Kidutus, kirkko, Raamattu ja Jumala

Historia-lehti kuvailee sanoin ja kuvin faktatietoa siitä, miten kristityt harjoittivat toisinuskovien ("kerettiläisten") ja tiedemiesten kiduttamista - tappamisesta puhumattakaan.

Vaikkakin alkuaikoinaan kirkko vastuti kiduttamista, myös silloin jos joku kristitty oli räikeästi rikkonut kirko lakeja. Tehokeinona kerettiläisiä ja kirkon lakien rikkojia vastaan olivat ekskommunikaatio sekä pelottelu helvetissä tapahtuvalla ikuisella kidutuksella. Mutta koska nuo keinot eivät tehonneet kaikkiin kerettiläisiin niin kirkko alkoi kiduttaa kerettiläisiä, jotta he tunnustaisivat harhaoppisuutensa.

Tällaista siis silloin, kun koko yhteiskunta oli kristillisen kirkon otteessa ja kirkko ohjaili kehdosta hautaan ihmisten elämää. Ja nuo kiduttavat kristityt olivat mielestään oikeaoppisia, tosihurskaita Jumalan palvelijoita. Eikä unohtaa sovi, kuinka Raamatussa (VT) Jumala ja hänen palvelijansa israelilaiset rääkkäävät syntisiä ja tappavat heitä eri tavoin - eikä uskonnonvapaudesta ollut tietoakaan.

UT:n puolella sitten varsinaisesti syntyi usko helvetin tuleen ja kidutetuksi joutumiseen aikojen lopulla helvetissä (toisten mielestä helvetin piina kestää ikuisesti, toisten mielestä kyseessä on väliaikainen kidutus, joka loppuu tyhjiin raukeamiseen).

Kaikki kirkon inkvisiittorit kalpenevat Jumalan ja Jeesuksen itsensä aikaansaaman kidutuksen edessä helvetissä, sillä inkvisiittorit pystyivät kiduttamaan vain jonkin aikaa.

Kysymys palstalla pyöriville uskonsotureille: miksi Jumala, jota sanotaan rakkaudeksi, armolliseksi ja hyväksi, ei keksi mitään muita keinoja käsitellä ihmisten moraalisia hairahduksia kuin väkivalta, kiduttaminen ja tappaminen mitä tuskallisimmin tavoin, ajassa ja ikuisuudessa? Eikö rakkauden ja armon Jumala keksisi jotain rakentavaa käytöksen korjaamis- ja oikaisemiskeinoa?

Miksi kaikkivaltias rakastava Jumala ylipäätään salli tuon satoja vuosia jatkuneen kirkon harjoittaman kidutuksen ja väkivallan?

77

777

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • trintin

      Kristinuskon kidutus ja joukkomurhat ovat tunnettuja. Viimeisenä ehkä Hitlerin vetoaminen Kristukseen homojen ja vääräuskoisten tuhoamiseksi. Natsien listalla voittoisan sodan jälkeen olivat myös suomalaisten juutalaisten tuhoaminen riippumatta siitä, sotivatko liittoutuneita vastaan vai ei. Saksan natsien katalysaattorina väestöryhmien joukkomurhiin oli kristinusko.
      Tosi on että jotkut islaminsuskoiset vetoavat jumaluuteensa sotiensa puolustamiseksi. Se on samaa kastia kristinuskon kanssa. Kristillinen raamattu antaa pohjan joukkomurhille ja väkivallalle. Jeesuskin käskee vihata sukulaisia, mikäli eivät usko oikein.
      Kristillisen vihan lähde on raamatussa ja evankeliumeissa. Evakeliumien hyveelliset lauseet hämäävät. Ne koskevat vain Jeesusta kumartavia mutta muut leimataan rupusakiksi.
      Tämä ihmisviha ja täysin väärä ihmissuhdekäsitys seisoo raamatussa kuin voi tatissa. Tatti voidaan pestä mutta raamatun epämoraaliset lauseet pysyvät kuin täi tervassa.

      • Evankeliumeissa on sellaisia kohtia, joita muistaakseni ne inkvisiittorit ja kirkko käyttivät raamattuperusteina julmuuksilleen, kuten vertaus siitä kuinka ihmisiä tulee pakottaa tulemaan sisälle kuninkaan juhliin. Ja Jeesuksen vertaus, jossa hän sanoo, että teloittakaa hänen edessään ne, jotka eivät halunneet häntä kuninkaakseen. Ja muutakin löytyy.

        Miksi aina vaan pitää tappaa, tappaa, tuhota, rääkätä, polttaa ja kiduttaa? Jos Jumala antoi sen "vapaan tahdon" (jos sellaista edes onkaan, vapaata tahtoa siis) niin miksi sitä ei saa vapaasti käyttää?

        Kun on ihmisiä, jotka eivät siitä Raamatun Jumalasta ja Jeesuksesta välitä ja haluavat vaan elää rauhassa omaa pientä elämäänsä omalla tavallaan, muille vahinkoa aiheuttamatta, niin miksei se Jumala sitten voi antaa heidän olla ja elää rauhassa ja yksinkertaisesti kuolla pois? Kun eivät mitään "ikuista elämää" edes kaipaa. Miksi pitää aina vaan ja jopa ikuisesti kiduttaa kokonaisvaltaisesti, mitä se Jumala siitä hyötyy?


      • taekkeri
        doubting.thomas kirjoitti:

        Evankeliumeissa on sellaisia kohtia, joita muistaakseni ne inkvisiittorit ja kirkko käyttivät raamattuperusteina julmuuksilleen, kuten vertaus siitä kuinka ihmisiä tulee pakottaa tulemaan sisälle kuninkaan juhliin. Ja Jeesuksen vertaus, jossa hän sanoo, että teloittakaa hänen edessään ne, jotka eivät halunneet häntä kuninkaakseen. Ja muutakin löytyy.

        Miksi aina vaan pitää tappaa, tappaa, tuhota, rääkätä, polttaa ja kiduttaa? Jos Jumala antoi sen "vapaan tahdon" (jos sellaista edes onkaan, vapaata tahtoa siis) niin miksi sitä ei saa vapaasti käyttää?

        Kun on ihmisiä, jotka eivät siitä Raamatun Jumalasta ja Jeesuksesta välitä ja haluavat vaan elää rauhassa omaa pientä elämäänsä omalla tavallaan, muille vahinkoa aiheuttamatta, niin miksei se Jumala sitten voi antaa heidän olla ja elää rauhassa ja yksinkertaisesti kuolla pois? Kun eivät mitään "ikuista elämää" edes kaipaa. Miksi pitää aina vaan ja jopa ikuisesti kiduttaa kokonaisvaltaisesti, mitä se Jumala siitä hyötyy?

        SE on pelolla hallitsemista.kaikkivaltiaallisesti


      • Hitlerin antisemitismin perusajatus oli lainattu suoraan Lutherilta. Mitähän Luther olisi tehnyt, jos hänellä olisi ollut radio ja elokuva ja rautatie käytettävissään?


    • kannattaakokeilla

      Siunaukset voi joko vastaanottaa tai olla vastaanottamatta. Ikävää jos joku antaa näiden tällasten asioden vaikuttaa itseensä.

      • Mitä "siunauksia"? Helvetissä kiehuminenko?


      • doubting.thomas kirjoitti:

        Mitä "siunauksia"? Helvetissä kiehuminenko?

        No, nyt se luulee että sä uskot helvettiin. Ja pelkäät sitä.


      • No kyllä se helvetinpelko tuolla jossain mielenreunalla välillä kummitteleekin, kauan kestäneen helvettiuskolle altistumisen seurauksena. Toki siihen auttaa helvetti-uskon juurien ja taustojen tutkiminen.


      • doubting.thomas kirjoitti:

        No kyllä se helvetinpelko tuolla jossain mielenreunalla välillä kummitteleekin, kauan kestäneen helvettiuskolle altistumisen seurauksena. Toki siihen auttaa helvetti-uskon juurien ja taustojen tutkiminen.

        Ahaa, sorry, luulin että olet ateisti.


      • Kokemusta on sekä teismistä että ateismista ja minussa risteilee niin teistisiä kuin ateistisia ajatuksia. Koetan pohdiskella uskontokysymyksiä ja niiden tueksi tarjottuja argumentteja eri kanteilta. Aiheesta oli aiemmin täällä avaukseni Ateistit voivast olla oikeassa (teistin näkemys).

        Mitä tähän kidutus- ja helvetti-aiheeseen tulee (ja koko Raamatun lukuisiin kertomuksiin Jumalan ja hänen palvelijoidensa harjoittamasta väkivallasta ja julmista rangaistuksista) niin se antaa paljon aihetta epäillä onko mitään kaikkirakastavaa, kaikkiarmollista jumaluutta edes olemassa. Kipeä kysymys kristilliselle teismille kerrassaan.


      • No, se mikä Raamatussa lukee esm.moniavioisuudesta ja julmuuksista on myös tätä päivää monissa maissa. On edelleen sotia ja muuta.

        Täällä joku (nimmari agnoskepo?)kirjoitti kerran että Jumala voi olla kaikkivaltias vain siinä tapauksessa että hän on paha.

        Se selittäisi kärsimyksen ongelman niin Raamatussa kuin oikeassa elämässäkin.

        Itselläni on tänä sunnuntaina ohjelmassa lukiotehtävä jossa kirjoitan Afrikan ongelmista. Siellä on kuolemaa, pikkulapset kuolevat nälkään ja ei ole puhdasta vettä. Aids on yleinen ja se tarttuu viattomiin vauvoihin. Kuivuus ja nälänhätä jne.

        Olen kirjoittanut paljon evoluutiosta ja älykkäästä suunnittelijasta... mutta kun ottaa huomioon sen miten maailma on "rakennettu"...esm.mannerlaattojen liikkumisen aiheuttamat haitat(tsunamit ja maanjäristykset tappavat)ja tämän kehityksen mitä kieltämättä on teollistumisen myötä tullut aiheuttama ilmastonmuutos... niin edelleen tulee mieleen että Jumala on paha.

        Tämä hänen luoma maailma on vaarallinen. Täällä Suomessakin kuollaan sairauksiin esm.syöpä, ms-tauti jossa odotat vain pyörätuolia ja sitten hengityksen lakkaamista...

        Aina häviät kuolemalle...aivan kuin Raamatussa ...

        Tietenkin on paljon kaunista ja hyvää: ihmiset rakastavat toisiaan, kauniita kukkia ja hedelmäpuita, Jumala on tuottanut meille ruokaa ja juomaa jota on kiva syödä, öisin on kiva nukkua ja kaikki...miten me ihmiset elämme tätä elämää, se on nautinnollista..

        Mutta miksi Jumala ei luonut vain sitä?

        Ei Raamattuun eikä oikeaan elämään...

        Uskovaiset kuvittelevat että Jobin kirjassa selitetään maailman pahuus: se saatana kun kuljeskeli pitkin poikin ja otti kohteekseen Jobin. Sitten kysyi Jumalalta että sopiiko että tuhoan hänet, kun tuo näyttäisi olevan niin hurskas. Ja Jumalalle sopi kaikkinainen kidutus mutta ei vielä kuolema...

        Raamatun mukaan Jumala on kaikkivaltias ja paha. Ehkä se onkin totuus.


      • Tämä onkin mielenkiintoinen - ja realistiselta vaikuttava - näkemys, että jumaluus on paha (tai sanoisin vaihtoehtoisesti, että välinpitämätön) ja kaikkivaltias. Kun katsotaan maailman historiaa ja nykyisyyttä.

        Tai että jumaluus jollain käsittämättömällä kriteerillä ottaa jotkut suosikeikseen antaen heille paljon kaikkea hyvää ja vain vähän kärsimystä kun taas toiset eivät näytä juuri muuta saavankaan kuin kärsimystä, kurjuutta ja onnettomuutta, kuollen surkealla tavalla.

        Enpä ihmettele, että teodikean takia moni ei usko kristilliseen Jumalaan.

        Minuakin kreationismi/älykäs suunnittelu -aihepiiri on vuosia kiinnostanut. Joillain foorumeilla noista olen aika paljon kirjoitellut.


    • voisiollaopettavaista

      Suvaitsevaisena ihmisenä minulla ei ole mitään kristittyjen kiduttamista vastaan.

      • ei-epäilystäkään

        Ateistina varmasti nauttisit siitä.


      • tiuwaz
        ei-epäilystäkään kirjoitti:

        Ateistina varmasti nauttisit siitä.

        Varmasti nauttisit enemmän kuin hän. Moni uskovan penska on koulukiusaajakin.


    • >>Miksi kaikkivaltias rakastava Jumala ylipäätään salli tuon satoja vuosia jatkuneen kirkon harjoittaman kidutuksen ja väkivallan?<<

      Ei sinun pidä kysenalaistaman jumalallisen rakkauden ilmenemismuotoja!

      • Ja tutkimattomat ovat Herran tiet!


      • mene.rauhassa.veli
        PäärynäOnTotuus kirjoitti:

        Ja tutkimattomat ovat Herran tiet!

        Sinä olet oikea kristitty!

        Raamattu on sanasta sanaan totta ja ihmisen ei tule yrittää nousta Jumalaksi, vaan nöyränä tunnustaa tietämättömyytensä Suuren Suunnitelman edessä.


      • herrantiet

        Herra on teillä tuntemattomilla.


    • gustiau

      Kirkon huoli oli suuri. Kerettiläiset kyseenalaistivat kirkollisten vallanpitäjien pyhinä pitämiä asioita, joita ei järjellä voi puolustaa.

    • "Miksi kaikkivaltias rakastava Jumala ylipäätään salli tuon satoja vuosia jatkuneen kirkon harjoittaman kidutuksen ja väkivallan?"

      Kun Jumala loi ihmisen, Hänen tarkoituksenaan ei ollut luoda robottia, joka tekisi vain hyviä asioita. Hän loi ihmisen, jolla on vapaa tahto ja valinnan vapaus. Ihminen voi siten valita, tekeekö hän hyvää vai pahaa, mutta kaikista teoistaan hän joutuu kerran tekemään tiliä Jumalan edessä.

      Toiseksi, jos katsomme asiaa ateistin kannalta, joka uskoo, että Jumalaa ei ole, vaan kaikki on seurausta evoluutiosta, niin silloin ateisteilla ei ole mitään perustetta syyttää kirkkoa, kristittyjä tai ketään muutakaan mistään pahasta. Kaikkihan on silloin seurausta evoluutiosta. Evoluutio on syypää kaikkeen pahaan. Ateistien pitäisikin syyttää kaikista pahoista teoista atomeja, molekyylejä, kemiallisia reaktioita, luonnonvalintoja ja mutaatioita, jotka evoluution rattaita pyörittävät.

      • Epäilijä

        Ei ihmisellä vapaata tahtoa uskonasioissa.
        Jos vapaa tahto olisi, niin uskonnot jakautuisivat ajallisesti ja paikallisesti satunnaisesti valikoituneita.
        Nythän niin ei ole.
        MOT.
        Uskonnollisuuden määrittävät kulttuuriset tekijät ja persoonaööiset tekijät.


      • yizhgfv

        Kun ihminen loi jumalat, hän halusi paeta todellisuutta.


      • Markille: eivät edes kaikki kristityt usko, että ihmisellä on hengellisissä asioissa vapaata tahtoa.



      • muuanmiäs

        " Ihminen voi siten valita, tekeekö hän hyvää vai pahaa"

        Mitenkäs tämä korreloi Raamatun kertomukseen, jossa Jumala kovetti faaraon sydämen? Yhä uudestaan ja uudestaan voidakseen lähettää Egyptin kansalle vitsauksia, joihin kansa ei ollut millään lailla syyllinen. Syyllinen koko tapahtumaketjuun oli Jumala, ei faarao, joka ilman Jumalan tekemää toistuvaa sydämen kovettamista olisi voinut päästää juutalaiset muitta mutkitta lähtemään. Mutta Jumala puuttui hänen vapaaseen tahtoonsa kovettamalla sydämen.


      • Evoluutio ei ensinkään ole mikään VAIKUTTAVA tekijä eliölajien historiassa ja nykyisyydesssä, vaan se on se eliölajien muutos itsessään. Ateisti tämän ymmärtää, eikä sen vuoksi syytä evoluutiota yhtikäs mistään.

        Uskovaisille tietenkin pahan ongelma suhteessa jumalalliseen kaikkivaltiuteen on aina kivenä kengässä.


    • neekerinpusu

      Helvetti on tehty Saatanalle, ei ihmiselle alunperin. Saatana on enkeli, "Laajalti suojaavainen", joka nousi kapinaan Jumalaa vastaan. On muuten tämän maailman ruhtinas tälläkin hetkellä. Myös ihmiset ovat luonnostaan kapinassa Jumalaa vastaan ja siis syntisiä Jumalan mittapuulla. Jumala rakastaa vanhurskautta ja pyhyyttä enemmän kuin ihmistä. Siispä myös ihmisen osoite on helvetti, sillä taivaaseenhan ei pääse mikään synti. Jos taivaaseen mielii, on hankkiuduttava eroon synneistänsä. Se ei onnistu omin yrityksin; sitä yritti Israelin kansa toteuttamalla lakia (10 käskyä) erittäin alamittaisesti. Vain Jeesus eli maanpäällisen elämänsä synnittömänä ja kelpasi siis Jumalalle. Hän sai kuitenkin ristinkuolemassaan rangaistuksen koko maailman synneistä. Tämä on voimassa vielä tänäänkin ja vaihtokauppa on mahdollinen. Siis, että ihminen antaa syntinsä Jeesukselle (tunnustaa, kääntyy, tekee parannuksen) ja Jeesus antaa ihmiselle oman synnittömyytensä (lahjavanhurskauden). Silloin osoite on taivas. Vastaus on siis Jeesus. Pahoittelut kaanaankielisistä ilmaisuista. Googlatkaa, ellette ymmärrä käsitteitä. Vielä joitakin vuosikymmeniä sitten ne opetettiin koulussa.

      • Mitä väliä sillä on käytännön kannalta, että kenelle se helvetti tehtiin "alunperin", kun Raamatun mukaan sinne helvettiin heitetään kidutettaviksi ihmisiä, eikä vain jokin paholainen. Lue vaikka Matt.25 ja Ilm.20.

        Niin, Jumala itse loi ja keksi helvetin (pakkoko se edes oli luoda?) sekä asetti pelisäännöt sille pelastukselle (eikö kaikkivaltias voinut luoda millaisia sääntöjä vaan?). Ja Jeesus piti olla pelastus sinne helvettiin joutumiselta, mutta jos ihminen ei hyväksy tätä Jeesusta ainoaksi Vapahtajakseen, ihminen kuitenkin heitetään helvettiin eli Jeesus on syy helvetin kidutukseen joutumiselle.


    • Meingott

      "Eikö rakkauden ja armon Jumala keksisi jotain rakentavaa käytöksen korjaamis- ja oikaisemiskeinoa?"

      Kyllä. Hän toimikin, tosin kauan sitten. Hän kuoli.

      • Miksi menneet 2000 vuotta kristikunnan historiaa (ja nykyisyyttä) ovat sitten sitä mitä ovat?

        Miksi läntisessä Euroopassa esim uskonnonvapaus ja sananvapaus sekä demokratia alkoivat vähitellen päästä voitolle vasta kun kirkon kuristusote yhteiskuntaan alkoi murentua (avainsanoja: reformaatio, valistus, humanismi)?


      • neekerinpusu

        Katolisuus, siis kirkko johon tässä yleisesti viitataan, ei ole yhtä luin kristityt, tai kristikunta. Kirkkolaitos on yhtä lailla vainonnut, kiduttanut ja tappanut kristittyjä (Jeesukseen uskovia) vuosisatojen saatossa. Etenkin uskovien kastaminen on ollut vaarallista puuhaa, kuten kuulemani mukaan jossain lähetyskentillä edelleen. Lapsikasterituaali ja uskovan upotuskaste ovat eri asioita. Niin, että näkisin näiden julmuuksien takana olevan edelleen Saatanan, joka Raamatun mukaan on tullut vain varastamaan, tappamaan ja tuhoamaan. Vinhasti tulee kyllä mieleen, että kaikkiin näihin tässäkin ketjussa esitettyihin kysymyksiin saa tyydyttävät vastaukset Raamatusta. Tosin ilman Pyhää Henkeä se saattaa olla kovin vaivalloista. Historiallisena teoksena Isoa Kirjaa on ainakin turvallista lähestyä; se kestää kaiken tieteellisen koettelun.


      • neekerinpusu
        neekerinpusu kirjoitti:

        Katolisuus, siis kirkko johon tässä yleisesti viitataan, ei ole yhtä luin kristityt, tai kristikunta. Kirkkolaitos on yhtä lailla vainonnut, kiduttanut ja tappanut kristittyjä (Jeesukseen uskovia) vuosisatojen saatossa. Etenkin uskovien kastaminen on ollut vaarallista puuhaa, kuten kuulemani mukaan jossain lähetyskentillä edelleen. Lapsikasterituaali ja uskovan upotuskaste ovat eri asioita. Niin, että näkisin näiden julmuuksien takana olevan edelleen Saatanan, joka Raamatun mukaan on tullut vain varastamaan, tappamaan ja tuhoamaan. Vinhasti tulee kyllä mieleen, että kaikkiin näihin tässäkin ketjussa esitettyihin kysymyksiin saa tyydyttävät vastaukset Raamatusta. Tosin ilman Pyhää Henkeä se saattaa olla kovin vaivalloista. Historiallisena teoksena Isoa Kirjaa on ainakin turvallista lähestyä; se kestää kaiken tieteellisen koettelun.

        Niin, ja tarkastelemalla ihmisoikeuskysymyksiä ja vaikkapa elintasoa ja yhteiskunnan valtarakenteita, huomataan valtaisa ero jälkikristillisen Euroopan ja vaikkapa islamilaisen maailman välillä. Vertailukohdiksi käyvät yhtälailla Kiina, Intia, Afrikan maat. Mitä tästä pitäisi ajatella?


      • neekerinpusu kirjoitti:

        Katolisuus, siis kirkko johon tässä yleisesti viitataan, ei ole yhtä luin kristityt, tai kristikunta. Kirkkolaitos on yhtä lailla vainonnut, kiduttanut ja tappanut kristittyjä (Jeesukseen uskovia) vuosisatojen saatossa. Etenkin uskovien kastaminen on ollut vaarallista puuhaa, kuten kuulemani mukaan jossain lähetyskentillä edelleen. Lapsikasterituaali ja uskovan upotuskaste ovat eri asioita. Niin, että näkisin näiden julmuuksien takana olevan edelleen Saatanan, joka Raamatun mukaan on tullut vain varastamaan, tappamaan ja tuhoamaan. Vinhasti tulee kyllä mieleen, että kaikkiin näihin tässäkin ketjussa esitettyihin kysymyksiin saa tyydyttävät vastaukset Raamatusta. Tosin ilman Pyhää Henkeä se saattaa olla kovin vaivalloista. Historiallisena teoksena Isoa Kirjaa on ainakin turvallista lähestyä; se kestää kaiken tieteellisen koettelun.

        "Niin, että näkisin näiden julmuuksien takana olevan edelleen Saatanan, joka Raamatun mukaan on tullut vain varastamaan, tappamaan ja tuhoamaan. "
        Mitä on "julmuus"? Onko kristillisten piirien harrastama asenne homoseksuaaleja kohtaan julmuutta? Onko toisen ihmisyksilön väheksyminen syystä tai toisesta julmuutta?
        Juuri äskettäin julkaistiin tutkimus, jossa todettiin mindfullnessin korostavan narsisteilla narsistisia piirteitä ja yleensäkin vähentävän ihmisillä empatiantunnetta. Samahan oikeasti koskee myös uskovia, jotka miellyttääkseen jumalaansa voivat kylmästi kohdella toista ihmistä kuin esinettä. Onko tuo kohtelu Saatanasta? Väittäisin, ettei yksikään uskovainen myönnä ihmisvihansa kumpuavansa Saatanasta vaan jumalansa rakkaudesta. Eikö olekin hassua?


    • neekerinpusu

      On julmuutta! Toisten väheksyminen ym. mainitsemasi asiat. Eivät kumpua Jumalan rakkaudesta nämä. Tosin "kristilliset piirit" on veteen piirretty viiva. "Totuus ilman rakkautta on julmuutta", on joku lausahtanut. Allekirjoitan! No sitten tullaan tähän, että uskova vihaa syntiä, mutta rakastaa syntistä? Vain kypsä ja harjaantunut kykenee. Ja hedelmä kypsyy hitaanpuoleisesti. Uskovia, mutta lihallisia vielä, on kyllä huutelemassa pilvin pimein. Uskikset ei oo keskimäärin älykkäämpää, varakkaampaa, traumattomampaa tai hyväkäytöksisempää sakkia kuin muut. Sanoisin, että kahjompaa jopa ; ). Mutta kysymys ei ole lähtökohtaisesti tästä, vaan sisäisestä maailmasta, ihmisestä, joka on Kristuksessa ja jossa Pyhä Henki asuu. Meni vähän vaikeeks.

      • Se ei oo mahdollista että rakastaa syntistä ja vihaa hänen tekojansa sillä ihminen on sitä mitä hän tekee.

        Olisi kiva tietää mitä uskovainen on mieltä aloituksesta jossa käytiin läpi kristittyjen veristä historiaa ja helvettiä, siihen kun saisi vastaukset mitä siitä kysyttiin.


      • noinkohan
        auroraboreallis kirjoitti:

        Se ei oo mahdollista että rakastaa syntistä ja vihaa hänen tekojansa sillä ihminen on sitä mitä hän tekee.

        Olisi kiva tietää mitä uskovainen on mieltä aloituksesta jossa käytiin läpi kristittyjen veristä historiaa ja helvettiä, siihen kun saisi vastaukset mitä siitä kysyttiin.

        "kun saisi vastaukset mitä siitä kysyttiin"

        Kannattaisiko sitä sitten kysyä jossain muualla kuin palstalla, jossa on vain ateisteja?

        "Se ei oo mahdollista että rakastaa syntistä ja vihaa hänen tekojansa sillä ihminen on sitä mitä hän tekee."

        Kyllä meidän lainsäädäntömme ainakin rakentuu tuolle periaatteelle. Ja sillä periaatteella myös omat vanhempasi ovat sinut kasvattaneet.

        Jotkut mielipiteesi vaikuttavat niin lapsellisille, että on vaikea uskoa sinun olevan lukiolainen. Tai sitten lukioon nykyisin pääsee arvosanoilla, joilla minun aikaani reputti amiksestakin.


      • noinkohan kirjoitti:

        "kun saisi vastaukset mitä siitä kysyttiin"

        Kannattaisiko sitä sitten kysyä jossain muualla kuin palstalla, jossa on vain ateisteja?

        "Se ei oo mahdollista että rakastaa syntistä ja vihaa hänen tekojansa sillä ihminen on sitä mitä hän tekee."

        Kyllä meidän lainsäädäntömme ainakin rakentuu tuolle periaatteelle. Ja sillä periaatteella myös omat vanhempasi ovat sinut kasvattaneet.

        Jotkut mielipiteesi vaikuttavat niin lapsellisille, että on vaikea uskoa sinun olevan lukiolainen. Tai sitten lukioon nykyisin pääsee arvosanoilla, joilla minun aikaani reputti amiksestakin.

        Miksi sinä ateismipalstaa pelkäät? Ja miksi käyt henkilöön?

        Sinulla on vaikeuksia pysyä asiassa.

        Joten lukioon et sinäkään kyllä pääsisi!

        Sulta puuttuu sitä paitsi sellainen sydämensivistys ja hienotunteisuus mitä elämässä tarvitaan, oli ylioppilas tai ei.

        Sen mukaan minä arvioin kanssamatkaajiani en minkään tittelin perusteella kuten sinä, se on vain pintaa.

        Ja alinsäädäntöön ei kuulu mikään rakkaus. Ihminen tuomitaan tekojen mukaan, ja moni arvioi esm.rikollisia sen mukaan.

        VAi oletko hellari? Siellähän se late kolmoismurhaajakin pääsi opettajan pallille heti.

        Sitä se on kun rakastaa ihmistä vaan ei tekoja. Kyseenalaista sairavartelua.

        Ja mitä t ulee lapsuuteeni ja kasvattamiseen-siitä sinä et tiedä mitään!


    • neekerinpusu

      Öö.. minffullness vrt. usko. Kaukaa haettu?

      • miffulnes

        Mitä tarkoitat?


    • neekerinpusu

      Ok, yritän. Jumala sallii pahan, sillä on antanut ihmiselle vapaan tahdon. Tahto taipuu joko Jumalan Sanan mukaan, ken siihen uskoo ja kenessä Pyhä Henki vaikuttaa Jumalan tahdon mukaisia tekoja. Tai ihminen toteuttaa tänä maailman hallitsijan, saatanan tahtoa. Kirkkolaitos, joka harjoitti/ harjoittaa julmuuksia ei ole Jumalan edustaja ja palvelija, kuin nimellisesti ja omasta mielestään. Mm. teot osoittavat kumman palvelija se on. Ihminen elää ikuisesti, vaikka ei valinnutkaan syntyä tänne. Taivas ja helvetti ovat totta. Ihmisen ikuisuus jatkuu jommassa kummassa tämän lyhyen ajallisen elämän jälkeen. Joko Jumalan yhteydessä, tai Jumalasta erossa (helvetissä). Jeesus on ainut tie Jumalan yhteyteen. Voit vapaasti valita, lähdetkö sille tielle. Mitä sitten pitää tehdä, että joutuu helvettiin? Ei mitään. Joo, ja usko ilman tekoja on kuollutta, se on totta. Rakkaus käsitteenä kaipaisi avaamista. Että mitä on Jumalan rakkaus ja mitä uskosta osaton rakkauden nimiin laittelee. Siitä ehkä tuonnempana.

    • "Kysymys palstalla pyöriville uskonsotureille: miksi Jumala, jota sanotaan rakkaudeksi, armolliseksi ja hyväksi, ei keksi mitään muita keinoja käsitellä ihmisten moraalisia hairahduksia kuin väkivalta, kiduttaminen ja tappaminen mitä tuskallisimmin tavoin, ajassa ja ikuisuudessa?"
      Miksipä aabrahamilaiset jumalat kärsivät juuri samoista heikkouksista kuin ihmiset? Jahve, Jumala, Allah - kaikki tuntuvat olevan yhtä herkkiä ja aggressiivisia kuin heihin uskovatkin. Jahve alter egoineen on ihminen ja yhtä rikkinäinen kuin hänet luoneet uskovaiset. Shivalla taas on esimerkiksi neljä kättä - ei selvästikään ihminen, puhumattakaan Hanumanista, apinapäisestä jumalasta. Persoonia kristittyjen jumalalla tuntuu olevan vähintään yhtä monta kuin Shivalla käsiä.

      • kapustin

        Ettekö te tajua, että ihminen joka on täällä maailmassa, tekee kaiken pahan.Sanotaan että älä tapa, jos ihmiset eivät noudata sääntöä,jokaisen ihmisen pitäs pikkaisen miettiä mitä tekee.Aivan sama mitä sääntöjä annetaan ihmisille, jos ne eivät noudata mitään.


      • kapustin kirjoitti:

        Ettekö te tajua, että ihminen joka on täällä maailmassa, tekee kaiken pahan.Sanotaan että älä tapa, jos ihmiset eivät noudata sääntöä,jokaisen ihmisen pitäs pikkaisen miettiä mitä tekee.Aivan sama mitä sääntöjä annetaan ihmisille, jos ne eivät noudata mitään.

        "Aivan sama mitä sääntöjä annetaan ihmisille, jos ne eivät noudata mitään."
        Missä synkässä, depressiivisessä todellisuudessa sinä elät, minun todellisuudessani lähes tulkoon kaikki noudattavat esimerkiksi Suomen lakia. Kärsinet syvästä ahdistuksesta, jota uskonnollinen retoriikka käyttää hyväkseen.


      • kapustin
        frankenchrist kirjoitti:

        "Aivan sama mitä sääntöjä annetaan ihmisille, jos ne eivät noudata mitään."
        Missä synkässä, depressiivisessä todellisuudessa sinä elät, minun todellisuudessani lähes tulkoon kaikki noudattavat esimerkiksi Suomen lakia. Kärsinet syvästä ahdistuksesta, jota uskonnollinen retoriikka käyttää hyväkseen.

        Ai suomessa noudatetaan lakia hah hah hah joka päivä tehdään tappoja ja varastellaan sun muuta.Eikä se pelkästään suomesta ole kiinni.Ihminen itse aiheuttaa itselleen ahdistusta tekemällä vääryyttä,eikä anna anteeksi toisille mitään.Valtio ja ihmiset aiheuttaa ihmisille ahdistusta katkeruutta ja kateutta sun muuta pahaa rahalla, elikkä ihmiset aivopestään.Ihmisellä on paljon asioita myöskin mille itse ei mahda mitään,sellaiset asiat ihmisen pitää itse käsitellä lähimmäisiensä kanssa ja puhua.Jumala koettelee ihmisiä omalla tavallaan ja sille ei mahda kukaan mitään.Sanotaan että rakasta lähimmäistäsi niin kuin itseäsi.Itse jos menet tekemään lähimmäisiäsi kohtaan vääryyttä, koet myös itse saman kohtalon ennemmin tai myöhemmin.Monet ihmiset eivät tiedä, mitä se rakkaus on.


      • kapustin kirjoitti:

        Ai suomessa noudatetaan lakia hah hah hah joka päivä tehdään tappoja ja varastellaan sun muuta.Eikä se pelkästään suomesta ole kiinni.Ihminen itse aiheuttaa itselleen ahdistusta tekemällä vääryyttä,eikä anna anteeksi toisille mitään.Valtio ja ihmiset aiheuttaa ihmisille ahdistusta katkeruutta ja kateutta sun muuta pahaa rahalla, elikkä ihmiset aivopestään.Ihmisellä on paljon asioita myöskin mille itse ei mahda mitään,sellaiset asiat ihmisen pitää itse käsitellä lähimmäisiensä kanssa ja puhua.Jumala koettelee ihmisiä omalla tavallaan ja sille ei mahda kukaan mitään.Sanotaan että rakasta lähimmäistäsi niin kuin itseäsi.Itse jos menet tekemään lähimmäisiäsi kohtaan vääryyttä, koet myös itse saman kohtalon ennemmin tai myöhemmin.Monet ihmiset eivät tiedä, mitä se rakkaus on.

        "Ai suomessa noudatetaan lakia hah hah hah joka päivä tehdään tappoja ja varastellaan sun muuta."
        Findikaattorin mukaan "Vuonna 2015 Suomessa surmattiin kuolemansyytietojen mukaan 70 ihmistä. " Mitä tuo on, vajaa 0,2 surmaa päivässä - rutkasti vähemmän kuin sinun "joka päivä tehdään tappoja".
        http://www.findikaattori.fi/fi/97


      • aikaamennyt

        ja Suomi on rauhottunut...


    • Miten Kristittyjen Jumalan vaikutus näkyy maailmassa, jos sitä vertaa maailmaan jossa Jumala ei ole olemassa?
      Vastaus: ei mitenkään.

      Olisikohan sittenkin niin, että mitään jumalaa ei ole edes olemassa.

      • kapustin

        Aika hyvä kysymys.Maailmassa jossa Jumalaa ja Jeesusta ei ole, täällä ei olisi kuin väkivaltaa, ihmisii tapettaisiin ,täällä ei olisi kuin pahaa.Rakkaus puutuisi kokonaan,poliiseja ei olisi, jos olisi nekin olisi korruption vuoksi täysin pihalla, eli täällä ei olisi lakia.Rikolliset olisi päättäjiä,ihmiset sais pelätä koko ajan.Esim Meksiko on hyvä esim.isis aivan täysin pihalla rakkaudesta.Ruuasta alkaisi tulla pulaa ,puhtauden sekä ruokaa myrkytettäisiin.juoma vedet on mitä on.Sotia tulis, kaikki hyvä loppus.Verratkaa suomen oloja, sellaisiin maihin jossa on todellakin huonot oltavat.Sellaiset maat jossa ei Jeesusta tunnusteta herraksi , siellä on varmaan kuivuus ja nälänhätä tosi paha.Maanjäristykset ovat hyvä esim myöskin ja kovat myrskyt tulvat.Tätä palloa ei olisi enää ,kaikki loppus. Tää kaikki tulisi tilalle, jos Jumalaa ei olisi.


      • Vai niin, sinulla on synkkä kuva maailmasata. Sitä se järjetön usko Jumalaan tekee.

        Maaima on juuri sellainen kuin sen tulisi olla ilman todellisia jumalia. Olemattomiin jumaliin uskovat tappelevat verissä päin oman uskonsa oikeellisuuden puolesta.

        Suurin syy ihmiskunnan ongelmiin on liikakansoittuminen, "lisääntykää ja täyttäkää maa". Pienelle ihmispopulaatiolle maapallo olisi paratiisi joka sallisi myös muiden eläimien elää. Nyt itsekkkäät ihmiset ryöstävät kaiken ja ennen pitkää tämä voi johtaa yhteiskunnan romahtamiseen. Toivottavasti sitä ennen päästään eroon kaikista hulluista uskomuksista (kuten jumalat) ja aletaan elää kestävän kehityksen periaatteella.


      • q.v
        kapustin kirjoitti:

        Aika hyvä kysymys.Maailmassa jossa Jumalaa ja Jeesusta ei ole, täällä ei olisi kuin väkivaltaa, ihmisii tapettaisiin ,täällä ei olisi kuin pahaa.Rakkaus puutuisi kokonaan,poliiseja ei olisi, jos olisi nekin olisi korruption vuoksi täysin pihalla, eli täällä ei olisi lakia.Rikolliset olisi päättäjiä,ihmiset sais pelätä koko ajan.Esim Meksiko on hyvä esim.isis aivan täysin pihalla rakkaudesta.Ruuasta alkaisi tulla pulaa ,puhtauden sekä ruokaa myrkytettäisiin.juoma vedet on mitä on.Sotia tulis, kaikki hyvä loppus.Verratkaa suomen oloja, sellaisiin maihin jossa on todellakin huonot oltavat.Sellaiset maat jossa ei Jeesusta tunnusteta herraksi , siellä on varmaan kuivuus ja nälänhätä tosi paha.Maanjäristykset ovat hyvä esim myöskin ja kovat myrskyt tulvat.Tätä palloa ei olisi enää ,kaikki loppus. Tää kaikki tulisi tilalle, jos Jumalaa ei olisi.

        Ajatteletko maailman olleen pelkkää kaaosta ja sattumanvaraista tappamista ennen kristinuskoa?


    • 12___13

      "Eikö rakkauden ja armon Jumala keksisi jotain rakentavaa käytöksen korjaamis- ja oikaisemiskeinoa?"

      Jumala on antanut ihmisille ohjeet ja tiedon siitä miten tulisi toimia. Esim.

      "Älkää tuomitko, ettei teitä tuomittaisi; sillä millä tuomiolla te tuomitsette, sillä teidät tuomitaan; ja millä mitalla te mittaatte, sillä teille mitataan.
      Mat. 7:1-2

      "Miksi kaikkivaltias rakastava Jumala ylipäätään salli tuon satoja vuosia jatkuneen kirkon harjoittaman kidutuksen ja väkivallan?"

      Koska ihmiset halusivat oppia tuntemaan myös pahan niin kuin Jumala. Valitettavasti hyvyyden ja totuuden sanat harvemmin kiinnostavat ihmisiä, jotka ahneuksissaan ovat valmiit turmelemaan ihan kaiken.

      • keläinen

        Ihmisiä saa neuvoa,ja valistaa koska moni ihminen on kokenut sen,millaista se elämän taistelu on,kun olet todellakin pahan kanssa tekemisissä..Tuomihtimen on pikkaisen eri asia, kuin neuvominen.Kirkollakin on paljon sellaista väkeä,että ne eivät noudata mitään ja antavat jo pikkurillin pahalle.Papitkaan eivät noudata,latelevat mitä sattuu esim. homoliitot.Papeilla on myöskin oma vastuullisuus asioissa.Totuudesta olemme jo ulkona, kun avioliitot ovat miehen ja naisen välisiä,papit menee ja vihkii samaa sukupuolta olevia.


      • Nykyaikana
        keläinen kirjoitti:

        Ihmisiä saa neuvoa,ja valistaa koska moni ihminen on kokenut sen,millaista se elämän taistelu on,kun olet todellakin pahan kanssa tekemisissä..Tuomihtimen on pikkaisen eri asia, kuin neuvominen.Kirkollakin on paljon sellaista väkeä,että ne eivät noudata mitään ja antavat jo pikkurillin pahalle.Papitkaan eivät noudata,latelevat mitä sattuu esim. homoliitot.Papeilla on myöskin oma vastuullisuus asioissa.Totuudesta olemme jo ulkona, kun avioliitot ovat miehen ja naisen välisiä,papit menee ja vihkii samaa sukupuolta olevia.

        Jos Jeesus eläisi nykyaikana hän sallsisi takuulla samaa sukupuolta olevien suhteet.
        Jos hän eläisi hän tuomitsisi kaikki uskonlahkot pelkäksi oman edun tavoitteluksi.
        Jos Jeesus eläisi hän tuomitsisi kaiken tappamisen ja sotimisen siunaamisen.

        toisin kuin vanhan testamentin julma jumala.


      • moodyallen
        Nykyaikana kirjoitti:

        Jos Jeesus eläisi nykyaikana hän sallsisi takuulla samaa sukupuolta olevien suhteet.
        Jos hän eläisi hän tuomitsisi kaikki uskonlahkot pelkäksi oman edun tavoitteluksi.
        Jos Jeesus eläisi hän tuomitsisi kaiken tappamisen ja sotimisen siunaamisen.

        toisin kuin vanhan testamentin julma jumala.

        Jeesushan elää nykyaika! Isän oikealla puolella taivaassa ja Pyhässä Hengessä häneen uskovissa tässä todellisuudessa. Ja ei salli, se on päivänselvää. Uskosta osattomat voivat elää haureudessa ja ties missä, sitähän tässä ei olla estämässäkään. Uskovat elävät pyhää elämää Jeesuksessa. Kristittyjen lahkoutuminen ei ole Jumalan tahto, vaan ykseys.


      • tabletalks

        Luther löysi alkemiasta viisautta.


      • moodyallen kirjoitti:

        Jeesushan elää nykyaika! Isän oikealla puolella taivaassa ja Pyhässä Hengessä häneen uskovissa tässä todellisuudessa. Ja ei salli, se on päivänselvää. Uskosta osattomat voivat elää haureudessa ja ties missä, sitähän tässä ei olla estämässäkään. Uskovat elävät pyhää elämää Jeesuksessa. Kristittyjen lahkoutuminen ei ole Jumalan tahto, vaan ykseys.

        Jaha, voitkin sitten varmaan kysyä häneltä, mitä mieltä hän on mainituista asioista. Jaa, tosiaan, ei taida kannattaa, koska sinulla on eri Jeesus kuin kaikilla muilla. Olet arvattavasti luonut hänet kaltaiseksesi.

        "Uskovat elävät pyhää elämää Jeesuksessa."

        Jeesuksessa tuskin elävät muut kuin loiset. 2000 vuotta sitten useimmat kantoivat niitä, mikseipä sitten Jeesuskin.


      • 12___13
        Nykyaikana kirjoitti:

        Jos Jeesus eläisi nykyaikana hän sallsisi takuulla samaa sukupuolta olevien suhteet.
        Jos hän eläisi hän tuomitsisi kaikki uskonlahkot pelkäksi oman edun tavoitteluksi.
        Jos Jeesus eläisi hän tuomitsisi kaiken tappamisen ja sotimisen siunaamisen.

        toisin kuin vanhan testamentin julma jumala.

        Uskonlahkoja Jeesus luultavasti kutsuisi tekopyhiksi jumalan sanan vääristäjiksi, mutta en usko, että hän itse puhuisi vastoin sitä mitä Jumala on sanonut. Mutta liitto jonkun kanssa ei välttämättä ole, Raamattuhan sanoo vain homoseksuaalisen teon olevan iljetys. Ja sen luulisi olevan itsestään selvää jokaiselle ajattelevalle ihmiselle.


      • lukesky

        Raamatussa ei ole mitään itsestään selvää ajattelevalle ihmiselle.


    • "Kysymys palstalla pyöriville uskonsotureille: miksi Jumala, jota sanotaan rakkaudeksi, armolliseksi ja hyväksi, ei keksi mitään muita keinoja käsitellä ihmisten moraalisia hairahduksia kuin väkivalta, kiduttaminen ja tappaminen mitä tuskallisimmin tavoin, ajassa ja ikuisuudessa? Eikö rakkauden ja armon Jumala keksisi jotain rakentavaa käytöksen korjaamis- ja oikaisemiskeinoa?"

      Kyllä Jumala keksi paremman ratkaisun. Sen ratkaisun nimi on Jeesus Kristus! Kun otat Jeesuksen vastaan omaksi Vapahtajaksesi ja Herraksesi, pääset Jumalan valltakuntaan, jossa ei ole mitään pahaa, ei soria, ei väkivaltaa, ei sairautta, ei nälänhätää eikä kuolemaa. Siellä voit elää iankaikkisesti ja nauttia Jumalan rakkaudesta ja hyvyydestä.

      "Miksi kaikkivaltias rakastava Jumala ylipäätään salli tuon satoja vuosia jatkuneen kirkon harjoittaman kidutuksen ja väkivallan?"

      Siksi, koska Jumala on rakkaus. Ihmiset itse ovat valinneet väkivallan. Jumala antaa ihmiselle sen, minkä he itse ovat valinneet.

      • troll.alert.bat

        Trollivaroitus: tämä pöpöpöpi hihhuli väittää rakkauttansa terrorin kyllästämäksi


      • "Kyllä Jumala keksi paremman ratkaisun. Sen ratkaisun nimi on Jeesus Kristus! Kun otat Jeesuksen vastaan omaksi Vapahtajaksesi ja Herraksesi, pääset Jumalan valltakuntaan, jossa ei ole mitään pahaa, ei soria, ei väkivaltaa, ei sairautta, ei nälänhätää eikä kuolemaa. Siellä voit elää iankaikkisesti ja nauttia Jumalan rakkaudesta ja hyvyydestä."

        Älähän luota liikaa omaan taivaspaikkaasi. En oikein usko että yksikään jumala tai Jumala kelpuuttaa sinunlaisiasi vilpillisiä ja omahyväisiä ja tekopyhiä kristityn irvikuvia mihinkään ikuiseen elämään tai paratiisiin.

        Joko olet tuominnut taannoiset homojen joukkomurhat?


    • keläinen

      Mark5 kanssa olen täysin samaa mieltä, että ihmiset itse valitsee pahuuden.Jeesus ei tappanut ketään,vaan maailma ei hyväksynyt Jeesusta hänen hyvien tekojensa tähden, eikä hyvyytensä tähden.Jumala ei hylkää ketään, vaan ihminen itse hylkää Jumalan.Ihminen jos käy varastelemaan, olet silloin jo pihalla rakkaudesta,jos et tee parannusta.Yleensä se menee silleen, että kuka varastelee silloin myös varkaalta itseltään varastetaan.Tääkin menee Raamatun mukaan "rakasta lähimmäistäsi niinkuin itseäsi"

      • KiveksiäKassiinJaOvelle

        Vaikka Jeesus ei tappanutkaan, nii Raamatun mukaan Jeesuksen isäpappa käski kansaansa tappamaan kokonaisten kaupunkien asukkaat vauvasta vaariin ja eläimet kamelista koiraan miekan terällä.
        Niskoittelevat lapset piti kivittää kaupungin portilla ja jos morsian ei avioyön jälkeen vuotanut verta, niin kohta vuosi ja paljon. Raamatussa mainitaan yli 20 "syntiä" joista seurasi kuolemanrangaistus.
        Yhtenä esimerkkinä työn teko spattina. Ei muuta kuin kivet kassissa paikallisn K:n tai ääsmaketin takaovelle, kun myyjät lähtevät töistä ja ei kun stevaria otsikkoon. Niin kunnon Jumalan seuraaja tekee. Kyseessä on sentään yhtä törkeä synti kuin homoseksuaalisuus .... ainakin Raamatun moraalin mukaan.


      • keläinen
        KiveksiäKassiinJaOvelle kirjoitti:

        Vaikka Jeesus ei tappanutkaan, nii Raamatun mukaan Jeesuksen isäpappa käski kansaansa tappamaan kokonaisten kaupunkien asukkaat vauvasta vaariin ja eläimet kamelista koiraan miekan terällä.
        Niskoittelevat lapset piti kivittää kaupungin portilla ja jos morsian ei avioyön jälkeen vuotanut verta, niin kohta vuosi ja paljon. Raamatussa mainitaan yli 20 "syntiä" joista seurasi kuolemanrangaistus.
        Yhtenä esimerkkinä työn teko spattina. Ei muuta kuin kivet kassissa paikallisn K:n tai ääsmaketin takaovelle, kun myyjät lähtevät töistä ja ei kun stevaria otsikkoon. Niin kunnon Jumalan seuraaja tekee. Kyseessä on sentään yhtä törkeä synti kuin homoseksuaalisuus .... ainakin Raamatun moraalin mukaan.

        Hämmentäkää vaan lisää, vanha testamentti on vanha.Jumala jos on kerta rakkaus,eihän se ole silloin mitenkään mahdollista,jos kerta rakkaus ei tee lähimmäiselle mitään pahaa.


      • jumalaei
        keläinen kirjoitti:

        Hämmentäkää vaan lisää, vanha testamentti on vanha.Jumala jos on kerta rakkaus,eihän se ole silloin mitenkään mahdollista,jos kerta rakkaus ei tee lähimmäiselle mitään pahaa.

        Miksi Vanha Testamentti kuuluu Raamattuun, jos se valehtelee Jumalasta?


      • keläinen

        Jumala on kerta rakkaus ja sata kertaa vihaa. Voisi tulla kämmeneltään töihin. Miksi aina vetää käteensä eikä auta?


      • pajes
        keläinen kirjoitti:

        Jumala on kerta rakkaus ja sata kertaa vihaa. Voisi tulla kämmeneltään töihin. Miksi aina vetää käteensä eikä auta?

        Katos vaan trolli ilmestyi.


      • pajes
        jumalaei kirjoitti:

        Miksi Vanha Testamentti kuuluu Raamattuun, jos se valehtelee Jumalasta?

        Ei se valehtele mitään,tietysti jos joku haluaa uskoa siihen ja käydä noudattamaan niitä asioita.Jumalan sanaahan sekin on,minun mukaan se on kuitenkin vanha.Rakkaudestahan on kyse, ilman sitä ei ihminen ole mitään.


      • raamatunjulmuuksia

        Vanhassa Testamentissa Jumala näyttää paljon muuta kuin rakkautta.

        2. Moos. 32:27 "Näin sanoo Herra, Israelin Jumala: Jokainen sitokoon miekkansa vyölleen. Käykää sitten edestakaisin leirin halki portista porttiin ja tappakaa jokainen, olkoon vaikka oma veli, ystävä tai sukulainen."
        5. Moos. 20:16-17 "Mutta näiden kansojen kaupungeissa, jotka Herra, sinun Jumalasi, antaa sinulle perintöosaksi, älä jätä ainoatakaan henkeä eloon, vaan vihi ne tuhon omiksi: heettiläiset ja amorilaiset, kanaanilaiset ja perissiläiset, hivviläiset ja jebusilaiset, niin kuin Herra, sinun Jumalasi, on sinua käskenyt."
        Jer. 19:9 "Ja minä (Herra) panen heidät syömään poikiensa ja tyttäriensä lihaa, ja he syövät toinen toisensa lihaa siinä hädässä ja ahdistuksessa ..."
        Hes. 20:25-26 "Niinpä minäkin annoin heille käskyjä, jotka eivät olleet hyviä, ja oikeuksia, joista he eivät voineet elää, ja annoin heidän saastua lahjoistansa ... jotta saattaisin heidät kauhun valtaan ja he tulisivat tietämään, että minä olen Herra."
        5. Moos. 32:23-24 "Minä (Herra) kasaan onnettomuuksia heidän päällensä, kaikki nuoleni minä heihin ammun. He nääntyvät nälkään ja menehtyvät ruttoon, kulkutautien poltteeseen; minä lähetän heidän kimppuunsa petojen hampaat ja tomussa matelevaisten myrkyn."
        1. Sam. 16:14 "Mutta Herran henki poistui Saulista, ja Herran lähettämä paha henki vaivasi häntä."


      • pajes
        raamatunjulmuuksia kirjoitti:

        Vanhassa Testamentissa Jumala näyttää paljon muuta kuin rakkautta.

        2. Moos. 32:27 "Näin sanoo Herra, Israelin Jumala: Jokainen sitokoon miekkansa vyölleen. Käykää sitten edestakaisin leirin halki portista porttiin ja tappakaa jokainen, olkoon vaikka oma veli, ystävä tai sukulainen."
        5. Moos. 20:16-17 "Mutta näiden kansojen kaupungeissa, jotka Herra, sinun Jumalasi, antaa sinulle perintöosaksi, älä jätä ainoatakaan henkeä eloon, vaan vihi ne tuhon omiksi: heettiläiset ja amorilaiset, kanaanilaiset ja perissiläiset, hivviläiset ja jebusilaiset, niin kuin Herra, sinun Jumalasi, on sinua käskenyt."
        Jer. 19:9 "Ja minä (Herra) panen heidät syömään poikiensa ja tyttäriensä lihaa, ja he syövät toinen toisensa lihaa siinä hädässä ja ahdistuksessa ..."
        Hes. 20:25-26 "Niinpä minäkin annoin heille käskyjä, jotka eivät olleet hyviä, ja oikeuksia, joista he eivät voineet elää, ja annoin heidän saastua lahjoistansa ... jotta saattaisin heidät kauhun valtaan ja he tulisivat tietämään, että minä olen Herra."
        5. Moos. 32:23-24 "Minä (Herra) kasaan onnettomuuksia heidän päällensä, kaikki nuoleni minä heihin ammun. He nääntyvät nälkään ja menehtyvät ruttoon, kulkutautien poltteeseen; minä lähetän heidän kimppuunsa petojen hampaat ja tomussa matelevaisten myrkyn."
        1. Sam. 16:14 "Mutta Herran henki poistui Saulista, ja Herran lähettämä paha henki vaivasi häntä."

        Ymmärrätkö että se on vanha.Sanooko ihmisille sana vanha mitään.


      • q.v
        pajes kirjoitti:

        Ymmärrätkö että se on vanha.Sanooko ihmisille sana vanha mitään.

        Tarkoittaako vanha sitä, että se ei kuulu kristinuskoon?

        Pitäisikö Vanha testamentti poistaa kristinuskosta? Onko kymmenen käskyä enää voimassa? Pitäisikö osa poistaa ja osa jättää kristinuskoon?


      • pajes
        q.v kirjoitti:

        Tarkoittaako vanha sitä, että se ei kuulu kristinuskoon?

        Pitäisikö Vanha testamentti poistaa kristinuskosta? Onko kymmenen käskyä enää voimassa? Pitäisikö osa poistaa ja osa jättää kristinuskoon?

        Jumalan sanaahan se vanhakin on,mut ne 10 käskyä sisältyy" rakasta Herraa Jumalaasi koko sydämmeltäsi ,koko sielultasi ja mieleltäsi" tämä on suurin tärkein.Yhtä tärkeä"rakasta lähimmäistäsi niin kuin itseäsi"Näiden kahden käskyn varassa ovat laki ja profeetat.


      • pajes kirjoitti:

        Ymmärrätkö että se on vanha.Sanooko ihmisille sana vanha mitään.

        Vanhahan tarkoittaa kommentissasi sitä, että se on teikäläisten mielestä kurjasti ristiriidassa nykyisen humaanin ihmiskäsityksen kanssa. Aika varmaa taitaa olla, että tasa-arvoisen avioliittolain valmistelun ollessa kesken, niin sen lain kristityt vastustajat vetosivat tuohon "vanhaan" Jumalan sanaan.
        Koska eihän ole mitään "vanhaa" tai "uutta", on vain vahvistusta uskomukselleen etsivä uskova.


      • q.v
        pajes kirjoitti:

        Jumalan sanaahan se vanhakin on,mut ne 10 käskyä sisältyy" rakasta Herraa Jumalaasi koko sydämmeltäsi ,koko sielultasi ja mieleltäsi" tämä on suurin tärkein.Yhtä tärkeä"rakasta lähimmäistäsi niin kuin itseäsi"Näiden kahden käskyn varassa ovat laki ja profeetat.

        Onko se "vanhaa" kun VT:ssä annetaan ohjeita miten orjia pidetään. Orjuus on siis sen mukaan sallittu mutta voidaanko nykypäivänä ajatella orjuuden olevan "vanhaa" ja siksi sen voisi heivata Helvettiin Vanhasta testamentista?

        Mitä muuta voitaisiin poistaa "vanhana" Vanhasta testamentista?


    • pajes

      Tiedättekö mitä ateistit sun muut uskovaisia hihuleisksi sanovat ja Jumalan sanaa pilkkaavat samoin Jeesusta,raamattu on teidän tiedettänne niin paljon edellä, kun vain tietäisitte.

    Ketjusta on poistettu 2 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      41
      2164
    2. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      49
      1707
    3. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      33
      1528
    4. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      42
      1508
    5. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      7
      1450
    6. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      2
      1446
    7. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      3
      1417
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      2
      1351
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      4
      1275
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      7
      1243
    Aihe