1/2 Somaliaa humanitaarisen avun varassa

Faktaapeliin-2

Puolet Somalaian väestöstä, noin 6 miljoonaa henkilöä, elää humanitaarisen avun varassa. Tilanne on erityisen paha Baidoan pakolaisleirissä, koska ympäröivät alueet ovat al-Shabaabin hallussa. Al Shabab taas ei pidä avustusjärjestöistä. (Paitsi tietysti ne, jotka nostavat itse KELAn avustuksia).

Ongelmaksi on muopdostunut se, että yli 260.000 lasta kärsii nälkää, ja heistä noin viidennes tulee kuolem,aan jokseenkin suurella todennäköisyydellä.

Baidoan leirissä 72 % perheistäö on alle 5 vuotiaita lapsia, jotka ovat vaaravyöhuykkeessä. Virallisesti nälkäkuolemia on aika vähän, sillä etupäässä tuhoa tekee kolera.

Tähän olisi hyvä saada Pentti Linkolan kommentti.

30

363

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Fftuuookj

      Mun kommentti:opetelkoot kalastamaan, somalialla on rantaviivaa tuhansia kilometrejä.

      • Khhuhgg

        Banaanit loppu???


    • Fjxjkfkffkkxkd

      Somaliassa kuitenkin symtyvyys on maailman huippulukemissa....kyllä kai tässä nyt vain luonnon lait yrittää pitää väsåestönkehitystä kurissa

    • jokutolkku2

      Ei ole meidän syy jos eivät tule keskenään toimeen. Pysykööt kaukana Suomesta ja opetelkoot elämään sovussa.

      • Gjgdjlogfg

        Jolleivat osaa elää sovussa niin kuolkoot nälkään.


    • KammaEriVihreä

      Varsinkin me Vihreät mutta toki myös Vasemmistoliittolaiset sekä RKP:läiset ovat pyrkineet auttamaan noita pakolaisleirien sairastavia sekä nälkää kärsiviä somaleja vaatimalla että tänne vastaanotetaan somaliasta tulleita nuoria terveitä miehiä pakolaisiksi. Olemme vaatineet myös että heille tarjotaan turvapaikka, mahdollisuus lomailla entisessä kotimaassaan, yhteiskunnan puolesta asunnot ja sellaisen sosiaaliturvan että he voivat kuluttaa aikaansa pääkaupunkiseudun casinoilla sekä ostareilla ilman rahapulaa.

      • fcsDAFSafcds

        Vihreät onkin älykääpiöitä tässäkin asiassa.
        Voisivat mennä somppulaan piioiksi ja *anopuiksi.


    • hullumaailma

      No nythän kehitellään RIPULIROKOTETTA , jolla rokotetaan kaikki kehitysmaalaiset, niin kohta elätyksen tarpeessa moninkertainen porukka. Maailma tuhoutuu ihmisten alla, mutta sehän ei ketään sinänsä kiinnosta. pääasia että kaikki pelastuu, vaikka älykkyys ei riitä edes pysymään omin voimin hengissä, tai edes pyyhkimään omaa persettään ilman muiden apua.

    • Lhjlbv

      Yhden somalin elatus kustannuksilla Suomessa elättää 100 somalia Somaliassa

      Olis helppo ratkaisu

    • Tilaa-ja-rahaa-on

      Itikseen mahtuisi VIELÄ ainakin noin 8 milj.somalia..

      • buabuuboobau

        Itiksessä huuto ja mölinä vaan lisääntyy, mitä lämpimämpää tulee.


    • spede2017

      nii, lopettaa sekabtuminen Somalia sisäisiin asioihi, sihen se sitten loppuu. Muute turha hyysääminen on loputonta. Kyllä ne asiansa hoitaa, tohtoreita, insinöörjä ja lakimiehiä kaikki kun ovat

    • kurpa

      somaliassa on vai kolme kunniallista ammattia, varsa,kauppias ja paimen, noita kaikkia Suomi tarvitsee ja mitä Helsinkiin tulee se pitäisi julistaa itsnäiseksi roskakaupunkivaltioksi, ihan vaikka muun Suomn toimesta kun eivät itse näytä älyävän, Rajatarkastukse kehä kolmoselle ym.

      • hesalaisääliöt

        Todella kannatettava ajatus!


      • TarttisTehdäJotain

        Hyvä idea. Kaikki pakoloiset hesaan ja kehä kolmoselle kuuden metrin muuri. Kun taikaseiniä ei enää täytetä niin kela goldilla ei saisi euroja. Mahtaisi tulla mukava kaupunki täynnä kaivattua kansainvälistä värinää.


    • Ratkaisukeskeisyys

      On hankalaa, kun Somaliassa ei katsota peiliin ja pyritä aktiivisesti muuttamaan kulttuuria. Syntyvyys on aivan liian korkealla tasolla, verotusjärjestelmää ei ole luotu ja naisten ympärileikkauksia jatketaan. Ei näitä asioita voi kukaan ulkopuolinen ratkaista. Maassa täytyy rohkeasti myöntää, että heidän kulttuurinsa kaipaa pikaisia uudistuksia.

      Uutisten mukaan somalialaiset lähettävät täältä Suomestakin lapsiaan Somaliaan, nauttimaan hyvästä kasvatuksesta ja kulttuurista. Aika ristiriitaista...

      En ymmärrä, miksi kouluttamattoman ja kielitaidottoman somalialaisen yksinhuoltajan tulee saada synnyttää Suomessa viisi lasta niin, että tilille rapsahtaa kuukausittain enemmän rahaa kuin monille työssä käyville.

      Eivät ne ongelmat tule Somaliaan mistään muualta kuin somalialaisilta. Heillä on siis myös vapaus korjata kulttuurinsa ongelmia. Tyttöjen ympärileikkaukset voitaisiin lopettaa vaikka heti tänään.

    • nnnnkl

      somaliassa somalinaisella on keskimäärin yhdeksän ( 9 ) lasta !
      Afrikassa n ryhmän naisilla seitsemän lasta

      ei ihme että he ovat jatkuvasti nälkäkuoleman partaalla

    • Laiskatsomalit

      Miten ihmeessä niin älykäs kansa kärsii sodista ja nälänhädästään ja miksi niin älykkäät lähti maanpakoon. Ai niin, he ovat niin älykkäitä, että suurina joukkoina siirtyivät muiden maiden elätettäviksi, oloneuvoksen rooliin. Itse he eivät viitsi tehdä mitään muuta kuin odottavat auttajia. Kohta niitä tulee lisää . .

    • Gjjfjfkffkxkfkdl

      Vahvistaa käsitykykseni miksi somalit lähettää lapsiaa suomeen ......ankkurilapsi ja sosiaaliturva....

    • palautus

      Somppuja tuli n. vuonna 1995 tuhansia - ei onnistunut noiden integraatio Suomeen. Lisää tuli alkaen 2015 ja ihan yhtä heikkolahjaisia ovat integroitavuutensa suhteen. Näin ollen voi vain todeta. Somppujen oikea paikka on Somaliassa.

      • haitta_muuttajat

        Juuri noin! Somput ei kuulu Suomeen eikä muuten kuulu islamkaan!


    • enolesyyllinen

      Lapsia syntyy, ei niitä kovin puutteellisissa oloissa tule. Täytyy itse yrittää että lunastavat oikeuden lisääntyä niissä oloissa.

    • MouhijärvenMoukariArvi

      Jo pelkästään se osoittaa paljonko Somaliassa ja Irakissa on insinöörejä kun niistä tänne tulleista 15-60 vuotiaista turvapaikanhakijoista 50% on pelkkiä insinöörejä. Minua harmittaa kun suomalaiset maahanmuuttokriittiset rasistit eivät tajua että ulkomailta tulee tänne joka vuosi niinpaljon korkeasti koulutettuja henkilöitä että voimme lopettaa maassamme esimerkiksi ekonomien, insinöörien ja lääkärien koulutuksen kokonaan muutamaksi vuodeksi, se olisi valtava taloudellinen säästö joka voitaisiin ohjata suoraan maahamme suuntautuvaan ei-työperäiseen maahanmuuttoon. Tapasin taannoin Itiksellä hieman yli 3kymppisen professorin titteliä käyttävän somalimiehen jolla oli 28 loppututkintoa Mogadishun yliopistosta, loppututkintoja löytyi aina avaruusinsinööristä diplomivuohipaimeneen. Tämä kesäkuussa puoleksi vuodeksi Somaliaan lomalle lähtevä Abdiqadir oli saapunut maahamme yksin kolme vuotta sitten15 vuotiaana pakolaislapsena ja kertoi viihtyvänsä hyvin maassamme.

      • Faktaapeliin-2

        Tässä tulee mieleen se Neuvostoliiton ilmavoimien kapiainen, joka kysyi, että haluanko lentäjän paperit vai ihan oikeasti oppia lentämään. Ensimmäiseen menisi varttitunti ja hinta olisi edullinen, kun taas jälkimmäinen olisi hieman kalliimpaa ja aikaakin kuluisi rutkasti enemmän.

        Yhden irakilaisen sähköalan diplomi-insinöörin kanssa olen yrittänyt tehdä työtä. Kun saavutukseksi oli luettava se, ettei po. sinänsä ihan mukava henkilö pahemmin kärsinyt oikosuluista, päätin ettei koskaan enää. Plussaa: herttainen ihminen, myös ollessaa osa sähköpiiriä. Miinusta: pakkoko on koskea jännitteiseen kupariin.


    • xfghbfdghfdg

      Siinä kansakunta joka ei saa klaanejaan sopuun ja kehittämään maatansa yhteisymmärryksessä edes selvitymisen merkeissä.
      Länsimaihin tulevat huolimatta vastenmielisyyttään länteä kohtaan, koska täällä ilmainen ruoka - välillä tietysti mennään takaisin kotimaahan lomailemaan, vaikka siellä onkin niin kovin "vaarallista".. tyhmä länsi maksaa kaiken.

    • Pieleenmeni

      Kun Suomi alkoi ottamaan väkeä Somaliasta, oli Somalian väkiluku hieman yli kuusi miljoonaa. 30 vuodessa se on lähes tuplaantunut.
      Kun länsimaat ovat vieneet koulutetun väen pois maasta, on lähtenyt myös valistus.

    • Enolerobooti

      YK:n ihmisoikeustarkkailijan syyskuussa 2016 julkaiseman raportin mukaan maan turva
      llisuustilanteessa on tapahtunut alShabaabin edelleen jatkuvista iskuista huolimatta
      positiivista kehitystä.

      The security situation continues to improve, even though Al-Shabaab has continued to attack major security and civilian facilities, such as its attacks against AMISOM military installations
      and the killing of AMISOM soldiers, the occasional loss of territory and the capture of weaponry. The bomb attacks on the Ambassador and the Naasa Hablood hotels in Mogadishu in June
      2016, which led to the death of two parliamentarians and the inju-ry of a score of civilians, demonstrate the need for continued support for Somalia to consolidate peace and reconciliation

      Myös YK:n humanitaaristen asioiden apulaispääsihteeri näkee Somalian turvallisuustilanteessa varovaista kehitystä suotuisaan suuntaan nykyisestä epävakaudesta huolimatta.

      After more than two decades of turmoil and being seen as a failed State, Somalia continues to be on a positive, albeit delicate, trajectory towards peace and stability. This encouraging
      trend comes against a background of persistent humanitarian needs, chronic insecurity, human rights violations and inherent vulnerabilities.

      Somaliassa siviiliväestö kärsii aseellisen konfliktin suorista ja epäsuorista vaikutuksista.
      Kesän ja syksyn 2016 aikana raportoitujen turvallisuusvälikohtausten perusteella
      Somalian konfliktissa väkivalta ei kohdistu ensisijaisesti siviiliväestöön, vaan
      turvallisuusvälikohtauksissa on osallisina useimmiten konfliktin osapuolten taistelijoita. Tur
      vallisuusvälikohtausten siviiliuhrit ovat yleensä sattumalta paikalla olleita sivullisia.

      Kaikki kotimaastaan paenneet eivät ole pakolaisia. Jotta henkilö määriteltäisiin pakolaiseksi, hänelle tulee olla myönnetty turvapaikka jostakin valtiosta. Pakolaisuutta koskee ja sitä määrittelee Geneven pakolaissopimus vuodelta 1951 ja sen pöytäkirja vuodelta 1967.

      YK:n määritelmän mukaan esimerkiksi sota, nälänhätä tai ympäristökatastrofi eivät ole varsinaisesti pakolaiseksi oikeuttavia syitä.

      Eli epävakaat olot eivät ole eikä saa olla peruste sille, että somalialaisia päästetään Suomeen.

      Varsinkin kun UNHCR:n arvion mukaan Somalimaan tilanne yleisen väkivallan tai mittavien järjestyshäiriöiden osalta ei ole sellainen, että se aiheuttaisi vakavaa haittaa asukkaille.

      Suurin osa on ns elitasopakolaisia, jotka varakkaat perheet ovat voineet lähettää pois.

    • reterrererr

      Hyvä että päästää noistakin eroon kun kuolevat nälkään.

    • suominousuun

      Suomi voisi ottaa aluksi noin 3 miljoonaa somalia turvaan.Paras paikka sijoittaa heidät olisi mielestäni Helsinki. Siellä rakennetaan kovasti ja työllistävä vaikutus olisi hyvä.

      Ehkä se moskeijakin saataisiin sitten.

    Ketjusta on poistettu 4 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      38
      1913
    2. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      43
      1486
    3. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1421
    4. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      17
      1408
    5. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      16
      1398
    6. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      1
      1375
    7. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      2
      1347
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      1
      1290
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      2
      1220
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      5
      1207
    Aihe