Sallan poromiehet ja "metsästäjät"....

hävytöntä

SALLASSA KULKUKOIRILTA HENKI POIS VAIKKA VÄKISIN!!!!

Kerron tarinan, joka alkoi 25.5 kun luin avunpyynnön facebookissa. Linkissä pyydettiin apua Sallan Kellonselkään, jossa juoksi vapaana koirasusi ja metsästäjät jahtasivat sitä asein. (koirasusi osoittautui myöhemmin tavalliseksi koiraksi) Koiran kumppani ehdittiin jo ampua, ennen kun menimme paikalle. Yksityisasunnon pihalla koira oli toistaiseksi turvassa metsästäjien ampumiselta. Koira haki turvaa ihmisestä ja myöhemmin yöllä saimme koiran kiinni. Koira oli pieni pelokas ressukka, joka selvästi oli ollut joskus jonkun koira. Kertaakaan tämä eläin ei osoittanut aggressiota ihmistä kohtaan.

Aikaisemmin illalla paikalla kävi myös Rajavartion miehet, jotka olivat saaneet poliisilta virka-apupyynnön koiran kiinni ottamiseen tai lopetukseen. He eivät mitään nyt aikoneet tehdä ja ottivat meidän, eli koiraa suojelevien ihmisten yhteystiedot. Seuraavana aamuna saimme määräyksen viedä koiran eläinlääkärin tarkastukseen ja Sallan löytöeläinkotiin. Poliisit sanoivat meille, että koira on mahdollista lunastaa itselle, jos omistajaa ei löydy 15 päivän aikana. Aluksi sanoimme, ettei koira ole meidän hallussa, koska pelkäsimme, että koira lopetetaan. Saimme kuitenkin hyvin pian tietää, että tieto koiran olinpaikasta oli jo kerrottu poliisille.

Lääkärin tarkastuksessa todettiin, että koira on arka, laiha ja ripulilla, ei muuta. Koska koira löydettiin rajavyöhykkeeltä oli toki epäilys, että koira olisi tullut Venäjältä, mutta mitään todisteita ei ollut, joten koiraa pidetään normaalina Suomalaisena löytökoirana. Veimme tarkastuksen jälkeen koiran Sallan löytöeläinkotiin ja heti jo jättäessäni koiran intuitioni oli, että jätin koiran "KUOLEMAN SELLIIN" ja näin siinä on tulossa käymään!!!!

Samana päivänä, jättäessäni koiran, minulle laitettiin viesti, etten ole tervetullut tapaamaan koiraa tarhalle. Koiralle osaavan kodin tarjoavalle ihmiselle myös ilmoitettiin tylysti, ettei hän saisi HÄIRITÄ puhelimitse eikä viesteillä tätä löytöeläinkodin pitäjää.

Nyt olemme saaneet tiedon, että koira lopetetaan, koska se on arka ja stressaantunut. Tätä mielivaltaista toimintaa olemme joutuneet järkytyksellä seuraamaan. Sallan kunnan eläinlääkärit eivät edes yritä ymmärtää tai olla minkäänlaisessa yhteistyössä vaan jyrkästi ilmoittivat TAPPOTUOMION ja asiasta ei keskustella. Eläinlääkärit sulkivat puhelimensa ja löytökodinpitäjä lyö luuria korvaan.

NÄINKÖ KUULUU TOIMIA??? TÄMÄKÖ ON ASIALLISTA TOIMINTAA???

Koiralle luotiintarhalla ympäristö, joka on varmasti hyvin stressaava (häkissä, ympärillä kymmenkunta haukkuvaa koiraa). Tarjolla olisi koti, jossa olisi osaava henkilö, jolla olisi intressit lähteä auttamaan tätä koiraa, jolloin se pääsisi turvaan ja hyvään hoitoon.

LISÄYS!!!!! Ihmekö, että koira on pelokas. Koiraa jahdattiin useita päiviä ja yritettiin ampua, lisäksi sen kumppani tapettiin vieressä. Koira on juossut henkensä kaupalla monta päivää... Ihmekö, että on stressaantunut!!!!

ONKO TÄMÄ MAHDOLLISTA SUOMESSA!?????

AINAKIN SALLASSA!!!!!
SAA JAKAA!!!!!

Lisään tähän vielä tekstiviestit, jotka Sallan eläinlääkäri lähetti minulle aikaisemmin;

Hei. Normaali ja sääntöjen mukainen käytäntö löytöeläinten kohdalla on että ne toimitetaan löytöpaikan kunnan löytöeläintaloon mistä omistaja voi ne 15vrk sisällä hakea. Sieltä omistaja osaa eläintänsä kysyä. Tässä tilanteessa erikoisuutena oli se, että koira oli löytynyt rajavyöhykkeen läheltä minkä takia eläinlääkärin tarkastus piti tehdä (tärkeimpänä raivotautiepäily ja sen poissulkeminen sekä mahd. mikrosirun lukeminen). Koska koirasta ei mitään sairauteen viittaavaa tällä hetkellä löytynyt (muuta kun että oli hoikassa kunnossa, ripulilla ja hyvin pelokas), käsitellään nyt sitä niin kuin normaalia löytöeläintä. Näistä ei kirjoiteta erillistä paperia. Jos jotain sairauteen viittaavaa olisi koirassa ollut tai käytös olisi ollut agressiivinen, olisi pitänyt ruveta toimenpiteisiin (eli koiran lopetus ja toimittaminen eviraan tutkittavaksi) ja tällöin asiasta tehdään kirjallinen päätös ja se toimitetaan aluehallintovirastoon ja mahd. myös poliisille.
Nämä määräykset perustuu mm. eläintautilakiin ja eläinsuojelulakiin. Koiraa ei saa pitää irti ilman suojaa, vettä ja ruokaa. Läänineläinlääkäri antoi lisäksi tämän koiran kohdalla määräyksen sirutuksesta ja rokottamisesta ENNEN kun koira viedään löytöeläinpaikasta uudelle omistajalle jos uusi halukas omistaja siis löytyy. Uusi omistaja maksaa tällöin kulut.

Nyt olisi uusi osaava omistaja, mutta kuinka ollakkaan... koira tapetaan kun se on stressaantunut. Haloo!!!!!!!!

7

626

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • nkbghhj

      oikea homma lopetaa kärsivä eläin tajuattako te kirjoittajat mitään kun paska juttu laitetaan juorupalstalle se leviää kuin kulovalkea ja paisuu koko ajan,älkää aliarvioiko niitten töitä jotka sitä tekevät joka päivä.

      • Hulluahommaa

        Eihän niitä kiinnosta ihmisten elämät, vain ja ainoastaan sen koiran elämä. Ovat vain iloisia että saavat pilata ihmisten maineet.


      • persujenmaine

        Kyllä Aholan muori on itse luonut oman maineensa: aivan valtakunnan tasollakin.

        Ja voin paljastaa salaisuuden; maine ei ole mairitteleva!


      • Hulluahommaa

        On tässä muitakin kuin Ahola joiden nimiä ja kuvia jaettu blogissa ja myös täällä.


    • Lähtölaskenta

      Kuparinen Heli vois pikkuisen mennä itseensä. Jos se Salla on niin huono paikka niin ei muutako laukut kasaan ja helvettiin. Veteliin takaisin.

      • tyhmäjakarkea

        Jos se lähteekin, ei sun elämä siitä yhtään kirkastu. Yhtä mitätön idiootti olet edelleen. Mutta onneksi sentään sait sen 15 minuutin julkisuutesi :D


      • Naurupidentääikää

        En mie ole saanut mitään. Kävin kyllä lukemassa julkaisun ja nauroin ääneen.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      41
      2184
    2. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      50
      1714
    3. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      35
      1537
    4. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      42
      1508
    5. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      2
      1456
    6. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      7
      1450
    7. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      3
      1417
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      2
      1351
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      4
      1275
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      7
      1243
    Aihe