Koiran ahdistus

Murheellinen

Meillä on 4-vuotias uroskoira, jolla on ollut eroahdistusta pienestä pitäen (tuli meille vähän yli 2kkn ikäisenä). Yksin ollessaan puri tavaroita, rikkoi huonekaluja, repi kenkiä jne.
Siitä päästiin kyllä vähitellen osittain eroon, mutta kaikennäköistä saattoi tehdä yksinollessaan. Sitten alkoi, myös melko varhaisessa vaiheessa hännän jahtaus ja siitä seurannut läähätys ja ahdistunut kuljeskelu ympäriinsä kotona. Väliin on ollut oireettomia aikoja, mutta yleisesti ottaen koira tuntuu kärsivän stressistä. Näin ovat esim. koirakouluttajat sanoneet nähtyään koiraamme, jotkut useastikin.
Koiraa on kasvatettu erilaisin virikkein, on koirakavereita, rakastaa uimista, ruoka maistunut aina hyvin. Ell tutki anaalirauhasen, mutta siinä ei ongelmaa hännän jahtauksen suhteen. Lisäravinteita on annettu ja ruuat ovat olleet aina tasokkaita.
Nyt koira vaikuttaa väliin apaattiselta ja ilottomalta, väliin ns. normaalilta ihanalta koiralta. Tuntuu, että koiramme ei kuitenkaan ole onnellinen, tavallinen arkikin saattaa aiheuttaa stressaavuutta ja tällöin voi jahdata häntäänsä pitkiä aikoja törmäillen seiniin ja oviin. Niissä tapauksissa ei kuitenkaan mitään näkyviä kolhuja ole tullut ihoon.
Koiramme on meille rakas ja ulkoisesti hyväkuntoinen, lonkat kuvattu (oli ok), leikattu noin 2-vuotiaana. Mitä tehdä? On käynyt mielessä koiran lopettaminenkin, jos hän ei pysty viettämään tyytyväisen ja onnellisen koiran elämää.

6

186

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Koiraninho

      Koira ei pidä sinusta. Vie piikille, pääsee pois pahasta olosta.

    • helluvaa

      Kannattaa kokeilla esim. onnellisuuspillereitä. Tai jos ei eläinlääkärillä halua köydä, Petzlife calming geeli rauhoittaa oloa. Kannattaa kokeilla.

    • koirakuntoon

      Paljonko koirasi saa liikuntaa päivässä?
      Minkä rotuinen koira on, ja onko se tuotu esim.virosta?
      Virontuonneilla on ollut paljon tuon tyyppisiä ongelmia, monen laisia pelko, ja häiriökäytöksiä, siksi kysyn.
      Nuoret koirat tarvitsevat paljon tekemistä, jotta saavat energiansa purettua.Jos liikuntaa ja virikkeitä ei ole tarpeeksi, voi tulla mainitsemaasi häiriökäytöstä.

      • kaverinongelma

        Juu saattaa olla sakemanni ilman papereita, muutenhan olis kysynyt neivija kasvattajalta.Ja paperittomana, ei välttämättä ole edes puhdas.Niitä on paljon virosta tullut, yksi pelkäsi kaikkea ukkona, ihmisistä muihin koiriin.Ompa sellaisen kanssa sitten elo hankalaa -_-


    • janskis

      Vai onkohan koiralla jopa liikaa virikkeitä? Entä jos kokeilisitte ihan totaalista tylsyyttä, ilman virikkeitä. Ihan perus hihnalenkit vaan, ilman vapaana riehumista. Jotkut koirat voivat stressaantua liiallisestakin aktivoinnista, jolloin omiin oloihin rauhoittuminen ei koiralta luonnistu korkean stressitason vuoksi.

    • MustanaamioFlick

      Hei

      Itselläni on yliterävä saksanpaimenkoira, nuori uros. Olen tullut sellaiseen johtopäätökseen koiranpentuni kanssa, minulla kolmas saku ja koiria on ollut yli 40 vuotta, että keskityn nenänkäyttöharjoitteisiin päivittäin tai ainakin useampi kerta viikossa, remmilenkkeilyn ohella, sitten pidetään tosiaankin noita päiviä välillä, jolloin vain rentoudutaan ja lepäillään, pieniä namunetsintäharjoitteita sisätiloissa. Pari kertaa viikossa saa revitellä vapaana luonnon keskellä metsälenkeillä. Ehdoton tottelevaisuus pikku harjoitteiden myötä kuuluvat arkipäivään ja ne käskyt mitkä on opetettu ja varmistettu että oppi on mennyt perille, niitä noudatetaan AINA.

      Yliterävästä pennusta saa tehtyä yhteiskuntakelpoisen. Omani ei ole koskaan osoittanut yhdellekään ihmiselle eikä lajitovereilleen aggressiivisuutta. Koulutus jatkuu, nenänkäyttöharjoitteet, esine-etsintä, tottelevaisuusharjoitteet erilaisissa ympäristöissä pikkuhiljaa edeten.

      terv. Mustanaamio-Flick

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      37
      1826
    2. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1401
    3. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      43
      1396
    4. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      14
      1362
    5. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      1
      1355
    6. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      7
      1324
    7. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      0
      1294
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      1
      1260
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      2
      1210
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      2
      1183
    Aihe