Lipi lipi, huussissa tilaa

edson

No ni, mä en tuu toimeen ilman sosiaalista ... mitä se ny oli. Ja het, jos ei joku kirjuuta, niin alan vonkaamaan, että APUVA, missä ootte.

465

6221

    Vastaukset

    • avuupa

      Kolmen reiän Huussi, for men only :D

    • vaupau

      Pas poraten reikä seinään naisten puolelle, niin saat parempia näkymiä.

    • noitaämmyli

      Ennen kuin varsinaiset ehtivät paikalle, noita toivottaa hyvää pääsiäistä. Ja lehahtaa tiehensä pakkastaivaallen.

    • Woldemort

      Tässä vähän lisää alkutäytettä näin lankalauantain myöhäisillan viihteeksi siltä asiakommentoinnin puolelta:

      "Tällaista on keskustelu ns. asiaketjulla. Sielläkin käytetään reippaita ilmaisuja. Keskustelu on Metsäteollisuuden edustajan ehdotus lahopuiden lisäämisestä metsissä. Minun kommenttini vastauksena Kyyröläisen kommenttiin metsäteollisuuden edustajalle.
      Otan tuon yksittäisen vaihdon tänne vain näyttääkseni johtaja Edsolille, että ei sitä ihan niin perus olla miltä näyttää, eller hyr? Toistan vielä, että Kyyröläinen vastasi Metsäteollisuuden metsäasiantuntijan kirjoitukseen"

      1. Tapio Kyröläinen 15.4.2017 / 13.27 | Pikalinkki | Vastaa
      Metsänomistajana en kannata lahopuun lisäämistä – kaikki tuollaiset toimet, kuten monimuotoisuuden lisääminen ovat perseestä. Tuollaisia ehdottavat vain henkilöt, jotka eivät omista omaa metsää. Metsissä on itsessään elinvoimaisuutta, tuollaiset eko-terroristit ovat vaan “kyykyttämässä” kunnollisia metsänomistajia, jotka tuovat leivän terroristienkin ruokapöytään.
      Tapio Kyröläinen “Joutsan oma Mikko Kärnä”

      Piri Reis 15.4.2017 / 14.30 | Pikalinkki | Vastaa
      Kyröläinen kuulostaa aidon “vapolaiselta” eli metsät teolliseen polttouuniin viimeistä kantoa myöten ja suot tyhjiksi kaivettaviksi ja lietteet ennen puhtaisiin järviin ja kaikki turpeen pienhiukkaset taivaalle ja sitten ihmisten keuhkoihin tai lumelle imemään auringonsäteilyä kunnolla.

      Inka Musta on kyllä oikeassa. Vastuullinen metsänhoito ottaa metsän luonto ja kokonaisfunktion huomioon eikä pidä sitä pelkästään ahneen rahapussina.
      Juuri tällaisten Kyröläisten ajatuksien vuoksi metsien omistuspohjaa olisikin muutettava niin että jäljelle jäisi vain rationaaliin metsänhoitoon kykeneviä suuromistajia. Sanotaan vaikkapa 5000 omistajaa koko maahan.

      • edson

        Hienoa ... tai siis.

        Tapio Kyröläinenhän se vasta, mutta ei ole lajinsa ainut. Kuuluu sakkiin "jos tuottoa, niin luonto jätettäkööt toiseksi". Jotain tuon suuntaista kysyttiin muuten vaaleissakin ja ihmeteltävän moni oli juuri tuota mieltä.

        Keskusta / Joutsa

        Duoda duoda. Minut on rokotettu persunvastaisella piikillä, mistä johtuu mm. se, etten voi lainata muuten asiallisia kommenttejani Hesariin, sillä moden armoton käsi ne on sieltä siivonnut.

        Joku on siivonnut sinunkin kirjoitukseesi kirjoitetun vastauksen.


    • edson

      Suomen suurimpiin metsäomistajiin kuuluva Jyrki Ketola : "Metsä ei tarvitse ihmistä" "Metsä ei tarvitse hoitoa"

      Ja Linkola tappaisi ennen itsensä, kun kaataisi vanhan puun. Minä kyllä kaadan / kaadatan vanhuspuun, jos se vaikkapa on liian lähellä asumusta.

      Ja sitten on niitä, jotka tehometsähoidolla raiskaavat vuosikymmeniksi maaperää ja näkymää. Vähän kuin viljelijä, joka lannoittaa kyllä runsaasti perunapeltoaan, mutta kasvattaa omat perunansa toisin. Vähän kuin metsänomistaja, joka raivauttaa ja kynnättää isoja metsäalojaan, jättää keskelle yhden lahopuun, kelopuun ja sitten vaeltaa omalle mökilleen naattimaan luonnon kauneudesta.

    • Woldemort

      Sinä Edson kun olit niistä vesiasioista kiinnostunut niin tyässä Fisia mallia teollisen suurista vedentekotehtaista. Kuvien näköinen yksi perusyksikkö sillä alipainetislausmenetelmällä kykenee tuottamaan luokassa 10-12 miljoonaa litraa makeaa vettä vuorokaudessa hintaan noin 2 euroa per m3.

      Nythän ne höyryt meriveden kuumentamiseen alipainehaihdutuksen vaatimaan lämpöön tuotetaan pääosin maakaasulla Arabian niemimaalla, mutta osin öljylläkin kun sitä alueella runsaasti on tarjolla. Arabitkin ovat kyllä öljyn poistamassa ja pikkuhiljaa alkavat siirtyä ydinvoimaan tuon meriveden lämmitysenergiankin saamiseksi. Abu Dhabissa 4 ydinvoimalaa siinä 1.4 GW tasossa pitkällä tekeillä.
      1 sellaisen ydinvoimalan höyry ja jäähdytysveden lämpö riittänee noin 60-80 miljoonan litran vuorokausituotantoon ja sähköt päälle ilman ilmansaasteita joita paljon syntyy öljystä ja vähän kaasusta.

      Noiden kanssa on siis paljon painittu siellä Pärsiinalaisella torilla.

      http://www.fisiait.com/eng/attivita_dissalazione.php
      http://www.fisiait.com/eng/attivita_dissalazione.php

      • edson

        On nuo massiivisia laitoksia. Itse tekniikka tietty minulle vaikea mieltää, mutta hinnan osaa arvioida edulliseksi ja varmaan sen päästöttömyydenkin, jotenkin.

        Aina, kun näen tuollaista ihmisen tekemää tekniikkaa, niin mieli palaa niihin väärinkin laskettuihin laskuihin eli onko meriveden "puhdistus" suolasta aivan merkityksetöntä noin niin kuin koko vesikehämme kiertokuluillemme. Siis kyllähän me jatkamme toki pyörimistä, mutta jatkaako veden kierto häiriötöntä kiertoaan. Toisaalta onhan veden kierrossa jotain häikkääkin, kun jotkut paikat ovat entistä märempiä, toiset kuivempia, vaikka veden määrä ei olekaan kokonaisuudessa kait siis muuttunut.

        Katselin eilen Avaraa luontoa ja ihastelin sademetsän vesitaloutta. Höyrystyminen, haihtuminen ja takaisin sataminen

        Pääsiäinen mennyt Grimbergin historian ekan osan kanssa, mikä nyt ei liity kuin ihmiseen.

        Ja silmät tapillaan sitten kolmosen lyhennetyssä formulassa, sehän on selvää. Ja 18 vuotiaitten MM- lätkässä


    • Dr.Whoo

      Muistuttaisin myös, että Arabian niemimaalla atomivoiman lisäksi ärjyy tänään runsaasti hevosvoimia, kun Valtteri Bottas nousee podiumin korkeimmalle paikalle Bahrainissa.
      Se on tosi urheilua se.

      • Woldemortin-tuki-ry

        Aivan, kyllä Formula 1 on lajeista ärjyvimpiä ja yhtä katseltavaa kuin jonkun Rambon tai Arnoldin action-fiction leffat!


      • Dr.Whoo

        Ja voi pyhä sylvi, sain juuri tuliaisina Vilhoa. Lähest'ulkoon maailman parasta lajissaan. Tää ilta on pelastettu.


      • vormuloitsut

        "kun Valtteri Bottas nousee podiumin korkeimmalle paikalle Bahrainissa."

        Asiavirhettä lykkää, soon nääs Hamilton eik mikkä tissiposkiBottas.


      • Dr.Whoo
        vormuloitsut kirjoitti:

        "kun Valtteri Bottas nousee podiumin korkeimmalle paikalle Bahrainissa."

        Asiavirhettä lykkää, soon nääs Hamilton eik mikkä tissiposkiBottas.

        Voip olla noinkii, voip olla olemattakii.


    • Woldemort

      Onko Vilho sitä sieltä verkkarien takataskusta?

      • Dr.Whoo

        Ei tällä kertaa. Vilho on Mouhijärven Herkkujuustolan huippujuusto, joka jo tuoksullaan kaataa amatöörit. Käsittämätöntä että suomessa osataan tehdä näin hyviä juustoja.


    • Woldemort

      Voihan paise! Olen hiukan pettynyt sillä olen Räikkösfani ja olisin toivonut hänen taas nousevan "pallille" Bahrainissa.
      Toisaalta että on johdonmukaisesti heti moninkertaisten maailmanmestarien lähilukemissa on jo hyvä työ sekin. Bottas on vielä kuitenkin huipputalli opiskelija.

      Edsonille siitä isosta vedentekotehtaasta sen verran, että kyllä se lopulta periaatteeltaan on varsin yksinkertainen: Siinä merivettä esilämmitetään suuressa putkilämmönvaihtimessa ennen kuin se johdetaan haihdutusosiin joissa on venturiputken avulla saatu alipaine mikä pienentää kiehumis tai höyrystymislämpötilaa. Höyry taas jäähdytetään keruu osassa. Jäähdytetty vesi johdetaan kalkkisuotimien läpi mineraalien lisäämiseksi varastoon ja pohjalta poistetaan suolaantunutta merivettä takaisin mereen.

      Käänteisosmoosi laitteet taas toimivat sellaisten suodattimien läpi suurehkossa paineessa johdetun meriveden suolojen jäämiseksi suodattimen meriversipuolelle kun suodatin ei laske molekyylikoon takia suolaa läpi. Ainoastaan makeaa vettä.

      • Dr.Whoo

        No perskeles, taas petti Ferrarin varikkotaktiikka, kun ei annettu Kimille uusia kummeja ajoissa. Oudon usein näin tapahtuu juuri Kimille.
        Liekö Valtterin autoon tullut vikaa loppupuolella.

        Mites muuten, eikö menneinä vuosina viety suomestakin pullovettä arabeille, vai muistanko väärin?


    • Woldemort

      Muistat oikein. Sellainen yritys oli suurella haloolla ja uholla kun ei lainkaan ymmärretty vedenvalmistusta ja sen hintaa vaan kuviteltiin sen veden olevan kultaa siellä erämaassa.

      Se vienti kaatui taloudelliseen mahdottomuuteen. Sitä mahdottomuutta kuvaa hyvin tosiasia, että se pullovesi siellä Arabian maissa maksaa 3-5 kertaa vähemmän paikallisesti juuri noin tuotettuna kuin me maksamme meidän mahdottomasta vesimäärästä täällä.

      Ainoa miten vettä voidaan kovalla hinnalla myydä ovat ne hyvin pienen kuluttajajoukon vedet joita merkkituotteina ostetaan ihan nichenä.

      Kyllä meidän on keksittävä muuta vietävää kuin vettä

    • edson

      Kyl se ny niin on, että menneen talven lumia ovat kemian ja fysiikan jo aikoinaankin kyseenalaiset tietoni. Osmoosiakin joutui googlettamaan.

      Mutta jos pohjavedet ja muut makeat vedet paskaantuisivat rajusti, ja tämä merivesi olisi se juomaveden lähde, niin suolaantuisiko valtameret lopulta haitaksi asti? No jos 5 miljardia vuotta siinä menisi, niin ei siitä haittaa olisi

      Kyl siel on taitavia ajajia ... Verstappen, Vettel, Hamilton ... Bottaksella on duunii meinaan. Toisaalta onhan se sellaista sirkusta, että leikkikööt.

      • Dr.Whoo

        Sirkushuveja aina tarvitaan. Luulen että tosta Verstappenista tulee vielä moninkertainen maailmanmestari, lienee jo nyt nopein kuski tosta porukasta.


    • Dr.Whoo

      Niin, jottain vietävää tarttis keksiä ennenkuin todellista nousua Suomen talouteen saatais.
      Vaihtotasehan on ollut alijäämäinen koko 2000 -luvun, kun oli ylijäämäinen lähes koko 90 luvun.

      Toisaalta sitten on tämä dilemma jatkuvan talouskasvun "välttämättömyydestä" vs. maapallon ekologinen tulevaisuus?

    • edson

      Joku stoppi tulee sille, että valtiot kilpailevat keskenään vientiensä tuottoisuuksista. Tai siis kait lähinnä suuryritykset. Kuka tarvitsee ja miksi esim. aseteollisuutta, maanpuolustusta jne. Reaalistihan se stoppi tietty tulee periaatteella vahvin voittaa. Ihmisen eläimellisyys ei ole siis epäselvää.

      Pitäisi ratkaista mieluummin väestömäärä, luonnon jatkuva riistäminen ... Jotenkin tuntuu huljulta, kun toisaalla puhutaan paljon yhteisöllisyyksistä ja toisaalla kova kilpailu on keskuudessamme. Loppujen lopuksi mitä hyötyä on silläkään, että varhaiskasvatusta saisi kaikki ja ilmaiseksi. Ei yhtikäs mitään.

      • Dr.Whoo

        Varmaan se suurin globaali ongelma on tolkuton väkimääräärä joka näyttää vain lisääntyvän kiihtyvällä tahdilla. Ja siihen liittyvä maapallon luonnonvarojen (jo nyt) tuplakäyttö uusiutumiskykyyn nähden. Sama koskee kasvihuonekaasujen poistokykyä.

        Joku kun tosiaan keksis miten tää ongelma ihan oikeesti ratkaistaan..


      • edson
        Dr.Whoo kirjoitti:

        Varmaan se suurin globaali ongelma on tolkuton väkimääräärä joka näyttää vain lisääntyvän kiihtyvällä tahdilla. Ja siihen liittyvä maapallon luonnonvarojen (jo nyt) tuplakäyttö uusiutumiskykyyn nähden. Sama koskee kasvihuonekaasujen poistokykyä.

        Joku kun tosiaan keksis miten tää ongelma ihan oikeesti ratkaistaan..

        Ei tule kukaan keksimään ratkaisua. Jossain aiheessa sota karsii ja vahvin voittaa. Olen pessimisti koko kehollani, mutta idealismista en myöskään luovu.

        Yli 6200 seuraa tätäkin faceryhmää ja siellä jos missä saa sivustaseuraajakin oikein aatosten lentoa. https://www.facebook.com/groups/rajat.kiinni.kansanliike/?ref=ts&fref=ts


    • edson

      Miksi piti toitottaa n.1990 jälkeen markkinatalouden olevan todistetusti ainoa kelpoinen talousjärjestelmä? Jokainenhan näki, ettei käytännön kommunismi ole kuin suuri harha.

      Väitän, että jollei maailma kasva uuteen ja kehittyneempään sosialistiseen ja vihreään suuntaan, niin peli on menetetty. Se voi olla menetetty jo kyllä nytkin ja mahdoton on sitä paitsi väitteeni ja sen toteutus. Olen kuitenkin kauan ihmetelllyt, miksi aina vedotaan P-Koreaan, Neuvostoliittoon esimerkkeinä, kukkahattutäteihin, foliohattuihin, punavuorelaisiin, suvakkeihin jne. Koetetaan luoda kuvaa , että nyt kuljetaan tietä, joka on ainut realistinen mahdollisuus. Kaikki idealismi on kuulemma turhaa.

      Asiasta toiseen. Luin eilen muistaakseni Hesarista 20 tulevaisuudentutkijan pohdintoja, millainen on Suomi 2047. Muistaakseni. Etupäässä kommentoijat pilkkasivat näiden kirjoittajien näkemyksiä. Itse pidin varsin hyvänä tutkijoiden arvioita, vaikka osa niistä tuntuikin olevan ehkä kauempana toteutuakseen vielä 2047. Esimerkiksi sellainen näkymä oli, että kärki tiivistyy eri aloilla, työllistyminen vaikeutuu ja suuri osa ihmisistä tulee elämään pieniä työruppeamia tehden plus kansalaispalkkaa nauttien.

      • Dr.Whoo

        Joo, luin tuon nyt minäkin. Noin pitkää juttua pitäis kylläkin lukea vähän pitempään että osais sitä tarkemmin sulatella. Olihan siinä sellainen optimistinen perusvire, että maailma makaa ihan kohtalaisesti vielä 25 vuoden päästä.

        Siinähän todettiin ihan alussa, että ilmastonmuutoksesta johtuvat kansanvaellukset ovat tuolloin muuttaneet euroopan maahanmuuttopolitiikan kokonaan. Suomessakin olisi tuolloin jo useita miljoonia muualta tulleita. Täähän lienee näillä näkymin väistämätön kehityskulku, vaikka nyt tuntuukin aika oudolta ja pelottavalta ajatukselta.


      • edson
        Dr.Whoo kirjoitti:

        Joo, luin tuon nyt minäkin. Noin pitkää juttua pitäis kylläkin lukea vähän pitempään että osais sitä tarkemmin sulatella. Olihan siinä sellainen optimistinen perusvire, että maailma makaa ihan kohtalaisesti vielä 25 vuoden päästä.

        Siinähän todettiin ihan alussa, että ilmastonmuutoksesta johtuvat kansanvaellukset ovat tuolloin muuttaneet euroopan maahanmuuttopolitiikan kokonaan. Suomessakin olisi tuolloin jo useita miljoonia muualta tulleita. Täähän lienee näillä näkymin väistämätön kehityskulku, vaikka nyt tuntuukin aika oudolta ja pelottavalta ajatukselta.

        "Suomessakin olisi tuolloin jo useita miljoonia muualta tulleita. Täähän lienee näillä näkymin väistämätön kehityskulku, vaikka nyt tuntuukin aika oudolta ja pelottavalta ajatukselta."

        Mä aattelen tästä positiivisesti ja unohdan kaiken tällä haavaa panettelun. Persuja toki panettelen, se on vissi se. Mä koitan nähdä, että on ihmisiä, jotka eivät ole pelkästään äärimuslimeja ja on myös ihmisiä, joilla on tosi paskat oltavat monessakin maailman kolkassa. Tietysti täsmäapua moneen paikkaan jo lähetetäänkin. Lukutaitoakin on saatu runsaasti levitettyä. Samoin NAISET ovat pienin lainapanoksin saatu yrittämään uutta, kunhan saatas miehet pois ... ei helevetti sentään siis kylkiasennosta tarkoitin ja sitten hieman kehittymään. Eiköhän moni mies makaa kehittyvissä maissa ja näe vain seksiunia ja kun seisaalle pääsee, niin jälki on sitten sen mukaista.

        Naapuri heitti persuvision, että kuulemma ovat Afrikassa laiskoja, kun eivät kaiva itse vesiään, eivät viljele, vaan mankuvat vain apua.

        Uudestaan meinaan lukea tulevaisuusjutun ja myös ne kommentit.


    • edson

      Minulle elämä nykyään on parhaimmillaan sitä, että otan jonkin muun kuin fiktiokirjan käsiin, mietiskelen itsekseen ja totean, että enpä paljon tiedä, mutta että onpa mielenkiintoista.

      Jos ja kun olemme loppukesästä matkallamme, niin matkassa on pilkkijakkara reppuineen ja kamera. Ja illaksi lukemista. Ja hitto viekööt, tietsika kans ja telefooni ja kunnon navi, sillä mobiiliinkin 10 Gt käyttö mahdollista ilman ylimääräveloitusta. Tällä hetkellä Telia tarjoaa 16,90 € vanhoille "jäsenilleen" tuolla hinnalla rajattoman nopean 4g netin ja sen 10 Gt Euroopassa. Toivottavasti homma etenee ainakin Euroopassa juuri tuohon suuntaan

      • Dr.Whoo

        Mie oon kyllä vähän kade tosta, että voipi mennä milloin ja mihin vain lystää. Ehkä jonain päivänä itsekin vapaudun tästä työn aikatauluttamasta elämästä.


      • edson
        Dr.Whoo kirjoitti:

        Mie oon kyllä vähän kade tosta, että voipi mennä milloin ja mihin vain lystää. Ehkä jonain päivänä itsekin vapaudun tästä työn aikatauluttamasta elämästä.

        Kukin ajallaan vapautuu aikatauluista. Tavallaan sitten voipi jopa kokeilla kellosta vapautumista. Ja jos hyvin käy, niin voipi nauttia myös paikallaan olostakin. Oikeastaan siitähän monta kertaa vasta nauttiikin ja jopa huomaa nauttivansa.

        Askareet kunkin henkilön mukaan. Nyt juuri äsken askaroin naapurivisiitillä ja "nostin" perunakellarista itämään 35 Timo varhaisperunaa


      • Dr.Whoo

        Tuntemistani yrittäjistä, varsinkin pienyrittäjistä suuri osa tuppaa olemaan niitä jotka eivät ole ymmärtäneet maksaa itselleen riittävää eläkettä, tai sitten tekeminen ja yrittäminen on muuten vain niin verissä, että arkkuun kaadutaan saappaat jalassa. Tai vähintään puolikenkät..

        Vai Timoa. Miksei, mutta Siikli se on perunoitten kunigaslaji.


      • amummu
        Dr.Whoo kirjoitti:

        Tuntemistani yrittäjistä, varsinkin pienyrittäjistä suuri osa tuppaa olemaan niitä jotka eivät ole ymmärtäneet maksaa itselleen riittävää eläkettä, tai sitten tekeminen ja yrittäminen on muuten vain niin verissä, että arkkuun kaadutaan saappaat jalassa. Tai vähintään puolikenkät..

        Vai Timoa. Miksei, mutta Siikli se on perunoitten kunigaslaji.

        Annabelle on vähän vielä kuninkaallisempaa!


      • Dr.Whooo

    • Woldemort-11

      Juu, vettä kyllä riittää. Jos se on suolaista niin otetaan suolat pois. Se vaan on fakta, että vesi menee minne haluua ja sitä tarvitsevien ihmisten on mentävä perässä ellei satu olemaan sitä suolaista tai sekavettä puhdistettavaksi.

      Sen sijaan näistä on puutetta niin kuin tuo metsäkeskustelu kertookin, paitsi joutsalaisten metsänomistajien mielestä joista ne ovat myrkkyä josta olisi päästävä eroon avohakkuulla, polttamalla teollisuusuunissa tai kaskeamalla. Minusta taas niitä saa olla ja oikeaa metsäluontoakin riittävästi "Kaupunkien ulkopuolella"

      Nyt lähden hakemaan lisää juustoa ja palaan asiaan työaikanani illemmalla:

      http://www.lastuja.fi/wp-content/uploads/RDO_00691_07721.jpg

      Woldemort kiukuttelee. Sen on "joku" käynyt tässä välillä rekisteröimässä. No no-hätä sellaiset aina saa kierrettyä

      • Dr.Whoo

        Heh heh joo, joku ystävällinen sielu oli rekisteröinyt minunkin hienon nimmarini Dr.Whoo


      • Dr.Whoo

        Mitä kummaa, nyt se taas kelpasi.


    • Woldemortin-Vesi

      No nyt on uudet sipulisillit ja tillit sekä ciabattat pöydällä. Avasin myös eestiläisen vaakkumipakatun savupotkan ja vuolin siitä osan perunamuusin joukkoon ja loput jätän seuraavaan hernesvelliin jahka saan hernekset hankittua kun edelliset loppuivat.

      Katsotaanpa meneekö Woldemort nyt läpi ja joku oli robohäiriö vai onko todella joku sen käynyt rekisteröimässä. No ei mennyt vaan ilmoittaa edelleen rekisteröidyksi. Pitää käyttää Woldemortin lisukkeita tai palata Ali-Babaksi esimerkiksi

    • Woldemort

      Woldemort
      Woldemort
      Woldemort
      Woldemort

    • Alkuperäinen-Woldemort

      No ainakin joku toinen on saanut Woldemortin läpi eli kyse on moottorihäiriöstä, Hopefully

    • Woldemort

      Tarkistetaanpa vielä perään meneekö alkuperäinen Woldemorttina läpi vai oliko paikalle ilmaantunut Woldemort "Varas Woldemort"

    • Woldemort

      Woldemortia ei enää ollut "varastettu" vaan taisi olla sillä robolla hetken lainassa

    • Woldemort

      Nyt kun maailma on paikallaan niin Woldemort menee Holkerin tapaan Kaffelle. Pullakaffelle.

      • Dr.Whoo

        Joo, täällä saitilla on aika ajoin teknisiä häiriöitä (välillä kyllä muunkinlaisia häiriöitä), mutta ottaen huomioon valtavat viestimäärät, niin kohtalaisesti tää on nykyjänsä toiminut. Jopa näin luuritse. Miehän asioitsen täällä käytännössä vain luurilla, joten joku näppäilyvirhekin saattaa joukkoon pujahtaa. Ajatusvirheet on sen sijaan meikällä erittäin harvinaisia..


      • Mortadellawold

        Kävin joutessani tutustumassa siihen Mouhijärven juustolan Kolleegaasi DR. Dörigiin sen minkä mainoksesta pystyy. Taitaa olla melkein Mouhijärved DR. Oetker.

        Hyvä, että Sveitsistä saakka tulee meille aina joskus näitä herkkumestareita. Aikoinaan kun Chymos aloitti viininvalmistuksen niin heidänkin viinimestarinsa muutti Saksasta sinne, ja eikös Fazeroisetkinn ole jostain Suissesta alun perin.

        Laitilan panimon veljekset sensijaan aloittivat menestyvän bisneksen ihan päähänpistosta vailla hajuakaan miten sitä bisnestä tehdään. Heille kävi ns. onnenkantamoinen ja ilmeisesti osuivat ihan tuurilla olemassaolleeseen tilaukseen eli "kaljaan" Nykyisin menee hyvin kun siellä Länsirannikolla on päteviä talousjohtajia siinä missä Itäsuomessa skinpartureita!


      • lamuerte

        Itäsuomessa skinpartureita"

        Joo, kukas se olikaan Lappeenrannast...


    • VivaMort

      Olen Erdogan
      Olen Erdoga
      Olen Erdogan

    • Woldemort-vesi

      Eipä paljoa tarvitse matoa koukkuun laittaa kun partioivat korppikotkat hyökkäävät "näykkimään".
      Kun olen Lappeenrannassakin kasvanut niin siksipä en olekaan talousjohtaja. Kyvyt eivät koskaan riittäneet kirjanpitoon, mutta edelleenkin parturoin ihan itse itseni välillä ihan skiniksi.

      • skiniksivaan

        Eivät korppikotkat tarvitse matoa eikä koukkua, löyhkä houkuttelee ne paikalle.


      • Woldemort

        Niinpä niin. Kerran raadonsyöjä-Aina raadonsyöjä. Taatusti pysyvä skinipää!


      • Dr.Whoo

        Turkulainen suurmies jo sanoi: "Ei pidä provosoitua kun provosoidaan". Se oli viisaasti funteerattu se. Osais tässä itekkin vaan noudattaa tuota, elämä olis kenties hitusen helpompaa.


    • edson

      Heitän tänne alas.

      Kun kasvattaja on konservatiivi, niin ... makuasioista hieman

      Kyllä Timo on aika varma peruna kasvattaa. Siikli taas vaativa. Annabelle kokeilun arvoinen juuri tuon kylmänsietokykynsäkin ja taudinkestonsa vuoksi. Mutta konservatiivi jatkaa, että Matilda se on maukas, van Gogh myös satoisa uuni- ja muussiperuna, Nicola ihan jees yleisperuna.

    • edson

      Nyt provoon

      Miksei kukin saa esimerkiksi 2000 € kansaneläkettä? Joka haluaa enemmän, niin maksaa itse lystit. Ja onhan koko elämä aikaa laittaa sitä mammonaa sitten sivuun tyynyn alle tai kiinteään. Jätän kuitenkin sen laskemisen vaivan, että kuinka paljon sitten jokaiselta peritään veronluonteisena maksuna joka tilistä ja millä progressiolla / prosentilla

      Eivät muuten korppikotkan kynnetkään pysty hesalaisen nimimerkin ryöstöön. Ei idän kaljut, eivät ketkään.

    • edson
    • Woldemort

      Tuon Edsolventin pitäisi hiukan laajentaa matkanäkymiään jostain Konstanzista keskellä sisämaata ja kalleinta Eurooppaa laatimalla virtuaalinen matka vaikka Googlella tai Michelinillä !"Joutsasta" Tarifaan Epsanjaan ja siitä autolautalla Tangieriin Moroccoon. Marokossa on sekä korkeaa vuoristoa (Atlas) ja aurinkorannikkoa sopuhinnalla ihan Kanarian saaria vastapäätä. Itse aina silloin tällöin käyn siellä asti Michelin matkailemassa kun Setubal ei riitä.

      Hitto vie! Taas on pino kyselyitä öljymaailmasta koneessa ja pitäisi muka olla tekevinään suosituksia sellaisten hirmulaitosten huoltoihin. Nyt ei vedentekotehtaisiin vaan FPSO eli laivaan rakennettuun öljyntuotantolaitokseen merialueiden lähteille. (Niiden höyrylaitokset ja veden käsittelylaitteet) Toisessa paikassa kaasunesteytyksen käsittelyaineiden eli rikinpoistoainetankkien puhdistukset ja sitten vielä 250 m3 vetoisten jäähdyttimien happopuhdistus esitys.

      Mitä jos sanoiskin jo niin kuin mannet laulaa et ku ei haluu, mutku ei haluu, työkaluu ei käteen haluu. Olen eläkkeellä, antaa töissä olevien työtä tehdä, kuten Länsirannikon talousjohtajan, joka hänkin kohta eläkkeelle haluu eikä haluu kädessään pitää työkaluu

      • edson

        Kyllähän bittidigitaalisesti olen sieltä kalliilta paikalta jo kurvannut esimerkiksi Sloveniaan nelipyöräkotia huoltamaan. Nuo olivat vain juniorin seikkailuja.

        Marokko arveluttaa kokematonta.

        Olisin valmis luopumaan kaikista työkaluista, mutta pakko tehä mitä jaksaa tai kykenee.


    • Woldemort

      Tuossa vähän mallia, miten FPSO tuotantolaiva toimii merellä. Se on kuin kelluva öljyn- tai kaasun jalostamo; http://bot.fi/1wqz
      Sellaista on koneessa ihmeteltävänä sellaisen höyrynkehitys ja jäähdytyslaitteiston osalta. Mukavaa illan viihdettä. Eller hyr?

    • Woldemart
      • edson

        Onnistui tosi hyvin ja monipuolinenkin tuo Michelin. Jopa levähdyspaikkoja merkitty. Täytyypä tutustua tarkemmin. Googlessa näyttäisi olevan helpompi muuttaa reittejä vain vetämällä.


      • edson

        Vielä kun nuo levähdyspaikat olisivat koordinaateilla, mutta siinähän sitä lisää pientä merkintä-hommelia, kun laittelee ylös matkojen varsilta itse ne koordinaatit


    • Woldemort

      Hyvinhän se onnistui vaan olipa kallis matka. Lentäen olisitte jo perillä
      Parempi tehdä virtuaalisena näitä ja Naantaliin todellisina.

      • edson

        Kyl kyl lentäen, mutta kun näet sieltä pilvistä alhaalla olevan lohileipäkahvilan, niin sittenkös laskuvarjolla ?

        Kokeilen

        http://bot.fi/1wsa


    • Dr.Whoo

      Eläkkeistä sen verran, että eikös toi kaks tonnia olis aika paljon?

      Luin jostain että keskimääräinen kokonaiseläke olis n. 1600€. Kun otetaan huomioon että suomessa on paljon myös todella suuria eläkkeitä, niin aivan tavallisen tallaajan eläke lienee paljon vähemmän kuin 1600.

      Itse kuulun siihen hölmöjen yrittäjien ryhmään, joka ei ole ymmärtänyt maksaa itselleen riittäviä eläkevakuutuksia. Kalliita juustoja ja hienoja viinaksia on vain tullut nautittua. Eli keppikerjäläisenä ruostuneella rollaattorilla mieron tietä pitkin olisi kulkeminen sitten eläkeukkona. Kyllä se vain on niin, että töitä on meikäläisen tehtävä töitä hamaan hautaan saakka.

      • edson

        Joo se kaks tonnia oli varmaan yläkanttii

        Olisi kuitenkin kiva tietää, millaiset ne maksut olisivat. Tietysti eihän sitä tiedä, kun kukaan ei moisia edes suunnittele tai ajattele.

        Olisin maksanut itseni kipeäksi, jos olisin yrittäjäeläkettä enemmän itse maksanut. Jos vastaava laskuperuste olisi myös kansaneläkkeen kohdalla, niin kuka sitä maksaisi. Näin vain äkkituntumalta ja sen paremmin asiaan vihkiytymättä. Kansaneläkehän on alun perin toisista lähtökohdistakin kait.


      • Woldemort

        DR. Who puhui juuri yrittäjän todellisuutta, sillä harvassa ovat ne pienyrittäjät ja joskus suuremmatkin yrittäjät jotka laittavat sivuun rahaa mukaviin ja tuottoisiin eläkepäiviin. Rahat ihan oikeasti kuluvat yrityksen pyörittämiseen ja sen silloin edellyttämään eläkkeeseen. Siksi juuri suurin osa yrittäjistä ei jää täysaikaiselle eläkkeelle ennen kuin ei yksinkertaisesti enää pysty jatkamaan työntekoa. Toisaalta se ei ole harmillista kun työstä tulee elämäntapa ja olisi vaikeaa elää ilman sitä..

        Minulla on sekä yrittäjä, että pitkä ulkomailla ilman eläkemaksuja tienaamisen elämä ja siten ei mikään suomalaisen toimistoaikatyöntekijän työssä "olemisen "aikana hankittu suuri eläketulo. Varmistin kuitenkin jo hyvin nuorena että minulla on "eläkkeelle joutuessani" vähintäin tuo keskieläke. Sillä nimittäin pärjää mainiosti kunhan osaa säätää turhan menopuolen pois. Rahaa riittää kyllä kunnon snapsiin, matkailuun ja herkkujuustoihinkin. Varsinkin jos on ns. luontaisetuja entisistä töistä mukana tulleena, kuten minulla on.

        Ero on ehkä siinä, että "Länsisuomen talousjohtajana" toimiessaan voi ajella 150 hv kiiltävällä kiesillä kun "köyhänä" eläkeläisenä on alla enää 121 hv ei niin kovavahatulla vanhemmalla herrasmiesvaljakolla.

        Täytyy oppia harrastamaan virtuaalinautintoja ja kyllä sen oppii. Jos matkailusta naattii, niin sitäkin voi tehdä erittäin laadukkaasti ja edullisesti kun lähtee ennakkoluulottomasti selvittämään miten voi, ja mannelaisittain jos haluu tai ei haluu!
        Woldemort poistuu taas tuhlailemaan hetkoseksi


    • Woldemort

      Nyt on taas hankittu uusi kauppakärry mikä sopii erittäin hyvin myös matkailukärryksi. Taittuu tarvittaessa kasaan ja tarvittaessa vetää kevyesti isohkoilla pyörillä aina 30 kg nettolastia, 50 litran kassivetoisuudella.
      Se vanha samanlainen minkä myös vuosia sitten ostin Claes Ohlsonista alkoi jo käpertyä kokoon vuosikausien kovasta käytöstä eli kassin tukirakenteet irtosivat ja siitä tuli ryhditön pussi.
      Kaikki kuluu kovassa käytössä. Sillä olio raahattu jos jonkinlaiset Baltian lastit sisään ja melkein kaikki rakennustarvikkeet mitä käytin mittaan kalustamiseen..

      Nälkäkin taittui kun hotkaisi muutaman siivun juuri tuota Lidlin äsken paistamaa ciabattaa jonka päälle valkosipulisuolakurkkua ja musta sara juustoa.

      Tattisiivuja ei ollut päälle paistettavaksi. Herrain herkkua½!

      • nosde

        Älä helevetis, paljo maksoit,

        vi**u kun kiinnostas


      • edson
        nosde kirjoitti:

        Älä helevetis, paljo maksoit,

        vi**u kun kiinnostas

        ECC - Campingfÿhrer Europa 16,90 €
        Autoillen Euroopassa 29 €

        mutta vain jäsenille.


    • Dr.Whoo

      Tatitta kaikki on parhaimmillaan.

      Liideli on yllätävänkin hyvä kauppa, aina tuoretta leipää ja hyvälaatuisia vihanneksia/hedelmiä. Hyviä bratwurstejakin. Hinnatkin on halvemmat kuin muualla, kotimaisten kilpailijoiden "halpuutuksista" huolimatta.

      Lidlin edullisuus tietty perustuu siihen, että isona kansainvälisenä toimijana pystyy ostamaan tuotteita halvemmalla. Sekä siihen että valikoimissa ei pidetä muuta kuin suuren kysynnän tuotteita.

      Toisaalta tietysti kuluttajana pitäisi suosia kotimaisia yrityksiä.

      • Woldemort

        Voisi hetkeksi pysähtyä pohtimaan Suomen eroa Skandinavian ulkopuoliseen markkinatalousmaailmaan tuossa kauppojen toiminnassa.

        Muualla maailmassa on nimittäin erittäin normaalia, että ns. lähiöidenkin talot on rakennettu niin, että se sokkelikerros on kokonaan erilaisia toimintatiloja ja niissä on kaikenlaista yritystoimintaa alkaen ns. sekatavarakaupoista, apteekkeihin ja kaikkien palvelutoimijoiden putiikeista mukaan lukien lääkärien vastaanottoputiikit toimimassa osana paikallisyhteisöä. Jokainen lähiö on siis tavallaan vilkas oma kaupunki omalla suurella työllistämisvaikutuksellaan.

        Meillä tällainen perinne on jo lähes tyystin kadonnut ja se on korvattu suurilla ketjuilla, monopoleilla, käytännön monopoleilla ja pörssiyhtiöiden toiminnallisilla keskuksilla mitkä kaikki ovat poistaneet pienyrittäjän sokkelitoimintamahdollisuuksia merkittävästi.

        Samalla on lähiöistä tullut aidosti nukkumalähiöitä; eräänlaisia zombiloita mistä poistutaan töihin muualle, lääkäriin muualle, huvittelemaan huvipuistoon muualle, matkustelemaan muualle, kauppaan useimmiten automarkettiin jonnekin muualle. Vaikkapa Kaaren Prismaan tai Korson Lidliin!

        Maatalous pienyrittäjätkin loistavat täysin poissaolollaan vaikka jo Saksasta alkaen löytyy tilojen pientuottajia kuten metzkerejä (teurastaja-lihatuotevalmistajia) ynnä vastaavia.

        Kun meidät on ohjattu monopolien ja pörssien haaviin hallituksien ja oman halumme ja hyväksyntämme toimesta niin on melkein pakko kysyä, että onko päässämme jotain vikaa vai onko geneettinen rakenteemme niin autismia suosiva, että joudumme olemaan tavallaan huostaanotettuja valtion, monopolien ja pörssiyhtiöiden toimesta. Nimettömiä potilaita joilla ei ole identiteettiä. Puhun nyt siis yleisellä tasolla vaikka yleinen taso ei kaikille aukeakaan. Täällähän ei identiteetistä ole ongelmaa.


      • edson
        Woldemort kirjoitti:

        Voisi hetkeksi pysähtyä pohtimaan Suomen eroa Skandinavian ulkopuoliseen markkinatalousmaailmaan tuossa kauppojen toiminnassa.

        Muualla maailmassa on nimittäin erittäin normaalia, että ns. lähiöidenkin talot on rakennettu niin, että se sokkelikerros on kokonaan erilaisia toimintatiloja ja niissä on kaikenlaista yritystoimintaa alkaen ns. sekatavarakaupoista, apteekkeihin ja kaikkien palvelutoimijoiden putiikeista mukaan lukien lääkärien vastaanottoputiikit toimimassa osana paikallisyhteisöä. Jokainen lähiö on siis tavallaan vilkas oma kaupunki omalla suurella työllistämisvaikutuksellaan.

        Meillä tällainen perinne on jo lähes tyystin kadonnut ja se on korvattu suurilla ketjuilla, monopoleilla, käytännön monopoleilla ja pörssiyhtiöiden toiminnallisilla keskuksilla mitkä kaikki ovat poistaneet pienyrittäjän sokkelitoimintamahdollisuuksia merkittävästi.

        Samalla on lähiöistä tullut aidosti nukkumalähiöitä; eräänlaisia zombiloita mistä poistutaan töihin muualle, lääkäriin muualle, huvittelemaan huvipuistoon muualle, matkustelemaan muualle, kauppaan useimmiten automarkettiin jonnekin muualle. Vaikkapa Kaaren Prismaan tai Korson Lidliin!

        Maatalous pienyrittäjätkin loistavat täysin poissaolollaan vaikka jo Saksasta alkaen löytyy tilojen pientuottajia kuten metzkerejä (teurastaja-lihatuotevalmistajia) ynnä vastaavia.

        Kun meidät on ohjattu monopolien ja pörssien haaviin hallituksien ja oman halumme ja hyväksyntämme toimesta niin on melkein pakko kysyä, että onko päässämme jotain vikaa vai onko geneettinen rakenteemme niin autismia suosiva, että joudumme olemaan tavallaan huostaanotettuja valtion, monopolien ja pörssiyhtiöiden toimesta. Nimettömiä potilaita joilla ei ole identiteettiä. Puhun nyt siis yleisellä tasolla vaikka yleinen taso ei kaikille aukeakaan. Täällähän ei identiteetistä ole ongelmaa.

        Duoda duoda
        lukuunottamatta saloon sitä sun tätä, pitserioita ja kuppiloita ja pikkuhiljaa nousevia erikoisliikkeitä, sinne, missä on edes pieni toivo maksavista asiakkaista.

        Onko puute asiakkaista eli liian pieni väestömäärä? Entä kuljetuskustannukset tai vuokrat, jollei ole itellä pätäkkää ostaa liikehuoneisto, millä lienee myös jonkin suuruiset yhtiövastikkeet ?

        Tiedä häntä, näin yleisellä tasolla.


      • Woldemort

        Tätä "yleistä tasoa" voi tarkastella oikeastaan aika monesta lähtöpisteestä. Kun minä kirjoitan yleisestä tasosta niin sen fundamentti on suuri kaupunki suurella väkimäärällä. Silloin on olemassa aina riittävä väestöpohja kortteli ja sokkelitaloudelle jos se olisi maan tasolta mahdollistettu.

        Kun Johtaja Edsol kirjoittaa Kuhmoisista niin lähtöpiste on haja asutus eli vähäasutus ja silloinhan ei sokkeleita isoissa taloissa juurikaan esiinny eikä ihmisiäkään lähistöllä vaan kaupan on keskityttävä maaseutukeskukseen mihin sitten erakot vaeltavat tarvikkeita ja palveluja hakemaan.

        Länsisuomen talousjohtaja on sitten sen kerrostalo ja asukastiheyden jostain välimaastosta missä ihmisiä on niin paljon että saattaa jo kannattaa pitää parturiliikettä jonkun talon siivessä, ja niin että on jopa pienempiä teollisuuskeskittymiä kuten Pernossa ;) tai Rauman satama alueen ympärillä

        Sinne mahtuu esimerkiksi tattiliiketoimintaa kuten Dalla Valleilla Kuopiossa mikä on sekin pieni keskittymä.

        Maailma kuitenkin vääjäämättä kehittyy isompien keskuksien ja kerrostalojen suuntaan joten kansa voisi opetella sokkelikauppa ja perheyritystoimintaa mikä on usein menestyvän sokkelitoiminnan edellytys.

        Yksi ero muuhun maailmaan verrattuna onkin juuri se, että meillä on merkittävän vähän pien perheyhtiötoimintaa.


      • probsolved

        Missä ongelma, siitä vaan aloittamaan pienyhtiötoimintaa mutta ensin pieni taustakartoituksen aloitus:

        https://www.youtube.com/watch?v=g2ibGN55Jng

        Sitten voikin tehdä "testikaupan" ja aloittaa virtuaalikaupan käynnin ja nähdä tulokset noin yleisellä tasolla.


      • probsolved

    • edson

      Aina jos vaan kohdalle sattuu, niin Lidl.

      Ja tuleehan sitä kohdalle osuttua. Yhä useammin. Yhä varmemmin. Jippii perheyritykset.

      Jos kerran suomalainen elintarvike vaeltaa rajojen yli, niin mikä ettei tänne myös muiden maiden elintarvikkeita. No pienemmät volyymit täällä, siis hinta kovempi ja siksi säilyviä elintarvikkeita mukaan sieltä muu maa mansikka kaupoista. On se niin väärin :)

    • edson

      Olipas "kiva" kokemus.

      Sain näppäinkomennuksella koko tietsikaruudun kääntymään ylösalaisin ja tarkoitus oli vain kirjoittaa suominäppäimillä ü. No sähläsin noilla numeronäppäimillä ja altGr ja hups. Eli siis pikkuvekarat eivät ole ainoita, jotka saattavat sotkea tietsikan.

      Ei muuta kuin kannettava ylösalaisin, jotta oli helpompi googlettaa, että mitä hittoa nyt tuli tehdyksi. Ja helppohan se oli sitten, kun löysi auttajan.

      AltGr ja nuolinäppäimillä komento, mihin suuntaan haluaa ruudun kääntyvän. Tässä tapauksessa siis ylöspäin.

    • edson

      Uuden tiedustelulain nopean käsittelyn on mentävä läpi, nimittäin ...

      ties mitä rajat kiinni- liikkeessä kirjoitetaan ja suunnitellaan. Mitä on Putkosella mielessä ... räjäyttääkö tuulimyllyn välittämättä lepakoista yhtään mitään? Entä Soinin sähköpostit? Tai kaikkien persujen sähköpostit, siis niiden, jotka osaavat kirjoittaa?

      On todella syytä seurata kotomaan kaljupäitä ja tarkasti.

    • edson

      Wales ja Skotlanti itsenäistykää, jeeees. P-Irlanti yhdistyköön Irlantiin, jeeee. Little Britain saakoot uuden Thatcherinsa ja ehkäpä Trump lemppaa puolisonsa ja ... that's it, mutta onneksi eivät sukusolut enää ole ... ja jos ovat, niin jälkikasvu sitten hiilikaivoksiin.

      Ranskan pressavaalien ekalla kierroksella ... no jaa, menkööt miten menee, sillä toisella kierroksella joku muu kuin republikaani tai sosialisti. Kun ihmisiä harmittaa, saadaan soineja, mutta EU vahvistuu, sillä Emmanuel Macron toisella kierroksella voittaa.

      Kymmenen markkaa vetoo

    • Woldemortin-Matkat

      Klo 18 jälkeen tulee Radio Suomesta Karavaanarin sielunelämä.
      Kaikki kuuntelemaan. Johtaja Edson riisutaan alasti ja paljastetaan pimeimpiä piirteitä myöten! :))

      • Dr.Whoo

        Hyvä sitten ettei telkkarista tullut, jos ihan ilkosilleen..

        Mie luulen ettei herra Edsol ole ainakaan sellainen karavaanari, joka viihtyisi missään cambing alueilla. Tai tiedä häntä.
        Niitähän on sellaisiakin, jotka kesästä toiseen ankkuroivat karavaaninsa johonkin leirintäalueelle ja asuvat siinä samassa paikassa kuin kesämökissä ikään. Kököttävät paikallaan kuin tatit.


    • edson

      Stellplatzführer 2017

      eli parkkikirja koko Euroopasta. Monet kuulemma ilmaisia paikkoja, vain palvelut maksavat. Se oli joskus sitä leirintäalue-elämää silloin 60- luvulla. Erinomaisen tärkeää tietää kuitenkin, miten kunkin maan viranomaiset suhtautuvat oppimiimme tapoihin täällä Suomessa. No jokamiehenoikeudet toki jää kokeilematta. Täytyy sanoa, että Suomi ei ole varmaan niitä nipottavimpia maita, kun parkkeeraa kotiaan. Tai ottaa kameralla videokuvaa matkasta.

      Toistaiseksi ei vaatimattomilla matkoillamme ole ollut mitään ongelmia ja tarkoitus on välttää aina maksullisia paikkoja.

      https://www.aamulehti.fi/kotimaa/tanja-lahjoitti-kaiken-muutti-asuntoautoon-ja-valitsee-nyt-itse-missa-heraa-aamukahville-24114220/

      Kuuntelikos Wolde sen ohjelman ?

    • Kökkö-Woldemort

      Oli muka jotain tärkeämpää touhuamista, muistaakseni torkut, joten jäi kuulematta karavaanarin sielun paljastukset.
      Mutta Dr. Whohan (lausutaan Dr. huuhaan) arvioanalyysin mukaan sinähän oletkin ilmeisesti sitä kökkötatti karavaanarityyppiä, eller hyr?
      Karmeesti sataa lunta Suomenlahden eteläpuolella Sääksikaravaanareiden pesillä.

      • edson

        Tässä kuva yhdestä pysäkistä Norjassa. Kyllä maar uni maistoi vetten äärellä

        http://but.fi/6h6

        Näitä oli Ruotsissa, Norjassa ja Suomessa paljon. Luulen, että samanlaisia "pysäkkejä" löytyy pitkin Eurooppaa


    • edson

      "Missä ongelma, siitä vaan aloittamaan pienyhtiötoimintaa "

      Jeee. http://but.fi/6h5

      Ja jos on mielen kuvitusta, niin pyörien päällä voi kuljettaa vaikka kuivattuja tatteja, pakuriteetä... Ja jos on taitoa, niin kuljettaja / yrittäjä voi korjata vaikka tietokoneita ja ties mitä. Vaikka hoitaa lapsia tietyn ajan. Pilkkoa puita. Ottaa veren sokerit, pulssit sun muut

      Ei kiinteän kaupan ongelmia.

    • edson

      "Suomessa pidätettiin pääsiäisviikolla mies, joka terrorisoi ihmisiä polttopulloilla, jonka asunnosta löytyi kotietsinnässä räjähteitä ja jolla on yhteys äärijärjestöön. Tällä hetkellä hän on vapaalla jalalla.
      Tiiän ettei ketään kiinnosta, koska kyseessä ei ollut maahanmuuttaja tai islamisti vaan kantasuomalainen äärioikeiston edustaja, mutta aattelin mainita."

      Onneksi ollaan valmistelemassa uutta tiedustelulainsäädäntöä ... hetkonen. Eihän sitä kait näitä seurata, ne ovat sisäministerinkin suojeluksessa. Peukutti siellä rautatientorillakin juuri näiden kotomaan kaljupäiden keskellä.

      Suomi24 on nähtävästi ainakin minun nimmarini käynyt suojelupoliisin kanssa läpi, kun ei tartte enää ratkaista kuvavarmistuksia.

      • Dr.Whoo

        Pekonikanan (aika maukkaan) äärestä totean, että minullahan on jo pitkän aikaa ollut vapautus kuva-arvoituksista, mutta vain Chromella.

        Tämähän johtuu meille erittäin hyväkäytöksisille kirjoittajille myönnettävästä erivapaudesta.


      • Woldemort

        Pekonikanasta en ole kuullutkaan mutta ehkä se takaraivossani sai minut ostamaan pekonia kauppamatkallani. Selvästikin olen yllytyshullu!
        Kievin kanan sen sijaan tunnen. Sehän on kanaa minkä sisällä on lohkare voita kypsennettäessä ruskistavassa uunilämmössä. Se se vasta oikein tehtynä hyvää on.
        Saattaa jopa olla parempaa kuin lillivässä voissa käristetyt tatinsiivut.

        Hevoinenkin on nyt täytetty extra virgin Shell Helix professional täyssynteettisellä öljyllä ja ilmastointilaite ilmaa saastuttavalla ja otsonikerrosta hävittävällä "freonilla". Viime kesänä ei ilmastointilaitetta tarvinnutkaan. Siksi oli lähes tyhjä jäähdytysnesteestä kun viimeksi täytetty 4 vuotta sitten.

        Täksi kesäksi povaan heinäkuun puoleen väliin 3 viikkoa kestävää trooppista helleaaltoa jossa yölämpötilakin on 2 viikkoa 28C kuten vuonna 86. Siksi siis viilennys kuntoon.


    • Woldemort

      Minä olen kyllä pahasanaisuudessani supon tarkkailussa. Siitä huolimatta nyt lähden tarjoamaan liikuntavälineelleni uudet öljyt ja suodattimen sekä jäähdytyslaitteen täytön kesähelteiden toivottavasti kohta saavuttaessa tämän aution ja viileän maan

    • Woldemort

      Koetko, johtaja Edsol, itsesi alityöllistetyksi, ja jos koet niin onko suunnitelmia ;)
      Länsisuomen elintarvikepäälliköllä ja konsultilla ei ihan vielä taida olla tuota alityöllistymisongelmaa.
      Itselläni se on "vakava". Siksi asia silmään sattuikin!
      http://bot.fi/1x1e

      • Dr.Whoo

        Juu, täällä ei olla lainkaan alityöllistettyjä, tänäänkin olen jo työskennellyt tiskien, rätin ja imurin parissa.

        Sanasta "alityöllistetty" saamme myös nokkeluutta käyttäen sanaleikin: Ali työllistetty.

        Juon tässä nyt kahvia. Pitkällisiin empiirisiin havaintoihini perustuen sanoisin että tämä Brazil (keltaisessa paketissa) on tavallisten kahveitten parhaimmistoa. Toki itse pavuista jauhamalla saa ylivoimaista kahvia.

        Erittäin hyvää valmiiksi jauhettua kahvia on mielestäni myös Robert Pauligin Watsa kahvi, joka erilaisen paahtomenetelmän ansioista on saatu huomattavasti tavallista vähähappoisemmaksi. Ja vatsaystävällisemmäksi. Ja hinnakkaaksi.


    • edson

      Minä en juo muuta kuin sitä siveellisen kissaeläimen suolistossa makuja saanutta kahvia. Jos sitä ei kaapista löydy, niin Lidlin murukahvia sitten.

      Ali kertoi siis sanaleikein, että on nyt sitten työllistetty. Minä taas olen sitä mieltä, että työ on ylimainostettua, joskin todella harmillisen tarpeellista. Ylityölliset taas sekottaa koko pakan ja joutuu miettimään, oliko Luther koijari.

      Työn suhteen sellaiset suunnitelmat täällä, että ... jo hiki nousee suunnitellessakin.

      Eilen tein duunii ja ratkaisin koordinaatti ongelman. Nimittäin google mapsiin kun syötti ensin 00.00000 sai kyllä paikan, mutta kun samoin numeroin laittoi aste, minuutti, sekunti merkit sai sen oikean paikan. Mistään en löytänyt sellaista muunninta, joka olisi muuntanut koordinaatit 00°0'00.00 helpommin kirjoitettavaan muotoon 00.00000 On todennäköistä, että navigaattorissa on valmiina nuo aste, minuutti ja sekunti merkit ja syöttää vaan numerot sinne ja google mapsiinpitää nuo merkit kirjoittaa itse.

      http://but.fi/6h9

      Ruissalon paikka, mitä juuri etsin, ja pelkkien numeroilla laittamisen paikan väli on merkittävä, jos haluaa oikeaan osoitteeseen.

      • Dr.Whoo

        Juu, jos Ruissaloon menee, niin kannattaa ihailla hienoa luontoa, mm. liki puolivuosituhantista tammimetsää. Sitten siellä on upea kasvitieteellinen puutarha; 5000 lajia mitä ihmeellisimpiä kasveja eri puolilta maailmaa.

        Jaa, on siellä leirintäaluekin, ja sen ohessa kohtalainen uimaranta. Sen sijaan kuuluisa kansanpuiston ranta on kesäisin hanhien paskahuusi.

        Mut nyt pittäis lähtee kattelemaan kotteroita, rouvan kauppakassi on vähän kulunut.


      • edson
        Dr.Whoo kirjoitti:

        Juu, jos Ruissaloon menee, niin kannattaa ihailla hienoa luontoa, mm. liki puolivuosituhantista tammimetsää. Sitten siellä on upea kasvitieteellinen puutarha; 5000 lajia mitä ihmeellisimpiä kasveja eri puolilta maailmaa.

        Jaa, on siellä leirintäaluekin, ja sen ohessa kohtalainen uimaranta. Sen sijaan kuuluisa kansanpuiston ranta on kesäisin hanhien paskahuusi.

        Mut nyt pittäis lähtee kattelemaan kotteroita, rouvan kauppakassi on vähän kulunut.

        Kotteroiden katselmus, voi sentään, mikä duuni. Täytyis olla varmaan joku tosi kaveri autonmyyjänä, jotta tuosta selviytyy kunnialla.

        Jos taas sellaisii kakspyöräisiä Prismasta saatavii, niin sit kyl helpottas.

        Harjottelin vaan noita koordinaatiston kirjoittamisii sinne "maailmalle" lähdön takii. Monien matkaan sattuvien uimarantojenkin / vapaiden retkeilyalueiden löytäminen helpottuu.


    • Woldemort

      Katohan pirulaista. Hän on löytänyt Kopi luwakin. Se on jo melkoista elintarviketiedon huippua. Ei taida edes Suomesta saada. Jos saa niin on vuorenvarmasti väärennettyä, kun jokainen niistä pavuista on sivettikissan paskasta käsin kerätty ja sivettikissoja on varsin rajallinen määrä Indonesiassakaan

      • edson

        Kattelin taltioitua MTV aamuohjelmaa ja siellähän nämä puhuivat kahvista. Joskus aiemminkin olin kyllä tästä kahvista kuullut.

        Papuja mukaan ja paskat talteen. Pyöräyttää kahvipallukoita muovipussiin ja myy ... ei hitto, meinas aikoinaan melkein henki lähteä, kun väänsin käsin piipputupakasta sätkiä ja ikään kuin tiskin alta pälyilevä, hämärä katse silmissä koitin myydä kappalehintaan ... markka-aikaan varmaan vastasi viittä ekua. Kaveri varoitti, että lopeta.

        Jahas, taas on supo asialla, kun puhun hämärähommista ja joudun ratkomaan kuvallisia tehtäviä


    • Woldemort

      Minäkään en juuri pääse tutkimaan Runsalan koordinaatteja. Paikan kyllä tunnen. Olen jopa käynyt sen kasvitieteellisen kahviossa kaffella, eikä ollut Kopi Luwakia vaan pelkkää p.skaa.

      Nyt on mentävä Ölströmin kanssa tervehtimään Elmanderiä joka on vaihteeksi taas Malmin sairaalassa, Sen jälkeen pääsee taas virtuaalisille nautintamatkoille.

    • edson

      Jahas, nyt taatana Ratakadulle ja turpiin koko sakkii. Tätä se tietää se uusi urkintalaki, kun poistavat ... kokeillaan : jippiii Alkaida

      Joku ristitty het heräs, ku moitin lutheria.

    • edson

      Ja sitten päivän pakollinen

      Voi surkeutta. Eilinen Perjantai- ohjelma ja taas menee "kansaan" Terhon kiemurtelut. Ja Ylen se valkoisempi toimittaja on joskus täysin ullakolla. Ja historioitsija kutsutaan joka lähetykseen puhumaan "kansan"kieltä. Jos jotain ihmettelin, niin sitä käsitystä historiasta, ettei se kansallisuus-aate voi muka toteutua tulevaisuudessa toisessa muodossa eli spiraalikäsitystä historian kulusta mielestäni vaatisi tuo kansallisuuskin. Ei sitä, että vaihtoehto muka olisi verrata 1700 luvun yhteiskuntiin ja näin nostaa kansallisuus jalustalle.

      Ja se sama oli taas Stillerinkin ohjelmassa ... siis Laura Huhtasaari yksinkertaistamassa asioita ja ... kyllä Yle hoitaa persujen esiintuomisen mainiosti.

    • Woldemort

      Mutta, Edson, eikö ole kuitenkin Huhtasaari aika hyvän näköinen ollakseen Perus Persu? Vai näyttääkö liikaa Eva Braunilta?

      Elmander oli ihan lääkehöyryissä Malmin eristyshuoneissa sairaalabakteerin varalta.
      Oli sinne joutunut ties monennenko kerran munuaisaltaan tulehduksen vuoksi.
      Ölmerts jonka tunnette kolleeganani oli laihannihkeä itsensä. Ensimmäinen sytostaattikuuri oli pysäyttänyt maksa arvojen huononemisen, muttei vielä parantanut. Menee seuraaville kierroksille.

      Viimeksi kun kävin Ruissalossa niin niillä naapurin pelloilla oli laumakaupalla valkoposkihanhia ja kuten tavallista mieleen tuli, että miltähän nuo maistuisivat pannulla :)

      Sivumennen sanoen, mistä tahansa saa riistan makuista kun sen huuhtoo alas oikealla kiljulla! Eller hyr?

      • edson

        "Mutta, Edson, eikö ole kuitenkin Huhtasaari aika hyvän näköinen ollakseen Perus Persu? Vai näyttääkö liikaa Eva Braunilta?"

        Mitens se meni taas noiden blodien suhteen? Trumpille varmaan kelpais, nauraa hohottaa omille jutuilleen ja vois olla Trumpin lehdistösihteeri tai vaik vain sihteeri.

        Onneks perjantai meni ja tänään 18v. lätkäjunnut kesyttää niitä naapureita.

        Onks sillä Elmanderilla mitään toivoo? Mulla kun ei käsitystä noista vakavammista sairauksista mitään oo. Ja silläkö Ölmertsilläkin sitten tauti, joka vaatii sytostaatit?

        Ou jeee, hanhenmaksapalleroiksi vaan ja kokeilla sopii myös hanhenpaskassa pyöräyttää niitä kahvipapuja.


      • Kopi-from-shit

        Elmanderin sairaskertomus viime vuosikymmeniltä sen tapatuma halvaantumisen jäljiltä on sellainen, että hän on lähes lääketieteellinen ihme ollakseen hengissä ja vielä ajoittain ihan täysjärkisenä.

        Ölbertsin maksasyöpä on vain sytostaateilla hoidettavissa. Leikkaus ei ole mahdollinen, ei liioin sädehoito. No ainakin tällä hetkellä taudin eteneminen on pysäytetty.

        Olemme melkoinen 3 muskettisoturia sillä kaikillajärki pelaa (?), mutta kroppa on enemmänkin painolastina. Minulla erittäinkin painavana.

        En kyllä Ölmertsin maksasta tekisi hanhenmaksaimitaatiota. On jo sen verran sekundamaksa.
        Mutta se Sivetin paskasta eroteltu Kopi Luwak kyllä maistuisi

        Lyöppä hakuruutuun: Kopi Luwak ja katso mitä saat!

        Ainoa mikä toimii ongelmitta on ruokahalu!


      • edson
        Kopi-from-shit kirjoitti:

        Elmanderin sairaskertomus viime vuosikymmeniltä sen tapatuma halvaantumisen jäljiltä on sellainen, että hän on lähes lääketieteellinen ihme ollakseen hengissä ja vielä ajoittain ihan täysjärkisenä.

        Ölbertsin maksasyöpä on vain sytostaateilla hoidettavissa. Leikkaus ei ole mahdollinen, ei liioin sädehoito. No ainakin tällä hetkellä taudin eteneminen on pysäytetty.

        Olemme melkoinen 3 muskettisoturia sillä kaikillajärki pelaa (?), mutta kroppa on enemmänkin painolastina. Minulla erittäinkin painavana.

        En kyllä Ölmertsin maksasta tekisi hanhenmaksaimitaatiota. On jo sen verran sekundamaksa.
        Mutta se Sivetin paskasta eroteltu Kopi Luwak kyllä maistuisi

        Lyöppä hakuruutuun: Kopi Luwak ja katso mitä saat!

        Ainoa mikä toimii ongelmitta on ruokahalu!

        Joo mä löin jo aamulla ruutuun tuon sivettikissan ja just siitä oli eilen aamulla teeveessäkin juttua. Ja aikaisemminkin on tuosta elukasta ollut juttua.

        https://www.stara.fi/2012/10/28/maailman-kallein-kahvi-black-ivory/

        eli siis kyl sitä voi markkinoida varmaan sitä hanhenpaskakahviakin, vaikka ei hanhi söiskään papuja. Eihän se kanakaan juo marinadia. Mutta kyl maar jätetään kavereiden maksat rauhaan.


      • edson
        edson kirjoitti:

        Joo mä löin jo aamulla ruutuun tuon sivettikissan ja just siitä oli eilen aamulla teeveessäkin juttua. Ja aikaisemminkin on tuosta elukasta ollut juttua.

        https://www.stara.fi/2012/10/28/maailman-kallein-kahvi-black-ivory/

        eli siis kyl sitä voi markkinoida varmaan sitä hanhenpaskakahviakin, vaikka ei hanhi söiskään papuja. Eihän se kanakaan juo marinadia. Mutta kyl maar jätetään kavereiden maksat rauhaan.

        Toisaalta ... kun levybisnes ei ehkä enää niin kannata, niin kannattaa ensin kokeilla suolentoimintaansa ja hinnalla sitten tulla ensin pelkän kahvipaketin rasian kanssa markkinoille. Sit ku pavut toimiviksi todetaan, niin paketti pienemmäksi ja hintaan 100 x
        http://but.fi/6ha


      • real.blondie
        edson kirjoitti:

        "Mutta, Edson, eikö ole kuitenkin Huhtasaari aika hyvän näköinen ollakseen Perus Persu? Vai näyttääkö liikaa Eva Braunilta?"

        Mitens se meni taas noiden blodien suhteen? Trumpille varmaan kelpais, nauraa hohottaa omille jutuilleen ja vois olla Trumpin lehdistösihteeri tai vaik vain sihteeri.

        Onneks perjantai meni ja tänään 18v. lätkäjunnut kesyttää niitä naapureita.

        Onks sillä Elmanderilla mitään toivoo? Mulla kun ei käsitystä noista vakavammista sairauksista mitään oo. Ja silläkö Ölmertsilläkin sitten tauti, joka vaatii sytostaatit?

        Ou jeee, hanhenmaksapalleroiksi vaan ja kokeilla sopii myös hanhenpaskassa pyöräyttää niitä kahvipapuja.

        "Mitens se meni taas noiden blodien suhteen?"

        Har du saknat mig?

        https://www.youtube.com/watch?v=StKVS0eI85I

        " blodien" ?

        Vi talar finska och svenska , inte någon "kälviä".


    • Dr.Whoo

      Jahas, taas on poistettu asiallisia kirjoituksia, mitähän luvatonta niissäkin oli.

      Mutta tulipa tuossa tutkailtua lähiseutujen ostoskassitarjontaa. Tuntuu olevan tarjolla mitä vain. Tässä nyt on kyseessä halvan kakkosauton tarve, joten kymppitonni saa luvan riittää.
      Taidamme päätyä kuitenkin siihen, että ostamme pirssin suoraan yksityiseltä, tuossa hintaluokassa säästää siten 2-3 tonnia. Se lienee siis autoliikkeen myyntivoitto osuus. Ja kun on meikäläisellä sen verran laaja kokemus autoista, ei ole minkäänlaista riskiä tulla höynäytetyksi.

      • real.blondie

      • Woldemort

        Jos saat ostettua kymppitonnin auton 7 tonnilla niin saat heti minultakin toimeksiannon siillä vanhassa kiesissäni on jo 320000 kmtaulussa ja vaikka onkin vieläerittäin hyvässä ja huolletussa kunnossa niin jossain vaiheessa joudun upgreidaamaan sen hiukan vähemmän eli mielellään reippasyti alle 200 tkm ajettuun vähäveroiseen ja hörppyiseen eläkeläis kiesiin. Siis lähinnä motorisoituun ostoskärryyn..
        Olen jo liian vanha vaihtamaan aina himoitsemaani mobile tai diesel homeen. Se sopii alle 70 vuotiaille. Minä muutan ulkomaan extemåpore reissujani niin, että en aja kovaa luukkua aamusta ilta 23 vaan etsin motellin jo aikaisemmin eli jossain 18-19 maissa illalla jolloin niitä on vielä auki. Tähän saakka olen paahtanut 900-1000 km päivässä ja sitten hikipäässä löytänyt jonkun rekkamotellin taI Sviss motellin jostain tien varrelta. On siis annettava kaikelle emnemmän aikaa ja poistaa sitäpäivittäistä ajoa muutama sata kilsaa.

        Sen minä vaan sanon teille kolleegat, että kun 70 menee rikki niin alkaa ola vikoja niin paljon että kaveritkin tuntuvat sairailat.

        Silloin asiat pakkaavat enemmän ja enemmän virtualisoimaan. Minullakin on vielöä yksi erityisongelma mistä en ole koskaan noilla muilla ketjuilla kirjoittanut. Liittyy kuitenkin siihen "herkkään" kurkkuuni. Sillä on kuitenkin matkatkat ja jutustelut hoidettu Uruguaysta-Persiinalaiselle torille. Ja edelleenkin tullaan kyllä motellimatkailemaan Euroopassa. Se itäreitti on siitä hyvä, että siinä on enemmän ihmisyyden äärellä ja hinnat ovat eläkeläiselle kestävät eli motellimajoitus löytyy välillä 20-40 euroa per yö Eestistä Turkkiin jatkuvalla alueella. Keskimäärin sen 30 euroa yö ja aivan laadukkaissa paikoissa.
        Tuo Liettuakin on oikeastaan juri camping matkailijan ihannemaa mutta teiden varsilta löytyy runsaasti 30 euron tuntumassa olevia hotelleja motelleja pär yö

        Suosittelisen Dr. Länsisuomen Whollekin sitten ,kun alkaa hommat hellittää ja mamma vaatii vaihtelua. Eesti-Latvia-Liettua-Puola kaikki täynnä hienoja retkeilypaikkoja ja hotelleja-motelleja. Ruoka on hyvää ja runsasta. Hanhenmaksapalleroitakin löytyy Edsolille.

        Eteläpuolassa on lisäksi mahtavat vuoristomaisemat ja kulttuuri, Samoin Ukrainan Karpaateilla ja Romanian Karpaateilla. Siellä voi vaikka karhymyssy kävellä maantievarsikojusta vastaan. Kesä lähenee ja vaikka kylmä on stabiloitunut yllemme niin veikkaan sen hellittävän toukokuussa. Tosin juuri nyt ennen kesäkuuta olisi edullisinta matkailla.

        Minun pitäisi vaan kehiotellä matkakaveri niin olisi mukavampi matkustella, mutta se taas ei ole aivan helppoa. Pitäisi melkein pyytää Kössi Nilösiästä mukaan Hampurin matkalle ja venäjän taitoisena Ukrainan kautta ajelemiseen. Niin ja siihen on mentävä ruinaamaan uusi green card. Se tarvitaan Ukrainassa ja valkoputinstanissa. Tosin en halua mennä minnekään mihin vaaditaan viisumi.

        Panehan Edsol öparemmaksio ja anna konkreettisia ophjeiyta virtuaalisilta Slovakian matkoita. Siellä on sitten pirun komeita palatseja.


      • real.blondie

    • Woldemort

      Pakko kirjoittaa tuo viimeinen lause uusiksi kun joku kirjoitti siihen täyttä siansaksaa:
      "Panehan Edsol paremmaksi ja anna konkreettisia ohjeita virtuaalisilta Slovakian matkoilta. Siellä on sitten pirun komeita palatseja"

      • real.blondie

        Du måste läsa själv, och skämmas för vad som är "rappakalja" du skrev: D !


      • edson

        Tuota tuota, siellä pikkukaupungissakin (?), missä on kasvatettu 8 NHL- pelaajaa, olisi kiva kuljeksia. Ja monessa muussakin pikkukylässä.

        Virtuaalisesti ei oikein jaksa koko Eurooppaa, mutta silviisiin meinaan tehdä, että rajanylityspaikkaa ennen stoppi vaikka vuorokaudeksi, kirjat esiin ja konkreetisia asioita päähän ... eiku vihkoon ylös.

        Kirja Autoillen Euroopassa antaa aika paljon tietoa mm. Slovakiasta, mutta kaikkea ei kantsi lukea, tärkeimmät maan vaatimukset ainoastaan. Ilmaisia wlan- palvelupaikkoja meinaan tietty etsiä, sillä kyllä kuukauden 10 Gt:n äkkiä saa kulumaan. Bratislavasta esimerkiksi on paikallinen sivusto ilmaisille parkkipaikoille.


    • Dr.Whoo

      "Jos saat ostettua kymppitonnin auton 7 tonnilla niin saat heti minultakin toimeksiannon"

      Mikäs siinä, mutta palkkioni tämän kokoisesta diilistä on 3 tonnia plus alv.

      Mutta olipas kinkkinen testi tuo alla oleva, näitähän piti oikein miettiä.
      Ykkönen meni väärin kun ei mistään selvinnyt lähtikö luokkaretkelle koko luokka vai osa luokasta. Kakkonen meni väärin, koska kuka Turussa syntynyt muka tietäisi ovatko uusimaalaiset uusmaalaisia vai toisinpäin. Muut tiesin kuin tiesinkin.


      http://m.iltalehti.fi/uutiset/201704212200106602_uu.shtml

    • edson

      Niin kauan, kun saa pitää ajokortin, niin kauan meinaan matkoilla ajaa pätkiä ja pysähtyä lepäämään ja aina samalla kertaan pilkkusääntöjä ja yhdyssanasääntöjä. Pistivät meinaan testissä kertaamaan.

      Realblondi pistänyt muutaman hyvän kappaleen.

      Kyllä se Slovakiakin ... miksei Slovenia, Kroatia, mutta kuulemma heittäytyneet ahneiksi. Mitä olen lukenut, niin Saksa on ihan hyvä matkailijan maa myös. Balttia ansaitsee ihan oman kiertoajelun, Puolaa vieroksun.

    • Woldemort

      Olipa totaalista kielioppiknoppologiaa tuo testi. Hiukan niin kuin kieliä opetetaan Suomessa eikä opita!
      Parasta on kirjoittaa niin kuin ajattelee ja laittaa välimerkit kuten pilkut niihin paikkoihin missä ajattelee selkeää eriyttämistä tarvittavan.
      Nuo säännöt aina hiukan hämärtyvät kun ne esimerkiksi pilkun käytön ja yhdyssanojen osalta poikkeavat kovastikin eri maiden vastaavissa kieliopeissa..
      Kommunikaatio eli viestin perille saattaminen on merkittävästi tärkeämpää kuin juridinen tai kieliopillinen knoppologia.
      Minulla esimerkiksi on ihan oikeasti Englannin tiedeakatemian melko korkean englannin kielen tutkintotodistus ja kun englantia on pääosin käyttänyt sekä työ, että siviilielämässään niin tulee siksi paljon käytettyä pilkku ja yhdyssanasääntöjä englannin kieliopin mukaisesti. Välillä suuria kirjaimia saksan kielioppisääntöjen mukaan. Jossain etämuistissa ovat kyllä suomalaisetkin knoppisäännöt

      • Dr.Whoo

        Tunnustan olevani töitteni suhteen perfektionisti (suom: pilkun n****ja). Mutta tämmöisellä ajanviete saitilla ei toki ole tarpeen liikaa pilkkujen paikkoja miettiä. Toisaalta olen sitä mieltä, että oikeinkirjoitus-säännöt eivät ole saivartelua, niiden avulla myös lukijan on helpompi ymmärtää kirjoittajan ajatuksenjuoksua.

        Tärkeintä mielestäni on kappalejaot. Eli yksi asia / asian osakokonaisuus yhteen kappaleeseen, sitten riviväli. Yhteen kirjoitettu pitkä litania tekstiä on rasittavaa luettavaa. Onneksi tällä palstalla aika hyvin noudatetaankin kappalejakoa.


    • edson

      Joskus "jouduin" lukemaan poijan koulutekstejä. Hän lähti siitä, että kunhan osaa puhua, se riittää. No nyt on joutunut kantapään kautta toteamaan, ettei riitä.

      Minua hämäsi silloin oikeastaan eli muistakseni tuon pilkun pois jättäminen. Virkettä oli silloin hiukka vaikeampi hahmottaa.

      Jotkut yhdyssanat, olkoonkin vaikka oikein kirjoitetut, ovat suomen kielessä hirviöitä.

      " Minä käydä työ" on riittävän hienosti sanottu ulkomaalaiselta suomeksi ja tulee ymmärretyksi. Mieluummin siis noin yksinkertaisesti pois kaikki ylimäärämuodot. Jos siihen kysyy, että mitä duunii, niin on pösilö. Jos taas kysyy, että minkä alan työtä teet, niin sekin on vähän pösilöä, kun aluksi riittäisi kysyä vain, että mikä työ. Meinaan siis jos haluaa udella.

    • Woldemort

      Mutta jos hetkeksi hellitetään kieliopillinen ja muukin pilkunviilaus ja palataan kulinariaan mitä ymmärrän jokaisen meistä arvostavan, niin:

      Palasin poikkeuksellisesti Tammiston Citymarketista ja nyt on nälkäisen edessä tosi terveellinen "vegaani" walikoima:

      Rasia Rasilaisen valkosipulihapankaalia. Parasta ennen pvm 12.05.17.
      Lautasella Eestistä tuomaani Kaliningradin merekapsasia eli merilevää öljkyssä. Sivelle sijoitin yhden Mörttisen venäläisen suolakurkun, missä venäläistä kurkunvalmistusta on vain nimessä. Muuten ihan tavallista suolaliemessä ,kypsytettyä suolakurkkua kun venäläinen hiivakäytetään ja suolataan. Tavallista kansaa "mörttiset" onnistuvat huijaamaan, mutta ei meitä kulinaristeja.

      Loput avaamastani meerkapsaspaketista sekoitan perunamuusin, jonka aika on myöhemmin. Se merilevä se vasta terveyspommi onkin. Siitä alkaa kiekumaan kilpirauhanenkin

      Siitä öpilkunviilaamisesta puheenollen, niin yleisellä tasolla minä en ole pilkunviilaaja vaan päälinjojen ja suuntien mies

      • Dr.Whoo

        Olikos toi "Venäläinen Mörttinen" nyt sama tuote kuin aito Myrttisen valkosipulisuolakurkku? Se on ainakin ihan oikeasti maitohappokäyttämällä ilman etikkaa ja sokeria valmistettua. Sen näkee jo sameasta liemestä ja maistaa mauste ja etikkakurkuista täysin poikkeavasta mausta. Lieneekö sinulle myyty väärennetty Mörttinen Myrttisenä...

        En ole kyllä perehtynyt Venäläiseen versioon niin hyvin, että osaisin verrata.


    • Woldemort

      Kyllä kirjoitin Myrttisen hiukan venäläisittäin. Nimenomaan se tarjottiin venäläisenä. Vieressä oli Myrttisen valkosipulisuolakurkkua mikä jo heti oli ihan eri näköistäkin ja normaalisti otan valkosipulisuolakurkun Prismasta mutta siellä ei lue valmistajan nimeä ottoaltaassa.
      Päätin kuitenkin kokeilla että onko Myrttinen tehnyt venäläisen kurkkunsa oikein ja mielestäni ei ollut kun nimenomaan venäläinen suolakurkku pitäisi tehdä hiivakäymisellä alussa jolloin siitä tulee pehmeä ja suorastaan suuhun liukeneva millaista se valkosipulisuolakurkku onkin. Alkuperäinen venäläinen suolakurkku ei kuitenkaan sisällä valkosipulia.

      Näissä kulinaristisissa asioissa pitää olla vilkun piilaaja. Asia on huipputärkeää että syödään sitä mitä uskotaan syötävän, eller hyr

      Ellen väärin muista niin olen joskus ennenkin saanut herneitä noista Myrttisen tuotteista. Pitää uskaltautua kuitenkin kokeilemaan sitä heidän valkosipulisuolakurkkuaan kun se ulkoapäin ainakin näytti oikealta.

      Käyn siinä Citymarketissa joskus kun apoteekkini on samassa liiketilassa ja milloin ei jaksa Prisman ympäri kävellä tavaroita haalien. Cittari on sopivasti pienempi, mutta ei kuitenkaan yhtä kompakti kuin Liideli. Mutta Liidelistä ei saa herneksiä eikä näitä irtokurkkuja. Ei liioin vispipuuroa kuin yhden kerran näin, eikä memmaa kuin sesonkina.

      • Woldemort

        niin, ja kun nyt yövuorossa olen työvuorossa niin ei unohdeta mainita, että Liidelin hyvä juustovalikoima on sittenkin kulinaristille liian pieni. Ts., jos tosi naatinnollista haluaa niin on käytävä esimerkiksi Prisman juustokaupassa missä myydään erikoisjuustoja. Limburgilaista jalahaisujuustoa ei edes siellä.

        Muuten lähes kaiken tavaransa saa Liidelistä varsin laadukkaana.
        Mielestäni meille mahtuisi vielä pari kilpailevaa ketjua, jotka vähentäisivät jonkin verran lisää S ja K duopolia. Esimerkiksi Aldi ja joku englantilaisista ketjuista, jotta saataisiin engelsmannienkin ruokia, esimerkiksi pekoneja ja erilaisia raakamakkaroita kauppaan. Sitä harva uskoo tai tietää, mutta engelsmannin raakamakkarat ovat jokupliuta parempia kuin sakemannien.

        Niista ja paistetuista maissilla syötettyjen kanojen munista vasta miehisen aamiaisen saa.

        Edsol taitaa tähän aikaan kuorsata ja ajella unissaan pitkin Saksan ja Luxemburkin rajaseutujen viinikylien maisemissa vuorien varjossa.

        Dr. Who on varmaan könnissään vaimoltaan karussa maistelemassa könnituotteita kuten Laitilan Kukkoa. Itsekin otin vime yönä tuhdin huiokan (yhren vaan) Jamesonia pitkästä aikaa. Hitaasti tuolla menolla tyhjenevät saalispullot.

        Luulenkin seuraavaksi ohjelmoivani kaalisopan tekoa. Kaalisoppa on hyvää, jos sen oikein osaa.

        Kohta lyökin keskiyö ja Le Penille kellot


      • Dr.Whoo

        Juu, taisi EU saada jatkoaikaa tuolla tuloksella. Macron voittanee ennusteen mukaan Le Penin selvästi toisella kierroksella.

        Mitä muuten tarkemmin sanoen on tuo houkuttelevan oloinen jalkajuusto. Kunnon juusto ei nimittäin voi olla tuoksuton. Jos vaikka Turun kauppahallin juustopuodista löytyisi vastaavaa.


    • edson

      Makuaisti niin menetetty, ettei kannata edes maistella teidän esiintuomia eineksiä. No eipä sitä maisteltu silloin aikoinaankaan, paitsi kumppanin tuomia juustopaloja Juustopuodista. Nimiä en muista. No poika toi matkoiltaan jotain valkohomejuustoa, mutta oli niin miedon makuista, ettei juuri makukokemusta jäänyt.

      Kumppani tekee suussasulavaa kotiruokaa, maukkaita perinteisiä. Kumma tyyppi, kun taikoo "mitä kaapista löytyy" reseptilläkin sellaista ruokapöytään, että ei paremmasta väliä. No ensi kesänä kyllä pääateriat naatitaan sitten paikallisten pikku ruokaloiden tarjoamina ja ilta / aamupalat tehdään ainoastaan itse.

      Le Pen olisi saanut jäädä kolmanneksi, niin vaalit olisivat olleet täysosuma, mutta menee se näinkin. Siitä vaan persut vaatimaan kansanäänestyksiä, niin päästään teistäkin eroon.

      Jumal'auta, se on kait tänään viilattava moottorisahan ketju.

      • Dr.Whoo

        Se vaatii jo viitseliäisyyttä sekä taitoa, viilaaminen. Linssiin viilaaminen on vielä helppoa, mutta moottorisahan ketju onkin jo eri juttu..

        Mutta en viilaa linssiin jos sanon että nää lohipihvit ovat maukkaita.


      • edson
        Dr.Whoo kirjoitti:

        Se vaatii jo viitseliäisyyttä sekä taitoa, viilaaminen. Linssiin viilaaminen on vielä helppoa, mutta moottorisahan ketju onkin jo eri juttu..

        Mutta en viilaa linssiin jos sanon että nää lohipihvit ovat maukkaita.

        Pikkasen kehasen. Taidan pitkän harjoittelun jälkeen osata ketjun viilaamisen ihka vapaalla kädellä eli siis ilman mitään apuvälineitä eli jigejä. Viila on oltava ottava ja terää ei saa päästää ylikuumenemaan. Jos siis sattuu sahaamaan maahan / hiekkaan jne, niin välittömästä uusi teroitus eikä kokeilua, että jospa vielä ...Mutta ammattisahuri sen vasta osaa tehdä kunnolla sen terotuksen. Ammattimies tietysti on ammattimies. Vaikka osaisin terottaa yhtä hyvin, niin takuulla en olisi koskaan tehnyt ammatikseni, en päivääkään. Ihmisrääkkiä sellainen työ.

        Minäpä otin alun rennosti, kun ei muuhun voimia olekaan. Otin myös tulehduskipupillerin, jotta pääsen huomenna sängystä ylös.

        http://but.fi/6hr


    • Woldemort

      Tuo englanninkielinen Limburg juuston esittely haisi robocopille liian pahalta ja se sensuroi sen. On se kyllä huvittava toisinaan tuollainen automaattisensurointi mikä ei lainkaan ajattele, Tosin ajatteleva sensuuri ei ole yhtään sen parempi.

      Aina jos haluaa lähettää linkin mikä varmuudella jää on se ensin lyhennettävä vaikka botilla tai butilla

    • Woldemort

      Tässä Edsonille vähän nivelkipu hoito-ohjeita
      https://www.youtube.com/watch?v=Bj-bObDrbPQ

      Siitä Le Penistä! Meinasitko että jos se olisi jäänyt kolmanneksi niin Luc Melencholy olisi noussut Pascal Garzonin vastaehdokkaaksi, vai mikä sen eniten ääniä keränneen nimi nyt olikaan

      ps. Ostin reissuilani 2 pulloa simaa kun Wappen närmar sig, fattr ni?

      • edson

        "Meinasitko että jos se olisi jäänyt kolmanneksi niin Luc Melencholy olisi noussut ... "

        Jahas, keräsit kokoon vasemmistot. Ei, kun tämä perhettään vilpillisesti veroeuroin rahoittanut Fillon Marcon, se voittaja. Tässä en ensi kädessä tietenkään suosi vilppiä, mutta hirttämiset, myrkyttämiset, ampumiset ovat kuitenkin sotkuisempaa hommaa kaiken maailman Le Penien tuhoamiseksi. Annettakoot sitten Fillonille tuomio jälkikäteen kovennettuna, mutta vaalien jälkeen.


    • Woldemort

      Kävin muuten ihan Hyrylässä asti eli Suomen Pohjois Koreassa missä kilpailevat poliitikot ja erilaiset mielipiteet Sjöblomin kauniiden ja rohkeiden Dallasilaisten kanssa yksinkertaisesti poistetaan listoilta ja koko politiikka keskitetään palvelemaan Hyrylän maanomistajan etuja jota paikalliset kokoomuslaiset pers**nnuolija penat madellen palvelevat.
      Tuo muuten mainittiin tuonsuuntaisesti YLE kunnalliskorruptiota käsittelevän ohjelman esipuheessa. Tuusula taitaakin olla Turun jälkeen Suomen toiseksi korruptoitunein kunta!

      • Dr.Whoo

        Mitä, korruptioitako muka turuus? Siellähän nyt on vain tapana sopia asioista mutkattomasti hyvien veljien hengessä, toisinaan myös lain hengessä.

        Edsonille sen verran, että on vaikee homma toi ketjun teroitus käsin. Joskus nuorna miehenä olin useana vuonna kesätöissä koneliikkeessä, ja siellä ketjut teroitettiin teroitus smirgelillä. Sillä se käy äkkiä, mutta helposti myös polttaa ketjun piloille.


    • Woldemort

      Rankana rapona punkassansa kipuisena lojuu meidän Edsol
      Puita se on sahannut ja potee nyt kipeitä luita
      Mutta ei haittaa, hälle pakuritee maittaa
      Se kipeytyneet nivelet parantaa
      Uudet voiteet niihin antaa
      Sitten taas jaksaa Edsolimme Stihliä kantaa

    • edson

      Rustottuneeseen selkärankaan Voltaren, 50 mg.

      Mutta uni kyllä maistaa, kun kevätilmaa haistaa.
      Vaikkei maista eikä haista, mutta yö ei olekaan samanlaista
      silloin maistaa, vaikkei paista
      jos taas paistaa, niin voita pannulle, taas maistaa.

    • edson

      Jahas tässää sitä taas terveystietoa eli riskirajoilla menen. Olen joskus juonut varmaan 20 kuppia / vrk, nyt ehkä kuusi - kahdeksan kuppia / vrk.

      http://www.hs.fi/tiede/art-2000005183356.html

    • Woldemort-Lipilaarein

      Jos DR Who ja Edsol olivat lipilaareja
      Niin täällä Kalliossa ollaan vaareja
      Enää ei olla notkeita jaguaareja
      Meille ei maistu metsästetty riista
      Siitä nousee aina kova kiista
      Syömme tehotuotettua sikaa
      Siinähän ei ole mitään vikaa.
      Tosin jos se syö soijaa
      niin se on kyllä hoh hoijaa
      Soija sademetsät kaataa ja tuhoaa
      Ainakin niin Greenpiisin Sini Saarela uhoaa
      Hän liaanissa mielellään kun roikkuu
      Ja sitten as päästyään sekaisena huutaa ja hoippuu.
      Minulle taas kelpaisi vaikka Johanneksen leipäpuun limppu
      Niitä helposti puusta irtoaa iso kimppu

      • edson

        Senioripuolueen vaari
        entinen jaguaari
        Kalliossa kukkuu
        ja päivät nukkuu

        Joo niin se on, että suomi ansaitsee juhlarahansa, sellanen meininki puoliväliriihessä. Toistaiseksi en ole huomannut yritystukien purusta vielä mitään. Etsitään etsitään. Sensijaan, sen sijaan ... sitten Kela hoitaa kyl juu yksilöllisesti vuokran nousuista johtuvat vaikeudet, jos ehtii.

        Terho, kaikkien oravien ystävä, sentään puuttuu jatkuvasti siihen tärkeimpään eli ruotsin kieleen. Ei mäntti tajuu, että juuri persujen luoman ilmapiirin takia vähänkään ajattelevat häipyvät ja kansainvälistyvät.

        "Terhon mukaan pakollinen ruotsin opiskelu puolestaan on suuri haitta Suomen kansainvälistymiselle."

        Heh heh, sanon minä.


    • edson

      Katselin koko ISTV:n myöhäisillan halliytuksen selonteon ja Haapala / Lindman kommentoinit.

      Minua askarruttaa moni asia. Esimerkiksi se, että BKT:hen tuijotetaan. Miksei puhuta vienti / tuonti suhteista eli ollaanko kovasti miinuksella? Riittääkö muka se, että Suomen sisäisillä BKT:hen vaikuttamisilla eli kulutuskysynnällä ratkaistaan kansantalouden ongelmia? Kalliiksi tulee kansalaisille, maksut tulevat nousemaan varsinkin terveydenhoidon alalla, se on selvää.

      Soini oli juuri niin heppoinen näistä kollmesta kuin vain pystyy olemaan. "Emme unohda äitejä" Juupa juu ja taas populistien populisti ei muuta osaa visertää. Ja näille paskiaisille muka Eurooppaministerin pesti. Ja heh, oikein kulttuurin tuntijoita nämä rajat kiinni tyypit. Hyi faan.

      Ja sitten selvitykset muka pitkän päälle vaikuttavista vuokrien hillitsemisistä.

      Joskus vieroksumani Haapala on alkanut minua miellyttää.

      Plussaa tietysti esimerkiksi 2 aikuista 2 lasta ja heidän saamansa päivähoitomaksujen alentuminen.

      • edson

        Hitto, sehän laukeaakin kunnille se täydentävä toimeentulotuki. Siis kun rahat eivät riitä vähenevän asumistuen johdosta elämiseen. No kunta ehkä toimii nopeammin kuin Kela, jos toimii. Epäilen kyllä suurten kaupunkien sosiaalitoimenkin nopeutta.

        Asumistukeen siis tulee vuokrakatto. Ei passaa sorkkia köyhiä vuokranantajia vuokrakatolla. Vuokranantajathan ovat oikein tähtiyrittäjiä. Millään ilveellä ei saada esim. pääkaupunkiseudulle huomattavasti enemmän voittoa tavoittelemattomia kunnallisia vuokrakämppiä, sillä se on pois kait omistusasumisen ihanukksista.


    • Woldemort

      Olen tässä jo kotvan aikaa hereillä ollut ja kirjoitellut osan päiväannoksestani "lehdistöön"
      Onhan se hyvä, että meillä on ketjussa ympärivuorokautinen päivystys. Sinä päivällä, minä yöllä ja Dr. Whoo aina heräillessään työnsä lomassa.
      Olen muuten varsin paljon kirjoittanut noista PK seudun vuokra asunnoista, niiden pulasta ja pulan hoitamisesta ja sen vaikutuksesta yleistalouteen. Kaikki sama kuin ladon seinille kirjoottaisi. Helsingissä eliitti ja asuntorahastajaintressit voittavat aina 6-0 rehdin ja rehellisen asuntotuotannon ja hinnoittelun. Mielestäni se johtuu siitä että vihreiden ja kokoomuksen yhteisrintama on välistävetäjien ja riistäjien asialla. Varsinkin Sinnemäki joka on peräti Hypon hallituksen jäsen vaikka sekin on täysin ristiriidassa hänen Helsinki kaupunki-asunto hoitorooliensa kanssa.

      Palaamme asiaan tarkemmin tuo omalaatuisen valon hiukan laimennuttua iltaa kohden. Silloin ovat melatoniinit haihtuneet ja virko alkaa.

      Dr. Whoota meidän pitäisi yllyttää näyttämään piilevät runolliset puolensa.

      • edson

        Todella ... siis nuo runojen synty ... No kun persukulttuuriministerin astuessa virkaansa, niin kait runous kielletään lailla.

        Tota tota, en oikein halua puolustaa vihreänä tuollaista vihreiden asuntopolitiikkaa. Jos siis se on sellaista. Kokkareista uskon toki kaiken panostuksen ihan muualle kuin omakustannevuokratuotantoon ilman suurempaa voitontavoittelua. Juu ja nollasopimustyöläiset, osa-aikatyöntekijät, osa pienyrittäjistä, siivoojat, kauppapuksut, perushoitajat ja muut pienpalkkaiset jne. ne ne ostavat omistusasuntoja sieltä juu. Eikä heitä ole vähän, vaan suurin osa kait ovat pienpalkkaisia. Ja kaikki epävarmoissa työsuhteissa olevat. Ynnä muut ynnä muut. He joutuvat tulevaisuudessa yhä ahtaammalle ja kunnallisen täydentävän sosiaalituen varaan. Sama varmaan monella eläkeläisellä tilanne.

        Rakennemuutos elinkeinoelämään horiop ja koulutus saatava nuoria innostavaksi.


    • Woldemort
      • edson

        Joo, kovasti kolhittu koira. Oliko se seitsemän puukoniskua joltain taatanan turvennuijalta saanut.

        Sama polliisi oli yksi aamu mtv:n aamussa pentukoiran kanssa.


    • Woldemort

      Tässä tarkkana pöllönä, hu huu vai pitäisikö huhuilla who whoo, havaitsin keskisuomen varastopäällikön ja huippujalkapotkupalloilija Edson Arantesin käyneen rähjäämässä HS asunto kommettiketjulla. Kannustan siitä asiasta rähjäämiseen sillä PK seudulla on säälimätön asuntotilanne sika riistettyine vuokrineen ja omaosakehintoineen.
      Itsekin rähjäsin silläkin ketjulla mutta en paljasta kuka. Jos arvaat kerrasta oikein niin vastaan kieltämällä olevani se.

    • edson

      On se ny helskutti ... työ edelleen vie tarpeettoman suuren ajan vuorokaudesta. 2 tuntia on puolet liikaa.

      No 1 / 7 osa ensi talven tarpeista on pölleinä ja sormet kramppaa. Aa että, sano Muronen. Oi Luoja, ota jo ...

      Eilen taas kuuntelin aktiivisesti A-studiota ja ans olla, jotenkin joku nainen selitti hyvin sen, kuinka hallitus kiertää yritysverojen kanssa. Se oli joku energiaintenssiteettinen teollisuus ... jos oikein tajusin, niin siis raskaasti sähköä kuluttaville tukea, vaikka ala ei ole edes työllistänyt nimeksikään uutta porukkaa.

      Juu ja näytti olevan ministeri Berner lausunut, että enemmän maksuja autoilijoille, niin saadaan kuriin turhat ajot juu ja sitten Uusikaupunki hakee työvoimaa juu. Kovasti toitotetaan, että on jo lähellä aika, jolloin palveluyritykset hoitavat kaiken nelipyöräliikkumisen. No ni juu sano. aa että, erehtyvät pahasti.

      Aa että, tykkäsin eilen National Geographic tv:n ohjelmasta, mikä hieman valotti saksalaista fysiikan tiedekenttää ennen maailmansotia. Albert Einsteinin taistelua silloisessa tiedemaailmassa. Taitaa jopa jatkua toukokuun lopulla.

    • Woldemort

      Viime yön vuorossa kyllästyn vähän näihin aina parantumattomiin kotimaan politiikan sisältöihin ja myös Euroopan automatkailuun.
      Avasin Google earthin ja silpasin tyynelle merelle. Tutkailin ihan näkyviä laivoja myöten Marshall ja Niue saaret. Saisi olla vieläkin tarkempi satelliittinäkymä, mutta kyllä aika hyvin saarten yleistuntumasta selvän saa. Useimmilla näyttää olevan tiiviimpää metsää kuin meillä Suomessa ja niissä ihan erilainen asujaimisto kuten kookosrapuja. Taidanpa mennä jatkotutkimuksiin Tyynelle merelle vielä ensi yönäkin.
      Dr. Who varokoon sillä ohjelmassa on Naantalin käynti Sunnuntaina ja Mansen käynti lauantaina

    • Woldemort
    • Woldemort

      Yön matkailut:
      Viime yönä tutkailin tarkkaan seuraavia saaria Pacificillä, etsikää, jos löydätte:
      Chuuk, Rotuma, Sigave, Niauatoputapu

      Chuukissa oli saareksi poikkeuksellisen monipuoliset satamat

      • karhupuiston-viidakko

        Ketä kiinnostaa?
        "Metsätalousopistoa" ?


    • Woldemort

      Huomaan, että nyt robocop poistaa ainakin tänään ,kaikki kuvalinkin missä tahansa formaatissa. Poisti myös sen jälkimmäisen botatun

    • edson

      Mä taas kävin eilen ADAC Planungskarte 1 : Nord katsomassa Ruotsin puolelta tie nro E22 ja sen varrella olevat pysähdyspaikat, joissa jossain joutuu maksamaan 100 skr / vrk, jotkut ilmaisia, mutta saa tankattua vettä tai käydä suihkussa tai tyhjentää säiliöitä. Kartassa on numeroita ja sitten 1500 sivuisesta kirjasta lukemaan tarkempia tietoja ko. paikoista. Kirjassa on Euroopasta 5750 levähdyspaikkaa tietoineen ja koordinaatteineen. Ja nyt myös tässä kirjassa annettu kahdella lailla nämä koordinaatit. Jeee !!! Nyt jo kyllä suominäppäimillä osaan laittaa asteet ° minuutit ' ja " ja onnistua löytämään googlen kartasta tarkan paikan.

      Jäi jumal'auta se teemailtakin väliin.

    • Woldemort

      Oletkos Herra Edsolvent saanut tänään missään muualla maailmaa parannettua kuin täällä. Minä olen jo kirjoittanut ainakin 20 kannanottoa muutamaan nettimediaan, Hösariin, Uuteen Suomeen ja Etelä Saimaaseen. Tänään en ole vielä ehtinyt kirjoittaa yhtään englanninkielisen uutisoinnin kommettia, en Trumpista, en Erdoganista jotka ovat suosikki"paneteltaviani" Duginin ohella

      • edson

        Maailman sekoittamista tarkoitat siis. En ole tänään sekoitellut muuta kuin ... en edes kakstahtibensaa, kun ei tuo yle anna mahdollisuutta kommentoida saati keskustella esimerkiksi A-Teemaillan aiheesta eli terrorismista. Siitä olisi ollut "painavaa" sanottavaa. No sitä löytyy varmaan vaikka Hesaristakin tuota aihetta, mutta kirjoittaa nyt sitten kieli keskellä suuta, no tanks.

        Juu kyllä robotiikka täällä 24:ssa vei minunkin kuvalinkit mennessään.

        Jahas, pitääkin lukea "herra" Duginin ulostuloja, kun näkee niitä. Mistä näitä pellejä sikiää? No niiden takanahan on iso joukko pellejä, ettei ihan passaa aina vanhemppia syytellä.


      • edson
        edson kirjoitti:

        Maailman sekoittamista tarkoitat siis. En ole tänään sekoitellut muuta kuin ... en edes kakstahtibensaa, kun ei tuo yle anna mahdollisuutta kommentoida saati keskustella esimerkiksi A-Teemaillan aiheesta eli terrorismista. Siitä olisi ollut "painavaa" sanottavaa. No sitä löytyy varmaan vaikka Hesaristakin tuota aihetta, mutta kirjoittaa nyt sitten kieli keskellä suuta, no tanks.

        Juu kyllä robotiikka täällä 24:ssa vei minunkin kuvalinkit mennessään.

        Jahas, pitääkin lukea "herra" Duginin ulostuloja, kun näkee niitä. Mistä näitä pellejä sikiää? No niiden takanahan on iso joukko pellejä, ettei ihan passaa aina vanhemppia syytellä.

        No kyllä A-Teemasta voisi tuonne faceen. Toistaiseksi ei ainuttakaan kommenttia


    • Woldemort

      Facesta minä olen pysytellyt tietoisesti kaukana. Jostain on voitava olla irti.

    • Woldemort

      Downloadin sen Edsolin ADAG myyntipisteen.
      Sen kysyisin Edsolila kun hänellä tuo kirja on, että näkyykö siellä reitin hotellit ja motellitkin vai ainoastaan l.eirintä ja pysähdyspaikat.
      M;inä nimittäin tarbitsisin ne majoitispaikkojen sijainnit.
      Olettaen että saan kortilleni jatkoa Heinäkuussa jolloin joudun hankkimaan uuden ajokykytodistuksen

    • Woldemort

      Onkos Edsol Kuhmoisissa minkäänlaista motellia. Siellähän on muuten ihan kivat maisemat ja kai siel ruokaakin saa. Voisihan sielläklin vierailla. Tapaaminenkin kävisi sopimalla huoltoaseman kahvila. Minua on vaikea olla tunnsistamatta kun vieras iso mies saapuu hopean tai haalean sinisella vanhalla Lagunalla missä on oikean puolen takalampun vieressä muutama ryppy. Mikä estäis sellastakin harrastamassa.
      Sinutkin on helppo tunnistaa: Ensinnäkin on Stihli kainalossa, jalassa vihreät verkkarit, aika kuivahko fysiikka mutta kova ääni ja ilmaisukykyinen sanavarasto

      • edson

        "aika kuivahko fysiikka"

        Lihavahko mieluummin. 170 cm pelkkää luuta ja lihas...lihaa ja vaatteista sen verran, että varmaan erottuu, paitti että en sentään kirkolle kylpytakissa.

        No taas tuli pakollinen kakstuntinen ulkoilua ja selkä piru kestää, mutta keuhkot puhaltaa. Nyt on talven helllapuut pilkkomista vaille valmiit. Tää on kivaa aikaa tehä jotain, hiki kuivuu ennen kuin on ihon pinnalle ehtinyt.

        Ja tänään kaatuu itänaapuri, kun ykkösketju saa hommat luistamaan ja muutkin ryhdistäytyy.


    • edson

      Jo vain täytyy täällä nykyään selittää kuva, kun se muuten poistetaan.

      Eli otin kuvan sisällä, olohuoneessa, ikkunan lävitse ulos. Ikkunassa roikkuu vielä jouluvalot, jotka siis tehostavat ulkona keväisen vapun lumista näkymää ja yksinäinen lakana odottaa narulla kesää.

    • edson

      Hiihtämisen lomassa voi tänä vappuna vaikka testata luontotietämystä. Sisällä iliman muuta. Yksi kerttu meni väärin tai siis arvasin väärin.

      http://yle.fi/uutiset/3-9573428

    • Woldemort

      Minä vastasin kaikki viärin. Luhtakerttusenkin veikkasin harmaalokiksi!
      Terveisiä Lounaissuomesta eli Nuantalista. Oli paha räntämyräkkä sinne eilen Mansesta ajaessani ja ajoittain edelleenkin räntätuiskuja nyt iltapäivällä Naantalista palatessani.

      Klara Wappen kuitenkin kaikille ketjun miehille!

      • miäskunnia

    • edson

      No ni, se on sitten kaunis päivä. Kiva lähteä hiihtäm...apuva.

      Ei vappu ole maaseudulla niinkään kauhia juhlapäivä, ei ainakaan ole ollut. Joskus muistan, kun kumppanin veljet katsoivat kieroon valkolakkisia, nyt näiden lapset ovat järjestään kirjoittaneet ylioppilaaksi.

      Itse olen vapun mieltänyt pelkästään karnevaaliksi. Ja karnevaalejahan eivät sääolot hetkauta.

      Jumal'auta, oon juuri Ullanlinnanmäellä http://yle.fi/uutiset/3-9589656

    • Dr.Whoo

      Jaahas, nytkö pitäisi sitten lähteä vappumarsille laulaen kansainvälistä; työn orjat sorron yöstä nouskaa! Sehän sopisi meikäläiselle, koska pahiten työn orjuuttamia olemme juuri me - yrittäjät.

      Nimittäin, melkein koko vapun olen nytkin töitä tehnyt. Siitä huolimatta että lunssakin vaivaa.

      Ja vielä jotain klaara wappenia toivotellaan, sekä miehille että vielä yrittäjillekkin erikseen. No, minä sain kyllä klaarattua hommat kuntoon.

    • edson

      Orjia kait täällä ollaan liki jokainen, on sitten yrittäjä tai ei. Jotkut hehkuttavat yrittäjän vapauksista. No kait suuri osa vapautta voi olla enemmänkin vankeutta.

      Mutta eläkkeellä ainakin pitäisi pyrkiä olemaan vapaa, vaikka se talous ei aina ihan kohdillaan olisikaan. On niin jumalattomasti aineetontakin ihmettelemistä ja kokemista.

      Hyvä kuitenkin, että whoo klaaras kuntoon omia hommiaan.

      • Dr.Whoo

        Orjia ollahan, kukin tavallaan.

        Minähän olen aina pyrkinyt hyödyntämään hölmöt juhlapyhät tehokkaalla työnteolla. Sehän se on sitä yrittäjän vapautta. Kaiken maailman joutavia karnevaaleja - kuten pahimpana kaikista joulua en ole koskaan aikuisiällä viettänyt muuten kuin sen verran mitä perhesopu vaatii. Tiukkaa tekee sekin.


      • edson
        Dr.Whoo kirjoitti:

        Orjia ollahan, kukin tavallaan.

        Minähän olen aina pyrkinyt hyödyntämään hölmöt juhlapyhät tehokkaalla työnteolla. Sehän se on sitä yrittäjän vapautta. Kaiken maailman joutavia karnevaaleja - kuten pahimpana kaikista joulua en ole koskaan aikuisiällä viettänyt muuten kuin sen verran mitä perhesopu vaatii. Tiukkaa tekee sekin.

        Duoda duoda, joskus rassas joulu. Olin monesti töissä aaton, mutta kyllä sitä juoksi kieli vyön alla ennen aattoa ihan yli omien tarpeidenkin. Samoin vapun aaton duunissa, mutta nyt kun ei ole lapset enää kintuissa, niin onpa lieventyneet stressit ja oikeastaan naattiikin juhlapyhistä ... no joulua en ole kyennyt ymppäämään kumppanille sellaiseksi rauhan ajaksi, vaan aina ne lahjat, juhlaruoat sun muut joulukortit. Ja helekutin hyvä, että lapset viettävät omia joulujaan kotosalla, etupäässä.

        Onneksi saan olla aika pitkälti "omillani" noina juhlapyhinä, aina vuosi vuodelta enemmän ja enemmän . En muuten yhtään ihmettele, että joulun jälkeen isit ja äidit ovat niin kuitteja.


    • edson

      Tuli katsottua tuo Perjantai dokkari. No jaa, hyvälle tuulellehan sitä siitä, mutta enpä oikein osannut liittää tämän henkilön yrittäjyyttä ja kiroamisia koko yrittäjien ahdinkoon. Eikä tietysti ole olemassakaan koko yrittäjäkentän ahdinkoa kait.

      Enemmän tuntui taiteilijan ahdingolta.

      • Dr.Whoo

        Enpä ole juuri telkkaria ehtinyt katsella.

        Yrittäjän ahdinkoja voi tietysti olla monenlaisia. Tunnen surullisen paljon tapauksia, joissa yrittäjä itse on taitamattomuudellaan tyrinyt hommansa ja saanut koko elämänsä raiteiltaan.

        On tietty monta asiaa joista onnistuminen riippuu, suurin osa on itsestä kiinni, osa asioita mihin ei itse voi juuri vaikuttaa.

        Yksi tärkeimpiä henkilökohtaisia ominaisuuksia yrittäjälle on kurinalaisuus. Pitää esim. ymmärtää, että ne yrityksen tilillä olevat rahat eivät ole omia kuin osaksi. Aina pitää hoitaa maksuvelvoitteensa ensin, ja sitten katsoa jos jotain liksaa jäisi itsellekkin.


    • Dr.Whoo

      Jaa että ihan Naantalissa on Wolde käväissyt. Saulia moikkaamassa tietty, vaikkei kyllä ainakaan eilen näkynyt lippua salossa. Käytiin nimittäin (uurastuksen lomassa) lounaalla Merisalissa. Ihan hyvää ruokaa siellä.

      Naantali on niitä paikkoja, joissa vois jopa asustella.

      • Woldemort-pikamatka

        Äijäthän ovat kirjoitelleet täällä kuin "Juhani Kivi" konsanaan.
        Karvetissa piipahdin ja jätin Saulin rauhassa sääksiä paimentamaan Jallu koiransa ja sen emännän kanssa.

        Yrittäminen on tehty Suomessa liian vaikeaksi, eikä sitä arvosteta tarpeeksi.

        Hyviä grillausilmoja. Ehkä aarinko on ehtinyt¨jo niinkin pohjoiseen kuin "Joutsa"

        Klara Vappen.

        ps. olin minäkin duunari jolla eräiden preferenssien vuoksi oli testin mukaan kuulemma taipumusta porvariksi. IKtseasiassa kumpikaan ei påidä paikkaansa vaan olen täysiverinen yhteisen edun kannattaja vapaan markkinatalouden puitteissa.

        Lisäksi kannatan metsien ja soiden kohtuullista suojelua ja ydinvoimaa! ;) Ole siinä sitten pujolueen jäsen, duunari tai porvari


      • Dr.Whoo

        Joo, toi oli hyvä idea, grilliä voiskin ruveta pystyttämään takapihalle. Ei siel oo enää paljon luntakaan. Meillä onkin aika hieno raudasta hitsattu systeemi, missä on tulipesät ja hiilikaukalot ja savuhormit, eli voipi poltella mitä vain klapeista käpyihin. Mikä ettei vaikka pontikkaa, jos vain sopiva grilliin integroitu pannu löytyy lisävarustelistalta. Täytyypä kysyä vankilakauppa Onnimannista.

        Olen kokonaan unohtanut hehkuttaa miten sankariurheilijamme Valtteri Bottas näytti miten mersulla ajetaan. Ei ollut huono Räikkösen kolmaskaan sija. Eli siis käytännössä kolmoisvoitto Suomeen. Tuon Vettelinkin voi melkein lukea suomalaiseksi, koska kuulemma osaa kirota sujuvasti suomeksi.


    • edson

      Täältä sai alkunsa moni myöhempi liikehdintä. Ja kait sitä ihmiskunta on kuitenkin ottanut niitä askeleita aina eteenpäin, tosin myös askeleita kulullaan myös takaisin päin.

      https://www.youtube.com/watch?v=lu3eSNi__4w

      Tuli just katsottua Sofi Oksasesta dokkari.

    • Dr.Whoo
    • edson
      • edson

        Toistaiseksi kuva pysynyt ...

        No vappupäivä sitten hävitti koko valkovuokkonäkymät ja loi sinivuokot. Luonto on ihmeellinen.

        Ja sitten laulu vapaudelle, siis päättää, mihin aikaan lähtee viettämään ulos sitä lyhennettyä työpäivää.

        Hämätään edelleen moderaattoria ja kerrotaan sellainenkin kauhia tapaus. Siis aikoinaan ostin jopa Junkkarisen kasetin

        https://www.youtube.com/watch?v=r535AjjUFg4


    • edson

      Punavihreyden lisäksi kannatan ehdotonta markkinavoimien ohjaamista ja valvontaa, mutta vielä enemmän kannatan yksilön vapautta olla kuluttamatta. Ja jollei vapaus toimi, niin sitten pakkokeinot peliin.

      Joku kirjoitti jossain, että koska ihminen on ahne, niin maailmassa pitää keskittyä ainoastaan väkiluvun pienentämiseen. Ahneudelle emme kuulemma mahda mitään, joten yhden lapsen ohjelmalla pelastamme muka maailman juu.

      • edson

        Juuri noin edson ja ...

        ennen raikkaaseen ulkoilmaan menoa voin todeta, että vapaassa markkinataloudessa sallitaan vaikkapa paineistetun suomi-ilman kauppaamista. Mutta kun kohta meitä hallitseekin onneksemme ajattelevat robotit ... yksi vaatimaton etu on sekin sitten, etteivät nämä robotit kuole edes nauruun, vaan jatkavat hallittua hallitsemistaan.


    • Woldemort

      En ole kateissa. On vaan hiukan muita hommia. Ei mitään puutarhanhoitoa tärkeämpää kuitenkaan, kun ei sekään ole kovin tärkeää lopulta.
      Tekoälyyn pitänee palata. Kommentoinkin sitä jo hösarissa eräällä nimimerkeistäni.
      Dr. Whookin voisi palkata robottiälyä hoitamaan rutiinihommia niin pääsisi useammin duunista kalaravintolaan Naantalin rantaan ja voisi olla enemmän pomo ja "luonnollisen älyn" voima.

    • Woldemort

      Joutessani seikkailin metsähallituksen retkikartalla ja paikallistin mahdollista kesän tarvetta varten Kuhmoisten Nesteen huoltoaseman. Muuten on mennyt muutama yön tunti edelleenkin Tyynen meren saarilla, jotka nyt alan vuosikymmeniaä sitten vierailemieni lisäksi tuntemaan aika hyvin.

      Samalla tuli luettua vähän Tyynen meren siirtolaisuuden historiaa ja opittua, että Pääsiäissaarten alkuasukkaat todennäköisesti tulivat Ranskan Polynesian Gambier atollilta sillä sieltä kotoisin ollut "tulkki" pystyi löydettyjen alkuasukkaiden kanssa omalla kielellään ymmärrettävästi puhumaan. Siinä siis ovat Heyerdahlin etelä-amerikka teoriat kumoutuneet väestön osalta. Tosin pääsiäissaarelta löytynyt bataatti ilmaisi että sillä on ollut liikeyhteyksiä myös Etelä amerikkaan sillä bataatti on voinut tulla vaan sieltä.

      Ja Hakkarainen valmisti mäntytukista linnunpöntön moottorisahalla. Syntyykö Edsolventilta? Joko polttelee matkakytkin Diesel homessa?

      Örjan ja Eikka molemmat kuulumattomissa toistaiseksi. Viimeinen havainto Malmin sairaalan eristysosastolta missä Eikka oli munuaisaltaan tulehduksen vuoksi. Siitä jo 10 päevee!

    • edson

      Jahas jahas, että yön kukkuja kulkenut retkikartalla.

      Tänään se vasta punnerruspäivä on. Koti hallinosturilla ilmaan ja pyörä kerrallaan irti, nastat pois ja takaisin . Eilen sitä jo työpäivä venyikin 3.5 tuntiseksi, joten uskon kestäväni tänäänkin.

      Saattaisi onnistuo tuo linnunpöntön teko moottorisahalla. No aika isolle linnulle tulisi, jos reikkäkin eli ovi pitäisi moottorisahalla sekin tehdä. Tarkkanahan sitä tietysti olisi kärjellä aloitettaessa oltava, mutta on sitä harjoiteltu salvoksen teossa muutama kerta, siis kun salvos on kärjellä poistettu pelkkahirrestä

      http://but.fi/6ja

      Ja musiikkia päälle, jos taas kuva säilyisi

      https://www.youtube.com/watch?v=qiIXitrgB9s

    • edson

      Jahas, hommat hoidossa, mutta hanskat hukassa.

      Koskahan viimeksi olen ostanut autoon kesärenkaita. Taitaa olla vähintään kakskytvuotta sitten. Nypin siis vanhoista, kuluneista talvikumeista aina nastat ja saatan ajaa pari kesää niillä vanhoilla talvikumeilla ja aina talvella on kunnon talvirenkaat sitten aina alla. Joku sanoo, että vanhat talvikumit huutavat, mutta enpä ole juuri itse sitä mitenkään noteerannut. Tai että kuluttavat enemmän polttoainetta. Testaan lauantaina, kunhan ajan Hesaan eestaas. Alle kymppiin pääsin vielä huhtikuun alussa, joten tuskin on kysymys kuin muutamasta desistä per sata km.

      Ja nelipyöräkoti onkin sitten valmiina starttaamaan syyspuolella Eurooppaan, ainoastaan jakohihnan vaihto edessä ja aikakin jo tilattu. En pidä kovin kalliinakaan, 480 €, ja taas voi ajaa huoletta neljä-viisi vuotta.

      Viikonloppu onkin jännä, kun Le Pen saa nenilleen. 10 smk vetoo.

    • Woldemort

      Tätä ette kyllä usko; siksi raportoin sen!
      Olen aina tykännyt kaalikeitosta, mutta en ole uskonut pystyväni sitä itse maukkaana valmistamaan.
      Nyt kävi kuitenkin n iin, että: olin ottavinani jäävuarisalaattikerän messiin ja ottaessani jo ajattelin, että onpas jykevä jäävuorisalaatiksi. Mutta kiire muka oli joten jatkon matkaa ja kotona totesin sen olleen tuorekaalikerä.
      Mitäs nyt teen, mietiskelin jos sitä ylipäätänsä enää teen.
      Menin kuitenkin e-kirjastoon katsomaan perinteellisen kualikeiton reseptin ja panin tärkeimmät paperille ja ei muuta kuin tarvikkeet kattilaan mukaan lukien siirapin korvikkeena pari teelusikallista ruskea<a ruokosokeria. Tulta persauksille tunneiksi.
      Nyt siitä puuttuu enää joko lampaan tai sikanauta (uuseläin, sikanauta) jauheliha jonka voin keittää siihen huomenna sitä kaupasta haettuani kun reseptikin sanoi että keitto on parasta vasta huomenna uudelleen keitettynä

      Nytkin voin jo sanoa sitä ilman lihalisäystä maistettuani, että uskomattomasti se onnistui eka yrittämällä eli siitä tuli njamskis kaalikeittoa. Se vaan paranee jahka sen ensikerralla tekee kovakaalista.

      Tätä olisi saanut vaikka DR Whoo grillikioskistaan myytyä! :)))

    • Woldemort

      Mitähän ihmettä nyt tuli sanottua kun on koko kirjoitus pyyhkäisty pois. Tulikohan mainittua sana kaalikeitto liian monta kertaa?

      • Woldemort

        Täytyy vielä lisätä, että ei ollut yhtään linkkiä, eikä yhtään pahaa saaa, mutta siitä huolimatta robo vei


    • edson

      No ni, päivä pulkassa ja pulkka kadoksissa.

      Vai on wolde kiusannut ... Kokeilen. Soini, Soini, Le Pen, Le Pen. Paskat sivustot nämä, jos ei modet puutu sonnan levitykseen.

      No ni, huomenna - jaa mitäs huomisista. Tänään on tiukka matsi. Ja eilen sen kuulimme ja näimme A-talkissa. Siis kyllä oli hirveetä katsottavaa, kun Rehula kiersi kaarsi hallitusneuvottelujen sinulle minulle jakoja. Eipä moista vaivautuneisuutta ole aikoihin nähty. Ja persut ne vaan tyytyvät kaikkeen, kunhan saavat tiukennettua pakolaisten kärsimyksiä.

    • Woldemort

      Joo Rehula ja se EK asiantuntijalääkäri puhuivat kyllä erityisen sujuta läpiä päähänsä. Osin niin teki myös Li Andersson mutta ilmeisesti vain nuoruuttaan ja kokemattomuuttaan.

      Totesimme tämän päivän kolmen entisen merikapteenin kokouksessa, että sana ansaintalogiikka on riiston syy. Ihmisen perustarpeilla kuten terveydellä, ruoalla ja asumisella ei saisi maksimaalisia voittoja tavoitella vaan joko yhteishyvä nimellisesti ainakin voittoa tavoittelematon toiminta tai yksityisenä kohtuulliseen voittoon pyrkivä toiminta jollainen pörssilainsäädäntöön perustuva yhtiötoiminta ei voi koskaan olla.

      Kolmen koplan kokouksesta puheenolleen: Einari oli edelleenkin hiukan lääkehuuruinen ja vatsakipuinen, eikä saa mielestään tarpeellista kipulääkitystä. Suomessahan on kivunhoidon suhteen vallalla sellainen käsitys, että opiaatteja ei saa paljoa antaa edes 100 vuotiaille haudan partaal.la oleville etteivät tulisi riippuvaisiksi. Tämä on sitä kirjaintuomari ja tsaristista virkamieslogiikkaa.
      Örbert oli toisessa sytostaattijaksoissa ja ei toistaiseksi hirveän valoisalta näytä. Yksi maksa arvo jatkaa nousuaan. Syöpä oli myös lähettänyt etäpesäkkeitä luustoon.
      Ei ollut huonomman näköinen mutta epäilee ettei syksyä näe. Epäilen että näkee ja kerroin hänelle epäilykseni.

      Itse taas olen mitään nopeasti tappavaa diagnosoimatta normaalikivistyksien kanssa. Toisaalta oma asennoitumisen on aika selkeä ja raaka Roopemainen. Noutaja tulee sitten kun on tullakseen ja koska tulee ei ole hallinnassani.

      Nyt tallennan tämän jos Robo käy liikojen sanojen vuoksi tilttaamassa. Ei kyllä pitäisi.

      • edson

        Eipä ole kokemusta noista kipulääkkeiden jaosta, mutta wolde, sinä voisit kemistinä ... ei muuta kuin nestemäiset pulloon ja muut jauheeksi ja mukaan taskuun kannabista, morfiinia, ooppiumia...

        Joskus tulee miettineeksi, että mitenkäs sitä suhtautus noihin vaikeisiin asioihin itse. No näppituntumalta voisin ajatella samoin, että noutaja tulee kun tulee, mutta kun olisi vielä noita suunnitelmiakin ja mitens se kumppani pärjäis sitte. No hyvin pärjäis, vissiin paremmin. Jos nyt se noutaja vähän aikaa sentään hillitsis vielä halujaan, pidetään peukkuja. Eli tuskin puolitiessäni olen vielä noiden asioiden käsittelyjen kanssa. No jumalan apua en kyllä taida tarvita.


    • Woldemort

      On selvää, että noissa "lopullisissa" asioissa asenteet ja odotukset ovat erilaisia eri elämtiloissa eläville. Sinä olet vielä "nuori" ja sinulla on "dominoiva eukko". Minä jo kaiken maailman nähnyt ikäloppu ja sinkkuvanhsu jo påitkään eli periaatteessa vastuussa vain itsestään kun lapsetkin ovat kohta "vanhuksia".
      Silloin on paljon helpompi sopeutua viikatemiehen saapumioseen, kun kaikki on tavallaan valmista.
      En tietenkään toivo noutajan saapuvan, mutta jos sazapuu, tai Kekkosta siteeraten, jos kuyolen, niin sittenpä noutaa omansa. Rahaa löytyy aina jnostain "sxukasta" sen verran että jäljellejääneet voivat sijoittaa tuhkauurnaa ja käydä sirottelemassaa vuokseen Ukonsalmen sillalta!

    • Woldemort

      Mahdollisesti pystyisi Einarille jonkinlaisen uutteen keittämään. Helppoahan se lopulta on. Esimerkikiksi makeutusainen syuklamaatin saa kun keittelkee ihan yleistä sulfamiinihappoa ja syklohexylamiinia sen verran että happo neutraloituui emäksisellä amiinilla hiukan emäksiselle pujolelle ja lopputulos onkin syklamaattia.

      Valitsin esimerkin tuosta elintarvikepäästä ettei kukaan innostuisi tekemään tätä kotona! :)))

    • Woldemort

      Hösarissa on taas sellainen mihin sijoitut poliittisesti kuvio.
      Onkohan sen kysymyksenasettelussa jotain pielessä kun minäkin sen kysymyksiin vastatessa sijoitun oikeisto-vasemmistolinjan keskiviivalle mutta konservatiivi liberaali linjan konservatiiviseen reunaan vaikka esimerkiksi kannatan viinojen vapauttamista kaikkeen kauppaan Keskieuroopan malliin, Tupakan enemmän vainoamisen lopettamista, mieluummin jonkin verran takaisin vapauttamista.
      Haluaisin kaiken tilojen juoma ja ruokatuotannon asiakkaiden laatuvalvomaksi ja rikoslakia lukuun ottamatta yrittäjälle vapautettavaksi.
      Abortit tietenkin täydellä henkilövapaudella. Täysi ja rajoittamaton sananvapaus, joskin medialla oikeus siivota kirosanat halutessaan ja kansalaisiin nimellä kohdistuvat selvät valehyökkäykset editoitaviksi.
      Poistaisin sääntelystä noin 90% mielestäni perusteettomana ja haitallisena
      Ravintoloja sallisin yrittäjän pitävän auki milloin kannattaa
      Ns. miedot stimulantit ja lääkehuumeet kuten khatin ja kannabiksen vapauttaisin kokonaan ja kovemmat huumeet vapauttaisin myös addiktoituneiden käyttöön valtion valvomissa annosteluklinikoissa missä annos otetaan siellä ja mitään ei viedä ulos jakoon.
      Monessa muussakin asiassa vapauttaisin toimet ihmisen harkintaan kunhan eivät kopuloi (paneskele) ja juoksentele vaatteitta julkisesti.
      Kaiken laisen kasvot peittävän ja uskonnollisen naamioitumisen sen sijaan kieltäisin
      Hösari kuitenkin saa minut joka kerta konservatiiviseen laitaan kuuluvaksi valikoiduilla kysymyksillään.
      Sijoittaisitteko minut ilmaisemillani suhtautumisilla konservatiiviksi?

      • ilmainen-kuljetus

        Piraattipuolueen hörhö. Sijoitus kartalla Ämmässuon biojäte.


    • Woldemort

      Ja valitetaan samaan nippuun appelsiineistä. Olen nimittäin yrittänyt palauttaa appelsiinejä ohjelmaani kun taannoittain ostin pussin varsin historiallisen muistini makuisia mehukkaita veriappelsiineja.
      Sitten ostin Liidelin epsanjalaisia normiappelsiineja ja olivat aika kuivia ja mauttomia. Sitten ostin Prismasta egyptiläisiä isxompia ja pehmeämpiä appelsiinejä. Aika mauttomia nekin.

      Mitä pehveliä on appelsiineille tapahtunut. Pitää yrittää tähyillä jos jostain löytyy aitoja Jafgfga appelsiinejä tai Eteläafrikkalaisia appelsiinejä jotta löytäisi mahdollisesti kadonnutta makeaa ja mehukasta appelsiiniä

      • Dr.Whoo

        Ylivoimaisesti paras appelssiini on Navel, eli napa-appelssiini. Jämpti on näin.


    • Dr.Whoo

      Hahaa, minä sain testistä 95% tulokseksi liberaalin oikeistolaisen, jonka voin hyväksyä oikeaksi.

      Kommentoin lyhyesti esimerkkejäsi:

      Suhtaudun kriittisesti väkevien vapauttamiseen kaikkiin kauppoihin, tupakointi pitäisi asteettain kriminalisoida kokonaan, pidän välttämättömänä ruokatuotannon valvontaa viranomaistaholta, aborteista olen samaa mieltä, samoin tietysti erittäin pitkälle menevästä sananvapaudesta, ravintolat ja kaupat auki vapaasti (myös uskonnollisina "pyhinä"), huumeisiin suhtaudun suurella varauksella koska en juuri tunne "alaa",
      uskonnollisen "naamioitumisen" julkisella paikalla kieltäisin ehdottomasti, julkisesta sukupuolisiveellisyydestä olen samaa mieltä.

      Turhasta sääntelystä pitäisi toki pyrkiä eroon, mutta ei välttämättä ole aina selvää mikä sitten on sitä turhaa? Monissa asioissa sääntelyä myös tarvitaan.

      Eli näiden esimerkkien perusteella en liene ainakaan liberaalimpi kuin sinä.

    • edson

      Viina vapaaks, mut ihmiset kaikenlaiseen kontrolliin. On sitten kyseessä sukankuluttaja tai sukantekijä.

      Oolrait, vaikka Ämmänsuota upottavammankin suonsilmäkkeen uhalla, niin jokaiselle maapallon taapertajalle yksilölliset kulutusrajat ja jokaiselle tuotteelle yksilöllinen hiilijalanjälki. Seurantalaitteet joka iikan jalkaan ja jos seurantakeskuksessa vilkkuu valo, niin täsmäohjus.

      Nimittäin tuota noin, vankilassa eivät ole läheskään vaarallisimmat tyypit.

    • Dr.Whoo

      Ja tässä seuraava, tällä kertaa erittäin helppo testi:

      http://m.iltalehti.fi/kotimaa/201705052200121768_u0.shtml

      Jos siis robo suo. Tuossa alla minun tulokseni reilussa minuutissa.


      Your score: 10 / 10
      Loistava tulos!

      Sait 8-10 pistettä. Sinä olet Aku Ankkasi ja Väinö Linnasi lukenut. Sanan säilälläsi viiltäisi vaikka graniittikallion kahtia, mutta luultavasti käytät aikasi mieluummin nenä kiinni kirjassa. Hienoa!

    • Woldemort

      Hä hä, olipa Ilta-Lehti tehnyt helpon testin. 10/10 tuli minullekin suuremmitta miettimättä.

      No joo, sanailtua tuleekin aika tuhdisti monella kielelläkin. Erityisharrastukseni on manipuloidulla pakkoruotsilla kirjoittaminen Ruotsissa asuville siskoilleni. Yleensä se alkaa kysymyksellä: Är den hyr i Svenska där?

      Söin juuri kaalisoppaa. Viimeksi kun kirjoitin kaalisopasta vähän tarkemmin, robo vei kirjoituksen!

      Kaalisoppa olisi hyvää Ämmässuon bioreaktoriin. Tulisi laatumetaania, kuten tulee nytkin melko äänekkäänä vaan!

      • Dr.Whoo

        Onkohan semmoisia metaanikäyttöisiä autonmoottoreita...pääsis kaalisopan jälkeen kertapierasulla aika pitkälle nimittäin..

        Mutta karjatalouden metaanipäästöt kuulemma kuormittavat ilmakehää pahasti, mikseikös niitä kaasuja jotenkin imuroitais hyötykäyttöön?


    • Woldemort

      Saksassa muuten ihan vakavasti kerrottuna on jo pitkään tuotettu metaanitoimisia autoja tehdaslinjalta ja niitä on jo melko paljon siellä käytössä. Ihan eri määrässä kuin sähköautoja, mikä onkin täysin loogista sillä metaanikäyttöisen auton saa normaaliauton hinnalla ja metaania taas on maailma täynnä joko maakaasuna tai biokaasuna vaikka koko ajoneuvokannan käyttämiseen merkittävästi pienemmällä kokonaispäästöllä kuin diesel ja bensa sekä ilmeisesti kaikki tuotantovaiheen ja romuttamisen päästöt laskettuna edullisemmalla hiilijalanjäljellä kuin kaksi-kolme mertaa kalliimmat sähköautot.

      Kaasuautot tehdazlinja valmistettuna käyttävät metaania joko nestemäisenä eli LNG tai paineistettuna eli CNG saksalaisella ilmauksella tai PNG amerikkalaisella.
      Edelleenkin autoja voi halvalla konvertoida LPG eli nestekaasulle/propaani-Butaani jota sitäkin on joka kylässä autoon tankattavissa heti Suomenlahden eteläpuolesta alkaen aina maailman tapin maihin asti. Vain Suomessa ei saa oikeastaan kumpaakaan sillä Suomen ympäristö ja energiaetupolitiikassa nuo erinomaiset kaasuvaihtoehdot on joko pidetty olemattomina tai maakaasun-metaanin osalta monopoli Gasum nimellisenä mutta muuhun maailmaan verrattuna täysin alikehitettynä.

      Tämä johtuu siitä että vihreämme elävät illuusioissa ja luulevat vain töpselistä tulevan sähkön olevan ainoa oikea ratkaisu. Vain sivistyneimmät vihreämme tietävät edes mitä tapahtuu Ämmässuolla. Ne jotka ajelevat "dieselillä" eikä fillarilla kivikylän keskikorttelissa.

    • Woldemortin-Poika

      Vihjoviimein olen löytänyt itselleni sopivan puolueen!"

      Sen nimi on PeruSvihreät

      Kohta alkaa kannattajakorttien keruu :)))

    • Woldemort

      Kävin alituisessa maailmaantutustumishimossani tekaisemassa reissun Sipoon rantojen, Gumbostrandin tieltä sisään ja jossain Porvoota lähempänä korpien kautta rakennettuun maailmaan.

      Olipahan tavallaan ilo nähdä ihan kunnon ryteikköä ja ikivanhan suomalaisen mentaliteetin asuttamista eli naapurit vähintäinkin kirveenheiton päässä.
      Tosi kapeeta soratietä melkoisen matkaa. Oli tavallaan yllättävää konkreettisesti havaita se asuttamattomuuden ja korven määrä ihan Helsingin kupeessa, missä vastoin totuutta väitetään olevan pula tonttimaasta.

      Siis Suomen tiheimmin asutulla seudulla saa ajella pitkään näkemättä edes latoa. Siellä tuli myös vastaan hyvin vanhaa asutusta ja merkkejä siitä. Mielenkiintoista. Minnehän menis seuraavaksi? PuuRaumaan, eller hyr?

      Oli muuten vielä täyskesäinen päivä. Jo yöllä alkaa Siperia kostamaan.

      • Dr.Whoo

        Tää armas kotomaamme on erittäin harvaan asuttu maa jossa muurahaiskekomaisia asutuskeskittymiä siellä täällä. Pohjoista kohti mentäessä lähinnä pelkkää asumatonta erämaata.

        Vaikka mie oon syntyny Turuus, niin pohjimmiltani olen maalaispoika joka ei mokomissa muurahaiskeoissa viihdy. Pittää olla tilaa ja rauhaa runsaasti ympärillä. Mitä nyt vähän puiden huminaa ja satakielen laulua passaa kuulua.

        Ja juu, raum o hiano paik, ja aik hiano kiält siäl kans puhuta.


    • edson
      • edson

        Enpäs ole ajanut niin hiljaista kakkosnelosta kuin eilen ajoimme. Ei rekkaliikennettä eikä muutakaan välillä Vääksy-Kuhmoinen. Yhden käden sormilla laskettuna vastaantulijat.

        Enkä pätkääkään kadu asuntoauton ostoa. Muuta en (emme) tarvitse kuin petipaikan, vessan ja mahdollisuuden kahvin/teen nauttimiseen ja keittämiseen ja välipalan nauttimiseen. Ja paikka vaihtuu, kun nostaa kytkintä. Tulen saastumaan loppu elämäni (eli niin kauan kun kortti on eri paikkakuntia), sellanen vihree mää oon.


    • edson

      Väittäisin, että vihreiden syy ei ole kaasuautojen vähyys. Se nyt vaan on sellainen yhteys Nesteellä ja Suomen päättäjillä.

      Olen aiemmin jo kertonut, että pikkuPekkarinen oli eduskuntavaalien edellä 2007 kunnassamme ja hänet toi kuljettaja kaasuautolla. No juuri tapahtumaa ennen oli ko. pätkä vihkinyt Tampereelle 8. tai 9. kaasunjakoaseman ja paukutti henkseleitään. Silloin oli Saksassa sekä maakaasu että nestekaasuasemia yhteensä liki 4000. Taisi olla muuten vihreiden edustaja, joka tiesi tarkimmin tilanteen Euroopassa ja Saksassa näiden jakopisteiden määrän, kun sitä eri puolueen edustajilta kysyin. Pekkarinen vaan levitti käsiään ja sanoi, ettei Suomessa ole tarpeeksi kysyntää, joten asemiakaan ei voida siten lisätä. Mitenhän sitten käy noiden sähköautojen latauspisteiden? Seisovatko tyhjillään? No ei tietty ehkä seiso, kun kaikkien muiden polttoaineen hinnat vaan nostetaan pilviin perkele.

      Ei Suomessa saa / voi ajaa ympäristöystävällisemmällä polttoaineella ei sitten millään. Ja jos saisi, niin eiköhän kohta ne verontasausmenttaliteetilla järkätä sellaisiksi ne hinnat tankkauspisteellä (käyttövoimaverolla), että ihan sama mitä tankkaat, yhtä kallista on

      • Woldemort

        Olipahan Earantesin elokuvatuotannossa hieno pätkä sen hienolta maatilaltakin, sen suurelta sisäpuistosta minkä eräässä nurkassa pilkisteli hän keisarillinen diesel homensa.

        Tuohon kaasuasiaan mikä melöko lailla kuuluu omaan erikoisalueeseeni on tietenkin todettava, että eiväthän vihreät oikeastaan siihen ole kuin osasyuyllisiä ja suurimmat syylliset löytyvät juuri Kepu-MTK'sta eli Pekkarinen jka Härmälä joka toimi ihan energiatsaarina ja tehtävän järjestää Suomen LNG tuonti ja kaasuinfra ajan tasalle muun maailman kanmssa. Ja mitä vielä. Yhdessä iotse luomansa kaasumonopolin Gasumin kanssa pitivät kaiken kuin tervahaudfassa ilman tulta. Ettei ole kaasuasiakkaita on todella paha tekosyy.

        Muuallakin maailmassa on vaikka kuin kunhan on ensin valtion toimesta mahdollistettu kaasuliikenteen ja välineiden käyttö, Tuolla isommassa maailmassa missä itse olen asunut lähes jokainen asuntokin toimii LPG pullokaasulla, vaihtopulloilla ilman kaasuvahinkoja ja talojen polttamisia. Suomessa niinkuin Diesel home matkailija varmasti tietää LPG on pidetty vastolin muuta maailmaa pois liikennekäytöstä vaikka se olisi niin helppoa ja halpaa toteuttaa sekä käytön että jakeluinfran kanssa.

        Lopputulos Suomelle tyypillinen kartelli missä Aga ja Voikoski, sekä Neste myyvät kalliilla hinnalla Propaaninsa omissa rajoitetussa täyttöpisteissään täytettyinä.

        Aivan käsittämätön tä etupolitiikkaa ja kuluttajan lypsämistä. No kun Pekkarinen ja Härmälä ovat hommissa niin aina päädytäänkin loogisesti nimenomaan lypsämiseen.

        Nyt se LPG mikä sekin olisi todella laadukas polttoaine moneen tarkoitukseen maksaa täällä noilen lypsäjien täyttämänä jonkun neljä kertaa enemmän, siis neljä kertaa enemmän kuin het suomenlahden eteläpuolella missä sitä on joka kylän pumppuasemalla saatavissa kuten kaikissa Euroopan maissa siitä eteenpäin.

        Hollannissa esim erkiksi oli jo koko maan kattava LPG jakeluinfra 80 löuvun lopussa. Itsekin ajelin autolla missä oli LPG tankki bensatankin lisäk,si ja keinuvipukäännös bensasta kaasulle jolla taas seuraavat 500 km mutta merkittävästi pienemmin päästöin

        Olen kokemuksellisesti kiukkuinen siitä että kaikkein parasta ajoneuvopolttoaineratkaisua MTK hallituksemme kieltäytyy ohjaamasta käyntiin muutaman ja todella muutaman pikkuedun vuoksi. Lypsäjät ovat siis syyllisiä ja vihreät siltä osin miltä elävät sähkön töpseli illuusioissa ja puhtausilluusioissa.


      • edson
        Woldemort kirjoitti:

        Olipahan Earantesin elokuvatuotannossa hieno pätkä sen hienolta maatilaltakin, sen suurelta sisäpuistosta minkä eräässä nurkassa pilkisteli hän keisarillinen diesel homensa.

        Tuohon kaasuasiaan mikä melöko lailla kuuluu omaan erikoisalueeseeni on tietenkin todettava, että eiväthän vihreät oikeastaan siihen ole kuin osasyuyllisiä ja suurimmat syylliset löytyvät juuri Kepu-MTK'sta eli Pekkarinen jka Härmälä joka toimi ihan energiatsaarina ja tehtävän järjestää Suomen LNG tuonti ja kaasuinfra ajan tasalle muun maailman kanmssa. Ja mitä vielä. Yhdessä iotse luomansa kaasumonopolin Gasumin kanssa pitivät kaiken kuin tervahaudfassa ilman tulta. Ettei ole kaasuasiakkaita on todella paha tekosyy.

        Muuallakin maailmassa on vaikka kuin kunhan on ensin valtion toimesta mahdollistettu kaasuliikenteen ja välineiden käyttö, Tuolla isommassa maailmassa missä itse olen asunut lähes jokainen asuntokin toimii LPG pullokaasulla, vaihtopulloilla ilman kaasuvahinkoja ja talojen polttamisia. Suomessa niinkuin Diesel home matkailija varmasti tietää LPG on pidetty vastolin muuta maailmaa pois liikennekäytöstä vaikka se olisi niin helppoa ja halpaa toteuttaa sekä käytön että jakeluinfran kanssa.

        Lopputulos Suomelle tyypillinen kartelli missä Aga ja Voikoski, sekä Neste myyvät kalliilla hinnalla Propaaninsa omissa rajoitetussa täyttöpisteissään täytettyinä.

        Aivan käsittämätön tä etupolitiikkaa ja kuluttajan lypsämistä. No kun Pekkarinen ja Härmälä ovat hommissa niin aina päädytäänkin loogisesti nimenomaan lypsämiseen.

        Nyt se LPG mikä sekin olisi todella laadukas polttoaine moneen tarkoitukseen maksaa täällä noilen lypsäjien täyttämänä jonkun neljä kertaa enemmän, siis neljä kertaa enemmän kuin het suomenlahden eteläpuolella missä sitä on joka kylän pumppuasemalla saatavissa kuten kaikissa Euroopan maissa siitä eteenpäin.

        Hollannissa esim erkiksi oli jo koko maan kattava LPG jakeluinfra 80 löuvun lopussa. Itsekin ajelin autolla missä oli LPG tankki bensatankin lisäk,si ja keinuvipukäännös bensasta kaasulle jolla taas seuraavat 500 km mutta merkittävästi pienemmin päästöin

        Olen kokemuksellisesti kiukkuinen siitä että kaikkein parasta ajoneuvopolttoaineratkaisua MTK hallituksemme kieltäytyy ohjaamasta käyntiin muutaman ja todella muutaman pikkuedun vuoksi. Lypsäjät ovat siis syyllisiä ja vihreät siltä osin miltä elävät sähkön töpseli illuusioissa ja puhtausilluusioissa.

        Joo, mulla jäi mutinan vähän puolivaiheeseen eli vain Neste/päättäjät. Onneksi lisäsit nämä helevetin kepulit sun muut nuijat listalle.

        Eiköhän ne suuren nesteytetyn maakaasun tankitkin ole vain laivaliikenteen päästöjen vuoksi ja EU:n vaatimusten johdosta. Siitähän sai syytökset se vihreiden ...? ... Hassihan se oli juu, mutta sama homma on kait jo vaatimuksena Välimerelläkin.

        Yks mutina vielä. Ne laskee kait niin, että se yksityinen ihminen ja hänen autolla reissaamisensa on kaikista kuluttavinta, mutta miten on? Lentoliikenne, laivat, junat kuljettavat massoja, ja niille rakennetaan suurta infraa ja viihdykettä monenlaista ja nekö eivät sitten kuluta. Haistakoot huilut koko ...

        Mä olen tyytyväinen maaseudun ihminen tai siis paikkaamme tyytyväinen, ja lopetan heti kaikki rientoni, kunhan loppuu myös tuo massaturismitörsäily, se on jämpti se.


    • Woldemort

      Tässä malliksi versio mikä on oikoluettu ja ylimääräiset kirjaimet yms siivottu pois pikakirjoituksen jäljiltä:

      Olipahan Earantesin elokuvatuotannossa hieno pätkä sen hienolta maatilaltakin, sen suurelta sisäpuistosta minkä eräässä nurkassa pilkisteli hän keisarillinen diesel homensa.

      Tuohon kaasuasiaan mikä melko lailla kuuluu omaan erikoisalueeseeni on tietenkin todettava, että eiväthän vihreät oikeastaan siihen ole kuin osasyyllisiä ja suurimmat syylliset löytyvät juuri Kepu-MTK'sta eli Pekkarinen ja Härmälä joka toimi ihan energiatsaarina ja tehtävän järjestää Suomen LNG tuonti ja kaasu infra ajan tasalle muun maailman kanssa. Ja mitä vielä. Yhdessä itse luomansa kaasumonopolin Gasumin kanssa pitivät kaiken kuin tervahaudassa ilman tulta. Ettei ole kaasuasiakkaita on todella paha tekosyy.

      Muuallakin maailmassa on vaikka kuin kunhan on ensin valtion toimesta mahdollistettu kaasuliikenteen ja välineiden käyttö, Tuolla isommassa maailmassa missä itse olen asunut lähes jokainen asuntokin toimii LPG pullokaasulla, vaihtopulloilla ilman kaasuvahinkoja ja talojen polttamisia. Suomessa niin kuin Diesel home matkailija varmasti tietää LPG on pidetty vastoin muuta maailmaa pois liikennekäytöstä vaikka se olisi niin helppoa ja halpaa toteuttaa sekä käytön että jakelu infran kanssa.

      Lopputulos Suomelle tyypillinen kartelli missä Aga ja Voikoski, sekä Neste myyvät kalliilla hinnalla Propaaninsa omissa rajoitetussa täyttöpisteissään täytettyinä.
      Aivan käsittämätöntä etupolitiikkaa ja kuluttajan lypsämistä. No kun Pekkarinen ja Härmälä ovat hommissa niin aina päädytäänkin loogisesti nimenomaan lypsämiseen.

      Nyt se LPG mikä sekin olisi todella laadukas polttoaine moneen tarkoitukseen maksaa täällä noiden lypsäjien täyttämänä jonkun neljä kertaa enemmän, siis neljä kertaa enemmän kuin heti suomenlahden eteläpuolella missä sitä on joka kylän pumppuasemalla saatavissa kuten kaikissa Euroopan maissa siitä eteenpäin.

      Hollannissa esimerkiksi oli jo koko maan kattava LPG jakelu infra 80 luvun lopussa. Itsekin ajelin autolla missä oli LPG tankki bensatankin lisäksi ja keinuvipukäännös bensasta kaasulle jolla taas seuraavat 500 km mutta merkittävästi pienemmin päästöin

      Olen kokemuksellisesti kiukkuinen siitä että kaikkein parasta ajoneuvopolttoaineratkaisua MTK hallituksemme kieltäytyy ohjaamasta käyntiin muutaman ja todella muutaman pikkuedun vuoksi. Lypsäjät ovat siis syyllisiä ja vihreät siltä osin miltä elävät sähkön töpseli illuusioissa ja puhtausilluusioissa.

    • edson

      Multa hävisi se video, missä ajan Kuhmoisten pääkadun etelästä pohjoiseen. Siinä soi radio, kuten tuolla ylemmässä ja omilla you tube sivuilla maininta, että rikon tekijänoikeuksia. Vielä eivät kait ole tuota ylempää videota laittaneet uhkailun listalle, kun on sunnuntai. Ei kait teosto nyt sunnuntaina duunii teen. Paskiaiset. No jos soitan matkaradiota yleisellä paikalla, niin eikös sitä mahdollista iskelmää sitten muutkin kuule eli välitänhän silloinkin toisten tekemiä kappaleita muille. Mutta jos autossa soi radio samaan aikaan kun kuvaan niin se on sitten rikos saatana. En paremmin sano.

      No tietääkseni Suomessa on nestekaasupulloissakin erilainen "korkki" eli venttiili. Ei voi vaihtaa Euroopassa suomalaista pulloa ei. Saatanan takamaa tämä Suomi ja kun kaikki tehdään vielä tahallaan vaikeaksi. Tai mahottomaksi.

      En vielä ole onnistunut laittamaan noihin videoihin tekstitystä, missä voisi nähdä ohiajetun talon selitystä vaikkapa. Ja se olisi kiva saada se filmi hetkeksi pysähtymään sen talon kohdalla, missä se teksti sitten kertoo vaikkapa talon historiaa. No joo, kivaa leikkimistä.

      • Dr.Whoo

        "No jos soitan matkaradiota yleisellä paikalla, niin eikös sitä mahdollista iskelmää sitten muutkin kuule eli välitänhän silloinkin toisten tekemiä kappaleita muille. Mutta jos autossa soi radio samaan aikaan kun kuvaan niin se on sitten rikos saatana."

        No siin on se ero, että juutuubillasi tallennat ja jaat tekijänoikeussuojattua musiikkia netin kautta, perskeles.


        http://www.elvisry.fi/artikkeli/youtube


      • edson
        Dr.Whoo kirjoitti:

        "No jos soitan matkaradiota yleisellä paikalla, niin eikös sitä mahdollista iskelmää sitten muutkin kuule eli välitänhän silloinkin toisten tekemiä kappaleita muille. Mutta jos autossa soi radio samaan aikaan kun kuvaan niin se on sitten rikos saatana."

        No siin on se ero, että juutuubillasi tallennat ja jaat tekijänoikeussuojattua musiikkia netin kautta, perskeles.


        http://www.elvisry.fi/artikkeli/youtube

        No toki noin on jep, mutta jokainen voi tubesta kuunnella nuokin kappaleet vapaasti. Siis tallennan ? Ookoo, eiks noissa kaikissa tallentimissa ole joku pikku maksu ostohinnoissa? Siis jos soitan omaa cee kasettia (tallennettu musiikki radiosta) autossa ja joku ottaa videota puhelimellaan minusta ja taustalla soi se tallentamani musiikki ja lähettää sitten videon tubeen, niin on sitten tapahtunut monta rikosta. Olen soittanut yleisellä paikalla talentamaani cee kasettia ja joku sitten videoinut minut kuuntelemassa ...äsh olkoot.

        Äänestäisin piraattipuoluetta, mutta kun on nuo vihreätkin, mutta odotan kyllä kovasti, josko anarkistit perustaisivat puolueen, ni heti liittyisin. Siihenkin. :)


      • edson
        Dr.Whoo kirjoitti:

        "No jos soitan matkaradiota yleisellä paikalla, niin eikös sitä mahdollista iskelmää sitten muutkin kuule eli välitänhän silloinkin toisten tekemiä kappaleita muille. Mutta jos autossa soi radio samaan aikaan kun kuvaan niin se on sitten rikos saatana."

        No siin on se ero, että juutuubillasi tallennat ja jaat tekijänoikeussuojattua musiikkia netin kautta, perskeles.


        http://www.elvisry.fi/artikkeli/youtube

        Hyvän sivuston muuten heitit luettavaksi. Siitä huolimatta minulla kait tulee olemaan radio päällä ja meinaan ottaa kuvaa samalla. Kiva katsoa, koska vaikkapa joku muu taho älähtää kuin musiikin / sanoitusten tekijät.


      • Dr.Whoo

        Jep, minun ainakin on vähän hankalaa ymmärtää mikä logiikka on siinä, että vaikkapa musiikkia pitäisi monien mielestä saada vapaasti ilmaiseksi jakaa ja kuunnella netistä. Onko musiikin tekeminen niin vähäarvoista työtä, että sen tekijän ei tarvitse saada palkkaansa tekemästään työstä?

        Tuossa edellisen viestin linkissä tätä asiaa käsiteltiin tosiaankin aika hyvin.


      • edson
        Dr.Whoo kirjoitti:

        Jep, minun ainakin on vähän hankalaa ymmärtää mikä logiikka on siinä, että vaikkapa musiikkia pitäisi monien mielestä saada vapaasti ilmaiseksi jakaa ja kuunnella netistä. Onko musiikin tekeminen niin vähäarvoista työtä, että sen tekijän ei tarvitse saada palkkaansa tekemästään työstä?

        Tuossa edellisen viestin linkissä tätä asiaa käsiteltiin tosiaankin aika hyvin.

        Kyl mä ymmärrän ja soittajan on saatava soppaa, se on selvä. Joskus vaan tuntuu aika ihmeelliseltä nämä tekijänoikeudet.

        Yksi esimerkki. Jos lausun runoilijan tekstin ja lähetän sen vaikka sitten tuben videon taustaksi, niin enkö silloinkin riko sanoittajan tekijänoikeuksia? No joo, niinkus kirjoitin, että ymmärrän.

        Tässäkin rikon tekijänoikeuksia. Ei kantsi lukea, mutta HS omistaa tämän kirjoituksen. Kohta on kotiovella joukko ... ai niin, mähän asun nelipyöräkodissa, tulkoot vaan ovelle

        "MARKO JUNKKARIN kolumnissaan (HS 1.5.) esiin tuoman asian olisi pitänyt olla etusivun uutinen. Junkkari paljasti, että suomalaisessa demokratiassa on paha virhe. Valitsemme luottamustehtäviin poliitikkoja, jotka eivät tätä valintaa ansaitsisi.

        Puolueet sijoittavat yleensä ehdokkaat vaaliluettelossa aakkosjärjestykseen. Junkkari epäili, että alkupään ehdokkaat saisivat helpommin ääniä, koska äänestäjät eivät viitsi tutkia listaa pidemmälle.

        Siksi hän jakoi kuntavaaleissa ehdolla olleet poliitikot aakkosjärjestyksessä puoliksi ja laski puolikkaiden äänet ­yhteen. Epäily todentui: kumpikin puolisko sai noin 1,3 miljoonaa ääntä, mutta alkupuoli sai 36 000 ääntä enemmän.

        SUORITIN tarkistuslaskennan, mutta tein sen hieman tarkemmin. Panin kaikki noin 33 000 ehdokasta aakkosjärjestykseen, mutta jaoin listan kymmeneen yhtä suureen osaan. Tulos oli hämmentävä: ensimmäinen kymmenesosa sai äänistä 324 000, toinen kymmenes 258 000 ja loput kahdeksan keskimäärin alle 250 000 ääntä. Alkupään ehdokkaat saavat siis sukunimensä etukirjaimen avulla jopa viidenneksen ylimääräisiä ääniä.

        Tämä on täysin pöhköä, mutta onneksi virheen korjaaminen käy helposti.

        ERILAISIA vaalijärjestelmiä on maailmassa melkein yhtä paljon kuin on vaalejakin. Ruotsissa on käytössä niin sanottu listavaali, jossa puolueet panevat ehdokkaansa vaaliluettelossa etukäteen päättämäänsä järjestykseen. Mutkat suoris­taen: äänestäjät äänestävät puoluetta ja ehdokkaat pääsevät läpi siinä järjestyksessä, johon puolueet ovat heidät etu­käteen asettaneet.

        Monet suomalaiset poliitikot ja politiikan asiantuntijat haluaisivat Suomeenkin listavaalin. Kun valta on puolueilla, sen ajatellaan tuovan poliittiseen järjestelmään ammattilaisuutta ja vastuun­kantoa. Politiikan kassialmoilla ja helppoheikeillä ei ole mahdollisuuksia.

        HYVÄ ratkaisu olisi suomalaisen ja ruotsalaisen vaalitavan välimuoto. Ehdotankin täten, että puolueet asettaisivat vastedes ehdokkaansa vaalilistalla suosittelujärjestykseen. Sitten vaali toimitettaisiin ja äänet laskettaisiin ­samoin kuin nyt.

        Itse asiassa näin toimittiin Suomessa yleisesti ennen. Ja näissäkin vaaleissa esimerkiksi Vantaan demareilla ehdokkaat olivat vaalilistalla jäsenäänestyksen antamassa järjestyksessä. Kuinka kävi? Vantaalla demareilla sekä listan että tulosten ykkönen oli Antti Lindtman.
        Kolumni: Ehdokas paiskii hommia, ja sitten tulee joku Aaltonen ja menee valtuustoon – aakkosilla on väliä vaalikamppailussa "


    • edson

      Joo se nestekaasu olisi kaikista edullisin autoilijalle, maakaasu kait ei kovin eroa bensahinnoista, jos lasketaan kulutus/km. En kyllä tiedä tarkasti, kuin on.

      Ja taitaa olla myös puhtaampaa kuin maakaasu?

      No pärkkele, minä ajan dieselillä ja piereskelen Suomessa, sekin on jämpti. Käyttöveron saa kohtuulliseksi, kun täsmää ajat, jolloin ajaa eli muut ajat ottaa auton pois vakuutuksista. Vuodessa suunnitellen pystyn säästämään ainakin 500 ekua. Tosin maksaahan se käyttöönotto/poisto sen kuusi ekua, mutta maksakoot taatana.

      • Dr.Whoo

        Oman kokemukseni mukaan dieselillä pääsee kutakuinkin 50% pienemmällä polttoainekuluilla per/km samantehoiseen besakoneeseen verrattuna. Lisäksi käytettävissä on huomattavasti parempi alavääntö, jolloin auto on käytännössä selvästi tehokkaampi, vaikka huipputeho olisi sama.

        Vuotuinen dsl vero sitten tasaa hintaeroa. Mutta jo 15 000 km ajolla vuodessa kannattaa ajaa naftalla.

        Mutta juu, kyllä mie uskoisin että muutaman vuoden päästä ajellaan jo enimmäkseen sähköllä, ja muutaman kymmenen vuoden päästä fossiiliset polttoaineet ovat historiaa.


    • Woldemort

      Tännehän olivat herrat kirjoitelleet kuin Lönnrothit konsanaan tai oikeammin eräs kuin Nortamo jaaritellut.
      Nortamo on hiukan konservatiivinen tuossa kaasuasiassa. Tällä tavalla kokonaisuutta globaalisti seuranneena joutuu havaitsemaan, että ihmiskunnan käytettävissä olevista polttoaineista kestävästi eli tuhansien vuosien tarkasteluajalla ainoastaan metaaneja ja ydinvoimaa on riittävästi tarjolla.
      Silloin kaikki lopulta joutuu pohjautumaan tähän faktaan ja toimimaan niiden ehdoilla olipa vastustajia tai ei.

      Diesel jossain vaiheessa käy hyvin rajalliseksi, samoin kuin bensa tässä pitkän jakson faktaennusteessa. Sähköautot kaatuvat jo hyvin nopeasti siihen että ns. uudistuvaan pohjautuvaa sähköä ei kyetä koskaan tarpeeksi tuottamaan ja esimerkiksi metsien käyttö kaikissa muodoissa energiaksi loppuu ja on loputtava ihan lähiaikoina eli ellei 10 niin muutaman 10 vuoden sisällä ja kokonaan.
      Biokaasua tulee taas uusiutuvana riittämään kohtalaisesti liikennekäyttöön. Maakaasua puolestaan riittää vielä tuhansiksi vuosiksi kunhan vielä opitaan lypsämään ns. metaanihydraatteja tai metaanijäätä jota on tuolla valtamerien syvyyksissä loputtomiin.

      LPG on maaöljyjen sivutuote ja tulee myös loppumaan samassa tahdissa kuin ne. Sen etu benzooniin ja dieszeliin on pienhiukkasten tuottamattomuus. Maakaasu on kaiken kaikkiaan noin 30% pienempi kasvihuonekaasupäästöiltä ja olematon pienhiukkasilta. Dieselin ongelma pienemmästä kulutuksestaan huolimatta juuri tuo massiivinen pienhiukkasten tuotanto ja typen kaasut. Hiilidioksidi on lopulta kasvihuonekaasuista haitattomin.
      Ennuste on sellainen, että sekä Diezedl, että Benzooni tulevat niin pulaisiksi ja kalleiksi noin 30 vuoden kuluttua että onkin pakko siirtyä viimeistään silloin joka maakaasuihin tai ydinvoimaa käyttäviin sähköautoihin mutta se vain jos akkuteknologiaa saadaan kehitetty pois litiumista sillä Litiumia ei riitä koko maailman akkuihin alkuunkaan. Ei edes suureen osaan ja varmuudella Litium autonakkuihin on loppu pienemmälläkin käytöllä myös noin 30 vuoden kuluessa.

      Meidän onnemme on, että oman elinaikamme voimme porsastella millä vaan, dieselillä, benzoonilla, kaasuvalikoimalla ja kaikkein rikkaimmat ja viherjupeimmat vaikka Teslan sähköautolla kuten malli-ihminen Sarasvuo

      • edson

        Noinhan se menee ja kait sitä "narisee" aivan turhaan, sillä tiedossahan on ollut monenkin raaka-aineen rajallisuus. Maaöljypohjaiset, litium ja monet tärkeät ja harvinaiset metallit jne.

        Loppujen lopuksihan kait sähköistetty joukkoliikenne on se, mikä kuljettaa ihmisiä ja kaasut, ennen kuin saadaan vety tuotettua halvalla.

        Jostain luin, että dieselin pienhiukkaset saataisi teknisesti ratkaistua.

        Ja sitten : Marjamäki vaihtoon


    • Woldemort

      Terveisiä muuten HH Riitulta niille, jotka hänet vielä muistavat. "Soitin" hänelle joutessani Hampuriin ja Rouva on ihan hyvässä vedossa. Ei ole vaan innostunut ketjuille kirjoittelemaan.

      • Dr.Whoo

        Kukapa nyt ei Riitua muistaisi. Jos vaikka edes salaa lukee näitä ketjuja, niin terveisiä vain sinne saksmaniaan.

        Ja Macronista siis pressa. Se oli odotettua, mutta että Ranskikset voittaa Suomen lätkässä 5-1, miten se on mahdollista?


    • Woldskis

      Jospa vaikka kentällä olivatkin Suomen Pulut eikä Jellonat!

    • edson

      Ei muuta kuin hyvästi populistit.

      Ja persuille se ... halla puheenjohtajaksi, niin eipä ole montaa, jonka voi seuraavien eduskuntavaalien jälkeen työntää paikatuilla kumiveneillä kohti trumplandiaa. Sama juttu, jos nyt se kaikkien oravien ystävä terhokin valittaisi. Muutama kumivene vaan lisää ja ei niin väliä, vaikka vuotaisivatkin

      Ja näitä erisnimiä en kyllä enää isolla kirjoita, ikinä.

    • Dr.Whoo

      Tuossa kuvassa voisi olla kyse myös siitä mitenkä Trumpun terveydenhuoltouudistus vaikuttaa amerikan köyhempään kansanosaan, eli Trumpun kannattajakunnan syvimpiin riveihin.

      Kotimaan politiikasta ea:lle sen verran, että minähän olen kannattanut perssujen pj:ksi lämpimästi Halla-ahoa, koska ehkä siten saisimme kokonaan uuden hallituksen. Nyttemmin olen kyllä huomannut että Jussihan on fiksu mies, älykkö suorastaan. Lienee ainut laatuaan perssuissa. Ja tämähän ei tietenkään tarkoita että olisin samaa mieltä Jussin kanssa monessakaan asiassa.

      Uusi hallitus - olisipa millainen tahansa, nykyistä huonompi se ei voisi olla.

    • Nenä-Äly-Woldski

      Sehän on johtaja ja puurtaja näemmä aikaisin joutunut kahvinsa nieleskelemään ja elämän menoa pohtimaan. Sellaista se on yrittäjillä. Aina on oltava valmiina.

      Laiska Kepu maakuntajohtaja sen kun vaan Keskisuomessa lonkkaa vetelee ja Portugalliasta unia näkee vielä.

      Se onkin mielenkiintoinen yhtälö tuo huononeeko enää hallitus vaihtamalla?
      Niin uskomattomalta kuin se ensiajattelulta kuulostaakin, niin veikkaisin, että voi huonota! Ainoa mikä on lähes varmaa on, että ei parane ellei "Kekkonen nouse haudasta" ;) Lirissä olemme aina elleivät maailman suhdan teet meitä pelasta niin, että tehottomamminkin tuotettu yksinkertainen tavara kuten sahalankku ja perussellu menee kaupaksi hyvään hintaan ja rahaa tulee niin paljon että on varaa jakaa kaikille jotain kitisemättä ja nykyaikana tietenkin että voimme palkata ulkolaiset tekemään fyysiset tai työmiesten työt joita nykynuoret eivät halua tai enää kykene nenänsä edessä olevasta kännykästä johtuen tekemään

    • edson

      "...niin, että tehottomamminkin tuotettu yksinkertainen tavara kuten sahalankku ja perussellu menee kaupaksi" = paljon mainostettu kärkihanke eli biotalous. Sellanen se kepulainen.

      Olis kiva nähdä taulukko ja vertailla esimerkiksi Ruotsin ja Suomen eri elinkeinojen prosenttisia osuuksia kansantalouksista. Mikä osuus milläkin viennissä, kotimaassa jne. Ja myös selkokielellä euro/kruunumäärät kaikista tuista kullekin elinkeinolle. Aina ne vetoo vain siihen, että Ruotsin hyvinvointi johtuu omasta kruunusta. Tällä nyt en meinaa sitä, että Suomestakin kuningaskunta.

      Niin ne sanoo, että halla on joku älykkö. Mulle se on aina imbesilli. Jos vihreiden puheenjohtajaksi tulee se Jyväskylän ääniharava, niin ai ai - on aivan liian suvaitsevainen. Istuu eduskunnassakin sen Juho Eerolan vieressä. Jos ite joutuisin tuohon tilanteeseen ja en saisi vaihtaa paikkaa, eroaisin het pikimiten.

      Kuinka mukava olikaan katsoa eilen illalla sitä ykkösen a studiota, missä hetken pohtivat Ranskan vaaleja. Kaikki olivat tyytyväisiä, kukaan ei kaivannut Le Peniä. Turhaan sitä parlamenttivaaliakaan odottelevat, sillä kun eivät tee yhteistyötä näiden huuhaa-isänmaallisten kanssa, niin ne eivät saa yhtään mitään aikaan.

      PS. Riitu loukkaantui minun sanavalinnoistani ja änkyröinneistäni ja se on varmaan tärkein syy, ettei käy näillä ketjuilla.

      • Dr.Whoo

        Mahtaakos tuo Riitu kuitenkaan ihan pienestä hätkähtää, melko värikäs sanavarasto hänelläkin tarvittaessa on..

        Mutta nää palviryynärit ovat herkkuva.


    • edson

      Palviryynimakkara, ekan kerran kuulin. No heti googlasin ja niitähän valmistaa mm. Pouttu. Huittisissa ja Tammelassa näytti olevan valmistajia

      Muuten, ensimmäisen kerran maistelin pikkumiehen synttäreillä viikonloppuna myös vihreää parsaa ja tykkäsin. Oli sankarin äiti tehnyt hyviä pikku piiraita. Ihmettelin, että tällainen makuaistin menettänyt maistoi parsan. Joskus olen "himoinnut" myös kasvattaa parsaa, samoin mustajuurta. No joo.

      Helekutti, kun on autoloukussa. Nyt pitäisi katsastaa seisomassa ollut ja testasin jarruja. Toinen puoli käsijarrusta pitää avata, muuten tuli tasaista jälkeä hiekkatiellä jarruttaessa. Täytyy opetella laittamaan myynti-ilmoitus nettiautoon.

    • Woldemort

      Kyllä nyt on kade. Äijät popsii suurherkkua palviryyniä ja toinen osaa korjata autoja ja sitten vielä myyrä niitä netissä.
      Miul ei ole muuta kuin kaalikeittoa, enkä oikesstaan osaa muuta kuin kemiaa. Niin ja kaasuntuotantoa! ;)

      Tässä malli mikä kertoo että minä se vasta PeruSvihreä olenkin. Kirjoitin Etelä-Saimaan biokaasulaitos artikkeli kommentointiin nimimerkilläni Xenophon siinä lehdessä. Tässä tapauksessa nimimerkin voi paljastaa kun se kirjoitta tuolla nimimerkillä vain "epäpoliittisia" kommentteja "kiltein" ilmaisuin:

      "Maamme liikenne-energiapolitiikka on yhtä sotkussa kuin Sote. Siinä ei ole
      Valtion olisi pitänyt jo ajat sitten saada LNG kaasun valtameriterminaali valmiiksi ja pistetuella konvertoida erityisesti raskasta maaliikennettä metaani eli mukaan lukien biokaasutoimiseksi. Nyt sitä etusyistä koko ajan lykätään sillä perusteella että ei ole tarpeeksi käyttäjiä.

      Sama kartelliasetelma muuten pätee LPG eli propaanipohjaisen kaasun puutteeseen täysin liikennekäytöstä vaikka jo Eestistä alkaen sitä on joka kylässä ja erittäin halvalla toteutettavissa kautta koko muun Euroopan. Meillä LPG on jätetty karmivan kalliina muutama firman pikkupullotettavaksi. Sama pätee muuten muihinkin kaasuihin ihan sairaalahappikin mukaan luettuna.

      Viisas hallinto olisi jo kauan, kauan sitten muutattanut tilatalouksituottamaan biokaasuja tunnetuilla hyvinkin halvoilla laitteistoilla ja kerännyt niiltä liikennepuhdistuksiin kaasua. Se olisi myös käyttänyt sitä aikaan sidottua rajattua tukea tuottaakseen maahan lähtömäärän kaasu-, siis metaanitoimisia liikennevälineitä yksityiseen ja rekka/bussi yhtiökäyttöön josta käyttäjämäärä olisi lähtenyt kasvuun luonnollisella kysynnällä.

      Se olisi myös pitänyt huolen että metaanijakelussa olisi mutakin yrittäjiä kuin monopoli Gasum. Mutta ei. Taas MTK ja kuvitellut monopoliyhtiön edut ovat saaneet ainoana maana maailmassa kävellä järkevän ja loogisen kehityksen yli. Maakaasuautoja valmistetaan maailmalla jo vuosikaudet tehdaslinjoilla.
      "systematiikkaa eikä logiikkaa vaan rahoja heitellään satunnaiskohteisiin.
      Pääosin se johtuu perinteellisestä hallintomme tsaristisuudesta eli asennoitumisesta monopoli ja kartellipohjalla toimivaan suosikkitalouteen.

      Tässä tapauksessa suosikki on omaa politiikkaa ja todellista kehitystä vastaamaan kykenemätön Gasum joka on melko puhdas tehoton monopoli, joka voi toimia vain valtion tuella ja markkinayksinoikeudella. Siis defacto yksinoikeudella.

      • edson

        Luin juttusi sieltä Etelä-Saimaasta. No se oli muistaakseni 2 h sitten kirjoitettu, joten ei vielä vastauksia tai muita kommentteja.

        Hyvä kirjoitus ja olettaa sopisi, että joku taho myös jotain kirjoittaisi.


      • edson
        edson kirjoitti:

        Luin juttusi sieltä Etelä-Saimaasta. No se oli muistaakseni 2 h sitten kirjoitettu, joten ei vielä vastauksia tai muita kommentteja.

        Hyvä kirjoitus ja olettaa sopisi, että joku taho myös jotain kirjoittaisi.

        Hitto, mähän olin sokea. Olit lainannut juttusi tähän jo valmiiksi. Ei sen puoleen, kiva sitä käydä vilkaisemassa, jos joku vastaisi.


      • edson

        Lehti : "Kuivamädätystekniikkaan perustuvan biokaasulaitoksen käsittelykapasiteetti tulee olemaan 19 900 tonnia vuodessa."

        Ja laitos taitaa maksaa kokonaisuudessa 10 milj. ekua, mistä valtio tukee 2 miljoonaa.

        Sinä : "Viisas hallinto olisi jo kauan, kauan sitten muutattanut tilatalouksituottamaan biokaasuja tunnetuilla hyvinkin halvoilla laitteistoilla ja kerännyt niiltä liikennepuhdistuksiin kaasua. "

        Mitähän tuolla 10 miljoonalla olisi saatu muuta aikaan? Joskus, kun ehdit, niin valaisepa. Jotenkin tulee tietämätön ajatelleeksi, että ne tilakohtaiset laitteistot eivät juuri kauhiasti maksa ja ehkä niitä liikennepuhdistuslaitoksiakin voisi rakentaa muutamia pitkin maita ja mantuja.


    • edson

      Älä sinä wolde ... kaiken jättäsin, jos osaisin kemiallisia litkuja sekotella. No viiniä joskus osasin tehä , mutta makea ja vahva viini olisi vain parantunut, jos olis malttanu pitää kellarissa.

      Jarrujen laitto takapäässä (rumpu) on hiukka hankalampi ja siitä on aikaa kun sellasta olen tehnyt. Katselin, kun asentaja teki ja minä vain puhdistan ja öljyän jotkut tietyt vivut siellä rummun sisällä, jo taas liikkuu kengät, siis jarrukengät tasaisesti.

      Täytyypäs lukea Etelä-Saimaata. Itse asiassa täytyisi löytää kunnon kanavat, missä voisi "rokottaa" päättäjiä. Heidän velvollisuutensa olisi kyllä kertoa ihmisille selkokielellä ... mutta milläs ne nyt kartellejaan selittävät ja suomalainen on välinpitämätön. Suurelle osalle menee kaikki selitykset läpi. Täytyy kokeilla saako Hesarin mielipidepalstalle kirjoituksen läpi. Ja taas kohtahan on ne eduskuntavaalitkin, että silviisiin.

      • edson

        Jumal'auta, jos olisi biokaasuauto, niin lähimmät tankkauspisteet noin 90 km etäisyydellä kodistani. Et silviisiin. Pohjoi-Suomeen ajaessa matka loppuisi kaasulla ajettaessa ennen Oulua. Jep joo.

        Ekan kerran luin äsken pikkaisen noista Suomessa myytävistä tehdasvalmisteisista kaasuautoista.

        Kaveri on ostanut Yariksen, hybridin. Kuhan haastattelen, kuhan nään. Mutta myyntiin laitoin juuri seisomassa olleen seatin ja matkailuautosta en luovu.


      • Dr.Whoo

        Jaa että hybridi..

        On laskettu, että jos ajaa vuodessa 20 000 km, kestää n. 20 vuotta saada hybridin huomattavasti korkeampi hinta takaisin säästyneinä bensakuluina.

        Mutta jos kyseessä on Plug-in, eli pistokkeesta ladattava hybridi, niillä voi ajaa jopa muutamia kymmeniä kilometrejä pelkällä sähköllä. Jos ajotarve on pääasiassa lyhyttä matkaa ja on aina välillä mahdollisuus ladata (tunteja), niin sitten voi säästää kyllä.


      • edson
        Dr.Whoo kirjoitti:

        Jaa että hybridi..

        On laskettu, että jos ajaa vuodessa 20 000 km, kestää n. 20 vuotta saada hybridin huomattavasti korkeampi hinta takaisin säästyneinä bensakuluina.

        Mutta jos kyseessä on Plug-in, eli pistokkeesta ladattava hybridi, niillä voi ajaa jopa muutamia kymmeniä kilometrejä pelkällä sähköllä. Jos ajotarve on pääasiassa lyhyttä matkaa ja on aina välillä mahdollisuus ladata (tunteja), niin sitten voi säästää kyllä.

        Noin 2010 vuosimallin Priuksen saa öbaut 10 000 ekulla ja ehkä ajettu alle 100 tkm.

        En ole tarkistanut trafiveroja. Jostain olen saanut sellaisen käsityksen, että vaatii myös taidokasta ajoa, että pystyy pitämään kulun sähkön puolella ja ... no voi olla että olen käsittänyt väärin. Latautuu kait ajon aikana, mutta i hajuakaan, kuinka nopeasti.

        Poika on Saksassa ja koittaa paraikaa pelailla noiden hybridien kanssa. Kuhan "kasvaa" vähän, niin kyselen. Viimeksi kyselin, että paljonko maksaa mittarilla eri nesteet, mutta ei ollut seuraillut, että silviisiin.


    • edson

      "Maalaistollo" nimimerkki Espoosta kirjoitti Hesarissa 8.11.16 : "Olin työmatkalla noin 10 vuotta sitten Liettuassa Klaipedan kaupungissa. Siellä jokaisella huoltoasemalla oli autokaasua myynnissä ja erittäin edullisesti. Hinta noin puolet bensan hinnasta..... Ja mikä erinomaisen kummallista niin myös lukuisilla Nesteen huoltoasemilla....siis Suomalaisilla Nesteen asemilla...
      Kyselin paikallisilta kuinka heillä on varaa muuttaa autonsa kaasukäyttöosiksi, koska juuri tällöin oli kotimaassamme keskustelua että muutos kaasukäyttöiseksi bensiini moottoriin maksaa 1500-3000 euroa.... Vastaus kysymykseeni oli yllättävä.. Taksikuski jolta ensimmäiseksi kysyin sanoi että hänelle muutostyö maksoi 50 euroa .. olin lentää per...ni..
      jatkoin kyselyä ja hintahaarukka oli 50-100 euroa..
      Tämän jälkeen en ihmetellyt miksi huoltoasemien kaasu pisteellä oli jono , kun taas bensamittarit saivat olla rauhassa..
      Tässä yksi esimerkki ns.Suomalaisesta hinnoittelusta ja politiikasta."

      Tuo asennussarjan laitto bensa-autoon (50-100€) vähän arveluttaa. Muttasuomalainen politiikka ei kyllä arveluta.

      • Woldemort

        Hello Kuhmoisten kaasutehdas, Edsolvent!

        Tässä sinulle virallinen EU LPG kaasuhintavertailu jossa on myös bensan hinta vieressä.
        Siitäkin näet että Suomi on Maltan ja Kyproksen lisäksi ainoa Euroopan maa missä LPG ei oile autolilijoille tarjolla.

        Venäjän ja Moldovan kohdalla hinta puuttuu siksi ettei vertailukelpoista hintaa ole saatu mutta esimerkiksi Venäjä on suurimpia kaasukondensaatin eli LPG vastineen tuottajia ja silloin sitä on varmuudella myös Moldovassa.

        Se on vallan erinomainen auton siis bensa auton polttoaine. Vie yhtä pitkälle mutta mittavasti pienemmällä kokonaispäästöllä

        Maalaistollo oli oikeassa. Tuon m,ujnntosarjan saa ihan halvalla muualla. Suomen ilmeisesti ainoan toimittajan hinnat ovat juurio tuossa 1500 -3000 euron tasossa eli noin 10 kertaiset Baltian ja muun Euroopan vastaaviin hintoihin.

        Teknologia on ihan simppeliä ja täysin ongelmatonta eli jos tekee m ieli ottaa LPG lisävaihtoehdoksi niin sen voi huoletta muunnattaa missä vaan Baltiassa. En tosin tiedä kuuluuko LPG painesäiliö tuohon sarjaan mukaan.

        Tämä on siis se LPG eli propaani mitä käytät diesel homesi kaasupullossa eikä metaani. Metaanille muunnon hintoja ei ole tiedossani, mutta ei senkään kovin hurja pitäisi olla kun se ei näy metaaniautojen tehdashinnoissakaan.

        https://www.mylpg.eu/lpg-prices-across-europe


      • edson
        Woldemort kirjoitti:

        Hello Kuhmoisten kaasutehdas, Edsolvent!

        Tässä sinulle virallinen EU LPG kaasuhintavertailu jossa on myös bensan hinta vieressä.
        Siitäkin näet että Suomi on Maltan ja Kyproksen lisäksi ainoa Euroopan maa missä LPG ei oile autolilijoille tarjolla.

        Venäjän ja Moldovan kohdalla hinta puuttuu siksi ettei vertailukelpoista hintaa ole saatu mutta esimerkiksi Venäjä on suurimpia kaasukondensaatin eli LPG vastineen tuottajia ja silloin sitä on varmuudella myös Moldovassa.

        Se on vallan erinomainen auton siis bensa auton polttoaine. Vie yhtä pitkälle mutta mittavasti pienemmällä kokonaispäästöllä

        Maalaistollo oli oikeassa. Tuon m,ujnntosarjan saa ihan halvalla muualla. Suomen ilmeisesti ainoan toimittajan hinnat ovat juurio tuossa 1500 -3000 euron tasossa eli noin 10 kertaiset Baltian ja muun Euroopan vastaaviin hintoihin.

        Teknologia on ihan simppeliä ja täysin ongelmatonta eli jos tekee m ieli ottaa LPG lisävaihtoehdoksi niin sen voi huoletta muunnattaa missä vaan Baltiassa. En tosin tiedä kuuluuko LPG painesäiliö tuohon sarjaan mukaan.

        Tämä on siis se LPG eli propaani mitä käytät diesel homesi kaasupullossa eikä metaani. Metaanille muunnon hintoja ei ole tiedossani, mutta ei senkään kovin hurja pitäisi olla kun se ei näy metaaniautojen tehdashinnoissakaan.

        https://www.mylpg.eu/lpg-prices-across-europe

        Just noin, hyvä taulukko ja siitä jokainen näkee, jos haluaa nähdä.

        Dieselin muunto kaasuautoksi lienee kallista tai mahdotonta sytytysjärjestelmän takia. Ei sen puoleen. Jospa katsastaisi romuttamosta bensakoneen ... tai siis kysyisi ensin asentajalta, va kostar


    • Woldemort

      Ps. Jahka Länsisuomen yritteliäin näkee tuon LPG vertailuhinnaston niin se varmaan laittaa teräskärkiset Sievit jalkaan ja menee potkimaan sitä 150 hv diesel autoaan! :)

      • Dr.Whoo

        Mie taian laittaa autoon häkäpöntön ja pari mottia halkoja peräkärryyn, niin johan on ekolookista. Halpaakin ajoa kenties. Taitaa tulla kyllä sitten savuveroa maksettavaksi.


      • edson
        Dr.Whoo kirjoitti:

        Mie taian laittaa autoon häkäpöntön ja pari mottia halkoja peräkärryyn, niin johan on ekolookista. Halpaakin ajoa kenties. Taitaa tulla kyllä sitten savuveroa maksettavaksi.

        Ei tule veroa, jos sen häkäpöntön laitattaa muistaakseni 1976 tai sitä vanhempaan autoon. Että sellaista Suomen lainsäädäntö ja käytäntö. Rajoilla kyllä käännytetään takaisin


    • Woldemort

      Huomaatkos muuten Edsolvent, että Etelä-Saimaa oli poistanut koko artikkelikommentoinnin mihin olin jo julkaistusti kirjoittanut.

      Sielläkin kuten suomalaisessa sensuurilehdistössä mode iskee jälkikäteenkin jos joku edunsaaja ja ilmoittaja katsoo itseään kritisoidun millään perusteella. Minun kritiikkihän oli erityisen perusteltua vaikka osoitti suurten ja hellien varpaiden omistajien nimet, eller hyr?

    • Woldemort

      No tarkemmin selailtuna ei ollutkaan ES poistanut kommentteja vaan avannut samalla nimellä uuden artikkelin missä ei ollut kommentointimahdollisuutta ja se vanha artikkeli oli sijoitettu aikaisemmat artikkelit linkistöön

    • Woldemort

      Tässä "kaasuherroille hiukan lisää kirjoitusta kaasuista eräällä toisella nimimerkilläni mikä esxiintyy Disqus moderoinnin ketjuilla. Tämä kirjoituksia uuden-Suomen Nesteen blogiin kommentteina heidän Mikkosen kirjoitukseen.:

      Gilgamesh to Edsolvent and West coast Diesel man! :)

      Gilgamesh vastaus Veikko Hintsanen • seitsemän tuntia sitten
      Niin, ja juuri tuo raskas l,iikenne olisi aluksi kaikkein helpointa muuntaa myös LNG käyttöiseksi. Wärtsilä on jo ajat toimittanut metaanikäyttöisiä dieselsähkölaitoksia ympäri maailmaa. Kaasukäyttöiset pienemmät dieselit ovat olleet maailmalla tunnettuja.

      Kyse on puhtaasti siitä halutaanko kaasuvaihtoehto tuoda jo laajemmassa mitassa markkinoille vai ei. Teknologiasta, kaasun saatavuudesta ja laitteiden toiminnasta tai hinnastakaan se ei ole kiinni.
      Tämä puhtaampi vaihtoehto on viivästyksessä vain siksi, että diesel valmistajien etu vaatii sen viivyttämistä ja että eräät hallitukset eivät osaa hankkia verojansa muista vaihtoehdoista. Se taas on indikaatio virkamieskunnan heikoista lahjoista ja muutoshaluttomuudesta. Pahimmoillaan jopa ihan muusta!

      Vesiliikenteen lisäkäyttö luonnollisesti vähentää raskaan maantieliikenteen käyttöä ja päästöjä ja asiasta puhuen juuri vesiliikenteestähän Suomessakin ollaan tunnetuimmat maakaasukäyttöesimerkit Suomessa tehty.
      Minullakaan ei sinänsä ole mitään paniikinomaista tarvetta poistaa diesel mahdollisimman pikaisesti. Tiedostan kuitenkin sen haitat ja tulevaisuuden ja erityisesti Nesteen palmuöljy diesel osuuden massiivisen ilmastosaastutuksen ja sekä luonto-, että yhteisöhaitan tuotantoalueellaan minkä taas erittäin hyvin tunnen vuosia siellä asuneena ja ympäri Malesia, Borneota, Sumatraa ja Jaavaa kulkeneena

      Nesteelle suosittelisin erityisen energiavalistuneena kansalaisen siirtymistä nopeutetusti biodieselistä LNG asema jakelijaksi ja bulkkitoimittajaksi ja "kelvottoman Gasumin kilpailijaksi. Samalla voisitte tuoda joiksikin vuosikymmeniksi LPG jakelun myös autojen käyttöön niin kuin muualla Euroopassa (Koko Euroopassa alkaen Eestistä)


      Gilgamesh • 16 tuntia sitten
      Mikkonen kirjoittaa nyt nimenomaan sellaisen edustajan jonka kassavirrasta ja voitosta pääosa tulee dieselistä.

      Kaikkia dieselin hyviä ominaisuuksia ja todellisuutta on erittäin vahvasti liioiteltu kuten hiukkassuodatuksen todellisuutta, UPM Vernon osuutta ja Nesteen itse käyttämän palmuöljy tai palmuöljykasvifraktioiden massiiviset ilmasto ja yhteiskuntavauriot täysin sivuuttamalla.
      Dieselin todellisuus on sen lähtöraaka aineesta riippumatta juuri niin musta jollaisia pilviä näkee diesel autojen putkista edelleenkin nousevan.
      Diesel tulee kohtuullisen lyhyessä ajanjaksossa oikeasti kuolemaan ainakin maaliikenteestä. Ehkä noin 30 v. sisällä. Siksi on varauduttava puhtaampiin korvaaviin polttoaineisiin kuten LNG, CNG eri lähtökohdista tuotettuna. Sähköautolla taas ei loogisesti ja todellisuuden tunnistaen voi olla merkittävää globaalia roolia, kun taas metaania käyttävillä on loogisesti nähtävissä pitkä tulevaisuus


      ps. sanopkaa sitten kun on tullut kaasua jo korvistakin ulos!

      • edson

        Blogin kirjoittaja

        "Itse asiassa dieselautojen hiukkas-, häkä- ja hiilivetypäästöt ovat pienemmät kuin bensiiniautojen. Tämä näkyi esimerkiksi Tekniikan Maailman helmikuussa julkaiseman Talviauto 2017 -testin mittauksissa."

        "Myös typenoksidien päästöjä on vähennetty murto-osaan ureakatalysaattorin avulla. Kuorma- ja linja-autoissa se tuli yleiseen käyttöön viitisen vuotta sitten ja henkilöautoihin se yleistyy ensi syksystä alkaen. Vain pienimpiin henkilöautoihin puhdistusteknologian asentaminen voi olla liian kallista."

        Kyllä kait näillä kappaleilla jotain tietopohjaakin on? Mutta Mikkonen kyllä näyttää kirjoituksessaan selkeästi, kenen leipää syö. Olisi nyt voinut edes kerran mainita sanan kaasu, mutta ei.

        Vesiväylät mainitsi, miksei rautateitä?


    • lopunajan-voideltu

      Käys Woldemortti ajelemassa pari tankillista ymp. Uusimaata ikkunat auki että liiat kaasut päästä haihtuu. Voi tuo narsistinen itsensä julkipitäminen myös saada vähän viilennystä.

      • edson

        Tuota tuota, miksi koet wolden kirjoitukset narsistisiksi? Niissä on asiaa. Eikös sekin ole itsensä julkituontia, kirjoittaa sitten vaikka puutaheinää?

        P.S

        Woldelle vaan, että kaasuasiat ovat asioita mitä suuremmassa määrin. Me vihreätkin kyllä luemme, vaikka sähkölaitoksemme sitten olisi siellä töpselissä eli pistorasiassa.


      • Woldemort

        Antaa viimeisten aikojen myöhemmin voidellun ihan rauhassa heitellä. Asioista kirjoittaminen taitaa sen suunnan ajatuksille olla vierasta. On kadottanut myös ymmärryksensä siitä mitä on yhteiskunnallinen keskustelu, mitä ilman kaikki lopulta pimeydessä vaeltaisimme.
        Tuon takia en voi kertoa kaikkia nimimerkkejäni kun eräät olisivat hampaat irvessä kimpussa välittömästi. Nuo pari energia-ja ympäristöasioihin keskittyvää nimimerkkiä olen katsonut mahdolliseksi näin pienessä 3 henkilön asiakeskustelupiirissä paljastaa kun lopullisen kirjoittajan persoona ja oikea henkilö ei kuitenkaan ole "kimppuilijoiden" tiedossa.

        Tuossa lisää asiaa:

        "1. Gilgamesh 9.5.2017 / 13.17 | Pikalinkki | Vastaa
        Mallioppilas on jo ilmaisuna pahakaikuinen. Sen voisi lukea tyhmä joka tekee niin kuin tyhmä virkamies käskee vääriin tietoihin pohjaten.

        Suomessa varsinkin “energiatehokkuus” on sen kaikkine sisältöineen aiheuttanut monenlaisia ongelmia joista ehkä kansalaisten tuntemimmat ovat huono sisäilma ja sen aiheuttamat kansansairaudet, oikeudettomat jka tehottomatt energiaan liittyvät tuet, tuulivoima lippulaivana mutta heti biomassaenergioiden tuella seurattuna, pahimpina esimerkkeinä.

        Kansalaiset eivät vieläkään riittävästi ymmärrä mitä massiivista haittaa metsillemme tuo illuusio energiateho on jo aiheuttanut ja tulee kiihtyvällä tahdilla aiheuttamaan jos MTK hallitus saa harhaisen biomassapolitiikkansa kunnolla käyntiin. Nykyiset nuoret puupellot nuorentuvat lisää ja loputkin vanhat muuttuvat nuoriksi puupelloiksi tai avohakkuiksi kadottaen lopunkin metsien hiilensidonnasta ja ajaen se alkuperäisen kasviston ja eläimistön hunninkoon.

        Energiatehokkuuden aiheuttama energiatalous eli kustannus teollisuudelle ja erityisesti kuluttajille on myös kovaa vauhtia heikkenemässä ja samalla heikentämässä kilpailukykyämme.

        Tätä “mallioppilasta” ei siis tarvitse rangaista kun se silpoo itseään kenenkään vaatimatta. Sen se tekee kapeakatseisuudessaan, pienryhmien oikeudettomien etujen ajamisessa ja täydessä kokonaisluonnosta piittaamattomuudessa.
        Tätä piittaamattomuutta ja harhaa ovat joukolla ajamassa Vihreät, Kepu, Kokoomuksen ja RKP metsän ja maan omistajat. Jopa osia metsäteollisuudesta ei näe metsää puupelloiltaan vaan on ampumassa itseään jalkaan moottorihaulikolla.
        Ilmeisesti niinkin selvässä asiassa ei teollisuudella ja etu päättäjillä ole edes käsitystä miten energia-asiat voitaisiin turvallisesti, ilmastolle ja luonnolle sekä kansakunnan taloudelle edullisesti hoitaa. On vain virkamiehiä joilla ei ole omaa päättelykykyä vaan jotka toitottavat kritiikittä vastaanotettua vanhempien virkamiesten jargonia
        "


      • edson
        Woldemort kirjoitti:

        Antaa viimeisten aikojen myöhemmin voidellun ihan rauhassa heitellä. Asioista kirjoittaminen taitaa sen suunnan ajatuksille olla vierasta. On kadottanut myös ymmärryksensä siitä mitä on yhteiskunnallinen keskustelu, mitä ilman kaikki lopulta pimeydessä vaeltaisimme.
        Tuon takia en voi kertoa kaikkia nimimerkkejäni kun eräät olisivat hampaat irvessä kimpussa välittömästi. Nuo pari energia-ja ympäristöasioihin keskittyvää nimimerkkiä olen katsonut mahdolliseksi näin pienessä 3 henkilön asiakeskustelupiirissä paljastaa kun lopullisen kirjoittajan persoona ja oikea henkilö ei kuitenkaan ole "kimppuilijoiden" tiedossa.

        Tuossa lisää asiaa:

        "1. Gilgamesh 9.5.2017 / 13.17 | Pikalinkki | Vastaa
        Mallioppilas on jo ilmaisuna pahakaikuinen. Sen voisi lukea tyhmä joka tekee niin kuin tyhmä virkamies käskee vääriin tietoihin pohjaten.

        Suomessa varsinkin “energiatehokkuus” on sen kaikkine sisältöineen aiheuttanut monenlaisia ongelmia joista ehkä kansalaisten tuntemimmat ovat huono sisäilma ja sen aiheuttamat kansansairaudet, oikeudettomat jka tehottomatt energiaan liittyvät tuet, tuulivoima lippulaivana mutta heti biomassaenergioiden tuella seurattuna, pahimpina esimerkkeinä.

        Kansalaiset eivät vieläkään riittävästi ymmärrä mitä massiivista haittaa metsillemme tuo illuusio energiateho on jo aiheuttanut ja tulee kiihtyvällä tahdilla aiheuttamaan jos MTK hallitus saa harhaisen biomassapolitiikkansa kunnolla käyntiin. Nykyiset nuoret puupellot nuorentuvat lisää ja loputkin vanhat muuttuvat nuoriksi puupelloiksi tai avohakkuiksi kadottaen lopunkin metsien hiilensidonnasta ja ajaen se alkuperäisen kasviston ja eläimistön hunninkoon.

        Energiatehokkuuden aiheuttama energiatalous eli kustannus teollisuudelle ja erityisesti kuluttajille on myös kovaa vauhtia heikkenemässä ja samalla heikentämässä kilpailukykyämme.

        Tätä “mallioppilasta” ei siis tarvitse rangaista kun se silpoo itseään kenenkään vaatimatta. Sen se tekee kapeakatseisuudessaan, pienryhmien oikeudettomien etujen ajamisessa ja täydessä kokonaisluonnosta piittaamattomuudessa.
        Tätä piittaamattomuutta ja harhaa ovat joukolla ajamassa Vihreät, Kepu, Kokoomuksen ja RKP metsän ja maan omistajat. Jopa osia metsäteollisuudesta ei näe metsää puupelloiltaan vaan on ampumassa itseään jalkaan moottorihaulikolla.
        Ilmeisesti niinkin selvässä asiassa ei teollisuudella ja etu päättäjillä ole edes käsitystä miten energia-asiat voitaisiin turvallisesti, ilmastolle ja luonnolle sekä kansakunnan taloudelle edullisesti hoitaa. On vain virkamiehiä joilla ei ole omaa päättelykykyä vaan jotka toitottavat kritiikittä vastaanotettua vanhempien virkamiesten jargonia
        "

        Vihreät varmaan astuivat harhaan noiden tuulivoimaan laitettujen energiatukien kanssa, mutta eivät he nyt oikein missään tuota metsien tehokasvatusta kyllä puolla.


    • edson

      Ja taas maa peittyy valkovuok... eli sisäpäivä.

      Näin se juhannus lähestyy ja kuuleman mukaan polttopuiden kuivuminen alkaa hidastua.

      Tänään siis aikaa Uudenkin Suomen kirjoituksille, ei huono ei huono. Ja mielenkuvituksen lentomatkollle - eiku ajomatkoille.

      • Woldemort

        Juu kesä tulee, noita akatkin ovat lähteneet lentoon ja palanneet "rikospaikalle" kun alkoi tylsistymään turhakkeena hienompien ihmisten joukossa.

        Se kesä tulee kyllä tosiaan valkovuokkojen kanssa. Tässä aamulla kun katseli la<tvialaisen sääksen haudontaa niin se onneton hautoi noin 10 cm lumipeitteessä. Oli hiukan hämmentyneen näköinen sääksiemo.

        Samanlaista suurtä räntähippua heitteli hetken tässä Kalliossakin tuossa puoli nelän maissa

        Nyt veikkaus onkin että aiheuttaako "ilmastonlämpeneminen" sen, että juhannusaattonakin satelee lunta.

        Narstinen luonnon-ja ilmaston suojelija eli PeruSvihreä


      • edson
        Woldemort kirjoitti:

        Juu kesä tulee, noita akatkin ovat lähteneet lentoon ja palanneet "rikospaikalle" kun alkoi tylsistymään turhakkeena hienompien ihmisten joukossa.

        Se kesä tulee kyllä tosiaan valkovuokkojen kanssa. Tässä aamulla kun katseli la<tvialaisen sääksen haudontaa niin se onneton hautoi noin 10 cm lumipeitteessä. Oli hiukan hämmentyneen näköinen sääksiemo.

        Samanlaista suurtä räntähippua heitteli hetken tässä Kalliossakin tuossa puoli nelän maissa

        Nyt veikkaus onkin että aiheuttaako "ilmastonlämpeneminen" sen, että juhannusaattonakin satelee lunta.

        Narstinen luonnon-ja ilmaston suojelija eli PeruSvihreä

        "Nyt veikkaus onkin että aiheuttaako "ilmastonlämpeneminen" sen, että juhannusaattonakin satelee lunta."

        Eikös tuo "veikkaus" voi osuakin? Jos golfvirta hidastuu ...


    • edson

      Nuo Uuden Suomen yritysblogit joo

      http://bot.fi/1ybo

      Ollako vai eikö kirjoitti mielestäni hyvän kommentin, mutta eipä vapo vastaa. Vastasi vain sensuurikysymykseen siinä alussa.

    • edson
      • aurora5

        Arvasin, että siinä ohjelmassa on edsonillekin jotain.

        Sanoi hän ja poistui kaasupilven tieltä.


      • edson
        aurora5 kirjoitti:

        Arvasin, että siinä ohjelmassa on edsonillekin jotain.

        Sanoi hän ja poistui kaasupilven tieltä.

        Varsin paljon oli minulle tuossa ohjelmassa.

        Kuka voi määrittää asumuksen koon? No laki juu. Pitääkö asumus olla perustettuna maaperään, siis paikallaan? Nähtävästi.

        Kelluva saari oli suosikkini.


      • edson
        edson kirjoitti:

        Varsin paljon oli minulle tuossa ohjelmassa.

        Kuka voi määrittää asumuksen koon? No laki juu. Pitääkö asumus olla perustettuna maaperään, siis paikallaan? Nähtävästi.

        Kelluva saari oli suosikkini.

        http://but.fi/6jt

        Tässä on se ongelma, että ne muovipullot kyllä hiertyvät ajan oloon siellä kellukkeina. Muuten suosikkini. Kun ei asuntoautoa ollut vaihtoehtona.

        http://but.fi/6ju

        Juuri noin, mitä tekstissä on.

        http://but.fi/6jv

        Jenkkilässä, muuten aika vapaassa maassa näitä tilasääntöjä ja muistaakseni makuuhuoneessakin oli tilavaatimus

        Ja kappale päälle, jos se taas pelastaa nuo linkit

        https://www.youtube.com/watch?v=Qls5ppap_eI

        Kodista en löytänyt, mutta ei tääkään paha ole


      • Woldemort

        Se osin kaislakattoinen punamökki melkein luodolla oli juuri sellainen millaisessa haluaisin asustella tällaisenä aitona persuSvihreänä.

        Ja en panisi pahakseni vaikka sinne joutuisi kulkemaan diesel perämoottorilla.


    • Woldemort

      Noniinnoniinhänsiinäkävi!
      Aikaisemmin kommentoin jo Etelä-Saimaassa Xenophonina, että Se NormaJohnin Blackbird istui välittömästi korvamadoksi eli oli poikkeuksellisen hyvä nykysuomalaiseksi melodiaksi. Sitten lisäsin, että kun se tuntuu näin vanhasta sedästä niin hyvältä, niin eihän sillä voi olla eurokisoissa mitään mahdollisuuksia. Ja niinhänsiinäkävi. Olisi ansainnut finaalipaikan mutta ne etelän ja idän kansat vetävät liikaa kotiin päin. Nytkin meni finaaliin tukku sellaisia mitkä lähinnä aiheutti kipua korvassa.

      Nyt on kaasu ja energia asioista tarpeeksi keskusteltu kun sattui mediassa olemaan niin monta aiheen artikkelia. Ehkä yöllä näkee painajaisia ja aamulla on uusia jutunaiheita valmiina tuutissa. Tai Edson ja Huu laittavat sopivan kirjoitusaiheen alulle.

    • edson

      Täysin musiikkitajuttomana ... odotin sillä suomalaisella mustalinnulla olevan aavistuksen enemmän melodiaa. Ja riittikö ääni naisella? Nätti kappale kylläkin juu.

      Ihastelivat Portugalin kappalettakin kauniiksi. Mutku se pursusi yli se kauneus mulle. Oon meinaan rososen ja ruman melodisen kaihon puolella.

      Ja että aiheita ? No justkoht alkaa valinnanvapauskeskustelu ja minulle ei ole selvinnyt vieläkään oikein yhtikäs mitään, siis mitä tuleman pitää. Ei siis konkretiaa, mitä tulee maksamaan terkkarikäynti, erikoishoito sairaalassa, kuinka luikkaasti sitten pääsee vaikkapa kuntamme terveyskeskukseen, kun se lähin vaihtoehto taitaa olla 90 km päässä. Jne.

    • edson

      Olkoon missä on tuo hoitopiste

      Ryhdyn erakoksi ja syön riistaa ja jos nyt sitten näistä kasveista saisi ravinnonlisää, kunhan routa lähtee ja lumi sulaa. Järvestä saisi jo haukea ja eilenköhän tuli taas kertauksena töllöstä se hauen ruodottomaksi veistely eli fileointi.

      http://kuvauppi.fi/l/951776AF-DF31-DB5E-7990-18CB182E9F71

      Testaan minulle uutta kuvanlähettämistä, kun ei tuo but toimi ainakaan nyt

      • Wolde

        Juu, tuo erakkoelämä ei ole lainkaan huonompi ajatus. Kunhan vaan olisi netti kuitenkin käytössä. Sillähän voi olla virtuaalisesti, joissain hetkissä lähes konkreettisesti toisten iholla.

        Näin muuten ihan oikean jänöjussin kun viimeksi tein sen Sipoon rannikon tutkimisreissun eli sen missä sisään Gumbostrandin tietä ja ulos Hitåntietä. Tulli villi olo kun näki sellaisen pedon vapaana. Samalla rfeissulla näin myös valkoposkihanhia. Molemmisxta voisi saada pataan terveellistä ruokaa jonka mausteeksi voisi kerätä voikukanlehtiä ja karhunlaukkaa jos ei vuohenputkea tunnista. Toissavuonna näin Kalkstrandin tiellä näädän!

        Tuon soten kanssa meidät ottaa ohraleipä jonka pääaines on verot ulkomaille piilottava pörssiterveysyhtiö. Todelliseen ongelmaan, mikä kaikenlisäksi olisi helposti ratkaistavissa eli saman päivän pääsyyn perusterveydenhoidon lääkärille ei takuuvarmasti ratkea vaan heikkenee ja yhteiskunnan kustannus kasvaa kun vapaavalinta automaattisesti siirtää noipeammin vastaanotolle päästävään pörssiterveydenhoitoon joka nyt vaan on kalliimpaa kaikissa ol.oissa mutta nyt sen maksaisi veronmaksaja eikä vakuutusyhtiö tai "rikas" yksityisasiakaas.

        Ratkaisun avain on kautta maailman yleisin poerusaterveydenhuolto eli ammatinharjoittajkalääkärien vastaanottojen palauttaminen sopuhinnoin. Suomestahan ne lopetettiin v. 72 "terveysuudistuksella". Muu maailma taas jatkoi niillä ja kaikissa skandinavian ulkopuolisissa kehittyneissä maissa pääsee sellaiseen lääkäriin samana päivänä ja yksityisasiakkaanakin noin 20-30 euron käyntikorvauksella maasta hiukan riippuen.

        MNeidän laiskat virkamieslääkärimme ja lääkärien ammatytiyhdistys eivät halua tätä tulokseen ja työn ja tuloksen suhteeseen perustuvaa systeemiä kun joutuisivat lisäämään vastaanolttomäärää noin 10 päivässä esimerkiksi saksalaiselle tasolle vähintäin 30 päivässä vastaanottoa.


      • edson
        Wolde kirjoitti:

        Juu, tuo erakkoelämä ei ole lainkaan huonompi ajatus. Kunhan vaan olisi netti kuitenkin käytössä. Sillähän voi olla virtuaalisesti, joissain hetkissä lähes konkreettisesti toisten iholla.

        Näin muuten ihan oikean jänöjussin kun viimeksi tein sen Sipoon rannikon tutkimisreissun eli sen missä sisään Gumbostrandin tietä ja ulos Hitåntietä. Tulli villi olo kun näki sellaisen pedon vapaana. Samalla rfeissulla näin myös valkoposkihanhia. Molemmisxta voisi saada pataan terveellistä ruokaa jonka mausteeksi voisi kerätä voikukanlehtiä ja karhunlaukkaa jos ei vuohenputkea tunnista. Toissavuonna näin Kalkstrandin tiellä näädän!

        Tuon soten kanssa meidät ottaa ohraleipä jonka pääaines on verot ulkomaille piilottava pörssiterveysyhtiö. Todelliseen ongelmaan, mikä kaikenlisäksi olisi helposti ratkaistavissa eli saman päivän pääsyyn perusterveydenhoidon lääkärille ei takuuvarmasti ratkea vaan heikkenee ja yhteiskunnan kustannus kasvaa kun vapaavalinta automaattisesti siirtää noipeammin vastaanotolle päästävään pörssiterveydenhoitoon joka nyt vaan on kalliimpaa kaikissa ol.oissa mutta nyt sen maksaisi veronmaksaja eikä vakuutusyhtiö tai "rikas" yksityisasiakaas.

        Ratkaisun avain on kautta maailman yleisin poerusaterveydenhuolto eli ammatinharjoittajkalääkärien vastaanottojen palauttaminen sopuhinnoin. Suomestahan ne lopetettiin v. 72 "terveysuudistuksella". Muu maailma taas jatkoi niillä ja kaikissa skandinavian ulkopuolisissa kehittyneissä maissa pääsee sellaiseen lääkäriin samana päivänä ja yksityisasiakkaanakin noin 20-30 euron käyntikorvauksella maasta hiukan riippuen.

        MNeidän laiskat virkamieslääkärimme ja lääkärien ammatytiyhdistys eivät halua tätä tulokseen ja työn ja tuloksen suhteeseen perustuvaa systeemiä kun joutuisivat lisäämään vastaanolttomäärää noin 10 päivässä esimerkiksi saksalaiselle tasolle vähintäin 30 päivässä vastaanottoa.

        "ammatinharjoittajkalääkärien vastaanottojen palauttaminen sopuhinnoin"

        Just, ja sopuhinnoin. Mutta mutta, mitens se lääkäri saadaan pikkukuntiin? Ja jos joka käynti maksaa 30 € esim., palvelusetelitkös silloin käytössä?

        Se on varmaan totta, että nykyään terkkarilääkärikin voisi ottaa potilaan pari lisää / työvuoro. Lääkäri ansaitsee arvostuksensa, mutta ei nyt sentään yliarvostusta.

        Katselin tuon telkun ohjelman, mutta eipä juuri puuta pidemmälle edennyt tietämykseni / tuntemukseni tulevasta. Hallitus ei kyllä raottanut tippaakaan niitä lisäkustannuksia, mitä järjestelmä toisi tullessaan. Eikä kyllä vakuuttanut veroparatiisien mahdollisista pulskistumisistakaan. Kakun tulevat jakamaan neljä-viisi suurinta yksityistä toimijaa, monissa paikoissa ei terveyskeskukseen pääse yhtään nopeammin ja palvelumaksut nousevat reippaasti. Lisäksi kalliiksi tulee digitalisointikin ja kaikkien hoitavien tahojen digitaalinen yhdistäminen.

        Eikä kyllä tuo hallintarekisterikään ole auennut, ei tippaakaan.

        Siksi pakko vain nauraa : https://www.facebook.com/mtv3uutiset/videos/10154301287600356/


      • edson
        edson kirjoitti:

        "ammatinharjoittajkalääkärien vastaanottojen palauttaminen sopuhinnoin"

        Just, ja sopuhinnoin. Mutta mutta, mitens se lääkäri saadaan pikkukuntiin? Ja jos joka käynti maksaa 30 € esim., palvelusetelitkös silloin käytössä?

        Se on varmaan totta, että nykyään terkkarilääkärikin voisi ottaa potilaan pari lisää / työvuoro. Lääkäri ansaitsee arvostuksensa, mutta ei nyt sentään yliarvostusta.

        Katselin tuon telkun ohjelman, mutta eipä juuri puuta pidemmälle edennyt tietämykseni / tuntemukseni tulevasta. Hallitus ei kyllä raottanut tippaakaan niitä lisäkustannuksia, mitä järjestelmä toisi tullessaan. Eikä kyllä vakuuttanut veroparatiisien mahdollisista pulskistumisistakaan. Kakun tulevat jakamaan neljä-viisi suurinta yksityistä toimijaa, monissa paikoissa ei terveyskeskukseen pääse yhtään nopeammin ja palvelumaksut nousevat reippaasti. Lisäksi kalliiksi tulee digitalisointikin ja kaikkien hoitavien tahojen digitaalinen yhdistäminen.

        Eikä kyllä tuo hallintarekisterikään ole auennut, ei tippaakaan.

        Siksi pakko vain nauraa : https://www.facebook.com/mtv3uutiset/videos/10154301287600356/

        Siis pakko vain nauraa

        http://www.mtv.fi/viihde/televisio/artikkeli/pekka-pouta-kommentoi-repeilyaan-suorassa-lahetyksessa-kiteytti-monen-suomalaisen-tuntemukset/6424638


      • edson
        edson kirjoitti:

        "ammatinharjoittajkalääkärien vastaanottojen palauttaminen sopuhinnoin"

        Just, ja sopuhinnoin. Mutta mutta, mitens se lääkäri saadaan pikkukuntiin? Ja jos joka käynti maksaa 30 € esim., palvelusetelitkös silloin käytössä?

        Se on varmaan totta, että nykyään terkkarilääkärikin voisi ottaa potilaan pari lisää / työvuoro. Lääkäri ansaitsee arvostuksensa, mutta ei nyt sentään yliarvostusta.

        Katselin tuon telkun ohjelman, mutta eipä juuri puuta pidemmälle edennyt tietämykseni / tuntemukseni tulevasta. Hallitus ei kyllä raottanut tippaakaan niitä lisäkustannuksia, mitä järjestelmä toisi tullessaan. Eikä kyllä vakuuttanut veroparatiisien mahdollisista pulskistumisistakaan. Kakun tulevat jakamaan neljä-viisi suurinta yksityistä toimijaa, monissa paikoissa ei terveyskeskukseen pääse yhtään nopeammin ja palvelumaksut nousevat reippaasti. Lisäksi kalliiksi tulee digitalisointikin ja kaikkien hoitavien tahojen digitaalinen yhdistäminen.

        Eikä kyllä tuo hallintarekisterikään ole auennut, ei tippaakaan.

        Siksi pakko vain nauraa : https://www.facebook.com/mtv3uutiset/videos/10154301287600356/

        Vielä lisää ammatinharjoittajkalääkärien vastaanottojen aukaisemisesta.

        Miten yksityinen yksi lääkäri pystyisi linkittymään digijärjestelmään, tietojärjestelmään? Kyllä se jotenkin tuntuu hankalalta ja sotekeskus ottaa laajemmin huomioon sosiaalipuolenkin. No tiedä nyt tätäkään sitten.

        Mutta näin voi käydä. Maakuntakeskuksen saaman rahoituksen kahmaa yksityiset lääkäriasemat ja siten joudutaan vähentämään varsinkin laidoilla olevien terveyskeskuksien toimintaa ja jonot siellä eivät kyllä lyhene.

        Eksote kuulemma hyvä malli ja Mäntä-Vilppulassakin toimii ja Lii A. puhui asiaa ja muutama vihreäkin


    • Wolde

      Onkohan tämä Hösarin Dr. Who meidän ikioma Dr. Who:

      Doctor Who
      10.5. 10:08

      Kappaletta kuunnellessani luulin koko ajan, että tämä on intro-osa, joka johtaa varsinaiseen melodiaan. Hiljaista myötähäpeää tuntien jouduin toteamaan, että tässä olikin koko "mahtipontinen" kappale. Kyllä vähän nolottaa suomalaisena tämä euroviisutouhu, kun vielä muistaa, että ainoan kerran,kun voitimme, edustajamme olivat älyttömiä monstereita. Kuitenkin Suomessakin tehdään joka vuosi ihan muiinmeneviä musiikkikappaleita. Miksei joskus lähetetä joku kilpailuun hyvän laulun kanssa?
      Vastaa

      • Dr.Whoo

        Juu ei, ei ole kyseessä minun kunnianarvoisa nettipersoonani. Eikä oikein kuulu omaan musiikkigenreeni nämä euroviisut. Olen enemmän jazz- miehiä. Klassistakin kuuntelen sujuvasti. Oopperaakin jos on tukevat korvatulpat.

        Muistan kyllä mitenkä Lortti karjui suomea maailmankartalle, mutta sen koommin en ole kisoja tainnut katsella. Eikä ole kyllä minkäänlaista havaintoa tästä puhutusta Suomen kipaleesta.

        Hesariinkaan en ole pariin vuoteen tullut kirjoittaneeksi, vaikka minulla sielläkin oma hieno nimmari on. Ei siis kuitenkaan Dr.Whoo.


      • Wolde

    • Wolde
    • edson

      Jahas, wolde on kuunnellut koko yön rautalankaa.

      No kodin vein korjaamolle ja viereisessä rakennuksessa katsastin kauppakassin. Läpi meni.

      Mitähän muuta ... no siis jotain yleistä. Helekutti, mikä voi olla kokoomuksen suosion lähde? No se kait, että kokkarit selittää lähdeveron ratkaisevan hallintarekisteriin piilotukset eli ei muka silloin piiloteta, vaan annetaan kaikki tiedotkin osakkeista, kun on uhka veronmaksusta. Juu juu. Juu ja terveydenhoitokulut eivät nouse, kun valinnanvapaus astuu voimaan. Pärkkele, sano.

    • Woldemort

      Länsirannikon kulinaristilta kysyisin että mitä tekisit jos tällainen sattuisi sopivasti hollille ollessasi autoilemassa ja voimien tunnoissa 15 hv takana?

      Edsol varmaan ajattelisi että tuon pistän lihoiksi ja tattisiivujen höysteeksi puolen vuoden proteioinitarpeiksi.

      Tämän tapainen jäi juuri auton alle Etelä-Karjalassa. Niin ja Trumppi saa haistaa ........ ... ..

      http://www.esaimaa.fi/f/a/a5/panorama_villisika_juoksee.jpg

    • Woldemort

      Ei tuossa poistetussa ollut kuin villisian kuva Etelä-Saimaasta ja siitä johdettua kulinaarista juttua.

    • Woldenomi

      Tuopa se juuri on. Täydellinen partneri sielulleni. Ihan ehta punapappi.
      Uskoin voimalla läpi kallion ja totuuden. Tarpeeksi kovaa kun uskoo niin valekin muuttuu helposti totuudeksi. Kysykää vaikka Trumpilta!"

    • Woldemort

      Tuosta on näemmä taas robotettu jonkun kuvalinkit. Katsotaanpa pääseekö tämä nykyajan teräsmiesten ja kansanidolien kuva läpi:
      http://www.fi/f/N1d4lBTJm

    • Dr.Whoo

      Olen seitsämännessä taivaassa. Rva W toi kassillisen erinomaisia juustoja tuliaisina Epsanjasta. Toinen toistaan herkullisempia. Eikä edes maksaneet siellä juuri mitään. Tässä meneekin pari iltaa näitä maistellessa. Tämäkin tässä on likimain parasta vuohen valkohome juustoa mitä olen syönyt. Slurps.

    • Woldemort

      Hyvähän se on irvailla epsanjalaisilla valkohome vuohen juustoilla jos on oma lähetti hakemassa ite tekopaikalta.
      Minä olen tässä joutunut tyytymään Mahon Menorca juuston loputtua Gran Castelli italialaiseen juuston mikä onkin valmistettu Unkarissa kun kaikki pienet tekstit lukee. Päällä lukee kyllä Suuresti: Gran Castelli Italia

    • edson
    • Woldemort

      Nyt on mielikuvitus vähissä. On syötävä appelsiini tai kehitettävä lyhyt pikaruno jotta saisi edes jotain liikettä kaaliin.

      Se pikaruno siis:
      Huh hah hey huokasi Edson vaari
      Taitaa olla todellisuudessa lipilaari!

      Muuten kävin Eikka kipparia tervehtimässä, kun Örjan kippari on kesämökillään keskellä korpia. Eikka kippari oli nyt vaihteeksi ihan hyvässä vedossa. Väitti kyllä nähneensä pihallaan pikimustan jäniksen!

    • edson

      No ni Turun "satamajätkä" otti ja lähti :

      ”Yleensä elämässä on viisasta luottaa siihen, että kaikki menee hyvin. Yleensä se kannattaa siinäkin tapauksessa, ettei siihen edes uskoisi. Sillä usein on käynyt niin, että uhkakuvat alkavat toteutua juuri sen takia, että niihin varaudutaan.”

      Jotenkin niin tyypillinen lausahdus Koivistolta.

      Jahas, sitten taas valmetti käyntiin ja mettään. Voi sitten nauttia aika-ajoista ja lätkästä. Ja pitkästä aikaa kirjolohesta.

      • Dr.Whoo

        Joo, levätköön fundeeraaja rauhassa.

        Aika-ajoista nautitaan, mutta Suomen lätkästä "nauttiminen" saattaa olla niin ja näin. Saattaa olla peli taas turskien..eikun tuskien taivalta meille.

        Luin jostain että tässä Marjamäen valmentajuudessa on taustapiruna itse Kullervo Kammola.


    • Woldemort

      Kaikki täältä aikanaan poistuvat. Kekkonenkin vaikka hänen mottonsa oli, että jos minä kuolen....
      Rauha hänenkin sielulleen.
      Nyt perhetapaamiseen, kun Hampurin poika on vierailulla maassa 50 v kavereitaan juhlimassa.
      Kun ajoissa aloittaa niin lapsetkin alkavat olla "Lähes teittien ikäisiä"
      Mutta sonnen scheiner.

    • edson

      Minäpäs koitan arvuuttaa Suomen lätkän tilannetta. Ookoo, onhan niitä ammatilaisten poisjääntejä. Miksiköhän? No hyökkäyksiin lähdöt monesti tuumailuja, luistin ei kulje, kiekko ei pysy lavassa ja paljon mainostettu puolustuskin sählää, väkisinvääntämistä. Kyllä Marjamäki on tämän taktiikan luonut ja saattaapi joutua kantamaan vastuun yksin.

      Slovenialaistenkin otteessa oli otetta, vaan eipä ole suomalaiset oikein saaneet taisteluvirettä näin keväällä aikaiseksi. Eipä se oikein aina ole luistanut kyllä "isoillakaan" jääkiekkomailla.

      Nyt taltiointi käyntiin ja ekaan erään. Korvatkoot lotto sitten pettymykset

    • Woldemort

      Tänääön 13 lauantaina Uusi Suomikin uutisoi suomalaisten aika-ajo pettymyksestä kun pääsivät van 4 parhaan joukkaan maailman kovimmassa lajissa ja vielä kaksin kappalein. Edellä tuhannesosien erolla vain kaksi monin kertaista maailmanmestaria. Todella pettymys. Saisivat pareantaa ja nousta jääkiekkoilijoiden tasolle jotka sentään ovat voittaneet Norjan jatkoajalla. ja hävinneet jääkiekon suurvalta Ranskalle vain 1:5

      Onneksi vanha persiinalaisen torin härmäläinen tuttuni eli karjalassavolainen sudeettiortodoxi herra Sutki lähetti Fujairasta elämän tilanne väliaikatiedotteen. Lämmintä oli hänellä. Parhaillaan Fujairassa 40C

      Hevonen marssi baaritiskille ja baarimikko kysyi heti: Tuleeko turpaan?

    • edson

      Vai sudeettiortodoksi hikoilee. Meillä suomiristityillä hiki ei tuu kuin helevetissä. No onneksi ei sentään ehkä pakkanen pane ensi yönä.

      Päivä kului rankametsässä, mihin yhtiö oli jättänyt niiiiin paljon kunnon koivua, ettei paremmasta väliä. Kahden vuoden polttopuut siellä odottavat ottajaansa ja kyl maar sitä otetaankin.

    • Dr.Whoo

      Äitienpäivää tälle miehiselle ketjullekkin, ja kelle vain toivotukset kelpaa.

      Pittää kai viedä kukat haudalle, vaikken nyt niin innokas haudalla kävijä olekkaan.

      Rva W:lle ostin komean liljan purkkiruusun sijaan, saankohan nyt turpiin kun rouva tulee kotiin..

    • Turpa-Woldski

      Juu, kiitos isienpäivätoivotuksista.
      Kyllä sulle varmaan sen liljan takia käy kuin sille baariin menneelle hevoselle eli turpaan tulee!

      • Dr.Whoo

      • Dr.Whoo

        Jaahas, nyt oli jo pelkkä äitienpäiväivätoivotuskin "sääntöjen vastainen". Oudosti toimii nää poistot täällä, epäilen kyllä että jonkun täytyy noita poistopyyntöjä vartavasten tehdä.


    • Dr.Whoo

      Taidan nähdä näkyjä. Ulkona nimittäin käveli nainen arviolta 7 pienen valkoisen trasselitupon näköisen koiran kanssa. Vakuutan että en ole edes juonut mitään koko viikonloppuna.

    • edson

      Ei juurikaan mitään tajuu murteista, aavistamalla muutama oikein. No sentään "Hyvä, tiedät enemmänkin kuin vain Pirkka-Pekka Peteliuksen sketsihahmot!"

      Jahas, tänään tulee sitten hiki, on meinaan jo 13.

    • Woldemort

      Huonosti meni murretesti minullakin kun arvasin fatipyssyn ja holipompelin väärin.
      Kaikki muut tiesinkin arvaamatta kun on tullut oleiltua lähes kaikissa maan kulmissa.
      Eikkakin väitti olleensa selvin päin nähdessään sen pikimustan jäniksen pihallaan.

    • B-luokan-Woldsku

      Modernimpaa runoutta limerick vivahteella

      Hui hai huussi
      sinne putosi ruskea muussi
      Housut nopeasti ylös vetäisin
      Pihalle poistuin ajatuksin etäisin
      Oli ihan kuin olisi ollut höyryä päässä
      Tosin sitä on aina Suomen kesäsäässä
      Pihalla lehmän miinaan liukastuin
      Ylös kömmittyäni ajatuksin kirkastetuin
      kenkäni riisuin ja sitä kannoin
      Lopulta sen raa’asta tuoksusta ylen annoin

      Ja jos joku kehtaa väittää ettei ollut hyvä runo, niin …kele, pankoon paremmaksi


      ps. en kyllä kehtaa omalla nimelläni julkaista

    • edson

      Äitee kuoli 23 vuotta sitten ja muistojen varassa sitä on oltu, muutamat kerrat haudalla käyty. Varsinkin muuton jälkeen harvavoin. Kumppani oli eilen hieman odottavalla kannalla, jopa olin huomaavinani apeutta. No sanoin, että poijat kyllä soittavat, kuten sitten tekivätkin.

      Ite olen pojille kertonut, että hauta on sitten siellä missä tuhkatkin eli tuuli niitä kuljettaa. Säästyy se turhalta tuntuva ja muistoja voi itse kukin kantaa sisällään. Hellyyttävään kylläkin kun lapsenlapset lähettävät korttejaan.

      Noissa mietteissä eilen metsässä kannon nokalla istuen. Äiti oli työnainen ja raataja, sitä muistelin.

      Ny Jämpsään hakeen "kotia" huollosta.

    • Dr.Whoo

      Ja tässä uusinta edellisestä poistetusta:

      Loistavaa lyriikkaa. Tosin "kirkastetuin" voisi olla "kirkastuin". Rimmaisi paremmin ja olisi myös taiteellisempaa kieltä.

      Mut juu, oudot ovat robotiikan poistot,
      vastakeinona siis kirjoitusten toistot ?

    • edson

      "Loistavaa lyriikkaa. "

      Missä? No teemalta näytti tulleen keskellä päivää Gösta S:n muisteloita.

      • Dr.Whoo

        No se ol se Wolden riimittely joka poistettiin sääntöjen vastaisena.


    • Woldemort

      Kyllä pahasti siltä näyttää, että robolla on ohjelma mikä tunnistaa tekstin runoksi ja runo ei ole sallittua. Ihan sanoista riippumatta. Tai sitten se on jonkun muun hampaissa, joka on 24/7 vahdissa

      • Dr.Whoo

        Veikkaan jälkimmäistä.


    • Woldemort

      Sitten jos "äijillä" joskus runosuoni aukeaa ja esiin ilmestyy tarinaa raukeaa, niin älkää sitä modernissa runomuodossa ilmaisko tai lauseita alekkain kappal,eina ladatko. Ne joku sitten poistaa ja jos on tarpeeksi runollinen niin poistamista toistaa.
      Täytyy ronon iskiessä vielä joskus toiste katsoa että onko robo ohjelmoitu niin että se ei hyväksy pisteettömästi alakkain k,irjoitettuja riimejä.

    • Riimitön

      Lintu kylmissään istui lehmänlantaan, minkä ilon siitä saikaan,
      että aivan alkoi laulaa innoissaan.
      Tuli kissa ja linnun suuhunsa nappasi. Mitä tästä opimme?
      Ei muuta kuin sen, ettei pidä laulaa. kun on kaulaa myöten
      paskassa.

    • Dr.Whoo

      "Sitten jos "äijillä" joskus runosuoni aukeaa ja esiin ilmestyy tarinaa raukeaa, niin älkää sitä modernissa runomuodossa ilmaisko tai lauseita alekkain kappal,eina ladatko. Ne joku sitten poistaa ja jos on tarpeeksi runollinen niin poistamista toistaa.
      Täytyy ronon iskiessä vielä joskus toiste katsoa että onko robo ohjelmoitu niin että se ei hyväksy pisteettömästi alakkain k,irjoitettuja riimejä".

      Mie en oikein usko että runot tai riimit olisivat mitenkään kiellettyjä. Tai että hylkyperusteena olisi kieliopillinen tai muu kirjoitustekninen kikkailu. Onpa sitten käyttökelvottomaksi muuttunut saitti, jos niin on. Yks ikävä piirre poistoissa on vielä se, että yleensä poistuu sitten kaikki vastauksetkin.

      Vastaiskuna ajattelin soveltaa menetelmää, että kirjoitan vain "vastaa alkuperäiseen" vastauslaatikkoon, ja kopioin siihen viestin johon vastaan. Siis kuten tässä.

    • Woldemort

      Nythän se tuli selvitettyä, että ihan riippumatta siitä miten sanasa latoi niin "robo" poisti tämän kyseisen ruonoviritelmän lähes noita taikakeinoin. Siitä tuli kuin luudan viemää.

    • Woldemort

      Mitä ihmettä! Ei ole kukaan käynyt poistamassa, alapeukuttamassa tai ilmiantamassa kirjoituksia.
      Tosin alapeukuttaminen edellyttää kirjautumista ja esimerkiksi minä en ole kirjautunut vaan kaikki nimimerkkini ovat vapaata riistaa. Pitänee kirjoittaa taas jokunen runo että saadaan taas robo hommiin.

    • Woldemortin-Poika

      Kaunis runo robolle
      On kaunis ilma tänään
      Se on kuin niityn kukka
      Kukka minkä näkee vain Watti Wainio rukka
      Watilla aina kasvoi tuuhea tukka
      Watti myös norpan isä on
      Isä melko levoton
      Hän miikkulaisen keksi
      Keksi kun sekä miikkulaiselta että norpalta puuttui
      Niin arvatkaa mikä

    • Woldemort

      Ilmeisesti robo on päikkäreillä tai sitten sillä on hyvä hetki milloin se ei vihaa kaikkea luovaa.

    • Dr.Whoo

      Tämmöisen tekstin kopsasin keskustelujen säännöistä. Mistään "robosta" siellä ei puhuta mitään:

      Moderointi

      Ilmoitukset asiattomista viesteistä menevät ylläpidon moderaattoreille. Käyttäjien ilmoitusten perusteella moderaattorit voivat poistaa viestejä oman harkintansa mukaan. Ilmoituksia käsitellään päivittäin, sekä arkisin että viikonloppuisin.

      Jos käyttäjä on rikkonut keskustelujen sääntöjä toistuvasti, voidaan hänet bannata eli hänelle asetetaan kirjoitusesto, jolloin käyttäjältä suljetaan mahdollisuus julkaista sisältöä palvelussa. Bannaukset ovat aina määräaikaisia ja niiden pituus on tapauskohtainen. Bannauksella pyritään suojelemaan muita käyttäjiä häiriökäyttäytymiseltä sekä takaamaan rauha Suomi24-palveluissa.

      Keskustelupalstojen kaikki viestit säilyvät arkistoissa. Suomi24:llä on velvollisuus voimassaolevien lakien mukaisesti luovuttaa viestien kirjoittajien tiedot poliisille. Tiedot luovutetaan myös poistetuista viesteistä. Rekisteröityjen nimimerkkien rekisteritiedot ovat myös viranomaisen saatavilla virallisen tutkinnan yhteydessä.

    • Dr.Whoo

      Saapas nähdä poistetaanko tuo edellinen. Kohta meitti varmaan "bannataan" kokonaan keskusteluista ulos..

      • Woldemort

        Tuo liittämäsi bannaus sääntö on todella harmillisen tuntuinen, koska se näyttää mahdollistavan sen että ilkeä ilmiantaja voisi saada aiheutetuksijonkun bannauksen.
        Se olisi todella masentavaa ainakin periaatteessa sillä esimerkiksi minun runossani mikä erilaisissa esitystavoissa monta kertaa poistettiin ei ollut mitään perustetta poistamiselle. Ei millään tunnetulla moderointikriteerillä muula kuin ilkeämielisellä ilmiannolla..
        No ne bannaa IP numeron kun ei ole rekisteröity osallistuja ja IP numero on sattumalta vaihtuva eli aika huona bannata. Tosin kone on sedkin tunnistettavissa.
        Toivottavasti ei kuitenkaan asialla ole ollut joku ilkeämielinen häirikkö vaan vaikkapa robon toimintahäiriö tai hetkellinen robohalvaus


    • Dr.Whoo

      Tottahan tuo, että boottaamalla modeemin pitemmäksi aikaa ip- osoite voi vaihtua. Vielä helpommin se vaihtuu puhelimessa. Sikäli sivuston on aika vaikeaa bannata ketään pysyvästi ulos.

      Mutta kyllä se näin on nähtävä, että mitään automaattisia poistorobotteja ei täällä ole, vaan poisto tapahtuu jonkun tekemän ilmiannon perusteella.

      Voisi olettaa, että modet muutenkin
      lukevat viestejä ja voivat niitä poistaa ilman ilmiantoakin. Mutta kuten sanot, poistot tapahtuvat mielivaltaisesti ilman tarkempaa harkintaa, joka tarkoittanee sitä että modeilla ei ole aikaa / kiinnostusta hoitaa hommaansa asianmukaisesti.

    • Woldemort

      Mokkulassa IP osoitteen pitäisi, tai ainakin aikaisemmin vaihtui 5 minuutin päältä kytkemisen jälkeen

    • Dr.Whoo

      Lisään vielä, että onhan se vähän huvittavaakin että meidän kaltaisten kirjoittajien pitää pohdiskella miksi kirjoituksiamme poistellaan. Ottaen siis huomioon viemäri S24:n keskimääräisen kirjoitusten tason ja tyylin.

      • Woldemort

        Täsmälleen!


    • Woldemort

      Melkein voisi ajatella kirjoittavansa runon, kun näyttää olevan vaihteeksi ilkeä robokin johonkin liukumiinaan liukastunut

    • Dr.Whoo

      Jaah, tässä huippuluokan vietnamilaista lounasta syödessäni huomaan, että taasen on jottain mennyt poistoon. Kannattais kenties laittaa uudelleen, kenen kirjoituksesta sitten onkaan kyse. Ehkä siten pikkuhiljaa pääsis kärryille mitä menee poistoon.

      Itse laitan vast'edes omat kirjoitukseni talteen ja palautan aina uudelleen poiston jälkeen.

    • Woldemort

      Se oli se minu täysin siisti runoni jonka olin tällä kertaa muuntanut kokonaan normaaliin tekstikirjoitus muotoo ja korjannut teoreettisetkin kirjainmerkkivirheet. Se on todellakin jonkun hampaissa pahasti sillä enää siinä ei ollut mitään edes teknisesti sensuroitavaa.
      Sensuurin ystävissä on joku joka vihaa runouttani suunnattomasti

    • Woldemortin-Poika

      Tuossa yllä nyt puuttuu oikeinkirjoituksesta kaksi kirjainta, joten se ainakin pitäisi sensuroida

    • Ali-Baba

      Se avainsana sille sensuurille taitaa olla se lehmän miina ja se runon osa missä lehmän miinaan liukastuin.
      Tuon sanan tiedän olleen alkuperäisen kyseisen runo julkaisuni jälkeen erään kirjoittajan ilmaisu varastossa jossain muualla. Sellaisen kirjoittajan joka ilmeisesti ei saa ihmisvihaansa tarpeeksi purettua nykyisissä oloissa.

    • Woldemort

      Lähetin sen "kuuluisan" runon suoraan Suomi24 sensuurin tutkittavaksi ja kerrottavaksi mikä siinä heitä mättää, jotta osaa varoa jatkossa! Vastaus tulee, tai sitten ei tule

    • edson

      Minun loistavia kommentteja ei ole ainakaan tänään poistettu, sillä tässä vasta ensimmäinen ja hieltähän tämä haiseen. Meinaan että vuoden puut ovat viittä vaille tehdyt ja kymmentä vailla kahden vuoden puut.

      Min en runoile, laskettelen perusproosaa eiku proosaa. Luen kyllä joskus runoja, sellasii, mitä pystyy suhtmukavasti märehtiin. Suurin osa runoutta tuppaa olemaan sellaista, että tuleepi ähky, ku ei sula.

      Ny kaupoille, sit saunaan, jotta puhtaana illan matsiin.

    • Woldemort

      Parempaa runoutta
      Modernia, minkä pitäisi kelvata ”robollekin”

      Rentukka on kevään ja ojien kukka
      Ryhmä niitä on kuin auringon paahtama elokuinen pellavapään tukka
      Keltaisena läikkyy myös rypsien ja rapsien keto
      Ne meille öljyjä tuottaa
      Ne kauniilta pellossa näyttää
      Mutta niitä Jussi hyönteis myrkyttää
      Myrkyt mehiläisten mahat täyttää ja ne lopulta ilman kompassia rehuksi käyttää
      Raision tehtaille rypsit lähtee
      Se mitä ei margariiniksi saa sianrehuksi lähteess?
      Mitään ei jää tähteeks
      Paljon sitä ennen Rentukka läksi
      Ei ollut siitä koko kesäksi

    • Woldemort

      Onpa mukavaa, että ainakaan toistaiseksi kukaan "robo" ei ole tätä uutta runoa poistanut vaikka se on laadultaa täsmälleen yhtä huono, ellei huonompikin kuin se 5 kertaa poistettu.

      No Edson kun tuossa mainitsi ettei hänen kommenttejaan ainakaan ole poistettu niin Edsonhan on siinä onnellisessa asemassa, että hänellä ei ole henkilökohtaista vihaajaroboa, vaan Edson on aina takuusuosittu, varsinkin naisten joukoissa.

    • Woldemort

      Canadaa vastaan ”rappiolla” on Härmä
      Sekös meitä päähän ottaa
      Voiko se edes olla totta.
      Kanukit kyllä paremmin yksilöinä pelin taitaa
      Luistin lujaa tarvittaessa kulkee
      Härmän äijät vähän on kankeita
      Ei oikein ajatuskaan luista
      Ei mikään ihme ettei kukaan enää Jutiloita muista
      Menneitä ovat kiekko kunnian päivä
      Jäljellä tuskin edes maineen häivät
      Mutta formuloissa meillä lujaa menee
      Räikkönen ja Bottas kovaa etenee
      Välillä vähän toisiaan työntää
      Illalla kuitenkin virheensä myöntää

    • edson

      Jahas, vai täällä ollaan takuusuosittuja. Hekotin heh.

      Mihin Jääskeläisen tapaus johtaa? Mielenkiintoista seurattavaa illalla Yleltä. Suhmurit saavat kait edelleen tukea yleisradiolta, poliitikot voivat heristää sormiaan Ylelle ja Lehti (kok) voi poistaa MOT:n epämiellyttävät lähetykset tulevaisuudessa. Hyvä maailman korruptoimattomin maa Suomi !!!

      Kyllä Ylen hallituksen puheenjohtajakin on ollut vaivaantunut ja selitellyt auvoisempaa tulevaisuutta Ylelle rakennemuutoksilla. Hitto, aivan kuin Suomen hallitus.

      • Wotkins

        Se Wilhelmsson onkin ja niin vanha taata, ettei se enää halu yhtään uutta airoa kirkkoveneeseen. Mie uon vuatinunna aina YLE nettiartikkeleihin samanlaista keskustelu-osiota kuin on Hösarissa ja useimmissa lehdissä ja oli vielä hiljattain MTV'lläkin kunnes YLE lailla alkoivat pelätä kritiikkiä ja toimituksen linjasta poikkeavaa palautetta,
        YLE kun on meidän maksamamme, niin sen pitäisi hyväksyä asiakaspalaute artikkeleistaan.


      • edson
        Wotkins kirjoitti:

        Se Wilhelmsson onkin ja niin vanha taata, ettei se enää halu yhtään uutta airoa kirkkoveneeseen. Mie uon vuatinunna aina YLE nettiartikkeleihin samanlaista keskustelu-osiota kuin on Hösarissa ja useimmissa lehdissä ja oli vielä hiljattain MTV'lläkin kunnes YLE lailla alkoivat pelätä kritiikkiä ja toimituksen linjasta poikkeavaa palautetta,
        YLE kun on meidän maksamamme, niin sen pitäisi hyväksyä asiakaspalaute artikkeleistaan.

        Joo se on kumma tai sitten ei, ettei Yle ole suuremmin kiinnostunut kommenteista. Ehkä sen ymmärtää ja kärvisteleehän nämä lehdetkin kommenttien tarkistamisten kanssa.

        Tavallaan hyvä tämä suomi24 ja tänne voi lainata / linkittää kokonaisia artikkeleita ja sitten pohtia jos on haluja.


    • Woldemort

      Tuntuu lähes hylätyltä olo kun runorobo onkin yhtäkkiä kadonnut eikä ole yhtään aikaisemmin poistamiensa runojen tasoista runoa poistanut.

    • edson
      • Woldekarkki

        Olipas tosi hienoja realistisiä kuvia nykysuomalaisesta metsästä. Mistä oikein löysit ne? Ei kai vaan ollut "kotimetsästä"

        Suomessa kasvaa muuten koivu varsin hyvin ja sitä näkee jopa hyvän kokoisena tuolla maanteitä ajellessaan ja joukkoja katsellessaan. Ainakin siltä osin on lyhytkuitu, huonekalu ja klapipuuta hyvin tiedossa.

        Se on se mänty mistä tässä pitää olla huolissaan ja mäntymetsien muuttumisesta oksatikkumetsiksi missä ei kukaan muu viihdy kuin se joka 20 vuosi parturoitava tikkumänty.

        Metsän pitaisi havupohjalta saada kasvaa minmimillään 60 vuotiaaksi enne harvennushakkuita. Avohakkuita ei pitäisi sallia ollenkaan. Tana!


      • edson
        Woldekarkki kirjoitti:

        Olipas tosi hienoja realistisiä kuvia nykysuomalaisesta metsästä. Mistä oikein löysit ne? Ei kai vaan ollut "kotimetsästä"

        Suomessa kasvaa muuten koivu varsin hyvin ja sitä näkee jopa hyvän kokoisena tuolla maanteitä ajellessaan ja joukkoja katsellessaan. Ainakin siltä osin on lyhytkuitu, huonekalu ja klapipuuta hyvin tiedossa.

        Se on se mänty mistä tässä pitää olla huolissaan ja mäntymetsien muuttumisesta oksatikkumetsiksi missä ei kukaan muu viihdy kuin se joka 20 vuosi parturoitava tikkumänty.

        Metsän pitaisi havupohjalta saada kasvaa minmimillään 60 vuotiaaksi enne harvennushakkuita. Avohakkuita ei pitäisi sallia ollenkaan. Tana!

        Naapurin harvennushakkuun jäljiltä. No ei ole silmiä hivelevää kuvaa suoalueelta, mutta kuivissa paikoissa on siistiä jälkeä. Täytyisi olla paljon pienemmät korjuukoneet tällaisessa harvennuksessa. No tuosta 60 v ikäisestä harvennusmetsästä ei ole tietoa tai siis en ole lukenut sellaisesta.

        Tämä naapuri toimii niin kuin kait suurin osa metsänomistajista eli kertaharvennus riittää ja sitten aukko ja istutukset.

        Minulla olisi kyllä ihan tekemistä oman pläntinkin kanssa. Olen sellainen "kasvattaja", että kaadan isommasta / vanhimmasta päästä polttotarpeet ja koitan siinä samassa puskia hieman raivata. Puulajilla ei ole väliä, mutta koitan pitää männyt, kuuset ja koivut etupäässä koskemattomina. Nyt on taas sellainen tilanne, ettei omasta raski kaataa, kun kahden vuoden puut kohta tallessa naapurilta saatuna.


    • Dr.Whoo

      "Tuntuu lähes hylätyltä olo kun runorobo onkin yhtäkkiä kadonnut eikä ole yhtään aikaisemmin poistamiensa runojen tasoista runoa poistanut."

      Hehee, ehkä "robo" itse on bannattu asiattomien ilmineerauksien vuoksi...

    • edson

      Jahas, tuli eilen illalla katsottua Ylen Teema-iltaa ja kyl ne vetää yhtä köyttä päätoimittajat ja Ylen hallitus. No luottamuspula on tietysti vaikea juttu, mutta jos uutisen tai ajankohtaisohjelman ohjenuora on, ettei saa jäädä edes väärää mielikuvaa, niin sitten ei muuta kuin toimittamaan hajutonta ja mautonta.

      Tänään taas metsään. Eletään juuri aikaa, milloin työmies heittää takin pois, mutta...

      "Puut liikkuvat
      keväisessä metsässä,
      kypsyttävät vihreänsä yhtäkkiä
      kuin takeiksi harteilleen"

      Rasi

    • Woldemort

      Ja kyllä Dr. Whuu oli oikeassa "robo" on baannattu sillä nyt pysyy se alkuperäinen 5 kertaa poistettukin joukossa eli voimme jälleen runoilla rauhassa jos runoiluttaa..

      Siitä 60 vuotiaasta puusta puheenollen, niin suomalainen havupuu kasvaa voimakkaasti noin 60 vuotta. Sen jälkeen sen kasvu hidastuu. Siksi kaadettavan havupuun pitäisi olla ainakin 60 v ikäinen. Koivu kasvaa nopeammin ja saattaa olla aikuinen jo 20-30 vuotiaana ainakin etelä-keskisen Suomen alueilla.

      • sian-tuntemus

        Varsinainen "metsäneuvos" ! Kuinka tämä asiantuntija kuvittelee taimikon havupuun kasvavan voimakkaasti 60 vuotta ellei sitä taimikkoa harvenneta min. 2-3 kert, tuossa ajassa. Ilman harvennuksia ne eivät yksinkertaisesti mahdu/ pysty kasvamaan kuin liian oksaisiksi rimpuloiksi.


      • Woldemort

        Mistäs kohtaa arvoisa "asiaantuntijakommentoija" löyutää maininnan harvennushakkuista?:
        "Siitä 60 vuotiaasta puusta puheenollen, niin suomalainen havupuu kasvaa voimakkaasti noin 60 vuotta. Sen jälkeen sen kasvu hidastuu. Siksi kaadettavan havupuun pitäisi olla ainakin 60 v ikäinen. Koivu kasvaa nopeammin ja saattaa olla aikuinen jo 20-30 vuotiaana ainakin etelä-keskisen Suomen alueilla."

        Siinä kirjoitetaan havupuun aikuiseksi nopean kasvun ajasta ja sen jälkeen kaadettavasta puusta.

        Harvennushakkuu eli siivous, mitä ilmaisua mieluummin käytän on osa ammattimaista metsänhoitoa. Siitä siivouspuusta saakin juuri ne tarvittavat klapit tai maatalojen lämmityshakkeet. Osa siitäkinhän on jätettävä terveen metsäluonnon tarpeisiin


      • sian-tuntemus

        "Se on se mänty mistä tässä pitää olla huolissaan ja mäntymetsien muuttumisesta oksatikkumetsiksi missä ei kukaan muu viihdy kuin se joka 20 vuosi parturoitava tikkumänty.

        Metsän pitaisi havupohjalta saada kasvaa minmimillään 60 vuotiaaksi enne harvennushakkuita. Avohakkuita ei pitäisi sallia ollenkaan. Tana!"

        Vaikka tuosta, pitäisi muistaa mitä kirjoittaa eikä olla kuin kameleontti. Mistä tuollaista asiantuntemusta sikiää?


      • Woldemort

        Minä kylläkin olen tarkoittanut sen valmiiksi kasvaneen metsän harvennushakkuita kun en sitä avohakkuuta kannata.

        Et tietenkään pääni sisälle pääse se myönnettäköön joten ainoaksi mahdollisuudeksesi silloin jää silpoa esiintyneitä kirjaimia. Siitä vaan. Ei näytä maltti riittävän pysyä koti keskusteluissa vaan on tultava kylään vittuilemaan jostain pohjois-karjalasta .


      • sian-tuntemus
        Woldemort kirjoitti:

        Minä kylläkin olen tarkoittanut sen valmiiksi kasvaneen metsän harvennushakkuita kun en sitä avohakkuuta kannata.

        Et tietenkään pääni sisälle pääse se myönnettäköön joten ainoaksi mahdollisuudeksesi silloin jää silpoa esiintyneitä kirjaimia. Siitä vaan. Ei näytä maltti riittävän pysyä koti keskusteluissa vaan on tultava kylään vittuilemaan jostain pohjois-karjalasta .

        Eipä tunnu kirjoittaja tietävän metsän kasvamisesta, kasvattamisesta yhtään mitään noiden valossa joten olkoon asia kuten kuvittelet ," metsä kasvaa valmiiksi harventamatta laatupuuksi ja harvennetaan 60-vuotiaana". Sillä tavalla.

        No et näyttänyt ymmärtävän toisen kirjoittajan laittaman kuvankaan merkitystä, eli juuri tuollainen metsä ei ikinä tuota laatupuuta. Eikä edes liian tiheänä mitään monimuotoisuutta vaan tukehduttaa sitä.

        Mistä ihmeen kotikeskusteluista tai pohjois-karjalasta? Ja vittuilemaan? Nämähän ovat tuolla täysin kaikkien luettavissa jos olet huomannut, jos et, aika outoa.


      • Woldemort

        Ei näitä ketjuja kukaan ulkopuolinen luje, saati tule kommentoimaan, erityisesti ei selvittämään mitä juuri minä olen koko ketjun mittaisissa kommenteissa rupatellut. Nämähän ovat puhtaita rupatteluketjuja, paitsi joillekin joiden tarkoitus on käydä jonkun kimppuun tai joidenkin kimppuun.

        Vai harmittaako edelleenkin, että robo lakkasi käymästä rupattelurunojen kimppuun.

        Sioista voidaan keskustella MTK tai muulla virallisella "asikantuntemusketjulla", joita ei tässä foorumissa ole.


    • edson

      Tässä kuva metsästä, joka ei kasva.

      http://kuvauppi.fi/l/D2CEF6A8-1777-3616-8E1D-92CAF23C6894

      Toisaalta sitten kyllä on siitä harventajasta kiinni, miten toimii. Itse tykkään sekametsästä, mutta lahopuista en. Toisaalta mäntyinen kuiva kangaskin on upea ja puistomainen koivikko. Et silviisiin ja tänään joutaa suomipoika laittamaan hokkarit naulaan.

      • Woldemort

        Tuo on juuri sellainen ihana metsäkuva oikeasta korvesta eli metsästä jollaista kohtalaisen suuren osan valtakunnan metsistä pitäisi olla jotta kaikki metsän luonnon ja asukkaidenkin tarpeet tulisivat hoidettua.

        Edsolilla on etuoikeus asustella maisemissa missä löytyy sekä raiskiota, että kunnon korpea.
        Minä vaan en henkilökohtaisesti ole niistä avohakkuista ja raiskiohakkuista innostunut


    • edson

      Ei hitto, hokkareita terotetaan vielä ... ihme juttu, jos miettii, millaista peliä Suomi on pelannut. Eikä se nytkään mitään suuremmoista jääkiekkoa ollut, mutta riitti. Säteri jelppas.

      Se on totta, että jos metsä ei olisi tuotannontekijä, niin luonto olisi monipuolisempi. Jos pellot olisivat luonnontilassa, samoin. Jos ja jos, mutta ihminen ottaa käyttöön kaiken. Ei voi mitään. Merellä huseerataan ja pelloista otetaan kaikki irti, samoin metsistä.

      • Woldemort

        Miekii, vaik enemmän oon Formulamiehii, kattelin koko matsin ja olin kyllä hyvin yllättynyt että meidän "jälkeläiset" voitti. Niillä nyt näytti olevan sitä taistelumieltä, mikä oli pahasti kateissa tähän asti. Hatun noston arvoinen peli.

        Mitä metsiin, meriin, järviin , soihin ja peltoihin tulee, niin tärkeintä olisi se kohtuu ja mahdollisimman hyvän luonnonmukaisuuden säilyttäminen kun sen kadotessa katoaa elämäkin noista "tuotantoalueista". Metsääkään ei kokonaisuudessaan voi arvostaa vain sen perusteella miten tehokkaasti se kasvaa. Samoin järvellä ei tee mitään jos maatalous, sellutehdas tai Vapon turvesuo on sen muuttanut ruskeaksi haisevaksi liejuksi tai vihreäksi levälautaksi liikalannoituksen mukana päästetystä fosforista. Muuten käy niinkuin Littoisten järvelle että ainoaksi parannuskeinoksi jää massiivinen kemiallinen saostuskäsittely.


    • Woldemort

      Mike jättäisin kyl jotain metsää, suota, niittuja ja pilaamattomia järviäkin jäljelle kerran olen tällainen peruSvihreä!

      Mie toisin puuta isoilla laivoilla sieltä missä se oikeasti kasvaa niin nopeasti, että sitä voidaan kirjaimellisesti viljellä tai sitten ala on niin laaja että se osittain avokaatollakin uudistuu luonnostaan. Esimerkiksi nopeasti kasvavaa eucalyptusta Argentiinasta, Uruguaysta ja Brasiliasta ja havupuuta Kanadasta, USAsta, Siperiasta ja jopa Chilestäkin´.
      Silloin omia metsiämme voitaisiin käyttää ilman avohakkuita ja puupeltoja kohtuullisesti ja nimenomaan korkeamman jalostusasteen tuotteisiin.
      Edelleenkin riittäisi sitä nuoren metsän siivouspuuta, varsinkin koivupuuta kotitarveklapiksi ja jopa pienessä mittakaavassa johonkin kylän lämpölaitokseen

      Metsien, soiden ja vesistöjen suojelun suhteen olen ihan eri linjoilla kuin kepulit, persut ja vihreät. Haluan antaa niille mahdollisuuden

    • edson

      En edes tiedä, mikä on vihreiden suojeluohjelma täsmällisesti. Mutta Wolde unohti kokkarit vai luotatko heidän suojeluun? Ja onko ainuttakaan puoluetta koko maailmassa, jonka "suojelu" lipsuu välittömästi eli menee perseelleen, kun tulee kyseeseen vaikkapa jokin elintärkeä kaivos. Elintärkeä siis raaka-aineiltaan ja näin vaikkapa kansantaloudellisesti.

      Tuo muovi valtamerissä on jo tarpeeksi hirveä juttu, jos tiedot ja uutiset pitävät paikkansa.

      Ainoa keino nähdäkseni on tiputtaa kulutusta reilusti, minimoida vaikkapa muovin turha käyttö ja monen muunkin tuotteen turha käyttö vaikka kieltämällä ne, opettaa kehittyvien maiden kansalaisia tietyistä tieteen tulosten merkityksistä, turha matkustelu ja turismi ja isot tilaisuudet minimiin jne. Ja sitten mahdottomin eli lopettaa valtioiden väliset kaikenlaiset kilpajuoksut. Väittävät, että aito kilpailu tuo muka automaattisesti paremman maailman. En usko. Hirvee kappale ja unohdan ... olkaamme vain optimistisia.

      Eli koht laittamaan vesipumppu paikoilleen ja jos vaikka kuivuus yllättää, saa järvestä kasteluvedet. Tämä on luksusta.

      • Woldemort

        En minä kokkareita ole unohtanut, mutta ei tässä kerho ketjussa viitsi aina ja joka paikassa latoa riviin jokaista puoluetta joka asiassa mitkä ovat pielessä. Minulla on tuolla "asiakeskustelupuolella" sellainen organisoituminen, että nimimerkkini mukaan luettuna olikea minä keskittyvät erilaisiin asioihin ja niissä asiayhteyksissä sitten teilaavat jokaisen vuorollaan. Kokoomus on saanut minulta kyytiä rajustikin esimerkiksi osittain metsänraiskaajaapuolueena kun moni metsänomistaja heitä äänestää. RKP myös samasta syystä. Kokoomus on saanut ruutia sote vapaavalinnasta, hallintarekisteristä ja monesta yleiseen elämään vaikuttavasta seikasta missä ollaan pörssiyhtiöiden asialla. Kepu ja vihreät sekä vasemmistopuolueet kukin vuorollaan saavat osansa silloin kun ollaan vain omaa etua ajamassa ja yhteinen etu sivuutetaan.

        "Asiaketjuilla" olen jopa eri nimimerkeilla melkoisen usein huomauttanut siitä, että meitä on planeetalla noln 5 miljardia liikaa, jotta planeetta jaksaisi loputtomiin eli sen jäljellä olevan ehkä 2 miljardia vuotta teoriassa asumiskelpoisena.

        Muovijätteen mainitessasi olet tosi oikeassa. Se on massiivinen ja globaali ongelma ja pääosin johtuen siitä, että me ihmiset emme juurikaan sikaa korkeammalla henkisesti ole. Emme edes "sian-tuntijaa", no sitä kuitenkin ;) .

        Se vesipumppu makeavesijärvestä onkin globaalisti melkoista luksusta. Siihen on lähinnä mahdollisuuksia boreaalisen alueen kansoilla ja trooppisten sadealueiden kansoilla. Muut joutuvat hoitamaan vesiasioitaan rajatummin mahdollisuuksin


    • Woldemort

      Kun se kuuluisa sensuurirunonio oli lopuilta kuityenkin arvellun robo käytöksen muuttumiosen jälkeen poistettu vaikka siihen ei ole edelleenkään vähäisintäkään sensuurisyytä niin ottaakseni selvää vielä kerran onko kyseessä robo vai todella "runovihamielinen tai henkilövihamikelöinen" ilmiantaja poistin ja korvasin pari sanaa siitä alkuperäisestä. Nyt ei ole ainakaan yhtään sanaa minkä huono robo ohjelma voisi poimia erilleen tarkoituksesta:

      Hui hai mökkihuussi
      sinne putosi ruskea
      Housut nopeasti ylös vetäisin
      Pihalle poistuin ajatuksin etäisin
      Oli ihan kuin olisi ollut höyryä päässä
      Tosin sitä on aina Suomen kesäsäässä
      Pihalla lehmän lantaan liukastuin
      Ylös kömmittyäni ajatuksin kirkastuin
      kenkäni riisuin ja sitä kannoin
      Lopulta sen raa’asta tuoksusta ylen annoin
      Aina kannattaa yrittää loppuun asti

      Ja sitten taas ulkoilemaan kun on kerran kesä tänään

    • Robo-mie

      Noin paljon laskee microsoftin suomen kielen korjausohjelma virheitä läpi jos ei itse jälki korjaa vaan lujottaa korjausohjelman punakynään, joka ei punaakaan kuin osan virheistä. Ilmeisesti se toimii samantyyppisellä ohjelmalla kuin robosensuuri. Tässä oikoluettu ja käsin korjattu versio edellisestä:

      "Kun se kuuluisa sensuuri runoni oli lopulta kuitenkin arvellun robo käytöksen muuttumisen jälkeen poistettu vaikka siihen ei ole edelleenkään vähäisintäkään sensuuri syytä niin ottaakseni selvää vielä kerran onko kyseessä robo vai todella "runo vihamielinen tai henkilö vihamielinen" ilmiantaja poistin ja korvasin pari sanaa siitä alkuperäisestä. Nyt ei ole ainakaan yhtään sanaa minkä huono robo ohjelma voisi poimia erilleen tarkoituksesta:"

    • Dr.Whoo

      "Muuten käy niinkuin Littoisten järvelle että ainoaksi parannuskeinoksi jää massiivinen kemiallinen saostuskäsittely."

      Littoisten järveä en ole vielä ehtinyt käydä ihmettelemässä, mutta kuulemma hämmästyttävän kirkasvetiseksi on käsittelyn jälkeen tämä entinen sinileväpuurojärvi muuttunut.

      http://www.ts.fi/uutiset/paikalliset/3510818/Littoistenjarvi valkehtii nyt erityisen kirkkaana

      Ja juu, merkillisen valikoiva ja Woldevastainen on tämä "robo" joka täällä terrorisoi kunniallisia kansalaisia, perskeles.

      • Woldemort-Suosittu

        Kyllä se on nyt uskottava, että se on erityisesti jonkun yksilön hampaissa. Siitä oli nimittäin nyt poistettu kaikki teoreettisestikin robon ohjelmaan jäävät. Eli ihminen on takana. Kuka on sitten todennäköisesti arvattavissa ainakin melko pienellä virhemarginaalilla. Kandidaatteja voi olla enintäin kolme.


    • Woldemort

      Ja hitot, kun kelasin tuosta viimeisestä poistettu merkinnästä ylöspäin jonka arvelin olleen sen robontestauskorjausrunoni niin olihan se tallella siellä vielä. Siitä välistä oli viety taas jotain mitä ei ehtinyt nähdä kun kesällä ulkona oli!

      Se on varmaan länsirannikollakin ollut kesä ja piknik korissa epsanjalaiset juustot kypsymässä.
      Mukavaa on ollut tuossa noin 25C lämmössä. Sopii mulle vanhalle kamelille hyvin.

      • Dr.Whoo

        Kyllä epsanjalaiset herkut on jo syöty, mutta jääkaapissa odottaa neljä pakettia Vilhoa. Kotimaista gourmeeta parhaimmillaan.
        Ei tätä elämää muuten kestä.


      • Dr.Whoo

        Mie en ole kyllä mikään helteen ystävä. Aurinkokin on myrkkyä tällaiselle ihotyyppi ykköselle, joka ei ruskistu lainkaan. Olen kuin keitetty rapu jos unohdun aurinkoon muutamaa minuuttia pidemmäksi aikaa.


      • Woldemort

        Siis varmuudella et ole ainakaan N keripukki


      • Dr.Whoo

        N.keri en siis liene, pukista en sano mitään.

        Ihotyyppi ykkösen hyvä puoli on se, että koska en ole koskaan voinut viettää aikaa auringossa, hipiäni on säilynyt (siksikö?) siloisena moniin ikätovereihini nähden.

        Rva W:llekin aina kuiskitaan, että mistäs noin nuorekkaan ja tavattoman komean ja älykkään miehen olet saanutkin...


    • edson

      Joo, taas poistettiin minun viesti tuolta ylempää. Siinä nyt oli kuva kesävesisuihkustani ja lauseita myös eikä muuta kuin yksi kirosana PÄRKKELE. On se mukavaa, jos jollakin on mukavaa joo.

      Huomisiin. Aika nakki olo kokopäiväisestä ulkonaolosta.

      • Woldemort

        Älähän ukko hillu liikaa siellä laajennetun puutarhasi hommissa. Muista, että vanhuus ei tule yksin.

        Tässä jokunen päivä sitten jossain mediassa sattui silmään Orangutani eli suomeksi oratukanki jolla myös oli ykkösluokan iohbo. Kyllä sekin oli tavallista komeempi orankiksi.

        Indonesiaa: Orang = ihminen, utan = metsä


    • Elvis-Woldemar

      Juu, nopeasti robo vei vaalean orankin kuvan eli ykkösluokkaihon omistavan orang utanin kuvan.
      Katsotaanpa kelpaako tämä muunnettu lyhytlinkki:
      http://www.fi/f/410ed4_xX

    • Dr.Whoo
      • Dr.Whoo

        Toisaalta, mainosrahoitteista "ilmaispalvelua" tässä käytetään, joten ei oikein voi vaatia parempaa palveluakaan. S24:lle riittää, että käyttäjien määrä pysyy riittävän suurena, jotta mainostajiakin piisaa.


      • Woldemort

        Jos se oppii ihmismoderoijilta, niin ei sitä silloin voi älyksi kutsua, koneeksi vaan!


    • Dr.Whoo

      Tässä puolipäivän kahveja juodessa (aamukahvit join jo aamulla) huomaan, että kylläpäs huusholli on taas kiiltävä. Pärjäisin mainiosti ammattisiivoojanakin, sen verran kokemusta alkaa olla.

      Kohta pitää käydä åbossa täydentämässä jääkaapin gourmet valikoimia.

    • edson

      Minäpäs kokeilen myös linkin lyhennystä.

      Totta juu, että ilmaispalveluna tämä foorumi on jees.

      Tässä siis varma merkki minun kesäni alkamisesta. Ulkosuihkun käyttöön otto.
      http://bot.fi/1ymj

      • Woldemort

        Kuten ennenkin, kateeks käy nuo Edsonin läänitykset. Kyllä mies on rikas. Ihme, että viittii meidän köyhien peruSvihreiden punasnenien kanssa kirjoitella!


    • Dr.Whoo

      Mikäs nyt, onko robo rokulissa kun tuo uusinta on toistaiseksi saanut olla?

      Mutta kylläpäs taas oli maukasta minun phänäng inkivääri kastikkeeni lisättynä muutamilla salaisilla ainesosilla. Paistettujen kanafileiden kera sii

      Olemme me miehet ylivertaisia kokkeja näköjään.

    • Dr.Whoo

      Mitä, olipas sittenkin poistettu. Tässä seuraava uusinta tällä kertaa lyhennetyllä linkillä:

      http://bot.fi/1ymr

    • Dr.Whoo

      Tehdäänpä vielä muutama testi todennäköisesti kielletyillä sanoilla, kuten n sana.

      Rasismi.

    • Dr.Whoo

      Tehdäänpä vielä muutama testi todennäköisesti kielletyillä sanoilla, kuten n sana.

      S24 moderointi on perseestä.

      • edson

        Kokeillaan myös

        Al -Qaida
        Punainen prikaati
        Baader-Meinhof
        Soini ja allekirjoitus

        Perkele


      • Moldewort

        Unohditte tärkeimmät moderoitavat sanat:
        Noita-akka
        Lentoluuta
        Peennuolija Pentti
        Kyöpelinvuori
        Pohjoiskarjala


      • Dr.Whoo

        Mutta olisko nyt kuitenkin todettava, että lienee nuo meikäläisenkin aikaisemmat epäilyt jonkun muun kirjoittajan "ilmiannoista" hätiköityjä.

        Kyllä nää poistot ovat nyt sattumanvaraisia, joistain yksittäisistä sanoista tai linkeistä johtuvia. Juurikin kuin jonkin ennalta ohjelmoidun automaatin tekosia. Olis vain kiva tietää miksi samantyyppiset linkit välillä saa olla, välillä ei.

        Ps. loistavaa lätkää menossa.


      • Woldemort

        On täysin mahdollista että asialla olisi ollut opetuksessa ollut robokin, kun mitään logiikkaa tai järkeä ei monissa poistoissa ollut. Tosin ei siihen järjettömyyteen välttämättä roboa vaadita. Onhan niillä ne ihmiskouluttajatkin. Tarvitaan vain kouluttajalle annos ihmisvihaa ja skinhedismiä, niin kyllä siitä poistettavaa syntyy.

        Tälläkin hetkellä robolla taitaa olla hiki pinnassa pohtiessaan mitä poistaisi


    • edson

      No mä mietin, että kannattaako tai viitsinkö näin rikkaana miehenä tänne kirjoitella. Jos nyt muutama sana. Sanani arvo on noin 5 €/sana viikonloppulisä. Ja jos käytän jotain aivan uutta sanaa, niin siihen minulla on sitten tekijänoikeudet.

      Kaikki autot pesty. Kaikki pellot äestetty ja varhaisperunat vaossa.

    • Dr.Whoo

      Ahaa, niekeri on poistettu, mutta muita ei toistaiseksi.

      • Dr.Whoo

        Jaaha, teksti saa olla, mutta Helismaan juutuuppi oli robolle liikaa. Voi hyvää päivää.


    • Woldemort

      Ja sitten vielä se taika sana: Lehmän miina, mikä sitten ei osoittautunutkaan robon poistamaksi ja vihaamaksi

    • Woldemort

      Onneksi sain sen sorsalaulun tallennettua u-tube kansiooni ennenkuin robo sen takavarikoi.
      Uskaltaakohan sitä Ruotsi.Suomi kiekkovisaa ollenkaan katsoa ennenkuin lopputulos on selvillä?

    • Dr.Whoo

      Voi voi, ei hyvältä nyt näytä lätkääminen.

      Mutta huomasin tuolta sivuston säännöistä tämmöisen. Voisko tää tarkoittaa että juutuuppeja ynnä muita lainauksia ei hyväksytä enää ollenkaan? Vaikka onhan tuubit kyllä ennen olleet sallittuja, liekö siinäkin jokin linjan muutos. Siis näin:

      "Suomi 24 palveluissa ei saa esittää tekijänoikeuksin suojattua materiaalia ja kopioida suoraa tekstiä muista julkaisuista"

    • Woldemort

      Ei se ainakaan kaikkeen päde sillä tuo minunkin kopioima daiga daiga duu oli suora kopio U tuben vastaavasta tekstiosasta.

      Myös se monipoistettu huussirunoni puolestaan oli taatusti oman pään tuotetta ja puhdasta riimisopivaa sanoitusta ilman vähäisintäkään viitettä mihinkään. Robolla ei todellakaan ollut mitään syytä sitä poistaa vaan syy tuli muualta. Jopa se avainsana lehmän miinakin on ikivanha maassa käytetty ilmaus vailla siteitä. Myös liukumiinana tunnettu. Ei kuitenkaan Miina Äkkijyrkkänä.

      No huomenna sitten vahditaan kun kiukkuiset "TPS" jääkiakkoilijamme pesevät Venäjän Valco Venäjäksi :)

    • Dr.Whoo

      Ymmärtäähän sen, että S24:sen on pidettävä kiinni hyvästä maineestaan keskustelupalstojen hyvien käytöstapojen airueena, ja siksi sensuroitava eritoten tämän ketjun edustamaa törkykirjoittelua. Puhumattakaan härskeistä Helismaan tai Simo Salmisen juutuubeista..

      Mutta mahtaneeko suammalaisten sisu riittää venäläisten naamojen valkaisemiseen. Kanata kyl voittaa ruatsin.

      Taiteilija Miina Äkkijyrkän oikee nimi on muuten Riitta Loiva.

    • Dr.Whoo

      Ja myös onnea toisaalle iloisen tapauksen johdosta. Nuo ne ovat oikeasti merkityksellisiä asioita tässä elomme polulla, jossa välillä kompuroimme, välillä etenemme tanssahdellen.

    • edson

      Kuinka helppo onkaan moderoida tekijänoikeusperustein eli robo kyttää you tuben kappaleita, vaikka ei rikkoisikaan tekijänoikeuksia. No joo, moderoikoot. Sitten taas, jos lainaa vaikka koko alkuperäisen tekstin, niin eipä koneen robo tunnista, koska jokaista tekstiä ei ole robon tunnistettavaksi syötetty. Jotenkin näin aattelen

      https://www.youtube.com/watch?v=0Ue9igC7flI

      Tässä jazz mies, joka kuoli 1931, joten 70 vuotta kuolemasta, joten ...

    • edson

      Tässä taas tapaus, missä kappale ilmestynyt joskus 1920 luvulla, mutta laulaja kuollut "vasta" 1979. Eli siis nyt taas rikon, mitä rikon ja mode hei, äkkiä kimppuun

      https://www.youtube.com/watch?v=LfBMMlaH8nY

      Toisaalta suomi24 voi tietysti tehdä mitä lystää, koska hehän ylläpitävät sivustoa. Olisiko vauva.fi yhtä arvoituksellinen saitti :)

      Tekis mieli veikata, että teostollakin näpit pelissä

    • edson

      Nämä tekijänoikeudet ovat niiiiin juu... Soitin aikoinani kansalliskirjastoon ja ihmettelin, ettei Hesarin numeroita ilmesty dititoituna kuin jostain 1910 luvulta. No sanoivat, että jonkun artikkelinkirjoittajan kuolemasta ei ehkä ole vielä kulunut 70 vuotta. Kysyin, etteikö Hesari omista niitä kirjoituksia. Siihen en oikein saanut mitään vastausta.

      Tässä taustalla se, että haluaisin ensi vuonna lukea 1948 Hesarin kotona. Minä synnyin ja Hesari "kuoli" siis 70 vuotta sitten. Paskat. Juhlin synttäreitäni matkalla ja kusen lehtien paperinkeräyslaatikkoon.

      • Babandero

        Kaikista arvaamattomin saitti olisi vuorenvarmuudella trump.fi :).
        Se on vaan niin, että jos meinaa liitellä tidestoja esimerkiksi utubesta, niin lienee parempi suosiolla käyttää url lyhennysbottaukjsen kautta. Niitähän on muitakin kuin tuo bot.fi kuten Kuhmoisten setä tietää. Olen käyttänyt jonkun verran fonectan vastaavaa ja aina on silloin mennyt läpi. Siis niiden ohjelmien haku takomalla hakuruutruun : url lyhennys tai linkin lyhennys niin vaihtoehtoja löytyy.


      • edson
        Babandero kirjoitti:

        Kaikista arvaamattomin saitti olisi vuorenvarmuudella trump.fi :).
        Se on vaan niin, että jos meinaa liitellä tidestoja esimerkiksi utubesta, niin lienee parempi suosiolla käyttää url lyhennysbottaukjsen kautta. Niitähän on muitakin kuin tuo bot.fi kuten Kuhmoisten setä tietää. Olen käyttänyt jonkun verran fonectan vastaavaa ja aina on silloin mennyt läpi. Siis niiden ohjelmien haku takomalla hakuruutruun : url lyhennys tai linkin lyhennys niin vaihtoehtoja löytyy.

        Ei hitto, trumppi.fi ja sinne. Kaikki kirjoitukset siten kuin muutenkin eli toista totuutta ja sitäkin kiertäen kaartaen.

        Kokeillaans sitä lyhennystä

        http://bot.fi/1ynk


    • Dr.Whoo

      Mitä mitä mitä, täällä höyryssä höyrähtäneenä ihmettelen miksei ainakaan tuota ekaa tuubbia ole sensuroitu, sehän on selvää neekerijatsia, perskeles.

    • Dr.Whoo

      Aijai kun se kiiltää, auto nimittäin. Pakko se oli pestä ja puunata, kun rouvan (melkein) uusi kauppakassi näytti siinä vieressä kiiltävämmältä.

      On noi pikkuautotkin kehittyneet, jos mitä herkkujakin löytyy. Ja ajossakaan ei huomauttamista. Ainoastaan sitten isommissa nopeuksissa turvallista ohituskiihtyvyttä ei oikein ole. Kuski kyllä kiihtyy mutta auto ei.

    • edson

      Nelipyöräkotini kantoi viime syksyn, koko talven ja kevään paskat, ja kun sain kesäveden toimimaan, niin johan kiiltää täälläkin. Kuhan viittis vielä pistää vahat päälle, niin vastaantulijatkin joutuis käyttään aurinkolaseja pilvisenäki päivänä. Ohittajatki niin häikäistys, etteivät uskaltaisi ohittaa kuin yöllä, paitti Suomen suviyönä.

      Kun ei ohita, ei kiihdy. Ohitin kyllä viimeksi ... traktorin, kun meinasin kiihtyä.

    • Woldemort

      Mitäs mieltä tästä olet Kardinaali Edsol?
      Paavi nimitti juuri 5 uutta kardinaali joista yhden Ruotsiin vaikka katolinen kirkko on pieni vähemmistä siellä.

      Pitäisikö meidän kirjelmöidä paaville että nimittäisi kardinaalin Suomeenkin. Hyvä ehdokaskin on tiedossa: Kardinaali Soini, eller hyr?

    • Woldemort

      Taas kävi TPS'sät. Tuli lukko ja lukitsi

    • Olmidor

      No juu, ei antanut robo utuben mennä läpi edes fonectalla lyhennettynä
      tulipahan kuunneltua kunnon ote tosi klassista latinoa.

    • Dr.Whoo

      Jaahas, uusi viikko ja aurinko paistaa edelleen. Ja kahvikin on hyvää, kolmas kuppi menossa.

      Nyt on näköjään jo ylläpito, eli luultavasti ihka oikea ihminen alkanut laittaa tätä kuritonta ketjua kuriin. Eli tällaisella ilmoituksella, joilla on poistettu yhä uusia kirjoituksia:

      "Ylläpito on poistanut tästä viestin sääntöjen vastaisena"

      Lienee turhaa toivoa, että tämä oikea ihminen, olettaen että osaa kirjoittaa, voisi kertoa meille vaikka tällä palstalla miten osaisimme jatkossa toimia sääntöjen mukaan?

    • edson

      Sorry ... "Nyt on näköjään jo ylläpito, eli luultavasti ihka oikea ihminen alkanut laittaa tätä kuritonta ketjua kuriin."

      Mistä doktor näin päättelet?

      Tätä kuritonta ei kyllä ylläpito saa pois ... metsästä, sillä taas sinne matka. Ensin viimeiset perunat ylös kuopasta. Vähän jälkijunassa kylläkin, mutta ei perunan tarvitse isoja ituja muodostaa, tuskin ituja ollenkaan, ennen kuin ne laitetaan maahan.

      • Dr.Whoo

        Siitä päättelin, että nyt oli aikasemmasta poiketen jossain poistoissa tuo maininta että "ylläpito" on poistanut.

        Mutta minäkin poistan tässä hyvää kyytiä lautaselta juusto uunimakkaraa.


    • edson

      Minä taas hyvää kyytiä ensi syksyn lautaselle ja jo kesälle tietty ...

      Solist viittaa mahdollisesti kohentuvaan, varhaiseen, kiinteään lauluääneen. Ensi keväänä kiekaisen ja testaan vaikutukset
      Melody taas äänen yleiskäyttöön, vaikka karaokeen. Ja takaa kait myös virustorjunnan. Nyt vielä, kun saataisiin bakteeritorjuntaan sopiva ... esim. Kuoro tai Disko tai Lava tai tai tai.

      Nämä uudehkot perunalajikkeet ja varsinkin niiden nimet antavat uskoa.

      PS. tulin jäähdyttelemään sisälle. Helevetin kesä ja yksi hyttynenkin havaittu. Pääskyset jo pesää rakentamassa ja koivut ja koivut, nyt kauneimmillaan. Talvella sitten keväällä teloitetut ovat uunissa parhaimmillaan. Et sellast

    • Olmidor

      Täytyy näyttäytyä tässä vuorokauden vaihteessa ja kertoa Kiinteistöviskaali Edsonille, että kylläpä on alkanut näkyä toinen toistaan hulppeampia diesel homeja tuolla maantiellä. Lehmuksiinkin pukkaa lehtiä eli onko uskottava sen piiloitelleen kesän lopulta lähestyvän.
      Onko teillä päin siellä lähes Lapissa jo jäät lähtemässä? ;)

      Veikkaan, että Lännen satusetä on pakannut juustoakin meseen ja mennyt könniin murehtimaan jääkiakkomme tilaa?

    • edson

      Täällä Lapissa on jo tulevat jäät iduillaan. Näin tapahtuu heti, kun vanhat sulavat.

      Olen huomannut saman eli melko tyyriitä uusia motorhomeja liikenteessä. No tyyris ja tyyris. 40 000 - 50 000 ekulla jo saa aika hulppeen uuden. 2 x 50 000 saa Teslan, joten ...ja 50 km säteellä Helsingistä vapaa-ajan tontin saa jostain rämeiköstä nippanappa alle 100 000

      Who. Jepulis, huomasin vasta kelatessani takaisin päin, että jotkut viestit todella on poistanut ylläpito. Mitä lienee merkitsevän?

      Luulen, että kyse vain linkityksistä. Tekstiä kyllä voi suoltaa.

    • edson

      No ni, lähteeköhän tämä?

      Kuinkahan täynnä meri onkaan kaikenlaista? Ei meinaan ole kauhian monia vuosikymmeniä, kun avo-ojia pitkin "sivistysvaltiotkin" päästivät kaiken likavetensä. Sitten keksivät "puhdistaa" jätevesiään ja putkien päät vain vähän kauemmas rannikosta. Jo olisi aika kertoa senkin "puhtaan" veden koostumus ja kun aatellaan, kuinka monet valtavan suuret asukaskeskittymät ovat rannikoiden läheisyydessä. Vain merinäköala kiinnostaa, ei muu.

      http://yle.fi/uutiset/3-9624474

      • Asiasta-tietoinen-W

        Tuolle Malesian Pernangin saaren satamissa oli jo vuosituhannen vaiheessa purjeveneillä vaikeuksia saada ankkuroitua pitävästi siksi, että pohjassa oli niin paljon liukasta muovikassijätettä ettei ankkurikaan saanut kunnolla otetta.
        Tuossa meren roskaamisessa ihmisen vaikutus erityisen selvästi näkyy. Ihmiset ovat melkoisia sikoja. Joskus joutuu ihmettelemään kuka lapsia kouluttaa. Sika vai vanhempi


    • Woldemort

      Aiheesta jatkaen kun siitä Littoisten järven kemikaali puhdistumisesta vielä paljon kirjoitellaan ja suositellaan "pysyviä" toimia.
      Kukaan ei ole vielä maininnut koko kalakannan poistamista kovin menetelmin ja uuden istuttamisen sitten kun järvi on imu ruopattu ja ruoppaus sakka vesi poistettuna varastoitu
      täyttömaa paikalle. Imuruoppaus ei lopulta ole kovin kallista joskin se aina vaatii aikaa ja sitä sivutoimi kalustoa kuten vedenpoisto puristimet ja kuivasakan poiskuljetuksen. Ei tuo kemikaali saostuskaan ilmaista ole. Varsinkin kun se on tilapäinen kerta toimenpide.

      Monet toive ajattelevat tehokalastuksen toimivan, mutta ei se kovin hyvin toimi siellä missä fosfori on sedimentissä ja palailee aina välillä sieltä liukoiseksi niinkuin tekee Itämeren syvänteistä

    • Woldemort

      Näin tuossa ostosajelullani hianon hopeanhohtoisen melkein 10 metriä pitkän Adria Sonicin ja heti tuli miäleen, että siinäkös se meidän Edsolvent ulkoliluttaa Diesel homeaan!

    • edson

      Ajelin kakskytmetrisellä juuri äsken erään lesbon varpaille. No nastatkaan eivät olisi pitäneet, sillä jouduin sivuluisuun ensin, sillä kuinka ollakaan, lehmä oli paskantanut kaarteeseen.

      Norjalaisilla oli valtavia nelipyörä (kuuspyörä) koteja ja aivan tuliteriä. Miltei joka pihalla sellainen seisoi.

      Minun koteja saa kaksi yhden kirkon oven hinnalla. Eilen satuin radiosta kuulemaan, että uusi kirkonovi maksaa 40 000 ekua.

    • edson

      No ni, Yle rakentaa Suomi-imperiumeja pitkin maailmaa

      http://yle.fi/uutiset/3-9627767

      Voi voi, jotkut nuoret lähtevät etupäässä pois tunkkaisuudesta. Sellaisenko imperiumin rakentamista halutaan muuallekin? Heh heh. Lähtevät myös siksi, että heidän uutteruuttaan palkitaan toisin kuin Suomessa. Lähtevät kansainvälistymään, oppimaan jne. Ei luomaan suomalaisia imperiumeja. Härregyyden, jos soinilaisuus / perussuomalaisuus olisi imperiumien sisältöä.

      • Woldemort

        En huomannut tuossa YLE Suomi imperium jutussa mainintaa esimerkiksi Emiraateista missä pelkästään Dubaissa on noin 1000 suomalaista.
        Suomalaisia todella löytyy yksilömäärissä melkein joka paikasta. Suomalaiset poikkeavat siinä suhteessa vaikkapa ruotsalaisista ja saksalaisista joita enemmän löytyy suurina paikallisyhteisönä kuin yksilöasujina.
        Mutta samanhan näkee jo Suomen sisälläkin. Jotkut päätyvät asumaan uskomattomiin paikkoihin kuten vaikka Nurmekseen!


      • edson
        Woldemort kirjoitti:

        En huomannut tuossa YLE Suomi imperium jutussa mainintaa esimerkiksi Emiraateista missä pelkästään Dubaissa on noin 1000 suomalaista.
        Suomalaisia todella löytyy yksilömäärissä melkein joka paikasta. Suomalaiset poikkeavat siinä suhteessa vaikkapa ruotsalaisista ja saksalaisista joita enemmän löytyy suurina paikallisyhteisönä kuin yksilöasujina.
        Mutta samanhan näkee jo Suomen sisälläkin. Jotkut päätyvät asumaan uskomattomiin paikkoihin kuten vaikka Nurmekseen!

        "En huomannut tuossa YLE Suomi imperium jutussa mainintaa esimerkiksi Emiraateista missä pelkästään Dubaissa on noin 1000 suomalaista."

        Mä luulen, että Yle ylenkatsoo Dubain tapaisia paikkoja.

        "Jotkut päätyvät asumaan uskomattomiin paikkoihin kuten vaikka Nurmekseen!"

        Sanos muuta.


    • edson

      Tässä ennen töihin lähtöä ... mietin juurisyitä

      Pääministeri oli eilen a-studiossa ja mietti, miten saataisiin maailma rauhallisemmaksi, terrorismi vähenemään. No pitäisi kuulemma pureutua juurisyihin. Kyllä kyllä, samaa mieltä.

      Mutta minulle ja pääministerillä lienevät eri aatokset juurisyistä. Riittäisi varmaan tutkiskella vain noin 100 vuoden ajanjaksoa, 1900 lukua ja tätä alkanutta 2000 lukua. Pidemmällekin historiaan voitaisi mennä, mutta ... Varmaankaan ei pääministerin mielessä ole Britanian, Ranskan, Saksan, USA:n aiheuttamia juurisyitä.

      Entä kuolleiden määrät? Terroristit tappaneet satoja, Lähi-Idän pommittajat tappaneet siviilejä ? ja siviilit ja heidän jälkeläisensä tietysti unohtavat kaikki menneet. Miksi ei kukaan päättäjistämme Euroopassa koskaan mainitse länsimaiden aiheuttamia juurisyitä? Niitä on paljon enemmän kuin mainitut kotouttamisongelmat, uskonnot ... mm. ilmastonmuutos on ja tulee olemaan yksi todellinen juurisyy sivuvaikutuksineen.

      Hallelujaa kaikilla kielillä

      • Woldemort

        Juurisyyt ovat juuri sellaisia mihin kukin oman elämän kokemuksensa ja ideologisen altistumisen vuoksi päätyvät. Siis ovat joukosta riippuen perustellusti ihan erilaisia tai jopa vastakkaisia.

        Piäministeri näkee juuri syyt juuri kalvinistisesta näkökulmasta. Tarja Cronberg taas maailmaa syleilevästä kaikki minne vaan näkökulmasta. Halla-aho taas ei ketään tänne suomalaisesta ihmisvieroksuvasta ja epäsosiaalisesta näkökulmasta.

        Minä monikansainvälisestä monien ratkaisumallien ja toteutumien mahdollisuuksien näkökulmasta,kuitenkin niin, että kaikki asiat ovat maan hallinnon ja oikeussysteemin täydessä hallinnassa.

        Mutta ajellaan me hienoilla diesel homeilla vaikka ihan köyhien kiusaksi. Jos ei muuten niin ainakin virtuaalisesti


      • edson
        Woldemort kirjoitti:

        Juurisyyt ovat juuri sellaisia mihin kukin oman elämän kokemuksensa ja ideologisen altistumisen vuoksi päätyvät. Siis ovat joukosta riippuen perustellusti ihan erilaisia tai jopa vastakkaisia.

        Piäministeri näkee juuri syyt juuri kalvinistisesta näkökulmasta. Tarja Cronberg taas maailmaa syleilevästä kaikki minne vaan näkökulmasta. Halla-aho taas ei ketään tänne suomalaisesta ihmisvieroksuvasta ja epäsosiaalisesta näkökulmasta.

        Minä monikansainvälisestä monien ratkaisumallien ja toteutumien mahdollisuuksien näkökulmasta,kuitenkin niin, että kaikki asiat ovat maan hallinnon ja oikeussysteemin täydessä hallinnassa.

        Mutta ajellaan me hienoilla diesel homeilla vaikka ihan köyhien kiusaksi. Jos ei muuten niin ainakin virtuaalisesti

        "juurisyyt ovat juuri sellaisia mihin kukin oman elämän kokemuksensa ja ideologisen altistumisen vuoksi päätyvät."

        Kyllä kyllä. Niin minäkin "altistuisin" vaikkapa kostamaan, jos pommeja sataisi niskaan. Ei se ideologiaa tarvitsisi, vaan sen karun kokemuksen pelkästään.

        "kuitenkin niin, että kaikki asiat ovat maan hallinnon ja oikeussysteemin täydessä hallinnassa."

        Kaikki asiat ? Siis markkako takaisin? EU:sta eroaminenko? Mikään valtio ei tule toimeen ilman toisia valtioita ja yhteisiä pelisääntöjä.

        En löytänyt tekniikan ja kauppatieteen tohtori Gronbergin maailman syleilystä yhtymäkohtia oikein nykymenoon. No jos asevarustelu on vaihtoehto, niin täydet pisteet Gronbergille.


    • Woldemort

      "Kaikki asiat ? Siis markkako takaisin? EU:sta eroaminenko? Mikään valtio ei tule toimeen ilman toisia valtioita ja yhteisiä pelisääntöjä. "

      Käytin esimerkkeinä äärimmäisen vastalaidan edustajia jotta mielipide ja asenneskaalan leveys tulisi selkeästi näkyviin

      Henkilökohtaisesti minä kannatan eurossa sekä EU'ssa pysymistä, joskin molempien sääntöjen korjaamista. EU sääntöjen kovaakin korjaamista

      Toisaalta kun olen todellinen luonnon ystävä ja mielelläni sitä suojelen, kannatan, kuten aina olen kannattanut ydinvoimaa mikä on ilmaston ja luonnon kannalta faktoihin perusten ylivoimaisesti paras energiaratkaisu.

      Cronberg oli helppo valita siksi että hän on puhtaasti tunteenomainen ydinvoiman vastustaja eli samalla ilmaston ja luonnon vastustajaa. Lisäksi hän on "tanskalainen"

      Halla-aho taas vastustaa tunteenomaisesti EU'ta ja Euroa sekä ei ole koskaan ehdottanut selkeästi miten maahanmujutto-ongelma jota hän pitää päällimmäisenä ongelmana oikeasti ratkaistaisiin.

      Se kun ratkaistaisiin juuri niin että asia otettaisiin maan ja kansainvälisten lakien mukaiseen hallintaan ja laittoman talouspakolaisuuden lopettaminen korvattaisiin helpoltetulla määräaikaisella työlupa maahantulolla suoraan töihin tai hyväksyttyyn opiskelupaikkaan.

      Nämä ovat aika hankalia asioita kirjoittelemalla esitettäviksi kun kirjoitus on aina suoraan näkö-puheyhteyteen verrattuna kovin mustavalkoista. Toisille jopa ylivoimaista, kuten tiedät..

      • edson

        Kansainvälisten lakien hallintaan esimerkiksi kuivuudesta aiheutuva pakolaisuus, ahdinko ja nälänhätä?

        "laittoman talouspakolaisuuden lopettaminen "

        Tähän aina vedotaan, siis talouspakolaisuuteen, vaikka sitten kyseessä olisi ihan muutkin syyt, vaikka hengen lähdön uhkat. Määräaikaista työlupaa tai opiskelupaikkaa ne vaarassa olevat ensin siis kaipaavat? Tai nälkään kuolevat.

        Kyllähän tietty Eurooppa haluaa halpatyövoimaa, Suomikin.


      • edson

        "EU sääntöjen kovaakin korjaamista"

        Kyllä ja Ranskan uusi pressa on oikealla tiellä. Kunhan vielä Saksan kanssa saavat pasmansa yhtenäisemmiksi, silloin EU lähestyy tärkeimmissä asioissa liittovaltiota. Yhtenäisempiä verotuskäytäntöjä, taloutta, maataloustukien tiukentamista, yhtenäisempää turvallisuuspolitiikkaa, yhtenäisempää suurten linjojen politiikkaa jne. Ja yksi maa ei saa äänellään vedättää.


      • edson

        "Cronberg oli helppo valita siksi että hän on puhtaasti tunteenomainen ydinvoiman vastustaja eli samalla ilmaston ja luonnon vastustajaa. Lisäksi hän on "tanskalainen""

        Tanskalaisuudesta nyt tiedä, mutta ehkä ydinvoimaa voi vastustaa ilman tunteitakin. En löydä mitään muuta ydinvoiman kannattamiseksi kuin, että silloin saamme toki osin päästötöntä energiaa. Mutta mitä enemmän tätä energiaa on, niin sitä enemmän sitten tehdään sähköllä sellaisia tuotteita, mitkä taas nostavat päästöjä ja uraanin kaivaminenkaan ei kait ole ihan riskitöntä kuin ei myös korkea-aktiivinen jäte.

        Luonnon vastustaja? No ehkä hänellä on kokemusta viljelmistä, tekniikasta, taloudesta. Ainakin koulutuksen ja työnsä puolesta. En ihan ideologiksi leimaisi.

        Halla ja kaikki perseet voin hetkessä leimata vaikka kirveellä. Kaadettavaa risukkoa, ei muuta.


    • amummu

      Woldemort, peukuttamaan ei pääse kuin kirjautuneena, mutta sanallisesti nostan peukut kahdelle viimeisimmälle kirjoituksellesi.

      • edson

        Ymmärsitsä? Ei voi olla totta. Kerro vähän tarkemmin?

        Kerro vähän kalvinistisesta pääministeristä. Tuutsä kosiin korkeamusiikin kuuntelijaa? Kyl sä oot ammujen ammu


    • Dr.Whoo

      Mitäs täällä höyrytään.. juokaapas nyt aluksi vaikka pullo kaljaa kuten minä raskaan työpäivän jälkeen niin kyllä se siitä. A-mummu käynee tavalliseen tapaan putelilla ilman eri kehoitustakin..

      • amummu

        Joo, kuohisputelilla kävin ja nautiskelin sitä terassilla kesäiltaa katsellen. Tulliksellakin olisin voinut käydä, mutta ku ainetta on tällä hetkellä vain mökillä, niin en sinne saakka viitsinyt lähteä ookaamaan.


      • Woldemort

        Hyvin sanottu. Edsolinkin olisi josku aihetta ottaa se "Hakkaraispullollinen" niin saisi edes hiukan piilotettua ihastustaan a-mummuun. A-mummulla taitaakin olla Tullista kaapissa. Itsekin avasin eilen edellisen hakureissuni Tullispullon ja paukulla testasin


      • Dr.Whoo

        Juu, se on Edsonin (erittäin salainen) salarakas toi a-mummu, samaan tapaan kuin muuan lentävä Wolden..

        Erittäin salaisesta tuli mieleen ainoa aito Bond, eli Moore. R.I.P


      • Moldewort

        "samaan tapaan kuin muuan lentävä Wolden.." KÄÄK aina yli lentävän Allilauman volyymissä!


      • aa-bb
        Woldemort kirjoitti:

        Hyvin sanottu. Edsolinkin olisi josku aihetta ottaa se "Hakkaraispullollinen" niin saisi edes hiukan piilotettua ihastustaan a-mummuun. A-mummulla taitaakin olla Tullista kaapissa. Itsekin avasin eilen edellisen hakureissuni Tullispullon ja paukulla testasin

        Entinen deeku ei uskalla ottaa edes ykköskaljaa, repeää heti kuin Ode S.


      • Moldewort
        Dr.Whoo kirjoitti:

        Juu, se on Edsonin (erittäin salainen) salarakas toi a-mummu, samaan tapaan kuin muuan lentävä Wolden..

        Erittäin salaisesta tuli mieleen ainoa aito Bond, eli Moore. R.I.P

        Olenkin unohtanut raportoida Lännen kokille, että palviryynäreitä eräänä päivänä kaupasta löysin.

        Kolme pakettia sidoin kauppakassiin pitävin köysin.
        Tänään paketin avasin ja uuniohjeet tavasin.
        Mikrossa paistoin
        Päälle wasabi sinappia laitoin
        Mahtavasti maistui herkku
        Sellainen on täältä kiitos vihjeestä ja terkku!


      • Moldewort
        aa-bb kirjoitti:

        Entinen deeku ei uskalla ottaa edes ykköskaljaa, repeää heti kuin Ode S.

        Täysin hyväksyttävä syy. Pitää harjoitella virtuaalihörppäämistä.


      • edson
        Woldemort kirjoitti:

        Hyvin sanottu. Edsolinkin olisi josku aihetta ottaa se "Hakkaraispullollinen" niin saisi edes hiukan piilotettua ihastustaan a-mummuun. A-mummulla taitaakin olla Tullista kaapissa. Itsekin avasin eilen edellisen hakureissuni Tullispullon ja paukulla testasin

        Ei hitto viekööt, nyt jo ilman ottamati tulee oksennus. Mitä se olis hakkaraisen jälkeen? No varmaan kunnon putki, sen verran lannalle haisee ammun jutut ja minkä aa-bb:kin tietää, koska oma veli ja puoli sukuakin konttasi ojassa. Mitä itse aa-bb tekee, niin saa huvit unipillerin ja kaljan yhdistelmällä.


    • Dr.Whoo

      Jaahas, tässä aamun ekaa kahvikannullista hörppiessä totean, että voihan pirulauta näitä arkipyhiä. Ja huomenna sitten puolet porukasta on krapulassa ja toinen puoli muuten vain pekkasilla. (Siinä toinen ääliömäisyys - pekkasvapaat)

      Ja kuka helkutti edes tietää mikä piru on koko helatorstai, häh?

      No, helppoo se on eläkeläisillä, rahaa tulee kuin rännistä ja kalliilla asuntoautoilla vaan ajellahan ja palviryyniä syödähän ja kallista shamppanjaa juodahan.

      • edson

        Rännin alta ja asuntoauton patjan alta rahaa kaivellen ja siihen melkein hukkuen... joulun pyhät ja ehkä uusi vuosi ovat niitä pyhiä, mitkä kait voisivat olla palkallisia vapaita. Muut sitten palkattomia. Palkan sivukuluja pois ja työeläkemaksuja enemmän palkansaajalle ja palkat sitten myös asianmukaisiksi, sillä moni järkevä siirtyy muualle töitä tekemään, ei pelkästään tunkkaisen ilmapiirin takia.

        Voit mennä suurten liittojen puheille, hehän aikoinaan vedättivät lakoillaan ties mitä. Taitaa paperikin taas valmistautua. Meillä oli hyvä systeemi, sillä jos ei ajanut, ei saanut palkkaa. Ei työntekijä sen paremmin kuin työnantajakaan.


      • Dr.Whoo

        Ei taida tällaisten pikkuyrittäjien ääni olla edes hyttysen ininää suurten liittoherrojen korvissa.
        Vaikka kuitenkin 65 rosenttia porukasta työllistyy pieniin ja keskisuuriin yrityksiin Suomessa.


      • edson
        Dr.Whoo kirjoitti:

        Ei taida tällaisten pikkuyrittäjien ääni olla edes hyttysen ininää suurten liittoherrojen korvissa.
        Vaikka kuitenkin 65 rosenttia porukasta työllistyy pieniin ja keskisuuriin yrityksiin Suomessa.

        Noinhan se on se hyttysen vaikutus, mutta tilanteesta saa kiittää myös Kokoomusta. Yrityksien ja työväen asialla juu.

        Odotan mielenkiinnolla (yhtä mielenkiinnolla kuin valinnan vapautta) työpaikoilla sopimista. Veikkaan, että Suomen Junttilassa vain hyvin harva yritys on sillä aidon sopimisen tasolla.


      • Woldemort

        Siinäs itekin totesit, että kyllä eläkeläisyys tavalla tai toisella aina yrittämisen tuloksessa voittaa! Rahaa tulee kuin viemäristä vaikkei kylkeekään kääntäisi. Ollo on kuin Pullervo Norpalla. Aurionkoa paistatellaan kivellä ja jos tulee nälkä, valutaan veteen ja haukataan muutama tuore muikku.
        Onkohan se onnellinen norppa koskaan funtsinut faktaa että siinä se uiuskentelee samassa vedessä mihin ite paskoo. Tosin siinähän mekin uimme-tai Saimaan rantojen asukkaat!

        Nyt pitää hilpasta kuulemaan tilannekatsaus Örjanilta ja Eikalta!


      • Dr.Whoo

        Niin, ja kalatkin pissivät ja kakkivat samaan veteen mitä juovat..ja niitä me sitten suurella intohimolla syömme. Savustettuna tai voissa paistettuna.

        Niin, ja voi helkutti kun pääsis itekkin joskus eläkkeelle suurten setelipinojen ääreen. Mutta tämmönen köyhä yrittäjä ei niitä päiviä taida nähä.


    • edson

      Ny saa kalat pissiä, vanhat asiat olla. Ja who, kyllä sinä eläkkeellä pärjäät ... ellet ole työhullu? Tulojen mukaan jokainen pärjää, ja joitain muutoksia ehkä jotkut joutuvat tekemään. Enemmän olisin huolissani nykynuorten pärjäämisistä, niiden, jotka tekevät pienellä palkalla töitä, eivät kykene omistusasuntoon, kun ne pienet tulot menevät suoraan kulutukseen.

      ja tänään suunnistan suunnistuksen printtejä katsomaan. Tosi mukava laji tullut Ylen antiin minun ilokseni, katsottavaksi. Hautajaisiakin katselin pienen aikaa. On se hieno laulu tuo tuo, mikä se ny olikaan se, minkä kuoro vetäs ja se se, kukas se operisti olikaan...no se ei ny niin, vaan se sävel ja sanat.

    • edson

      "Pakko" vielä lainata osaa HS:n pääkirjoituksesta.

      "Mittaus julkisesta velasta voi ­olla pettävä. Samalla kun Suomi roikkuu 60 prosentin velkarajan tuntumassa, valtion talousvastuut kasvavat. Kun mitataan julkisen talouden takauksia – esimerkiksi Finnveralle ja Valtion asuntorahastolle – suhteessa kokonaistuotantoon, Suomi kantaa isompaa vastuusäkkiä kuin mikään muu EU-maa. Suomen takaus­vastuut kasvavat lisäksi nopeimmin."

      Nämä talousvastuut kun vain löytäisi eriteltynä. Olisi ollut helpompaa, kun olisi niistä voinut lukea lehden sivuilta. Siis mitä valtio takaa? Millaisia yrityksiä, millä summalla jne.

      Sehän oli se Veteraanin iltahuuto Koiviston hautajaisissa... jotenkin tuo iltahuuto kalskahtaa, kun ei tiedä taustaa nimelle.

      • Woldemort

        Valtion vastuumme ovat oikeasti hiukan häilyvä käsitys. Meillä on selvästikin suhteellisen suuri Finnveran vienti rahoitus vastuu koko ajan päällä, eli vientiämme ei voi sanoa toteutetun erityisen turvallisesti tai tuottajien-ostajien omavastuisesti. Lisäksi kaikessa elintarvike viennissämme on verorahatukea ja jokainen verorahatuki on tulonsiirto ulkomaan kuluttajille ja meille vastaavasti velan lisääminen.

        Elämme siis hiukan vaarallisesti. Siitä selviämme parhaiten me, jotka jo olemme eläkkeellä ja automaattisesti ystävällisiä tai toisista hyvää ajattelevia ihan luonnostaan. Puhumattakaan että keksisimme ilkeitä juttuja ja vielä päälle muistaisimme entisetkin tarkoituksellisesti väärin.

        Sellaista juuri on tuki vienti kauppammekin. Mennään siitä missä aita on matalin ja jätetään velat jälkipolville ja lähetetään vielä DR Whookin köyhänä heikolle eläkkeelle. Mahdollisesti niinkin heikolle että jonain päivänä on jätettävä toinen palviryynäri Nurmeksen kerjäläisille.


      • aa-bb

        "Puhumattakaan että keksisimme ilkeitä juttuja ja vielä päälle muistaisimme entisetkin tarkoituksellisesti väärin."

        Sopii osviitaksi tänne kamuillesi .

        "että jonain päivänä on jätettävä toinen palviryynäri "

        Vie ihmeessä kamuillesi Hakikseen tai Karhupuistoon.... Mutta eihän sinulla niitä live-kamuja olekaan kuin pari täällä mainittua, unohdin tuon.


      • Dr.Whoo

        Hehee, hetken jo epäilin että tuo aabee olisi saattanut olla a-mummukin, mutta nythän asian oikea laita tuli selväks.

        Yleisesti ottaen omasta puolestani sanoisin, että nää nakkelut täällä ja tuolla on jo niin moneen kertaan kaluttu ja kuultu, että alkaa haukotuttaa.
        Keksikääpäs parempia rienauksia.


      • cc-dd

        Helppohan aa-bb on arvata, jos yhtään erottaa miehen ja naisen kirjoitustavat. Aika kehveli olet.


      • ee-ff

        "kun ei tiedä taustaa nimelle"

        Mistäs sivari mitään tietäs.


      • öö-yy

        daijut sekaisin tällä jengillä vai.


      • amummu
        Dr.Whoo kirjoitti:

        Hehee, hetken jo epäilin että tuo aabee olisi saattanut olla a-mummukin, mutta nythän asian oikea laita tuli selväks.

        Yleisesti ottaen omasta puolestani sanoisin, että nää nakkelut täällä ja tuolla on jo niin moneen kertaan kaluttu ja kuultu, että alkaa haukotuttaa.
        Keksikääpäs parempia rienauksia.

        "...saattanut olla a-mummukin..." No ei ikinä. A-mummu on ainut nimmarini. En viitsi nähdä edes sitä pientä vaivaa, mikä uuden nimmarin keksimisessä olisi. Mitä siitä olisi hyötyäkään. Kirjoitustyylistä usein kirjoittavan tuntee, vaikka ei ois nimmaria ollenkaan.


      • Dr.Whoo
        amummu kirjoitti:

        "...saattanut olla a-mummukin..." No ei ikinä. A-mummu on ainut nimmarini. En viitsi nähdä edes sitä pientä vaivaa, mikä uuden nimmarin keksimisessä olisi. Mitä siitä olisi hyötyäkään. Kirjoitustyylistä usein kirjoittavan tuntee, vaikka ei ois nimmaria ollenkaan.

        "Kirjoitustyylistä usein kirjoittavan tuntee, vaikka ei ois nimmaria ollenkaan."

        No ei välttämättä, jos kirjoittaja on tietyllä tavalla lahjakas ja haluaa aiheuttaa hämmennystä. Minä kyllä yleensä aika helposti huomaan tuommoiset, mutta yhden lyhyen heiton perusteella ei aina voi olla ihan varma.

        Tää hommahan on mennyt kaikenkaikkiaan vähän oudoksi alakoulu tyylisine homotteluineen yms. Mutta huumorintajunsa(?) kullakin.


    • Kalle-Kehveli

      Kehveli? Muistan semmoisen sarjakuvan kuin Kalle Kehveli. Se voisi kyllä sopia minulle nimmariksi ainakin.

      Mutta mistä peijakkaasta oli lainaus
      "kun ei tiedä taustaa nimelle" ?

      Ja kuka sivari?

      • edson

        Sivari mm. Jörn Donner, mutta tarkoitti minua, pataljoonan kirjuria.

        Jo silloin 1960- luvulla mietin, että ryömiköön räkänokat lätäköissä rauhan aikoina.


      • aa-bb

        Lääkäri päätti, paksupertta näkyy liikaa mättään takaa.


    • Woldemort

      Järkevämpää on todellakin jättää kaikki aa-pp henkilöt ihan omaan rauhaansa ja rajalliseen xenofobiseen maailmaansa ja yksinkertaisesti olla huomioimatta heidän narsistista haluaan tulle keskipisteeseen. Siihen sairauteen huomion saamattomuus on parasta siedätyslääkettä.
      Edsoninkin olisi viisaampaa olla sörkkimättä sitä pesää ja pysyä täällä herrasmiesten omissa sörkkimisissä.

    • edson

      No ni, verhot auki ja ylös.

      En ihmettele yhtään, että yötön yö vaivaa joitain. Mitäs sörkitään?

      Enpäs taida "sörkkiä" ainakaan valtion takausvastuita, sillä niistä pitäisi lukea, ei pelkästään kauppalehden sivuilta, vaan valtionvarainministeriön julkaisemasta 50 sivuisesta pdf tiedostosta. Joku ohjelma / artikkeli loi näistä takauksista aika pelottavan kuvan. Harmi, etten ottanut talteen.

      Jotenkin on sellainen kuva syntynyt, että muutamien työpaikkojen takia valtio suorastaan lahjoittaa veroeurojamme ja jopa rikkoo rankasti ympäristökysymyksiä.

      Hitto, mähän sörkin kumminkin. Nyt duuneihin ... paitsi että persuja marssitetaan esiin joka kanavalla todella voimakkaasti. Pestäänkö paskaa valkoiseksi?

      Mitä tarkoitttaa esim. että annetaan anteeksi yrittäjän tappiot?

      • Dr.Whoo

        "Mitä tarkoitttaa esim. että annetaan anteeksi yrittäjän tappiot?"

        Mihinkähän tää mahtaa liittyä, pienyrittäjää ei kyllä armahda kukaan jos pitemmässä juoksussa ei saa hommaa kannattavaksi. Nahkakin päältä nyljetään, jos sillä olisi velkojille käyttöä.

        No, minulla on aina ollut sisua ja tuuriakin sen verran, että plussan puolella on pysytty.

        Puhtaalla tulorahoituksella tääkin broilerin rinta bearnaisekastikeella mitä tässä lounastan on maksettu. Aika hyvää sitäpaitsi.


      • edson
        Dr.Whoo kirjoitti:

        "Mitä tarkoitttaa esim. että annetaan anteeksi yrittäjän tappiot?"

        Mihinkähän tää mahtaa liittyä, pienyrittäjää ei kyllä armahda kukaan jos pitemmässä juoksussa ei saa hommaa kannattavaksi. Nahkakin päältä nyljetään, jos sillä olisi velkojille käyttöä.

        No, minulla on aina ollut sisua ja tuuriakin sen verran, että plussan puolella on pysytty.

        Puhtaalla tulorahoituksella tääkin broilerin rinta bearnaisekastikeella mitä tässä lounastan on maksettu. Aika hyvää sitäpaitsi.

        Kummatkin perussuomalaisten puh.joht.ehdokkaat painokkaasti puhuvat paskaa ja varsinkin Terho, kaikkien oravien ystävä, on kertonut haluavansa ajaa konkurssiin menneiden yrittäjien asemaa ja jopa osittaisella velkojen anteeksi antamisella. Sellaisia nämä vitivalkoisimmat suomalaiset puhelevat.

        Tuollaiset puheet ovat ihan eri planeetalta. Yrittäjän epäonnistumisen tukemista kylläkin siitä ahdingosta pitää tehdä, ei tyrmätä, niin kuin vaikkapa 1990 laman jälkeen tehtiin. Samoin monia uudistuksia, mitkä helpottavat jopa palkkaamaan lisää väkeä tai muuten helpottavat pienen yrittäjän asemaa., mutta tuollaiset populistiset puheet velkojen anteeksiantamisista, ne ovat silkkaa huuhaata.

        Mitä tulee broilerin rintaan, niin kaikki työtä tekeväthän ansaitsevat jokapäiväisen leipänsä. Jopa työttömät sen ansaitsevat. Ja pakolaiset.


    • edson

      Sen verran ...

      että olipas somaa kuunnella taas kesämökkiläisen valitusta. Kauhiasti hommia juu, pitäisi katolta poistaa sammalet. Kyl mä nautin eli nauroin hihaani, kun kysyivät, että paljonko? Veikkasin että menee reilusti toisellesadalle eurolle, kun ottavat ammattimiehen hih ja heh. Minä kirjoitan vain kuitit lumenajosta.

      Mies kymmenen vuotta nuorempi minua, mutta ei taivu hauberi kuin viskilasin kippaamiseen ja halvan työsuorituksen etsimiseen. Tyypillinen mökkiläinen meinaan. Ja sit ne selvitykset, että mikä lintu taas nähty ja ... kohta pitää pakata ja lähteä kotiin, mutta nähään taas ensi viikolla juu.

      On nää metkoja tyyppejä kantamuksineen. Mut mitäs sille voi, jos nauttivat paskahuusissa käynnistä niin paljon, että näidenkin pitää ajaa yhteensä 400 km / kerta ja useasti kesässä. Vähintään 20 kertaa eestaas, jollei enemmänkin.

    • Woldemort

      Jahka saan syötyä yhden jäljellä olevisdta palviryynäreistäni niin ehkä innostun sörkkimään politiikkaa. Melko pitkään eräässä elämän vaiheessa yrittäjänä toimineena ymmärrän yrittäjiä erittäin hyvin. Se mitä huonommin ymmärrän ovat pörssiyhtiöiden palkkajohtajat ja pelkän rahan tulon vuoksi sijoittajat eli toisen työstä välistä vetävät.

      Ostin kevään ekat varhaisperunat ja lasin matjessilliä. Potaatit juuri kiahuvat ja kohta on testauksen aika.

      • Dr.Whoo

        Pitäisi tässä vähän pyrkiä nälkävyötä kiristämään, koskapa viime aikoina on ihan konkreettisesti pitänyt löysätä vyötä. Sen ne epsanjalaset juustot ovat vissiin saaneet aikaan. Mutta helkutti soikoon, täällä vedetään heti matjesillit kehiin. Ei semmoista herkkua voi kulinaristi vastustaa, piti siis heti lähteä (uusien pottujen puutteessa) sillivoileivän tekoon.


    • edson

      Saatanan herkkuperseet

      Ku lukee teidän juttuja, sekin riittää vyön löysentämiseen. No löysemmät housut ...
      toisaalta on paitakin uusittava, hauis ei enää mahdu hihasta sisään.

    • Moldewort

      Nyt onkin paras aika härnätä Edsolventtia sapuskalla kun varhaisperunat ovat viel "kylvämättä", edes kevätsipuli ei niillä korkeuksilla vielä esiin kurkista.
      Viime vuoden marjat ja kurkut on syöty, samoin kuivatut tatit ja uudet näkyy vasta parin kuukauden kuluttuja. Paikallinen sillikin on vielä ihan kohmeessa mutapohjalla (ruutana)

    • Dr.Whoo

      Tosta kesämökistä sen verran, että onhan se kiva silloin tällöin tommosessa vuokramökissä viettää muutama kesäpäivä. Mutta emmää kyllä omaa ostais.

      Nykyisin kyllä koko homma arveluttaa noitten pirulaisten punkkien takia. Ennen muinoin saatettiin viettää päiviä vaatteitta rannassa ja nurmikolla kierien (perheen pienimmät ainakin), ei tullut edes punkit mieleen.

      Mutta juu, tarpeeks olis remontoitavaa kotitönössäkin, mut kun ei aika oikein riitä. Vähän näkyy taas sammaleen tupsujakin siellä täällä tiilikatolla, pitäis varmaan eukko laittaa katolle putsaushommiin..

    • edson

      Mökin vielä sietää vuokrata, voi samalla vaihdella paikkoja. Ahvenanmaalta aikoinani katselin syssyn tarjontaa, mutta ei vaan tullut lähdettyä.

      Mitä tulee noihin kunnossapitoihin, niin ammattimiesten, naisten armoille sitä joskus jokainen joutuu ... eikä ole kaukana se aika. Taidan olla perussuomalai... eräänlainen suomalainen, kun kirjoitan sanan armoilla.

      Ja tästä sitten aasinsiltaa pitkin Hallaan. Ei se mitään yksi avioton. Pahempi ja suurempi onnettomuus eli geenien siirtymä on tapahtunut niissä muissa lapsissa, jos Halla on niiden isä. Toivotaan, ettei ole.

      Uutisissa oli eilen erikoinen nainen, saksalainen muistaakseni. Asunut laavussa Suomessa jonkin aikaa. Monella ihmisellä kytee tänä päivänä muutos. Mutta mutta ... pakoon ei pääse.

      • Dr.Whoo

        No, likimain puolet kaikista nykyään syntyvistä lapsista on au-lapsia. Ja on se Halla sitten saanut jotain aikaankin, jos lapsiakin. Toivoa toki täytyy, että poliittinen perimä ei siirry geenien mukana.

        Mutta yhdenteväähän se on kuka yhdentekevää puoluetta johtaa, paitti että Hallan voitto saisi ehkä pientä säpinää eli tutinaa aikaan hallituskuvioihin.

        Tää hallitus uskottelee (varmaan itselleenkin), että tämän hetkinen pieni talouden ja työllisyyden paraneminen johtuu heidän hyvästä talouspolitiikastaan, mutta oikeasti se tapahtuu siitä huolimatta.


    • edson

      Molde, eilen oli salaattikulhossa rentunruusun versoja ja ruohosipulia.

      Ahneuteni on pohjaton, sillä ilmaisen puun tarjonta on harvinaista herkkua. Eli koivua. Eikä sekään nyt ilmaista tietty ole, mutta pienet ovat kustannukset rungosta klapiksi. Laskeskelin jokin aika sitten, että klapin tekemisellä olen jo kuolettanut traktorin korjauksineen päivineen.

      Laiskanpyöreänä ihmisenä olen tehnyt ainoa oikean päätöksen aikoinani ja kumppani ei todella ole pahoillaan. Kyseessä oli kaksikymmentä vuotta sitten tapahtunut muutto maalle. Päivääkään en ole katunut. Toki viime aikoina kironnut lumisateita ja 25 asteen pakkasia, mutta se on iän tuomaa vastahankaa ja kurjuuden kuristus menee ohi ensimmäisten pälvien ilmestyttyä. Ja tätä iloa jatkuu nyt aina tuonne marraskuulle.

      Tänään lupaili hiukan sadetta ja hetkeksi kirveen varteen. Kumppani jelppaa hydrauliikalla.

    • edson

      Voiko olla niin?

      Kun heittäytyy loka-marraskuussa pitkäkseen ja nousee toukokuun alussa, niin kunto rapautuu. Vaikka kohta kuukauden tehnyt hommia, istunut, tehnyt hommia ja joka päivä ainakin kaksi tuntia., jos laskee tunnin ruokatauon mukaan. Tilaan lääkäriajan, sillä ei voi väsymys johtua kunnosta ja jos johtuu, niin kyllä kait nyt sentään jotain kuntopillereitä on olemassa, helekutti.

      Taidan läähättää kohta naisten keskimatkan mc- suunnistusreitin, kun siinä näkee ne paremmat tai ainakin lyhyemmät vaihtoehdot rastilta rastille. Ja sit miesten vastaava perään. Kyl luulis riittävän.

      Muistan, kuinka ensimmäisen Lipposen hallitus kehui kampittaneensa 1990 laman, vaikka muun maailman piristyminen se Suomen jaloilleen nosti ja jos ei olisi Nokiaa syntynyt, niin jaa-a.

    • Moldewort

      Joopatijoo, on eukotkin ja kaikkea! Minulla vain kaikkea kanssa!

      Mutt ilmeisesti on kesä lähentymässä kun ei ole enää kovia pakkasia ja naapurimaahankin on veikkailtu jopa 30C vierailua.

      Lipposen hallitus mahdollisesti teki jotain oikeinkin kun kerran lamasta noustiin. Tosin itse en päässyt siitä lamasta naattimaan, kun olin tukevasti Saksassa niihin aikoihin. Saksalais-hollantilaisen firman palkkalistoilla. Kaasu(LPG) ja bensa käyttöisellä 2l Sierralla ajelin ilmatteeks.

      Nokia oli tietenkin isona yhtiönä jo olemassa ennenkuin se ohjautui puhelinbisnekseen tavallaan Saloran kautta. Tuskin Lipposen hallituksella siinä oli paljoakaan tekemistä vaan pikemminkin oikeaan aikaan sattuneella oikealla valinnalla. Kovaa oli elämä Nokian johdossa sitä ennenkin

      Se oli muuten se kellertävä kala mitä ajattelin pohjamudissa pakkasta ja jäätä piileskelevän, Kuore eli norssi. Länsirannikon suurherkku.

    • Woldemort

      ps. pos. un tämä ketju alkaa lähestyä elinkaarensa kalkkiviivoja, niin käyn availemassa ajoissa uuden huussista puhaltaa ketjun

    Ketjusta on poistettu 35 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      38
      1893
    2. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      43
      1456
    3. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1411
    4. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      16
      1399
    5. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      11
      1369
    6. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      1
      1365
    7. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      2
      1337
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      1
      1280
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      2
      1220
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      5
      1207
    Aihe