Ikävä edesmennyttä isää

Ikäväkaihertaa

Isäni kuoli hiukan yli 70 vuoden iässä suhteellisen nopeasti edenneeseen syöpään. Välimme ovat olleet aina hyvät ja nytkin saimme puhuttua asiat kuntoon ennen lähtöpäivää. Mitään ei jäänyt sanomatta. Isäni oli hyvässä kunnossa ja elämänhaluja olisi ollut. Itselle jäi hyvät muistot ja kova ikävä. Välillä kovempi. Ehkä ajanmyötä helpottaa ja eihän sitä koskaan unohda. Toivottavasti tapaamme vielä tuonpuoleisessa.

4

179

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Hyvä Ikäväkaihertaa

      Otan osaa. On raskasta menettää vanhempansa, ja ei hän mitenkään iäkäskään vielä ollut. Voi ehkä tulla sellainen tunne, että kaikki tapahtui liian pian, ei vielä olisi kuulunut olla lähdön aika.
      Ihanaa, että saitte puhuttua asiat kuntoon. Joskus omaisia jää vaivaamaan todella paljon se, että on vaikka erottu riidoissa, ja sitten seuraava "kohtaaminen" onkin ollut hautajaisissa. Järjellä ymmärrämme, että on inhimillistä myöskin riidellä, mutta siitä jää silti pitkäksi aikaa huono omatunto.
      Kyllä se on niin, että usko jälleennäkemiseen meitä kristittyjä kannattelee. Se tuo lohtua ja toivoa surun aikana. Surusta kyllä pääsee eteenpäin, vähitellen on helpompaa. Ehkä se perinteinen vuoden kierto juhlapyhineen on raskainta aikaa.

      Jaksamista ja lämpimiä ajatuksia sinulle. Sekä hyvää pääsiäistä. Ilman sitä meillä ei olisi myöskään ylösnousemusta ja elämää kuoleman jälkeen.

      Pappi Elisabet

    • eienäänuori

      Osaottoni sinulle sureva. Ei 70-vuotias vielä vanus ole, mutta ihan mukiin menevä ikä kuitenkin. No se tylsä laitoselämä jäi isältäsi kokematta ja sai elää täyteläisen elämän.
      Minun isäni ei ehtinyt täyttää 60 vuotta. Minullakin on jälleennäkemisen toivo.
      Voimia tuleviin päiviin ja vuosiin.

    • ikävä.elämä

      Minun isäni kuoli 31-vuotiaana hukkumalla. Tottakai se oli lapselle hirmuinen järkytys. Isä oli kuitenkin alkoholisti ja oli jo tuohon ikään mennessä ehtinyt juoda ja polttaa itselleen maksavauriot ja sepelvaltimotaudin. Nyt toinen vanhempi on juonut itsensä aivovammaiseksi ja millään ei 68-vuotiaalle löydy hoitopaikkaa. Kunta on sitä mieltä, että vielä on pitkä matka hoitokotiin. Kotiapu käy kerran kahdessa viikossa jakamassa lääkkeet ja katsomassa, että on hengissä. Raha-asioiden hoito on kyseenalaista, hellat jäävät päälle, syö vanhoja ruokia, matot ja lattiat ovat jätöksissä, kun ei muista laittaa inkohousuja jalkaan. Itse olen jo 6 v. juossut työn ja opiskelun ohella satojen kilometrien päästä auttelemassa. En jaksa vielä seuraavaa 17 vuotta eläkeikääni asti juosta. Kun jään eläkkeelle, on autettavakin vasta 85 eli saattaa elää vielä kauankin. Syytää rahansa siideriin ja rahapeleihin eikä suostu niillä rahoilla ostamaan esim. siivouspalvelua. Voitte kuvitella, tuleeko ikävä, kun hänestä aika jättää.

    • valkovuokkoja

      Osanottoni sinulle , menetys tuntuu elämässäsi. Itsekin menetin äitini viime syksynä, vaikka hän oli vanhus ja pääsi pois sairaana elettyään loppuvaiheen. Toisaalta fiksusti vetosin vanhuksen työn tulleen tehdyksi, mutta toisaalta tunsin suunnatonta ikävää. Ei se puolen vuoden jälkeen ole ohitse , vaikka kyyneleet ovat lähes lakanneet. Tilalle on tullut myös"kummallinen ahdistus" en haluaisi itse vielä pitkään aikaan kuolla ja haluaisin arvokkaan hoidon mistä paljon puhutaan. Silti oma kristillinen vakaumukseni ei kuittaa tunteitani. Se auttaa ettei laita kuoleman ja elämän arvoja ikäjärjestykseen. syyllistämään omaa suruaan. Eikä puhu väärässä seurassa "ilon pilaajana" ja täysin terveiden seurassa, jos niitä on edes olemassa. Osanotto on paitsi vertaistukea myös jokaisen oikeus suruun elämän ajan menetyksistä.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      56
      1906
    2. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      48
      1658
    3. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      52
      1584
    4. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      5
      1527
    5. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      6
      1505
    6. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      6
      1415
    7. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      8
      1316
    8. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      12
      1281
    9. Revi siitä ja revi siitä

      Enkä revi, ei kiinnosta hevon vittua teidän asiat ja elämä. Revi itte vaan sitä emborullaas istuessas Aamupaskalla
      Varkaus
      4
      1163
    10. Kello on puoliyö - aika lopettaa netin käyttö tältä päivältä

      Kello on 12, on aika laittaa luurit pöydälle ja sallia yörauha kaupungin asukkaille ja työntekijöille. It is past midni
      Hämeenlinna
      4
      1148
    Aihe