Minkä ikäisenä liian myöhäistä parisuhteeseen?

Turhaakaikkityynni

Minkä ikäisenä on liian myöhäistä? Yleensähän nuorena on ihastumisia, seukataan pari viikkoa tai kuukautta yläaste- tai lukioikäisenä, sitten siirrytään vakavampiin suhteiisiin, ehkä asutaan jonkun kanssa, ollaan naimisissa tai muuten yhdessä jne. Jos nuo vaiheet jää välistä pois, miten ne oppii enää myöhemmin? Minkä ikäisenä on liian myöhäistä?

16

369

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • eimuutarajoitusta

      Mieluummin on aloitettava kun vielä on elossa. Vasta sitten on luultavasti liian myöhäistä.
      Koska ei ole varmaa tietoa, pitääkö pappien jutut ikuisesta elämästä paikkansa.

      • dfgdffgfth

        Miltä se tuntuis aatella että sulla (sekä kaikilla muillakin miljaardeilla täälä elävilllä ja jokaisella tämän mennessä kuolleellak) on häviämätön sielu, ja ihmisen täytyy tämän elämän aikana valita minne antaa loppusijoittaa itsesi ikuisuudeksi? jännää aatella että tietoisuutemme säilyy kuoleman jälkeen ja muistamme mitä tapahtui tässä elämässä.


      • eimuutarajoitusta

        Aivomme muodostavat sen (kuvittelevamme?) tietoisuuden.
        Kun aivot ovat tuhkana, ei tietoisuus voi toimia.


      • ylläripylläriä
        eimuutarajoitusta kirjoitti:

        Aivomme muodostavat sen (kuvittelevamme?) tietoisuuden.
        Kun aivot ovat tuhkana, ei tietoisuus voi toimia.

        Tulet yllättymään :D, kunhan aika sinustakin jättää.

        Luepa kirja Koskettava kokemus, siinä on mukana mm. niidenkin tarinoita, jotka olivat sitä mieltä, että kun ihminen kuolee, kaikki loppuu.

        On muuten saatu viitteitä siitä, että ihmisellä on myös aivojen ulkopuolista tietoisuutta tai sen kaltaista, mm. sydämessä. Kuulostaa hullulta, mutta esim. sydänsiirtopotilaille on ilmaantunut kykyjä, joita heillä ei ole ennen siirtoa ollut. Eräskin mies alkoi suoltaa taidokkaita runoja. Lopulta saatiin selville, että sydän oli siirretty runoja paljon kirjoittaneelta vainajalta.


      • shada
        ylläripylläriä kirjoitti:

        Tulet yllättymään :D, kunhan aika sinustakin jättää.

        Luepa kirja Koskettava kokemus, siinä on mukana mm. niidenkin tarinoita, jotka olivat sitä mieltä, että kun ihminen kuolee, kaikki loppuu.

        On muuten saatu viitteitä siitä, että ihmisellä on myös aivojen ulkopuolista tietoisuutta tai sen kaltaista, mm. sydämessä. Kuulostaa hullulta, mutta esim. sydänsiirtopotilaille on ilmaantunut kykyjä, joita heillä ei ole ennen siirtoa ollut. Eräskin mies alkoi suoltaa taidokkaita runoja. Lopulta saatiin selville, että sydän oli siirretty runoja paljon kirjoittaneelta vainajalta.

        Koskettava kokemus on huijauskirja. Keksittyjä juttuja.


    • 25on

      25.

    • gjhmmhgmhg

      Naurettava kysymys. Ja mitä sä sillä tiedolla teet? Ja kuka sen tiedon voi sulle antaa? Ketä uskot, ketä et usko? Entäs jos joku sanoo, että siinä ja siinä iässä on liian myöhäistä ja sit sulle ei olekaan? Entäs jos joku sanoo, että vielä ei oo liian myöhäistä, mut sulle onkin? Miksi kysyt tällaista asiaa tuntemattomilta ihmisiltä? Miksi ylipäätään mietit tätä asiaa? Mitä se "liian myöhäistä" käytännössä tarkoittaa? Kuolemaako? Mistä joku voi tietää, milloin kuolet? Miksi ikä vaikuttaa siihen, että parisuhde on liian myöhäistä? Etkö halua enää vanhempana parisuhteeseen vai häh? Oletko ottanut huomioon, että ihmisiä on erilaisia ja heillä on eri aikoihin parisuhteita ja joillakin ei ole ollenkaan? Vastaapa noihin alkuun, katotaan sitten sitä ikää...

    • äläolehuolissasi

      Hyvä kysyjä ! Vaikka jäisi jotain väliinkin, kyllä oppii seurustelemaan ja parisuhteeseen.
      Oikeastaan parisuhde kulkee parhaimmillan omaa latuaan, ei sitä tarvitse "opetella".

    • monenlaistatarinaa

      Ei koskaan ole liian myöhäistä!

      Itse en seurustellut yläasteella enkä lukiossa, eikä moni ystävänikään. Hyvä ystäväni alkoi seurustella parikymppisenä, nyt he ovat olleet naimisissa yli 20 vuotta. Itse treffailin lyhyen aikaa opiskeluaikoinani, kunnes tapasin tulevan mieheni. En siis ollut seurustellut edes vakavammin sitä ennen. Hän ei ollut edes treffaillut ketään. Me olemme olleet naimisissa 14 vuotta. Niin ja menimme naimisiin ennen kuin olimme muuttaneet yhteenkään, toinen vielä opiskeli ja toinen oli eri paikkakunnalla töissä.

      Ei niitä "vakavia" suhteita tarvita alle välttämättä ollenkaan. Itse totesin niiden kahden aiemman kanssa jo varhain, että hyviä tyyppejä ovat, muttei vain nappaa tarpeeksi. Odotin "sitä oikeaa" mieluummin kuin aloin tarkoituksellisesti todella vakavaan suhteeseen.

    • mieluummin_yksin

      Itse keski-ikäisenä naisena sanon, että ihmissuhteet vaativat harjoittelua & työstämistä. Varmaan nuorena helpommin sopeutuu elämään toisen ihmisen kanssa. Mutta runsaskaan ihmissuhdeharjoittelu (tai pään seinään lyöminen ihmissuhteissa) ei välttämättä auta, jos välissä on elänyt pitkään itsenäistä ja yksinäistä elämää. Kummallakin voi olla omat jäykät tavat, tottumukset ja näkemykset, joiden yhteen sovittaminen ei enää onnistu. Ihminen monesti jäykistyy iän myötä, nuori on elastinen (samoin kuin konkreettisesti verisuonet ihmisen sisällä, samoin on asenteiden laita).

      Itse en ainakaan sopeudu enää tiiviiseen (pari)suhteeseen. Ristiriitoja tulee heti alkuun tutustumis-/seurusteluvaiheessa, kun koen vapauteni ja aikani varastetuksi ja itseni ikään kuin sidotuksi pakkopaitaan. Nuorempana olin naimisissa, eikä yhdessä asuminen itsessään ollut vaikeaa tai rajoittavaa.

      Mutta riippuu tietysti ihmisestä ja ihmisisistä. Kaikkein parasta olisi, jos kumpikaan puoliskoista ei olisi liiallisen mustasukkaisia (tai sitten kummankin on tykättävä siitä, että toinen on koko ajan perstuntumassa).

    • yksinäinenharakka

      Siis, eihän koskaan ole myöhäistä löytää parisuhdetta ja ei siihen todellakaan ole mitään tiettyä ikää koska moinen tulisi löytää. On vanhoja ihmisiä (vanhuksia), jotka ovat vielä löytäneet toisensa ja menneet naimisiin. Siinä missä on pareja jotka ovat lapsesta lähtien tunteneet jo toisensa ja tykänneet jo ala-asteella toisistaan. :)

    • maikkilain

      Ei milloinkaan! Tiedän sen kokemuksesta. Paljon riippuu henkilöistä ja siitä onko valmis ottamaan sen toisen rinnalleen omine tapoineen ja entä hyväksyykö se toinen sinun tapasi. Oletteko valmiita tekemään kompromisesseja toistenne vuoksi. Mutta ikä ei ole mikään este sille.

    • jhyg5r

      Lasten hankkimisen suhteen kannattee pitäää huolta ettei liian vanhana ala... Kaikki on tietysti yksilöllistä joten se siitä....

    • KevätSentäänKaikil

      Mun kohdalla varmaan 8 v jälkeen liian myöhäistä, kun tuli katseltua vanhempien parisuhteiluita. Yksilöllistä tosiaan. Lapsen olisin halunnut, mutta eipä löytynyt sitten halukasta isukkia, jonka olisin arvostanut lapsen arvoiseksi. Yksilöllistä tosiaan.

      Tasan ei mene kortit ja jotkut jää ilman.

    • KirjoittamatonSääntö

      Joo sitä ihastumista ja kokeilua kannaattaa harjoittaa siinä 13-19 vuoden iässä, tuolloin useimmilla on se ensimmäinen poika/tyttöystävä, käydään pileissä ja hengaillaan kavereiden kaa. Noin 20-24 vuotiaana on sitten aika rauhoittua, hankkia työ ja aloittaa vakavampi parisuhde, moni bongaa tyttiksen baarista tai somesta. Perhe kannattaa perustaa joko siinä 24-30 vuoden iässä kun ihminen on hedelmällisimmillään ja asuu itselleen asuntolainalla ostetussa asunossa tai siinä 30-50 vuoden iässä kun on saavuttanut taloudellisen vakauden, maksanut lainat ja velat pois, huom ruuhkavuosien takia ei kannata kuitenkaa luovuttaa sillä niistä pääsee kyllä yli. Myöhäistä voi olla sitten yli 50, mutta se on niin henkilökohtasta että kannattaa miettiä miten asia on omalla kohdalla. Ikävuodet 60-120 ovat modernin elintavan tuomaa ekstra-aikaa jotka kannattaa hyödyntää huolella, nimittäin vielä sata vuotta sitten oli tavallista kuolla vanhuuteen siinä 60-70 vuoden iässä. Jonkinlaiset tälläiset kirjoittamattomat säännöt/normit on täällä Suomessa.

    • Jaanikak

      Ehkä noin 85v alkaa olla myöhäistä

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      39
      1977
    2. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      43
      1516
    3. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      28
      1428
    4. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      19
      1427
    5. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1421
    6. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      1
      1385
    7. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      2
      1357
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      1
      1290
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      2
      1230
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      5
      1217
    Aihe