Kepun paskalaki

ketkukepulainen

Muuan läskiperse meni vuosia sitten ajamaan läpi paskalain, jolla käännettiin katseet pois maa- metsä- ja turvetalouden massiivisista ympäristötuhoista ja pantiin omakotitalojen omistajat pakolla maksamaan toimimattomien puhdistamojen hankkiminen. Harva taitaa tietää, että näistä nykyisistä pienpuhdistamoista saa laskea liemet suoraan järviin, jokiin taikka ojiin, koska ne ovat nk. hyväksyttyjä purkuvesistöjä. Vesistöihimme lasketaan silkkaa paskaa tuhansista kiinteistöistä, jotka ennen puhdistivat jätevetensä toimivissa maaperäpuhdistamoissa. Suomessa ei ole ainuttakaan tapausta, missä omakotitalon maaperäpuhdistamo olisi aiheuttanut pohjaveden pilaantumista mutta satoja maatiloja, jotka todistetusti ovat sen tehneet lietelantaloineen. Tuo tuhtiperseinen akka, joka silloin oli pääjehuna heilumassa, ei kyllä koskaan tainnut tulla maininneeksi, että hänen vaalipiirissään oli useampia pienpuhdistamojen rakentajafirmoja ja niitä asentelevia. Ei tosin auttanut rasvapakaraa, koska putosi eduskunnasta, saaden tosin larsleevilestalta poliittisen palkkioviran huikealla palkalla.

14

281

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Eenestaamin_tekosia
      • ketkukepulainen

        Totta, mutta Enestamin aikaan puhuttiin vain Itämeren suojelemisesta, koska ko. herra rakasti hapansilakkaa. Kun homma ei edennyt, se haudattiin, kunnen kepu ja tää laardiperse saivat siitä aseen, millä helpottaa omien äänestäjien asemaa ja siinä sivussa mukamas suojella luontoa. Toisin kävi...


      • Ongelmatäti

        Olet oikeassa ja lainviemistä eteenpäin jatkoi Satu Hassi. Pitää muistaa ne todelliset töpeksijät kun asiasta puhutaan.


      • Kiihkeää_kateutta
        Ongelmatäti kirjoitti:

        Olet oikeassa ja lainviemistä eteenpäin jatkoi Satu Hassi. Pitää muistaa ne todelliset töpeksijät kun asiasta puhutaan.

        Puhtaasta vihreydestä kiihkoilevat unohtavat aina Satu Hassin osuuden ns. paskalaissa. Hän jatkoi Enestamin alulle laittamaa lakia kiihlko silmässä. Pääasiana oli että vapaa-aikaansa viettävät mökkiläiset laitetaan kärsimään. Lieneekö jälleen vihreiden tolkuton kateus ohjannut toimintaa. Se kyllä sopisi entiselle stallarille.


      • LoistoPuolue

        On kova paikka, kun Kepua ei saa asiasta kiinni, pitää valehdella.


      • kukahan-unohtaa-mitä
        Kiihkeää_kateutta kirjoitti:

        Puhtaasta vihreydestä kiihkoilevat unohtavat aina Satu Hassin osuuden ns. paskalaissa. Hän jatkoi Enestamin alulle laittamaa lakia kiihlko silmässä. Pääasiana oli että vapaa-aikaansa viettävät mökkiläiset laitetaan kärsimään. Lieneekö jälleen vihreiden tolkuton kateus ohjannut toimintaa. Se kyllä sopisi entiselle stallarille.

        Älä nyt touhota tyhjää!
        Vihreiden pääasiallinen tehtävä on "kiihkoilla" ympäristön puolesta, kuten RKP.n suomenruotsin puolesta...
        Mutta; Miksi tämä "vasenkielisten ministeri" meni allekirjoittamaan ympäristölain, joka kuuluu vihreiden "osaamisalueeseen" pelkästään yhden "asiantuntijan" eli lobbarin esitysten perusteella?

        Kenen allekirjoitus, sen on vastuu... tosin valtion mittasuhteissa vastuu palautuu (veron)maksajalle, ei sille idiootille joka nimensä kirjoittaa... vaan kirjoitappa oma nimesi johonkin "ei valtiolliseen" sitoumuspaperiin...


    • paskathousuilla

      Luonnonsuojeluaate aatteena on kaukana siitä politiikan vihreästä keppihevosesta, jolla kansalaisia juridiikan avulla pistetään euroa pyörittämään. On mielenkiintoista seurata kauhistelua Trumpin ilmastopäätöksistä, kun Suomessa yritetään kovasti olla niin ilmansuojelijoita kuin suinkin ja samaan aikaan motot ja ponsset kaataa tuhansia kuutioita maapallon keuhkoja maakunnista.
      "Vihreä" aate aatteena on rahamiehille setelin vihreyttä-.
      Ja mitä tulee sitten tuohon ns. "paskalakiin". Samaan aikaan kun käsi vihreällä kirjalla koputellaan nuijalla pakkopäätöksiä huussijätteen käsittelystä, ajaa toisen erilaisen vihreän aatteen edustajat nelivedolla tankissa tuhansia kuutioita silkkaa paskaa lietteenä suoraan maaperään. Jos tuokin paskameri käsiteltäisiin kuten kuuluu, pelletöimällä se, tulisi siitä hitaasti sulamalla vuosien hyöty ravintona peltoihin. Nykyisellään kun se menee pelto-ojiin mm. heinurien räpylöitä hajustamaan. En ole maatalouden vastustaja, enkä lakien. Mutta jokin rajaviiva pitäisi vetää politikoiden opportunismillekin.

      • rautalangasta-

        Mökkiläistä ja karjatilan omistajaa kohdellaan aivan samoilla periaatteilla. Kummallekaan ei ole sallittua johtaa viemärijätteitä tai lantaa vesistöihin. Lannat pitää mullata peltoon. Sama on sallittua mökkiläiselle tai muulle haja-asutusalueen taloudelle. Vain puhdistamattoman viemärijätteen lasku ojiin tai vesistöihin kielletään tuolla paskalailla.


      • peltopöllö
        rautalangasta- kirjoitti:

        Mökkiläistä ja karjatilan omistajaa kohdellaan aivan samoilla periaatteilla. Kummallekaan ei ole sallittua johtaa viemärijätteitä tai lantaa vesistöihin. Lannat pitää mullata peltoon. Sama on sallittua mökkiläiselle tai muulle haja-asutusalueen taloudelle. Vain puhdistamattoman viemärijätteen lasku ojiin tai vesistöihin kielletään tuolla paskalailla.

        Juu, ei ole sallittua kummallekkaan mutta jos peltopöllö kyntää syksyllä sarkansa ojaan asti, että pääsee keväällä sulamisvedet savimaalta valumaan ojiin, ei siihen puutu kukaan, vaikka sinne sulavesien mukana huuhtoutui koko lietevaunu, mutta jos mökkiläinen laittaa huussinsa liian lähelle vesirajaa, puututaan siihen varmasti. Tällä en syyllistä niitä nuoria viljelijöitä, jotka ihan oikeasti yrittävät vähentää huuhtoutumia, vaikka monikin joutuu taistelemaan vanhoja jääriä vastaan ja kohtaamaan naureskelua, kaikenmaailman "vihreydestä". Mitä taas tulee siihen peltoon multaamiseen, ei sillä ole juurikaan merkitystä, mullataanko ne sinne vai eikö. Asiasta on tutkittuakin tietoa mutta sitä julkaistaan valikoiden. Mökkiläisen taikka talon omistajan paskoja taas ei voi peltoon enää kärrätä, koska ympäristödirektiivit sen kieltää.
        Niin, jäi sanomatta, että olen viljelijä. Olen kuunnellut jo kymmenen vuotta joittenkin isäntien nurinaa omien peltojeni "liian" leveistä suojavyöhykkeistä. No, ne on vain hieman leveämpiä kuin muilla mutta näyttää närästävän. Syykin on hirvijahdissa kuultu. Vaativat kuulemma kohta meitä kaikkia tekemään yhtä leveitä.
        Äijät kyntää joka ikinen syksy omat suojavyöhykkeensä puhki ja vedet valuu ojiin ja siitä isoon valtaojaan, joka johtaa järveen. Minulla sattuu olemaan saunamökki siinä järven rannassa ja lämpiminä kesäpäivinä vituttaa, kun järvi haisee sianpaskalle.
        Paskalain mukainen "puhdistettu" jätevesi ei sitten muuten ole puhdasta. Sitä ei nimittäin mitata tai valvota millään mittarilla. Yksikään pienpuhdistamo ei tehtyjen testien perusteella puhdista jätevesiä edes tyydyttävästi. Minullekin sellaista käytiin kauppaamassa joku vuosi sitten ja peloteltiin, että jos et nyt ota, niin taivas putoaa niskaan. Sanoin, että painukaa vittuun.
        Unohtaa ei tietenkään sovi metsäojia, jotka ovat monasti vielä suurempi paha. Meillä on lisäksi riesana vapon turvesuo, jonka avaamisen jälkeen järven vesi muuttui kahvinruskeaksi ja ei siinä enää voi verkkojakaan pitää, kun sitä suopaskaa saa pestä painepesurilla verkoista.
        Valitettavasti meitä maajusseja tai oikeammin meidän isiä ja isoisiä vedettiin pahasti kärsästä kemiran ja kaikenmaailman maatalousneuvojien toimesta, kun tehtiin viljavuustutkimuksia pelloille. Ihan summanmutikassa ilmoitettiin, että juu tää pelto tarttee nyt tätä ja tätä ja tällaisia määriä. Meillekin vedettin apupaskaa yhdelle palstalle yli 300 kiloa hehtaarille, kun isäukko niitä uskoi. Kyllä, kyllä kasvoi ohra ja oli sakoluku kohdillaan. Mitä nyt ojat rupesi työntämään osmankäämiä ja järviruokoa.


      • ohhoh-

        Jos ei pienpuhdistamo kelpaa, eikä maahan imeytys, eikä suora viemäri lähimpään valtaojaan, miin sitten alkaa vaihtoehdot olla vähissä. Muutto kaupunkiin?


    • RikiHappo

      Minkä takia kaupunkien puhdistamoputket on vedetty kauas ulapalle? Sieltähän tulee vain puhdasta vettä. Turha investointi pitkään putkeen.
      Jos katsotte Itämeren saastuneisuuskarttaa, niin siitä voi päätellä, että Pohjanmaalla ei ole maataloutta ollenkaan. Kaikki maatalous on siellä, missä on myös eniten asutusta. Miten ne traktorit sopii sinne ihmisten sekaan?

      • RikiIlmanHappoa

        No pohjanmaaltahan ei tule kuin idiootteja ja muita parempia ihmisiä...
        Pohjanmaan pskat eivät valu Itämereen. eh...


    • enlaittanutmaksakoot

      Tuo oli melkoinen vedätys.Alkujaan mökinmuijasta maalais-asukkaisiin oli "pakko"kallita putkiin laittaa tai muita "pienpuhdistamoja"Ainut hyötyjä oli rahastajat.Loppupelissä kaikki soljui jätevesipuhdistamoille.Josta systeemin läpi juoksutettiin ja juoksutetaan lähimpään vesistöön.Mikä on puhdistunut?Typpeä,fosvoria.kaikki muu siellä.Ah."täytyy laittaa"suuremmassa häpönissä mukana olija kommentoi.

    • Kansan.kertomaa

      Harvemmin mökkiläiset äänestää vihreitä kun vielä itse ajelevat mökeilleen, niin siksi vihreät ministereinä he olivat hyvä kohde heidän vihalleen. Myöskään mökin mummot eivät tuollaisia äänestä. Mummoille riittää kun naapurin mies kuskaa äänestyspaikalle ja matkalla opastaa oikean numeron.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      38
      1903
    2. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      43
      1476
    3. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1411
    4. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      17
      1408
    5. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      13
      1384
    6. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      1
      1375
    7. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      2
      1347
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      1
      1280
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      2
      1220
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      5
      1207
    Aihe