dortmundinpommi

hate7

Tämä pommimies siis osti dortmundin optioita kymmenillätuhansilla €uroilla ja odotti dortmundin kurssin romahtamista jos kurssi olisi romahatanut miehestä olisi tullut miljonääri, miten tämä olisi mahdollista, en ymärrä näitä juttuja ollenkaan, kurssi putoaa miehestä miljonääri ,minä käsittäisin että jos kurssit nousevat kaikki ovat tyytyväisiä?????

4

2523

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • 007007

      Eikö nyt kukaan osaa vastata kun täällä on busines porukkaa kyllä neuvomassa omaisuuden piilottamisessa ja muussa veron kierrosta ja vielä leuhkitaan sillä toivottavasti jäätte kiinni jos nuo jutut vaan on totta, teoriassa kyllä on mahdollista mutta vale firma kreikkaan ym. höpinää ette oikeesti uskalla mitään..

      • Vakuusvaje

        On semmoisiakin optioita, jotka oikeuttavat myymään osakkeita tietyllä hinnalla. Jos osakkeen arvo laskee, tuollaisen option hinta nousee. Kun valitaan optio sopivasti, muutos voi olla suhteessa moninkertainen osakkeen laskuun verrattuna.

        Näin se käy:

        On olemassa optio, joka oikeuttaa myymään yhden Palloseuran osakkeen ensi kuussa hintaan 10 euroa. Osakkeen kurssi on tänään 12 euroa ja optio on melkein arvoton, koska voimassaoloaikaa on enää vähän jäljellä ja näyttää, että siitä ei tule olemaan mitään hyötyä. Pörssissä myymällähän osakkeesta saa enemmän rahaa.

        Sanotaan nyt vaikka, että tällaisen option kurssi pörssissä on 10 senttiä. Ostat miljoona optiota ja maksat niistä sata tonnia. Myyjät ovat tyytyväisiä, kun pelastuivat viime hetkessä täydelliseltä tappiolta.

        Palloseuran pukuhuoneessa räjäytetään pommi ja edustusjoukkue kuolee. Osakkeen hinta romahtaa tämän jälkeen 5 euroon, mutta sinullapa onkin optioita, joiden omistaja saa osakkeesta kympin. Tällaisen option hinta pörssissä nousee heti viiteen euroon. Sinulla on niitä miljoona kappaletta ja myyt ne pois viidellä miljoonalla. Aika nätisti tuli puhdasta.

        Kuka kärsi tappion? Tietysti se pankki, joka oli alkuaan laskenut nämä optiot liikkeelle. Sehän joutuisi lopulta ostamaan ylihintaisia osakkeita täyttääkseen sitoumuksensa. Käytännössä nämä spekulatiiviset optiokaupat hoidetaan yleensä varsinaisia osakkeita liikuttelematta. Voimassaolon päättymispäivänä lasketaan option teoreettinen arvo ja liikkellelaskija maksaa sen rahana option omistajalle. Jos arvoa ei ole, optio lakkaa olemasta.


    • hate7

      Kiitos asia selvisi , eikös tällä ollut toinenkin nimitys eli shorttaaminen

      • Vakuusvaje

        Shorttaaminen tapahtuu niin, että lainataan osakkeita esim. pörssivälittäjältä ja myydään ne. Myöhemmin sitten sama määrä ostetaan takaisin toivottavasti halvemmalla. Tässä ei siis ole mitään erillistä optiota vaan pelataan suoraan osakkeilla. Lainaksi antaja perii tietysti jonkinlaisen vuokran osakkeistaan.

        Jos tuossa antamassani esimerkissä pommimies olisi shortannut osakkeita, myydessä olisi saanut 12 euroa ja takaisinostohinta olisi ollut 5 euroa. Voitto 7 euroa kappaleelta. Viiden miljoonan voiton saavuttamiseksi olisi pitänyt myydä yli 700000 kpl osakkeita eli 8,6 miljoonan euron arvosta. Sadantuhannen varallisuudella tämä olisi tuskin ollut edes mahdollista ja siksi option käyttö on tehokkaampaa.

        Shorttaajalla pitää nimittäin olla rahaa. Optiota ei ole pakko käyttää, mutta lainatut osakkeet pitää joskus luovuttaa takaisin omistajalleen. Kun osakkeet siis on joskus pakko ostaa markkinoilta takaisin, mahdollinen tappio on rajaton, jos osakkeen kurssi sattuu nousemaan voimakkaasti. Jos se attentaatti olisikin epäonnistunut ja osake noussut neljääntoista euroon, pommimiehen olisi pitänyt käyttää takaisinostoon 10 miljoonaa ja tappio olisi yli 1,4 miljoonaa.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      37
      1796
    2. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1391
    3. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      43
      1376
    4. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      14
      1352
    5. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      1
      1345
    6. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      7
      1314
    7. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      0
      1294
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      1
      1250
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      2
      1200
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      2
      1183
    Aihe