta se yksinkertainen fakta. Kukaan Apostoleista ei kuulunut kirkkoon, he kuuluivat Nasaretilaisen lahkoon niinkuin tänäänkin, siellä ei ollut ateistipappeja eikä ryyppääviä piispoja pahemmasta puhumattakaan, eikä vauvoja paranneltu vesimenoin, ja jos olisi ollut, heille olisi tullut lähtö saman tien.

        lukekaa Ananiaksen ja Safiiran tapaus aina välillä, se kertoo jotain aiheesta jos osaa lukea.


      • eihyvääpäivää
        eihyvänenaika kirjoitti:

        Kyllä se kiinnostaa teitä itseäänekin kovasti, monta hätäistuntoa on pidetty sakasteissa asian tiimoilta, mikään ei niin paljoa ole koskaan huolettanut kirkkoa kuin rahan väheneminen.

        Kirkon jäsenyydellä ja Kristuksen hylkäämisellä ei ole mitään yhteistä, koittakaa jo tajuta se yksinkertainen fakta. Kukaan Apostoleista ei kuulunut kirkkoon, he kuuluivat Nasaretilaisen lahkoon niinkuin tänäänkin, siellä ei ollut ateistipappeja eikä ryyppääviä piispoja pahemmasta puhumattakaan, eikä vauvoja paranneltu vesimenoin, ja jos olisi ollut, heille olisi tullut lähtö saman tien.

        lukekaa Ananiaksen ja Safiiran tapaus aina välillä, se kertoo jotain aiheesta jos osaa lukea.

        Tuntuu tuo kirkon lähtijät kiinostavan lähinnä kääkkää itseään. Taitaa huolettaa kun uudestikastajat eivät saa tarpeeksi jäseniä

        Sinänsä kirkosta eroamisella ja epäuskolla ei ole suoraa yhteyttä, mutta suurin osa eronneista eroaa siksi, koska eivät usko kirkon sanomaan, eli synnit sovittaneeseen Kristukseen. Apostolit kuuluivat nimenomaan Kristuksen perustamaan kirkkoon. Siinä ei ollut mitään uudestikastajia, eikä pedofiilisetiä eikä pidetty mitään molotuskursseja, mutta lapsia ja aikuisia molempia kastetiin.

        Kerro sitten kun kirkon väkimäärä on alentunut uudestikastajien tasolle, heh.


      • ylläriseoli
        eihyvääpäivää kirjoitti:

        Tuntuu tuo kirkon lähtijät kiinostavan lähinnä kääkkää itseään. Taitaa huolettaa kun uudestikastajat eivät saa tarpeeksi jäseniä

        Sinänsä kirkosta eroamisella ja epäuskolla ei ole suoraa yhteyttä, mutta suurin osa eronneista eroaa siksi, koska eivät usko kirkon sanomaan, eli synnit sovittaneeseen Kristukseen. Apostolit kuuluivat nimenomaan Kristuksen perustamaan kirkkoon. Siinä ei ollut mitään uudestikastajia, eikä pedofiilisetiä eikä pidetty mitään molotuskursseja, mutta lapsia ja aikuisia molempia kastetiin.

        Kerro sitten kun kirkon väkimäärä on alentunut uudestikastajien tasolle, heh.

        Olettekkin jo yllättävän iäkkäitä siellä sakastissa!

        luulin että tulevana kesänäpääsette ripille, ja sitetn onkin jo terassilupa seinällä kuten on ollut ammoisista kirkon ajoista.

        mutta että olittekin jo Apostolien aikana katsomassa kun lapsia kastettiin, se oli yllätys !


      • ylläripylläri
        ylläriseoli kirjoitti:

        Olettekkin jo yllättävän iäkkäitä siellä sakastissa!

        luulin että tulevana kesänäpääsette ripille, ja sitetn onkin jo terassilupa seinällä kuten on ollut ammoisista kirkon ajoista.

        mutta että olittekin jo Apostolien aikana katsomassa kun lapsia kastettiin, se oli yllätys !

        Iäkkäitä ja iäkkäitä, ei niin iäkkäitä kuin vanha kääkkä. Ripille on päästy jo aikaa sitte. Apostolien ajalta on jäänyt kirjoituksia, pappaseni


      • kyllähyvääpäivää
        eihyvääpäivää kirjoitti:

        Tuntuu tuo kirkon lähtijät kiinostavan lähinnä kääkkää itseään. Taitaa huolettaa kun uudestikastajat eivät saa tarpeeksi jäseniä

        Sinänsä kirkosta eroamisella ja epäuskolla ei ole suoraa yhteyttä, mutta suurin osa eronneista eroaa siksi, koska eivät usko kirkon sanomaan, eli synnit sovittaneeseen Kristukseen. Apostolit kuuluivat nimenomaan Kristuksen perustamaan kirkkoon. Siinä ei ollut mitään uudestikastajia, eikä pedofiilisetiä eikä pidetty mitään molotuskursseja, mutta lapsia ja aikuisia molempia kastetiin.

        Kerro sitten kun kirkon väkimäärä on alentunut uudestikastajien tasolle, heh.

        Täh:" mutta suurin osa eronneista eroaa siksi, koska eivät usko kirkon sanomaan"
        Mihinkäs se Jumalan voima katosi, kun Hän antaa vauvalle uskon, mutta ei aikuisille??? Eikö Jumala olekkaan voimallinen antamaa aikuiselle uskoa?? Loppuiko vedeltä voima?
        Vauvan on pakko uskoa, mutta aikuisen ei, erikoista oppia.

        Kuvastaa jo suurta paniikkia, kun tuo vedenpalvojatrolli ottaa taas käyttöönsä pedofiliasyytteet.Sehän on hänen viimeinen valttikorttinsa.


      • morjenstapöytään
        kyllähyvääpäivää kirjoitti:

        Täh:" mutta suurin osa eronneista eroaa siksi, koska eivät usko kirkon sanomaan"
        Mihinkäs se Jumalan voima katosi, kun Hän antaa vauvalle uskon, mutta ei aikuisille??? Eikö Jumala olekkaan voimallinen antamaa aikuiselle uskoa?? Loppuiko vedeltä voima?
        Vauvan on pakko uskoa, mutta aikuisen ei, erikoista oppia.

        Kuvastaa jo suurta paniikkia, kun tuo vedenpalvojatrolli ottaa taas käyttöönsä pedofiliasyytteet.Sehän on hänen viimeinen valttikorttinsa.

        Eikö Jumala ollut voimalinen antamaan kaikille uudestikastajille uskoa kun niitäkin tuppaa eroamaan? Mihin se Jumalan Sanan voima katosi? Eikö Jumala voi varjella uudestikastajalapsia uskossa? Onko Jumala heikko? Eikö siunauksesta ollutkiaan hyötyä? Oliko siunaus mitätön? Oliko siunaaja epäpätevä? Käyttikö hän väärää nime?

        Nini, uudestikastajien pedofiliatapauksista olemem saaneet lukea valitettavan paljon. Kuvastaa suurta paniikia tuolta vedenpalvojatrollilta kieltää tosiasitat.


      • taipöydänalle
        morjenstapöytään kirjoitti:

        Eikö Jumala ollut voimalinen antamaan kaikille uudestikastajille uskoa kun niitäkin tuppaa eroamaan? Mihin se Jumalan Sanan voima katosi? Eikö Jumala voi varjella uudestikastajalapsia uskossa? Onko Jumala heikko? Eikö siunauksesta ollutkiaan hyötyä? Oliko siunaus mitätön? Oliko siunaaja epäpätevä? Käyttikö hän väärää nime?

        Nini, uudestikastajien pedofiliatapauksista olemem saaneet lukea valitettavan paljon. Kuvastaa suurta paniikia tuolta vedenpalvojatrollilta kieltää tosiasitat.

        Mitähän tuo lukihäiriöinen vedenpalvojatrolli taas sekoilee? Nuo kirjoitusvirheet paljastavat sen, kuinka valtava paniikki ja tuska on hänellä. Milloinkahan hän opettelisi kirjoittamaan?
        Opettelisi edes kirjoittamaan oikein ja lopettaisi tuon valehtelemisen. Eiköhän niitä pedofiliatapauksia ole eniten siellä vauvanvalelijoiden parissa, lestadiolaisten tai katolisen kirkon piirissä. Mutta kun rienata pitää, niin kaikki asiat käännetään päälaelleen.
        Vauvakastetta kun ei voi puolustaa ilman valehtelua.

        Jumala on voimallinen antamaan kaikille halukkaille uskoa, mutta tuota veden avulla pumpattua pakkouskoa Raamattu ei tunne. Mutta tyhmempi ei sitä huomaa.


      • odottakkaan
        taipöydänalle kirjoitti:

        Mitähän tuo lukihäiriöinen vedenpalvojatrolli taas sekoilee? Nuo kirjoitusvirheet paljastavat sen, kuinka valtava paniikki ja tuska on hänellä. Milloinkahan hän opettelisi kirjoittamaan?
        Opettelisi edes kirjoittamaan oikein ja lopettaisi tuon valehtelemisen. Eiköhän niitä pedofiliatapauksia ole eniten siellä vauvanvalelijoiden parissa, lestadiolaisten tai katolisen kirkon piirissä. Mutta kun rienata pitää, niin kaikki asiat käännetään päälaelleen.
        Vauvakastetta kun ei voi puolustaa ilman valehtelua.

        Jumala on voimallinen antamaan kaikille halukkaille uskoa, mutta tuota veden avulla pumpattua pakkouskoa Raamattu ei tunne. Mutta tyhmempi ei sitä huomaa.

        Mitähän tuo sairas vedenpalvojatrolli taas märisee? Eikö hän osaa vieläkäään kirjoittaa oikein? Tuolla Marianpalvojalla kun on hirveä paniikki ja tuska kun hänen uudestikasteoppinsa on kumottu. Pedofiliatapauksia tuntuu olevan siellä ja täällä, ja tuossa vaan sanottiin että alkuseurakunnassa niitä ei ollut. Ei siinä otettu kantaa että missä niitä on. Jokainen joka vähänkin on lehtiä lukenut niin tietää että sekä katolisuudessa että uudestikastajien kesken niitä on. Mutta uudestikastetta ei voi puolustaa ilman valhetta. Muta tuo saastainen lastentervaaja vain jatkaa rääkymistään.

        Miksiehän se Jumala anna uskoa kaikille halukkaille? Luuleeko tuo vesipelle tosiaan että uskoa pumpataan vedel avulla? Ilmankos niin moni uudestikastettu ei ole uskossa


      • kukatietää
        odottakkaan kirjoitti:

        Mitähän tuo sairas vedenpalvojatrolli taas märisee? Eikö hän osaa vieläkäään kirjoittaa oikein? Tuolla Marianpalvojalla kun on hirveä paniikki ja tuska kun hänen uudestikasteoppinsa on kumottu. Pedofiliatapauksia tuntuu olevan siellä ja täällä, ja tuossa vaan sanottiin että alkuseurakunnassa niitä ei ollut. Ei siinä otettu kantaa että missä niitä on. Jokainen joka vähänkin on lehtiä lukenut niin tietää että sekä katolisuudessa että uudestikastajien kesken niitä on. Mutta uudestikastetta ei voi puolustaa ilman valhetta. Muta tuo saastainen lastentervaaja vain jatkaa rääkymistään.

        Miksiehän se Jumala anna uskoa kaikille halukkaille? Luuleeko tuo vesipelle tosiaan että uskoa pumpataan vedel avulla? Ilmankos niin moni uudestikastettu ei ole uskossa

        Siksiköhän uudestikastaja-inttäjä-eksyttäjä näin raamatussa palvoo vesiä kun yrittää pumpata sitä uskoa itseensä, kuka tietää?


      • minäpätiedän
        odottakkaan kirjoitti:

        Mitähän tuo sairas vedenpalvojatrolli taas märisee? Eikö hän osaa vieläkäään kirjoittaa oikein? Tuolla Marianpalvojalla kun on hirveä paniikki ja tuska kun hänen uudestikasteoppinsa on kumottu. Pedofiliatapauksia tuntuu olevan siellä ja täällä, ja tuossa vaan sanottiin että alkuseurakunnassa niitä ei ollut. Ei siinä otettu kantaa että missä niitä on. Jokainen joka vähänkin on lehtiä lukenut niin tietää että sekä katolisuudessa että uudestikastajien kesken niitä on. Mutta uudestikastetta ei voi puolustaa ilman valhetta. Muta tuo saastainen lastentervaaja vain jatkaa rääkymistään.

        Miksiehän se Jumala anna uskoa kaikille halukkaille? Luuleeko tuo vesipelle tosiaan että uskoa pumpataan vedel avulla? Ilmankos niin moni uudestikastettu ei ole uskossa

        "Se koira älähtää, johon kalikka sattuu", pitää paikkansa noiden taikavesioppiin uskottelevien trollien parissa.
        Nyt tuo trolli vetäsi uuden, valheellisen haukkumasanan, "lastentervaaja"!!! Valhetta valheen perään.
        Kuinka vesi voi vaikuttaa noin suuria?


      • taikavesitrollille
        minäpätiedän kirjoitti:

        "Se koira älähtää, johon kalikka sattuu", pitää paikkansa noiden taikavesioppiin uskottelevien trollien parissa.
        Nyt tuo trolli vetäsi uuden, valheellisen haukkumasanan, "lastentervaaja"!!! Valhetta valheen perään.
        Kuinka vesi voi vaikuttaa noin suuria?

        Tuo pätee hyvin vettä palvovaan uudestikastaja-inttäjä-eksyttäjä näin raamatussa -trolliin. Kuten se oksennus -kohtakin. Hyvin Raamattu profetpoi tuosta sairaasta trollista. Sekös tuota lastentervaajaa harmittaa. Miten hänen taikavetensä vaikuttavat noin suuria?


    • kunhanmietin

      Se tässä on hankala puoli kun Raamatusta ei kukaan teologi tai tutkija ole vielä löytänyt vaavin kastetta, j a nyt ei lasketa väisäsiä eikä hedbergejä eikä muitakaan kirkollisia vänkääjiä.

      Eikö ajatteleva ihminen hoksaa, kuinka mm se menkää ja tehkää- käsky annettiin Jeesuksen opetuslapsille, ja he menivät ja tekivät, mutta eivät kasta ainuttakaan vauvaa eikä ketään joka ei ensin ole tullut uskolle kuuliaiseksi!
      miksi niin?
      Siksi koska he ymmärsivät mitä Jeesus todella sanoi, eikä heillä ollut tarvetta vänkätä minkään kirkkokunnan pussiin eikä siirtää painopistettä oman sakastin mukaan, siksi niin.

      näin helppoa ja yksinkertaista on kun pysytään totuudessa.

      • mietinpätässä

        Se on hankalaa kun Raamatussa kukaan ei kasta uudesti eikä löytynyt Mannisia tai muitakaan uudestikastevänkääjiä. Vauvan kaste Raamatusta kyllä on löydetty jaa aikuisenkin, mutta ei uudestikatetta. Kun apostoleille annettiin lähetyskäsky niin he kastoivat ihan kaiken ikäisiä. Miksi näin? Koska he tottelivat Jeesusta, eivätkä muutelleet hänen käskyään mieleisekseen ,eikä heillä ollut tarvettä hokutella ihmisiä synnittömyysopeilla ja uudestikasteilla, vaan terveellä evankeliumin Sanalla.

        Se on niin helppoa kun pysytään totuudessa ja Raamatun Sanassa ja Kristuksen käskyssä.


      • eikiellä
        mietinpätässä kirjoitti:

        Se on hankalaa kun Raamatussa kukaan ei kasta uudesti eikä löytynyt Mannisia tai muitakaan uudestikastevänkääjiä. Vauvan kaste Raamatusta kyllä on löydetty jaa aikuisenkin, mutta ei uudestikatetta. Kun apostoleille annettiin lähetyskäsky niin he kastoivat ihan kaiken ikäisiä. Miksi näin? Koska he tottelivat Jeesusta, eivätkä muutelleet hänen käskyään mieleisekseen ,eikä heillä ollut tarvettä hokutella ihmisiä synnittömyysopeilla ja uudestikasteilla, vaan terveellä evankeliumin Sanalla.

        Se on niin helppoa kun pysytään totuudessa ja Raamatun Sanassa ja Kristuksen käskyssä.

        Ikävä kyllä UT:ssä ei kastettu ainuttakaan vauvaa. Mistähän tuo edellinen trolli on sellaisen löytänyt?
        Hänen johtopäätöksillään voisi sanoa, että apostolit kastoivat uudesti niitä, jotka oli jo kerran kastettu. Sitähän Raamatussa ei ole kielletty., mutta kun ei sellaisestakaan ole kerrottu, niin pysytään vain siinä, mitä tuo trolli kirjoitti aikaisemmin, mutta mitä hän yrittää epätoivoisesti perua:
        " Uskoon tullet ohjattiin ensi tilassa kasteelle,"


      • eikielläei
        eikiellä kirjoitti:

        Ikävä kyllä UT:ssä ei kastettu ainuttakaan vauvaa. Mistähän tuo edellinen trolli on sellaisen löytänyt?
        Hänen johtopäätöksillään voisi sanoa, että apostolit kastoivat uudesti niitä, jotka oli jo kerran kastettu. Sitähän Raamatussa ei ole kielletty., mutta kun ei sellaisestakaan ole kerrottu, niin pysytään vain siinä, mitä tuo trolli kirjoitti aikaisemmin, mutta mitä hän yrittää epätoivoisesti perua:
        " Uskoon tullet ohjattiin ensi tilassa kasteelle,"

        Ikävä kyllä UT:ssa ei kastettu ainuttakaan sokeaa. Meillä on yleinen kaste- ja lähetyskäsky, joten se riittää niin vauvoille kuin sokeillekin.

        Eikä apsotolit akstaneet ketään uudesti, sillä yksi kaste riitää.

        Pysytään siis siinä mitä tuo trolli kirjoitt: "kastetta ei tarvitse uusia"


      • onerikoistasakkia
        eikielläei kirjoitti:

        Ikävä kyllä UT:ssa ei kastettu ainuttakaan sokeaa. Meillä on yleinen kaste- ja lähetyskäsky, joten se riittää niin vauvoille kuin sokeillekin.

        Eikä apsotolit akstaneet ketään uudesti, sillä yksi kaste riitää.

        Pysytään siis siinä mitä tuo trolli kirjoitt: "kastetta ei tarvitse uusia"

        MIten kukaan aikuiseen ikään ehtinyt voi käyttäytyä noin typerästi, että kieltää kirkkain silmin kaikki faktat ja valehtelee pitkin poikin joka asiaan omia sepustuksiaan.

        menisit johonkin puhumaan ongelmistasi, kokeile aluksi vaikka puuäijää ei se ainakaan enempää osaa valehdella, satatte hyvinkin olla sielunkumppaneita.


      • kieltämättä
        onerikoistasakkia kirjoitti:

        MIten kukaan aikuiseen ikään ehtinyt voi käyttäytyä noin typerästi, että kieltää kirkkain silmin kaikki faktat ja valehtelee pitkin poikin joka asiaan omia sepustuksiaan.

        menisit johonkin puhumaan ongelmistasi, kokeile aluksi vaikka puuäijää ei se ainakaan enempää osaa valehdella, satatte hyvinkin olla sielunkumppaneita.

        "MIten kukaan aikuiseen ikään ehtinyt voi käyttäytyä noin typerästi, että kieltää kirkkain silmin kaikki faktat ja valehtelee pitkin poikin joka asiaan omia sepustuksiaan."

        Tiedätkö olen miettinyt ihan samaa!!! Uudestikastaja-inttäjä-eksyttäjä näin raamatussa -trollilla vain on tuollainen tapa. Olen samaa mieltä että hänen olisi syytä puhua ongelmistaan. Ja näin meidän kesken, hänen käytöksensä on täällä 12 vuoden aikana ollut välillä erittäin sairasta ja rumaa. Valehtelu on hänellä ollut tyypillistä. Sen kanssa pitää vain elää


      • mietisitä
        kieltämättä kirjoitti:

        "MIten kukaan aikuiseen ikään ehtinyt voi käyttäytyä noin typerästi, että kieltää kirkkain silmin kaikki faktat ja valehtelee pitkin poikin joka asiaan omia sepustuksiaan."

        Tiedätkö olen miettinyt ihan samaa!!! Uudestikastaja-inttäjä-eksyttäjä näin raamatussa -trollilla vain on tuollainen tapa. Olen samaa mieltä että hänen olisi syytä puhua ongelmistaan. Ja näin meidän kesken, hänen käytöksensä on täällä 12 vuoden aikana ollut välillä erittäin sairasta ja rumaa. Valehtelu on hänellä ollut tyypillistä. Sen kanssa pitää vain elää

        Etkö vieläkään ymmärtänyt, mitä tuo vedenpalvojatrolli vahingossa kirjoitti:
        " Uskoon tullet ohjattiin ensi tilassa kasteelle,"

        Mietippäs sitä rauhassa ennenkuin purat ahdistustasi tänne.


      • näinsemeneehei
        mietisitä kirjoitti:

        Etkö vieläkään ymmärtänyt, mitä tuo vedenpalvojatrolli vahingossa kirjoitti:
        " Uskoon tullet ohjattiin ensi tilassa kasteelle,"

        Mietippäs sitä rauhassa ennenkuin purat ahdistustasi tänne.

        Kyllä ymmärsin ja näin tapahtui! Mutta ketään ei kastettu uudesti, ja kastamattomia kastettiin. Eikä kastetta tarvitse uusia.

        Mietipä sitä ennen kuin purat ahdistustasi tänne.


      • meklari94
        näinsemeneehei kirjoitti:

        Kyllä ymmärsin ja näin tapahtui! Mutta ketään ei kastettu uudesti, ja kastamattomia kastettiin. Eikä kastetta tarvitse uusia.

        Mietipä sitä ennen kuin purat ahdistustasi tänne.

        Kieltämättä tuo kasteenuusija antaa sen kuvan, että tämä on hänelle paikka purkaa ahdistustaan. Hän on selvästi turhautunut kun yli kymmenen vuoden sota täällä ei ole tuottanut tulosta.


      • omituinenperhe
        meklari94 kirjoitti:

        Kieltämättä tuo kasteenuusija antaa sen kuvan, että tämä on hänelle paikka purkaa ahdistustaan. Hän on selvästi turhautunut kun yli kymmenen vuoden sota täällä ei ole tuottanut tulosta.

        Tulosta tuleekin kun kansa lukee hurskaittensa tekstiasuja täältä foorumilta,

        114 on saanut tarpeeksi tulosta tänään.


      • kastettiinuudestikin
        näinsemeneehei kirjoitti:

        Kyllä ymmärsin ja näin tapahtui! Mutta ketään ei kastettu uudesti, ja kastamattomia kastettiin. Eikä kastetta tarvitse uusia.

        Mietipä sitä ennen kuin purat ahdistustasi tänne.

        3. Ja hän sanoi: "Millä kasteella te sitten olette kastetut?" He vastasivat: "Johanneksen kasteella."
        4. Niin Paavali sanoi: "Johannes kastoi parannuksen kasteella, kehoittaen kansaa uskomaan häneen, joka oli tuleva hänen jälkeensä, se on, Jeesukseen."
        5. Sen kuultuaan he ottivat kasteen Herran Jeesuksen nimeen.

        lukekaa hiukan Raamattuakin, katkismus ei kerro ihan kaikkea.


      • näinsemeneehei
        kastettiinuudestikin kirjoitti:

        3. Ja hän sanoi: "Millä kasteella te sitten olette kastetut?" He vastasivat: "Johanneksen kasteella."
        4. Niin Paavali sanoi: "Johannes kastoi parannuksen kasteella, kehoittaen kansaa uskomaan häneen, joka oli tuleva hänen jälkeensä, se on, Jeesukseen."
        5. Sen kuultuaan he ottivat kasteen Herran Jeesuksen nimeen.

        lukekaa hiukan Raamattuakin, katkismus ei kerro ihan kaikkea.

        Naulan kantaan, veli-meklari. Kyllä inttäjä-eksyttäjä itsekin tietää miten vihainen hän on. Ja ei 10 vuotta riitä vaan tarvitaan 12 vuotta.

        Kristillisellä kasteella kastettuja ei kastettu uudesti.


    • voisentäänihmettä

      Eikö olekkin hyvin hyvin mielenkiintoista että kukaan Apostoli EI toteuta luterilaista konseptia lähetyskäskystä.

      Ei ainuttakaan tapausta ei ainuttakaan sanaa sen puolesta.

      Ei ainuttakaan kastetta ilman omaa uskoontuloa sitä ennen!

      Haluatteko väittää että Apostolit ymmärsivät lähetyskäskyn väärin!?

      eikö ole mielenkiintoista miten kokonainen ulosottouhkaava veroakiskova kirkkokyhäys jaksaa elää tuon totuuden kanssa, eikö olekkin.
      tuosta veronkiskonnasta muistuu mieleen vanha talon perunkirja jossa on muutama sivu rikkinäisiä villasukkia ja kynttilänjalkoja ja sitten lopussa maininta;; ja puoli lehmää papille maahanpanijaispalkkana!!?

      nyt tarvitaan tooosipaljon valetta enenkuin tuon faktan saatte kylelleen sieltä sakastinosiosta.

      • antaarisoa

        Kyllä apostolit sekä kastoivat että opettivat ja toteuttivat Kristuksen antamaa käskyä kuten luterilaisetkin tekevät.

        Sen siaan mielenkiintoista on etteivät apostolit kastaneet ketään uudesti. Ei ainuttakaan tapausta. Ja he opettivat vielä kasteen pelastavan. Ymmärsivätköhän apostlit Jeesusta väärin kun ukastajille ei tuota asia kelpaa? Ja eikö ole kummaa että jäseniä uudstikastella houkuttelvat lahkot jaksavat elää sen kanssa että niiden oppi on suoraan käänteinen apostolien opetukseen nähden?

        Mua niin huvittaa kun t´kun kääkkä risoo tuo kirkon verotusoikeus. No, antaa risoa.


      • hihhei
        antaarisoa kirjoitti:

        Kyllä apostolit sekä kastoivat että opettivat ja toteuttivat Kristuksen antamaa käskyä kuten luterilaisetkin tekevät.

        Sen siaan mielenkiintoista on etteivät apostolit kastaneet ketään uudesti. Ei ainuttakaan tapausta. Ja he opettivat vielä kasteen pelastavan. Ymmärsivätköhän apostlit Jeesusta väärin kun ukastajille ei tuota asia kelpaa? Ja eikö ole kummaa että jäseniä uudstikastella houkuttelvat lahkot jaksavat elää sen kanssa että niiden oppi on suoraan käänteinen apostolien opetukseen nähden?

        Mua niin huvittaa kun t´kun kääkkä risoo tuo kirkon verotusoikeus. No, antaa risoa.

        Ja sehän risoo. Ukastajaparat koittaa ilahtua kirkosta eronneista kun omat porukat on niin pieniä. Hihhei!


    • eikastaei

      Ei kasta kukaan apostoli uudesti ei, Koko hooma on ihan vierasta Raamatulle.

      Yksikään apostolio ei pidä siunaustilaisuuksia vauvoille.

    • mielenkiintoistasanon

      Eikö ole mielenkiintosita, ettei yksikään apostoli puhu kasteesta kuuliaisuuden tekona vaan se liitetään pelastukseen ja syntien anteeksiantoon?

      • sanonettäon

        Kun Raamattu sanoo että kaste pelastaa, niin eikö sitä tarvi uskoa? Miten kastealtaankiilotustakkkot liittyvät Raamattuun, ei mitenkään?


    • hihiih

      Kertopaa ukastajat heti kun kirkon väkimäärä on pienempi kuin jonkin ukastajaporukan. Siihen saattaa mennä aikaa, hihi!

    • mitessenyton

      Jos kerta kaste on julkinen tunnustusteko niin miksi Filippus ei vienyt hoviherraa julkiseen paikkaan ihmisen pällisteltävksi jossa tämä olisi voinut näyttää kaikille omaa uskoaan ja ernomaisuuttaan?

      Sinäpä sitä mietittävää noille raukoille kun eivät etes verottaa saan heh!

    • käkätikääk

      Mikseivät apostolit tehneet niin että jättivät vauvat kastamatta ja siunasivat heidät? Eikö apostolit uskoneet Jeesusta? Kertooko kääkkä?

    • mietinvain

      Mites se nyt on Paavali opetti leivän ja viinin olevan Kristuksen ruumis ja veri niin voiko tuon opetuksen hylätä noin vain? Miten nuo rahankeruulahkot uskottelee että tietävät paremmin kuin apostolit ja Jeesus

    • mitessenyton

      Miksei Jeesuksen antama käsky opetuslapseuttaa kaikki kansat kelpaa ukatajille? Sanoikohan Jeesus vahingossa väärin?

    • väittikerrakseen

      Vai oliko niin ettei apostolien esimerkkiä pitänyt seurata? Näinhän se yksi vedenpalvoja-inisijä-ulisija-märisijä väitti.

    • näinsemeneetosin

      Kyllä tarvitaan sekä epärehelisyyttä, valetta, että Raamatun Sanan hylkäämistä jos ukastajien symboliopit saadaan ihmisille uskoteltua. Varsinkin kun nyyään osataan lukea mitä Sanassa sanotaan niin eipä menne enää halpaa niin hyvin

    • eihyvääpäivää

      Paavalihan sanoi että yksi kaste eikö niin? Tietääkö sedät sitten paremmin kun kastavat uudesti häh?

    • uudestiuudesti

      Se on jännä miten ukastajat kastaa itse kastamiaan jäseniä uudesti, tsihii! Aina vain uudesti ja uudesti. Ykskin oli liitynyt hellaristä jehoviin ja kastettiinpa uudesti. Joko tuo oli se oikea kaste? Ai eikö ? No hitsi vie kellä se on?

      • mormoonitko

        Ai niilläkö se onkin! Kaikki muut kasteet vääriä, apua!


    • tsaidek

      Mutta siis vielä pahempia on nuo kuudestikastajat:

      Yksi hera, yksi usko, kuusi kastetta

    • onseihmejuttu

      voi mahoton paikka! Inttäjä-eksyttäjä meni möläyttämään ettei kastetta tarvi uusia. Sitten kuudestikastjat kyllä tykkää huonoa. Ja sedät jää ilman palkkojaan.

    • eikuudesti

      Vieläkään niitä uudestikastamisia ei löytnyt Raamatusta, ehkä huomenna löytyy, kuka tietää? Jos oikein valehtelee niin ehkäpä sitten jo huomenna.

    • eivoikäsittää

      Mutta siis ei varppina yksikään lapsi kuulu "kansaan". Lapset kuuluu kai ukastajien mukaan muualle, kuka tietää minne?

    • hyhhyhyyy

      Ja sieltäpä sitä ihteään alkoi sitten tulla !

      kyllä perunamaa kukoistaa sakastin oven edessä.

      • valitettavaa

        Sieltä lahkokellarista tulee ihan sitä itteään. Saisko sieltä perunamaalta kuulla tervettä evankeliumia, ei todellakaan saa!


    • valotsammuu

      Nyt on rippilasten tuutuaika, menkääpäs nyt patjan ja peiton väliin, ja molemmat kännyt peiton päälle !

      jaksatte sitten kaljakellua taas armon varassa niin ja kumipatjan toki.

      • soihdutsammuu

        Valot saammuu saastasella kalaja kittaavalla sodomiakääkällä! Virosta hakemaan kaljaa eikö vaan?


      • kaljakauppias
        soihdutsammuu kirjoitti:

        Valot saammuu saastasella kalaja kittaavalla sodomiakääkällä! Virosta hakemaan kaljaa eikö vaan?

        Missä kääkkä asuu? Ostaisikohan minulta 10 litraa kaljaa?


      • kääkättäjälle
        kaljakauppias kirjoitti:

        Missä kääkkä asuu? Ostaisikohan minulta 10 litraa kaljaa?

        Miksihän nuo vedenpalvojatrollit eivät noudata lähetyskäskyä ja lähde kaikkeen maailmaan saarnaamaan evankeliumia kaikille luoduille, vaan istuvat siellä sakastin perällä vesikipponsa äärellä pilkkaamassa raamatullliseen uskovien kasteeseen uskovia?
        He ovat keksineet taikasanan "uudestikaste", jolla tyrmäävät raamatullisen uskovien kasteen. Hätäkaste on tuo uudestikaste, mutta sitähän nuo trollit eivät tajua.


      • inttäjäeksyttäjälle
        kääkättäjälle kirjoitti:

        Miksihän nuo vedenpalvojatrollit eivät noudata lähetyskäskyä ja lähde kaikkeen maailmaan saarnaamaan evankeliumia kaikille luoduille, vaan istuvat siellä sakastin perällä vesikipponsa äärellä pilkkaamassa raamatullliseen uskovien kasteeseen uskovia?
        He ovat keksineet taikasanan "uudestikaste", jolla tyrmäävät raamatullisen uskovien kasteen. Hätäkaste on tuo uudestikaste, mutta sitähän nuo trollit eivät tajua.

        Mikseivät uudestikastajat noudata Jeesuksen ohjetta ja levitä evankeliumia kaikille knsoille vaan istuvat siellä lahkokellarissa yrittäen houkutella ihmisiä uudestikasteelle? Ja samalla vainoavat raamatulliseen kasteeseen pitäytyviä puhuen "vauvakasteesta".

        Raamattuhan ei tunne uudestikastetta. Hätäkastetta ei uusita, joten sillä ei ole mitään tekemistä epäraamatullisen uudestikasteen kanssa.


      • menisjopois
        inttäjäeksyttäjälle kirjoitti:

        Mikseivät uudestikastajat noudata Jeesuksen ohjetta ja levitä evankeliumia kaikille knsoille vaan istuvat siellä lahkokellarissa yrittäen houkutella ihmisiä uudestikasteelle? Ja samalla vainoavat raamatulliseen kasteeseen pitäytyviä puhuen "vauvakasteesta".

        Raamattuhan ei tunne uudestikastetta. Hätäkastetta ei uusita, joten sillä ei ole mitään tekemistä epäraamatullisen uudestikasteen kanssa.

        Miksihän tuo vedenpalvoja-inisijäulisijamärisijä vielä itkee täällä?


      • menkäääitinjääkaapille
        inttäjäeksyttäjälle kirjoitti:

        Mikseivät uudestikastajat noudata Jeesuksen ohjetta ja levitä evankeliumia kaikille knsoille vaan istuvat siellä lahkokellarissa yrittäen houkutella ihmisiä uudestikasteelle? Ja samalla vainoavat raamatulliseen kasteeseen pitäytyviä puhuen "vauvakasteesta".

        Raamattuhan ei tunne uudestikastetta. Hätäkastetta ei uusita, joten sillä ei ole mitään tekemistä epäraamatullisen uudestikasteen kanssa.

        milloinka se vauvakasteen taikavoima alkaa vaikuttaa tuohon papukaijatautiinne, onko asiasta keskusteltu kriisipalavereissa?!

        mutta lasten kanssa keskustelu tahtoo olla tuollaista leekolaatikon kolistelua.


      • lääkkeetsinne
        menkäääitinjääkaapille kirjoitti:

        milloinka se vauvakasteen taikavoima alkaa vaikuttaa tuohon papukaijatautiinne, onko asiasta keskusteltu kriisipalavereissa?!

        mutta lasten kanssa keskustelu tahtoo olla tuollaista leekolaatikon kolistelua.

        Kato sodomiakääkkä taas täällä. Mitenkäs se kaljan juonti vaikuttaa siellä kastealtaan pohjalla, onko ollut puhetta siellä? Oletteko palvoneet porukalla vettä?

        Vanhusten kanssa keskustelua tahtoo olal tuollatsa ettei ota selvää. Otahan kääkkä lääkkees


      • kääkättäjälle
        lääkkeetsinne kirjoitti:

        Kato sodomiakääkkä taas täällä. Mitenkäs se kaljan juonti vaikuttaa siellä kastealtaan pohjalla, onko ollut puhetta siellä? Oletteko palvoneet porukalla vettä?

        Vanhusten kanssa keskustelua tahtoo olal tuollatsa ettei ota selvää. Otahan kääkkä lääkkees

        Eikö tuo pelle ole vieläkään oppinut kirjoittamaan oikein?


      • odotakkaan
        kääkättäjälle kirjoitti:

        Eikö tuo pelle ole vieläkään oppinut kirjoittamaan oikein?

        Eikö tuo pelle ole vieläkään oppinut pysymään täältä pois? Tai kirjoittamaan?


      • kääkättäjälle
        odotakkaan kirjoitti:

        Eikö tuo pelle ole vieläkään oppinut pysymään täältä pois? Tai kirjoittamaan?

        Et näköjään ole!


      • inttäjäeksyttäjälle
        kääkättäjälle kirjoitti:

        Et näköjään ole!

        Et näköjään ole kumpaakaan!


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      7
      1262
    2. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      19
      1245
    3. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      5
      1166
    4. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      2
      1164
    5. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      1
      1143
    6. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      1
      1141
    7. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      42
      1137
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      2
      1134
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      3
      1119
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      2
      1110
    Aihe