Nordnet superrahastot?

45645

Vaikuttaisivat hyviltä kohteilta kun ovat ilmaisiakin, mutta onko noissa jotain mätää...? Ruotsin rahasto on noussut ihan käsittämättömällä tahdilla tällä vuosikymmenellä, joten tuskin siihen ainakaan uskaltaa enää laittaa mitään kiinni.

11

1350

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • fsaah

      Rahasto ei ole mikään itsenäinen toimija. Rahasto nousee, jos sen sisältämien osakkeiden hinnat nousevat. Kun teet päätöksiä sijoittamisesta Ruotsiin, sinun pitää katsoa ruotsalaisten osakkeiden arvostustasoja ja tulevaisuudennäkymiä, ei niihin sijoittavan indeksirahaston kurssikäyrää.

      Suunnilleen kaikkien kehittyneiden maiden osakekurssit (tai ainakin pääindeksit) ovat nousseet kovasti tällä vuosikymmenellä. Kuten joku päivä sitten uutisissakin todettiin, seuraava romahdus on kyllä tulossa - kukaan ei vaan tiedä, alkaako se ensi viikolla, ensi vuonna vai vasta ensi vuosikymmenellä.

    • Artisti_maksaa_aina

      Indeksirahasto seuraa takana olevaa markkinaa. Mätää olisi se, jos rahasto poikkeaisi osakkeiden yleisestä kehityksestä.

      Riskiä pohtiessa tulee kyllä mieleen, että rahaston ylläpito ei ole Nordnetille ilmaista hommaa. Kustannukset katetaan varmasti jotakin kautta ja tällä hetkellä ilmeisesti osakevälityksen palkkioista. Entäpä jos Nordnet odotteleekin vain superrahastoihin kertyvän yhä enemmän ilmaisuuden houkuttelemaa pääomaa ja laittaa sen jälkeen niille vuosimaksun? Kun rahastot ovat nousseet vahvasti, niistä irtautuminen laukaisee verotuksen ja tulee kalliiksi, jolloin asiakkaat mieluummin jäävät ja maksavat kiltisti.

      Tätä varten ei tarvitse edes pahantahtoisesti juonitella. Rahastojen kasvaessa käy yhä hankalammaksi rahoittaa niiden kustannukset jostakin muualta, vaikka haluakin olisi.

      • 45645

        Onko siis näin että kannattaisi ennemminkin etsiä joku arvostettu maksullinen rahasto, jossa tuotto on ollut odotetulla tasolla tai ylittänyt sen ja kulut kuitenkin siihen nähden maltilliset?


      • jklkg
        45645 kirjoitti:

        Onko siis näin että kannattaisi ennemminkin etsiä joku arvostettu maksullinen rahasto, jossa tuotto on ollut odotetulla tasolla tai ylittänyt sen ja kulut kuitenkin siihen nähden maltilliset?

        Mennyt tuotto ei ole mikään tae tulevaisuuden tuotoista. Eikä aktiiviset rahastot ole immuuneja markkinoiden muutoksille. - Hyvällä onnella rahastonhoitaja on osannut valita sellaiset omistukset, jotka eivät laske yhtä voimakkaasti kuin markkinat keskimäärin. Huonolla onnella rahastonhoitaja on valinnut juuri ne omistukset, jotka romahtavat eniten. Aika usein sellaiset yhtiöt, jotka nousevat nopeiten, myös laskevat nopeiten.


      • Artisti_maksaa_aina
        45645 kirjoitti:

        Onko siis näin että kannattaisi ennemminkin etsiä joku arvostettu maksullinen rahasto, jossa tuotto on ollut odotetulla tasolla tai ylittänyt sen ja kulut kuitenkin siihen nähden maltilliset?

        En tarkoita ihan tuotakaan, sillä ilmainen on sentään ilmainen. Kannattaa kuitenkin varautua siihen, että ilmainen ei pysy ilmaisena.


      • puistokylteri

        Todennäköisesti niihin tulee jonkinnäköinen hallinnointi kulu, kunhan pysyy alle 0,1% niin etf rahastolle käypä summa.


    • Kriisilainen

      Hyvin menee kunnes tulee laskumarkkina ja kurssit romahtaa. Silloin katsotaan kenellä pitää pokka ja kuka myy pelihousunsa paniikissa.

      • juuuuuuhhh

        Myyn heti kun romandus alkaa. Ostan takaisin aallon pohjalla, kun nousu alkaa.


      • Osakekonkari

        No siis laskumarkkinoillahan ostetaan tasaisesti lisää ja muulloin holdataan jos rahaston varoja ei tarvitse. Todellisen aallonpohjan näkee jälkikäteen, jopa vasta vuosien kuluttua.


    • Osakepoimija

      Superrahastot tuottavat kuluttomuutensa ansiosta paremmin kuin aktiiviset rahastot, siis pitkässä juoksussa. Eri asia on, että niin Suomen kuin Ruotsinkin Superrahastojen tasearvo P/B on luokkaa 2, eli puolet niiden arvosta on jo silkkaa ilmaa. Sehän taas johtuu niihin sisältyvien osakkeiden kalleudesta juuri nyt.
      Eli noihin kannattaa sijoittaa vähitellen pitkän ajan kuluessa eli ajallisesti hajauttaen eikä missään tapauksessa kerralla laittaa niihin kaikkia pelimerkkejä. Tuskin noissa mitään mätää muuten on vaan oikea vaurastuminen vuosikymnenien aikana hyvinkin mahdollista. Jopa helpompaa ja yhtä varmaakin kuin keskiverto-osakesijoittajalla!

    • superrahasto

      Minkä verran on euroissa on vähitellen? Entä kuinka usein/harvoin on ajallinen hajauttaminen.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      37
      1806
    2. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1401
    3. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      44
      1387
    4. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      14
      1352
    5. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      1
      1345
    6. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      7
      1324
    7. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      0
      1294
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      1
      1250
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      2
      1210
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      2
      1183
    Aihe