KUNTOUTTAVA TYÖTOIMINTA- JA IHMISOIKEUDET..

Parsku71

Rikoslain 25 luvun 3 §:n mukaan ihmiskauppaan syyllistyy mm. se, joka käyttämällä hyväksi toisen riippuvaista asemaa tai turvatonta tilaa värvää taikka luovuttaa toisen pakkotyöhön tai muihin ihmisarvoa loukkaaviin olosuhteisiin. Rangaistus on vankeutta neljästä kuukaudesta kuuteen vuoteen.

Lain 47 luvun 3a §:n mukaan kiskonnantapaiseen työsyrjintään syyllistyy se, joka asettaa työntekijän huomattavan epäedulliseen asemaan käyttämällä hyväksi työnhakijan tai työntekijän taloudellista tai muuta ahdinkoa. Rangaistus on sakkoa tai vankeutta enintään kaksi vuotta.

Työtön työmarkkinatuella oleva työnhakija on taloudellisesti riippuvainen tuestaan ja ilman sitä turvattomassa tilassa. TE-toimisto luovuttaa hänet työharjoitteluun tai kuntouttavaan työtoimintaan työskentelemään ilman palkkaa. Palkaton työ on pakkotyötä ja loukkaa ihmisarvoa. Lain mukaan kaikki maan TE-toimistot pitäisi siis asettaa syytteeseen ihmiskaupasta.

Ilmaisen työntekijän vastaanottaja asettaa tämän huomattavan epäedulliseen asemaan, koska ei maksa hänelle palkkaa, vaikka maksaa samaa työtä tekevälle palkatulle työntekijälle TES:n mukaisesti. Ilmaista työtä tekevä on taloudellisessa ahdingossa, koska kieltytymällä ilmaistyöstä hän menettää työttömyysetuutensa. Lain mukaan jokainen ilmaisen työntekijän vastaanottaja pitäisi asettaa syytteeseen kiskonnantapaisesta työsyrjinnästä.

Näin ei kuitenkaan tapahdu, koska TE-viranomaisten toiminta on hyväksyttyä ja kovasti kiiteltyä työvoimapolitiikkaa. Ilmaistyön teettäjä puolestaan on vastuuntuntoinen työllistäjä.

26

369

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Orjavaltio

      Hyvä kirjoitus.

      Olisi muuten mukava tietää, miksi laki ei turvaa työttömäksi jääneen lakiin kirjattuja oikeuksia?

      • Parsku71

        Hirvittävää rummutusta touhun moraalittomuudesta tai vaatimuksia sen lopettamiseksi ei lehtien palstoilta kuitenkaan pääse lukemaan. Sen sijaan syyllistetään työttömiä, jotka eivät yrityksistään huolimatta töitä löydä, koska kaikille niitä töitä ei yksinkertaisesti ole. Kirjoitetaan artikkeleita sosiaalitukien väärinkäytöstä, vaikka alikäyttö on huomattavasti yleisempää. Se on myös ongelma: toimeentulotuen hakematta jättäminen tulee yhteiskunnalle kalliimmaksi kuin se, että kaikki siihen oikeutetut tukea myös saisivat.

        Ihan yhteiskunnallisen kehityksenkin takia tukien vastikkeettomuus on vain hyvä asia: jos sitä vastikkeetonta rahaa ei jaeta, myös työtätekevien työehdot ja palkat huononevat. Samoin palkkatyötä tekevien määrä: kuka nyt palkkaa maksaisi kun tilalle saa jonkun tekemään saman ilmaiseksi. Pimeästi tehty työ lisääntyy. Ja jos sitä vastikkeetonta rahaa ei jaeta, hyvin moni työpaikkojen puutteessa sen rahan hankkii sitten rikollisin keinoin.


    • Päähänottaa

      Kaikki hallituksen ajamat asiat viittaavat siihen, että kaikista tuista, myös sosiaalituesta, ollaan tekemässä hiljalleen vastikkeellista. Köyhiä kyykytetään nyt ja kunnolla! Huippu on tämä asumistuki, yhtenä vaihtoehtona on tuen myöntäminen neliöhintaan sidottuna, jossa luonnollisesti neliö kohtainen kattohinta. Eli jos 12 neliön soluhuoneen vuokra neliötä kohden on liian suuri, jää asumistuki kovin pieneksi. Tämä ajaa työttömät ja opiskelijat syrjemmällle. Syrjäseudulla ei ikävä kyllä puolestaan ole töitä. Eikä julkista liikennettä. Ketä tämä siis palvelee? Johtaa eriarvoistumiseen, jonka on tutkimuksissa todettu lisäävän levottomuutta. Sitäkö hallitus haluaa?

      Ja julkisesti kehdataan haukkua meitä, jo muutenkin alistettuja, sohvaperunoiksi. Ei mitään käsitystä työttömän arjesta. Työllisyyskursseja ei ole kuin tietyistä yrityksistä irtisanotuille ja lähihoitaja/trukkikuskin tutkinnon osia. Töitä ei kertakaikkiaan ole. Ainakaan ilman suhteita. Olen aiemmasta työkokemuksestani ja korkeasta koulutuksestani huolimatta valmis ottamaan vastaan lähes mitä tahansa työtä, josta maksetaan palkkaa. Jo 2000 e palkalla lähtisin. Perheellisenä en voi muuttaa lyhyiden työpätkien perässä. Lisää työttimien liikkuvuutta suunnittelevan hallituksen tulisi huomioida myös tämä. Ei siis ole tiedossa 18 h työtä 4 kuukauden aikana eikä täällä ole tarjolla mitään kursseja. Tervetuloa siis noin 4 prosentin alennus jo entuudestaan pieniin tuloihin. Lapseni kiittävät Sipilää. Tarkoituksena oli kai turvata jokaiselle lapselle edes yksi harrastus? No uudistusten myötä meillä käy toisin. Emme kuulu sosiaalituen piiriin, puolisoni on töissä. Kyllä ottaa päähän......

    • Korvikettakurkusta.alas

      Kuntouttava työtoiminta on oman aikansa vitsi. Korviketoiminta ei auta ja oikeaa työtä tekevät ohjaajat ym. Työsuhteessa olevat.

      • Heheheh

        Kun oikeaa kahvia ei ole kaikille riittävästi, korviketta sitten.


    • SuomenKansaOy

      Jos olisin edelleen yrittäjä (en ole, kiitos kovasti, Suomi), ja jos minulta anoisi työtä joku selittäen, että jos en anna hänelle työtä, häntä rangaistaan taloudellisesti, en sittenkään ottaisi häntä töihin, jos en työntekijää tarvitsisi. Työttömien pitää keskittääö työnhakunsa kunnan ja valtion virastoihin, varsinkin Kelaan, sossuun ja TE-toimistoon ja hakea nimenomaan sillä perusteella, että jos ne kieltäytyvät työllistämästä, hakijaa rangaistaan - heidän toimestaan.

    • työkkärin-täti

      Ihan höpö höpö juttua teillä. Työttömät loiset ei uskalla haastaa työkkäriä oikeuteen eikä mikään oikeus ota käsittelyyn tapausta jossa työtön on pakotettu kuntouttavaan työkokeiluun. Oikeus on työkkärin puolella ja voimme aina pakottaa työttömän ilmaisiin töihin

      • Parsku71

        Hurjin piiskaesitys on se, että jos työnhakija ei vähintään seitsemän päivän välein raportoi vielä suunnitteluvaiheessa olevassa verkkopalvelussa työnhakunsa jatkumisesta, työnhaun voimassaolo päättyy.
        Jos työtön pudotetaan työnhausta, hän ei saa työttömyyskorvausta ennen kuin hän saa työnhaun uudestaan voimaan. Tämä voi kestää jossain tapauksessa jopa viikkoja ja poikkeustapauksissa voidaan asettaa ehto, että työttömän on toimitettava esimerkiksi lääkärin B-lausunto tai työtodistus ennen kun hän saa työnhaun voimaan. Jos kaikki esitetyt asiat menevät läpi, niin työttömälle se tarkoittaa sitä, että hänen täytyy kolmen kuukauden tarkastelujakson aikana hakea vähintään 15 työpaikkaa ja raportoida tekemisistään joka viikko työvoimaviranomaisille. Työttömiä jo kohtellaan kun rikollisia.


      • Parsku71

        Yksi räikeimpiä yhteiskunnallisia epätasa-arvoisuuksia on työttömän kohtelu. Työttömiähän ei pidetä edes kansalaisina, vaan heistä jopa puhutaan syrjäytyneinä, jonakin yhteiskuntaan kuulumattomana epäsuotavana joukkona, jota ei pitäisi olla edes olemassa. Kaiken lisäksi työttömiä voi julkisesti mustamaalata. Heistä saa vapaasti esittää jos jonkinlaisia leimaavia piirteitä, joiden tuloksena on syntynyt kuva työttömästä laiskana, viinaa väärin käyttävänä, yhteiskunnan verovaroilla elävänä työnvieroksujana.

        Ei päivää, ettei mediassa rieku joku yrittäjä meuhkaamassa, miten moni työtön on kieltäytynyt hänen ruhtinaallisen hyväksi määrittelemästään työtarjouksesta. Jopa tutkijat levittävät legendaa työttömien mukavasta elämästä sosiaalisten tulonsiirtojen varassa. Sitten meillä on ministeri, jolla on missio pakkotyöstä.

        Pakkotyö tosin kuulostaa siksi pahalta, että muodollisesti sivistynyt ihminen puhuu mieluummin työttömän aktivoimisesta. Mutta miksi vain työtön pitää aktivoida? Eihän työttömyys suinkaan ole työttömän aiheuttama ilmiö, vaan nimenomaan työnantajan passiivisuuden luoma ilmiö. Siksi aktivoinninkin pitäisi koskea vain työnantajaa. Lähinnä organisaation johtoa. Siksi pitäisi puhua pakkotyöllistämisestä tai työnantajan aktivoimisesta pikemmin kuin pakkotyöstä.


    • kohtanetitön

      Täysin järjetön tuo kerran viikkoon ilmottautuminen, toivottavasti ei toteudu! Toistaiseksi mikään laki ei määrää, että työttömällä olisi oltava puhelin tai nettiyhteys. Ilman nettiyhteyttä tuo ei onnistu. Ei ole syrjemmällä nettikahviloita tms. Lisäksi julkisiin langattomiin yhteyksiin liittyy suuri tietoturvariski!

      • Parsku71

        Ihmisoikeuksien yleismaailmallisesta julistuksesta:

        23 artikla
        Jokaisella on oikeus työhön, työpaikan vapaaseen valintaan, oikeudenmukaisiin ja tyydyttäviin työehtoihin sekä suojaan työttömyyttä vastaan.
        Jokaisella on oikeus ilman minkäänlaista syrjintää samaan palkkaan samasta työstä.
        Jokaisella työtä tekevällä on oikeus kohtuulliseen ja riittävään palkkaan, joka turvaa hänelle ja hänen perheelleen ihmisarvon mukaisen toimeentulon ja jota tarpeen vaatiessa täydentävät muut sosiaalisen suojelun keinot.
        Jokaisella on oikeus perustaa ammattiyhdistyksiä ja liittyä niihin etujensa puolustamiseksi.


      • Parsku71

        Työttömien jatkuva kurittaminen osoittaa täydellistä inhimillisyyden ja empatian puutetta. Karenssit merkitsevät vain toimeentulo-ongelmia, epätoivoa ja masennusta vailla omaa syytään työttömänä oleville ja heidän perheilleen.
        Suvaitsevaisuuden ja solidaarisuuden ihanne on pantu jäähylle. Poliittiseen johtoon pyrkivät kiihkoilijat ja rasistit, jotka usuttavat ihmisiä toisiaan vastaan. Vihan politiikka ilmentyy epätoivoisina terroritekoina vailla järjen häivää.
        Suomessa ihmisten eriarvoistuminen jatkuu, niin kuin se on tehnyt jo pitkän aikaa. Rikkaat rikastuvat ja köyhät köyhtyvät. Asiaa ei auta, että vallassa on ehkä oikeistolaisinta politiikkaa harjoittava hallitus sotien jälkeen. Työväen edustajiksi ilman sosialismia julistautuneet poliitikot osoittautuvat valitettavasti kerta toisensa jälkeen ökyrikkaitten lakeijoiksi.


      • VallanVaihto

        -sdp vihreät naivistit haluaa tehdä suomesta pohjolan kongon. Synkän sdp vihreän murjaanimaan, jossa turvattomuus lisääntyy.
        -kokoomus kepulit haluaa riisto valtion, jossa laitetaan piiat ja rengit kuriin.

        - ainoa keino on taistella tätä vallitsevaa hegemoniaa vastaan.
        Näille suomen riistäjille tulee lyödä luu kurkkuun !
        Ahneet ja naivit täytyy nujertaa, ja alkaa uusin voimin kehittämään omaa maatamme !


      • Parsku71
        VallanVaihto kirjoitti:

        -sdp vihreät naivistit haluaa tehdä suomesta pohjolan kongon. Synkän sdp vihreän murjaanimaan, jossa turvattomuus lisääntyy.
        -kokoomus kepulit haluaa riisto valtion, jossa laitetaan piiat ja rengit kuriin.

        - ainoa keino on taistella tätä vallitsevaa hegemoniaa vastaan.
        Näille suomen riistäjille tulee lyödä luu kurkkuun !
        Ahneet ja naivit täytyy nujertaa, ja alkaa uusin voimin kehittämään omaa maatamme !

        En silti ymmärtänyt koko systeemin tarkoitusta siten että se olisi summassa kohdennettu kaikille työttömille, vain sen vuoksi että ei nyt ole muutakaan.

        Siihen työtoimintaan se ei liity kyllä mitenkään. Kuntoukseen kylläkin , enkä hyväksy että vain pitkittynyt työttömyys oikeuttaa luokitella ihmisen kuntouksen tarpeessa olevaksi, jos ei ole sairautta tai halua edes osallistua moiseen hömppään. !! se on jo ihmisoikeutta halventavaa, että leimataan ihminen väärään kategoriaan. tunnen monia työttömiä, jotka ovat ihan terveitä ja raittiita, mutta eivät halua oravanpyörään,vaan saavat pienet tulonsa lalillisesti muualta. kateuteen ei ole syytä, pienet tulota ovat 100-200e satunnaisesti.ja ehdottman laillisesti siis!


    • 6826992

      Työvoimatoimisto tarjoaa työtä niille, jotka haluavat sitä tehdä. Jos ei halua, voi jäädä toimeentulotuelle. Kyllä riittävästi lämpöä ja ruokaa Suomessa myös kaikkein laiskimmalle ja heikkolahjaiselle sosiaalipummille turvataan.

      • höpöhöpöhopoooooooo

        Työkkäri ei mitään työtä tarjoa, ei niillä ole tiskin alla mitään työpaikkoja. Töitä ei ole. Kuntouttavaa, piirileikkejä ja muuta mielenterveyden lopullisesti hajottavaa on ainoastaan tarjolla!


      • poawe0000

        Ei työkkäri ole tarjonnut työsuhteen alaista työtä enää pitkään aikaan työttömälle.

        Tässä on dilemma, koska työmarkkinatuki on aina mielletty korvaukseksi siitä, ettei työsuhteen alaista palkkatyötä ole onnistunut saamaan, mutta sitä haetaan itsenäisesti, ja tarvittaessa myös osoitettuna.

        Nyt itsenäinen hakeminen on TE-toimistolle yksi hailea, ja samaan aikaan riippumatta omatoimisesta hausta, nakitetaan kaikille työttömille "työtä" - työllistymistä edistävää työsopimuksetonta, palkatonta toimintaa, joka ei ole työsuhteen alaista, koska siinä ei solmita työsopimusta.


    • Kääntöpuoli

      Valtion sosiaaliavustuksellahan ne yrittäjätkin pyörittävät muuten kannattamattomia yritelmiään, kun ottavat työntekijöitä palkkatuella töihin eli puoli-ilmaisia työntekijöitä. Yritys, joka ei pysty edes maksamaan tarvitsemillensa työntekijöille itse palkkaa joutaakin kuolla pois yhteiskunnan varoja tuhlaamasta!

    • mitenkäy

      Pannaako hallituksen jäsenet sitten linnana jos päätöksillään oikeuttavat käytännön joka mahdollistaa pakoittamisen pakollisiin toimiin ja työttömien heikon aseman hyväksi käytön pakoitteiden kautta?

      • Parsku71

        Kuntouttava työtoiminta on työllistymistä edistävä palvelu, itse asiassa se on sosiaalihuoltoa"". Aika outoa sosiaalihuoltoa joka tekijälleen aiheuttaa eläkkeen menetyksen ja nälän tekijälleen.. Perkeele on aikoihin eletty kun oman maan pienituloisia kansalaisia nöyryytetään...


      • AhneudenMarkkina

        ek ja mtk ylisuurista tuki rahoista sensijaan ei säästelty yhtään !!!
        Rikkaat saa, ja köyhät laitetaan kuntoutumaan pakolla !


      • Parsku71

        Mä en jaksa uskoa, että hallitus olisi niin tyhmä, että se edes luulisi tosta olevan jotain hyötyä työllisyyden parantamiselle - hallitus on toki tyhmä, mutta ei noin tyhmä. - Todennäköisesti noita ehdotetaan leikkaustoimena, eli idean todellinen tarkoitus on päästä leikkaamaan työttömyyskorvauksia lisää. - Eli nämä ovat leikkaus ehdotuksia, eivätkä työllisyyden parantamista. Hallitus haluaa karensseja.
        Kun hallitus ei kehtaa leikata avoimesti, he yrittävät syyllistää työttömiä ja tehdä leikkauksia sitä kautta, Näin oikeistohallitus tekee leikkauksia ilman, että kansa alkaisi kapinoida. Syyttämällä työttömiä heidän on helpompi ajaa muitakin leikkauksia jatkossa. Tämä on luokkasotaa, - eli hallituksen tietoista karenssien tehtailua, - eikä sillä ole mitään tekemistä työllisyystilanteen parantamisen kanssa.. Työttömien pitäisi nyt järjestäytyä ja aloittaa vastarinta.


      • Justitia
        Parsku71 kirjoitti:

        Mä en jaksa uskoa, että hallitus olisi niin tyhmä, että se edes luulisi tosta olevan jotain hyötyä työllisyyden parantamiselle - hallitus on toki tyhmä, mutta ei noin tyhmä. - Todennäköisesti noita ehdotetaan leikkaustoimena, eli idean todellinen tarkoitus on päästä leikkaamaan työttömyyskorvauksia lisää. - Eli nämä ovat leikkaus ehdotuksia, eivätkä työllisyyden parantamista. Hallitus haluaa karensseja.
        Kun hallitus ei kehtaa leikata avoimesti, he yrittävät syyllistää työttömiä ja tehdä leikkauksia sitä kautta, Näin oikeistohallitus tekee leikkauksia ilman, että kansa alkaisi kapinoida. Syyttämällä työttömiä heidän on helpompi ajaa muitakin leikkauksia jatkossa. Tämä on luokkasotaa, - eli hallituksen tietoista karenssien tehtailua, - eikä sillä ole mitään tekemistä työllisyystilanteen parantamisen kanssa.. Työttömien pitäisi nyt järjestäytyä ja aloittaa vastarinta.

        Ehdotetaan millaisina toimina tahansa ,toimien sisältö kertaa sen millaisia toimet ovat ja lainsäätjältä edellytetään lain eksaktia tuntemusta.Näin ollen mikäli kansainvälisiä säädöksiä tai lainrajat ylitetään ovat he etenkin vastuussa lain edessä ,esimerkki kansalaisina vastaamassa päätöksistään, eivätkä millään lailla lain yläpuolella .Päätöksenteossa on erityinen vastuu tekojen seuraamuksista ja lainsäädäntö toimii kansalaisten suojana ei työkaluna sitä vastaan.Erikoista olisi jos toimet menisivät sellaisinaan oikeusvaltiossa minkäänlaisella pakoitteella läpi,niin kuin niitä on julkisuudessa kaavailtu.


      • 167-176
        Parsku71 kirjoitti:

        Kuntouttava työtoiminta on työllistymistä edistävä palvelu, itse asiassa se on sosiaalihuoltoa"". Aika outoa sosiaalihuoltoa joka tekijälleen aiheuttaa eläkkeen menetyksen ja nälän tekijälleen.. Perkeele on aikoihin eletty kun oman maan pienituloisia kansalaisia nöyryytetään...

        Sosiaalihuollon palvelujen järjestämisessä tulee noudattaa mm. lakia sosiaalihuollon asiakkaan asemasta ja oikeuksista (asiakaslaki), tästä on mainittu myös laissa kuntouttavasta työtoiminnasta.
        Tuon asiakaslain 2 luvussa on säädetty asiakkaan oikeuksista ja velvollisuuksista, tuota kun lukee virkanilkille ääneen niin moni virkanilkki tukehtuu kyllä pullaansa.
        Esim. 4§:n 2 mom sanotaan että: "Sosiaalihuoltoa toteutettaessa on otettava huomioon asiakkaan toivomukset, mielipide, etu ja yksilölliset tarpeet sekä hänen äidinkielensä ja kulttuuritaustansa." Virkanilkit kuvittelevat voivansa päättää mikä on asiakkaan etu mutta jokaisella on kuitenkin itsemääräämisoikeus myös sen oman edun määrittämiseen, ei sillä virkanilkillä. Tuosta pitää pitää kiinni ja kysyä virkanilkiltä jo aktivointisuunnitelmaa tehtäessä kenen etua se ajaa eikä pidä tyytyä vastaukseen joka on pelkkää änkytystä ja/tai mölinää.
        Tuo 2 luku, ja oikeastaan koko asiakaslaki, on muutenkin sellainen jnka virkanilkit jättävät kokonaan huomiotta.
        http://www.finlex.fi/fi/laki/ajantasa/2000/20000812


      • Parsku71

        Käytännössä kuntouttava työtoiminta tarkoittaa ilmaisen työvoiman hyväksikäyttöä.
        Aikaisemmin kirjoitin kannelleeni AVI:in, koska olen sitä mieltä, että kuntani käyttää kuntouttavaa työtoimintaa väärin hyväkseen ja velvoittaa jopa osa-aikaista työtä tekevän jatkamaan työllistymistä edistävässä palvelussa ramppaamista. Sellainenhan ei käy edes järkeen.
        Mutta taisin olla väärässä. Tällainen hyväksikäyttö on ilmeisesti valtakuntamme aallonharjalla hyväksytty. Näin voinemme päätellä kuvakaappauksesta, joka on otettu KELA:n sivuilta kohdasta, jossa ihminen ilmoittaa työttömyyspäivänsä. Vaihtoehtoihin on ilmestynyt seuraava teksti: "kuntouttavassa työtoiminnassa ja työssä".
        Pitäkää kiinni hatuistanne, palkkatyöläiset. Kuntouttavat tuulet tulevat olemaan myrskylukemia suuremmat.


    • Mirellagruoz

      Suomi loukkaa vahvasti ihmisoikeutta. Hei HALLITUS.. miten aiotte tämän epäkohdan korjata. Teille nauretaan täältä puukenkä maasta.
      Miksi teitä suomenkansalaisia nöyrytetään jatkuvasti. Mitä ootte tehneet kun olette joutuneet tollaiseen asemaan.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      56
      1836
    2. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      49
      1615
    3. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      52
      1554
    4. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      5
      1507
    5. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      6
      1495
    6. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      6
      1395
    7. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      8
      1306
    8. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      12
      1271
    9. Revi siitä ja revi siitä

      Enkä revi, ei kiinnosta hevon vittua teidän asiat ja elämä. Revi itte vaan sitä emborullaas istuessas Aamupaskalla
      Varkaus
      4
      1153
    10. Kello on puoliyö - aika lopettaa netin käyttö tältä päivältä

      Kello on 12, on aika laittaa luurit pöydälle ja sallia yörauha kaupungin asukkaille ja työntekijöille. It is past midni
      Hämeenlinna
      4
      1128
    Aihe