Jotain järkeä keskusteluihin

eiolemukavaa

Miksi täällä keskusteluissa välillä otetaan jokin henkilö jota aletaan loukkaamaan ja parjaamaan isolla joukolla?

30

430

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • ainaanonyymina

      Nikki ei ole henkilö ,nimimerkki ei ole oikeutoimikelpoinen eikä mitään muutakaan , nikin tulisi chatissa ja keskusteluissa pysyä tuntemattomana hänellä ei siis ole minkäänlaista identiteettiä , mutta jos nimimerkki on omalla nimellään ja valokuvalla on asia jo aivan toinen , eli jotta ymmärtäisit sinäkin ja muut , täällä ei morkata muita kuin mielipiteitä , tyhmiä kommentteja ja sitä virtuaalihahmoa joka on siinä hetkessä ja kommentissa nikissä ...PISTE . Toivottavasti ymmärrätte tai edes yritätte ymmärtää sen ,jos oli liian vaikeaa niin laita tietokone kiinni .

      • sesiitä

        Nikin takana on aina ihminen.


      • siitäsekin
        sesiitä kirjoitti:

        Nikin takana on aina ihminen.

        Olkoon , mutta kuka tietää minkälainen ihminen ja kuinka monen nikin takana sama henkilö on ? Sitäpaisti nikin takana on anonyymi henkilö niin kauan kunnes tuo identiteettinsä esiin ja onhan naapuritkin henkilöitä ja heistä yleensä puhutaan pahaa ja arvostellaan vaikka omaavat identiteetin . Näköjään tuo ymmärrys ei vielä ole kovinkaan korkealla tasolla ?


      • tumastontonni
        sesiitä kirjoitti:

        Nikin takana on aina ihminen.

        Ok , et siis ymmärtänyt lukemaasi , lue huolella "ainaanonyymina " kirjoittajan teksti , ehkäpä se jossain vaiheessa avautuu sinulle " sesiitä " ja ymmärrät perusasian .


    • lellulaila

      Tuollaisten kuin aloittaja ei kannattaisi tulla chattiin eikä kommentoida täälläkään jos ei ymmärrä perusasioita ja kestä chatin kirjoituksia .

      • opettajaa

        Mikä opettaja sinä olet ? kait olet sellainen joka istut päiväkaudet chatissa ja opetat toisia miten pitää käyttäytyä:)


      • huippukivaa

        mikä sinä olet arvostelemaan ketään ,muka opettaja gorde, se siitä ja loppuelämästäsi ,eikö ole muuta tekemistä kuin täällä kirjoitella, osta huippukivaa itsellesi niin aika kuluu siivillä .


      • kordelia
        opettajaa kirjoitti:

        Mikä opettaja sinä olet ? kait olet sellainen joka istut päiväkaudet chatissa ja opetat toisia miten pitää käyttäytyä:)

        Vanhapiika räksyttää niin että leuat lonksuu ,heh ,olisko aika ottaa lääkkeesi ?


      • EmmeOikeastiTiedä
        opettajaa kirjoitti:

        Mikä opettaja sinä olet ? kait olet sellainen joka istut päiväkaudet chatissa ja opetat toisia miten pitää käyttäytyä:)

        Mihin on kadonnut empaattisuus, ystävällisyys, hyvät käytöstavat? Luulemme usein tietävämme, mitä muille kuuluu. Oikeasti me emme tiedä, mitä kaikkea lähimmäisemme käyvät parhaillaan läpi:

        "Se työpaikan ärsyttävä tyyppi, joka ei koskaan morjesta, kärsii edelleen ujoudesta kuin koulupoika. Se täydellinen herrasmies, joka muistaa vaimoaan joka viikonloppu kukilla, muistaa häntä vielä useammin nyrkeillä. Se vanha luokkakaveri, joka kuvissa näyttää kovin vanhentuneen, käy joka ilta tunnin ajomatkan päässä huolehtimassa ikääntyvistä vanhemmistaan." Tuossa lainauksessa joitain esimerkkejä, joita emme ehkä tule ajatelleeksi, kun nimimerkki ei noista asioista meille kertoisi.

        Sosiaalinen media viihteellistää arkeamme ja olemme lähteneet siihen ihan vapaaehtoisesti mukaan. Emme kirjoita chatissa, että kylläpä väsyttää. Kirjoitamme siihen, että leikin koko päivän sairasta valasta lasten kanssa, että saisin välillä torkkua lattialla. Yritämme olla hauskoja silloinkin kun tarvitsisimme apua.

        Vaikka tiedämme, että chattipersoonat päivittävät sosiaaliseen mediaan, jollainen chathuonekin on, vain yksittäisiä nostoja elämästään, silti unohdamme kokonaisuuden ja ennen kaikkea unohdamme nimimerkin takana piileskelevän ihmisen, hänen hätänsä ja kärsimyksensä, joita hän ei suin surminkaan toisi kaikkien pilkattaviksi. Sillä pilkkaa hän saisi osakseen chathuoneen hörhöiltä, mikäli vaikeuksistan siellä avautuisi. Osa jopa riemutsisi ja kokisi vahingoniloa ja koittaisi keksiä miten voisi sanan säilällä vieläkin enemmän satuttaa avautujaa.

        Harva meistä raportoi somessa arkeaan sellaisena kuin se oikeasti on.

        "Mielestäni yksi ihmisyyden mittari on se, miten suhtaudumme lähimmäistemme vaikeuksiin ja toisaalta menestymiseen. Osaammeko iloita ja onnitella ystävää silloin, kun on aihetta juhlaan? Vai koemmeko työkaverin tai ystävän menestyksen uhkana? Entä jaksammeko tukea ystävää silloin, kun hänellä on vaikeaa? Syöpään sairastunut ystäväni kertoi, että yllättävän moni ei jaksa. Hän kertoi myös, että on ollut mahtavaa, kun jotkut ovat yksinkertaisesti kysyneet, voivatko he jotenkin auttaa."

        Älkää tuomitko toisianne, älkääkä ruvetko kiistelemään mielipiteistä.


      • koukoukulaksi

        Tuliko hyvä olo? Kauhee "purkaus", ilmeisen pahaaa oloa kärsivä traumaattinen tapaus. Osta huippukivaa ja rentoudu.


      • IlkeilyElämäsiSisältö
        koukoukulaksi kirjoitti:

        Tuliko hyvä olo? Kauhee "purkaus", ilmeisen pahaaa oloa kärsivä traumaattinen tapaus. Osta huippukivaa ja rentoudu.

        Hauskaa, että sinäkin olet viimeinkin löytänyt arvoisesi huippukivan kumppanin :D Varo puremasta sitä, ettei se ränkäisten lennä ikkunasta mäjelle!


      • eikoskaanilkeile

        IlkeilyElämäsiSisältö,mitä ihmeen ilkeilyä sinä oikein harrastat ?? Oletko saanut koulutuksen siihen toimeen,voi pientä raukkaa jatka vain samaa rataa kyllä sinä määränpäähän selviit.


      • opettajaa
        kordelia kirjoitti:

        Vanhapiika räksyttää niin että leuat lonksuu ,heh ,olisko aika ottaa lääkkeesi ?

        En vanhaapiika:) elämäni on onnelista ja kaikki asiat kunnossa,,,,, eikä ole edes mittää lääkkeitä joita käyttäisin:) Nauti sinäkin elämstä :)))


      • etelälappi

        "ränkäisten mäjelle lentää ",mitä hemmettiä tuokin kirjoittaa mokomakin savolainen ilkikurinen ja mahtaileva cättipökiö.Äidinkielen lukeminen tulisi tarpeeseen silloin ei mikään mäjelle ränkäisisi ,"IlkeilyElämäsiSisältö," oliko sinulla asiaakin ,kun tänne päätit kirjoitta? Ilmeisesti ei vaan halusit avautua täällä jotta saisit leikkiä marttyyria .


    • palmama

      Järkeä vaatii sellainen kirjoittaja jolla sitä itsellä ei ole , katso peiliin ja itke sillä olet kaikkeen osasyyllinen .

    • Taigaa1

      Missä olisi sätti, jossa pahanmielen tuottaminen ei olisi sättäämisen päätarkoitus?

    • shatshat

      Vanhimmat huone on se huone jossa on chatthenkilöt abaut 60-90 vuotiaita joten emme voi odottaa muuta kuin korrektia käytöstä heiltä ,muistetaan myös se , että he ovat ikääntyneet ja eivät välttämättä tiedä kaikkea internetin maailmaan liittyvää .

    • chatticat

      chatissa on paljon syrjäytyneitä ja he purkavat pahaa oloaan toisiin ihmisiin..joillekkin on koko elämä pelkkää chattailua, vaikka elämä on tuolla ulkona , chatti koukuttaa ilmeisesti liikaa niitä joilla ei ole omaa elämää

    • tuomikukkii

      --eilen huomasi miten erään sättiläisen kriittisyys meni kun Halla Ahosta tuli puheenjohtaja. Siinä nähdään se asia, että ihminen alkaa haukkua tuntemattomille jotain toista kuten Halla Ahoa. Minun eläämäni ei vaikuta tuokaan asia millään tapaa, en ota ees kantaa siihen. Vielä vähemmän alkaisin jossain keskustelupalstalla haukkua natsiksi . Äänestäjät ovat valinneet suuremmalla äänimäärällä ja that´s it. Mutta kun ihminen haluaa loukata jotakuta, hän tuo sen sättiin, on se sitten sättiläinen tai vallanpitäjä tms. Minusta natsi sana kertoo rasistisesta ihmisestä, ja se siitä sit..

    • rfvcbnhjkl

      ystävällisyys herättää ystävällisyyttä ystävällisyys herättää ystävällisyyttä ystävällisyys herättää ystävällisyyttä ystävällisyys herättää ystävällisyyttä ystävällisyys herättää ystävällisyyttä ystävällisyys herättää ystävällisyyttä ystävällisyys herättää ystävällisyyttä ystävällisyys herättää ystävällisyyttä ystävällisyys herättää ystävällisyyttä

      • rfvcbnhjkI

        toisto herättää toistoa toisto herättää toistoa toisto herättää toistoa toisto herättää toistoa toisto herättää toistoa toisto herättää toistoa toisto herättää toistoa toisto herättää toistoa toisto herättää toistoa toisto herättää toistoa toisto herättää toistoa toisto herättää toistoa
        toisto herättää toistoa toisto herättää toistoa toisto herättää toistoa toisto herättää toistoa toisto herättää toistoa toisto herättää toistoa toisto herättää toistoa toisto herättää toistoa


      • kätkätbla

        Ystävät ovat aivan eri asia kuin chat pökitöt :Ystävyys tarkoittaa kahden tai useamman ihmisen välistä ihmissuhdetta, jota pidetään tuttavuutta läheisempänä – tosin molemmissa on eritasoista läheisyyttä. Ystävyyttä ja tuttavuutta ajatellaan usein saman jatkumon osina. Ystävyyttä tutkitaan sosiologian, sosiaalipsykologian, antropologian, filosofian ja zoologian menetelmin. Ystävyyssuhteista on esitetty useita tieteellisiä teorioita, kuten sosiaalinen vaihtoteoria, pääomateoria ja kiintymyssuhdeteoria.


      • ystävyyys

        Mistä tunnet sä ystävän ,,onko vierellä hän ................tämän laulun sanoin tälläinen on ystävä,


    • kirsikankukkaniityltä

      Joko ne on kaikki hoitolasta päästetty vapaaksi kun kirjoitukset on mitä sattuu. Olis täällä piisannut Kuopion muorin ja Varkauden sellun*mittelöt haukkumisineen. Kummallista mutta kai likaämpärille on käyttöä täälläkin useammalle.

    • vanhempirouvaihminen

      Suuri osa ei tunnista edes ystävällisyyttä itsekeskeisyydessään. Toissa iltana seurasin tuollaista hyökkäystä sillä Lalia ja Co oli taas vauhdissa. Menisivät nämä NIIN sanonut nuoret naiset sinne aikuisiin.

      • hulahulaa

        Osa chatissa ei edes tiedä mitä on ystävällisyys , tuodaan esille minä ja vielä kerran minä


      • säälistäkohteliaat

        Toi oman nuoruudenkorostus muiden oletetusti korkeampaan ikään nähden...
        sitä täällä on aina esiintynyt. Silti muistakaa, että se muita "muka-nuorempi" saattaa olla nuorempi muita tai olla olematta sitä. viimemainittuja on useita. niillä raukoilla on kova tarve purkaa ahdistusta ja vitutusta, joka on niiden krooninen olotila. niillä ei vaan ole yhtään mitään, millä kehuskelisivat olevansa jotenkin muita "onnekkaammassa" asemassa yhtään millään elämän osa-alueella. sitten ne keksivät alkaa mummottelemaan muita. koitavat siten saada muut tuntemaan alemmuutta. koittavat tartuttaa oman pahanolonsa muillekin.
        Ei oma elämä muutu yhtään ruusuisemmaksi muita alentamalla. Päin vastoin. menee ne viimeisetkin, jotka edes sietivät kohteliaasti.


      • elämäonlahjaihminen
        säälistäkohteliaat kirjoitti:

        Toi oman nuoruudenkorostus muiden oletetusti korkeampaan ikään nähden...
        sitä täällä on aina esiintynyt. Silti muistakaa, että se muita "muka-nuorempi" saattaa olla nuorempi muita tai olla olematta sitä. viimemainittuja on useita. niillä raukoilla on kova tarve purkaa ahdistusta ja vitutusta, joka on niiden krooninen olotila. niillä ei vaan ole yhtään mitään, millä kehuskelisivat olevansa jotenkin muita "onnekkaammassa" asemassa yhtään millään elämän osa-alueella. sitten ne keksivät alkaa mummottelemaan muita. koitavat siten saada muut tuntemaan alemmuutta. koittavat tartuttaa oman pahanolonsa muillekin.
        Ei oma elämä muutu yhtään ruusuisemmaksi muita alentamalla. Päin vastoin. menee ne viimeisetkin, jotka edes sietivät kohteliaasti.

        On sinulla murheet,,seuraatko noin tarkasti kaikkia keskusteluja tai chattia,,elätkö vain elämäsi näillä sivuilla,,hanki oikea elämä ja siihen sisältöä älä murjota chatissa. On olemassa ihmisiä jotka tuntevat ja haluavat olla nuorempia kuin mitä numerot kertovat , nämä ihmiset elävät loistokasta elämää ja nauttivat siitä enemmän kuin chattilaiset jotka ovat jo antaneet periksi 50 ikävuoden jälkeen ja elävät seesteistä "minä olen jo vanhus" elämäänsä . Itse kuulun joukkoon joka ei anna periksi ja elän muualla kuin chatissa,käyn vanhimmat huoneessa ja täällä ,kommentoin joskus näitä jos herättää mielenkiinnon, yleensä kun chatin lopetan jätän kaikki siihen huoneeseen en niillä asioilla päätäni sen jälkeen enää vaivaa enkä niitä mitenkään vatvo tai spekuloi, ottaisitte tekin sellaisen asenteen olisi elämä paljon hauskempaa. ..(Kunnioittavin terveisin elämä on lahja ihminen )


    • ponttius

      Olen viettänyt chatissa useita tunteja päivässä ja joitakin öitäkin ,olen uniongelmainen ja kärsin ajoittaisesta maanisdepressiivisuudesta , kohtaukset tulevat hetkittäin samoin on diagnosoitu kaksisuuntainen mielialahäiriö joka vaikuttaa kirjoitteluun paljon , olen siis aika sairas .

    • savonmuanselina

      Mäjelle heitän ilkikurisen kiusaajan ,tuakse porstuan laitan hanskasi ilkeät,kauas mäjelle vien lastisi sättikansan,mäjelle vien sättikansan ilkeimmän naisen joka tänne aina räksyttää.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      39
      1721
    2. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1361
    3. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      42
      1327
    4. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      10
      1323
    5. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      1
      1315
    6. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      7
      1294
    7. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      0
      1274
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      1
      1240
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      2
      1190
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      2
      1173
    Aihe