Etuoikeutettujen kärsimät "vääryydet"?

haistakaa.paska

http://www.is.fi/taloussanomat/oma-raha/art-2000005231998.html

Mistä se johtuu, että kun puhutaan leikkauksista jotka kohdistuvat etenkin matalapalkka- aloilla työskentelevien palkkoihin asiaa käsitellään mediassa AINA etuoikeutettujen näkökulmasta? Siis niiden näkökulmasta joita on hemmoteltu jo valmiiksi pitkillä uraputkilla? Siksikö, että kun palkkatietoja julkaistaan luodaan mielikuvaa siivoojasta joka muka tienaa normaalisti sellaiset mukavat pari tonnia kuussa? Tai laitoshuoltajasta joka elelee normaalisti 2151€:lla kuussa?

Ikäänkuin tämä olisi normaalin siivoojan realiteetti. HAISTAKAA NYT PITKÄ PASKA! Ne henkilöt, joita on hemmoteltu yli 15 vuotta kestäneillä katkeamattomilla työurilla ovat etuoikeutettuja sukupolvia joille on kaikki tuotu eteen kultaisella tarjottimella. He alkavan olla jo kohta eläkeiässä eikä edes palkan alennus vaikuttaisi heidän elämänlaatuunsa yhtikäs mitenkään. Lomarahojen leikkauksista puhumattakaan. Heidän elämänsä on ollut helppoa kuin heinän teko. Nämä sukupolvet ovat pystyneet rakentamaan ja elämään elämänsä ihan mukavasti jopa matalapalkka- alalla töitä tehden,sellaiseen työsuhteeseen sisältyvistä herkuista nauttien joista aika perkeleellisen massiivinen osa nuoremmista sukupolvista ei edes tiedä mitään. Ja nyt itketään kun vähän leikataan LOMARAHOISTA. Miten tämä yhteiskunta selittää tämän lomarahaleikkausten "traagisuuden" niille jotka eivät ole koskaan elämässään edes unelmoineet sellaisesta käsittämättömyydestä kuin lomaraha (lomalta_paluu_rahasta puhumattakaan! mikä vittu se on?), vaikka töitä on kyllä tehty?

MEILLÄ ON SUOMESSA OLLUT KAHDET, ELLEI JOPA KOLMET ERI TYÖMARKKINAT JO VUOSIKYMMENIÄ. Ja tämä jako ei perustu vain syntymässä saatuun sosioekonomisen aseman perusteella luotuun eriarvoisuuteen, vaan myös ja varsinkin iäkkäämpien etuoikeutettujen pullamössösukupolvien ja nuorempien kusetettujen sukupolvien väliseen eriarvpisuuteen. Suomessa on jo kohta keski- ikään hetineitä sukupolvia jotka alkavat vasta nyt havahtua siihen kuinka heiltä on kusetettu käytännössä heidän koko elämänsä.

Media voisi edes joskus työtä tekevien ihmisten tuloihin kohdistuvista leikkauksista uutisoidessaan käsitellä sen ihmisjoukkion ongelmia, jotka joutuvat vuodesta toiseen turvautumaan toimeentulotukeen vaikka tekevät töitä, koska palkka ei kata edes sitä mikä lain mukaan pitää jäädä käteen jotta suomen olosuhteissa pysyy hengissä. Kun hemmotellulta pullamössöpaskalta leikataan vähän lomarahoista, se ei vaikuta pullamössön elämässä yhtikäs mihinkään. Kun orjatyöhön pakotetulta toimeentulotukien varassa hengissä pysyvältä työtä tekevältä leikataan siitä viimesijaisestakin avustuksesta, sillä on jumalattoman suuri vaikutus köyhän elämään. Muutama euro kuussa on ratkaiseva summa rahaa oikeasti köyhälle ihmiselle.

Miksi media vaikenee siitä realismista suomessa, jossa työssä käyvä ihminen joutuu myymään vaatteet päältään jotta ruoka riittäisi koko kuukaudeksi?

1

96

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Suomi.OLI.hyvä.maa

      Mulle tuli jo 90-luvun lamassa selväksi että suomi ei ole normaali maa. 80-luvulle asti Suomi oli oikea Pohjoismainen hyvinvointivaltio jossa ei juuri työttömyyttä ollut, töitä oli ja rahaa kun palkatkin oli ihan hyviä vaikka verotus oli melko kovaa silloinkin. Saatiin kuitenkin oikeasti hyviä palvelujakin verojen vastineeksi.
      90-luvun lamassa kuitenkin jokin paha kaappasi vallana ja suomi onkin vajonnut siitä lähtien hyvinvointivaltion irvikuvaksi. En välitä nykysuomen kohtalosta paskaakaan, menköön vaikka konkurssiin minun puolesta, surkea kohtalo olisiki ihan oikein tämän maan harjoittamien vääryyksien palkaksi.
      Oikea Suomi kuoli jo 90-luvun alussa ja viimeistään 1995 EU:n liittymisen hetkellä.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      33
      1425
    2. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1301
    3. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      2
      1214
    4. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      4
      1212
    5. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      0
      1196
    6. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      0
      1194
    7. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      41
      1188
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      2
      1164
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      2
      1150
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      1
      1136
    Aihe