visa electronia väärinkäytetty ilman tunnuslukua

mummeli2

Kadotin eilen lompakkoni Sastamalan lidlissä ja näin katevarauksen maksusta paypal tilille, jota en ole toimeksiantanut. Kuoletin heti kaikki kortit ja tein rikosilmoituksen. Myös paypalille tein ilmoituksen kun tänään näkyi summa veloitettuna tililtäni viitenumeroineen. Tänään soitin myös lidlin asiakaspalveluun ja he saivat myymälästä tiedon, että kortti on tuotu kassalle. Tietenkään en korttia enään tarvitse, koska uusi on tilattu. Lompakosta ja muista papereista ei ole tietoa, mutta paikalliset käyvät haravoimasss aluetta, itse kun asun Tampereella.
Ihmetyttää kuinka rahoja on voitu siirtää ilman pankkitunnuksia. Kuolutin kortin 2 tunnin sisään. Ottaako poliisi kortista mahdollisia sormenjälkiä vai viittaako kintaalla?

7

228

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • EiVaaditaMitään

      Visan (Electron/Debit/Credit) vinguttamiseen netissähän tarvitaan kortin numero ja voimassaoloaika etupuolelta.

      Edes kortin takapuolelta kolminumeroista CVV2-turvalukua ei tarvita välttämättä. Nimittäin Amazon ja PayPal eivät aikoinaan sitä välittäneet, tai PayPal kysyi sen vain ensimmäisellä kerralla. Niinpä lopulta Suomen jukuripäät pankitkin joutuivat ensin luopumaan Verified by Visa -pakosta netissä (verkkopankkitunnuksilla tunnistautumisesta) ja lopulta tuosta CVV2:n vaatimisestakin. Eli käytännössä CVV2 tarkistetaan jos se pankille tulee, mutta jos ei tule niin maksu menee silti läpi.

      En tiedä onko viime aikoina tapahtunut muutoksia asioissa, tässä esimerkiksi uutinen Osuuspankin päätöksestä vuonna 2008 lopettaa tuo CVV2:n vaatiminen Debitin ja Electronin osalta:
      http://www.tivi.fi/Arkisto/2008-02-08/Osuuspankki-helpottaa-maksukorttiensa-nettikäyttöä-3097474.html

      Tunnuslukuahan käytetään fyysisesti asioidessa ja sekin voidaan ainakin Debitillä ohittaa jos luetaan ostos magneettijuovalla, tällöin vaaditaan allekirjoitus.

      • LinkkiTivinUutiseen

      • CVV2

        PayPalista sen verran vielä, että sen ideanahan on että korttien tiedot saa tallennettua PayPal-tililleen ja sitten maksettua PayPal-tunnuksellaan ostoksia. Visan sääntöjen mukaan CVV2:ta ei saa kuitenkaan tallentaa, ja PayPal ei ole sitä viitsinyt kysellä joka ostoksessa uudestaan.

        Tässä aloittajan tapauksessa kun kortti on fyysisesti jonkun muun käsissä niin siitä CVV2:nkin tietenkin näkee, joten vaikka CVV2 vaadittaisiin ei se auta mitään.


      • NettimaksamisenHistoriaa

        Tässä vielä historian lehtien havinaa vuoden 2008 alusta:
        http://www.is.fi/taloussanomat/oma-raha/art-2000001548825.html

        Sampo Pankki (nykyinen Danske Bank) tunnettiin aikoinaan siitä, että sen Electron toimi "oikeana" Visana, mikä johtui siis puhtaasti siitä ettei vaadittu Verified by Visaa eikä CVV2:ta.

        Nordea alkoi myös jossain vaiheessa toimimaan aika hyvin, ja lopulta vuonna 2008 suuri ja mahtava OP-konserni joutui taipumaan MuroBBS-keskustelupalstalla masinoidun lobbauskampanjan myötä. Pikkupankit sinnittelivät pitempään, vuonna 2011 vielä POP Pankin Debit ei tainnut Amazonissa ja PayPalissa pelata, mutta herättiin sielläkin jossain vaiheessa.


    • mummeli2

      Siinä näkee, että kortti on aivan turvaton. Luottokortin kohdalla ymmärrän, että kaikki tarvittavat tiedot nettimaksuihin on kortilla, mutta en olisi uskonut, että electron kortilla pystyisi noin helposti vieras siirtämään varoja. Minulta on aina kysytty käyttäjätunnusta. Pystyyköhän paypal ko. maksun viitetiedoilla jäljittämään käyttäjän, minun paypal tiliähän ei ole käytetty. Olen sinne laittanut sulkutoimeksiannon, mutta taitaa kaikki sähköpostit mennä suoraan roskiin.

    • 9-6

      Olipa korti mikä hyvänsä kannattaa käyttää verkkopankin rajauksia. Verkokäytön voi estää sekä maantieteelliset alueet joilla korttia voi käyttää. Itselläni on normalisti verkkokäyttö estetty ja maarajauksena Suomi. Matkan tai verkko-ostoksen ajaksi muutan asetukset ja sen jälkeen palautan ennalleen.

    • mummeli2

      Tuo vaivannäkö kannattaa toteuttaa tulevaisuudessa. Kiitos neuvosta.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      38
      1863
    2. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      43
      1426
    3. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1401
    4. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      15
      1384
    5. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      1
      1365
    6. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      7
      1344
    7. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      2
      1327
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      1
      1270
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      2
      1210
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      4
      1192
    Aihe