Ei tainut onnistua vieläkään

Pelastustavailla

Olin aikaisemmin vähän yli 10 vuotta parisuhteessa naisen kanssa ja ero tuli, kun nainen halusi erota.
Siinä sinkkuna ollessa ja jo eron aikana aloin analysoimaan virheitä mitä olin tehnyt. Mistään uskottomuus asioista ei puoleltani ollut kyse.
Tässä välissä ennen nykyistä suhdetta sain asiat omasta mielestäni hyvin kuntoon.

Nyt ollaan pari vuotta oltu nykyisen puolison kanssa yhdessä ja kihloihinkin menty. Häitäkin oli tarkoitus viettää lähiaikoina, mutta nyt alkaa siltä näyttämään että niitä ei taida tulla.
Tässä lähiaikoina n.1kk ajan olemme ajautuneet toistuvasti riitoihin. Riidat ovat lähteneet puolisoni mielestä minusta. Itse en ole samaa mieltä. Puolisoni on kuulema muuttanut tarkoituksella käytöstään ja nostaa aina mellakan asioista joita haluaa muuttaa. Hän on saanut tähän tukea ja ohjeistusta terapeutiltaan. Itse en taloudellisesti pysty käymään terapeutin luonna vaikka mielelläni muuten kävisin.
Hän laittaa mieleensä kaiken negatiivisen mitä erehdyn vain sanomaan. Sitten riidan aikana hän kertoo minkälainen ihminen hän on mielestäni.
Hänelle on todella vaikeaa myös myöntää että hän on tai ollut väärässä jossain asiassa. Sen tunnustaminen on todella vaikeaa. Minulle on tullut tästä myös jo asia. Aluksi se ei merkannut mitään, mutta nykyään alan jo haluta sitä, että hän voisi myöntää olevansa väärässä. Tästä syntyy myös pieniä tilanteita.

Suurimmat riitamme johtuvat kuitenkin seksistä. Tai oikeastaan sen harrastamattomuudesta. Itselleni seksi on tärkeä asia suhteessa ja tässä suhteessa se on myös parasta mitä on ollut. Edellisessä suhteessa seksiä oli todella vähän. Ehkä kaksi kertaa kuukaudessa. Muistan kuinka vaikeaa se oli sen takia aloittaa aina, kun sitä oli niin harvoin. Itse olisin halunnut sitä silloin myös useammin. Nyt tässä suhteessa sitä on ollut paljon. Keskimäärin 5 kertaa viikossa. Nyt kuitenkin on tulee koko ajan ongelmia seksin harrastamisesta ja siitä ettei sitä ole. Jotenkin olen itse jo tottunut tähän tiuhempaan tahtiin. Esim. Vkl haluaisin seksiä harrastaa jo päivällä, mutta puolisoni ei. Hän kyllä lupaa/antaa ymmärtää että seksiä on samana päivänä. 22 maissa alkaa itseltäni menemään fiilis ja ärsyttämään kun koko päivän on odottanut. Sitten hän alkaa 24 maissa vihjailemaan seksistä, niin alkaa vaan enemmänkin ärsyttämään. En siis tiedä johtuuko tämä mistä?
Olen yrittänyt itse suhtautua asiaan neutraalimmin, mutta en voi mitään silti tunnetilalleni. Tulee pettynyt olo. Ottaa myös itsetunnon päälle lievästi.

Muita asioita mistä minussa on myös vikaa hänen mielestään:
- ajattelumallini on väärä. Syylistän häntä. Näin on kuulema myös ammatti ihminen sanonut.
- otan kuulema kaiken negatiivisesti
- minä olen ajanut häntä jotenkin alaspäin. Kuulema vaikuttaa myös hänen uniinsa.
- olen muuttunut alaspäin siitä kun olemme alkaneet seurustelemaan.

Tässäpä nyt pääpiirteittäin tilanne. Mitä kannattaisi siis tehdä? Erota vai jotain muuta?

12

303

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • huhhuheijaa

      No joo, kyllä kuulostaa että vikaa on myös sinussa vaikket sitä itse näe. Jos nainen vihjaa että seksiä tulee tänään ja sitä saman päivän puolella tulee, niin mikä hitto on ongelma? Ettei hänen tehnyt mieli juuri silloin kun sinulle parhaiten sopii? Ja sitten kun hänelle se sopii niin sinä olet jo herne sieraimessa ja olet petetty, vaikka todellakin, seksiä oli myöhemmin jo tulossa. Haluat tahallasi pahoittaa mielesi? Sinä asetat seksille tiukan aikataulun koska se on ok ja suutut aikataulun ulkopuolisesta seksistä. Kuulostaa vinksahtaneelta ja todellakin ahdistavalta. Seksi on kahden ihmisen nautintoa varten, ei pelkästään sinun mä-haluan-sitä-heti-nyt-tyydytystä. Kyllä itsellänikin menee fiilis jos toinen jankkaa vieressä ja kilaroi jos ei heti saa, lapselta voisi moista käytöstä odottaa mutta että aikuiselta ja vielä seksiin liittyen. Hyi.

      Ja miten se ottaa itsetunnon päälle? Kun toinen ei tottele? Hän kuitenkin haluaa sinua noin monta kertaa viikossa, mutta hieman eri kellonaikaan kuin sinä? Hän kuitenkin tekee aloitteen sitten myöhemmin illalla, joka viittaa että hän kuitenkin aktiivisesti itsekin haluaa. Niin onko se ainoa itsetunto-ongelma todella se että se halu on väärään kellonaikaan?

      Et voi mitään tunnetilallesi joo, lapsi ei voi mitään tunnetilalleen. Aikuinen voi hyväksyä asian että joo, tuli paha mieli kun ei mennyt niin kun minä sen halusin ja hyväksyä että no, illalla sitten / sitten kun se toinenkin haluaa.

      Sanot että olette suunnitelleet häitä mutta on nyt kuukauden ollut vaikeampaa.. Kuukauden? APUA ! Jos kuukauden mittainen ongelmajakso on sinulle vaikeaa, et todella ole mikään hyvä kumppaniehdokas. Ja sen sijaan että ottaisit jopa onkeesi näistä asioista mitä kumppani sanoo, olet päättänyt olla täysin viaton kaikkeen, olet uhri, hänen uhri, hänen terapeutin uhri, olet uhri kun sinulla ei ole varaa terapiaan, olet uhri kun et saa oikealla kellonlyömällä seksiä, olet uhri koska hän on löytänyt voimaa sanoa missä mättää. Miksi hänen metelöintinsä ongelmistanne on väärin? Koska hän kritisoi sinua? Jos hän on aiemmin koittanut eri tavoin saada sinut huomaamaan ongelmat, mutta sinä olet vaan viis veisannut tai syyttänyt häntä, lopulta lakaissut asian maton alle. Hänelle ammattilainen on sanonut, että nosta meteliä sen verran ettei sinua haittaavia asioita vaan lakaista piiloon, mitä teet sinä? Sen sijaan että todella miettisit että mitä teet väärin, tulet tänne itkemään kuinka uhri nyt olet kun joku puolisosi lisäksi sanoo että vika voisi olla MYÖS sinussa? Kyllä, todellakin, vikaa on MYÖS SINUSSA, ei vaan puolisossasi. Toki ei hänkään ole täydellinen mutta et ole sinäkään. Jos et mitään virhettä näe itsessäsi se kertoo todella paljon sinusta.

      Miksi kävi näin tunteisiin? Olen ollut avoliitossa juuri kaltaisesi pyhimyksen kanssa joka oli kaikessa niin uhria että. 8 vuotta sitä uhri-pyhimys-kidutusta katselin, 3 vuotta kävin sen henkisen rääkin jälkeen terapiassa jotta sain psyykeni kasaan. Joten jos et pysty näkemään vikaa itsessäsi, jätä nainen, ihan hänen itsensä takia.

      ps Julkisella pääsee juttelemaan psykiatrin kanssa ilmaiseksi, siis aivan ilmaiseksi, ei edes poliklinikkamaksua tarvitse maksaa. Toki joutuu hetken jonottamaan, mutta rahaan se homma ei voi kaatua

      • TotuusSattuu

        "No joo, kyllä kuulostaa että vikaa on myös sinussa vaikket sitä itse näe. Jos nainen vihjaa että seksiä tulee tänään ja sitä saman päivän puolella tulee, niin mikä hitto on ongelma? Ettei hänen tehnyt mieli juuri silloin kun sinulle parhaiten sopii?"

        No kyllä tuossa on vikaa molemmissa, ei vain miehessä. Ensin yksi haluaa harrastaa seksiä silloin kuin toista ei huvita ja sitten kun toista taas huvittaa, on ensimmäiseltä jo mennyt se fiilis. Kyllä tuossa kummatkin olettavat että seksiä harrastetaan juuri silloin kuin heille sopii.
        Suhteiden toimimattomuuden perussyy numero yksi on lähes aina se että ei pystytä tekemään järkeviä kompromisseja vaan molemmat olettavat asioiden menevän juuri heidän halunsa mukaan. Asioista tulee kunniakysymyksiä jossa oma mielihyvä on se ykkönen eikä niin että halutaan tuottaa hyvää sille toiselle.


      • Pelastustavailla

        Kiitos vastauksistanne. Tarkoitukseni ei ollut tulla tänne esittämään uhria. Vaan juuri kertoa asia rehellisesti ja siltä miltä minusta tuntuu. Jos uhria haluaisin esittää, voisin tarinan värittää.
        Myöskään tämä noin kuukauden kestänyt riitelyjakso ei ole minulle niin maailmaa kaatava asia. Olen pitkässä suhteessa tottunut tällaiseen, enkä näe asiaoita pelkästään operatiivisesti. Puolisolleni tämä meidän kahden vuoden suhde alkaa olla pisin. Puolisoni on minulle kertonut, ettei hän jaksa riidellä samasta asiasta. Hän ei myöskään ala keskustelemaan siitä lisää vaikka haluaisin sitä tehdä. Hänen mukaansa asiasta on jo aikaisemmin keskusteltu ja hän on sanonut minulle syitä ja sitä mistä tämä riitely lähtee.
        Viimeksi eilen taistelimme asiasta. Hän antoi ymmärtää, että seksiä on tulossa tulemalla alasti makuuhuoneeseen. Tämän jälken tein aloitetta muutamia minuutteja, mutta hän piti puhelinta vain kädessä ja selasi jotain fb:n keskusteluryhmiä. Itselläni meni tässä kohtaa fiilis, koska en saanut mitään huomiota itse ja hän ei reagoinut lämmittelyihini mitenkään. Poistuin tilanteesta, jonka jälkeen n.5 minuuttia hän tuli minulta kysymymään että mikä tuli ja vastasin siihen. Siitä alkoi taas tämä sama kuvio. Hän ei pystynyt pahoittelemaan sitä että oli räplännyt puhelintaan. Perustelut oli, vain se että hän teki sitä alle 5 min.
        Siis varmana on tässä vikaa minussa, en mitään uhria ole itsestäni tullut tekemään. Pyytäisinkin vain apua. Mitä pitäisi muuttaa? Tämä oli alkuperäisen tekstin idea, mutta se ei tullut varmaan ilmi. Haluaisin siis tietää pystynkö muuttamaan itseäni vai kannattaako erota?


      • Jossain.mättää

        Siis oikeasti, hän tulee alasti makuuhuoneeseen ja sinä oitis haluat hommiin? Itse olen muutaman vuoden ollut parisuhteessa ja meillä ei alastomuus makuuhuoneessa automaattisesti tarkoita seksiä. Toki meillä varsin vilkas seksielämä on, mutta mies ei oleta automaattisesti, että aina saa kun vähän vonkaa. Jotenkin tökkii tuo sinun juttusi nyt. Vaikka sanot, että olet "tottunut" saamaan usein, pitäisi ottaa huomioon, että tuollainen painostus saa naisen varmasti pihtaamaan. Ja alkuhuuma tasaantuu jossain vaiheessa, ehkä et vain ole niin hyvä sängyssä kuin kuvittelet??

        Ja sitten tämä terapeutti, minulla hälytyskellot soi heti, jos pitää terapeutilla ravata. Tietenkin asioista pitää voida puhua, etteivät ne patoudu pään sisälle, mutta terapia antaa aina lisää tietoa omasta pahasta olosta ja sanotaanhan, että tieto lisää tuskaa. Ulkopuolinen auttaja saa vain tämän naisesi kertoman tiedon teidän parisuhteestanne ja sen mukaan hän olettaa, miten teillä hommat menee. Tottakai hän neuvoo naistasi pitämään puoliaan ja mistäpä he sitten keskustelevatkaan, mutta lumipalloefekti on valmis.


      • Pelastustavailla
        Jossain.mättää kirjoitti:

        Siis oikeasti, hän tulee alasti makuuhuoneeseen ja sinä oitis haluat hommiin? Itse olen muutaman vuoden ollut parisuhteessa ja meillä ei alastomuus makuuhuoneessa automaattisesti tarkoita seksiä. Toki meillä varsin vilkas seksielämä on, mutta mies ei oleta automaattisesti, että aina saa kun vähän vonkaa. Jotenkin tökkii tuo sinun juttusi nyt. Vaikka sanot, että olet "tottunut" saamaan usein, pitäisi ottaa huomioon, että tuollainen painostus saa naisen varmasti pihtaamaan. Ja alkuhuuma tasaantuu jossain vaiheessa, ehkä et vain ole niin hyvä sängyssä kuin kuvittelet??

        Ja sitten tämä terapeutti, minulla hälytyskellot soi heti, jos pitää terapeutilla ravata. Tietenkin asioista pitää voida puhua, etteivät ne patoudu pään sisälle, mutta terapia antaa aina lisää tietoa omasta pahasta olosta ja sanotaanhan, että tieto lisää tuskaa. Ulkopuolinen auttaja saa vain tämän naisesi kertoman tiedon teidän parisuhteestanne ja sen mukaan hän olettaa, miten teillä hommat menee. Tottakai hän neuvoo naistasi pitämään puoliaan ja mistäpä he sitten keskustelevatkaan, mutta lumipalloefekti on valmis.

        Eli kyllä täälläpäin se tarkoittaa seksiä kun alasti tullaan makuuhuoneeseen. Tämä on siis ollut merkki siitä. Nukumme vaatteet päällä. Haluaisin lisää kuulla tästä painostuksesta. Voitko kertoa mitä tarkoitat sillä?
        Ja alkuhuuman tiedän. Aluksi emme olleetkaan niin paljon seksiä. Seksin määrä on kasvanut suhteen aikana, mutta on ollut aika stabiili nyt vuoden ajan ainakin. En omasta mielestä kuvittelekkaan olevan "niin hyvä" sängyssä. Mielestäni seksimme on kuitenkin ollut parasta mitä minulla on ollut.
        Minusta olisi ainakin mukava käydä terapeutille purkamassa tuntoja, mutta olet oikeassa että hänen mielipiteensä varmasti vaikuttaa paljon kaikkeen. Tästä voi tosissaan seurata lumipallo efekti.
        Vaikka muuten tuntuukin että asiat menevät hyvin. Alan kallistumaan eron kannalle. Aion viikonloppuna kertoa hänelle että meidän on paras erota. Ehkä kummatkin löydämme jotain parempaa tai sitten kadun sitä loppu elämäni. Who knows.


      • Jossain.mättää
        Pelastustavailla kirjoitti:

        Eli kyllä täälläpäin se tarkoittaa seksiä kun alasti tullaan makuuhuoneeseen. Tämä on siis ollut merkki siitä. Nukumme vaatteet päällä. Haluaisin lisää kuulla tästä painostuksesta. Voitko kertoa mitä tarkoitat sillä?
        Ja alkuhuuman tiedän. Aluksi emme olleetkaan niin paljon seksiä. Seksin määrä on kasvanut suhteen aikana, mutta on ollut aika stabiili nyt vuoden ajan ainakin. En omasta mielestä kuvittelekkaan olevan "niin hyvä" sängyssä. Mielestäni seksimme on kuitenkin ollut parasta mitä minulla on ollut.
        Minusta olisi ainakin mukava käydä terapeutille purkamassa tuntoja, mutta olet oikeassa että hänen mielipiteensä varmasti vaikuttaa paljon kaikkeen. Tästä voi tosissaan seurata lumipallo efekti.
        Vaikka muuten tuntuukin että asiat menevät hyvin. Alan kallistumaan eron kannalle. Aion viikonloppuna kertoa hänelle että meidän on paras erota. Ehkä kummatkin löydämme jotain parempaa tai sitten kadun sitä loppu elämäni. Who knows.

        Eroaisitko sen takia, ettet saa seksiä silloin kun haluat? Vai minkä syyn meinasit naisellesi kertoa? Jos teillä asiat muuten on hyvin, niin en nyt käsitä tätä seksiin takertumista. Halusit tietää painostuksesta, kerron esimerkin omasta avioliitostani, joka päättyi, koska seksi oli huonoa. Oli tietenkin muitakin syitä, mutta seksi oli se suurin. Sinä kerrot, että saat parasta seksiä ikinä, minä sain vain huonoa.

        Kun tapasin ex-mieheni, hän ensimmäisellä seksikerralla kertoi, että on kokematon ja minun pitää häntä opastaa. Alkuun meilläkin oli vilkas seksielämä, mutta kun kävi selväksi, ettei miehen taidot kehity yhtään, vaikka kuinka harjoitellaan, niin seksi alkoi tuntua pakkopullalta. Mitä enemmän mies vonkasi sitä vähemmän minua kiinnosti. Jossain vaiheessa aloin suostua vain velvollisuudesta, että mies olisi muutaman päivän tyytyväinen. Minua alkoi ahdistaa, kun ei voinut edes kainaloon mennä istumaan, kun miehellä alkoi heti seksi mielessä pyörimään. Se ainainen vonkaaminen oli minulle painostusta, koska kyse oli vain hänen mielihyvästään.

        Nykyinen mieheni ei myöskään ollut mikään panomies, kun tapasimme. Mutta hänellä ja exälläni on se suuri ero, että nykyinen mies kuuntelee minua. Seksi oli alkuun melkoista sähellystä, mutta sitä oli usein, jopa 4 kertaa päivässä. Harjoitus tekee mestarin, ainakin tämän miehen kohdalla. Olemme olleet yhdessä muutaman vuoden ja seksi on molempia tyydyttävää. Alkuhuuma on jo tasaantunut, mutta halut ovat säilyneet. Me nukumme alasti, eikä se tarkoita automaattisesti seksiä. Meillä kummallakin on oikeus kieltäytyä, vaikka seksistä olisi aikaisemmin ollutkin puhetta, hetki mökötetään ja sitten kuitenkin nukun hänen kainalossaan. Painostusta en ole tässä suhteessa kokenut kertaakaan.

        Jos sinusta tuntuu, että ero on ratkaisu, niin eikun vaan erotkaa. Mutta aika kummalta nuo syysi kuulostavat.


      • popopoopo
        Pelastustavailla kirjoitti:

        Eli kyllä täälläpäin se tarkoittaa seksiä kun alasti tullaan makuuhuoneeseen. Tämä on siis ollut merkki siitä. Nukumme vaatteet päällä. Haluaisin lisää kuulla tästä painostuksesta. Voitko kertoa mitä tarkoitat sillä?
        Ja alkuhuuman tiedän. Aluksi emme olleetkaan niin paljon seksiä. Seksin määrä on kasvanut suhteen aikana, mutta on ollut aika stabiili nyt vuoden ajan ainakin. En omasta mielestä kuvittelekkaan olevan "niin hyvä" sängyssä. Mielestäni seksimme on kuitenkin ollut parasta mitä minulla on ollut.
        Minusta olisi ainakin mukava käydä terapeutille purkamassa tuntoja, mutta olet oikeassa että hänen mielipiteensä varmasti vaikuttaa paljon kaikkeen. Tästä voi tosissaan seurata lumipallo efekti.
        Vaikka muuten tuntuukin että asiat menevät hyvin. Alan kallistumaan eron kannalle. Aion viikonloppuna kertoa hänelle että meidän on paras erota. Ehkä kummatkin löydämme jotain parempaa tai sitten kadun sitä loppu elämäni. Who knows.

        "täälläpäin se tarkoittaa seksiä kun alasti tullaan makuuhuoneeseen"

        No voi hyvää päivää! Eiköhän olisi syytä jo tarkistaa tarkoituksia ja tulkintoja... eli makuuhuoneeseen voi tulla alasti, mutta mikään ei tarkoita automaattiseksi seksiä. Jotenkin vaikuttaa siltä, että tarvitset naisen ainoastaan seksivälineeksi et arvosta naista itseään, niin tulos on juuri tuollainen. Ei mikään ihme siis.


      • 85732845
        Jossain.mättää kirjoitti:

        Eroaisitko sen takia, ettet saa seksiä silloin kun haluat? Vai minkä syyn meinasit naisellesi kertoa? Jos teillä asiat muuten on hyvin, niin en nyt käsitä tätä seksiin takertumista. Halusit tietää painostuksesta, kerron esimerkin omasta avioliitostani, joka päättyi, koska seksi oli huonoa. Oli tietenkin muitakin syitä, mutta seksi oli se suurin. Sinä kerrot, että saat parasta seksiä ikinä, minä sain vain huonoa.

        Kun tapasin ex-mieheni, hän ensimmäisellä seksikerralla kertoi, että on kokematon ja minun pitää häntä opastaa. Alkuun meilläkin oli vilkas seksielämä, mutta kun kävi selväksi, ettei miehen taidot kehity yhtään, vaikka kuinka harjoitellaan, niin seksi alkoi tuntua pakkopullalta. Mitä enemmän mies vonkasi sitä vähemmän minua kiinnosti. Jossain vaiheessa aloin suostua vain velvollisuudesta, että mies olisi muutaman päivän tyytyväinen. Minua alkoi ahdistaa, kun ei voinut edes kainaloon mennä istumaan, kun miehellä alkoi heti seksi mielessä pyörimään. Se ainainen vonkaaminen oli minulle painostusta, koska kyse oli vain hänen mielihyvästään.

        Nykyinen mieheni ei myöskään ollut mikään panomies, kun tapasimme. Mutta hänellä ja exälläni on se suuri ero, että nykyinen mies kuuntelee minua. Seksi oli alkuun melkoista sähellystä, mutta sitä oli usein, jopa 4 kertaa päivässä. Harjoitus tekee mestarin, ainakin tämän miehen kohdalla. Olemme olleet yhdessä muutaman vuoden ja seksi on molempia tyydyttävää. Alkuhuuma on jo tasaantunut, mutta halut ovat säilyneet. Me nukumme alasti, eikä se tarkoita automaattisesti seksiä. Meillä kummallakin on oikeus kieltäytyä, vaikka seksistä olisi aikaisemmin ollutkin puhetta, hetki mökötetään ja sitten kuitenkin nukun hänen kainalossaan. Painostusta en ole tässä suhteessa kokenut kertaakaan.

        Jos sinusta tuntuu, että ero on ratkaisu, niin eikun vaan erotkaa. Mutta aika kummalta nuo syysi kuulostavat.

        "kun kävi selväksi, ettei miehen taidot kehity yhtään, vaikka kuinka harjoitellaan, niin seksi alkoi tuntua pakkopullalta"

        Kömpelön miehen on parempi luopua elämän leikistä.

        "ei voinut edes kainaloon mennä istumaan, kun miehellä alkoi heti seksi mielessä pyörimään"

        Höh, niin on miehet rakennettu.

        "ainainen vonkaaminen oli minulle painostusta"

        Vonkaava mies on kuin nalkuttava nainen. Syy on ymmärrettävä mutta vaikutus päin vastoin kuin olisi toivottu.


    • 935894835

      Erota kannattaa. Kaikki vaaran merkit ovat selvästi ilmassa.

    • lkasdjlasd

      Olet analysoinut tilannetta, mutta et ole sitä tietä saanut vastausta kysymykseesi, jatkaako vai erota. Pitäisikö nyt siirtyä siihen, miltä tuntuu? Haluatko jatkaa? Heräätkö aamulla iloisena siitä, että olet tämän ihmisen kanssa? Onko kiva tulla kotiin, kun hän on siellä? Kumpi tuntuu paremmalta, se että hän lähtee illaksi johonkin omille menoilleen ja saat olla omassa rauhassa vai se, että hän palaa menoiltaan ja saatte olla kahden? Onko olosi hänen seurassaan yleensä turvallinen ja vapautunut?

    • kgdhk

      Kiinnitä huomiota riitoihinne. Ainakin olin rivien välistä lukevinani, että niihin sisältyy toinen toistenne syyttelyä ja kaikkea muuta hyvin negatiivista, joita alatte jauhaa. Riitelette paljon samoista asioista (?) ettekä saa riitoja sovittua. Näin teistä on tullut ns. vastapuolia eikä yhteispelistä ole tietoakaan. Ja yhteispeli on parisuhteen tärkein elementti! Ilman sitä ei suhteesta taatusti tule mitään. Eikä ilman toisen kunnioitusta. Tämä vaikuttavat ilman muuta ja ennen kaikkea seksielämään. Seksiä ei kannata ikimaailmassa vongata. Omasta mielestäni ei pidä edes sanoa "haluan seksiä vkl päivisin", sillä harva nainen syttyy seksiin tällaisesta. Pikemminkin suorat toivomukset otetaan vaatimuksina, ja tulee paineita. Sellainen ei sytytä ketään.

      Oletkohan liian orientoinut parisuhteessasi seksin puolelle, kun pitäisi ennen kaikkea vaalia SUHDETTA. Keskittyä toinen toistenne hyvinvointiin, kuulumisiin, tunteisiin. Kaikkeen, jolla välinne syntyy hyvä ja lämmin ilmapiiri. Se tukee myös yhteispeliä.

      Mikä sitten avuksi? Teidän tulee keskustella asiallisesti mitä kumpainenkin suhteeltanne odotatte, mitä pidätte tärkeänä. Asiallista keskustelusta tulee, kun molemmat puhutte vain itsestänne ja tuntemuksistanne. Riitelyyn kannattaa sopia säännöt. Ns. vyön alle ei isketä, ei haukuta/syytellä toista. Molempien kanta kuunnellaan tasapuolisesti ja otetaan huomioon, kumpikaan ei ole yhtään enempää oikeassa tai väärässä etenkään tunneasioissa. Syyttelyn sijasta keksikään ratkaisuja. Riidat pitää myös sopia, eikä jättää vain taakse.

    • g-e-m-i-n-i

      Itse eronneena sanoisin, jos suhteessa alkaa tuntua pahemmalta on kyllä parempi erota, eikä ainakaan kannata mennä naimisiin ennen kuin on täysin varma, että haluaa juuri tuon henkilön kanssa jakaa elämänsä.
      Seksi taas on hyvin pitkälti tunteisiin liittyvä asia. Kun toisesta välittää ja häntä rakastaa haluaa tuntea ihmisen myös fyysisesti. Se ei katso kellon aikaa. Jos seksi pitää sopia kellon tarkkuudella johonkin aikaan on se mielestäni lähinnä seksintappaja.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      55
      1816
    2. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      43
      1593
    3. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      51
      1542
    4. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      4
      1485
    5. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      5
      1478
    6. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      5
      1384
    7. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      7
      1298
    8. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      11
      1263
    9. Revi siitä ja revi siitä

      Enkä revi, ei kiinnosta hevon vittua teidän asiat ja elämä. Revi itte vaan sitä emborullaas istuessas Aamupaskalla
      Varkaus
      3
      1142
    10. Kello on puoliyö - aika lopettaa netin käyttö tältä päivältä

      Kello on 12, on aika laittaa luurit pöydälle ja sallia yörauha kaupungin asukkaille ja työntekijöille. It is past midni
      Hämeenlinna
      3
      1123
    Aihe