Ratsastajat pilaavat maastopyöräreitit

HevosenKavioKuluttaa

Paikkakunnallani on herättänyt keskustelua siitä, kun ratsastajat ovat alkaneet liikkua nykyisin maastopyöräilijöiden tekemiä maastpyöräily polkuja, joiden tekemisen on kulunut useita vuosia saada tasainen ja hyvä pohja maastopyöräilyyn.
Nyt ovat ratsastajat löytäneet nämä tasaiset polut ja alkaneet säännöllisesti niillä ratsastamaan.
Ratsastajat eivät taida tietää, mitä vahinkoa hevosen kaviot saavat aikaan tasaiselle uralle.
Vuosien työn tuloksena syntynyt tasainen maastopyörä ura kuluu täyteen hevosen kavion tekemiä kuoppia ja vuosien aikana tehty työ tuhoutuu.

Se olisi sama, kuin ratsastajat tai kävelijät menisivät hiihtoladuille ja retkiluistelijoille tehdylle tasaiselle baanlle ratsastamaan, jonka jälkeen luistelubaan ja hiihtolatu olisivat pilalla.
Luonnossa on tilaa liikkua myös ratsastajille.
On ajatelematonta ratsastaa metsässä selvästi erottuvaa tasaista polkua ajattelemalla, että täälläpä on tasainen ja hyvä polku, jota pitkin on mukava ratsastaa.
Eivätkö ratsastajan ajattele, että tasainen polku on jonkun vuosien työn tuloksena syntynyt maastopyöräily polku, joka tuhoutuu, kun ratsastajat alkavat siinä ratsastamaan.

Eihän raveissakaan lanattaisi joka löhdön jälkeen hevosten juoksu uraa, jollei olisi tarvetta.
Ratsastajat eivät taida tietää millaista jälkeä hevosen kavio saa aikana maanpintaan.
Luonnossa on tilaa ratsastajille, on metsäteitä, tasaista maastoa, jossa voi ratsastaa.
Miksi ratsastajat eivät tee omia ratsastus polkuja, joilla ratsastaa.

7

332

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • xblt

      Olen pahoillani, jos noin on käynyt. Meillä päin on päinvastoin... Pyöräilijät ja muut urheilijat ovat alkaneet käyttää niitä polkuja joita ratsastajat ovat puolivahingossa tehneet ratsastaessaan metsissä (maanomistajien luvalla) määrättyjä reittejä pitkin.. Kun hevosten kaviot kuluttavat sammalikon ja varvikot pois, muodostuu selkeitä polkuja joita ilmeisesti sopivat myös pyöräilijöille ja juoksijoille.

      Mikäpä siinä, kyllä sopu sijaa antaa, mutta täkäläiset pyöräilijät kuvittelevat omistavansa ko. polut kokonaan. Pari kertaa on ollut onnettomuus lähellä, kun joku pyöräilijä on lasketellut täyttä vauhtia pensaiden peittämän mutkan takaa ajattelematta lainkaan, että polulla voi olla muitakin kuin hän itse. Jos ei ole tapoja kaikilla ratsastajilla, mutta ei tosiaan ole kaikilla pyöräilijöilläkään!

      Pitäisi kai merkitä polut jotenkin, että ihmiset (ehkä) tajuaisivat, että poluilla voi oikeasti liikkua hevosiakin. Sama lääke auttaisi ehkä teilläkin. Ellei polkuja ole merkitty pyöräilypoluiksi, ne kannattaisi merkitä sellaisiksi, ja varmuuden luoksi vielä laittaa ratsastuskieltomerkkikin. Eli varmistakaa, että ratsastajat tietävät että polut ovat pyöräilyä varten, useimmat kyllä kunnioittavat merkkejä, vaikka poikkeuksiakin valitettavasti löytyy.

    • Lumihepo

      Harmillista.
      Kyllä luulisi ratsastajien hyvinkin tietävän minkälaisen jäljen hevonen maahan jättää. (Itse tiedän erityisen hyvin.) Mutta ikävä totuus on, että ihan kaikilla tasasisen polun metsästä löytäessään ei tule ensimmäisenä mieleen että se voisi olla maastopyöräilijöiden polku. Joillakin tulee vain mieleen, että kiva kun joku on täällaisen tänne tehnyt niin pääsee rarsastamaan tms. Itselläni tulisi mieleen; saakohan täällä ratsastaa. Nuo merkit (ratsastuskieletty -kyltit jne.) olisi mielestäni hyvä idea.

      Ja xblt :n viestistä sen verran, että on oikeasti vaarallista että pyörailijä tai juoksia tulee puskan takkaa, ilman mitään varoitusta (kokemusta on). Miten me ratsastajat saisimme omat tekemät polkumme "turvallisemmiksi"?

    • kaivopuisto

      Voi vitun onnettomat MAASTOPYÖRÄILIJÄT , Polkekaa siellä himassanne niitä kuntopyöriä jos ette osaa vitun pellet luonnossa ajaa. Tämä on se saatanan onnettomien avuttomien porukka jolle pitää KONEELLA tehdä ladutkin kun omat taidot EI RIITÄ luonnossa liikkumiseen. Menkää äiteenne tissiä vielä lutkuttamaan.

    • xblt

      Lumihepo, kai meidän ratsastajienkin pitäisi alkaa merkitä polkumme ratsastuspoluiksi, niin että muutkin kulkijat tietäisivät varautua hevosiin matkan varrella. Ja kylttejä pitäisi laittaa myös polkujen varrelle, että jos joku tulee polulle "pöpeliköstä" tai joltain sivupolulta, hänkin tietää tulleensa jonnekin missä voi tulla hevosia vastaan.

      Mitä tulee polkuihin ylipäänsä, jos ne on selkeästi tekemällä tehty, esim keskelle sammalikkoa on polulle tuotu purua tai hiekkaa tms, niin sitten pidän selvänä ettei sinne hevosella mennä ellei erikseen ole ratsastuspoluksi merkitty. Mutta jos se näyttää tavalliselta kinttupolulta, en näe mitään syytä olla sinne menemättä. Ja sama toisin päin, jos ratsastuspolkua ei ole erikseen hevosten käyttöön merkitty, ymmärrän kyllä, että muutkin mielellään käyttävät hyvää polkua kun sellainen eteen ilmestyy. Mutta hevonen, fillari tai jalankulkija, varovaisuutta pitäisi silti noudattaa pimeissä mutkissa eikä suin päin kaahailla menemään tietämättä mitä seuraavan pensaan takana on. Jos hevonen ja fillari törmäävät yhteen keskellä eimitään, siinä voi oikeasti käydä todella pahasti eikä apua välttämättä saa ihan heti kutsuttua.

      Mutta ainakin me ratsastajat voisimme yrittää tehdä poluistamme turvallisempia sillä, että yrittäisimme pitää mutkat niin loivina ettei yllätyksiä pääse tulemaan? Pensaikkojakin voisi raksia matalaksi pimeistä nurkista, mutta toisaalta, kuinkahan moni lähtee syvälle metsään oksasakset mukanaan... Kyltit lienevät paras vaihtoehto.

    • StadinC

      Jos ratsastajilla on käytössään muita polkuja joilla maastopyöräilijät eivät aja, on tuommoinen touhu tuomittavaa. Jos noiden ratsastajien kanssa ei voi saada aikaan keskusteluyhteyttä tai sopimusta, missä kukin harrastaa, kannattaa kukaties marssia poliisilaitokselle mahdollisen rikosilmoituksen tekoon. Valitettavasti meissä ratsastajissa on noita Pappabetalar-hienohelmoja (siis isi on ostanut heille oman hepan) jotka luulevat voivansa tehdä mitä huvittaa ja ratsastella missä huvittaa. Tuommoiset hienohelmat todellakin pilaavat kaikkien ratsastajien maineen.

      • 5yy

        Minusta maastopyöräilijöiden, jotka vetävät surutta mutkassa täysiä, tietämättä onko mutkan takana esim. kävelijä..on mentävä pelin eteen ja miettiä ajamisasiat uusiksi!


    • StadinC

      Ja voihan syyllinen olla myös ratsastuskoulun hevoset. Ei kun poliisin pakeille jos ette saa heitä uskomaan järkipuhetta (useimmat ratsastuskouluyrittäjät kylläkin ajattelevat yrityksensä ja koko lajin mainetta ja kuuntelevat järkipuhetta).

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      41
      2184
    2. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      50
      1714
    3. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      35
      1537
    4. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      42
      1508
    5. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      2
      1456
    6. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      7
      1450
    7. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      3
      1417
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      2
      1351
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      4
      1275
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      7
      1243
    Aihe