HIVistä ilmoittaminen

jaqo56

HIV leviää, eikä kukaan tietenkään tahdo itselleen raskasta ja vaikeasti hoidettavaa tulehdussairautta joka tuhoaa kehon immuunisysteemin.

Nykyään lääkkeet pitävät sen kurissa, mutta silti se on todella pelätty ja sen kantajia syrjitään. Yleinen ajattelu tuntuu olevan, että hiv-potilas levittää tautia vain olemalla olemassa ja että vain todella paheelliset, sairaat, narkkarit ja homot sairastuvat siihen. Niinhän se ei mene. HIV-tartunnan voi saada terve hetero yhtä hyvin kuin "sairas" ja "paheellinen" ihminen.

HIV-tartunnasta ilmoittamisessa ex-partnereille on paljon pelättävää jos kyseessä on vaikkapa pieni kaupunki. Terveydenhoidon yhteydenotto mahdollisesta tartunnasta aiheuttaa takuulla juoruja, osoittelua, syyttelyä ja jopa väkivaltaa. On ymmärrettävää, jos ihminen ei tuossa tilanteessa halua edes mennä testeihin. Siitähän voi seurata hirveä julkinen stigma, häpeä ja nöyryytys. Ei testejä tarkoittaa sitä, että virus saa rauhassa toimia ilman häiritsevää lääkitystä. Tällöin AIDS voittaa.

Kaupunkien pitäisi järjestää HIV-testauksia jatkuvina kampanjoina tyyliin: "Oletko ihan varma että olet negatiivinen? Se selviää pian."

HIV pidetään piilossa mediassa jostain syystä. Miksi? Häpeä ja viha eivät häviä ennen kuin ihmiset tajuavat että HIV on vain yksi sairaus, ei saatanallisten epäsikiöiden pahuuttaan hankkima tauti, jota he haluavat levittää.

Lisää tiedotusta, lisää faktoja ja lisää todellisuutta. Ja loppujen lopuksi: rakkaus voittaa kaiken jos me vaan toivomme niin. On se vaan niin iso voima se rakkaus.

1

148

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Infoo88888888888888888

      Hieman tarkennusta

      HI-virus on ihmisen immuunikato virus (Human immunodefiency virus) joka tuhoaa immuunijärjestelmän ja johtaa hengenvaarallisiin komplikaatioihin kuten keuhkokuumeeseen, syöpään, kapoosin sarkoomaan ja muille sairauksille joille ihmiset ovat tavallisesti immuuneja.

      HI-Virus on nykyään erittäin helposti hoidettavissa ja hallittavissa oleva tartunta (nimen omaan tartunta eikä sairaus) johon löytyy erittäin tehokkaita hoitoja ja lääkkeitä, kunhan vain diagnoosi saadaan tehtyä tarpeeksi ajoissa (suunnilleen 1-3 vuoden jälkeen tartunnasta).

      Mikäli tartunta havaitaan ajoissa, voidaan helposti estää sen eteneminen AIDS:iin kunhan vain ruokavalio, hygienia ja yleiskuntoa ylläpitää lääkityksen yhteydessä (ellet sitten elä yli 110 vuotiaaksi joka on erittäin epätodennäköistä), eli todennäköisemmin nykyään ajoissa HI-virus tartunta diagnoosin saanut kuolee vanhuuteen kuin HI-viruksen tai AIDS:in aiheuttamiin komplikaatioihin.

      AIDS on immuunikato syndrooma (Aquired immunodefiency syndrome, eli siis syndrooma ei taaskaan mikään tauti) joka voi tulla esim. kemiallisten aseiden uhriksi joutumalla, ei ainoastaan HI-virus tartunnan kautta.

      AIDS ja HI-virus ovat kaksi TÄYSIN eri asioita, HI-virus on virus joka tuhoaa immuunijärjestelmän ja AIDS on Syndrooma joka tulee, kun immuunijärjestelmä on tarpeeksi heikko.

      Nykyään suurin osa länsimaissa todetuista AIDS tapauksista johtuu HI-virus tartunnasta, mutta Afrikassa ja Aasian köyhissä osissa yleisin syy on heikko hygienia, kulkutaudit, ravinnon puute, puhtaan juomaveden puuttuminen, loiset ja köyhyys.

      Lueppa hieman tarkemmin kuin jostain wikipedian sivustoilta mistä on kyse.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      38
      1863
    2. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      43
      1426
    3. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1401
    4. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      15
      1384
    5. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      1
      1365
    6. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      7
      1344
    7. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      2
      1327
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      1
      1270
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      2
      1210
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      4
      1192
    Aihe