Loviisan pääkirjaston sisäilmaongelma?

vedätyksenmakua

Luin Lovarista, että kirjastossa entisellä Seurahuoneella on sisäilmaongelma. Jutun mukaan ei ole varmaa, että ongelma ratkeaisi peruskorjauksellakaan, joten edessä voi olla uuden kirjaston rakentaminen. Kirjasto rakennettaisiin kaupungin perinteitä kunnioittaen RKP:n haluamaan paikkaan.
Miksi ei voida luvata, että kunnostus poistaisi sisäilmaongelmat sataprosenttisesti? Onko ongelma varmasti rakennuksessa?
http://www.loviisansanomat.net/kirjasto-korjattavissa-hinnasta-ei-tietoa/

26

538

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • HuoltoRempallaan

      Kirjaston perusteellisesta korjauksesta ei ole kulunut niin pitkään, että uuden pitäisi olla edessä.
      Eikö kunnollisia korjauksia todella osata tehdä vai onko rahastettu vaan.
      Ei aina rakentaa uutta.

    • Ihanahanke

      Vanha huonokuntoinen seurahuone ostettiin noin miljoonalla markalla varoituksista huolimatta ja remontoitiin sekä nimettiin mediateekiksi. Mediateekissä hyllymetrejäkin on vähemmän kuin vanhassa kirjastossa. Veronmaksajien rahaa paloi aikanaan noin 16 miljoonaa markkaa ja siitä huolimatta rakennus ei tullut kuntoon!
      Yksi hankkeen puuhamiehistä oli silloinen kaupunginarkkitehti Aulis Tynkkynen, joka on tällä hetkellä valtion virkamies. Hän kirjoittelee edelleen paikallisiin lehtiin ns. arkkitehtoonisista asioista. Tynkkynen voisi kirjoittaa artikkelin seurahuoneen ostosta ja remontin "onnistumisesta".

    • Hometeekki

      Aulis Tynkkynen on rakennusneuvos ympäristöministeriössä.

      • umpitunneliAlkoon

        Onko han sama arkkitekti, joka esitti jokunen vuosi takaperin brandensteininkatun ja karskruunabulevartin välille tunnelia? Ei toteutunut kun Alko siirtyi mariankatulle.


    • Susiteekki

      Hankkeen piti maksaa kokonaisuudessaan 6 miljoonaa,mutta se maksoikin 16 miljoonaa markkaa! Silti talo ei tullut kuntoon ja sitä on sen jälkeenkin remontoitu kiinteistöpäällikkö Kinnusen johdolla sadoilla tuhansilla euroilla! Susia nekin remontit?

    • vedätyksenmakua

      Mikä rakennuksessa on pielessä? Perinteisen hirsirakennuksen maanpäällisen osan ilmanvaihto ei voi olla ylipääsemätön ongelma. Kellaritila on tietysti haasteellisempi, mutta miksi pitää väkisin änkeä työtiloja kellariin.

    • Braaplats

      Kiinteistöpäällikkö Kinnunen varmaan tietää mikä mättää.

      Sinne voisi siirtää teknisen keskuksen, jotta kaupunki pääsisi eroon nykyisestä huippukalliista vuokratilasta. Tekninen keskus on varmaan todennut pääkirjaston olevan turvallisen ja terveellisen työskentelytilan.

      • parakkimiljöö

        Muuttokuormaan mahtuu myös Vesiliikelaitos. Väliaikaisiksi ja väistötiloiksi parakit kirjaston pihalle ja kappelipuistoon. Maalataan parakit Onnelin ja Annelin mielivärillä Porkkalansiniseksi.

        Lovisan korjattu visio: Pieni kaupunki paljon parakkeja. Tai : Lovisa parakkien kaupunki.


    • täydellisetvauhdissa

      Jeee, kivaa, valitetaan ja haukutaan kaikkea!

      • Katsevaineteenpäin

        Yes, parakit first!


    • Trollivauhdissa

      Loviisan Sanomien 23.05.2017 pääkirjoitus:
      "Seurahuone" käy taas kalliiksi

      No nyt valittajien ja haukkujien kuoroon liittyi Lovarin päätoimittajakin! Täydellisetvauhdissa lähettänee kitkerän palautteen toimitukseen käyttäen nimimerkkiä "en takuulla ole kunnallispoliitikko tai viranhaltija".

    • juuolensertifioiturölli

      Hei valittakaa vaan jos se saa teidän oikeaan moodiin, älkää minusta välittäkö! Sehän on itseasiassa aika viihdyttävää kun jälkiviisaat päsmärit on pätemässä ja kertomassa kuinka asiat olisi pitänyt hoitaa. On vaan kumma miten noin pätevillä ihmisillä on aikaa omilta, vaativilta töiltään vahdata vielä muita, ettei vaan maailma pysähtyisi kun ette keskity sen pyörittämiseen? Toisaalta jos on noin hyvä, voi aikaa jäädä vielä muuhunkin, kuten naapurin vesiskoottereiden laskemiseen, ylisuurista autoista puhumattakaan. :D

      • Varma.Koskitar

        ME valittajat hoidammekin omat työmme kunnolla ja siksi emme voi ottaa sivutointa Kaupungin Virkamiehiltä emmekä sellaista saisikaan, kun se Jäsenkirja puuttu ja emme kuulu Kaupungin Kermaan muutenkaan. Siksi emme repeä joka paikkaan. Ja mistäkäs näille Kaupungin Virkahenkilöille maksetaan? Pitäisi olla, että jos ei hommat onnistu, niin palkka pois. Taannehtivasti. Ja korvausvelvollisuus. Vaan kun ei näin ole, vaan mitä suurempi töppö, sitä hienomman Arvonimen saat ja Prenikan rintaan!

        Det är Samma på svenska!


    • Vuhvuhvuhvuh

      Serti koiran muona jauhaa ja haukku taas omiaan ja ei pysy asiassa. Sen mielestä on ollut ihan ok syytää veronmaksajien fyrkkaa seurahuoneeseen. Mummon markoissa rahaa lienee jo kulunut/kulumassa yli 33 miljoonaa markkaa! Sertin mielestä oli varmaan ihan ok maksaa ilmeisesti jonkun (?) kaverille lahosta rakennuksesta 1,5 miljoonaa! Eihän sillä ole mitään väliä sehän oli kulttuurihistoriallinen teko ja käytettiin sekä käytetään edelleen vain veronmaksajien rahaa.

      Seurahuoneen päivät kulttuurihistoriallisena pääkirjastona ovat luetut, koska SFP haluaa uuden kielipoliittisen kirjaston uuden Högiksen yhteyteen.

      • Aiheonainasama

        Sanoa nyt kerrankin etukäteen mitä pitäisi tehdä?


      • Miaumiaum

        Sanopa siis...


    • hirsienvetäjä

      Kellaritilat otetaan pois käytöstä. Vanhoissa taloissa ne usein kosteita etenkin kevällä sulamisvesistä ja syksyllä sateista. Nyt seinät lyöty umpeen niin rakenne ei kuivu ikinä. Koko kellariin riittävä tuuletus ulkoilmaan, ei niin että nousee rakenteen läpi maanpäälliseen tilaan,

      Maanpäälliset rakenteet pysyvät kunnossa jos kellarit ja alapohja tuuletettu riittävästi ja katto ehjä. Jos rakenteissa vaurioita, niin korjataan muistaen, ettei muovia tms hirsirakenteisiin. Kattohan on jo kunnostettu eikä sieltä pitäisi ongelmaa tulla.

    • Kiirehosuvahinkoja

      Saattapi tulla kattovuotoja lumenpudotuksesta.
      Harva katto päästää lämpöä läpi ja lumi kostuu jäätyen.
      Sitten urakkakiiressä lapioilla hakataan niin että kalske käy.
      Ettei vain katto olisi pikkureikiä täynnä varsinkin taiveosista.

    • rahamonttu

      Kaupunginhallituksen puheenjohtaja Mia Heijnsbroek-Wirén (r.) kaavailee nyt pääkirjaston väistötilaksi entistä Valintataloa. Kaupan katto on vuotanut jo iät ja ajat. Entinen kauppa ja viereinen ravintolarakennuskin ovat päin persettä suunniteltuja ja purkukuntoisia.
      Eikö kaupungin päättävissä elimissä ole alkeellistakaan tajua rakennusasioista?

      • rahamonttu

      • rahamonttu

        Onko tuota salaperäistä toksista pölyä muissa lähitienoon rakennuksissa? Kulmilla on melkoinen liikenne.


    • Hienokirjasto

      Loviisassa on upea kirjasto. Helsinkiläisenä, jonka kesämökki on Loviisassa, olen oppinut arvostamaan mestan viihtyisyyttä. Siellä on myös hyvä valikoima. Joko LLoviisalaiset ei lue tai

      Tuollainen puutalo olisi pitänyt purkaa ennen 70-lukua -nyt se on liian arvokas jätettäväksi hunningolla. Toki sen käyttötarkoitus voidaan muuttaa. Toivottavasti se jäisi siinäkin tapauksessa yleisölle avoimeksi.

    • OetAconsept

      Kirjaston osalta otetaan käyttöön Onneli & Anneli leikkimökkikonsepti. Konseptissa elokuvan kulissina toiminut leikkimökki bygattiin kirveellä kiireellä leikkipuistoon ennen myönnettyä määrärahaa ja lainvoimaista toimenpidelupaa. Sen jälkeen mökin ovi on pidetty lukossa ja se on edellenkin pelkkä kulissi. Tehdään kirjastostakin kulissi ja naulataan ovet kiinni. Talon ulkopinta pidetään maalaamalla siistinä ja sisälle lyödään lankkuja tukemaan lahoja rakenteita.

    • Miavastaatko

      Onko se leikkimökki lapsille edes turvallinen, kun se on alunperin rakennettu vain pelkäksi elokuvan kulissiksi?

    • Hyshyshej

      Se on salaisuus ja luottamuksellista tietoa.

    • Pocke

      Hei,
      Lapsuusajan Loviisassa viettäneenä minulle oli jo aikanaan yllätys, että silloin meidän nuorten pitämä seurahuone tanssikursseineen, kipparikvartetti esityksineen ym.ryhdyttiin muuttamaan kirjastoksi, joksi rakennus ei alunperinkään oltu suunniiteltu. Vanhaa rakennustahan piti tuulettaa avaamalla ikkunat.Mitenkähän tätä tuuletusmuotoa on nykyisen kirjaston aikana käytettry.Jos ei ei homeongelmakaan taida olla mikään yllätys.
      Mikä vaihtoehdoksi: Mielipiteissä esillä ollut "entisen Popsin" rakennus kunnostettuna ja lisärakennettuna Määrlahdessa olisi oivallinen vaihtoehto uudeksi kirjastorakennukseksi osana uutta Itä- Rannan kaupunginosaa.Lisärakentamalla saataisiin rakennukseen myös pienempiä kauppa-ja palvelutiloja. Tämän lisäksi alueelle tulisi lisääm vireyttä.Parkkipaikkojakin löytyy. Nykyisen kirjaston "vanhan Seurahuoneen" juhlasali olisi pyhitettävä kaupunkilasten käyttöön teatteri,musiikki,kuoro ja muita esityksiä ja tilaisuuksia varten. Sivusiipeen saisi kaivattuja kokoustiloja ja näyttelytiloja kaupungin tarpeita varten.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      40
      2102
    2. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      47
      1654
    3. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      29
      1491
    4. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      25
      1468
    5. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1441
    6. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      1
      1425
    7. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      2
      1397
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      1
      1331
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      2
      1250
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      6
      1229
    Aihe